Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A harmadik világháborúra készül a műállam, a mi vízünnkel ak
  2014-08-20 21:30:00, szerda
 
  A harmadik világháborúra készül a műállam, a mi vízünnkel akar életben maradni
2014. augusztus 20. 15:47
Hunhír.info

Az elemzők szerint a harmadik világháborút már a vízért fog vívni. Szlovákia egy alkotmánymódosításban tiltaná meg a stratégiai nyersanyagnak számító ivóvíz exportját. A vízexport ilyen mértékű törvényi korlátozása, ha elfogadják, egyedülálló lesz a régióban. A korlátozás összefügghet azzal is, hogy a FELVIDÉKI Csallóköz alatt található a kontinens egyik legnagyobb ivóvíztartaléka.

Jóváhagyta a vízexport csaknem teljes körű tilalmát bevezető alkotmánymódosítás tervezetét Robert Fico kabinetje szerdán Pozsonyban, a szlovák kormány öthetes nyári szünetét követő első ülésén.
Az alkotmánymódosítás szerint, annak hatálybalépését követően, Szlovákia - néhány kivételtől eltekintve - teljesen betiltja a jövőben már stratégiai nyersanyagnak számító ivóvíz, ásványvíz és a geotermikus vizek exportját. Az exporttilalom alól egyedül a palackozott ásványvíz lesz kivétel, illetve a tilalom ideiglenesen feloldható lesz, amennyiben azt valamilyen humanitárius helyzet indokolttá teszi.

Az alkotmány módosításának tervét Fico még júliusban jelentette be, aki azt a hazai vízkincs védelmének szükségességével indokolta. A szlovák kormányfő akkor azt mondta: a módosításra azért van szükség, mivel eddig a víz exportját semmilyen törvény nem szabályozta Szlovákiában s annak nagymértékű, ellenőrzés nélküli kivitelére több példa is akadt.

A módosítást - amely közben már átesett a tárcaközi egyeztetésen is - várhatóan szeptemberi ülésén tárgyalja majd a pozsonyi törvényhozás. A szabályozás a tervek szerint már idén december elsejétől hatályba lépne, elfogadásához azonban Ficóéknak előbb biztosítaniuk kell a parlamenti képviselők több mint háromötödének támogatását. Ez legalább 90 és egy szavazatot jelent a 150 fős pozsonyi törvényhozásban, ahol a baloldali kormánypártnak, az Irány-Szociáldemokráciának (Smer-SD) 83 mandátuma van.

A vízexport ilyen mértékű törvényi korlátozása, ha elfogadják, egyedülálló lesz a régióban. A korlátozás összefügghet azzal is, hogy a FELVIDÉKI Csallóköz alatt található a kontinens egyik legnagyobb ivóvíz tartaléka.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77714
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kertész nem kóser, hogy elfogadta a kitüntetést?
  2014-08-20 21:27:48, szerda
 
  Kertész nem kóser, hogy elfogadta a kitüntetést?

2014. augusztus 20. 14:01
Hunhír.info

Baloldali és liberális körökben megütközést keltett, hogy Kertész Imre elfogadja az Orbán-kormánytól a legmagasabb magyar állami díjat - írta a "Kertész Imre vitatott kitüntetése" című írásában a Der Standard című liberálcion ausztriai zsidó lap.

A szerző megjegyezte: míg Kertész Imre saját nyelvezetével felveti, addig az "Orbán-állam" tagadja és elnyomja a felelősséget a magyar holokausztért.

