Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A debreceni Nagyerdei Stadion átadása
  2014-08-07 23:01:38, csütörtök
 
  Videó Link  
 
1 komment , kategória:  Magyar foci  
Európa legmodernebb sportarénája a Fradi-stadion
  2014-08-07 22:58:02, csütörtök
 
  Európa legmodernebb sportarénája a Fradi-stadion / Groupama Aréna
Videó Link
Közzététel: 2014. ápr. 30.
Európa egyik legkorszerűbb stadionja lesz az új ferencvárosi stadion: 22.500 férőhelyes, és kevesebb mint 14 hónap alatt épül fel. A stadionban a futballmeccsek mellett sok más jellegű rendezvény is lesz. Az építési munkák várhatóan május végén fejeződnek be, augusztusban pedig a közönség számára is megnyílik az épület. A beruházás kiemelt kormányzati projekt, az épületet Fürjes Balázs kormánybiztos mutatta be sajtóbejáráson.


Július végén nyit az új FTC-stadion videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Kisfilm az új Puskás Ferenc Stadion koncepcióterve alapján
  2014-08-07 22:49:55, csütörtök
 
  Kisfilm az új Puskás Ferenc Stadion koncepcióterve alapján
Videó Link
Több mint stadion - a csaknem 68 ezer néző befogadására alkalmas új Puskás Ferenc Stadion a labdarúgás mellett több mint 20 további sportágat is kiszolgál majd.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Újpest nyerte a Groupama Aréna első meccsét
  2014-08-07 22:29:57, csütörtök
 
  Hétfőn este megtartott a Groupama Aréna nyitómeccsének főpróbáját: a Fradi-Újpest öregfiúk találkozót a lilák nyerték.
...... ........


A Groupama Arénát a Ferencváros és a Chelsea összecsapása nyitja majd meg vasárnap 19 órától. A stadiont a találkozó előtt viszont még tesztelni kellett, hiszen eddig a teljes infrastruktúrát, a beléptetést, a kamerarendszert, a hangtechnikát és az éles meccshelyzetet sem próbálták még ki az arénában. A Ferencváros és az Újpest öregfiúinak találkozójára egyébként nem mehetett ki sok néző, már csak azért sem, mivel az építők, a játékosok családtagjai, valamint a már eddig bérletet váltók láthatták csak élőben a főpróbát

- A találkozón a lilák kezdték a gólgyártást, Kovács Zoltán találatával, majd Katona lövése után már kettővel mentek az újpestiek. Az új stadion első Fradi-gólját Szokolai lőtte, de szinte azonnal betalált Kovács is (1-3).
Dzurják és Wukovics révén egyenlíteni tudtak a zöld-fehérek, majd a félidő végére már a vezetést is megszerezték Lisztes bombája után (4-3).
A második felvonásban Egressy triplázott, így 6-4-re már a liláknak állt a zászló, ám a hajrához közeledve Kuntic zárkóztatta fel a Fradit.
A 6-6-os végeredményt Mátyus állíthatta volna be, a de a gólt végül les miatt nem adták meg, így az újpesti öregfiúk győzelmével ért véget a főpróba.
Gól összefoglaló videó Link
...... ........





- Hatékonyan és gyorsan működik a Ferencváros új stadionjába, a Groupama Arénába telepített beléptető rendszer; az új, vénaszkenneres technológiát, illetve a létesítményt hétfő este tesztelik a Ferencváros és az Újpest öregfiúk csapatainak gálamérkőzése során. A 20.30 órakor kezdődő öregfiúk rangadót megelőzően a klub vezetői szakemberek segítségével mutatták be a sajtó képviselőinek a vénaszkenneres beléptető rendszert, amelynek bevezetése az elmúlt időszakban nagy felháborodást keltett egyes szurkolói csoportok körében
...... .........


Az új stadionba való belépéshez a drukkereknek szükségük van szurkolói kártyára, amelynek kiváltásához név, lakcím, születési adatok és személyi azonosító szükségesek. A kártya kiadásakor minden szurkoló kap egy azonosító számot, innentől kezdve a magyar fejlesztésű tenyérszkenner adatai ehhez a számhoz kötődnek. Ezt követően a vénaszkenner infravörös fénnyel térképezi fel a vénastruktúrát, majd biometrikus sablonná alakítja az adatokat. A beléptetésnél a szurkoló kártyáját és tenyerét két külön eszköz olvassa le, és egy-két másodpercen belül egyezteti az adatokat.
- Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető cég ügyvezető igazgatója korábban elmondta, a beléptető rendszer használatának célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre. A vénaszkenner által, a regisztrációnál generált számsor alapján a rendszer megállapítja, hogy valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni a stadionba. Ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen.

Regisztráció, Véna scenner videó Link
Groupama arena
....


A Kép linkje Link
A Groupama Aréna hivatalos avató mérkőzését vasárnap rendezik, amikor is a londoni Chelsea
lesz a zöld-fehérek ellenfele.
Friss fotók a Groupama Arénáról Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Leleplezték az Albert-szobrot
  2014-08-07 22:16:17, csütörtök
 
  Felavatták csütörtökön Albert Flóriánnak, a Ferencváros három éve elhunyt aranylabdás futballistájának egész alakos szobrát a Groupama Aréna főbejáratánál.
...... ........


