Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Amit a holoparaziták (jó okkal) nem feszegetnek: a St. Louis
  2014-08-24 22:05:05, vasárnap
 
  2014-08-24. 21:21
Amit a holoparaziták (jó okkal) nem feszegetnek: a St. Louisban letartóztatott "holotúlélő" hogyan élte túl a holokausztot?

Az amerikai St. Louisban zajló tüntetések egyik legszörnyűbb eseménye volt, hogy a fasiszta rendőrök letartóztattak egy 90 éves ,,holokauszt-túlélőt". A szóban forgó hölgyet Hedy Epsteinnek hívják, és azért vett részt az erőszakba torkolló demonstrációkon, hogy tiltakozzék a szegény, üldözött, kirekesztett négerek gyalázatos elnyomása ellen. Érdekes módon azonban a holoparaziták nem ,,mozdultak rá" a témára, és nem kezdték el szegény Hedy Epstein történetét úton-útfélen mesélgetni. Pedig egy újabb remek propagandalehetőség lett volna a holokausztozók számára a 90 éves Hedy Epstein sztorija. Vagy mégsem?
Zoom
Nos, ha a holoparaziták egy ,,holokauszt-túlélő" előéletéről hallgatnak, azt nem véletlenül teszik. Jelen esetben arról van szó, hogy a letartóztatott holokauszt-matróna esete azokat a gaz ,,holokauszt-tagadó nácikat" igazolja, akik rendszeresen rámutatnak: a holokausztozók nem csak azokat a zsidókat tekintik holokauszt-túlélőnek, akik élve kerültek ki valamelyik német koncentrációs táborból, netán a gettókból. Hanem azokat is annak tekintik, akik 1933 és 1945 között - esetleg már 1941 előtt - Németországból, vagy a később német megszállás alá került államokból elmenekültek, és így a gaz náciknak esélyük sem lett volna őket kiirtani.
Ezennel tehát - a holokauszt-évre is tekintettel - pótolnám a holokauszt hazai prófétáinak és propagandistáinak szörnyű mulasztását, és bemutatnám a négerek hősies harcát támogató ,,holokauszt-túlélő" hölgyet. A Freiburgban élő Hedy Epstein 14 esztendős volt, amikor is (egy Párizsban szolgáló német diplomata meggyilkolására válaszul) a gaz német nácik zsidó intézményeket, zsidó tulajdonban álló boltokat, lakásokat, zsinagógákat támadtak meg illetve gyújtottak föl Németország több városában. A ,,kristályéjszaka" néven elhíresült eseményt követően zsidó segélyszervezetek fokozottabb erőfeszítéseket tettek fajtársaik emigrálásának felgyorsítása érdekében. Valamilyen érthetetlen okból kifolyólag azonban a legtöbb nyugati állam is csak korlátozott számban volt hajlandó befogadni az üldözötteket. A Central British Fund for German Jewry elnevezésű segélyszervezetnek sikerült elérni a brit kormánynál, hogy járuljon hozzá 2 és 17 év közötti, Németországban és Ausztriában élő zsidó gyerekek Nagy-Britanniába történő beutazásához. A számuk nem volt meghatározva, de a brit kormány állítólag nem volt hajlandó anyagilag hozzájárulni a gyermekek utaztatásához és ellátásához. (Micsoda antiszemitizmus!) Magyarán: a költségeket a zsidó szervezeteknek kellett állniuk.
1938. december 2-án indult el Berlinből az első, 200 zsidó gyermekből álló csoport a szigetország irányába. Az elkövetkező 9 hónapban 10 ezer gyerek jutott el az akció révén Németországból Nagy-Britanniába. Az ördögi gonoszságú, zsidó vérre áhítozó gaz nácik pedig - akik számos holokauszt-történész feltételezése szerint már 1939-ben javában tervezgették a ,,zsidóság teljes megsemmisítését" - valamilyen megmagyarázhatatlan okból eredően kiengedték a kezük közül a sok zsidó gyereket.
A kis bőröndjeikkel útra kelő gyerekek vonattal utaztak Németországon keresztül, majd folytatták az útjukat Hollandiában, egészen Hook városának kikötőéig. Ott hajóra szálltak, amely az angliai Harwich városában tette őket partra. A kisebb gyerekek nevelőszülőkhöz kerültek, az idősebbeket pedig szállodákban helyezték el.
A ,,fősodratú" médiából és más propaganda-kiadványokból azért nem hallunk az ismertetett eseményekről semmit, mert azok aligha hozhatók összhangba a holokauszt hivatalos felfogásával. Ugyanis Hedy Epstein és a Nagy-Britanniába szállított zsidó gyermekek történetéből az alábbi ,,eretnek" következtetések vonhatók le:
1. A ,,zsidók tömeges megsemmisítésére készülő" gaz nácik 1939-ben tízezer zsidó gyereket engedtek ki Németországból. Holott a hivatalos holotörténészek azt állítják, hogy Adolf Hitler 1939. január 30-án, a Reichstag képviselőihez intézett beszédében már burkoltan utalt a zsidóság megsemmisítésére. (Ezzel az érvvel állt elő ,,hazánk legjelentősebb holokauszt-történésze", Karsai László is, a Kuruc.info hasábjain lezajlott holokauszt-vita során. Jürgen Graf revizionista történész tette helyre Karsai nevetséges érvelését: lásd itt és itt. De vajon miért engedték Németországból tömegesen kivándorolni a zsidókat, ha tényleg a kiirtásukra készültek? (A német hatóságok 1941. októberében tiltják meg a zsidók kivándorlását, részben a munkaerő-szükséglet biztosítása érdekében, részben pedig azért, hogy a még Németországban élő zsidók katonaként, mérnökként, tudósként ne tudjanak segítséget nyújtani a szövetségesek háborús erőfeszítéseihez. A téma szóba került a holokauszt-vita során is.)
2. A 10 ezer, Nagy-Britanniába menekített zsidó gyerek között ott volt a St. Louisban most letartóztatott 90 éves Hedy Epstein, akit minden hírforrás következetesen ,,holokauszt-túlélőnek" nevez. Ami annyit jelent, hogy a szigetországba 1938-39 folyamán érkezett 10 ezer németországi zsidó gyerek mind ,,holokauszt-túlélő", és ők, illetve leszármazottaik 1945 óta tartják a markukat a túlélőknek járó kárpótlásért és segélyekért.
3. Hedy Epstein és a Nagy-Britanniába szállított zsidó ,,gyerektranszportok" története arra is bizonyíték, hogy a holokauszt-ipar valóban ,,holokauszt-túlélőnek" tekint minden olyan, a háborút túlélő zsidót, aki 1933 és 1945 között bárhol Európában élt, vagy ebben az időszakban Németországból, illetve a német megszállás alá került államokból az USA-ba és Nagy-Britanniába menekült. Hedy Epstein és számos más társa tehát úgy lett holokauszt-túlélő, hogy a németek, még ha akarták volna, akkor sem tudták volna megölni őket a holokauszt végrehajtása során.

