Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Mosonmagyaróvár. A mi városunk. A jövő városa.
  2014-08-19 05:42:02, kedd
 
  Épülő jelenünk

Mosonmagyaróvár gyarapodásához érzékelhető módon hozzájárulnak az ide betelepült vállalkozások - a teljesség igénye nélkül a Nolato, az SMR, a Wittmann Robottechnika, a ZinkPower Moson -, a hosszú évtizedek óta itt működő nagy- (pl. MOTIM, MOFÉM, Kühne, Winkler Tüzép), közepes (pl. Szabó és Társa Kft., Dzsungelország, Flex-Fény Kft.) és kisvállalkozások. A város megítélésében, az itt lakók közérzetének minőségében meghatározó szerepet játszanak az egészségügyi, szépészeti, gyógyászati és turisztikai szolgáltatók (vendéglátóhelyek, szállodák), kulturális intézményeink, az itt élő képzőművészek, alkotók, zenészek, és kiemelt szerepet töltenek be a jól működő civil szervezetek. A város, az ipari területek fejlődnek, lakóparkok épülnek, pályázatok segítségével sok épület, intézmény, városrész felújításra kerül, ennek köszönhetően a város lakosság megtartó ereje és vonzereje jelentősen növekedik.

Örökségünk

A város történelmi öröksége rendkívül gazdag. Meghatározó volt, hogy a királynéi városok sorába emelték, hogy a városban gazdasági tanintézet létesült, hogy kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően kereskedelme élénk volt, hogy az épített és tudományos-szellemi örökségünk ma is élő értékeket teremtett. Hagyományaink ápolására, megőrzésére, örökségünk utódainknak történő átörökítésre köteleznek bennünket a város múltját meghatározó kiemelt események, a 75 évvel ezelőtti városegyesítés, a holokauszt és az 1956-os sortűz. De a város él, nem csak jelene, jövője is kell, hogy legyen. Felelős vagyok én magam is azért, hogy a felnövekvő generáció, gyermekeink, fiataljaink számára olyan várost hagyományozzunk, melyet ők is sajátjuknak éreznek, melyért ők is, akárcsak mi, felelősek lesznek, s ahol a jövőben élni szeretnének. Mert érzelmileg ide kötődnek, otthont teremteni itt akarnak, mert megélhetést, munkahelyet itt találnak.

Megmutatni, ami szép

Mosonmagyaróvár szép város. Különlegessé teszik az át meg átszelő Lajta, a Mosoni-Duna, a Vár és környéke, szépen parkosított közterei, gondozott emlékművei, védett épületei, a Cselley-ház, a Hansági Múzeum, a régi-új Futura, az aktív vízisportolási lehetőségek, a termál, a hangulatos éttermek, a nemzetközi és regionális fesztiválok, képzőművészeti kiállítások, zenei események, az aktív civil élet és az újjáéledő történelmi belváros. Jó érzés a várost bejárni, s szívesen mutatom meg értékeit másoknak is. Szeretném, hogy aki hozzánk eljön, úgy menjen el, hogy visszavágyik, mert befogadó, és vendégszerető város vagyunk. Ez érdeke az itt élőknek és dologzóknak egyaránt. Összefogással, markáns városmarketinggel még jobbá tudjuk tenni a városról kialakított képet, még tudatosabban tudjuk alakítani az egységes arculatot, még szerethetőbbé tehetjük a Szigetköz kapuját jelentő várost.

In.: dr. Árvay István honlapja - Hitelesség, megbízhatóság, biztos jövőkép.
http://www.arvayistvan.com/
A mi városunk menüpont.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 345 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 385
  • e Hét: 4248
  • e Hónap: 4710
  • e Év: 26763
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.