Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Spirituális Ezotéria
  2014-08-22 11:41:25, péntek
 
  Az ezotéria a görög "esoteras" szóból származik, amely belső kört, olyan zárt kört jelent, amelynek tagjait az atlantiszi, egyiptomi főpapok választották ki. Nekik adták tovább azokat a titkos tanításokat, amelyek a mikro- és makrokozmosz legmélyebb értelméről szóltak, és amelyekről senkinek sem beszélhettek. Később az ezotéria csökkentett színvonalon terjedt tovább, és az egykori titkos tanításoknak csak a töredéke vált ismertté. Aztán a sötét középkorban az ezotériát betiltották, a művelőit boszorkányság vádjával illették, és üldözték. Az ezotéria újabb eszmélése a 19. század közepén kezdődött, majd a 20. század végétől egyre nagyobb teret hódít, napjainkban a reneszánszát éli. : Link  
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
A 4 Évszak Arkangyalai
  2014-08-22 10:51:25, péntek
 
  Az ezoterikus gondolkodás szerint minden évszakhoz hozzárendelődnek bizonyos mágikus erők. Ily módon az évszakoknak is megvannak az arkangyalai, amelyek az adott időszakban közelebb kerülnek a föld szférájához, ezért a kozmikus energiát erősebben tudják közvetíteni. : Link




Beszélgetés Dr Doren Virtuevel

Mindenki körül ott vannak az angyalok seregei, és minden angyal azt szeretné, ha még inkább az életünk részévé válhatnának. Arra kérem az olvasókat, hogy képzeljék el a védőangyalukat! Gondolkodjanak, vajon nem azért szorongatott-e az életük, mert elutasítják a segítségét? Tegyenek egy szívességet az angyaluknak, és kérjenek tőle valami segítséget! Az angyaloknak semmi sem okoz nagyobb örömet, mint az, ha akár kisebb, akár nagyobb dologban, de segíthetnek. Fogadják el a segítséget, ha megérkezik!

Az interjút Michael Peter Langevin
és Mike Richma








Arkangyali segítség a problémák megoldásához!



A nagyvilág eseményei, világbéke - Chamuel

Alvászavarok - Michael

Bizalomhiány, személye problémák, szomorúság - Zadkiel és Sandalfon

Elromlott tárgyak javítása - Michael

Elveszett tárgyak - Chamuel

Emlékezés, memória - Zadkiel

Fejlődési problémák, lassú haladás - Rafael

Gyász, halál, súlyos betegségek, haldoklás, gyász - Azrael és Rafael

Gyermekszülés, gyermeknevelés, terhesség, örökbefogadás - Gábriel és Rafael, Sandalfon

Gyógyítás, egészség - Rafael és Metatron

Házi-állatok gondozása-gyógyítása - Ariel és Rafael

Kertészkedés, növénytermesztés, Földgyógyítás - Uriel

Kommunikáció, levélírás, telefonhívás, e-mail - Gabriel és Metatron

Kreativitás, alkotás, tervezés - Gábriel és Jofiel

Lelki fejlődés, tisztánlátás - Jeremiel és Raziel

Matematikai problémák - Raziel

Otthon, lakóhely - Chamuel

Pénzügyi aggályok, anyagi biztonság - Michael

Spirituális fejlődés, hit - Metatron és Sandalfon

Szerelem, személyes kapcsolatok - Haniel

Tanulás, vizsgák, interjúk, és beszédek - Haniel és Uriel

Utazás, közlekedés - Rafael

Védelem, biztonság - Chamuel és Michael
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Vallásfilozófia
  2014-08-22 10:48:19, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Spirituális Teszt
  2014-08-22 10:44:19, péntek
 
  TESZTELJE SPIRITUÁLIS BEÁLLÍTOTTSÁGÁT! : Link  
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Tarr Bence László : Spirituális Létszemlélet
  2014-08-22 09:56:14, péntek
 