Milyen magyar holokausztról beszél vajon ez a seggfej? A zsidó és a szerb partizánok által a Délvidéken brutálisan, csupán a származása miatt meggyilkolt férfiről, nőről, idősről, gyerekről talán? Mert ez a magyar holokauszt. Van zsidó is, csak amiatt a magyarok fizetnek kemény közpénz a zsidó túlélőknek, és az elpusztultak leszármazottjainak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77713
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szórják ki az amerikai zsidó szemetet - McDonaldsokat záratt
  2014-08-20 21:25:17, szerda
 
  Szórják ki az amerikai zsidó szemetet - McDonaldsokat zárattak be Moszkvában az oroszok

2014. augusztus 20. 20:12
Hunhír.info

Az orosz szakhatóság bezáratott szerdán négy McDonalds éttermet Moszkvában. A Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság az intézkedést azzal indokolta, hogy a négy étteremben megszegték a közegészségügyi törvény számos előírását.

A McDonalds jelezte, hogy "ismerkednek a hatósági döntés részleteivel az éttermek mielőbbi újranyitásához szükséges lépések megtétele érdekében".

A cég orosz honlapja szerint az étteremlánc első boltját 1990. január 31-én nyitották meg Moszkvában.

Oroszországban mára már több mint 400 McDonalds étterem működik, amelyekben naponta több mint 1 millió embert szolgálnak ki.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77717
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lembergbe újabb “szállitmány” érkezett tegnap.
  2014-08-20 21:16:54, szerda
 
  Lembergbe újabb “szállitmány" érkezett tegnap.

Nem aprózzák mostmár el a dolgot Valcmanék! Kétszáztiz koporsót küldtek a régióközpontba. Ott aztán a hozzátartozók kiválogatták hogy melyik kié?-és átrakodták az udvar által rendelkezésre bocsájtott halottszállitó autókba. Azok meg túrajáratban kiszállitották az árut a környékbeli családokhoz. Persze előtte volt egy “központi" diszes fohász.
Lemberg a döbbenettől azóta sem tért magához. Hol itt, hol ott törnek ki demonstrációk. Utakat zárnak le, tüntetgetnek, és várják a következő szállitmányokat. Rettegve!A mozgósitás a terv szerint halad!

Lembergben kezdik felfogni a történések súlyát! Nem is olyan jó móka talán ez a donbasszi kiruccanás!

(Az már a fekete humor kategóriájába tartozik, hogy a központi gyásszertartás ideje alatt kapott az apu egy SMS-t! “Jól vagyok, ne aggódjatok! Grisa!" A diszszázad parancsnoka nem is értette, hogy miért lett hozzávágva egy telefon?!)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemétdombra ítélt történelem
  2014-08-20 19:55:18, szerda
 
  Szemétdombra ítélt történelem


Posted on 2014/08/18

Furcsa ,,leletre" bukkantak a nagyváradi szeméttelep válogató munkásai pár nappal ezelőtt. A szelektív hulladéktárolók tartalmát vizsgálva ugyanis egy halom régi, zömmel az egykori magyar világból származó okmány bukkant elő egy szeméthalomból. Az 1800-as évek végétől egész az 1980-as évekig datált iratok között akadtak temetkezési engedélyek, születési bizonylatok, orvosi zárójelentések, de mint kiderült, monarchiabeli bírósági jegyzőkönyvek másolatai is lapultak a szemétdombon.

Mint megtudtuk, a szemetet szétválogató munkásoknak feltűnt a sok régi okmány, több ilyenen a magyar királyi pecsét, másokon püspöki pecsét volt látható. A munkások sejtették, talán mégsem a szemétbe való papírhalmazra bukkantak, ezért értesítették a feletteseiket.

Utánanéztünk a történetnek, hogyan lehetséges az, hogy levéltári okmányok a szemétdombon végezzék. A nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályán keresztül végül kaptunk is egy ,,hivatalos" álláspontot arról, hogyan kerülnek tájainkon az évszázados okmányok a kukába.

Persze elhangzott az is, elképzelhető, hogy egy magángyűjtemény darabjai landoltak a szemétdombon, azonban ezt a verziót nem találtuk elfogadhatónak. Erre azt a választ kaptuk, az iratcsomó valóban a váradi önkormányzat archívumából került a szemétdombra, ugyanis a hivatal a törvények értelmében száz évig köteles megőrizni okmányokat.