A bronzból készült alkotásról Albert Magdolna és ifj. Albert Flórián rántotta le a leplet, a mű csípőre tett kézzel, jobb talpa alatt labdával ábrázolja a Császárnak becézett futballistát. A szoboravatás után került sor a Fradi Múzeum megnyitójára, amelyen Kubatov Gábor elmondta: ez Magyarország legmodernebb múzeuma. Köszönetet mondott az archív felvételekért a Magyar Távirati Irodának, a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak. A kiállításon az érdeklődők először láthatják egy helyen Albert Flórián 1967-es Aranylabdáját, Nyilasi Tibor 1981-es európai Ezüstcipőjét és az FTC által 1965-ben megnyert Vásárvárosok Kupája hiteles másolatát. A tárlat végigvezeti a látogatókat a Ferencváros 115 éves történetén úgy, hogy közben nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportágakban elért sikereket is feleleveníti. A múzeumban számos ereklye, serleg, korabeli mez és labda kapott helyet, ezek mellett korhűen berendezett öltözőszekrényeket is láthatnak az érdeklődők, akiknek tájékoztatását a falakra kihelyezett tabletek is segítik.
- Az ünnepélyes eseményen részt vett többek között Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Tarlós István főpolgármester, Orosz Pál, a futballklub ügyvezetője, Pintér Attila szövetségi kapitány, valamint Albert Flórián családtagjain kívül az egyesület baráti körének képviselői és korábbi labdarúgók is.
- Fenyvesi Máté egykori játékostárs több emléket is felelevenített a 70 évesen elhunyt csatárról, kiemelve azt, hogy Albert a labdavezetés és a labdakezelés nagymestere volt, amikor pedig nála volt a játékszer, szinte lehetetlen volt tőle elvenni azt. Megemlítette, hogy Albert könnyen tanult, s a pályán rendszeresen szórakoztatta társait szellemes megjegyzéseivel.
- Albert Flórián lánya, Albert Magdolna beszédében köszönetet mondott az egész alakos szoborért az ötletgazda Kubatov Gábornak, valamint a megvalósító Kligl Sándor szobrásznak.


- Groupama Aréna Wikipedia Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Nem számolt be Bajor Imre tegnapi haláláról a köztelevízió
  2014-08-07 22:03:33, csütörtök
 
  Forrás Hír24
..mert nem volt Kossuth-díjas. Ezt válaszolta nekünk az MTVA. Nem volt nehéz kideríteni, hogy hazudnak.
- Mint korábban írtuk, nem számolt be Bajor Imre tegnapi haláláról a köztelevízió. Ide tartozó link Link Sem a tegnap esti, sem a ma hajnali, reggeli Híradókba nem fért be a népszerű színész-komikus gyászhíre. Jogosnak éreztük megkérdezni a Magyar Televíziótól és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól, hogy vajon miért történt mindez, vajon milyen szerkesztési koncepció áll a háttérben.

Ezt a választ kaptuk:
"Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó - érthető módon - nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a ,,választóvonal", amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre - noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát - nem volt Kossuth-díjas."

Az MTVA emlékeztetett bennünket arra is, hogy:
"Bajor Imre haláláról a nemzeti hírügynökség, valamint a hirado.hu is részletes összeállítást közölt. A Kossuth Rádió délutáni Krónikája, az Esti Krónika és a Késő Esti Krónika is megemlékezett róla tegnap, ugyanakkor híreiben a Kossuth, a Dankó, a Bartók és a Petőfi adók is elmondták a gyászhírt."

- Bajor Imre mellesleg - sok-sok elismerése mellett - 1997-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kis keresztjét, 2007-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, ami az egyik legnagyobb állam által adományozható kitüntetés egyik fokozata.
Érdekes tény, hogy bár Bajor Imre halálhíre nem fért bele a köztévé műsoridejébe, a mai 6.30-as Híradóban azt nem felejtették el tudatni a nézőkkel, hogy Rétvári Bence EMMI államtitkár ajándékcsomagokat adott erdélyi árva gyerekeknek

- És hogy miért hazudik a közmédia?
Mert korábban is beszámoltak olyan művészek haláláról, akik bár soha nem kaptak Kossuth-díjat, egy ország kedvencei voltak. Ilyen volt például Hollósi Frigyes 2012-es, Kézdy Görgy 2013-as, Bódi László "Cipő" szintén 2013-as vagy éppen Csala Zsuzsa 2014-es gyászhíre.

- MTV Híradó, 2014. augusztus 7. 6:30 Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Magdi kedveskedett nekem - L.Messi csokiból
  2014-08-07 21:13:22, csütörtök
 
  Kedves Marika!
Mi is küldjük Neked a kedvenc focistánk fényképét, ezúttal csokiból. A barceloniai csoki múzeumban készült a fénykép. További szép hetet kívánunk! Magdi és Ancsi

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 195 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.