Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kényeztetés nagyszerű dolog !
  2014-08-26 20:49:12, kedd
 
 

Pedig a kényeztetés nagyszerű dolog!

Az viszont teljesen igaz,hogy nem a hazugsággal!

Sokszor félünk megmondani az igazat,mert nem akarunk fájdalmat okozni.

Félünk a másik reakciójától,s attól,hogy elveszítjük.

Próbáljunk meg mégis az igazság útján járni.

A sebek begyógyulnak,ha szeretettel ápolják azokat.




 
 
1 komment , kategória:  Gondolatok  
Hogyan élesszük újra az első szeretetet
  2014-08-26 08:38:41, kedd
 
 

,,De van valami ami nem tetszik nekem: a szereteted már nem olyan, mint a kezdetekben. Emlékezz vissza milyen voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és az életed! Térj vissza azokhoz, amiket kezdetben tettél, mert ha nem változol meg, eljövök hozzád, és az olajmécses tartódat elveszem a helyéről (Jelenések 2:4-5)

Első pillantásra talán nem gondolnád, hogy a jelenések könyvében - szörnyeket ábrázoló képeivel, bárányaival és angyalaival - szerepel olyan romantika és egyfajta szeretet leírása, ami szükséges, hogy fenntartsd a növekvő házasságod.

Pedig van.

A jelenések 2:4-5-ben Jézus analógiát használ egy romantikus szerelemből, hogy leírja kapcsolatát egy tévútra tévedt gyülekezettel.

Jézus ezt mondta a Laodiceai gyülekezetnek: ,,De van valami ami nem tetszik nekem: a szereteted már nem olyan, mint a kezdetekben. Emlékezz vissza milyen voltál, és honnan estél le! Változtasd meg a szíved és az életed! Térj vissza azokhoz, amiket kezdetben tettél, mert ha nem változol meg, eljövök hozzád, és az olajmécses tartódat elveszem a helyéről"

Jézus négy fontos dolgot mondott, amit meg kell tennünk, amikor visszaszerezzük házasságunkat: emlékezz, térj vissza, megbánás, ismétlés.

Emlékezz. Gondolj arra mit csináltatok együtt azokon a napokon mikor egymásba szerettetek. Gondolj azokra a boldog napokra. Ne gondolj a mostani problémáidra hanem emlékezz arra hogyan kezdődött a szerelem.

Visszafordulás. Fordítsd vissza a fókuszt Istenre. A figyelmed valószínűleg minden van csak Istenen nem. A problémáidon, a mindennapi nyomáson, a stresszen és a karriereden. De ha vissza akarod fordítani az első szereteted, akkor vissza kell fordítanod a figyelmed Istenre.

Bűnbánat. Dönts úgy hogy változtatsz azon ahogyan jelenleg gondolkodsz és cselekszel. A szeretet nem egy érzés - valami óriási érzés. A szeretet egy döntés. Ez egy elkötelezettség hogy valaki más érdekeit helyezet a sajátod elé. Ezen kívül nem létezik más szeretet. Isten nem parancsolná ezt ha ez csak egy érzés lenne. Isten még újra és újra parancsolja nekünk az igén keresztül hogy szeressünk másokat ( beleértve a házastársunkat is) Amikor meghozod a döntést hogy szereted a házastársad úgy ahogy Jézus tenné amikor nem nagyon tetted akkor ezt hívják bűnbánatnak.

Tedd azt, amit először. Tedd azt amit először tettél akkor amikor szerelembe estél. Az érzéseket mindig tettek követik. Könnyebb olyan módon cselekedni ahogyan érzel mint úgy érezni ahogy cselekszel. Ha arra vársz hogy szeretetteljesen és romantikusan érezd magad, az ördög gondoskodni fog róla, hogy sose érezz ilyet. Szóval dönts úgy hogy szeretetteljes módon cselekszel és az érzések majd visszajönnek.

Ez a fajta szeretet vezet majd el a tartós kapcsolatra ami beszivárog a házasságodba. Ez majdnem elkerülhetetlen sok ponton.

Az ,,emlékezés, visszafordulás, bűnbánat és az ismétlés" gyakorlása folyamatos kéne legyen minden házasságban.

Beszéljetek róla:
Mi volt az a dolog amiért beleszerettél a házastársadba az első napokban?
Mik voltak azok a zavaró dolgok amik gátoltak abban téged és a házastársadat abban hogy Istent a központba helyezzétek?

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 1862
  • e Hónap: 9569
  • e Év: 59134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.