Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Az étcsokoládéról
  2014-08-02 19:29:55, szombat
 
 



A keserű csokoládé jótékony hatása a bőrre, hajra és egészségre 19 pontban
Csak úgy, mint a gyümölcs, amiből készül, a keserű csokoládé tele van erős antioxidánsokkal és számos olyan lényeges tápanyagot tartalmaz, amelyek segítenek egészségesnek és szépnek maradni.

Az olyan erős antioxidánsok, mint a flavonoidok, megelőzik a szív- és érrendszeri betegségeket és csökkenti az agyvérzés kockázatát. Ezenkívül ellenőrzés alatt tartja a vér koleszterin szintjét és a vérnyomást. Továbbá a jó látás is a keserű csokoládé egyik pozitív hatása.


Az egészségügyi hatások mellett a keserű csokoládé a szépségre is jótékony hatással van.

A keserű csokoládé bőrre gyakorolt jótékony hatása

A keserű csokoládé olyan bőrbarát alapanyag, amelytől a bőr egészséges és ragyogó lesz.

Amint már említettük, a keserű csokoládé erős antioxidánsokat tartalmaz. Ezek az antioxidánsok védik a bőrt a szabadgyökök okozta kártól; a bőr sokáig puha, rugalmas és fiatal marad.

Napvédő tulajdonságai miatt védi a bőrt a káros UV sugaraktól és így megelőzhető vele a napégés és a bőrrák.

A keserű csokoládé rendszeres fogyasztásától sima és szép lesz az arcbőre; a csokoládé hidratálja és táplálja a bőrt.

A keserű csokoládé koffeinnel kombinálva kiválóan méregteleníti a bőrt. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és segít abban, hogy az újonnan kialakult bőr szabadon lélegezhessen.

A stressz rossz hatással van a szépségre. Ha nem tartják ellenőrzés alatt, akkor pedig az egész személyiséget tönkreteheti. A keserű csokoládé stresszoldó tulajdonságokkal rendelkezik, és mivel csökkenti a stresszhormonok szintjét, így a bőr is ragyogóbb lesz.

A keserű csokoládé hajra gyakorolt jótékony hatása

Javítja a fejbőr vérkeringését, így a haj is egészségesebben és ragyogóbban nő. A jobb vérkeringésnek köszönhetően pedig hatásosan csökkenti a hajhullást.

Más alapanyagokkal keverve a keserű csokoládé hozzájárul a hajszálak egészségéhez, így a haj fényesen sima és dús lesz.

A gyulladásgátló tulajdonságainak köszönhetően a keserű csokoládé minimalizálja a fejbőrfertőzések kialakulásának esélyét.

A keserű csokoládé egészségre gyakorolt jótékony hatása

Szívbaj: A keserű csokoládé olyan antioxidánsokat tartalmaz, min a flavonoidok. Az antioxidánsok a szervezet egyik legfontosabb elemei, mivel megakadályozzák a szabadgyökök által okozott öregedést, amik a szív és érrendszeri betegségek többségéért is felelősek.

Vércukorszint: Nehéz elhinni, hogy egy cukorban gazdag anyag kiegyensúlyozza a vércukorszintet, de így igaz.

A keserű csokoládéban lévő cukor nem nagyon hat a szervezetre, mivel alacsony a glikémiás indexe. Ezenkívül, mivel gazdag flavonoidokban, segíti az inzulin cukorszintre gyakorolt hatását.

Koleszterin: tudvalevőleg a koleszterin elzárja a vénákat és artériákat, így azok nem funkcionálnak normálisan. A keserű csokoládé azonban csökkenti az LDL (,,rossz" koleszterin) szintet az artériákban és a szívben.

Hangulatjavító: A stressz olyan negatív faktor, amelytől mindenkinek minél hamarabb meg kéne szabadulnia. A keserű csokoládé olyan összetevőkből áll, amelyek segítik az agysejtek általi endorfintermelést, ami javítja a hangulatot. A csokoládé stimulálja az agysejteket és ellazítja az embert.

Bőrvédelem: A keserű csokoládéban lévő flavonoidoknak pozitív hatása van a szervezetre. Az egyik ilyen hatása például, hogy véd a Nap káros UV sugarai ellen.