Perge Ottó - Kuruc.info


https://kuruc.info/r/56/132105/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez aztán a liberális demokrácia: Jókait is kivonnák az oktat
  2014-08-24 21:56:25, vasárnap
 
  Ez aztán a liberális demokrácia: Jókait is kivonnák az oktatásból!
2014. augusztus 24. 17:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Aki azt hinné, csak az olyan húzónevektől, mint amilyen Szabó Dezső, Tormay Cécile, Nyirő József vagy Wass Albert, áll fel ama bizonyos a liberális demokraták hátán, nagyon tévedne. Nem. Tényleg eljutottunk odáig, hogy zsigerből gyűlölnek mindenkit, aki csak egy kicsit is kilóg a kánonjukból. Ilyetén Jókait is kivonnák az oktatásból!

Ki bizony. A Magyar Hírlap pénteki számában Bayer Zsolt arról adott hírt, hogy egy bizonyos 444.hu nevezetű liberális portál anarki nevű (saját portréja helyett Che Guevaráét feltüntető) állandó szerzője a magyar- és a világirodalom eleddig kötelező olvasmányokká tett alkotásai jelentős részén verte el a port. Bizony neki például már Móricz is gyanús. Talán ő sem eléggé liberális. Akárcsak Jókai. Vagy Verne, Dumas, Dickens, Defoe. Legnagyobb bánatára az, ,,aki magyarul olvas, esetleg még ír is, nem kerülheti meg őket". Nagy mesemondónk regénye valahogy különösen is céltáblája. Ezt firkantotta róla ugyanis:

,,Ha nekem Kőszívűt kellene tanítanom hetedikben, csak annyit mondanék róla a gyerekeknek, hogy nyugodjatok meg, ez is irodalom, de ennél szarabb már nem lesz."

Igen, így, szóról szóra. Tömény ötvenes évek - mondhatjuk erre. És alighanem joggal.
Eszünkbe juttat ugyanis egy 1950-ben megjelent, negyvennyolc oldalas propagandakiadványt: Útmutató üzemi és falusi könyvtárak rendezéséhez. Kiadta a ,,Népkönyvtári Központ" részéről bizonyos Sallai István, s az a Budapesti Szikra Nyomda állította elő, amely az 1945-től bezúzott ,,fasiszta, szovjetellenes, antidemokratikus" sajtótermékekből nyomtatta ki a történelmi materializmus valamennyi brosúráját. Beszédes bevezetőjében ezt olvassuk:

,,Az itt közzéadott jegyzék tartalmazza azoknak a könyveknek címeit, amelyeket nem javasolunk ezekbe a könyvtárakba."

Micsoda gondoskodás! Nehogy a sztahanovista élmunkás, ha netán este párnájára dőlne, reakciós szemeteket olvasson. De kiket is? Szemezgessünk belőle!

Andrássavich Géza: Kecsketenyésztés, Benedek Elek: Édes anyaföldem, Falusi bohémek, Hazánk története, Honszerző Árpád, Nagy magyarok élete, Testamentum és hat levél, Fekete István, Kittenberger Kálmán, Márai Sándor minden műve, Krasznai Elza: A legjobb szegedi szakácskönyv, Prinz Gyula: Magyarország földrajza, Tamási Áron: Ragyog egy csillag, Ábel Amerikában, Csalóka szivárvány, Három játék, Jégtörő Mátyás, Magyari rózsafa, Rügyek és reménység, Szülőföldem, Szűzmáriás királyfi, Téli verőfény, Virágveszedelem, Virrasztás.

A múltat tehát végkép nem törölték el. Itt él közöttünk. S persze korántsem csak ,,anarki" portálján. Elég lenne átfésülni ,,értelmiségijeink" könyvtárát. Cseppet sem csodálkoznánk, ha kiderülne, több bennük a szocreál ballaszt, mint a klasszikus érték. Mert korántsem csak az olyan húzónevektől, mint amilyen Szabó Dezső, Tormay Cécile, Nyirő József vagy Wass Albert, áll fel ama bizonyos a liberális demokraták hátán.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77825
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrán hadifoglyokat vezettek végig demonstratív módon az utc
  2014-08-24 21:46:47, vasárnap
 
  Ukrán hadifoglyokat vezettek végig demonstratív módon az utcánn
2014. augusztus 24. 18:44
Hunhír.info

Helyszíni beszámolók szerint a borotválatlan és kócos rabok közül sokan katonai gyakorlóruhát viseltek, a Reuters tudósítója arról számolt be, néhányan üvegekkel is megdobálták őket.

Oroszbarát szeparatisták ukrán hadifoglyok tucatjait kényszerítették arra vasárnap, hogy vonuljanak végig a lázadók ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai Donyeck főterén. Helyszíni beszámolók szerint a Lenin téren végigvezetett, borotválatlan és kócos rabok közül sokan katonai gyakorlóruhát viseltek. A negyven-ötven fős csoportot felkelők kísérték, a felvonulás hírére több száz bámészkodó gyűlt össze a belvárosban. A foglyok érkezését hangszórókon keresztül jelentették be. "Itt láthatjuk vonulni azokat az embereket, akiket azért küldtek, hogy megöljenek minket. Ide akartatok jönni, hát most itt vagytok" - mondta egy férfihang.

Miközben a hadifoglyok leszegett fejjel vonultak, a város lakosai azt skandálták, hogy: "Fasiszták! Fasiszták!". A Reuters brit hírügynökség tudósítója arról számolt be, hogy néhányan üvegekkel is megdobálták a felsorakoztatott foglyokat. A csoport mögött takarítójárművek haladtak lépésben, a szervezők ezzel feltehetően azt akarták érzékeltetni, hogy a kormánykatonák lépte nyomán még a föld is beszennyeződik. A rabokat a felvonulás végeztével két busszal ismeretlen helyre szállították.

Az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács eközben arról tájékoztatott, hogy a biztonsági erőknek eddig 722 tagja halt meg a kelet-ukrajnai harcok következtében. Ez a szám augusztus 11-én még "csak" 568 volt, ami azt jelenti, hogy kevesebb mint két hét leforgása alatt nagyjából százötven katona, rendfenntartó és határőr vesztette életét.

