Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Halló! Világvevő Rádió?
  2014-08-09 23:31:39, szombat
 
  - Halló!
Világvevő Rádió?
- Igen, itt a
Világvevő Rádió kívánságműsora. Ön adásban van.
- Remek.
Szebb Jenő vagyok Debrecenből, szeretnék egy dalt kérni Európának.
- Úgy érti, a
kontinensnek?
- Annak.
Pontosabban inkább az Európai Uniónak. Annak az Uniónak, amelyik...- És melyik számot kéri, kedves Jenő?

- ...amelyik sunyin lapít, ha magyarokat vernek a Felvidéken, Vajdaságban, vagy bárhol a Kárpát-medencében. Annak az Európának...

- Mit küld Európának, Jenő?

- ...amelyik cinikusan eltűri a szlovák nyelvtörvényt, a Benes-dekrétumokat, a magyar köztársasági elnök megszégyenítését...

- Jenő! Adásban van! Melyik számot kéri?

- ...amelyiknek egy szava sincs ahhoz, hogy egy nemzetáruló posztkommunista slepp hamis költségvetési adatok alapján adósságcsapdába hajszolja Magyarország adófizető lakosságát, de most bőszen ajvékol Brüsszelből Simor jegybankelnök megnyirbált nyolcmilliós fizetése miatt.

- Nyögje már ki, mit kér, Jenő! Netán Varga Miklóstól az Európát?

- Nem! A P. Mobiltól A pofádat befogod című opust!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
100 milliárd lesz a várnegyed átalakítása és Orbánék odakölt
  2014-08-09 23:12:41, szombat
 
  100 milliárd lesz a várnegyed átalakítása és Orbánék odaköltöztetése! Normálisak ezek?


L. Simon László államtitkár a minap elmondta (mégpedig a Napi Gazdaságnak), hogy az Orbán-kormány az elkövetkező 10 évben összesen 100 milliárdot költ majd a várnegyed átalakítására, hogy az méltó legyen a miniszterelnökség befogadására. SZÁZ MILLIÁRDOT!!! ... A pofám leszakad! ... Hát normálisak ezek? Az államadósság júliusban elérte a 25 ezer milliárdot, az euró 317 forint körül járt szerdán, a kormány meg 100 milliárdot elpicsázik arra, hogy Orbán rangjához méltó helyen tudja fogadni a színe elé járulókat! A mi pénzünkből!!! Kurvajó mi?

varban.jpg

Kizárólag csak a tervek majd másfél milliárdot kóstálnak. Ennyit fizetnek azért, hogy elkészüljön papíron is a vezér Karmelita kolostorba szánt lakhelyének építészeti terve. Egyébként a 3-as metró felújításának teljes tervdokumentációja volt hasonló összeg (1,8 milliárd Ft.) Közben a Nemzeti Táncszínházat és az Országos Széchenyi Könyvtárt - melyek útban vannak - úgy kihajítják a várból, mint a szart. Ez Magyarország. Egyetlen vezér, aki mindent megtehet. Szó szerint mindent. Mi lesz majd, ha kitalálja, hogy tetszene neki egy hétvégi kert a parlament helyén? Akkor majd lebontjuk neki a parlamentet is? Nincs még egy ilyen ország a Földön, az biztos!

A miniszterelnökségnek a várba költöztetése teljesen értelmetlen, felesleges és felháborító pénzpocsékolás egy olyan országban, ahol 100 milliárdot rengeteg más, értelmesebb dologra fel lehetne használni. Annál biztosan értelmesebbekre, mint hogy Orbán Viktor és pereputtya, (illetve haveri köre) nekik ,,kijáró" pompában élhessék életüket, mérhetetlen rongyrázással. Akik ezt elfogadhatónak tartják, adakozzanak bátran. Csinálják az ő felajánlásaikból az egészet. Orbánnak 2 millió seggnyaló droidja van. Ha mind bead szeretett vezérének 50 ezret, máris megvan a 100 milliárd. Rongyos 50 ezer az egész. Ennyit csak megér nekik, hogy példaképük elégedett sóhajjal nézhessen végre népére a vára ablakaiból? Mi meg többiek várunk tovább! ... Hátha egyszer még ez egy normális ország lesz.


http://koznaplo.blog.hu/2014/08/08/100_milliard_lesz_a_varnegyed_atalakitasa_es_o rbanek_odakoltoztetese_normalisak_ezek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hülye van elég...
  2014-08-09 22:47:23, szombat
 
  Hülye van elég...

2014.08.07. 10:09 Edgar Swan

No, a legutóbbi poszt felért egy szociológiai tanulmánnyal.

Házi kutatásom eredményeként arra jutottam, hogy az ország értelmesebb, tanultabb, normálisan, nyitottan gondolkodó része, pontosabban az ilyen mentalitású embertársaink egy része ment külföldre.

Nem mind ment el (még), de a kint dolgozók többsége ilyen. Vagy eleve azért mentek, mert felfogták: az Unió nem ellenség, a más nyelvű, színű, vallású ember sem rosszabb, sem jobb, mint az ősmagyarok. Vagy mentek és rájöttek erre.

Az itthon maradók bizonyos hányadának a feje még Vereckénél beszorult, mások meg Trianonban gyászolnak bőgatyában.

A többi menne, ha tudna.

Amitől (mármint a menéstől, vagy a maradástól) senki nem lesz sem áruló, sem hazafi.

