Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Piknikezzünk!
  2014-08-19 22:47:45, kedd
 
  Piknikezzünk!

Receptek és kirándulóhelyek a MME ajánlásával

Különleges élmény felnőttnek, gyereknek. Fekszünk a fűben a kiadós séta után, nézzük az égen átúszó felhőket, vagy éppen szedjük a mezei virágcsokrot... Kilépünk a mindennapokból. Piknikezünk. És nagyon finomakat eszünk.

Hova menjünk?
A válasz egyszerű: bárhova, ahol nyugalom, zöldellő fű, lombos fák, napsütés és madárcsicsergés vár ránk. Gyerekekkel mindenesetre érdemes olyan helyet választani, ahol állatkert, bobpálya, minigolf, strand, vagy bármilyen játszótér van a közelben, hiszen a kicsik érdeklődése nem kifejezetten a relaxációra irányul, ők élményekre, mókára, kacagásra vágynak!






Javaslataink:
1. Bobpályák (Budaörs, Visegrád, Balatonfűzfő, Sopron) Családoknak, baráti társaságoknak egyaránt ideális helyszín a kikapcsolódásra. Kettesével lehet lecsúszni a hegyoldalból, amíg csak szusszal bírjuk, és ha még marad energiánk, kipróbálhatjuk a minigolf-pályát! A játékok után kirándulhatunk és piknikezhetünk a közelben.


2. Várak, kastélyok (Gyula, Eger, Fertőd, Keszthely, Hollókő, Kőszeg). Különösen olyan családoknak ajánljuk a várkastély néző kiránduló programot, ahol a gyerekek már elég nagyok ahhoz, hogy értékelni tudják az ódon épületek kiállításait, az öreg vártornyokat és a csodás panorámát. A közeli dombokon, erdőkben fedeles kosarunkból igazi terülj-terülj asztalkát varázsolhatunk a földre kiterített kockás plédünkre.






3. Wellness parkok, fürdők, strandok (Szigetszentmiklós, Balatonfüred, Visegrád, Zalakaros). Csemetéinknek tetszeni fog a sok színes csúszda, medence és az egész napos vizes hancúrozás, mi pedig az árnyas fák alatt nyújtóztathatjuk ki fáradt tagjainkat. Piknikkosarat vinni kötelező!

4. Arborétumok (Alcsút, Vácrátót, Szarvas). Kiváló kirándulási lehetőség családoknak, pároknak, fiataloknak és időseknek. Több ezer különleges növényben gyönyörködhetünk az ősfákkal borított parkokban sétálva, és magukba szívhatjuk a hűs, frissítő erdei levegőt. A tópart szélén piknikezhetünk, olvasgathatunk, napozhatunk és relaxálhatunk.

5. Vadasparkok (Budakeszi, Szeged), állatkertek (Budapest, Miskolc, Pécs). Ez a program elsősorban gyerekes családoknak ajánlott, hiszen a kicsiknek óriási élmény megismerkedni a korábban csak mesekönyvekben és képes könyvekben látott állatokkal.

6. Barlangok (Aggtelek, Abaliget, Orfű, Miskolc). A barlangtúrát minden korosztálynak szívből ajánljuk. Izgalmas, érdekes, maradandó élményt nyújt kicsiknek-nagyoknak egyaránt, akik a vezetett túra során nem mindennapi látványban részesülhetnek. Bármilyen rekkenő hőség is van azonban, készüljünk fel a barlangban várható klímára, és (a piknikkosár mellett) vigyünk magunkkal kardigánokat, pulóvereket!






Mit vigyünk magunkkal?
Mindent, amivel szórakozásunkat színesíthetjük: tollasütőt, focilabdát, ugrókötelet és fényképezőgépet - hogy minden élményünket megörökíthessünk.