Hunhír.info - MTI

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=77826
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormányzati agymosás tízparancsolata
  2014-08-24 21:01:40, vasárnap
 
  A kormányzati agymosás tízparancsolata

Hírszerkesztő 2014. augusztus 22., péntek 13:34

Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást.

Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

“1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.tizparancsolat

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a “fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a “szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a “feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet (“majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell."

Csak nem ismerős valahonnan? Mintha Orbanisztán hatalomgyakorlói is ezen tízparancsolatot alkalmaznák...

Ille István

A Kanadai Magyar Hírlap engedélyével

http://patacsipilvax.hu/2014/08/22/kormanyzati-agymosas-tizparancsolata/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Statisztika és a hamisítás
  2014-08-24 20:59:06, vasárnap
 
  Statisztika és a hamisítás

Old Dakota 2014. augusztus 23., szombat 09:01

Churchill szerint csak azt a statisztikát hiszem el, amelyet én hamisítok. A Központi Statisztikai Hivatalról (KSH) nem állítottam ilyet. Gondolni már gondoltam. Mert Magyarországon a statisztika arra való, hogy elfogadhatóvá tegye az eredménytelenséget.

Az első félévben három százalékkal nőttek az átlagkeresetek a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében, így a bruttó átlagkereset 235 ezer forintra, a nettó pedig 154 ezerre emelkedett a KSH szerint.

A tájékoztatóból kiderül az is, hogy a közmunkások száma újra nőtt a választások utáni nagy visszaesésből, ezúttal 153 ezer főre.statisztika5

Mint tudjuk, a közmunkaprogram kitűnően alkalmas arra, hogy kozmetikázzák az adatokat. Az adatok nem a valóságot tükrözik, mivel a közfoglalkoztatottak bérét ebbe a statisztikába nem számítják bele, annak ellenére, hogy a foglalkoztatottak mutatóját ők is gyarapítják.

A magyar közmunkások immár magasan verik PISA - tesztben a környező országok közmunkásait. Hála kormányunk gondoskodásának az iskolapadban mélyíthették el írás-olvasás tudományukat. A kormányzat elmondhatja, hogy immár nemcsak a Blikkel, hanem a Magyar Nemzet fajsúlyosabb cikkeivel is elboldogulnak.

A KSH stílusban emlékezzünk meg legnagyobb a Magyar Köztársaság azaz Magyarország az elmúlt több mint négy év sikereiről. Magyarország a világ legkisebb rezsijével működő, legolcsóbb emberek országa lett. A magyar ember nem dohányzik, nem fogyaszt kultúrát, nem jár meccsre, nem mereng romkocsmákban és nem huzigálja a félkarú rabló karját. A magyar ember nem akar jogász és közgazdász lenni, nem szereti a hosszú kampányt, nem néz mást csak közszolgálati tévét. Csak egy hobbija van a jobban teljesítés mellett, az évi 50 liter adómentes pálinka.

Végezetül egy ragyogó gyöngyszem az NGM-től a KSH stílusban: a magyar gazdaság ezzel képes lehet fenntartani azokat a pozitív munkaerő-piaci tendenciákat, amelyek a kedvezőtlen külpiaci környezet negatív hatásai ellenére a kormányváltás óta folyamatosan érvényesülnek.

http://patacsipilvax.hu/2014/08/23/statisztika-es-hamisitas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint jönnek, kopogtatnak!
  2014-08-24 20:54:29, vasárnap
 
  Megint jönnek, kopogtatnak!

Doki 2014. augusztus 23., szombat 09:06

Megint levelet kaptam, de most szépen megcímezve. Nemzeti Választási Iroda a feladó. (egyébként is tele van a hócipőm az összes ,,nemzeti" jelzővel, szeretném végre egyszer azt olvasni, hogy nem nemzeti, hanem európai béreket kapnak Magyarországon a közmunkások, a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók és úgy általában mindenki. Mert amíg itt minden nemzeti, addig rohad is ez a nép)

választásManapság, ha észrevettétek, bármilyen hivatalos űrlap kitöltésénél két nevet kérnek. Egy ,,rendes" név és egy születési név. Értem én, hiszen ma már nem csak a nők vehetik fel a férfiak nevét, hanem a férfi is felveheti a nő nevét. Nincs ezzel semmi gond. A levélen tehát két név van egymás alatt, fölött. XY. Nagyon megtisztelőnek érzem, hogy az én levelemen mindkét név előtt szerepel a ,,dr". ,,Kilenc hónapra születtem, anyámnak végig volt teje, iskolába is beírattak, és kék volt a füzet fedele". De higgyétek el, én is kissé kopaszon, csupasz fenékkel, doktori cím nélkül születtem. Csodákra én sem vagyok képes. Ehhez képest a születési nevem is már doktor. Anyám szerint értelmes csecsemő voltam, (honnan tudják ezt a szülők felmérni?) és gőgicséltem. De akkor még nem a doktori disszertációmat. Azért kellett néhány évet tanulgatnom. Ennyit a magyar nyilvántartásokról. Pontosak és naprakészek. Doktornak születtem, az utca nevelt.

Majd elfelejtettem, a választásokról is akartam valamit. Négy évvel ezelőtt volt egy dög egyszerű szisztéma. Kaptad a kopogtató céduládat és odaadtad valakinek, még ha nem is volt szimpatikus. És ha ő összegyűjtött ebből valamennyit, akkor ő volt a jelölt és szavazhattál rá is. Nem jó az egyszerű, idén már ez az össznépi gyűjtögetés nem működik, most ajánlóívek lesznek, és annyi jelöltnek írsz alá, amennyinek csak akarsz. Ugye milyen normális ez? Na, így tanítanak már kiskorodban köpönyegforgatónak. Osztogass mindenkinek aláírást, mindegy, hogy kinek. Az informatika világában azonban a papír nem maradhat el, (melyik politikusnak, vagy rokonának van papírgyára, nem tudom) az ajánlóíveket a képviselő-és polgármester jelöltek az A4 számú, a nemzetiségi jelöltek az A6 számú formanyomtatványon igényelhetik. Ha megvan a kellő számú aláírás, akkor az E2 és az E3 számú nyomtatványon jelenthetik be magukat, és így lesznek jelöltek. Egyszer egy barátom azt mondta, el kell kérni a lottó programját és kis javítással le lehetne vezényelni a választásokat a karosszékben ülve, az interneten keresztül. Ja, hogy egy jó program ki tudja zárni a csalás minden esetét is?

http://patacsipilvax.hu/2014/08/23/megint-jonnek-kopogtatnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízezernél több orvos, ápoló ment külföldre
  2014-08-24 20:50:13, vasárnap
 
  Tízezernél több orvos, ápoló ment külföldre

Hírszerkesztő 2014. augusztus 23., szombat 20:04

Nyolcezernél is több orvos és fogorvos, több mint két és félezer ápoló, szülésznő ment külföldre az elmúlt hét és fél évben Magyarországról. A gyógyszerészeket és az egyéb egészségügyi dolgozókat is beleszámítva azonban összességében még ennél is többen hagyták itt a magyar egészségügyet.