Lipótmező bezárása komoly következményekkel járt, amennyiben a politikai elitet és a mindenre elszánt híveket nézem.

Mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy egy kun-palóc-zsidó-tót-jász-cigány-sváb és ki tudja milyen felmenőkkel megáldott ember a tiszta magyar vérvonalat kivont turultollal védelmezze?

Milyen idiótának kell lenni ahhoz, hogy a munka és megélhetés nélkül maradt honfitársai arcába ordítsa: ne a politikát okold, te vagy a hülye, lusta, ostoba!

Ki a bánatos franc veszi el a fizetések felét, adóztatja meg a maradékot brutálisan (ÁFA) úgy, hogy semmit nem ad cserébe?

Ki államosítja a fél országot, hogy közpénzből feltőkésítve baráti kezekbe privatizálja vissza?

Ki szab ezer feltételt a vállalkozni szándékozó embereknek, gyakorlatilag lehetetlenné téve a magánszféra erősödését, pontosabban annak létrejöttét?

Ki dönti el, hogy a házaspár család, a házasság nélkül élők nem család?

Ki írja elő, mit tanulnak a gyermekeink az iskolában, maga írva és kötelezővé téve ehhez a tankönyveket?

Ki teszi kötelezővé a hittant, vagy az erkölcstant?

Ki szünteti meg a munkahelyeket, teszi tönkre a névre szóló jogszabályokkal a vállalkozásokat, riasztja el a befektetőket, fordít ellenünk mindenkit Európában, szabályoz agyon mindent, ameddig semmi mozgástér nem marad?

Nem a politika? Pontosabban a politikusok. Illetve...

Ha valahol egy felfegyverzett illető odamegy egy emberhez és kést szorítva a torkához közli, hogy kéri a bevétele felét, cserében nem vágja el a torkát...azt más országban nem politikusnak hívják. Nálunk meg igen.

A franc se várja el a kormánytól, hogy bármit is megoldjon helyettem, hogy eltartson, gondoskodjon rólam, munkát adjon.

Viszont ne is fosszon ki!

Ha hanyatt lökök valakit az utcán, a torkára lépve az arcába üvöltöm, hogy vegyen már levegőt és ne tőlem várja, hogy lélegeztessem, minimum zavar van a fejemben.

A politika (már amit mi viccesen annak hívunk), jelenleg ezt csinálja. Vagy a kormány.

Nem csak a jelenlegi kormány szar, de ez nagyon. Romlott, rothadt, kártékony, telhetetlen és gátlástalan.

Ha engednék a piacot működni, az működne.

Lenne nyilván némi zűrzavar, de beállna és kezdhetnénk kikapaszkodni a posványból.

Ki a franc mondta a kormánynak, hogy az oktatás fejlesztése helyett leépítse azt?

Miért díszburkolatokat, szökőkutakat és 20 centi magas kilátókat épít az Unió által juttatott fejlesztési pénzekből?

Miért nem infrastruktúrát fejleszt, internetet hozzáférést, tanulási lehetőséget, képzéseket (akár interneten keresztül)?

Agyhalott honfitársaink pitykés dolmányban, kócsagtollas svájcisapkában üvöltve honvédenek, fröcsögő nyállal harsogva a hazaszeretet, a fajvédelem, a véráztatta, elárult, mindenkinél különb, irígyektől körülvett ősmagyarság speciális, senki által meg nem értett és el nem fogadható eszméit.

Egyébként meggyőződésem, hogy viszonylag kevesen akarják visszafoglalni Erdélyt, nem sokan hiszik el a kormánynak, hogy az ócska, múltból előrángatott kommunista eszmék (rotható Nyugat, teljes foglalkoztatottság, Oroszország barátsága, egyszemélyi vezető, államosítások, a szabványos "köznevelés", a multik üldözése, az Unió elleni szakadatlan harc) valóban az ország érdekeit szolgálják.

Sokkal inkább hiszem, hogy a döntő többség pontosan tudja: egy igen jól körülhatárolható, mohó, pitiáner és a végtelenségig telhetetlen csoport érdekeiről van szó.

Az előző kormányok is hibáztak, voltak ostobák és bűnösök, olykor tévedtek és hazudtak.

A mostani kormány köztörvényre emelte/züllesztette azt, amit máshol politikának hívnak.

Aki külföldre ment dolgozni, az semmi mást nem tett, mint rendeltetésszerűen használta az Uniót.

Amelynek tagjai vagyunk amúgy.

Iszonyú nehéz menni, mert itt a család, itt beszélik a nyelvünket, szépek az évszakok, finomak az ételek.

Ez az otthon. Aki ment, az még mindig és örökké magyarul álmodik.

Aki maradt, annak is nagyon nehéz.

Amikor majd azt vesszük észre, hogy a mi fiataljaink mennek egy évre Londonba, két évre Bécsbe, ide pedig jönnek angol, olasz, norvég, német fiatalok, amikor fel sem tűnik, hogy az újságárús indiai, a postás dán, a pincér meg angol...akkor érkeztünk meg.

De addig még újra meg kell nyitnunk Lipótmezőt (többet, egy kevés lesz), helyre kell állítanunk az igazságszolgáltatást. Azt hiszem, börtönből van elég.

