Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nádor Tamás: Szeptember
  2014-09-12 21:14:57, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Egy kis huncut szélgyerek
  2014-09-12 21:13:57, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Nápolyt látni...
  2014-09-12 17:32:22, péntek
 
 


Link

Egy csodálatos videó Nápolyról: Link




Link

A mai Nápoly első lakói a görögök telepesek voltak, akik a város elődjét Paleopolisz, (régi város) néven alapították.
A települést a későbbiekben a rómaiak hódították meg, akik kiterjesztették a városhatárt egészen a tengerig, és új városnak, azaz Neapolisnak nevezték.
A város történelmének során több európai uralkodóház: Anjou, Bourbon, Habsburg került hatalomra vagy erővel, vagy pedig körültekintő házassággal.
Kissé profánul mondhatnánk, hogy sok esetben a ,,kard és a hüvely" játszott döntő szerepet
Viszonylagos megnyugvást I. Anjou Károly megkoronázása hozott. Uralma alatt a Nápolyi Királyság hivatalosan a “Világító tornyon inneni Szicíliai királyság" nevet viseli.
Hatalma kiterjed a pápai államtól délre eső egész olasz szárazföldre. A fényűző Anjou-udvar körül élénk művészeti és szellemi élet alakult ki.
A középkorban Alfonz aragóniai király hódította meg Nápolyt, legyőzve az utolsó Anjou királyt. Uralkodása idején Nápoly gyors fejlődésnek indult.
A másfél évszázados nyugodt időszakot a spanyol alkirályok korszaka követte, majd a Nápolyi Királyság 200 év után ismét függetlenné vált.
Garibaldi 1860 szeptemberében vonult be Nápolyba, és a nép megszavazta az egységes Olaszországhoz való csatlakozást.
Nápoly a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett. A lebombázott város újjáépítése csak 1950-ben kezdődött meg.
Magyar vonatkozások:
Nézzük meg közelebbről, ami minket, magyarokat köt Nápolyhoz.
IV. Béla király fia V. István ifjabb Anjou Károly herceghez adja szeretett lányát, Máriát, akit a nápolyi udvarban hamar megkedvelnek, és Regina d'Ungheria ill. Maria d'Ungheria néven emlegetnek.
Hamvait a Santa Maria Donnaregina Vecchia templomban őrzik.
Magyarország az Anjou királyok alatt erősíti meg hatalmát, Nagy Lajos két nápolyi hadjáratot is vezet.
Hunyadi Mátyás is innen választotta második feleségét Aragóniai Beatrixot, aki élete utolsó éveit Ischia szigetén, majd Nápolyban töltötte, és a San Pietro Martire templomban helyezték örök nyugalomra.
De hagyjuk még a történelmet, ismerkedjünk meg egy villámlátogatás erejéig a várossal!
Minden kedves érdeklődő tovább is olvashatja a cikket az alábbi linken: Link




Link

E-könyv Nápolyról: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Glenfinnan Viadukt, Skócia
  2014-09-12 16:39:20, péntek
 
  Az egyetlen sínből álló viaduktot 1898-ban építették Skócia szívében. Ha valaki annak ellenére is ráismert, hogy még nem járt ott, az ne lepődjön meg - a viadukt három Harry Potter filmben jelent meg, mint a vonat, amely Roxfortba szállítja a diákokat.




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Pihenjetek ti is! Kellemes hétvégét mindenkinek!
  2014-09-12 16:24:16, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Fatimai jóslat
  2014-09-12 16:22:47, péntek
 
  Bár hosszú a felvétel, mégis érdemes végignézni!!!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
William Blake: Rossz szándékkal mondott igazság
  2014-09-12 16:20:26, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Igazemberek
  2014-09-12 16:19:29, péntek
 
  Forrás: Link




Link

A félvér kis Igazember, azaz a bűbájos, félig őslakó kisfiú, Nullah az AUSZTRÁLIA c. filmből : Link és Link