  Spirituális Létszemlélet

Honnan is kezdjem az elbeszélést, hogy elegendő szemléleti alapot nyújtson mindenkinek? Hiszen a műveltség, értelmi képesség, szemléletmód, identitástudat, személyiség típus, meg ezeregy csillogó-villogó emberi kategória egyből osztályozni kezdi majd minden gondolatom. Mindenki CSAK azt látja, láthatja majd benne, amelyet saját szemlélet-módja láttatni enged vele. A valósághoz sokkal közelebb áll az a felismerés, hogy az emberek nem a világot, hanem csakis a saját világukat látják. Még pontosabban szólva, csakis saját világ-képüket. Azt a módot, ahogyan számukra a valóság leképeződik. És ez a képződmény, nem azonos magával a valósággal, de még a világgal sem, mindezzel együtt a tapasztaló szubjektum számára, az ember számára ez a tudati képződmény jelenti magát a világot. Itt és most meg kell jegyeznem, hogy minden ami itt található, csak a konvencionális értelmében igaz, és az igazság egy magasabb vetületének tükrében tételezhető hamisnak is. Hogy miért, és mit jelent az igazságnak ez a többrétű vetülete, írásaimból mindenki számára kiolvasható.


Tarr Bence László - Parttalan Kikötő - Spirituális Ezotéria - Esoteric Spiritualism : Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarr Bence László : Áldott Magány
  2014-08-22 09:52:03, péntek
 
  Sok ember közt vagy a leginkább egyedül."

Alaktalan emberi tömeg hömpölyög és hullámzik a színpad előtt. Ide-oda sodor a névtelen kollektíva öntudatlan akarata, hol a földbe tapos, hol az égbe emel, egyszerre érzem a félelem hideg markát a torkomon, és a kényszerű önátadásból fakadó furcsa eufóriát. Szó szerinti maga-tehetetlen állapot ez. Az örvénylő embertömeg egyetlen biomasszává olvadva, kész körülölelni és magába zárni, mint a gyantába ragadt bogarat a kővé dermedt borostyán. Ahogy egyre kijjebb sodor az egymásnak ütődő, botladozó, vergődő emberi testek árja, lassan elcsitul bennem a páni halálfélelem. Ahogy a kevésbé sűrű vizekbe érek, egyszerre szakad rám az egyedüllét nyomasztó érzése: itt nincs senki - csak öntudatukat vesztett alvó lelkek árnyai táncolnak akaratlan, valamiféle bizarr középkort idéző haláltáncban. Egyedül én vagyok ébren.

Az emberi világ fekete-lyuka

Bárkinek, aki volt már többezres tömegben, ismerős lehet a fenti kép. Amikor az emberek egyedszáma egy meghatározott térbeli ponton belül meghalad egy számot, létrejön egy valódi értelemben vett kritikus tömeg, amely az asztrofizika fogalmai szerint ‘berobban', és miután önmaga mérhetetlen súlyánál fogva már képtelen kifelé a térben szétáradni, ezért befelé, önmagába hullik, hogy létrehozza a téridő világának legfurcsább jelenségét, a ‘fekete lyukat'. Az emberi világ fekete lyuka, pedig nem más, mint az egyedül-lét érzete. Amikor az ember hirtelen leválasztódik, elhatárolódik az együtt-lét alapvető emberi létállapotától. Pedig ez az együtt-élő lét-érzés, görög szóval a szimbiózis, az ember alapvető hangoltsága.

Gondoljunk csak bele: minden ember egy másik ember testében fejlődik ki, ott keletkezik, formálódik, ott anyagiasul, ott testesül meg. Egyetlen vérkörön, egyetlen bioenergetikai rendszeren él, édesanyjával. És ahogy azt a magyar nyelv sugallja, ez egy ‘édes' érzés. A lehető legjobb. Ezért traumatikus az ettől való elszakadás, a születés, amelyben először éli meg az egyén, milyen elszakítottnak - szó szerint leválasztottnak, azaz milyen egyedül lenni ebben a világban.

Ez az elszakítottság-érzés persze elsősorban metafizikai. A születés, egyben záloga és kulcsa is az emberi létnek, amely az élet világába zárja öntudatunk. A megszületést követően, mindenki saját élete rabjává válik, hogy saját életeseményei, történései fátylán át gondolkodjon önmagáról. A megannyi tört-én-és, apró mozaik darabka, pedig előbb utóbb kirajzol valamilyen képet, amellyel mindnyájan hajlamosak vagyunk magunkat tévesen azonosítani. És ahogy az egyes események, hasonlóképen egy kirakós darabjaihoz, lassan megtalálják a maguk rendjét, és helyét, kialakul bennünk egy én-kép, amely átveszi a helyet valódi Önmagunk felett.

