Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ukrajna: a Gazprom ellehetetlenítette a Magyarországról tört
  2014-09-11 21:51:31, csütörtök
 
  : 2014-09-11. 19:31
Ukrajna: a Gazprom ellehetetlenítette a Magyarországról történő gázszállítást

Az ukrán gázszállító monopolcég, az Ukrtranszgaz vezetője szerint a Gazprom annyira megemelte a fölgáz árát Magyarországnak, hogy ettől Ukrajnának már nem éri meg Magyarországról importálnia a gázt.
Ihor Prokopiv szerdai kijelentését számos orosz és ukrán hírportál idézte.
Prokopiv azt mondta: szerdán "Magyarország felől igen kevés földgáz érkezett. Ezt az oroszok jól kitalálták, mesterséges helyzetet teremtettek az árral a magyar gázpiacon. Az energiahordozó ára ezer köbméterenként mintegy 400 dollár. Ez számunkra túl magas ár."
Az ukrán illetékes szerint a Gazprom "szállítási felárat" számol fel, amelyet számos módon elérhet. A Szevodnya című ukrán napilap szerint az orosz vállalat export felárat szabott ki a Magyarországon keresztüli gázszállításra. Ez a reverz irányú szállítást, azaz a földgáz Ukrajnába való visszaszivattyúzását megdrágítja.
Ihor Prokopiv azt mondta, "az Ukrajnának szánt szlovák földgáz ára ezer köbméterenként 320-330 dollár".
Ukrajna május elsején újította fel a földgáz behozatalát Magyarországon át. Magyarországon keresztül maximum napi 16 millió köbméter földgáz juthat el Ukrajnába.
Ukrajna harmadik hónapja nem tudja maximális szintre emelni a gázimportot Magyarországról - közölte egyebek között a biz.liga.net. A napi átlagos gázexport 3-5 millió köbméter volt Magyarországról az ukrán hírportál szerint.
(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemutatjuk Kurcsányi új állambiztonsági tisztjét
  2014-09-11 21:40:22, csütörtök
 
  Bemutatjuk Kurcsányi új állambiztonsági tisztjét
2014. szeptember 11. 11:35
Kincses Albin - Hunhír.info

A főváros XI. kerületében már nyilvántartásba vették az MSZP-DK közös kompenzációs listáját, melyet a szocialista polgármesterjelölt, Molnár Gyula vezet - ötödik helyén pedig a Gyurcsány-párt által delegált Kupper Róbert szerepel. Ő nemcsak azért érdekes figura, mert a kerület jelenlegi fideszes alpolgármesterének édesapja, hanem mert - miként az Index kiszúrta - neve szerepel a Belügyminisztérium III/III. Csoportfőnöksége központi állományában dolgozó tisztek és főtisztek listájában, melyet anno a HVG tett közzé.

A megjegyzés rovatban egyébként Kupper Róbertet közvetve legyilkosozzák, legalábbis ez a szöveg szerepel a neve mellett: ,,1938-ban született. Szülei 1935 óta vettek részt a kommunista párt munkájában. Apját október végén mint fegyveres ellenforradalmárt lelőtték, »apja gyilkosát a harcok folyamán megsemmisítette« - áll az 1957-ben készült Vörös Csillag érdemrend felterjesztésében. 1956-tól a III. főcsoportfőnökségen dolgozott."

A Kupper család egyébként eddig is befolyásos szereplője volt a közelmúlt gazdasági-politikai életének. Kupper Róbert egyik testvére, Kupper V. Béla például 1990-ig Horn Gyula kabinetfőnökeként működött a Külügyminisztériumban, másik testvére, Kupper András pedig a szép emlékű Centrum Parkoló Kft. korábbi tulajdonosa.


De vissza a mostani önkormányzati választáshoz. Ugyancsak a Gyurcsány-párt kontójára került a XI. kerület MSZP-DK közös egyéni képviselőjelöltjei közé Szegedi Ferenc, Újbuda 1994-1998 közötti - nem tévedés - MDF-es polgármestere.

valasz.hu

Nincs ebben semmi meglepő. Az MDF éppen úgy roskadozott a volt ávósoktól, partizánoktól, terrorlegényektől, mint a csillagváltó gyűlöletpárt. A cél akkor már az volt, hogy a látszólagos ellentétek mögött egy alomból származók uraljanak mindent. A HVG listáján egyébként tényleg szerepel az úriember, mert ilyen listák nem érik el bizonyos körök és páholyok ingerszintjét. Mások viszont igen, és akkor őrjöngenek. Pedig Kupper úr estében is talált, süllyedt...