Száz esztendő elteltével jegyzőkönyv készül a megsemmisítésre ítélt dokumentumokról. Így történt ez most is, és a polgármesteri hivatal megbízott egy céget (ennek a nevét persze nem sikerült megtudnunk), amely vállalkozott arra, hogy az ilyenkor szokásos megsemmisítési procedúrát végrehajtja. Szabályosan az erre használatos irodai ,,papírlaskázó" géppel kell megsemmisíteni az erre ítélt okmányokat, azonban ez elmaradt. Mondhatjuk, akár szerencsés véletlen vagy a Gondviselés is szerepet játszott itt, nem csupán az illető titokzatos cég szerződésszegő hanyagsága, ugyanis mint kiderült, könnyen elképzelhető, hogy nem csupán haszontalan másolatok és okmány-mellékletek úszták meg a megsemmisítést. A szemétdombról kihalászott okmánycsomót ugyanis a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) vezetősége vette magához.

Tegnap Csűry István, a KREK püspöke lapunknak azt nyilatkozta, levéltárosokból álló csapattal nézetik át a szemétdombról megmenekített okmányokat. Akad köztük olyan is, mely nem fontos okmány, de sok olyan van, amit már csak kegyeletből sem lett volna szabad ilyen sorsra juttatni, hiszen a személyes adatvédelmet, a kegyeleti alapszabályokat is figyelembe kellett volna vegye az önkormányzat. A püspök elmondta, számtalan eset volt eddig, amikor a román hatóságok azzal érveltek, azért olyan nehéz az egyházaknak hozzájutniuk a - saját - régi okmányaikhoz (főleg, ha egy-egy restitúciós perről van szó), mert az állami levéltáron kívül senki, még az egyházak sem képesek szabályszerűen és biztonságosan megőrizni a sokszor perdöntő okiratokat.

Csűry püspök úgy véli, már csak azért is átvizsgáltatják és megőrzik a ,,szemétre ítélt" régi magyar okiratokat, hogy a kegyeleti tiszteletadáson túl demonstrálják a levéltári hatalmasságoknak, hogy a történelmi magyar egyházak képesek megőrizni saját dokumentumaikat.

Amúgy külön érdekesség, hogy a kidobált dokumentumok között vannak olyan iratok, amelyek például a premontrei gimnázium tulajdonjogát igazolhatják. Ez azért is bizarr, mert a váradhegyfoki premontrei prépost évek óta (mióta a gimnázium visszaigénylési procedúrája folyik) rengeteg akadályba ütközött, hogy az állami levéltárból kikérhesse azokat a dokumentumokat, amelyekkel igazolni tudja, hogy a fehér szerzetesek híres gimnáziuma kié valójában. Ehhez képest a gimnázium tulajdonviszonyaira utaló dokumentumok a szemétdombon végezték volna, ha a sors másként nem dönt.

A ,,szemétdombra ítélt" lelet átvizsgálása bizonyára időt vesz igénybe, de reméljük pár hét, s ha akad köztük értékes okmány, az kiderül. Ami meg a polgármesteri hivatal furcsa hozzáállását illeti, megértjük mi, hogy a szelektív hulladékgyűjtés modern dolog, de arra is figyelmeztetjük az illetékeseket, bárhogy is szeretnék, egyelőre a szelektív szemeteskonténerek egyikén sem szerepel az a felirat, hogy ,,nagyváradi magyar történelem"...