Azt is hiszem, hogy nem sokan hisszük el azt a baromságot, hogy aki külföldön keresi a boldogulást, az hazaáruló, aki itthon nyomorog, az lusta és hülye, aki igaz hazafi, az gyűlöli az Uniót és csak a kétszer annyiba kerülő magyar tejet veszi a magyar üzletláncban. Aki kimondja, szerinte mivel van baj, az szánalmasan nyavalyog, aki pedig nem szurkol tiszta erőből a közmunkára épülő szép új jövőnek, az nem is magyar.

Hülye van elég, meg terem is magától, mint a bolondgomba.

Na de tartósan csak a gondolkodni képes emberek kezébe teszi le az ország sorsát egy -amúgy intelligens- nép.

Ha másért nem, önvédelemből.

http://orditok.blog.hu/2014/08/07/hulye_van_eleg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajtóvadászat folyik egy félig japán származású cseh politik
  2014-08-09 22:43:53, szombat
 
  2014-08-09. 21:59
Hajtóvadászat folyik egy félig japán származású cseh politikus ellen, amiért elmondta véleményét a ,,roma holokausztról"

Ha bárki is azt gondolná, a cseh politikai elit tagjainak általános erkölcsi és értelmi színvonala meghaladja magyarországi társaikét, alapvető tévedésben van. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az a hajtóvadászat, amelyet a részben japán származású parlamenti képviselő, Tomio Okumara ellen indítottak. De vajon mi lehet a bűne Okumarának, amiért ilyen vadul nekirontottak? A választ nem nehéz kitalálni.
Zoom
Tomio Okumara
Természetesen a holokausztról van szó. Ezúttal az állítólagos roma holokausztról. A ParlamentniListy.cz elnevezésű weblap a ,,roma holokauszt" emléknapján arról kérdezett meg több vezető cseh politikust, hogy mit kellene tenni a Letyben létesített egykori koncentrációs tábor helyén üzemelő disznófarmmal. Ezt a világtörténelmi jelentőségű problémát hosszú évek óta képtelenek megoldani a cseh politikusok. De míg a többi megkérdezett politikus a hivatalos szlogeneket szajkózta a roma holokausztról, és többségük a disznófarm lebontásának szükségességét emlegette, Okumara ki merte mondani: a Letyben létesített egykori koncentrációs táborban senkit sem öltek meg, és mítosz az is, hogy a lágert kizárólag romák számára hozták volna létre. A foglyok azoknak a betegségeknek a következtében haltak meg, melyeket még a lágerbe érkezésük előtti, vándorló életmódjuk során szedtek össze - közölte az üdítően bátor és szókimondó politikus.
A megkérdezett politikusok között volt egy másik is, aki szintén úgy nyilatkozott, hogy a disznófarmot nem kell lebontani. Ő pedig nem más volt, mint Cseh- és Morvaországi Kommunista Párt elnöke, Vojtìch Filip. "Nem helyeslem a farm lebontását, a várttal ellenkező hatást érnénk el vele... A farm működése senkit sem zavar" - mondta a kommunista pártvezér, aki ugyanakkor azért polkorrekt módon elhatárolódott Okumara szavaitól.