Megelőzi az agyvérzést: Az olyan megnövekedett szintű flavonoidok, mint az epikatekin, védik az agyat az agyvérzéssel szemben, epikatekin pedig nagy mennyiségben található a keserű csokoládéban. Azok az emberek, akik keserű csokoládét fogyasztanak, kevésbé hajlamosak az agyvérzésre, mint azok, akik nem fogyasztanak keserű csokoládét.

Kezelhető vele a vérszegénység: A keserű csokoládéban lévő flavonoidok segítenek a vérszegénység kezelésében és azokra is jó hatással van, akik nem megfelelően táplálkoznak.

Javítja a látást: A tanulmányok kimutatták, hogy a keserű csokoládéban lévő flavonoidok javítják az agy vérellátását, így a látást is.

Kognitív funkciók: A keserű csokoládé fogyasztásával serkenthetők az emberi szervezet kognitív funkciói, mivel a csokoládé javítja az agy vérellátását.

Vérnyomás: A keserű csokoládé gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a réz és a magnézium, amelyek a normális vérnyomás fenntartásáért felelősek, ezért különösen hasznos azoknak az embereknek, akiknek túlzottan hullámzik a vérnyomása.

A keserű csokoládé kiválasztása és tárolása

Sokféle keserű csokoládé márka kapható, ezért kissé nehéz kiválasztani a legjobbat. Íme azonban néhány tipp, amelyek segíthetnek a megfelelő csokoládé kiválasztásában:
 Amikor megveszi a keserű csokoládét, olyat válasszon, amely felszíne sima és hibátlan. A választott csokoládénak nem kéne fakónak lennie, és nem lehet rajta semmilyen csík vagy pötty.
 Ha lehetséges, törje meg a csokoládét, mielőtt kifizeti. Ha a törés hangja erőteljes, gondolkodás nélkül megveheti. A csokoládé szerkezetére is fordítson különös figyelmet. Ha szemcsés vagy túlzottan zsíros, ne vásárolja meg; keressen inkább selymesebb textúrájú csokoládét.
 Mielőtt megvásárolja, kóstolja meg a csokoládét. Ha az íze és aromája csokoládés, megvásárolhatja.
 A keserű csokoládét hűvös, száraz helyen tárolja, és ne tegye ki közvetlen napfénynek.
Felhasználási tippek
 Amikor felfőzi a csokoládét, ne adjon hozzá vizet, mivel az megkeményíti a csokoládét. A csokoládés recepthez minden edényt és eszközt tartson szárazon, mivel egy kis nedvesség is tönkreteheti az egész receptet.
 Ne olvassza a csokoládét túl magas hőmérsékleten.
 Mivel a keserű csokoládénak sokféle pozitív hatása van, azoknak is fogyasztania kéne, akik annyira nem szeretik ezt a fajta csokoládét, mivel egyesíti magában a csokoládé és az egészségre gyakorolt pozitív hatások előnyeit.
Forrás :drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A mozgás - életkor - testsúly
  2014-08-02 19:15:00, szombat
 
 



A mozgás terápia
Tajvani megfigyelések szerint (melyet 416 000 felnőtt emberen végeztek), ha csak napi 13 percet töltünk el testmozgással (kocogással, tornával), már az is azt eredményezheti, hogy a halálozás 14%-kal csökken és átlagosan 3 évvel tovább élhetünk, mint inaktív társaink. Ha a mozgás mennyiségét naponta fél órára növeljük, akkor már a halálozás az aktív csoportban 18%-kal csökken az inaktívakhoz képest.

Egy kisebb dán tanulmány arról számolt be, hogy azoknál, akik heti két és fél órát rendszeres testmozgással töltöttek, a halálozás 44%-kal csökkent az inaktívakhoz képest és a várható élettartamuk férfiaknál 6,2 évvel, nőknél 5,6 évvel nőtt.

Tehát a két tanulmány alapján egyértelműen kimondható, hogy már napi fél óra rendszeres testmozgással is sokat teszünk azért, hogy hosszabb és jobb minőségű életet éljünk.

A leghosszabb életű emberek a ,,kék zónákban" találhatók. Mik ezek a kék zónák?

A Földnek azokat a helyeit nevezzük így, ahol nagyon sokat süt a nap és nagyon sokszor látni napközben a kék eget (figyelem, nem a trópusokról van szó, ahol ugyan nagyon meleg van, de kék eget a sok esőfelhő, köd, pára miatt alig látni csak!).