Milyen ételeket készítsünk?
Mindenképp olyat, ami nem munkaigényes és amivel nemcsak kosarunkat, de hasunkat is alaposan megtömhetjük! Elképesztően sokféle szendvics, saláta kerülhet a kosárba... A praktikusság még nem jelenti azt, hogy ne alkothatnánk gasztronómiai remekeket!






És hogy mit ajánl a Mindmegette?

Négymagos pogácsa

Currys vajkrém

Stefánia szelet

Mini mozzarellás-paradicsomos falatok

Fitness saláta

Zöldfűszeres csiga kenyér

Sajtkrém

Sacher muffin

Kakaós csiga

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Piknikre fel!
  2014-08-19 22:38:54, kedd
 
  Piknikre fel!

A nyár megannyi csodája között ott rejtezik a piknik is, amelyhez semmi másra nincs szükségünk, csak egy nagyobb takaróra, egy takarónyi árnyékra a füvön és egy kosárnyi finomságra. Már csak az a kérdés, hogy mit rejtsen az a kosár.

A piknikezés természetesen nem csak ilyen idilli alkalmakkor képzelhető el, hanem egy strandolás vagy épp egy nagyobb kirándulás alkalmával is hasonló módon készülünk össze, hogy napközben finomat adjunk a családunknak.






A legromantikusabb és legegyszerűbb kikapcsolódás a piknik - és tökéletes feltöltődés!

A piknik - amennyiben nem szolgák hadával indulunk neki - jó alaposan végiggondolt, ügyesen átkomponált fogások sora, amelyeknek bírniuk kell az utazást - és adott esetben a meleget is.

A pikniknek ettől természetesen még nem csak szendvicsekről kell szólnia. Sőt, a szendvics csak egy lehetőség a sok közül, és nem is akármilyen szendvicsekkel rukkolhatunk elő.

Ha a fogások teljességét szeretnénk, akkor a piknik is indulhat egy jó levessel, pontosabban nyugodtan pakolhatunk termoszba olyan hidegen fogyasztható italokat, amelyek akár levesnek is tekinthetőek. A nyár kedvelt hideg levesei közül ilyen a gazpacho vagy a hideg uborkaleves, de alapvetően egy ügyesen ízesített gyümölcsleves is jó bevezetés lehet. Ha közelben piknikezünk és a hűtés sem okoz problémát, akkor nyugodtan készíthetünk tejszínes krémlevest, egyébként érdemes önmagával sűríteni a levest.






Piknik = pihenés! Együtt vagyunk, eszegetünk, hevergészünk, játszunk, a természetben vagyunk :)

A nyári piknikek fontos eleme a folyadék-utánpótlás, amit nem csak levessel oldhatunk meg, hanem különféle limonádékkal is, amiknek az alapkarakterét megadhatjuk különféle szörpökkel, amihez már csak némi citromlé, narancslé, citromfű vagy épp menta dukál, s kész is a hűsítő limonádé. A limonádén kívül különféle facsart gyümölcs- és zöldséglevek, turmixok és smoothie-k, esetleg házi jeges tea is része lehet a kínálatnak. A gyümölcsök és zöldségek nem csak préselt formában vagy levesként lehetnek jelen, hanem önmagukban, vagy akár valamilyen saláta formájában is.

Hosszabb kirándulás esetén érdemes a salátát alkotóelemeiben magunkkal szállítani, és csak a helyszínen összeboronálni, így a különböző zöldségek nem veszítik el az állagukat, nem töppednek, fonnyadnak össze. Ugyanez a helyzet a szósszal és a különféle öntetekkel, azokat is érdemes inkább kisebb kiszerelésben magunkkal vinni, és a saláta összeállításakor hozzáadni az ételhez.