Az igazak helye az Univerzumban biztosítva van. A többiek keresik a helyüket. Az igaz emberek születésük pillanatában tudják, mi a dolguk és nem kétséges, hogy milyen úton fognak haladni. A többiek keresik az utat. És?
Az igaz emberek láthatatlanok, de csak azért, mert kevesen vannak, és nem akarnak látszani csupán a látszatért, és a látszatot övező siker kedvéért. De, mikor az igaz emberek láthatóvá válnak, sorsfordító eseményekben vesznek részt. Csak azért válnak láthatóvá, mert színt vallanak, és hitet tesznek az igaz mellett.
Miért van igazságszolgáltatás?
Önmagában csak akkor beszélünk valamiről többet, mint kell, ha az a valami hiányzik. Minél többet hangoztatjuk az igazságot, annál nagyobb hiányt szenvedünk belőle.
De az igazság előtt van az igaz. Hamvas Béla olvasatában szétszóródásnak nevezzük a fogalomhoz illesztett toldalék megjelenését. Az egyszerűbb alak hordozza a fogalom lényegét, és a képzős alak már a züllést és az eredeti mag értékvesztését mutatja. Az igaz, más néven: való, ami minden emberi beavatkozás és magyarázat nélkül, önmagáért létező. Az igazság, minden oldaláról mást mutat. Ha az első betűjét elhagyjuk, az igazság ellentétévé válik. A képző révén pedig a valóság egyik aspektusát jelenti, és a teljes való összeillesztése a sokféle igazság-aspektus révén válik lehetővé.
A Rendszer elbitorolta az egyén jogát saját igazságához, (valóságához) és mindig az érdek és a hangulat határozza meg, mit ,,szolgáltat" ebből vissza az egyénnek. Az embert nem arra tanítják az élete kezdetétől, hogy a minél teljesebb valóságot keresse, és saját magán is reprezentálja, hanem arra, hogyan kerülje meg, és hogyan éljen vissza azzal, hogy lehetséges saját igazsága. Ezért hát a sok igaztalanság és sok valóságelkerülés, illúziógombolyagot hozott létre, mely a valóság szerepében tetszeleg. A különféle hivatalok, melyek mind abból élnek, hogy időről időre változik az igazságok valósággá hazudásának érdekköre. Így, ugyanaz az egyszerűen leírható tény vagy tett, más és más színezetet kap. Hol bűn, hol bocsánatos vétek, hol pedig jogos elv vagy cselekmény, ami korábban csak egyféle megítélést érdemelt. Így az emberekből hol ez, hol amaz válik. De a túlélési ösztön azt diktálja mindenkinek, hogy a nagyobb falkához húzzon, és így lesznek az emberek saját életük külső szemlélői. A sokféle kötelesség, ami az írásaimban felsorolásra kerül, ezek után már csak az igazemberek vállát fogja nyomni. Meg van engedve, hogy ne legyünk igazak. Bolond tehát az, aki azon kevesekhez tartozik, akik mindig és kizárólag a valót és az egyértelműt gondolják, vallják, és teszik. De az illúzió természetéből adódik, hogy a többség ítélkezik és rangsorol, mert számára zavaró, hogy létezik kisebbség, vagyis van még mindig pár eszement, akik nem törődnek a következményekkel, a kirekesztésükkel, a szegénységgel, a gúnyos röhejekkel, ha valahol mégis meg mernek jelenni, a megjegyzésekkel: ,,Te meg miért veszed ezt olyan komolyan?", és a szabályos, és végleges megsemmisítés esélyével is.
Mi lenne a világgal, ha nem volnának igazemberek?
Hát, ezt sokszor, sokan kinyilvánították már, eszerint: vége volna a világnak, legalább is annak, amit még néhányan annak tartanak. Mindenkit ki kell ábrándítanom:
A világnak attól még nem lenne vége, ha az ember önmagát és saját szerepét félreérti és nem vállalja. A Világ magasról tesz arra, hogy az ember mit gondol, mit akar és mit hajt ebből végre. Egyedül az ember számára fontos mindez. Ugyanis, ha kivész az igazemberek kisszámú klubja, ami azután következik, más nem az emberekről fog szólni. Tehát az emberségnek, és a reménynek lesz csupán vége. Aztán van még egy bátortalan kérdés: Örökre vége lesz a reménynek?
A tapasztalat eddig azt mutatta, hogy mindig akadt néhány igazember, bármekkora volt is a sötétség a lelkekben, de a tudatos és hatalmak által fenntartott törekvés az igazemberek és az igazemberség fogalmának, a hozzájuk kapcsolódó események igaz leírásához való hozzájutás ellehetetlenítésében, alapvetően a közlés helyeinek, módjának kisajátításában egyre nagyobb gyakorlattal rendelkező körök hatékonysága már-már a nullára redukálja ezen lélekmentők számát.