Okumarához hasonlóan a disznófarm is a halálos ítéletére vár
Szinte az összes karrierjét féltő talpnyaló közéleti személyiség szükségét érezte annak, hogy elítélje a ,,kétségbevonhatatlan történelmi tényeket tagadó" és az ,,idegengyűlöletet felszító" politikus elítélését. Felharsant természetesen a ,,liberális" újságírók és a ,,jogvédők" kórusa is. Miroslav Kalousek parlamenti képviselő (TOP 09) ,,bűnnek", a ,,demokráciára leselkedő elmondhatatlan veszélynek" minősítette Okumara véleményét. Martin Kupka, a Polgári Demokrata Párt elnökhelyettese úgy vélekedett, hogy Okumara ,,populizmusa átlépte az illendőség határait". Martin Stropnický cseh védelmi miniszter szerint a részben japán származású pártvezér szavai ,,cáfolatra sem méltóak", egy Jakub Janda nevű ismert politikai kommentátor pedig azt közölte, hogy ,,többé nem fog kezet" a ,,holokauszttagadó" politikussal, aki ,,ország-világ előtt megmutatta, milyen a romák elleni gyűlölködés legalja". A kommentátor azt javasolta minden ,,demokratikus politikusnak", hogy kövessék a példáját, és ők ,,se fogjanak többé kezet" Okumarával. Jakub Janda a iHNed.cz elnevezésű weboldalon dühöngött egy sort, sikerült azonban komplett hülyét csinálni magából, amikor az alábbi ostobaságokat írta le: "Ez a tábor a megsemmisítési mechanizmus részeként működött, akiket ott fogva tartottak, azoknak dolgozniuk kellett, végül pedig megsemmisítették őket, mint ahogyan a cseh romák hozzávetőleg 20%-át is. Azt mondani, hogy nem voltak gázkamrák Letyben, és hogy az ott őrzött foglyoknak csak egy részét küldték Auschwitzba, szándékos megcsúfolása a holokauszt roma áldozatainak." Mint ismeretes (már akinek ismeretes), 1960 óta a hivatalos holodogmatika kizárólag hat lengyelországi lágerben ismeri el a gázkamrák működését. Vagyis jó ideje egyetlen hivatalos holotörténész sem állítja, hogy Letyben gázkamrák léteztek volna. (Más kérdés persze, hogy a holodogmatika változását nem verték nagydobra, hadd higgye csak a sok birka, hogy - mint ahogy egy időben állították - minden egyes ,,náci" koncentrációs tábornak voltak gázkamrái.)
Zoom
Čeněk Ruzička, a feljelentő ügyvéd
A köztársasági elnök hivatala sem maradhatott ki az Okumara ellen indított hajszából. Bár bölcsebb lett volna hallgatni, ugyanis Jiří Ovčáček elnöki szóvivő az alábbi ostobaságot mondta: ,,Ha Lety csak egy munkatábor lett volna, akkor foglyai nem végezték volna Auschwitzban". (A holodogmatikában ,,haláltábornak" kizárólag azt a lágert nevezik, ahol gázkamrák is működtek. Az a tábor, ahol nem volt gázkamra, munkatábornak minősül, függetlenül attól, hová szállították el onnan a foglyokat.)
Az őrjöngés odáig fajult, hogy különböző ,,jogvédő" és cigány szervezetek, karrierjüket egyengetni szándékozó politikusok, meg mindenféle magánszemélyek közösen feljelentették Okumarát. A Lety láger ,,áldozatainak" rokonságát (!) képviselő ügyvéd, Čeněk Ruzička, az alábbi, ijesztő nyilatkozattal indokolta a feljelentés szükségességét: ,,Bárki, aki kételkedni mer az ismert történelmi tényekben a romák genocídiumát illetően, számítania kell arra, hogy bíróság elé kerül, még akkor is, ha az illető törvényhozó. A roma emberek nem fogják senkinek sem megengedni, hogy megsértsék őseik emlékét és tisztességét, és minden polgárnak - beleértve a romákat - joga van megvédenie magát a gaztettekkel szemben úgy, hogy feljelentést tesz. Roma emberek, ha van bennetek becsület, akkor lépjetek elő, és indítsatok bűnvádi eljárást Tomio Okamura ellen." Hihetetlen, hogy ilyesmi elhangozhat. Ez már a középkori eretneküldözések, vagy a kommunista koncepciós perek korának nyelve.
Zoom
Blokád alatt a bűnös hizlalda
Az eretneküldözések során keveseknek jut eszébe, hogy pontosan utánanézzenek annak, mit is mondott a ,,bűnösnek" nyilvánított személy. Íme, Okumara válasza a Lety táborral kapcsolatos kérdésre: ,,Amikor Lety ügye szóba kerül, jó lenne tisztázni, hogy mit is akarunk építeni annak a helyszínén. A rendelkezésünkre álló információk szerint hazugság, mítosz, hogy egy roma koncentrációs tábor lett volna ott. Ez egy munkatábor volt azoknak az embereknek, akik kerülték a munkát, beleértve a Protektorátus területén élő cseheket és németeket is. (Miután Adolf Hitler 1939. márciusában elfoglalta Csehországot, Cseh-Morva Protektorátus néven működött tovább az állam a Német Birodalom keretei között. P. O.) A foglyokat nem etnikai alapon hurcolták ide, hanem azon az alapon, hogy cigány életmódot folytattak-e vagy sem. Ami annyit jelent, hogy egyetlen dolgozó roma sem került oda. Mielőtt a lágert bezárták, hosszú időn át az őrök nem voltak felfegyverezve, és a táborparancsnok a szolgálóját - aki bizonyíthatóan a szeretője volt - moziba is elvitte. Senkit sem öltek meg a lágerben - a foglyok azért haltak meg, mert vagy öregek voltak, vagy pedig valamely betegség következtében hunytak el, melyet még a korábbi vándorló életmódjuk idején szedtek össze. Azonban tény, hogy alapvető baj volt a lágerparancsnokkal, egyrészt mert ténylegesen ütlegelte a foglyokat, másrészt pedig azért, mert igyekezett titkolni a hatóságok elől a táborban uralkodó nyomorúságos állapotokat. Végül a parancsnokot eltávolították, és orvosi segítséget is küldtek Letybe. A lágerben meghaltak semmiféleképpen nem tekinthetők bármifajta Holokauszt áldozatainak. Ellenkezőleg, az ő összevetésük a Holokauszt áldozataival sértő a Holokauszt tényleges áldozataira nézve, legyenek azok zsidók vagy romák, akik mind egy valóságos koncentrációs táborban szenvedték el a szörnyűségeket. Természetesen elítélek és visszautasítok mindenfajta erőszakot".
Zoom
Jó látni, hogy nem csak nálunk akadnak mindig ráérő
Csakhogy ha Tomio Okumarát a fentebb idézett szavaiért tényleg beperlik, akkor más tekintélyes cseh személyiségeket is bíróság elé kellene citálni. Petra Edelmannová, a már megszűnt cseh Nemzeti Párt elnöke 2006-ban azt nyilatkozta, hogy a németek az ,,aszociális elemeket", a ,,kóborlókat" gyűjtötték össze a Letyben létesített lágerben, ahol a foglyok ,,betegségek következtében" haltak meg. 2005-ben egy Miloslav Ransdorf nevű kommunista (!) képviselő a következőt jelentette ki: ,,Mint történész, tudom, hogy ellenőrizetlen hazugságokat mondogatnak Letyről. Soha nem létezett ott igazi koncentrációs tábor". (A két korábbi cseh kormányzati emberjogi biztos, Svatopluk Karásek és Petr Uhl fel is jelentették a kommunista képviselőt véleményének hangoztatása miatt, a rendőrség azonban nem talált bűncselekményre utaló körülményeket.) A szókimondó előző cseh elnök, Václav Klaus pedig volt annyira gerinces, hogy nem hazudozott, és még csak nem is hallgatott a kommunista képviselő szavai nyomán keletkezett botrány ügyében. Klaus akkoriban úgy nyilatkozott, hogy a Letyben létesített láger ,,nem volt koncentrációs tábor a szó eredeti értelmében", mivel azt olyanoknak állították föl, akik ,,nem voltak hajlandók dolgozni". Klaus is beszélt arról, hogy tudomása szerint a láger nem mindegyik foglya volt roma.
Zoom
Emléktábla, a nevek között látni pár ismerőset
,,Természetesen sok tragikus esemény történt ott. Azonban, tudomásom szerint, akik a lágerben életüket vesztették, azok legfőképp a tífuszjárvány következtében haltak meg, nem pedig olyan okok miatt, melyeket hagyományosan a koncentrációs táborokban elhunytak esetében emlegetni szoktak" - jelentette ki Vaclav Klaus a Lidové Noviny című lapban 2005-ben megjelent nyilatkozatában. (Nem mintha baj lenne, de a jelek szerint Klaus is keveri a holodogma olyan alapelemeit, mint a koncentrációs tábor és a haláltábor. Ami nem annyira az ő hibája, hanem sokkal inkább a holomítosz egyes elemeinek ellentmondásaiból és a holotörténészek szándékos ferdítéseiből adódik.)
A Letyben lévő munkatábor létrehozására vonatkozó rendelet 1939. március 2-án született, tehát két héttel a német csapatok bevonulása előtt. A rendelkezés szerint a lágerben ,,vándorló cigányokat, és más, hasonló módon élő csavargókat helyeznek el, olyanokat, akik képesek lennének dolgozni, koldusokat, akik koldulásból élnek, hivatásos hamiskártyásokat, javíthatatlan naplopókat, lézengőket, olyan személyeket, akik becstelen tevékenységből (pl. prostitúcióból) élnek". Az első 12 fogoly 1940. júliusában érkezett meg. 1942. augusztus 1-jén ,,cigány tábornak" nevezték el a lágert, feltehetően azért, mert túlnyomórészt cigányok voltak a lakói. (Vajon miért? Nem is értem.) A 1943. május 4-én azonban az intézmény bezárta kapuit.