Szőke Mária

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/08/18/32640/
reggeliujsag.ro
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zrael kiborult Angliára, mert tiltakozásul a Gázai övezet el
  2014-08-20 19:14:24, szerda
 
  Izrael kiborult Angliára, mert tiltakozásul a Gázai övezet ellen folyó gyalázatos háborújuk miatt az izraeli termékek bojkottjára szólítottak fel.
Annak érdekében, hogy a hasonló bojkottot elkerüljék, megváltoztatták a vonalkód jelölését
729-ről
871-re!
Jól nézzétek meg milyen vonalkódú termékeket vásároltok...
Lehet, hogy EU-jelzéssel hordják be a cuccukat!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós összevetésben a magyar építőipar esett vissza leginkáb
  2014-08-20 18:58:48, szerda
 
  Uniós összevetésben a magyar építőipar esett vissza leginkább júniusban
2014. augusztus 20. szerda 12:46:59

Az előző havinál kisebb mértékben csökkent júniusban az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Az előzetes adatok szerint az idén júniusban szezonális kiigazítással 0,7 százalékkal csökkent a 18 tagú euróövezetben és 0,3 százalékkal a 28 tagú Európai Unióban az építőipar termelési értéke az előző havihoz, a májusihoz képest.

Májusban mindkét övezetben 1,4 százalékos volt a csökkenés havi mértéke.

Éves összevetésben az euróövezetben 2,3 százalékkal, az EU-ban pedig 0,5 százalékkal csökkent júniusban az építőipar termelési értéke.

Havi összevetésben júniusban az építőipar termelése a legnagyobb mértékben Magyarországon (7,5 százalék), Spanyolországban (2,9 százalék), Romániában (2,6 százalék) és Szlovákiában (2,3 százalék) csökkent. A legnagyobb növekedést Lengyelországban (2,7 százalék), Németországban (1,2 százalék), valamint a Cseh Köztársaságban és Nagy Britanniában (egyaránt 1,1 százalék) regisztrálták.
Ha tetszünk

Éves összevetésben Romániában (13,1 százalék), Portugáliában (10,3 százalék), Szlovákiában (5,0 százalék) és Hollandiában (3,5 százalék) csökkent júniusban az építőipar termelése. A legnagyobb növekedést éves összevetésben Szlovéniában (28,7 százalék), Magyarországon (9,8 százalék), Lengyelországban (8,0 százalék) és Spanyolországban (6,8 százalék) regisztrálták.

MTI

http://m.mfor.hu/cikkek/Unios_osszevetesben_a_magyar_epitoipar_esett_vissza_legin kabb_juniusban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tüntetések kezdődnek Ukrajnában - "hol vannak a fiaink?"
  2014-08-20 16:56:39, szerda
 
  Tüntetések kezdődnek Ukrajnában - "hol vannak a fiaink?"
2014.08.20 12:35


Az Ukrajnai Katona Anyák nevű civil szervezet tüntetések szervezésébe kezdett; "Hol vannak a szeretteink?" - ezzel a szlogennel szervezték meg az első demonstrációt, majd kezdenek országos tüntetések szervezésébe. A szervezet véleménye szerint a komány szándékosan titkolja a délkeleten elveszenvedett veszteségeket, és hamis halálozási adatokat közölnek, miközben a veszteségek száma sokszorosa annak, amit a kormány bevall. A kijevi vezetés saját bevallása szerint napi szinten 3-5 katona hal meg, de ez az adat hazugság - állatja a szervezet.

A számok, amelyeket közölnek, még a katonai veszteségeket sem takarják, és akkor hol vannak a civil áldozatok, a rendőrök, határőrök, az UBSZ, és legfőképpen az önkéntesek (no meg a zsoldosok). Egy lényeges mondat a szervezőktől: "egyetlen olyan emberrel sem tudunk már beszélni, aki a háború kezdetétől a fronton lenne".

A szervezet vezetője elmondta, hogy ezrével fordulnak a családok hozzájuk, hogy segítsenek megtalálni gyerekeiket, férjeiket. A hadsereg minden kérdésre csak azzal válaszol, hogy minden rendben van, de nagy a keveredés, nem lehet előkeríteni az embereket. Sok család már május, június óta nem halott családtagja felől.