Ha több család megy együtt, mindig izgalmas, mit hoz a másik, így sokféle finomság kerül terítékre - vagyis a pokrócra

Ha egy nagyobb adag jóféle salátát helyezünk a piknik középpontjába, vihetünk hozzá előre főzött tojást, kolbászt vagy bármilyen más füstölt, a hosszabb hűtőmentes időszakot is jól bíró húskészítményt. A szendvicsek mellett vagy helyett sós kelt tésztákat vagy éppen sós muffint is csomagolhatunk. Ezeket nem csak a saláta mellé kínálhatjuk, hanem készíthetünk hozzájuk kencéket is.

A különféle sós és édes kelt tészták és kevert tésztájú muffinok nem csak a rövid távú piknikekre alkalmasak, hanem kifejezetten jó választást jelenteknek az egész napos strandolásokra is. A kelt tésztáknál a rugalmasabb, jól nyújtható, formálható tésztát tölthetjük különféle szószokkal, felvágottal, készíthetünk afféle piknik pitéket is, fűszeres, magos tekercseket, kifliket, amelyekhez adhatunk grillezett zöldségeket, különböző sajtokat is, de ha nincs kedvünk agyoncifrázni a tésztát, akkor akár pogácsát vagy stanglit is süthetünk.





Egy pokróc, selymes fű és egy kosrányi finomság . nem is kell ennél több!

A sós kevert tészták legjobb formája a muffin. Egyrészt, mert porciózva van, másrészt meg rögvest megoldódik a csomagolás és a tálalás is. A muffinba süthetünk magokat, tehetünk bele apróra vágott zöldségeket (például pritaminpaprikát) vagy apróbb zöldségeket (borsót, kukoricát vagy épp csicseriborsót). Ezen kívül különféle reszelt sajttal is megbolondíthatjuk, belesüthetünk felvágottat, vagy épp hideg sültet kockázhatunk apróra, és az is mehet a tésztába.

A hideg sült egyébként jó választás a piknikre. Az egyben lesütött csirke mellett nyugodtan gondolkodhatunk valamilyen kisebb kiszerelésben is, süthetünk csirkecombokat, vagy akár az egyben sütött karaj, szűzpecsenye szeleteket fogyaszthatjuk magában, de szendvicset is készíthetünk hideg sültekkel.

A sültek mellett ideális választás még a fasírt, amit nem csak olajban kisüthető kis pogácsák formájában készíthetünk el, hanem egyben is kisüthetjük a sütőben. Ezeket a fasírozottakat kedvünk szerint fűszerezhetjük. Készíthetünk magyaros változatot, tehetünk bele különféle zöldfűszereket, de akár keleti ízesítésű változatot is kikísérletezhetünk. A fasírt szintén jó bírja a kiképzést, így a fasírtos zsemle nem csak a strandokon, de a hosszabb túrákon is megállja a helyét.




A különféle krémek nem csak szendvicsbe, de mártogatósnak is remekek

A piknikre különféle kencékkel is készülhetünk. Megint csak hűtés kérdése, hogy mit érdemes magunkkal vinni, de a csicseriborsókrém (hummusz), a padlizsánkrém, a tzatziki jól bírja a strapát, de keverhetünk kedvünk szerint fűszerezett tejfölös, túrós vagy paradicsomos alapú szószt, különféle pestókat, amihez süthetünk grissinit, kínálhatunk tortillát, pitát, naant, bagettet, tortilla chipset vagy épp vékonyra vágott zöldségeket (sárgarépát, uborkát, hagymaszárat, zellerszárat), amit belemárthatunk a krémjeinkbe.

A különféle üdítők mellett borokkal, pezsgővel vagy habzóborral is készülhetünk. A nyári szezonban érdemes a különféle fröccsöket is kipróbálni, nagyon kellemes, üdítő és nem száll a fejünkbe még a nagy melegben sem. De ugyanígy remek alternatíva lehet a könnyű sörös, citromos ital, az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Radler is.