Magány

Egyedül-lét és magány

Amikor legtöbben magunkra nézünk, nem látunk mást, csak ezt az esemény-gyűjteményt, ezt a puszta történetiségből felépített énképet. Amikor pedig ennek tükrébe nézünk, érezzük, hogy ez mennyire jelentéktelen, mennyire halovány és fakó, mennyire kietlen és sivár. És ilyenkor hirtelen megrohan bennünket a menthetetlen és kétségbe-esett egyedül-lét érzete. Az az érzés, hogy ezt a ki- és átélt, örömökkel és bánatokkal sűrűn teleszőtt, megszenvedett, saját és privát életet senki de senki nem érti, és nem is értheti, mert ez szükségszerűen egyedi és megismételhetetlen. Nincs senki akivel megosztható lenne, mert az egyéni élet tört-én-ései, egyedül az én életem darabkái maradhatnak, melyek súlyát és értelmét, egyedül én ismerhetem. Az ilyen, a saját életbe temetkezés bánatát, sok egzisztencialista író és filozófus nagyon tévesen a magánnyal azonosítja. Pedig a magány nem ez. Ez csupán az élet álmába feledkezett ember pillanatnyi eszmélése, visszaemlékezése arra, hogy alapvetően a lét-felejtés elszigetelt állapotában létezik. Ez a hangoltság, az egyedül-lét érzése, emlékezteti arra, hogy szükségszerűen kell lennie egy ennél sokkal teljesebb, édesebb állapotnak, ahol nincs elszigeteltség, de van együtt-lét. Az egyedül-létre való rádöbbenés indítja el a megannyi embert a keresés útján, hogy Önmagára, és ezen keresztül másokra leljen.

Az út Önmagunk felé, a magány útján át vezet. A magány, ahogy a magyar szó a legtökéletesebben jelzi, magvas állapot. Vagy csíra-állapot. Nem öncélú visszahúzódás, elszigetelődés a világ dolgaitól, hanem áldott rejtekezés, titkos hermetizálódás, bebábozódás. A történések, események hullámtengerén túl, az élet horizontjának mélyén ott szunnyad és várakozik bennünk türelmesen valódi Önmagunk. Nem kérkedik, nem hangoskodik, egyszerűen rejtezik a mélyen, és várja, hogy a rávetülő napfény hívogató ereje végre a felszínre csalogassa. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, szemünk sugarát befelé kell fordítani. És a befelé fordulás, a bensőnkre való fókuszálás lehetősége, eszköze a magányosság. A magányos ember pedig nincs egyedül, mert teljesen együtt van Önmagával. Ebben az állapotban nem szenved hiányt, mert önmaga alapjának nem az örökkön változó és múló énképet teszi, hanem a mélyebben rejtező lényeget, amelyet az áldott magány állapota fed fel neki. A magányban az ember, végre leteheti külső burkát, ál-arcát, személy-iségét, hogy teljes figyelmével azonosulhasson azzal, ami minden forma feletti, változatlan és lényeges. Amit nem érint történések, életek, sorsok vihara. Ami maga a mérhetetlen óceán, maga a víz, amely mindegy milyen hullám formáját ölti magára, amely mindegy hány darabra törik a partok szikláin, ettől egy és oszthatatlan marad. Ha az élet vihara elcsitul, újra kisimul a lét tiszta víztükre.

A bölcs és a balga

Csak a balga gondol bánattal a magányra. Az esztelen, aki azt hiszi, hogy a sokaság és a tömeg jelenléte oldja az egyedül-létet. Pedig a tömeg távolít el leginkább Önmagadtól. Mert erőszakos tehetetlen tömegével, holmi gigászi és kozmikus erővel magába ránt, hogy elnyelje mélyebb öntudatod. Nagyon nehéz ilyenkor megőrizni az Önvaló éberségét. Hiszen, csakúgy mint ahogyan a felszínen dúló, tobzódó hullámok féktelen áradata könnyen elsodor bármilyen hajót, sodorja el az összemosódó kollektív akarat egyéni irányvételed. Mekkora bolondság azt hinni, hogy ilyenkor a tömeg ‘egyé válik'. Mert az egyesülés nem az önátadás és az együt-lét szintjén történik, hanem a kényszerű önfeladás és öntudatvesztés szintjén. A sokaság minden hiedelemmel együtt nemhogy csökkenti az egyedül-lét érzését, de sokszorosan felnagyítja azt, amennyiben az egyén megmarad önmagánál, öntudatánál.