Az Egészségügyi Engedélyezési Hivataltól (EEKH) adataiból egyébként látszik, hogy - miként az elmúlt években, úgy - az idei első fél évben sem lassult érdemben az egészségügyiek elvándorlásának üteme. Még növekedett is, ugyanis a 25 és 29 év közötti, a szakvizsga előtt álló orvosok közül idén még többen is kérték ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást, mint egy éve. A Magyar Rezidens Szövetség szerint a friss diplomások, illetve szakvizsgások is általában ősszel lépnek.orvos

A fiatal orvosok elvándorlását tehát biztosan nem sikerült megállítani. Orbán Viktor miniszterelnök két évvel ezelőtti jóslata sem látszik reálisnak, amely szerint ,,pár éven belül nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik most külföldre távoznak". Sőt, Dénes Tamás, a Rezidens Szövetség elnöke szerint jelenleg sokkal inkább attól kell tartani, hogy öt-tíz éven belül alig lesz itthon 30-50 év közötti orvos, ami miatt nem csak a betegellátás, de a külföldi orvosok ma még jól prosperáló itteni képzése is ellehetetlenül. Az elnök néhány hete úgy nyilatkozott: ,,Magyarországnak a gazdasági teljesítőképessége fölött kell megfizetnie az orvosokat, ha nem akarjuk, hogy néhány év múlva ne legyen, aki ellássa a betegeket."

Ehhez képest a legutóbbi, tavalyi béremelés óta még ígéret szintjén sem került szóba újabb egészségügyi bérrendezés. Arról sem hallani, hogy feloldanák az úgynevezett mozgó bérek - tehát a műszak- és egyéb pótlékok - 2012-ben elrendelt befagyasztását. Holott ezzel, valamint ha minden szakdolgozó alapbérébe beépítenék az elmúlt 2,5 év béremeléseit, ami egyelőre csak a pályakezdők esetében történt meg, nagyjából 20 százalékkal több jövedelemhez juthatnának a nővérek, ápolók. Akiknek az elvándorlásáról szóló adatok a jéghegy csúcsát mutatják - amint erre a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nemrég felhívta a figyelmet. A köztestület szerint ugyanis sokan olyan állást vállalnak - például gyermekfelügyeletet vagy idősgondozást -, amihez nem szükséges igazolást kérniük.

Az ápolók és szülésznők körében is vonzóak a külföldi álláslehetőségek. Ők, hasonlóan az orvosokhoz és a fogorvosokhoz, továbbra is Németországban, az Egyesült Királyságban és Ausztriában vállalnak munkát. Az EEKH legfrissebb adatai a leginkább veszélyeztetett szakmáknál sem mutatkozik változást még mindig a belgyógyászok, a háziorvosok, az aneszteziológusok, a gyerekgyógyászok és a sebészek közül mennek el a legtöbben.

http://patacsipilvax.hu/2014/08/23/tizezernel-tobb-orvos-apolo-ment-kulfoldre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fordult a kocka - Offenzívában a milícia
  2014-08-24 19:21:45, vasárnap
 
 
Fordult a kocka - Offenzívában a milícia
2014.08.24 18:08

Augusztus 24-e fordulópontot jelent Új-Oroszország Ukrajnával vívott háborújában. A nagy ukrán támadás, mely július elejétől augusztus 21-ig tartott, lényegében kifulladt. Az offenzívában részt vevő ukrán csapatok jelentős veszteségeket szenvedtek, mind élőerő, mind haditechnika szintjén. A támadásaik általában messze előretörtek a felkelők által ellenőrzött területre, majd az elégtelen szárnybiztosítás végett elvesztették összeköttetéseiket a főerőkkel, elvágták őket a milícia ellenlökései. Ezek után lényegében már bekerítésben, katlanban harcoltak tovább, legtöbb esetben az adott egység teljes felmorzsolódásáig. Fontos megemlíteni, hogy ebben a konfliktusban nem elsősorban a területet próbálják egymástól elfoglalni a harcoló felek, hanem az azon található "stratégiai pontokat". Tehát az utánpótlás szempontjából életfontosságú útvonalakat, közlekedési csomópontokat valamint a hathatós védelem miatt fontos városias településeket igyekszenek uralni, ahonnan az ellenség ellenlökései már csak jelentős veszteségek árán tudják a védőket visszavonulásra késztetni. Időközben az önkéntesekből álló milícia létszáma növekedett (meghaladja a 20 ezer főt), szervezettsége nőtt (egyesített vezérkar) a katlanok felszámolása után jelentős hadizsákmányra is szert tettek, amit a iparterületeken nagy számban megtalálható helyi szakemberek közreműködésével újra harcképessé tettek. Tehát a milícia immáron tüzérséggel és harckocsikkal, páncélozott szállító harcjárművekkel is rendelkezik, melyek elengedhetetlenek egy támadó művelethez. A milícia alakulataiból gyalogsági dandárokat szerveztek.

Az Ilovajszk elleni eredménytelen ukrán offenzívákban meggyengült, Amvroszijvka körül található ukrán csapatokat sikerült körbezárnia a Milícia alakulatainak. Ehhez kellett elfoglalniuk nyugatról Ahronomicsne, Novokaterinivka, Leninszke, Oszikove, Klenivka településeket, míg Amvroszijvka városától keletre, az orosz-ukrán határ mellett egészen Uszpenka faluig hatoltak előre. Az 5000 ukrán katonát fogva tartó katlanban tartózkodik a 28. és a 30. gépesített dandár törzse, a 95. Légi szállítású dandár, és a főként a szélsőjobbodali "Jobb Szektor" tagjaiból álló zászlóaljak, név szerint az "Aidar, Donbassz, és a Bányász". Ezek az alakulatok - a milícia vezérkarának becslései szerint - összesen 50 db harckocsival, 200 db páncélozott szállító harcjárművel, 50 darab Grad és Urugan típusú rakéta-sorozatvetővel, valamint 100 db egyéb, hagyományos, csöves tüzérségi eszközzel rendelkeznek. Donyeck városától délre Olenyivka település uralmáért harcolnak Új-Oroszország erői az ukrán Azov, Dnyeper zászlóaljakkal. Ettől keletre viszont szinte harc nélkül sikerült áttörniük a felkelőknek, elfoglalták Sztila települést, ezzel egy kisebb katlant is alakítottak Sztarobescseve központtal. Ezzel elvágtak két jelentős utánpótlási útvonalat is. Amennyiben megszerzett pozícióikat képesek tartani, azzal igen nehéz helyzetbe hozzák az ukrán hadsereg katlanban rekedt egységeit.