A bűztől sújtott emlékmű
1942. augusztusáig egyébként csak férfiakat deportáltak Letybe, majd ezután jöttek a nők és a gyerekek is. A történészek kutatásai szerint összesen 326 haláleset történt a lágerben, ebből 241 az ott elhunyt gyermekek száma. Állítólag 540 foglyot átszállítottak Lety-ből Auschwitzba, 198 személyt pedig a Kunstát melletti Zalov nevű lágerbe, illetve Pardubicébe és Prágába vitték. 1995-ben egy emléktáblát állítottak fel a tábor melletti tömegsír helyén. 2010-ben hivatalosan átadták az emlékhelyet, melynek méltóságát állítólag oly nagyon zavarja a disznóhizlalda bűze.
Okamura az ellene irányuló elképesztő erejű támadásokat látva kissé azért visszakozott. Nyilatkozatában közölte, hogy meglepődött a közéleti szereplők dühös reakcióin, ugyanakkor - politikai jövőjére gondolva - nyomatékosította: semmi kétsége afelől, hogy szörnyű dolgok estek meg Letyben. Leszögezte továbbá azt is, hogy kifogásolt szavai nem vonatkoznak a Letyből más táborokba (főleg Auschwitzba) elhurcolt foglyok szenvedéseire. ,,A roma holokauszt szörnyű esemény, a láger létrehozása Letyben pedig bűncselekmény volt" - próbálta csitítani az ajvékolók kórusát a kollaboráns cseh politikai elit célkeresztjébe került politikus.
Perge Ottó - Kuruc.info

https://kuruc.info/r/56/131501/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ettek, ittak, mulattak a temetőben
  2014-08-09 22:39:59, szombat
 
 
Ettek, ittak, mulattak a temetőben

Zsidai Péter 2014. 08. 08. 09:14


Nem csak pálinkát főztek, több kegyeletsértő rendezvényt is tartottak a pesterzsébeti temetőben, erre utalnak a VS. birtokába került felvételek. A bulikon a temetőben főtt pálinkából is kínáltak, amit az intézmény korábbi vezetője főzetett az egyik sírásóval. Folytatódik a budapesti temetők kreatív hasznosításáról szóló sorozatunk.

Alaposan rácáfoltak a temetői hangulat szókapcsolat közismert jelentésére a pesterzsébeti temető dolgozói, vezetői: a halottbeszállító járdánál bográcsoztak - derül ki a VS.hu birtokába került fotókról. Az elhunytakat ezen az úton viszik a ravatalozóba a végtisztesség megadásához, tehát egyértelmű, hogy kegyeletsértés történt. A szertartás, az elhunyt, a gyászolók, temetők méltóságát sértő tevékenység nem engedélyezett a temetők területén. Nem lehet kérdés, hogy a hangoskodás, mulatozás sem - mondta a VS.hu-nak a budapesti temetők működési rendjét, szabályait jól ismerő forrásunk.