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78271
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügyes fideszes politikai szemfényvesztés, vagy újabb elmebet
  2014-09-11 21:38:29, csütörtök
 
  Ügyes fideszes politikai szemfényvesztés, vagy újabb elmebeteg behódolás?
2014. szeptember 11. 11:41
Hunhír.info

A nagyobbik kormánypárt csütörtökön közleményben fejezte ki szolidaritását a tizenhárom évvel ezelőtt elkövetett New York-i terrortámadás áldozatai hozzátartozóinak. A kormánypárt kommünikéjében hangsúlyozza, elkötelezettek a béke megőrzése mellett, hogy szeptember 11. tragédiája többé ne fordulhasson elő. A hivatalos, de az alternatív világmédia által többszörösen megcáfolt verzió szerint 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon érte közel háromezer emberéletet követelő terrortámadás az Egyesült Államokat.

Tizenhárom évvel ezelőtt ártatlan emberek ezrei estek áldozatul a terrorizmusnak - emlékeztetnek hozzátéve: ez a nap a terrorizmus elleni harc kezdete, amióta minden békeszerető ember a világon tiltakozik az erőszak ellen.

A hivatalos, de az alternatív világmédia által többszörösen megcáfolt verzió szerint 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon érte közel háromezer emberéletet követelő terrortámadás az Egyesült Államokat. A merényletet hivatalosan az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet hajtotta végre, amire válaszul az Egyesült Államok háborút hirdetett a terrorizmus ellen.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78272
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2,5 milliárdot toltak át a libsi szervezeteknek - ekkora pén
  2014-09-11 21:34:33, csütörtök
 
  2,5 milliárdot toltak át a libsi szervezeteknek - ekkora pénzből már lehetett őrjöngéseket produkálni, balhézni, rasszistázni, antiszemitázni
2014. szeptember 11. 19:55
Hunhír.info

Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) kiterjesztette a Norvég Alappal kapcsolatos vizsgálatot az Ökotárs Alapítvány által a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében kapott, illetve egyéb költségvetési forrásból származó támogatásainak ellenőrzésére is - közölte a Kehi.Az Ökotárs Alapítvány 2008 óta vesz részt a Norvég Alap forrásainak szétosztásában, 2008 és 2013 között 2,5 milliárd forint "közpénz" sorsáról döntött. Ezt persze véletlenül sem a szélsőjobb kapta, hanem a sok mocskos liberális.

Az alapítvány nyilvánosan közzétett beszámolói alapján megállapítható, hogy ugyanebben az időszakban a saját működésére közel 180 millió forint közpénzt költött úgy, hogy átlagosan mindössze 6 munkatársat foglalkoztatott, és eközben 111 millió forint nyereségre tett szert.

A Kehi megjegyezte azt is, hogy az 1994-ben 200 ezer forintos induló vagyonnal alapított alapítvány 2013 végére 469 millió forint saját tőkét halmozott fel, vagyis a vagyona nem egészen 20 év alatt az eredeti több mint 2000-szeresére nőtt.

Az Ökotárs Alapítvány, mint civil szervezet valójában közfeladatot ellátó szervként közpénzt oszt szét, így az ezzel a tevékenységgel kapcsolatos adatok a hatályos magyar jogszabályok szerint közérdekből nyilvánosak, vagyis azokat bármely magyar állampolgár jogosult megismerni - fogalmazott a hivatal. Ennek ellenére az alapítvány a tevékenységével kapcsolatos számos kérdésben hónapok óta titkolózik - olvasható a Kehi írásos válaszában.

A Kehi a Norvég Alapból származó támogatások szétosztása és felhasználása terén már az eddig rendelkezésére bocsátott adatok alapján is átláthatatlan döntéshozatalt, fegyelmezetlen elszámolást, illetve esetenként súlyos visszaéléseket tapasztalt - közölte a hivatal.