A Milícia előretörése azonban itt még nem állt meg, egységeik eljutottak egészen az Azovi-tengerig, ahol sikeres rajtaütéseket hajtottak végre Szedovo és Kolodne tengerparti településeknél. Információink szerint a felkelők elfoglalták a tenger és az új katlan közt félúton lévő Telmanove várost is, mely fontos közlekedési csomópontnak minősül a harcok miatt. E település uralma megfelelő "ugródeszkát" jelenthet majd a tengerparti város, Novoazovszk bevételéhez a jövőben.

Északon is támadásba lendült a milícia. Itt augusztus 17-e óta már jelentős eredményeket értek el, lényegében több kisebb zsákba, katlanba szorították a kitartóan védekező ukrán alakulatokat. A Szeverszkij Donyec folyóig felszabadították a településeket, majd a folyó mentén és azon túl északi irányban támadták tovább az utóbbi napokban. Új-Oroszország hadereje immáron Szeverodonyeck városát támadja, valamint elfoglalta a stratégiailag fontos hidat, és a mellette lévő Shchtya települést is, ahol erős hídfőt alakított ki a Novoaidar felé lehetséges további offenzívához.

A támadásból nem maradhatott ki Debalcevó, a közlekedési csomóponttal rendelkező város sem, melyet folyamatos nyomás alatt tartanak a milícia erői.

Ha minden áron szeretnénk valamilyen párhuzamot vonni a jelen és a múltban történtek közt, akkor érdemes figyelembe vennünk az 1943-as kurszki ütközetet, melyben felőrlődtek a III.Birodalom legértékesebb hadosztályai a Szovjet Vörös Hadsereg alaposan előkészített védelmén, ezzel elvesztették a németek a hadműveleti kezdeményező képességüket, ami után már csak a fokozatos visszavonulás és időhúzás maradt meg számukra.

Amíg a hétvégén Kijevben Porosenko és a fasiszta junta az ukrán függetlenségi napot ünnepli, addig a korábbi Donyeck és Luganszk megyékben további jelentős veszteséget szenved. A vereségek híre valószínűleg igen kellemetlen helyzetbe hozza majd tárgyalópartnerei előtt a jövő héten esedékes minszki tárgyalások során az ukrán elnököt.


http://www.hidfo.net/2014/08/24/fordult-kocka-offenzivaban-milicia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hányan keresik meg az átlagbért? Lerántottuk a leplet a kam
  2014-08-24 18:20:45, vasárnap
 
 
Hányan keresik meg az átlagbért? Lerántottuk a leplet a kamu adatokról és az egykulcsos adóról!
By LFS on július 22, 2013


Bizonyára sokakban felmerült, miközben az újsághíreket olvasták: “az átlagbér emelkedett" stb., hogy vajon kik keresik ezt meg? Merthogy a legtöbben csak a statisztikai adatokban látnak ekkora összegeket, saját pénztárcájukban nem.
Lerántjuk a leplet a csaló átlagbérről!

Először is mennyi az annyi?

2011-ben a nettó átlagbér: 141 151 Ft! A bruttó: 197 911 Ft!
2012-ben a nettó átlagbér: 144 040 Ft! A bruttó: 208 636 Ft!

2013-as adózással ahhoz, hogy megkeresd a 2012-es nettó átlagbért, azaz 144 ezer forintot, bruttóban 220 ezret kell keresned! A cikk olvasói közül sokan nyilván csak hüledeznek, kik keresnek ennyit? Mert egy bolti alkalmazott örül, ha 90 ezret kézhez kap, csakúgy mint egy rendőr főtörzsőrmester, vagy egy óvónő, tanár, éttermi konyhai kisegítő, ahogy a szakácsok sem keresnek ennyit (az adatok 8 órás munkaidőre vonatkoznak)... a sort bőven lehetne folytatni...
Cikkben szereplő adatok forrása
Hányan keresik meg az átlagbért?

Rendkívül érdekes eredményre jutunk, ha megvizsgáljuk a részletes adatokat. Hányan keresik meg hazánkban az átlagbért? A választ a Munkaügyi adattár adja meg: az országban dolgozóknak mindössze 34%-a! Ez a szám elképesztően alacsony! Ennyien nem képesek pl. a kisvállalkozásokat életben tartani! Arról nem is szólva, ha összevetjük az árakkal! A részletes táblázat így fest:

A táblázatra pillantva elképed az ember! Pláne, mikor királyunk, Sir alias Orbánia kihirdeti, hogy Magyarország lassan már a világnál is jobban teljesít! A táblázat alapján kimutatható, hogy a munkával rendelkezők (már akinek még van) több mint 65%-ának jövedelme el sem éri a nettó 144 ezer forintot, azaz az átlagbért! A középrétegünket egy mindösszesen 18%-os sáv alkotja! Egy működő országban 40-50%-nak kéne lennie! És felettük helyezkednek el a már jól és nagyon jól keresők! A jövedelmek az utolsó sávban sokszor meghaladják a milliós, illetve több milliós összeget is!
Egykulcsos adó

Királyunk, sir alias Orbánia mit tett? Hát a felső réteg fizetését emelte nettóban az egykulcsos adóval!!! Miközben lent a 65% nyomorog, ő a saját és haverjai milliós jövedelmét emeli! Ahelyett, hogy létrehozna végre egy nemzeti középréteget, ami képes Ausztria szintjére emelni országunkat! De hát szegény, nem ért hozzá... és fontosabb neki a saját és haverjai BMV alapítványait duzzasztani!

Én tanultam, más miért nem tanult, hogy többet keressen? Miért adózzak én ezért többet?