A kék zónákban élő emberek D-vitamin ellátottsága optimális, hála a gyakran sütő Napnak, az emberek sokat tartózkodnak a szabad levegőn. Mivel idejük nagy részét a szabadban töltik, egymással is sokat beszélgetnek, sokat járkálnak, mozognak. A kis zárt csoportok (lakások) veszélyesek. A Framingham tanulmányok szerint, ha csak három ismerőse van valakinek, akivel rendszeres kapcsolatot tart és abból a három főből csak egy is elhízott, akkor kb. 50% esély van arra, hogy a csoport többi tagja is elhízott legyen a későbbiekben.

Ennek azonban a fordítottja is igaz. Sok egészséges, aktív ember közt a kövérek is lefogynak. Az aktív közösségek, az egymással törődő emberek hosszú életre számíthatnak.

Fajunk genetikai potenciálja sokkal nagyobb, mint gondolnánk. A fejlett világban a születéskor várható átlagos élettartam már a 80 évet közelíti férfiakban, nőkben pedig már ez felett jár. Azt is látnunk kell azonban, hogy nem volt ez mindig így. Sőt, amióta fajunk létezik, ezek az értékek csak az utóbbi 30-40 évre igazak, azelőtt többszázezer éven át átlagosan 30 évre számíthattunk. Még 1900-ban is Európában a születéskor várható átlagos élettartam nem haladta meg az 57 évet!

Ilyen rövid idő alatt génjeink nem változtak meg. Ma úgy gondoljuk, a 120 év lehetősége potenciálisan az emberben benne van. De ezt a mai ismereteinkre alapozzuk, mert dokumentáltan 120 évnél idősebb ember eddig három fő (két férfi és egy nő) volt. Egyikük sem sportolt soha versenyszerűen, de mindegyikük nagyon tevékeny életet élt és mindannyian a ,,kék zóna" lakói voltak.
Forrás_drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Karfiol
  2014-08-02 19:08:28, szombat
 
 



A karfiol bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 15 pontban

Ez egy fehér virágú zöldség, amelynek sokféle egészségügyi pozitív hatása van.

A karfiol nagy adagban tartalmaz kénes vegyületeket és tudvalevőleg segíti a májat abban, hogy semlegesítse a mérgeket. A karfiolra jellemző még, hogy megelőzi a rákot.

1 Hozzájárul az egészséges szívhez:
A karfiol jó hatással van a szívre, ami azt jelenti, hogy segít az egészséges szív- és érrendszer fenntartásában.

2. Csökkenti a koleszterin szintet:
A karfiol gazdag rostokban, amelyek csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.

3. Segít az immunrendszer egészséges felépítésében:
A karfiol antioxidánsokat is tartalmaz. Az antioxidánsok önmagukban is nagyon hasznosak - gyulladásgátló hatásúak és segítenek az immunrendszer egészséges felépítésében.

4. A magzat fejlődése:
A karfiol a várandós nőkre is pozitív hatással van. Mivel gazdag folsavban és olyan vitaminokban, mint az A- és B-vitamin, segíti a sejtek növekedését. Ez pedig a magzat helyes fejlődéséhez is hozzájárul a méhben.
A karfiol jó C-vitamin forrás, ami a terhesség alatt nélkülözhetetlen, ezért a várandós nőknek legalább egy csésze karfiolt el kéne fogyasztaniuk minden nap.

5. Gazdag kalcium-forrás:
A karfiol kalciumot is tartalmaz, amelynek számtalan előnye van. A kalcium teszi erőssé a csontokat és a fogakat és számos más funkcióban is szerepet játszik, mint például az idegi impulzusok átvitelében.

6. Gazdag ásványi anyag forrás:
A karfiol cinket, mangánt, foszfort, magnéziumot, szelént és nátriumot tartalmaz.

 Cink - segít az új sejtek létrehozásában és a sebek gyógyulásában.
 Magnézium - segíti a mellékpajzsmirigy működését, amely a csontok normális funkcionálásához termel hormonokat.
 Foszfát - erősíti a csontokat.
 Szelén - az immunrendszer megfelelő működéséhez járul hozzá.
 Nátrium - kiegyensúlyozza a szervezetben található folyadékokat.
 Mangán - az enzimek előállításáért és aktivitásáért felelős.