Aztán jött a feketeleves, amelyet az ukrán kormány titkolni akart, de alternatív csatornákon keresztül az ukránok tudomására jutott; Szlavjanszk elfoglalásakor a kijevi vezetés szerint pár halottjuk volt csak. Aztán előkerültek a fényképek, amelyek szerint a folyamatos rohamokban elesett sok száz ukrán katona holtestét tömegsírokba temették a milícia emberei. Hány száz, vagy hány ezer? Senki nem tudja. A holtestek oszlásnak indultak, kideríteni sem nagyon lehet, - és hol vannak a jeltelen gödrökben eltemetett katonák, akiket odáig el sem vittek?.

"A hadsereg szerint a legrosszabb napokban 10 katona hal meg, mi pedig mára tudjuk, hogy naponta legkevesebb 50-60 katona hal meg" - mondta Oszkana Stecsenkó, a szervezet vezetője. "Kupianszk állomáson állt egy nagy hűtővagon. Állítólag a kiásott halottakkal tele. Hat vagon már elment. Hova? - nem tudni. Megnyitni sem engedik."

Szeptember elsején az egész országban utcára vonulnak az anyák és a családok, akik keresik gyerekeiket. Akkor tudni fogja a világ, hányan haltak meg valójában, hányan nem tudják, hol vannak a szeretteik.

Ezzel egy időben, sajtóhírek szerint a visszavonuló ukrán katonák nem foglalkoznak elesett társaikkal. Hátrahagyják a holtesteket, foglalkozzon a milícia az eltemetésükkel. Egyetlen egy dolgot visznek csak el, a mobiltelefonokat, - nehogy értesíteni tudják a családokat vagy hozzátartozókat arról, hogy hozzátartozójuk elesett. Ezekről a telefonokról még azután is kaptak megnyugtató SMS üzeneteket a családtagok, mikor már megtudták, hogy hozzátartozójuk régen elesett.

Ezek után, ha egyszer kiderül a valós helyzet, azon sem kellene csodálkozni, ha a feldühödött anyák elevenen tépnék szét a kijevi junta tagjait az ukrán parlament kapujában...


http://www.hidfo.net/2014/08/20/tuntetesek-kezdodnek-ukrajnaban-hol-vannak-fiaink
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázárrobbanást hozhat a tél
  2014-08-20 16:53:08, szerda
 
  2014. augusztus 20., szerda 13:29 Napi.hu

Gázárrobbanást hozhat a tél

Emelkedésnek indult a tőzsdén értékesített európai gáz ára, miután sem Oroszország, sem Ukrajna nem mutat hajlandóságot a gázszállításokkal kapcsolatos vitájuk gyors rendezésére.

A gáz ára jövő havi szállításra az elmúlt hat hétben 2,1 százalékkal ugrott meg Nagy-Britanniában, miután Ukrajna nem tett le arról a szándékáról, hogy betiltja az orosz gázszállítások tranzitját saját területén keresztül - jelentette a Bloomberg. A brit gázár tekinthető az európai standardnak, a Gazprom az európai felhasználás 15 százalékát szállítja Ukrajnán keresztül itteni vásárlóihoz - emlékeztet a hírügynökség.


A benchmark gázár július elején négyéves mélypontra esett az enyhe tél miatt a tárolókban maradt rekordmennyiségű tartaléknak köszönhetően, ám a Société Generale várakozása szerint a nagykereskedelmi árak a következő negyedévben 11 százalékkal lesznek magasabbak a jelenleginél. A tél közeledtével egyre nagyobb kockázatot jelent a tranzit esetleges megszakadása - magyarázza az áremelkedés okát Nick Eagle, a Clean Energy Trading energiakereskedő cég igazgatója.

A kijevi vezetés megengedné az európai energiaszolgáltatóknak, hogy az ország nyugati széle helyett Ukrajna keleti határán vegyék át az orosz gázt, ami innentől az ő tulajdonukként susogna át az ukrán tranzitvezetékeken. Ugyanakkor Günter Oettinger, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa leszögezte, hogy egy ilyen jelentős változtatásról nem lehet rövid idő alatt megállapodni. Az EU háromoldalú megállapodást akar tető alá hozni a Gazprom, a Naftogaz, az ukrán állami gázimportőr és az uniós cégek között. A tárgyalások fonalát kora ősszel vehetik fel.