A bográcspartit egyébként a temető akkoriban elköszönő vezetőjének tiszteletére tartották tavaly novemberben - őt egy másik temetőbe helyezte át a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. A zenés parti a temető egyik közösségi helyiségében folytatódott, ahol a temető egyik vezetője az ünnepi alkalomra a BTI szürke egyenruhájában duhajkodott. A VS.hu információi szerint a bográcsozásról nem csak a parti résztvevőinek, a temető vezetésének, területi vezetőjének volt tudomása, híre a BTI felső szintjére is eljutott. A pesterzsébeti temetőben nem ez volt az egyetlen kegyeletsértőnek tűnő esemény. Idén márciusban a temető ravatalozójában tartották a nőnapi bulit. A zenés-táncos összejövetelt szintén több felvétel igazolja.
Zsidai Péter
A főnök pálinkáját főzték

A nőnapi bulin abból a pálinkából is kínáltak, amit ott főztek korábban az “E" épületben - ahogy erről beszámoltunk. A zugpálinkafőzéssel kapcsolatos kérdéseinkre nem kaptunk választ a BTI fővárosi anyavállalatától, a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.-től. A BVK ez üggyel kapcsolatos eddigi első és utolsó, június végi válaszában azt állította, hogy a pálinkafőzés az előző vezetés idején 2006-2007-ben történt. Ezt cáfolják a pálinkafőzőről készült idei fotók, de az a tény is, hogy a konyhai lepárlót nem is forgalmazták abban az időben.
pálinkafőző temetőben

Információink szerint a pálinkafőzéssel kapcsolatban indított vizsgálatnak sikerült tisztáznia a történéseket. E szerint a főzéshez szükséges szőlőtörkölyt tavaly novemberben szállította be utánfutóval a temető korábbi vezetője, mintegy 200 litert. Az ő megbízásából főzte ki az ott dolgozó egyik sírásó, aki nem tudta visszutasítani volt főnöke kérését. A sírásó egy alkalommal elkottyantotta, hogy korábban milyen finom pálinkát főzött mandarinból, erre figyelt fel a temető volt vezetője, és kérte meg, főzze ki az ő anyagát is. Azt nem közölte előre, milyen jelentős mennyiségről van szó. Úgy tudjuk, ő biztosította a lepárló működéséhez szükséges gázpalackok beszerzési költségét is. A főzéshez a sírásó beszállította saját szerkezetét, a lepárlás több hétvégén át zajlott január-februárban - a nagy mennyiségű, és rossz minőségű, levetlen cefrére való tekintettel.

Az erjesztés idején az anyagot hónapokon át tárolták hordókban a temető területén, amiről az intézmény több munkatársa, de a temető vezetéséhez tartozó BTI-s dolgozók is tudomással voltak. Nem maradhatott szemtanú nélkül az sem, amikor megkavarták a cefrét. Kifogást a temetői vezetői nem emeltek egyik munkafolyamattal kapcsolatban sem, zökkenőmentes volt az előállítás. A BTI által működtetett budapesti temetők közül nem csak a pesterzsébetiben történnek bizarr dolgok. Mint azt megírtuk, a Kozma utcai Új köztemetőben két éven át a szabad ég alatt, a temetőben járók előtt sem rejtve, a szerelőműhely udvarán tárolták a fővárosi temetőkben kihantolt fémkoporsókat, több köbméternyit, amelyeken azonosíthatóak voltak az eltemetett személyek nevei.

http://vs.hu/bogracsparti-pesti-temetoben-0808
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics november 1-jétől uniós biztos lesz Brüsszelben, h
  2014-08-09 22:21:47, szombat
 
  Navracsics november 1-jétől uniós biztos lesz Brüsszelben, havi 25 ezer eurós fizetése lesz ADÓMENTESEN! Ugyanis az unióban ,,dolgozó" cirka 60 ezer bürokrata és a csaknem 800 darab uniós képviselő nem fizet adót! A 25 ezer eurón felül még jelentős sallang is jár neki. Az uniós vezérkar jövedelme 30 ezer euró körül lehet. Van abból is bőven, ilyen-olyan ügyi népbiztos.
Mivel itthon is egyre népesebb a hatalom és holdudvara (csak államtitkárból 54 darab van, és állam-titkárhelyettesből is csaknem száz), és ezek se igazán tartoznak a nagy adófizetők közé, vajon meddig képes őket a magyar társadalom (amely jövedelemhez alig jut!) eltartani őket és romákat! Ráadásul finanszírozni kell a holokauszt kártérítéseket, kárpótlásokat, száz százalékkal megemelt járulékaikat, és az emlékéveket is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végjáték
  2014-08-09 21:42:05, szombat
 
  Végjáték

2014, augusztus 9 - 16:51


Ez a baloldal már nem több, mint néhány levitézlett politikus utolsó menedéke a magyar közéletben. Reméljük ősszel végleg odakerülnek, ahová valók.

Úgy tűnik, az MSZP a maga elegáns módján, a többi baloldali törpepártot átverve egyszerűen átírta a maga javára a korábbi, egymás közti megállapodást (a fővárosi meg-nem-állapodásról itt olvashat bővebben).

Nem lepődünk meg, miért is tennénk, hozták a szokásos formájukat. Az egykoron kormányképes erőt jelentő magyar baloldal apró kis résztvevői mára odáig jutottak, hogy egymás félholt testén próbálnak odajutni az egyre kisebb kondérhoz. Ami jelen esetben számukra Budapest.