A vízpartra is érdemes vinni finomságokat, főleg ha egész napra kitelepülünk

Desszertek szempontjából a nyár maga a Kánaán, hiszen sokféle gyümölcsös sütemény közül választhatunk, de érdemes szem előtt tartani, hogy könnyen szállítható, kevésbé nyomódó és nem habos desszert való piknikre vagy kirándulásra. A bedobós piskóta mellett készíthetünk réteseket, amelyekből akár sós változatokat is süthetünk. A korábban említett kelt tésztás édességek közül a klasszikus kakaós csiga és bukta is jó megoldást jelent, ez utóbbi talán az egyik legstabilabb melegtűrő sütemény, főleg ha jó minőségű, sűrű lekvárral töltve készítjük.

A tartalmasabb sütemények mellett különféle kekszeket és cookie-kat is süthetünk, készíthetünk vajas kekszet, csokis puffancsot, diós linzert vagy bármilyen más apró rágcsálnivalót. Ezeket a kekszeket jól variálhatjuk, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk csonthéjasokkal, de sósra hangolva akár a mártogatósokhoz is kínálhatjuk.
Húspogácsa gazdagon

Hozzávalók:
12,5 dkg húsos szalonna
50 dkg darált sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg tejben feláztatott kenyér
3 egész tojás

bors
borsikafű
chili

Elkészítés: A szalonnát és a hagymát alaposan megpirítom, s amíg pirul, addig beáztatom a kenyeret. Majd az egészet összeöntöm a hússal, ráütöm a tojásokat és jól megfűszerezem.
A muffinformát egy kevés zsírral kikenem, beleadagolom a masszát, majd 200 fokon szép barnára sütöm.
Szupergyors padlizsánkrém

Hozzávalók:
1 db közepes padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma

frissen őrölt feketebors

Elkészítés: A padlizsánt félbevágom, majd a tűzhelyen addig sütöm, amíg kívül-belül is jó alaposan meg nem sül. Ezután a csónakokat egy nagyobb tányérba teszem, és lefedve a mikróban 500 watton 4-5 percig sütöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a padlizsán húsát a héjából kikanalazom, és egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a fokhagymát és az olívaolajat, botmixerrel alaposan összedolgozom. Végül óvatosan sózom és borsozom. Hűtve kínálom.






WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Gombás felfújt
  2014-08-19 22:28:33, kedd
 
  Gombás felfújt

Hozzávalók:

20 dkg vékony tészta
30-40 dkg gomba (konzerv is lehet)
15-20 dkg sajt
5 tojás
kevés margarin
tetszés szerinti fűszerek
olaj
1 nagy hagyma

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és jól megfűszerezzük, majd zsírjára főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A sajtot lereszeljük, felvrejük a tojások fehérjét, és beletesszük a sárgákat. Ezután egy nagyobb tálban összekeverjük a gombát, tésztát, sajtot és a felvert tojást. Kikent tűzálló tálba tesszük, sajtot hintünk a tetejére, és forró sütőben 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés:

Vendégvárónak is nagyon finom, el lehet készíteni előre a hozzávalókat, és a vendég érkezése előtt kisütni. Hidegen és melegen is nagyon finom.

A receptet Kovács Bea küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Füstöltsajtos tésztasaláta
  2014-08-19 22:27:02, kedd
 
  Füstöltsajtos tésztasaláta

Hozzávalók:

50 dkg száraztészta (orsó)
2 nagy tejföl (450 g)
majonéz
savanyú uborka
1 húsos zöldpaprika
20 dkg füstölt sajt
sonka vagy párizsi

bors

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm, leszűröm. Hűvös helyre teszem, hogy minél hamarabb kihűljön. Apróra csíkozom a paprikát. A sonkának és az uborkának pedig reszelő segítségével vékony, hosszúkás alakot adok, majd a sajtot is lereszelem. Miután a tészta kihűlt, hozzákeverem a sonkát, uborkát, paprikát, a lereszelt sajtot, a tejfölt, és ízlés szerint majonézzel, sóval, borssal ízesítem. Lehetőség szerint 1-2 napig állni hagyom a hűtőben, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Díszítésként tehetünk rá paradicsomkarikákat.