7. Csökkenti a rák kockázatát:
A karfiol a rák kockázatát is csökkenti, ilyen például a tüdő-, mell- és húgyhólyagrák. A keresztes virágúak családjából sok zöldségnek ugyanez a hatása, például a brokkolinak is.

8. Segíti a fogyást:
A karfiol segít a testsúly csökkentésében. C-vitamint tartalmaz, ami kulcsfontosságú anyag a zsírégetésben. A karfiol folsavat is tartalmaz, ami ugyancsak segíti a fogyást. Egy csésze karfiol körülbelül 30 kalóriát tartalmaz, és mivel nem tartalmaz keményítőt, ezért korlátlan mennyiségben fogyasztható.

9. Méregteleníti a szervezetet:
A karfiol olyan enzimeket aktivál a májban, amik több szervet is méregtelenítenek, így védve a szervezetet a károsodástól.

10. Emeli a K-vitamin szintet:
Ha szeretné növelni a K-vitamin mennyiségét a szervezetében, növelje a karfiol bevitelt a napi étrend során. A K-vitamin létfontosságú a csontok és csontsejtek fejlődésében. Másrészről, ha nincs elég K-vitamin a szervezetben, sérülés esetén erősebb a vérzés is, mert a K-vitamin fontos szerepet játszik a véralvadásban.

A karfiol bőrre gyakorolt jótékony hatása:

A karfiol olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek abban, hogy a szervezet fitt és egészséges maradjon. A karfiol fogyasztásának egyik előnye, hogy megfiatalítja a bőrt.

11. A karfiol antioxidánsokat tartalmaz, amelyek öregedésgátlóként hatnak a bőrre.

12. A karfiol bővelkedik C-vitaminban és mangánban, amelyek erős antioxidánsok. Az antioxidánsok növelik az oxigénmennyiséget a vérben és felgyorsítják az anyagcserét. A gyors anyagcsere által könnyebb az emésztés és a táplálékból is könnyebben felszívódnak a tápanyagok. Minél több oxigén van a vérben, annál több mérgező anyagot tud kiválasztani a szervezet. Ha a vérben alacsony a toxikus anyagok mennyisége, a bőr is egészségesebb lesz. Az egészségtelen bőr néhány jellemzője a pattanások, hámló bőr, sötét foltok, ráncok, szemölcsök, májfoltok és kiütések.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja magán, akkor ideje drasztikus lépéseket tenni. A karfiol segít megszabadulni ezektől a bőrproblémáktól. Egyszerűen tegye az étrendje részévé, így bőrre fiatalabbnak fog tűnni.

A karfiol hajra gyakorolt jótékony hatása:

A haj fontos és attraktív jellemzője az ember személyiségének. Habár mostanában férfiak, nők és gyermekek is küzdenek a hajhullással. Majdnem minden zöldséget az egészséges étrend részeként kéne fogyasztani, mivel a zöldségek sok vitaminnal és ásványi anyaggal látják el a szervezetet.

13. A karfiol számos tápanyaggal látja el a szervezetet, így segíti a haj megfelelő növekedését. A karfiolban természetes módon megtalálható vitaminok, ásványi anyagok és más hasznos tápanyagok az A-, E-, C-, K- vitamin, a nátrium, kálium, kalcium, mangán, cink, zsírok, niacin, réz és vas.

14. Mindezek a tápanyagok abban segítik a szervezetet, hogy fenntartsa magát és egészséges maradjon. A rendszeresen fogyasztott karfiol segít a hajhullás megszüntetésében. A vitaminok és ásványi anyagok pedig hozzájárulnak a szervezet természetes gyógyulási folyamataihoz és fel is gyorsítják azokat.

15. A száraz és viszkető fejbőr lehet az eredménye annak is, hogy a szervezetből hiányoznak bizonyos lényeges tápanyagok.

A friss karfiol kiválasztása:
A karfiol ugyanolyan fontos, mint bármilyen más zöldség, amely az étrend része. A friss zöldség kiválasztása azonban nem mindig könnyű. A friss karfiol azonban több tápanyagot tartalmaz; ha nem friss, akkor ez nem azt jelenti, hogy teljesen elvesztette a tápanyagait, de bizonyosan csökkent a tápanyagtartalma és az íze sem az igazi.