Jól tudják, gyakorlatilag a fővároson kívül már esélyük sincs jelen lenni, a magyar társadalom nagy része már rég elzavarta őket, nem kér belőlük. Az ország nagy részén ma a kormányzó bizniszpárt és érdekszövetség, a Fidesz egyetlen kihívója a Jobbik, a kormányzó párt arroganciájával és mérhetetlen cinizmusával szemben az egyetlen hiteles erő a nemzeti oldal.

Ezért aztán nem meglepő, a legdurvább cicaharc az esélyes polgármesteri helyekért épp a fővárosban robbant ki (nem számítva a roppant szórakoztató miskolci jelöltállítást) a három pártocska között.

Most épp az Együtt-PM sértődött meg egy nagyot a szocik húzásán, úgy téve, mintha nem ismerték volna épp eléggé a szekfűs galerit, mintha nem egy brancs lennének ők így, ugyebár együtt, évtizedek óta.

És persze ott áll a háttérben a kezét dörzsölő Gyurcsány Ferenc, aki ezúttal is nyerésre áll. Nem is csoda, hiszen e kompánia egyetlen igazán jó hatalomtechnikusa a szemkilövető, ha valamihez nagyon ért, az a hatalom. Ha kell összeugraszt, ha kell közvetít, ha kell halk, ha kell harsány, a lényeg, hogy ott legyen a tűz közelében. Szerencsére a magyar társadalom nem felejtette el az "érdemeit", így bármennyire is ügyes, néhány elvakult hívén kívül másra nem nagyon lesz hatással.

A tét óriási a számukra. Ha leszerepelnek a számukra egyetlen valós esélyt jelentő helyszínen, Budapesten, akkor végleg odakerül a mai magyar baloldal, ahová való: a süllyesztőbe. Marakodnak még egy utolsót a maradék koncon, kiköpik, lenyelik, majd újra felöklendezik egymást. Sem összefogni, sem eltaposni nem tudják egymást, bármennyire is szeretnék.

S miközben egymással is képtelenek kiegyezni, láthatóan halvány lila elképzelésük sincs arra, mit is kéne csinálni, hogyan kéne irányítani ezt a várost, a nemlétező jövőképükről pedig már nem is beszélve.

Ez a baloldal nem több, mint néhány levitézlett politikus utolsó menedéke a magyar közéletben. Reméljük ősszel végleg odakerülnek, ahová valók.

alfahir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEGVAN AZ 1 MILLIÓ ÚJ MUNKAHELY, Angliában!!
  2014-08-09 21:34:23, szombat
 
 
Több mint egymillió magyar vándorolt Angliába
Origo2014. 08. 09. 15:10

Már több mint egymillió magyar vándorolt ki Angliába, legalábbis csaknem 1,4 millió magyarnak van kinti társadalombiztosítási száma. Hazai szakemberek szerint a migrációs kedv a közeljövőben nem valószínű, hogy változik.

Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma, a Social Security Office által belső használatra készített tanulmány szerint tavaly már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt.
hirdetés
Egymillióan fizetnek most járulékot

A Hírhatár Online londoni Munkaügyi Központban dolgozó forrása szerint sem igaz az a hazai adat, hogy megközelítőleg csak ötszázezer a külföldön munkát vállaló magyarok száma, ő is azt mondta, ennél lényegesen több. Az általa megküldött, áprilisban készült tanulmányból kiderül, hogy jelenleg csak az Egyesült Királyságban több mint egymillió (2014. március havi adatok szerint: 1.021.711) magyar fizet társadalombiztosítási járulékot, társadalombiztosítási (NI) száma pedig már csaknem 1,4 millió magyarnak van.

A társadalombiztosítási (NI) szám nem csak a munkavállaláshoz szükséges, annak is igényelnie kell, aki tanulmányi támogatást szeretne kapni. A munkavállaló erre a számra fizeti a TB járulékot és akkor is szüksége lesz rá, ha kapcsolatba lép a helyi munkaügyi hatóságokkal vagy az adóhivatallal. Ugyanakkor az is tény, hogy ez a szám - csakúgy mit a magyar TB szám - az igénylő élete végéig megmarad, tehát akkor sem kell visszaadni, ha éppen elhagyja az országot.
Nem jó előjelek

Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki vezető kutatója egy korábbi elemzésében arra mutatott rá, hogy a magyarországi migrációs folyamatok felgyorsulása feltehetően nem a mobilitási kedv vagy a vállalkozókészség növekedésével, hanem a gazdasági nyomás hatására erősödött fel. Az Európai Unió alapelveinek egyike az unió országai közötti szabad munkaerő-áramlás. Az előjelek kedvezőtlenek, a jelenlegi migrációt motiváló tényezők változatlansága néhány év távlatában a magas és állandósuló kivándorlás lehetőségét vetítik előre.
Nyitottak voltak, megbánták

A britek befogadóak voltak, Magyarország uniós csatlakozásakor a németek és az osztrákok korlátozták a bevándorlást, ők inkább nyitottak. Az elmúlt tíz évben azonban csaknem egymillió kelet-európai vándorolt a britekhez, erre viszont nem volt felkészülve a munkaerő piac, a lakáshelyzet, az oktatási rendszer és a közlekedés sem, sőt a politikai erőviszonyok is elbillentek.