Megjegyzés:

Az 1-2 napos állás során a tészta *megissza* a tejfölt, ilyenkor a hiányt utólag még pótolom.

A receptet Christina83 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Somlói galuska (az eredeti recept alapján)
  2014-08-19 22:25:33, kedd
 
  Somlói galuska (az eredeti recept alapján)

Hozzávalók:

A natúr piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál víz

A kakaós piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor

A diós piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál darált dió

A vaníliamártáshoz:
1 l tej
4 tojássárga
10 dkg liszt
30 dkg cukor
1 dl tejszín
vaníliarúd vagy vaníliás cukor

A sziruphoz:
3 dl víz
cukor
rum
reszelt narancs- és citromhéj

A csokoládéöntethez:
5 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
kakaópor
cukor
rum

Valamint:
mazsola
darált dió
tejszínhab

Elkészítés:

1. Első lépésként 3 féle piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákhoz a maradék 3 evőkanál cukrot, a lisztet, a sütőport, a vizet, egy kevés habot teszünk, és egyneművé keverjük. Majd hozzáadjuk a többi habot, és finom mozdulatokkal, óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét habkártyával elsimítjuk, majd megsütjük. Ugyan így készítsük el a többi piskótát is.

2. A vaníliamártáshoz habüstben simára keverjük a tojássárgákat a liszttel, a cukorral, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, és a habüstben lévő anyagokhoz keverjük. Vízfürdőre tesszük, habverővel folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

3. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk, és pár percre a mikróba tesszük, hogy megduzzadjanak. Lecsepegtetjük.

4. A sziruphoz a 3 dl vízbe cukrot szórunk és felforraljuk. Közben hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, valamint a rumot. Félretesszük hűlni.

5. A csokoládéöntethez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet. Ha ezt simára kevertük, hozzáadjuk a tejet, a felkockázott csokoládét, a kakaóport, cukrot és a rumot. Habverővel folyamatos kevergetés mellett (lehetőleg ezt is vízfürdőn) besűrítjük. Az állaga ne legyen túlságosan sűrű, csak bevonóképes. Kihűtjük.

6. A piskótákat jól átitatjuk a sziruppal. Majd először a diósat megkenjük a vaníliamártással, szórunk rá mazsolát és darált, cukrozott diót. Rátesszük a kakaósat, ugyanígy megkenjük a mártással, szórunk rá mazsolát és diót. Végül a natúr piskótát is ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradék mártással, és megszórjuk kakaóporral. Hűtőszekrénybe tesszük.

7. Tálaláskor kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tésztából, megszórjuk kevés dióval, megöntözzük a csokoládéöntettel, végül tejszínhabrózsákat nyomunk a tetejére.





Megjegyzés:

A piskótakészítésénél ügyeljünk arra, hogy a habot ne törjük össze, mikor keverjük, illetve a sütőt ne nyitogassuk a sütés elején - csak ha már érezzük a piskóta illatát, végezzünk tűpróbát (ha ragad a villára, még sütni kell).

A vaníliamártást készíthetjük pudingporból is az ismert módon, szintén 1 l tej felhasználásával.

A receptet és a fotót Istvan94 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Almás-sajtos rakott csirkemell
  2014-08-19 22:22:02, kedd
 
  Almás-sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
20 dkg angolszalonna
2-3 db alma
20 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki szalonnaszeletekkel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett, majd lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát, fedd be füstölt sajttal. Kend meg 1-2 evőkanál tejföllel, és takard le a maradék szalonnával. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre. Köretnek krumplipüré illik hozzá leginkább.