Azonban a remény nem egy hal - szokták mondani -, és ezt onnan is lehet tudni, hogy minden egyes csecsemő igazként születik, holott az elején még hal....
zok a gonoszok, akik maguk képére formálják őket, és legalább olyan gonoszok azok is, akik egyszerű választási lehetőségként jelölik meg, hogy ki mi szeretne lenni. No, nem azt, hogy pék, vasutas, vagy vízvezeték-szerelő, hanem, hogy jó vagy rossz, pontosabban: igaz, vagy gaz akar-e lenni. Ugyanis ebben a dologban nincs választásunk. Bármilyen nehéz is az igaz út, akkor is azon kell menni!
Legegyszerűbb megfogalmazás szerint: Az igazán nagy és emberhez méltó dolgok nagy áldozatok árán valósíthatók meg. Persze, mindez a lélekben és elmében megfogant érzések és gondolatok valóra váltására érvényes. A megvalósítást megelőzi a valóság megragadása, megfogalmazása, tudatosítása, és elvként alkalmazása.
Az igazemberekre jellemző, hogy az általuk látott valóságot nem tartják meg maguknak, hanem mindenkivel megosztják. Kérdezhetik, hogy akkor miért nem az igaz-ság lett a földi ember vezérelve?
Talán, ez a legbonyolultabb megoldást igénylő kérdés, de nem annyira bonyolult, hogy meg ne válaszolhassuk. Talán azért, mert az igazemberek senkit sem akarnak vezetni, és kényszeríteni semmire. Csak teszik, amire saját látásmódjuk kötelezi őket. Ebből következik, hogy a látás áll szemben a vaksággal. Innen már egészen egyszerű megérteni, miért is vannak törvények, kormányok és fegyverek?A Hatalom egységesen mindenkit úgy kezel, mintha gazember volna. Neked kell bebizonyítanod, hogy igazember vagy... A valóság felfénylésével feleslegessé váló hivatalok, gazdagság, megkülönbözetés, pénz, erőszak és mindaz a kellék, ami fenntartja az illúziót, értéktelen hamisítvánnyá válik, hiszen csak egyetlen hatalom van: a valóság, ami az igazemberekben testesül meg. Ez kényszer, és üdv is egyben. Ezen kívül bármiféle vezér és kormány csak akadály a valóság útjában.
A folytonos és kitartó megnyilatkozás az igazságban, azt feltételezi, hogy idővel a vakságot a látás fogja felváltani. Ez a kicsiny és árnyékban szerénykedő hang, képes arra, hogy felnyissa a szemeket, mert még megteheti. De ne áltassuk magunkat: nem sokáig teheti már meg egy igazember sem, hogy itt, vagy nagy nyilvánosság előtt bárkivel közölhesse az általa vallott igazságokat. És ez nem a személyektől, hanem az igazságoktól függ. Mikor az igazságok mozaikkockáiból egyértelműen kirajzolódik a valóság, lezárulnak a zsilipek, elhallgatnak az igaz hangok.
Azután már csak ember és ember fog találkozni. Egyesek szerint, az igazemberek nem láthatják egymást, és nem hathatnak egymásra. Ki mondja ezt?
Aki úgy akarja, hogy az igazemberek száma végül a nullával legyen egyenlő. Mi az, ami egy nyiladozó értelmű embert az igaz útra viszi, ha minden azt sugallja, hogy maradj a tömeggel?
Mi vonzó van az igaz útban?
A valóság, ami folytonos vonzást gyakorol minden lélekre, hiába is próbálunk egyre távolabb kerülni tőle. A valóságnak nem kell ügyvéd, vagy karhatalom, mert az igazság lehet többoldalú, de a valóság tőlünk független egész, ami a legnagyobb kihívás, amit csak találhat egy ember a Földön. A valóság tesz emberré, és ezt nevezhetjük nevelésnek is, ha szülőként csupán annyit teszünk, hogy megmutatjuk kicsinyeinknek. A kényelem és az igazságvalóságok elrejtése önmagában is züllesztő. A valóság kellemetlen, néha fájdalmas, néha veszélyes, néha undorító, de rajtunk áll, mit használunk belőle saját utunkon.
Igazember, vagy gazember? Ez itt a kérdés.

Kövi Gábor Link

Üdvözlettel:

Szalay György Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Schvalm Rózsa: Fényszikrákat szór az őszi ég
  2014-09-12 16:10:08, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Hurrá!!! Péntek van!!!
  2014-09-12 16:07:30, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 440 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 3496
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 120654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.