A bölcs tudja ezt. Ezért írja például Csokonai, hogy ,,Áldott Magánosság jövel". Mert a magány, az a szent óra, amelyben a lélek csendje feltárja a születés és halál kapuit, hogy az ember valódi Önmaga tükrébe nézhessen. A lassan szűnő létforgatag egyre halványuló partjaitól távolodva, pedig ott vár a tiszta fény kisimuló boldog óceánja, ahol büszke és aranyló vitorlák fogják be a lágyan simogató mézédes szelet. Dehogy van itt egyedül-lét! Boldog egymásra-találás! A bölcs boldogok szigete, és a lét fenséges Egysége. A valódi együtt-lét élménye, amely túl van téren és időn, kinten és benten, örömön és bánaton, rajtam és rajtad. Egyedüli és Egyetlen. Állandó és Örök. Magányos óráimon gyakran találkozom vele. Ha tetszik, hívd bátran Istennek. Tudom, nem fog megsértődni rajta...



,,Áldott Magánosság, jövel! ragadj el
Álmodba most is engemet;
Ha mások elhagyának is, ne hagyj el,
Ringasd öledbe lelkemet!
/.../

Te a királyok udvarát kerűlöd,
Kerűlöd a kastélyokat;
S ha bévétődsz is, zsibbadozva szűlöd
Ott a fogyasztó gondokat.
A félelem s bú a vad únalommal -
Csatáznak ott a tiszta nyúgalommal.
A nagy világ jótétedet
Nem tudja s útál tégedet.
/.../

Mentsvára a magán szomorkodónak
Csak a te szent erődbe van,
Hol bíztatásit titkos égi szónak
Hallhatja a boldogtalan.
Te azt, ki megvetette a világot,
Vagy akinek már ez nyakára hágott,
Kiséred és apolgatod;
Magát magával bíztatod.

Te szűlöd a virtust, csupán te tetted
Naggyá az olyan bőlcseket,
Kiknek határtalanra terjegetted
Testekbe kisded lelkeket.
Tebenned úgy csap a poéta széjjel,
Mint a sebes villám setétes éjjel;
Midőn teremt új dolgokat
S a semmiből világokat.,,

[Csokonai Vitéz Mihály: A Magánossághoz]




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-A magány metafizikája  
Barangolás a metafizika birodalmában
  2014-08-22 09:29:27, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
A szeretet
  2014-08-22 08:21:40, péntek
 
  A szeretet elég erőssé tesz ahhoz, hogy legnemesebb elveinkhez méltón éljünk. Hogy tanuljunk hibáinkból, hogy jobbak legyünk.

Stephanie Dowrick











 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Szeretetről ♥  
7 tipp, hogy te légy a legjobb barát a világon
  2014-08-22 07:51:45, péntek
 
 
1. Érdeklődj őszintén!

Kommunikációnk nagyrésze non-verbális úton történik. Ez azt jelenti, hogy felismerhető, ha nem vagy őszinte, vagy amit kérdezel, az valójában nem érdekel téged. Mindenki egy kis figyelemre vágyik. Add hát meg a barátodnak, és légy te a legnagyobb ajándék számára!

2. Légy toleráns!

Mindenkinek vannak rossz napjai. Ha a barátod idegesítően viselkedik, mert elfáradt, hát bocsásd ezt meg neki. Szinte biztos, hogy neked is lesznek ilyen pillanataid, úgyhogy jobb, ha elfogadod, hogy a barátaid sem tökéletesek.

3. Gondolkodj tisztán!

Ha negatív érzéseid (irigység, féltékenység, neheztelés, stb.) támadnak barátaiddal szemben, akkor ismerd fel, hogy ez legtöbbször belőled származik. Sokszor az zavar minket a másik emberben, amit magunkban még nem sikerült letisztáznunk.

4. Légy vele őszinte!

Hogyha úgy érzed, hogy valamivel megbántott, vagy rossz érzések kavarognak benned, beszéld ezt meg vele. Ha ő is tisztán gondolkodik, akkor segíteni fog ezeket megoldani, és nem veszi támadásnak.