Ezért terjesztették ki a Norvég Alappal kapcsolatos ellenőrzést az Ökotárs Alapítvány által a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében kapott, illetve egyéb költségvetési forrásból származó támogatásainak ellenőrzésére is.

A kiterjesztés következtében a Kehi többek között ellenőrizni fogja, hogy az Ökotárs Alapítvány milyen hazai és egyéb nemzetközi támogatásokban részesült és azokat mire használta fel. A vizsgálat kiterjesztésével kiszűrhetővé válnak azok az esetek, amikor ugyanazokat a költségeket visszaélésszerűen, több forrás terhére is elszámolták - közölte a Kehi.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78278
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferge Zsuzsa: közmunkával nem lehet a mélyszegénységből kike
  2014-09-11 07:43:15, csütörtök
 
  Ferge Zsuzsa: közmunkával nem lehet a mélyszegénységből kikerülni

Ferge Zsuzsa szerint nincs remény arra, hogy a közfoglalkoztatással ki lehessen kerülni a mélyszegénységből. A szociológus erről egy, a Magyar Szegénységellenes Hálózat kutatása alapján készült kiadvány szerdai budapesti bemutatóján beszélt.

A közfoglalkoztatási csapda című tanulmány arra a következtetésre jut, hogy közfoglalkoztatás rendszere nem szüntethető meg, de javítani kellene rajta, például a bérek, a munkakörülmények és a bánásmód tekintetében - mondta Farkas Zsombor szociálpolitikus a sajtótájékoztatón.

Ferge Zsuzsa szociológus azt hangsúlyozta: nincs remény arra, hogy a mélyszegénységből kikerüljenek a közmunka révén az érintettek, akik életének alapvető jellemző a létbizonytalanság. Szavai szerint a közfoglalkoztatás "kényelmes" a kormánynak, mert egyszerre fegyelmez, kis összegű "segélyt" ad, "kordában tartja az embereket", ezért vált a munkanélküliség megoldásának intézményesült módjává, miközben alig látszanak annak jelei, hogy ezen túlmenően "valóságos munkahelyeket" próbálnának létrehozni.

Molnár György, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának (MTA-KRTK) kutatója, aki a jelentés kérdőíves részéért felel, azt mondta: több mint ötszáz közfoglalkoztatásban dolgozót kerestek fel. A kutatás nem reprezentatív - tette hozzá - mert azokat tudták megszólítani, akikkel a hálózat találkozik.

Megemlítette ugyanakkor, hogy az MTA-KRTK közgazdaságtudományi intézetében a Költségvetési Tanács megrendelésére készült egy átfogó kutatás a munkaerőpiac peremén lévők, köztük a közfoglalkoztatottak helyzetéről. Ennek eredményei alapján a hálózat kutatásában szereplő számok a közfoglalkoztatás időtartamára, gyakoriságára vonatkozóan megfelelnek az összes közfoglalkoztatottra vonatkozó adat országos átlagának - mondta.

A megkérdezettek többsége azért dolgozik közfoglalkoztatásban, mert nem kap legálisan munkát - mondta. Hozzátette: a közfoglalkoztatottak nagy része áldozatot is hozna a munkalehetőségért, többet utazna, vagy munkásszállón lakna. Többségük már tizennyolc éves kora előtt is dolgozott.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy sok esetben "a közmunka akadályozza a munkához jutást", ha a közfoglalkoztatottat például nem engedik el állásinterjúra. A megkérdezettek komoly problémaként jellemezték ebben a közfoglalkoztatotti rendszerben az alacsony béreket és azt, hogy rövid időre szólnak a közmunkaprogramok. A munkakörülményeket kifogásolva az öltöző, megfelelő mosdó, munkaruha, és az étkezés hiányát emelték ki. Nem jellemző, de nem megkerülhető a megalázó bánásmód problémája - tette hozzá.

A közmunkások elégedettségéről Molnár György azt mondta, hogy többségük a munkanélkülieknél elégedettebb, de kevésbé elégedett, mint a munkaerőpiacon elhelyezkedők.