Egyszóval, ha friss karfiolt szeretne választani, kövesse a következő tippeket:

 Keresse a szorosan zárt fejeket:

A karfiolfej a zöldség fogyasztásra szánt része, ezért vásárláskor mindig keresse a szorosan zárt fejeket, mivel azok a friss zöldség jellemzői. Minél lazább a fej, annál állottabb és nem is olyan finom.

 Keresse a foltokat:

A karfiol fehér fajtái sokkal gyakoribbak és könnyebb is kiválasztani közülük a megfelelőt. Ha már öregebbek és állottak, a fej sápadtabb lesz és foltok jelennek meg rajta. Mielőtt megvásárolja, mindig vizsgálja meg, találhatóak-e foltok a zöldségen, mivel az a frissességét és az egészségét is jelzi.

 Ellenőrizze a méretet, súlyt és színt:

Amikor kiválasztja a karfiolt, keresse a krémszínű fejeket és inkább a súlyát vegye figyelembe, mint a méretét. Mivel a zöldség feje szorosan összetömörül, ezért nehezebb, mint amilyennek tűnik. Azokat a fejeket keresse, amelyek frissnek tűnnek, és a levelei is zöldek.

A karfiol tárolása
A karfiol tárolása nem könnyű, mivel körülbelül egy héten belül megromlik. A karfiolt ezért jól zárható műanyag csomagolásban tárolja a hűtőben. A karfiolfejet fel is szeletelheti, és úgy is elteheti. Tartsa állandó hőmérsékleten a hűtőben, így a zöldség tárolási idejét is növelheti. Továbbá használat előtt ne mossa meg a karfiolt, mert az felgyorsítja a rothadást - még ha a karfiol hűtőben is van. Csak akkor mossa meg vízzel a zöldséget, mielőtt megfőzné.

Tippek a karfiol felhasználásához (Fogyasztás/főzés)

Sok ízletes recept van, amelyeket a karfiol felhasználásával még finomabbá lehet tenni.

A karfiol legelterjedtebb elkészítési módja a főzés vagy párolás, ami után más zöldségekkel, vagy teljesen külön fogásként szolgálják fel. A karfiol főzéséhez kövesse a következő lépéseket:

 Főzés előtt (tárolás alatt ne) mossa meg friss vízzel a zöldséget. Ha tárolás alatt mossa meg a karfiolt, az felgyorsítja a rothadást.
 Egy késsel távolítsa el a zöldség külső leveleit, és válassza le a karfiolfejeket a szárról, amelyhez a levelek kapcsolódnak. Vágja le a kis virágokat a karfiolfej fürtjeiről.
 Forraljon fel vizet egy edényben és helyezze a karfiol darabokat egy párolóedénybe, majd azt helyezze a forró vízzel teli edény fölé. Takarja le a párolóedényt és párolja a karfiolt 15-20 percig.
 Az idő leteltével vegye le a párolóedényt a másik tetejéről, és egy késsel vagy villával szurkálja meg a karfiolt, hogy elég puha-e. Ha megfelelő, tegye egy tányérra a zöldséget, adjon hozzá egy csipet sót vagy borsot és tálalja, ahogy szeretné.
 A zöldség megfőzése ugyanolyan egyszerű, mint a párolás. Az elkészítése hasonló lépésekből áll, mint a párolásnál. Vágja fel a zöldséget, helyezze egy edény forrásban lévő vízbe, majd sózza meg. Főzze legalább 15-20 percig, és tálalja frissen.

Néhány további tipp a karfiol elkészítéséhez

Számtalan más módon is finom fogás készíthető a karfiolból. A karfiol fogyasztásának jótékony hatásai megszámlálhatatlanok. A karfiolt nem szabad túlfőzni, mivel akkor darabokra esik, elveszti az ízét, a színét, és csökkent a tápanyagtartalma. A karfiol olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek főzés közben kellemetlen szagúak, ezért ha minimalizálni szeretné ezt a szagot, adjon hozzá pár csepp citromlevet vagy ecetet, ami csípős ízt ad az ételnek. Továbbá, soha ne főzze a karfiolt alumínium vagy vas edényben, mivel a zöldségben található kémiai anyagok reakcióba léphetnek a fémekkel, az pedig tönkreteszi a zöldség színét és ízét.