5. Kommunikálj erőszakmentesen!

Ahhoz, hogy ne támadásnak érezze, sokban hozzájárul, hogy hogyan fogalmazod meg problémád. Ha a mondatod azzal kezdődik, hogy ,,Te mindig csak...", vagy ,,Miattad..." (vagy hasonlók), akkor persze, hogy támadásként fogja érzékelni.

Ha viszont ahogy beszéltük is, magadban keresed a hibát, úgy is megfogalmazhatod mondanivalódat, hogy ,,Úgy érzem...", ,,Azt látom", stb. Ez azért jó, mert amit Te érzel, az nem az ő felelőssége, és egy érzésnek nem feltétlenül kell tükröznie az objektív valóságot. Érted már?

6. Szakíts rá időt, ha segítségre van szüksége!

Még ha életed legelfoglaltabb periódusában is vagy, ha felismered, hogy barátodnak komoly problémái vannak, nagy segítség lehet számára, ha támaszt nyújtasz neki.

7. Figyelj oda azokra a dolgokra, ami számára fontos!

Ha például hónapokig készül egy versenyre, akkor hihetetlenül hálás lehet, ha elmész vele oda, vagy ha nem is engedi időd, akkor legalább érdeklődsz és szurkolsz neki, ahogy időd engedi. Ilyenkor akár elviheted egy vacsorára is, amire vélhetőleg végképp nem számított (és nyilván pozitív meglepetés).
+1 Meditálj!

A rendszeres meditáció segíthet kitisztítani a fejed, és érzelemmentesen gondolkodni a legdurvább stresszhelyzetben is.

A tippek adottak, légy hát Te a legjobb barát, akit el tudsz képzelni!







 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A barátságról  
10 szokás a legjobbaktól, ami sikerre vezet
  2014-08-22 07:41:26, péntek
 
  Nem várhatod el, hogy olyan eredményeket kapj, amilyeneket a legjobbak, ha nem teszed azt, amit a legjobbak. Ha megnézed a világ legsikeresebb embereit, sose hagyd figyelmen kívül azt a munkát, bukást, és napi áldozatot, amit meg kellett hozniuk, hogy ott tarthassanak, ahol. Ha komolyan tervezed, hogy a teljesítményed a következő szintre emeld, el kell hagynod a középszerűséget, és egy új, fejlettebb ént kell kifejlesztened.

Itt van tehát a 10 hatékony szokás, ami talán megköveteli, hogy szembe menj az árral, de segíteni fog abban, hogy olyan sikeres légy, mint a legjobbak.

1. Győzz reggel!

Amikor a világ még alszik, a legjobbak dolgoznak. El tudnád képzelni, hogy minden egyes reggel okkal ébredj fel? El tudod képzelni, hogy szándékosan korán keljél? Hogy várhatod el, hogy elérd a kiválóságot, ha reggelente a legelső döntésed, hogy elhalasztod a napod, és megnyomod a szundi gombot?

Győzz reggelente, és ébredj korábban, mint magadtól tennéd, hogy edzzél, elméd jó könyvekkel tápláld, és tested egészséges reggelivel etesd - mindezt azelőtt, mielőtt a világ még el sem döntötte, hogy felkel, vagy sem. Győzz reggel!

2. Csinálj nehéz dolgokat!

Olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik a siker leggyorsabb, és legkönnyebb útját akarják - de Te nem tartozol közéjük. Többé nem. Ahelyett, hogy elfutnál a kihívás elől, tedd meg, amit kell, hogy megkapd, amit akarsz. Nézz a kihívás arcába, tanulj belőle, és fogadd el.

Ha nehéz dolgokat teszel, az megtanít neked olyan dolgokat, amiket máshogy nem tanulhatsz meg, és annyira megerősít, amire nem is gondoltál, hogy lehetséges.

Képes vagy elbánni a nehézségekkel.

3. Fogadd el a visszajelzést!

Az átlagos ember utálja, ha megmondják neki, hogy mit csinál rosszul, vagy mit tehetne jobban. Megtanulni a kritikát elfogadni nem könnyű, de ha egyszer eldöntöd, hogy fejlődni akarsz, radikális segítséget nyújthatnak a visszajelzések.

A visszajelzések elfogadása nem azt jelenti, hogy csinálj meg mindent, amit mondanak neked. Sokkal inkább azt, hogy keress magadnak mentorokat, vagy edzőket, akik nagyszerűek abban, amit csinálnak, és ami még fontosabb, akiket érdekel a jövőd. Ezek után engedd meg nekik, hogy olyan helyekre kalauzoljanak, ahová magadtól nem mentél volna.