Kiemelte: a közfoglalkoztatottak többsége a létminimum alatt él, a gyerekesek szinte kivétel nélkül. Többségük nem tud kétnaponta húst vagy megfelelő meleg ételt enni, körülbelül 50 százalékuk nem tud télen fűteni, sokaknak jelentős rezsitartozásai vannak. Az egyik legnagyobb problémának nevezte, hogy azok aránya is magas, akik a szükséges gyógyszereket sem tudják kiváltani. Így szerinte akadályozza a munkaképesség újratermelődését ez a foglalkoztatási mód, mivel már rövid távon is romlik a közfoglalkoztatottak egészsége, és ebből a rendszerből nehéz kitörni.

Farkas Zsombor a kérdőíves felméréshez kapcsolódó negyvenkét interjút mutatott be, hangsúlyozva, hogy természetesen ez sem reprezentatív kutatás, ugyanakkor alkalmas arra, hogy betekintést adjon a közfoglalkoztatottak életkörülményeibe, tapasztalataiba, abba, hogyan ítélik meg munkájuk hasznosságát, vagy éppen azt, ahogy bánnak velük. A bérekről szólva kitért arra is, hogy a körülbelül 50 ezer forintos összeg a minimálbér felénél is kevesebb.


Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idős olasz apácákat erőszakoltak meg az "afrikai testvérek"
  2014-09-11 07:37:45, csütörtök
 
  2014-09-11. 06:13
Idős olasz apácákat erőszakoltak meg az "afrikai testvérek" Burundiban, egyiküket le is fejezték

Amikor múlt vasárnap délután a hetvenkilenc esztendős Bernadetta Boggian nővér, a Xavéri Szent Ferencről elnevezett, pármai székhelyű rend tagja azzal hívta föl a férfi misszionáriusokkal alig negyven méterre lakó Mario Pulcini atyát, hogy két idős rendtársnője brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt holttestére bukkant a zárdában, nem hitte volna, hogy kilenc órával később maga is ugyanerre a sorsra jut. Azazhogy az éjfél utáni látogatók őt még le is fejezték.
Zoom
Az eset Burundi fővárosában, Bujumburában történt. A Kongóból hét évvel korábban ide helyezett öreg olasz apáca - aki rendtársaival többek között feleségverés áldozatain való segítésnek szentelte hosszú életét a sötét kontinens szívében - levelében így írt egy esztendeje:

Pályám ezen pontján tovább folytatom afrikai testvéreink szolgálatát, megpróbálva szeretetben, egyszerűségben és örömben élni...

Ferenc pápa az eset fölötti "mély szomorúságát" a tertullianusi "semen est sanguis christianorum" (teljes értelmezése szerint: "a krisztiánus mártírok vére elvetett magként termékenyíti meg az Üdvtörténetet") megállapítást félretolva, a következő szavakban juttatta kifejezésre: a nővérek "kiontott vérének a remény magvaként kell munkálkodnia abban, hogy a különböző népek között valódi testvériesség épüljön ki".

https://www.facebook.com/pokes/?notif_t=poke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Origós nyelvújítás: már nem csak "fiú" vagy "fiatal" a falká
  2014-09-11 07:32:45, csütörtök
 
  2014-09-11. 07:18
Origós nyelvújítás: már nem csak "fiú" vagy "fiatal" a falkában támadó cigány, újabban már "kistestvér" is

Alább olvasható a liberális portál híre, melyben olyan kedves szavakkal illetik a terrorista cigányállatokat, hogy az ember lassan már nem is az áldozatot sajnálja, a gyanútlan, naiv olvasó pedig máris elnézőbb velük, hiszen csak gyerekek, sőt, egyikük kistestvér... (A központozási hibákat javítottuk.)
Rablási kísérlet, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat egy 16 éves fiatal és kistestvére ellen. Az idősebb gyerek előzetesbe kerül.
Orosházán csaptak le a fiatalok. A 16 éves fiú egy biciklist lökött fel a Dankó utcában, aztán mellkason rúgta. Miután a biciklis felállt, arcon ütötte egy vascsővel. Az hiába hiába próbált menekülni, amikor felszállt a biciklire, a támadó kistestvére kirúgta alóla a járművet. A biciklisnek eltört az orra és a koponyacsontja is.