Na, ezek azok a tipikus megnyilvánulások, amelyek az illető értelmi képességeit a nullával azonosítják! Ma a közgazdászok tudása egyet jelent az excel tábla használatával! Fogalmuk nincsen a hitelpénz-rendszerről, az üzleti tervről, a gazdasági körfolyamatokról és sorolhatnánk... A diplomásoknak mindössze 5%-át nem tudnánk pótolni sima érettségivel rendelkező emberekkel: ilyenek a mérnökök, orvosok, gazdasági informatikusok, jogászok és a valóban kőkemény statisztikai számításokat végző közgazdászok! A többi diplomás nem az iskolában tanultakból él, mert már vizsgák után sem tudnák felmondani a tételek 5%-át sem! Amit a 6 hónapos gyakorlati idő alatt a fejébe vertek, azokat a részfeladatokat végzi, általában egy jól felépített excel táblázatban molyolva egész nap, néha tovább molyolva a semmit nem érő meetingeken!

És akkor jön a nagy kérdés: ha mindenki ugyanazt tanulná, hogy sokat keressen, ki az anyám pékfasza tanítana meg másokat a jól kereső szakmákra? Ugyanis senki nem tanulna tanárnak (havi 110-ért), te ostoba tulok! Ki a pékfasza szüretelné le neked a paradicsomot, etetné az állatokat, vágná le és készítené el mindazt, amit megeszel, bazdmeg? Ki a palimadár menne rendőrnek, tűzoltónak, ápolónak, mentőtisztnek havi 90-110 ezerért, te sötét barom? Ki az anyámnak sírnál, amikor kirabolnak? A diplomás másik semmit nem érő, de kurva jól kereső haverodnak, akivel fognátok az excel programotokat és jól fejbe vernétek az utcai támadót?

Sajnos ma a jól kereső diplomások (és vállalkozók) többségének annyi esze van, mint a falnak! Arrogánsok, agyatlanok és fogalmuk nincsen a gazdaságról! A kapitalizmus egy egymásra közvetlenül és közvetetten is ható társadalmat igényel! Azért kell a többet keresőnek többet adóznia, mert nem az ő érdeme, hogy annyit kereshet, amennyit! Ezt a hitelpénz-rendszerben kizárólag mások kárára teheti meg! Magyarul: kifosztja a másikat, hogy neki több jusson! Az, hogy anno a hitelpénzrendszer kitalálóit nem börtönnel jutalmazták, hanem törvényesítették, más kérdés... Nem lehet rajta jelenleg változtatni! Később úgyis összedől magától... Viszont a társadalmi felelősség keretében a jobban keresőnek többet kell adóznia, ugyanis maga a rendszer érdeme, amit elért, nem pedig az övé! Aki nem hiszi el, vándoroljon ki Észak-Korába, meglátjuk, ott mit ér a flancos diplomájával (vállalkozásával) az illető!!! Semmit! Ugyanis a rendszer ott nem engedi meg a túlzott jómódot, kivétel persze a politikai elit tagjait... Na ezért kell többet adóznia a jobban keresőnek! Mert nem az ő érdeme a nagyon jó kereset, hanem a rendszeré!

Csányi Sándornál (OTP elnök, Magyarország leggazdagabb embere) százszor okosabb embereket tudunk felmutatni! Abszolút nem az ő érdeme a milliárdos vagyon, hanem a Rothschild-féle hitelpénz-rendszeré, ami megengedte a részleges tartalékok módszerét, magyarul, hogy a bankok teremthessék a pénzt a semmiből egy jövőbeni (még nem létező) fedezetre, amelyben a keletkező kamatokra sosem képződik forrás! (Épp ezért fog önmagába roskadni idővel ez a rendszer, melynek jeleit már most láthatjuk: Ciprus, Görögország stb.) Arról nem is beszélve, mit kezd egy ember 50 milliárddal? Mi a fenének, miközben mások éheznek??? A világ vagyonának 80%-át a nép 20%-a birtokolja! Ennek semmi köze a tehetséghez, ez a törvényesített rablás!

Tanulság, ha jól kereső diplomás vagy és abszolút fogalmad nincsen erről a pénzügyi rendszerről, ne az arroganciádat emeld, hanem a befizetett adódat!

Csak mert a közvélemény-kutatási és a népszámlálási adatok szerint Magyarország lakosságából 5,5 millió vallotta magát kereszténynek, köztük a fidesz is:

Biblia Márk 12, 41-44.

“És leülvén Jézus a templomperselynek átellenében, nézi vala, hogy a sokaság miként vet bele pénzt. Sok gazdag pedig sokat dob abba. És egy szegény özvegyasszony is odajövén, két fillért, azaz egy negyed pénzt dob bele. Akkor előszólítván tanítványait, monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ez a szegény özvegy asszony többet adott, mint a többi, akik a perselybe dobtak. Mert azok mindnyájan a fölöslegükből adtak, ő pedig az ő szegénységéből, amije csak volt, mindet beledobta, az ő egész vagyonát."

Máté 6, 19-24. - Lukács 16,14-15.

“Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a Földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják;
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok nem ássák. Mert ahol a kincsetek, ott van a ti szívetek is. (...) Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és Mammonnak."

Többkulcsos adót alkalmazó EU-államok (2012-2013)

Ausztria
0% 0 - 11.000 €
36,5% 11.000 - 25.000 €
43,21% 25.000 - 60.000 €
50% >60.000 €

Németország
0% 0 - 8.004 €
14% 8.005 - 13.469 €
23,97% 13.470 - 52881 €
42% 52.882 - 250.730 €
45% >250.731 €

Nagy-Britannia
0% 9440 £
20% 9441 - 32010 £
40% 32.011 - 150000 £
50% >150000 £ (2013 április 6-tól levitték 45%-ra)

Hollandia
1,95% 0 - 18.945 € (2013-tól 5,85%)
10,8% 18.946 - 33.863 €
42% 33.864 - 56.491 €
52% >56.492 €

Franciaország
0% 0 - 5963 €
5.5% 5,964 - 11,896 €
14% 11,897 - 26,420 €
30% 26,421 - 70,830 €
41% >70,831 €

Milyen érdekes, hogy ezen államokban fel sem merült az egykulcsos adóra váltás, miközben láthatjuk: a legmagasabb adókulcs 50-52%! És mégsem háborog senki! Nem jönnek azzal, hogy miért nem tanul mindenki jó szakmát!

Ezekben a jóléti államokban az egész adószerkezet teljesen más, mint nálunk! Ezért működik! A fidesz és mszp arra is képtelen volt 23 év alatt, hogy lemásolja! Mindig az ellenkezőjét tették annak, amit kellett volna! Ha véletlenül egy jó lépésük volt is, rögtön száz másikkal mondtak annak ellent!