Ám az igazi fordulat mégis a gazdasági világválság idejére tehető, akkor csaknem két millióan váltak munkanélkülivé. Annak ellenére, hogy akkor is sok volt az üres álláshely, spontán kezdődött sztrájkok után szervezetten tiltakoztak a brit szakszervezetek és a politikában is indulatokat váltott ki ez a helyzet. David Cameron brit miniszterelnök nemrég úgy fogalmazott: a 2004-es keleti bővítés tanulságai alapján "teljesen más alapokra" kell helyezni az Európai Unió új tagállamaival szembeni átmeneti munkavállalási szabályozást.
A magyaroknak nem kell félni

Szerinte nem kellene lehetővé tenni az új tagállamokból érkezők munkavállalását más uniós országokban addig, amíg az anyaországban nem ér el bizonyos szintet az egy főre jutó átlagjövedelem. Ez a szigorítás a magyarokat már nem, csak az új tagállamok munkavállalót érinthetné, ám szinte kizárt, hogy Brüsszel ennek zöld utat adna. Addig is a britek helyi rendeletekkel mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy aki nem talál munkát, ne élhessen a náluk.

http://www.origo.hu/itthon/20140809-angliaban-mar-tobb-mint-egymillio-magyar-vall alt-munkat.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 ezernél is több orvos és ápoló hagyta már el Magyarország
  2014-08-09 21:24:13, szombat
 
  10 ezernél is több orvos és ápoló hagyta már el Magyarországot
propeller.hu, augusztus 7., csütörtök, 07:10 34


Csak orvosból és nővérből több mint nyolcezren, de minden egészségügyi engedélyhez kötött szakembert beleszámítva, tízezernél is többen hagyták el Magyarországot, 2008 óta.

Az Egészségügyi Engedélyezési Hivataltól (EEKH) kapott adatok alapján elmondható, hogy 2014. első felében sem lassult az egészségügyi dolgozók elvándorlási üteme, sőt a 25 és 29 év között állók - tehát a szakvizsgázók korosztálya - körében emelkedett azon kérvények száma, amelyek a külföldi munkavállaláshoz szükségesek. A Magyar Rezidens Szövetség tapasztalatai szerint, a frissdiplomások jellemzően ősszel lépnek, így a második félévben erőteljes növekedés várható.


Forrás: MedLines

"Dénes Tamás, a Rezidens Szövetség elnöke szerint jelenleg attól kell tartani, hogy öt-tíz éven belül alig lesz itthon 30-50 év közötti orvos, ami miatt nem csak a betegellátás, de a külföldi orvosok ma még jól prosperáló itteni képzése is ellehetetlenül" - írja a Világgazdaság.

A hazai egészsségügyi bérek - némely esetben - a huszadát sem teszik ki az európai doktori jövedelmekhez képest. A takarítói minimálbér sok esetben duplája az itthoni átlagos orvos béreknek, a Medlines nemzetközi orvosi lap, többek között ezzel indokolja, hogy a magyar orvosok elvándorolnak.


http://propeller.hu/itthon/2967536-tobb-mint-10-000-orvos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsicsökkentés miatt törhetett ki a Fidesz-RTL Klub-hábor
  2014-08-09 21:19:20, szombat
 
  A rezsicsökkentés miatt törhetett ki a Fidesz-RTL Klub-háború

propeller.hu, tegnap, 14:22 12 hozzászólás


A hvg.hu birtokába került egy vizsgálat, ami szerint a kormány egy éven keresztül vizsgált az RTL hírműsorait és megállapították, a TV2 kiegyensúlyozottabb.

Információik szerint ez szerepet játszott abban, hogy a kormánypárt viszonya megromlott a tévétársasággal, mely végül a reklámadó fő célpontja lett.

Kielemezték például, hogy az RTL hogyan kezelte a rezsicsökkentést, milyen címet adtak a híreknek, hogyan mutatták be a Fidesz fő kampányelemének a várható hatásait. Minden alkalommal arra jutott az elemzés, hogy az RTL műsoraiban ,,elfogult", álláspontja ,,szakmailag nem volt helytálló", a tévé ,,befolyásolási technikákat alkalmazott".

,,A kormányzati hírek médiaképe kedvezőtlenül alakult a vizsgált időszakban az RTL Klub műsoraiban: a megjelenések 21 százaléka pozitív, 27 százaléka negatív, 52 százaléka semleges volt" - állapította meg egy, a kormánynak készült elemzés.

Ezután a parlament kivételes sürgős eljárásban vitatta meg, majd június 11-én megszavazta azt a törvénytervezetet, amely a médiavállalatok reklámbevételeit vonja el egy sávos rendszerben.

A hvg.hu úgy értesült, a kormányban és a Fideszben felmerült: jelezni kéne az RTL-nek, hogy ,,túl kritikus". Úgy tudjuk, véleményüket alátámasztandó fel is használták ezt az elemzés, amely a hírműsorok tartalmát vizsgálta a 2012. szeptember és a 2013. május közti időszakban.

A Fideszből állítólag még a háború kirobbanása előtt informális úton többször kérték, a csatorna ,,fogja vissza magát". Egy forrásunk szerint olyan jelzést is kaptak, hogy a kormánypárt ,,értékelni tudná", esetleg ,,tárgyalási alap lehetne", ha az RTL vezetőségében változás történne, és egy, a Fidesz felé megértőbb menedzsment kerülne a csatorna élére - írja a lap.

http://propeller.hu/itthon/2968251-rezsicsokkentes-miatt-torhetett-ki-fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 457 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.