4. Tanulj a kudarcból!

Senki sem szeret elbukni, veszíteni, vagy elrontani dolgokat; de a legjobbak tudják, hogyan alakítsák hibáikat leckékké, és tanulnak belőle. Ők nem hagyják, hogy érzelmileg érintse őket a kudarc. Ha elesnél, gondold át, mit csináltál jól, mit csinálhatsz jobban, és mit teszel ezért most rögtön.

5. Válaszd meg a hozzáállásod!

Az egyik legfontosabb döntés, amit meghozhatsz minden nap, az az, hogy hogyan állsz a dolgokhoz, miután kiléptél az ajtón. Határozz te az attitűdödről, ne peidg a körülményeid!

6. Csinálj többet!

Sportolóként, ha meg tudsz csinálni 10 ismétlést a konditeremben, meg tudsz csinálni 11-et is. Az üzleti életben ha meg tudsz ejteni 15 telefonhívást, akkor belefér egy 16.-ik is. Az egyik legjobb módszer a szellemi erő fejlesztésére az, ha megteszel valamit, amit elsőre nem akarsz, de tudod, hogy segíteni fog rajtad.

Csinálj többet - mert az átlagos ember nem tenné meg.

7. Legyen célod!

Minél tisztábban látod a célodat, annál biztosabb, hogy el is éred. A magas teljesítményűek nem "csak úgy" csinálják a dolgaikat, hanem céltudatosan és célirányosan. Hogyha tudod, hogy miért csinálod amit csinálsz, sokkal több erőd lesz megcsinálni azt.
8. Gondold újra minden napodat!

Az egyik ok, amiért egy átlagos ember nem éri el a kitűzött céljait, az az, hogy hagyják, hogy a dolgok, melyeket "meg kell csinálni" elvakítsa a dolgoktól, melyeket "meg akar csinálni". Minden nap gondold újra a dolgokat, amelyek számodra a legfontosabbak! Ha a prioritásaid a helyén vannak, megerősíted magadat.

9. Légy türelmes!

A siker a lassú-gőzölő edényben készül, nem a mikróban. A magas teljesítményűek megértik, hogy az "egyik napról a másikra" siker több év kemény munka után jön csak. Legyél türelmes magaddal, tartsd a szemedet a díjon, a célon, és fókuszálj magára a folyamatra! Az eredmények majd jönnek maguktól.

10. Ne félj senkitől!

Ne hagyd, hogy az emberek megfélemlítsenek! Nem kell neked senkinek sem a jóváhagyása ahhoz, hogy valami nagyszerűt vigyél véghez. Másokat magad fölé helyezni azért, mert tehetségesek vagy tapasztaltak, arra fog ösztönözni, hogy magadat büntessed azért, mert nem vagy olyan jó, mint ők. Mindenkit le lehet győzni, így téged is, ezért tiszteld az ellenfeleidet, de ne hagyd, hogy félj tőlük! Ki tudja, lehet, ők félnek tőled.


forrás: http://addicted2success.com/success-advice/10-high-performance-habits-that-lead-t o-success/





Tölgyfa



Gyógyászatban a cseranyagai miatt gyulladás csökkentő, antibakteriális hatása miatt használják.

Régen sebkezelésre, vérzés csillapításra, csípések kezelésére és mérgezések semlegesítésére is használták.
A Bach-virágterápia azoknak ajánlja akik nem tudnak lazítani, állandó teljesítmény kényszer alatt vannak, nem veszik észre az élet adta apró szépségeket, örömöket.

Az ezoterikában a pozítiv energia, az erő megtestesítője. Aktivizálja a tetet, lelket, erősíti a pszichét.
Ha valaki kimerült, fáradt érdeme s a tölgyfa alatt pihennie, lazítania, meditálnia, hamarosan feltöltődik energiával, visszanyeri aktivitását.

Minden kultúrában a fő istenek fája volt. Plinius szerint a druidák neve tölgyembert jelent, ennek megfelelően a kelta kultuszokban a tölgyfának központi szerep jutott.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2052
  • e Hét: 4552
  • e Hónap: 13222
  • e Év: 69155
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.