És hogy mindenki tisztában legyen a dolgokkal: sem Ausztriában, sem Németországban nem gyűlöli senki a jobban keresőket! Nincs arról szó, hogy mindenkit vérig adóztassanak! Az egész adórendszer olyan, ami segíti a normális élethez jutást - a társadalmat kiegyenlítve! Elég megnézni, évi 11 000 euróig nincsen SZJA! Ez havi 275 000 forintos bért jelent! Eddig nem adózik senki! Nem az a cél, hogy ne éljél normálisan!

Ez csak Magyarországon cél, mert a politika nem ért a gazdasághoz, ezért a kisebb keresetűeket sanyargatja, a gazdagokat viszont támogatja, akik ezt meghálálva pénzt tesznek vissza a pártba!

Magyarországon is többkulcsos adó volt, miért nem működött?

Mert Ausztriában a többkulcsos SZJA egészen más, mint nálunk volt! Ausztriában havi 275 ezerig nem adózol! (Látható, hogy a többi államban is az első kulcs 0% vagy a körüli, hogy a minimális jövedelmeket ne adóztassák!) Utána viszont azonnal magas adósávba esik a 275 ezren felüli jövedelmed! Nálunk Magyarországon a többkulcsos adó nem így nézett ki! Itt mindenkit szopattak ezerrel! Ez a nagy különbség többkulcsos adó és többkulcsos adó között! Ausztriában az egész adórendszer más, ezért működik! De nálunk a 23 éve stagnáló kibaszottul szerencsétlen politikai elit még lemásolni sem képes ezt az egyébként rendkívül egyszerűen megérthető rendszert!
Arányosság

És akik még mindig nekiállnak vitatni a többkulcsos adórendszer jogosultságát, azoknak nem árt az általános iskolai matekot feleleveníteni, ha már arányosságról beszélünk!

2013-as adózással:

150 000 forint bruttó jövedelemből (tanárok, rendőrök, tűzoltók, közterület-felügyelők, diplomás közalkalmazottak, mentőápolók stb.) nettóban kézhez kapsz 98-99 ezer forintot! (24 000 Ft ebből az SZJA). Az arányosság kedvéért, ebből az összegből is mindenkinek ki kell fizetni a rezsit, amit nem lehet megúszni, minimálisan 40 000 forint! Tehát az illető fizetésének 40%-a a rezsi! Enni is kell, számoljunk napi 1000 Ft-tal, ami havi 30 000 forint! Fizetésének a 30%-a megy el ennivalóra! Ezek mind az alapszükségletek csoportját képezik!

1 700 000 Ft bruttó jövedelemből (Vitézy Dávidka, Orbán Viktor, Zsiga Marcell, Rogán Antal, Kövér László stb...) nettóban kézhez kapnak 1 110 000 forintot! Tételezzünk fel ebből egy sokkal jómódúbb költekezést, úszómedencével stb. A havi rezsiköltség mondjuk 120 000 forint! Fizetésüknek a 11%-a! Enni is kell, nyilván finomabb ételeket vásárolnak, drágábbakat, de napi szinten ők sem fognak 20 000 kalóriát megenni, tehát étkezésre elmegy 100 000 forint, és akkor már bélszínnel, kaviárral, pezsgővel kalkuláltunk! Ez fizetésüknek a 9%-a!

150 000 Ft bruttó fizetésből:
- rezsi: 40%
- étkezés: 30%
- SZJA: 16%

1 700 000 Ft bruttó fizetésből:
- rezsi: 11%
- étkezés: 9%
- SZJA: 16%

Jó lenne felébredni végre, a többkulcsos adó pontosan az arányosságot jelenti! Ugyanis ez egyenlíti ki az előbb említett aránytalanságot! Valamint azt az aránytalanságot, hogy a felsővezetőkre - ugyan szükség van -, ám távozásuk nem okozna sok esetben katasztrófát, ugyanis a társadalmi értékük a fizetésükkel ellentétes! Mi történne, ha egyik napról a másikra kirúgnánk a BKK vezért? Az ég adta világon semmi! Mi történne, ha egyik napról a másikra kirúgnánk az alsóbb szinten dolgozó rendőröket, ápolókat, orvosokat, mentőtiszteket, tanárokat, kukásokat? Az utca bűzlene, az emberek meghalnának, megbetegednének, nem értenének semmihez, és mindenki csak siránkozna, mikor kirabolják az utcán!

Az alsó réteg társadalmi fontossága 1-10-es skálán 8-10-es, a felsővezetés fontossága 1-10-es skálán 1-3-as! (Bármennyire is szeretné elhitetni magáról egy felsővezető, mennyire fontos a munkája, valójában a társadalomra nézve nem az. Van a néhány kivétel, amit elsoroltam.) Mivel társadalmi fontosságuk eltörpül, a minimum, hogy magasabb adózással pótolják ezt vissza a társadalomnak! A fura, hogy ezt Ausztriában értik!
Orbánia adóparadicsoma a gazdag haverok részére
A kalkulációt HRportal bérkalkulátorával végeztem

Orbánia uralkodása 2010-es esztendejében, mikor lőn átvenni hatalom, a következőképpen módosították az adózást, bevezetve az egykulcsos adót is.

150 000 Ft bruttó bérből nettóban maradt a dolgozónál:
- 2010-ben: 107 ezer forint
- 2013-ban: 98-99 ezer forint

1 700 000 Ft bruttó bérből nettóban maradt a gazdag dolgozónál:
- 2010-ben: 800-900 ezer forint
- 2013-ban: 1 millió 110 ezer forint

Igen! Lehet örülni Orbániának, ahol a gazdagok egyre jobban és jobban teljesítenek, miközben a szegényebbeket még inkább elszegényítik! Lehet örülni a 10%-os rezsicsökkentésnek, miközben látható, mennyivel keresel kevesebbet! És a gazdag mennyivel keres többet! Orbánék Barzília szintre hozzák az országot!

Na ezért nem működik ez az ország! És mielőtt megszólalna itt bármelyik mszp-s, előrebocsátom, ugyanezt művelték ők is! Majd több cikkben írok azokról a szerencsétlen, semmihez nem értő, hazug disznókról is!
A medián

Mielőtt a cikk végére érek, szeretnék még egy gazdasági fogalmat elmagyarázni, ami pedig a medián átlagbér! A mediánt pont azért találták ki, hogy kimutatható legyen az adórendszer esetleges hamissága, a keresők kettészakadásának mértéke!

A sima átlagbér ugyanis nem más, mint egy számtani átlag, ahol a gazdagok bére felhúzza a szegényebbekét, miközben azok vannak többen, akik szarul keresnek, de ezáltal úgy tűnik, mintha milyen “kurva jó ország" lennénk, ahol az átlagbért simán meg lehet keresni! Láthattad, a nemzetgazdaságban a dolgozók több mint 65 %-a nem keresi meg az átlagbért, azaz 2012-ben a nettó 144 000 forintot!

