Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Eltelt idő....
  2014-09-10 13:42:00, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Az emberek mind...( Wass Albert)
  2014-09-10 13:35:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Ne mondjon....
  2014-09-10 13:29:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Vannak emberek...
  2014-09-10 13:21:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Mindenkinek.... (Wass Albert)
  2014-09-10 13:10:01, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Isten békességre...
  2014-09-10 12:57:50, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Az emberek.....
  2014-09-10 12:51:28, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Jön ezer... ( Wass Albert idézet )
  2014-09-10 11:05:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
A rák nem betegség, hanem túlélési mechanizmus
  2014-09-10 10:53:27, szerda
 
  Részlet Andreas Moritz az azonos című könyvből



Amit most olvasni fogsz, alapjukban ingathatja meg vagy akár meg is semmisítheti a testedre, az egészségedre és a gyógyulásra vonatkozó hiedelmeidet. Már a cím is: A rák nem betegség, sokakat zavarhat, másokat provokálhat, ám bátorítást ad mindenkinek. Ez a könyv az egész életet átformáló kinyilatkoztatásként hat mindazokra, akik eléggé nyitott szelleműek, s latra vetik azt a lehetőséget, hogy a rák nem igazi betegség. Ehelyett úgy tekintenek a rákra, mint a test roppant körmönfont és végső kísérletére, hogy meggyógyítsa önmagát, és életben maradjon, amíg csak a körülmények lehetővé teszik - márpedig, majd mint látni fogjuk - ezek a körülmények legnagyobbrészt ellenőrzésünk alatt tarthatók.

A rák roppant zavarba ejtő és előre nem látható rendellenesség. Eléri a legboldogabbakat és a legelesettebbeket is, gazdagot és szegényt, dohányost és nem-dohányost, kicsattanóan egészségeseket és kevésbé egészségeseket. Bár gyerekek közt régebben ritka volt, mint a fehér holló, manapság náluk is egyre gyakoribb. Minden szociális réteghez tartozó, bármilyen foglalkozású emberben kifejlődhet.

Láthatóvá tett rákos sejtek (Japán kutatás eredménye )





Bizonyára meglepődsz, ha megtudod, hogy ha a rák bármelyik előidézője (és az a tényleges betegség, nem pedig a rák) sújtja az embert, egész bizonyosan meghalna, ha nem növesztene a teste ráksejteket. Könyvemben igyekszem világossá tenni, hogy a rák olyan gyógyulási folyamat, amelyet támogatnunk kell, nem pedig elfojtanunk vagy ,,leküzdenünk". Bizonyítékokat tárok elő, hogy a rák gyógyításának ez a cseppet sem ortodox módja sokkal hatékonyabb, mint a rák megsemmisítésére törekvő módszerek.

Azt is állítom továbbá, hogy a rák - a test végső gyógyító mechanizmusa - csak akkor fejlődik ki, ha a test hulladékürítő és méregtelenítő mechanizmusai már hatástalannak bizonyultak.

Szélsőséges körülmények között a rákkeltő (karcinogén) tényezők tartós jelenléte néhány hét vagy hónap alatt is lerombolhatja a test védelmi rendszerét, s ennek következtében gyors és erőteljes daganatnövekedésre van szükség, hogy a szervezet szembenézhessen a bajjal. Általában azonban hosszú évekig, sok évtizedekig is eltart, amíg kialakulnak az állítólag ,,rosszindulatú" daganatok, és diagnosztizálni lehet őket.

Sajnos a ,,rosszindulatú" daganatok képződésével kapcsolatos tévképzetek, vagy az ismeretek teljes hiánya a sorból kilógó sejteket gonosz szörnyetegekké fújta fel, amelyek eltesznek bennünket láb alól, nyilván a bűneink büntetéséül, vagy, mert rosszul bántunk a testünkkel. Azonban, mint majd látni fogjuk, a rák értünk van, nem ellenünk.

Ha nem változtatjuk meg a rák lényegét illető képzeteinket, ellene szegül a kezelésnek, főként a legfejlettebb s leginkább használatos módszereknek. Ha rákod van, márpedig a rák az én felfogásom szerint nem betegség, hanem a test összetett túlélési reakcióinak része, az alábbi kérdésekre kell választ találnod:

- Melyek azok az okok, amelyek ráksejtek kifejlesztésére kényszerítik a testedet?

- Ha sikerült megállapítanod az okokat, hogyan kell foglalkoznod velük, hogy elősegíthesd testednek a gyógyulást?

- Mi határozza meg a benned kialakult rák fajtáját és súlyosságát?

- Ha a rák csakugyan gyógyító mechanizmus, mit kell tenned, hogy a jövőben ne legyen szüksége a testednek az önfenntartás ilyen durva eszközeire?

- Minthogy a test eredeti genetikai mintázata mindig az élet folytatását, valamint a legkülönfélébb csapások elleni védelmet támogatja, miként járulhatott hozzá a tested egy olyan genetikai változáshoz, amely saját megsemmisítését idézi elő?

- A besugárzás, a kemoterápia és a műtéti beavatkozások gyógyítanak-e ki a rákból némely beteget, vagy pedig saját magát gyógyítja meg - e radikális, temérdek mellékhatással súlyosbított beavatkozások ellenére?

- Milyen szerepet játszik a rák előidézésében és végkifejletében a félelem, a csalódottság, a csekély önbecsülés és a visszafojtott düh?

- Miért alakul ki olyan sok gyermekben agydaganat vagy fehérvérűség?


Hogy kezelhessük és gyógyíthassuk a rák előidézőit, kielégítő és gyakorlati válaszokat kell találnunk a fenti kérdésekre. Ha megvan benned a belső késztetés, hogy megértsd, és javadra fordítsd ezt az egész életedet megváltoztató eseményt (mármint a rákot), hasznodra válik, ha megérted: a rák kapóra jön, hogy helyreállítsd életed kibillent egyensúlyát. Ha azonban az életed elleni fenyegetésnek tekinted, súlyos traumának és szenvedéseknek nézel elébe.

Mindkét esetben rá fogsz ébredni, hogy mindig te vagy a tested ura. Emberi testben csak akkor élhetsz, ha hozzá tudsz férkőzni egy bizonyos mennyiségű létfenntartó energiához. Vagy arra használod ezt az energiát, hogy tápláld és gyógyítsd a testedet, vagy pedig arra pazarolod, hogy csatát indíts egy olyan betegség ellen, amely az orvosi elmélet szerint az életedre tör. A választás végül is a tiéd.

Ha tudatosan vagy öntudatlanul a tested iránti nemtörődömséget vagy az ellene való harcot választod a szerető figyelem és megbecsülés helyett, annak az lesz a vége, hogy testednek a pőre életben maradásért kell majd küzdenie. Végső soron nem az a fontos, hogy rákod van, hanem hogy miként fogod fel, és mit óhajtasz tenni vele kapcsolatban.

Sok-sok lehetséges módszer közül a rák csupán az egyik, hogy a tested kikényszerítse: változtass az önszemléleteden, a fizikai testedet is beleértve. Vagy valami szörnyűségnek fogod fel a rákot, aminek tehetetlen áldozatul esel, vagy pedig lehetőségnek, hogy kiállj magadért, az értékeidért, az önbecsülésedért. Ez óhatatlanul felveti a szellemi egészség kérdését, aminek a rákról szólva legalább akkora szerepe van, mint a fizikai és az érzelmi okoknak.
Forrás:sokkaljobb
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A megbízható embert... idézet
  2014-09-10 09:24:59, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.