Ilyen jelenetek jutnak az ember eszébe a kistestvér szó hallatán - és a Google sem vascsővel támadó fenevadakat mutat, ha rákeresünk
Egy hét sem telt el, és a gyerekek újra támadtak. Ezúttal egy másik utcában, de ugyanazt a biciklist rohanták le. Körbeállták, hogy ne tudjon elmenekülni, és pénzt követeltek tőle. Nem adott nekik, ezért az idősebb testvér ököllel arcon ütötte. A biciklis annyira megszédült az ütéstől, hogy kizuhant az úttestre, ahol egy autó majdnem elütötte.
A fiatalokat végül elfogták, és kezdeményezik az idősebb testvér előzetes letartóztatásba helyezését. Az ügyészség szerint azért, mert elszökhet, újra megtámadhat valakit, és a tanúkat is befolyásolhatja.


https://kuruc.info/r/6/132882/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcz Péter az informatikai fejlesztési főosztályt vezeti
  2014-09-11 07:17:11, csütörtök
 
 
Az ezermilliárdos ÁFA-csalás ügyében a NAV lassan egy éve nem csinál semmit. (A norvég közpénzt osztó civilekre viszont 43 emberrel csapott le a rendőrség.)
Az eddig sem teljesen független NAV-nál, most Orbán vejének testvére került vezető pozícióba. Tiborcz Péter az informatikai fejlesztési főosztályt vezeti.
Orbán Ráhel esküvőjét a Tiborcz-család nagybirtokán tartották. Az ifjú pár a család egyik traktorjával is fényképezkedett. Fénykép is van róla, hogy korábban ezzel a traktorral loptak fát más magánterületén. A rendőrség egy év után mégis felfüggesztette a nyomozást - pedig a traktor rendszáma mindkét képen látszott.
Orbán vejének másik testévre az állami földpályázaton gazdagodott. Tiborcz Eszter nyerte a legtöbb állami földet Bicskén.


http://nol.hu/belfold/orban-veje-fellelegezhet-nem-nyomoz-tovabb-az-nni-a-falopas -ugyeben-1464865
http://nol.hu/belfold/az_orban-vojelolt_testverenek_is_jutott_157_hektar-1321801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cár kimondta, hogy miért provokálták ki a globálatlantistá
  2014-09-11 07:09:25, csütörtök
 
  A cár kimondta, hogy miért provokálták ki a globálatlantisták az ukrajnai válságot
2014. szeptember 10. 16:12
Hunhír.info

Oroszország nem megy bele újabb fegyverkezési hajszába - közölte Vlagyimir Putyin, a 2016 és 2025 közötti időszakra szóló orosz állami fegyverkezési programról szóló moszkvai tanácskozáson szerdán. Putyin orosz hadiipari vezető tisztviselők előtt kimondta az igazságot: a nyugati államok provokálták ki az ukrán válságot a NATO újjáélesztésére

Az orosz elnök azt mondta, "valakinek az a szándéka, hogy újabb fegyverkezési hajszát indítson el, de mi ebbe a hajszába természetesen nem fogunk belekeveredni".

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78251
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy tűnik, tényleg trafikból vehetünk majd piát
  2014-09-11 07:02:05, csütörtök
 
 
Úgy tűnik, tényleg trafikból vehetünk majd piát
2014, szeptember 10 - 15:48

sA bor és a sör megmenekülhet, de a tömények és az égetett szeszes italok külön helyre kerülhetnek. Az éttermek és gyorsbüfék elvileg tovább árusíthatnának bármit.

A hvg.hu úgy tudja, már csak azon folyik a vita a ,,nemzeti italboltok" ügyében, hogy milyen italokat árulhatnak majd. Értesüléseik szerint bort és sört továbbra is mindenütt lehetne kapni, a korlátozás az erősebb szeszes italokra vonatkozhat a jövőben.

Ha minden igaz, az éttermek és a meleg ételt árusító büfékre nem vonatkozik majd a koncessziós jog terjedelme, tehát náluk is lehet majd italozni. A kormány amúgy korábban cáfolta, hogy italboltokat akarna létrehozni, de ha a lap konkrét egyeztetésekről tud, akkor vélhetően nem mondtak igazat (milyen meglepő, nem? - a szerk.).

A nagy kérdés csupán csak az, hogy a nemzeti italboltok külön üzletek lesznek külön koncessziós joggal, vagy a dohányboltok kapják majd a lehetőséget a rakéták árusítására.

hvg.hu - alfahir.hu


http://alfahir.hu/ugy_tunik_tenyleg_trafikbol_vehetunk_majd_piat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.