Nem lehet kizárni

A Naftogaz augusztus közepén megjelent közleménye szerint megértik az európai álláspontot, ugyanakkor a jelenlegi helyzetet instabilnak tartják. Nem lehet kizárni a 2009-es válság megismétlődését, amikor a Gazprom leállította az Európába irányuló gázszállításokat. Az orosz cég ezt akkor azzal indokolta, hogy az ukránok megcsapolják a tranzitot. Ezt megelőzően az éppen aktuális árvita miatt felfüggesztették Ukrajna ellátását.

Európa gázellátása várhatóan nem szakad meg, mivel a Gazprom erősen függ az ebből származó bevételtől, a kijevi vezetés pedig nem akarja elveszteni az EU jóindulatát azzal, hogy a tranzitból vesz el az ukrán szükségletek kielégítésére - véli Daragh McDowell brit energiaipari szakértő. A Gazprom egy hónappal ezelőtt leállította szomszédja gázellátását, mivel a Naftogaz dollármilliárdokkal tartozik a korábban eladott gázért. A felek között vita van az összeg nagyságáról és az éppen érvényes gázárról is.

Tartsák meg!

Ukrajna elboldogul az orosz gáz nélkül is a télen, ha elég energiahordozót tud importálni Európából és visszafogja fogyasztását - állítja Andrij Koboljev, a Naftogaz vezérigazgatója. Az utóbbit máris elkezdték: a Pat Kyivenergo, amely az ukrán főváros fűtési energiájának 75, áramellátásának 100 százalékáért felel, a korábbi 57 százalékára szállította le a melegvíz-ellátást. A fogyasztók árammal működő forralókat használnak a hiány pótlására.

Még szerencse, hogy nyár van, és az emberek jelentős része szabadságon van - mondja Eka Beradze-Fokina egy 145 lakásos háztömb lakója, aki három hónapos fiát kénytelen elektromos forralóval melegített vízben mosdatni. Ha mindenki hazajön, az érdekes terhelést fog okozni az elektromos hálózatban - teszi hozzá. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere nemrégiben azt mondta, hogy ez a korlátozás csak szeptember végéig marad érvényben.

Szicsász

Átlagos téli időjárás esetén Európa képes lehet kielégíteni szükségleteit vezetéken érkező norvég gázzal, folyékony gáz (lng)-importtal és a meglévő tartalékok felhasználásával - vélik a Cigigroup elemzői. Kelet-Közép-Európa kerülhet a legnagyobb bajba. Lettország és Észtország kizárólag orosz gázt használ, Bulgária, Magyarország és Szlovákia 80-90 százalékban kiszolgáltatott a Gazprom szállításainak.

Ennek tükrében nem jó hír, hogy az oroszok és az ukránok egyaránt az orosz bürokrácia jól ismert szicsász (azonnal - értsd: soha napján) ügyintézes jegyében kezelik az ügyet, azaz miközben megoldási készségüket hangsúlyozzák, legfeljebb csak piszmognak. Vlagyimir Putyin orosz államfő nem siet a Délkelet-Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus lezárásával és az ukránok sem fognak engedni - mondja Ole Hansen, a Saxo Bank árupiaci stratégája. A konfliktus könnyen elhúzódhat a tél derekáig.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gazarrobbanast_hozhat_a_tel.585494.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
miről értekezett államalapításunk ünnepén a "magyar" államf
  2014-08-20 16:40:04, szerda
 
  Érdemes megnézni, miről értekezett államalapításunk ünnepén a "magyar" államfő:

https://www.youtube.com/watch?v=gUKHdK2_Y8M
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.