Ausztria statisztikai hivatala nem is használja a sima átlagbért! Azonnal a mediánt közli: “im Mittel (Median) 1.732 Euro netto im Monat (inkl. anteiligem Urlaubs- und Weihnachtsgeld)". Senkit nem szeretnék még jobban elkeseríteni, de Ausztriában minden dolgozónak jár 13. és 14. havi fizetés! Ezt ott nyaralási pénznek hívják, hiszen gyakorlatilag ebből az extra jövedelemből mennek nyaralni!

A medián átlagbér a középen elhelyezkedőket mutatja meg! Más szóval a valóságot! Ebben az esetben ugyanis hiába emelik a gazdagok bérét, az NEM HÚZZA FEL a medián átlagbért! A medián átlagbérre NINCSEN hatással, ha egy réteg bérét felhúzzák! Azt a bért mutatja, amit egy normális iskolai végzettséggel ténylegesen meg lehet keresni!

A legdurvább következik: Magyarországon a KSH nem számít és nem közöl medián átlagbért! Hiszen a politika célja Magyarországon, hogy mindenkit átverjenek! A medián átlagbér MINDIG kisebb, mint a sima átlagbér! Gondolj bele, milyen szar lenne Orbániának, ha nem hazudozhatná, mennyivel emelkedett a sima átlagbér, amit a 65% soha nem kereshet meg!

Mekkora a medián átlagbér?

Mivel a KSH nem számít és nem is közöl mediánt, kikértem az adatot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkaügy Adattárától. Megdöbbentő! Ők sem hozzák nyilvánosságra ezt az adatot! Ki kell kérni!

Hihetetlen ez az ország, komolyan mondom! Ausztriában a KSH azonnal a mediánt közli! Magyarországon a KSH-nak fogalma sincsen erről az adatról, a Munkaügyi Hivatal pedig rejtegeti a nagyközönség elől!

De meg kell jegyeznem, rendesek voltak, azonnal megadták a kért adatot.

Sima átlagbér
- 2011 bruttó: 197 911 Ft
- 2011 nettó: 141 151 Ft
- 2012 bruttó: 208 636 Ft
- 2012 nettó: 144 040 Ft

Medián átlagbér
- 2011 bruttó: 157 589 Ft
- 2011 nettó: -
- 2012 bruttó: 168 000 Ft
- 2012 nettó: 110 000 Ft

Szemmel láthatóan éles a különbség a kettő között! Sajnos, mintha a médiában dolgozó újságírók soha életükben nem fogtak volna kezükbe gazdasági tankönyvet! Eszükbe nem jut írni a mediánról!
Mire jó a sima átlagbér?

Az ég adta világon semmire! Össze lehet hasonlítani az előző évivel, és annyi! Esetleg más régiókkal összevetni, de ekkor is mindig közölni kéne a medián összevetést is!

A medián az a bér, amihez mérni lehet és kell az árakat! 2012-ben 110 000 forint, amihez hasonlítani kell a BKV bérlet árát: több mint 10 000 forint, a fizetés majd 10%-a! Egy felnőtt mozijegy 1 600 forint, a vidámparki belépő 5 000 forint stb.

Lehet örülni ebben az országban Orbániának, Gyurcsányiának, Mesterházynak, ezekkel nem előre, hanem hátra haladunk! Egy ország irányításához őszinteség, lelkiismeret és komplex látásmód szükséges! Mindez az osztrák politikusokban megvan! Nem csoda, ha a fiatalok harmada el akar vándorolni ebből a trágya országból! Amikor ez bekövetkezik, akkor nézhet a sok tulok, aki folyamatosan erre a két semmirekellő pártra szavaz, hogy majd ki fogja eltartani az országot? Akkor majd lehet imádni a koporsóból tovább szüntelenül ezt a két pártot!

http://iksz.beszolunk.hu/hanyan-keresik-meg-ebben-az-orszagban-az-atlagbert-leran tottuk-a-leplet-a-kamu-adatokrol-es-az-egykulcsos-adorol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felvidéken is akcióztak egyet az élősködők
  2014-08-24 18:01:17, vasárnap
 
  Felvidéken is akcióztak egyet az élősködők


Cigánybűnözés :: 2014-08-24. 17:26
Rendőrökre támadtak a cigányok Hámosfalván - a média szemérmesen "telepeseknek" nevezi a vadakat

A Rozsnyó melletti Hámosfalván (Rozlozná) helyi telepesek támadtak meg két rendőrt szolgálat végzése közben. Egyiküket állítólag fojtogatták, másikat megpróbálták lefegyverezni, majd eltörték az orrát. Eközben nem egészen hét kilométerre a településtől, Rostárban (sic!) összeverekedtek a helyiek - írja szemérmesen a felvidéki Parameter.

Minden bizonnyal egy betört szélvédő végett kezdődött a verekedés. A kiérkező két járőrre több "telepes" támadott rá. Az egyik rendőrnek eltörték az orrát, a másikat fojtogatták, majd a fegyvereiket is el akarták venni, de ez végül nem sikerült.
A felvidéki TV JOJ felvételét megtekintve lepődjünk meg hát azon, kik is azok a nevükön nem nevezhető izgága "telepesek":

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZwjCWMb9HqM


/Tót nyelvű összeállítás, de a lényeg egyértelmű/
,,Ilyet még nem éltem át. Orrom eltörve, szám szétverve" - mondta a rendőr. Mindkét rendőrt, akik egy hónapig gyógyuló sebesüléseket szenvedtek, kórházba szállították.
Hat cigányt vettek őrizetbe, jelenleg is tart a szükséges eljárás.

Új fogalom születik: "telepesek"

Három "telepes" befogás alatt
Eközben egy részeg társaság verekedett össze a nem messzi Rostárban (a Parameter újságíróinak figyelmébe: nevezzük nyugodtan "leánykori nevén" Restérnek a települést, az talán még nem számít irredentizmusnak vagy fasizmusnak - a szerk.). Állítólag egy fiatal lányra is rátámadtak, akinek az édesanyja hatalmas verekedésről számolt be: ,,A hajánál fogva húzták a lányomat."
Az akcióban több mint tíz járőr vett részt, erősítés Kassáról is érkezett. Restérben őrizetbe vették mind az öt cigányt.
(Parameter - noviny.sk nyomán)


https://kuruc.info/r/3/132106/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.