Megjegyzés:

A receptet Andreafeher, a fotót Anati76 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Almás-sajtos rakott csirkemell
  2014-08-19 22:21:50, kedd
 
  Almás-sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
20 dkg angolszalonna
2-3 db alma
20 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki szalonnaszeletekkel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett, majd lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát, fedd be füstölt sajttal. Kend meg 1-2 evőkanál tejföllel, és takard le a maradék szalonnával. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre. Köretnek krumplipüré illik hozzá leginkább.





Megjegyzés:

A receptet Andreafeher, a fotót Anati76 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gombás-húsos palacsinta
  2014-08-19 22:18:45, kedd
 
  Gombás-húsos palacsinta

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 kis pohár tejföl

bors
fűszerpaprika
majoránna
A palacsintához:
50 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz
csipet só
1 teáskanál majoránna
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felkockázom, a gombát vékony szeletekre vágom. Kicsi olajon a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, és zsírjára sütöm, közben sózom, borsozom, majorannát, fűszerpaprikát teszek rá. A gombát hozzáadom, és ha elfőtt a leve, hozzáöntöm a darát húst is. Megpirítom a húst, és felöntöm vízzel. Több vízzel főzöm, mint egy átlag pörköltet, hogy több szaftja legyen majd.

A palacsintához a hozzávalókat összekavarom, és közepes vastagságú palacsintákat sütök, majd megtöltöm a hússal.

Egy tepsi vagy jénai alját picit kiolajozom, és egymás mellé helyezem a megtöltött palacsintákat. A gombás hús megmaradt szaftját összekavarom a tejföllel, és a felét ráöntöm a palacsintákra. Berakom a sütőbe barnulásig.

Tálaláskor a szaft másik felét öntöm a palacsintákra.





Megjegyzés:

Füstölt sajtot reszelhetünk rá sütés előtt. A palacsintatészta nagyon finom spenóttal, sok fokhagymával is.

A receptet és a fotót Spotos küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Heti menü ajánlat – 2014 augusztus 18 - 24.
  2014-08-19 22:14:42, kedd
 
  Heti menü ajánlat - 2014 augusztus 18 - 24.

Hétfő:

Előétel: Hideg meggyleves
Főétel: Paprikás krumplitál kolbásszal, kovászos uborka
Desszert: Főtt kukorica
Vegetáriánus ajánlat: Mediterrán rakott krumpli

Kedd - Itália ízeiből válogatunk:

Előétel: Könnyű minestrone leves pestós focacciával
Főétel: Bolognai lasagne
Desszert: Genova fagyikehely
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos-ricottás lasagne

Szerda - nemzeti ünnep:

Reggeli: Lágytojás, rozsos zsemle, tea
Előétel: Gombás-húsos palacsinta
Főétel: Almás-sajtos rakott csirkemell
Desszert: Somlói galuska
Vacsora: Füstöltsajtos tésztasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Gombás felfújt

Csütörtök:

Előétel: Fehérboros tojásleves
Főétel: Sajtos pulykamell paprikás kelbimbóval
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült sajtos kelbimbó

Péntek:

Előétel: Vörösboros fejtett bableves csülökkel
Főétel: Túrós csusza pirított szalonnapörccel
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Túrós tésztarakottas

Szombat:

Reggeli: Reggeli melegszendvics
Előétel: Gulyásleves Nani módján
Főétel: Krumplis lángos pofonegyszerűen
Desszert: Mascarponés dinnyekehely
Vacsora: Szalámis tál
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás lángos

Vasárnap:

Reggeli: Friss zsemle vajjal, eperlekvárral, kakaóval
Előétel: Tejfölös karalábéleves
Főétel: Körmös-csülkös pacal csípős ecetes paprikával
Desszert: Hóvégi almáspite
Vacsora: Májkrémes töltött tojás melegen
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos gombapörkölt

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Kellemes hetet és szép ünnepet!
  2014-08-19 21:17:49, kedd
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 654
  • e Hét: 1429
  • e Hónap: 6467
  • e Év: 136174
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.