A karfiol fogyasztásának egészségügyi hatásai is számtalanok. Sokféle tápanyaggal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet és többféle betegség ellen is védelmet nyújt.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Energiabombák
  2014-08-02 18:58:41, szombat
 
 


Amikor energiára van szüksége, valószínűleg egyből a kávé, a kóla vagy más, alacsony tápértékű ital jut az eszébe. Sajnos ezek csak átmenetileg emelik meg az energiaszintet, utána törvényszerű a visszaesés és egyáltalán nem egészségesek.
Amikor legközelebb úgy érzi, hogy alacsony az energiaszintje, próbáljon ki egyet a következő hat gyümölcsből!


Egy ilyen, természetes ,,energiabomba" gyümölcsökből álló listáról nehéz lehet választani. Hozza ki belőle a legtöbbet és használja fel mindet egy friss gyümölcssalátához! Könnyű a hűtőben tartani, így több napon át ehet belőle reggelire, hogy minden napját egy nagy energiaadaggal kezdhesse. Nem is kell az a csésze kávé; egyen friss gyümölcsöt és érezze magát frissnek természetesen!

Dupla adag energiát kap egy csomó egészséges tápanyag mellett, mindössze 80-120 kalóriáért!

 BANÁN
A banán azonnal ellátja energiával, és - nem úgy, mint a koffeintartalmú italok - könnyen emészthető. A banán tele van káliummal, és magnéziummal amik olyan elektrolitok, amik az idegek és az izmok egészségéért felelősek. Egy közepes méretű banánban 105 kalória van - sokkal kevesebb, mint a legtöbb cukros üdítőitalban. Emellett 27 gramm szénhidrátot, 1 gramm fehérjét és 0,5 gramm zsírt tartalmaz (a legkiválóbb fajtából).

 PAPAYA
A papaya egy gyönyörű, élénk trópusi gyümölcs, amely jó kis energiabomba is egyben. Rengeteg vitamin található benne, így remek védelmet nyújt a megfázás ellen. A papayáról azt is kimutatták, hogy semlegesíti a környezeti dohányfüst káros hatásait, ráadásul megvéd a reumás ízületi gyulladástól.

 NARANCS
Hagyja ki a reggeli kávét és igyon helyette egy csésze frissen facsart narancslevet, sőt, inkább egyen egy narancsot! Ez a gyümölcs rendkívül gazdag C-vitaminban és természetes cukrokban, amelyek emelik az energiaszintet. Ha egész reggelen át tartó erőre vágyik, ropogtasson mellé egy kis mandulát is! A citrusfélék egész évben kaphatóak, így kiváló energiaforrások a hidegben és az influenzaszezonban. Karotinokban is gazdag és tudjuk a karotinok az A vitamin elő-anyagai. Az A-vitamin pedig megvédi nyálkahártyáinkat a vírusok és baktériumok támadásától.

 EPER
Az eper egy klassz módszer a fáradtság legyőzésére, és meglepő módon még a narancsot is felülmúlja a C-vitamin mennyiség tekintetében. Még egy tudnivaló az eperről: csakúgy, mint a sárgarépa és a lenmag, javítják a látást.

 ANANÁSZ
Ha egy kis ösztönzésre van szüksége a felkeléshez és elinduláshoz, majszoljon el egy finom, lédús ananászt! Az energiaadag mellett egy halom vitamint is kap, hiszen a rostokban is gazdag ananászban mangán, réz és C, B1 és B6-vitamin is van.

 KÖRTE
A könnyen csomagolható és a gyermekek körében igen népszerű körte szuper energiaforrás. Ha nem tud friss körtét beszerezni, vegyen befőttet és fogyassza túróval reggelire! Egész nap frissnek és ébernek érzi majd magát.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A boldogság...
  2014-08-02 17:24:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Wass Albert idézet
  2014-08-02 17:23:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Tudd...
  2014-08-02 17:21:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Nem az a lényeg...
  2014-08-02 17:20:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Millióan vágynak...
  2014-08-02 15:31:18, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Lehet....
  2014-08-02 15:18:05, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 752 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.