Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A legerősebb hatóanyagokkal rendelkező természetes fűszer!
  2014-09-12 18:27:41, péntek
 
  A tormának az egészségre gyakorolt hatása már az ősidők óta ismert, úgy tartják, hogy ez a legerősebb hatóanyagokkal rendelkező természetes fűszerünk. Egészségünk karbantartása érdekében érdemes minél több tormát fogyasztani, főleg a hidegebb napok beálltával.

A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása félnapon át tart, tehát érdemes szeretni.

Tegyük mindennapossá a torma fogyasztását, használjuk a természetes immunerősítőt ételeinkhez. A torma egy természetes antibiotikum, emellett pedig védi az ereket és a keringést is.

Élen áll a C-vitamint tartalmazó élelmiszerek listáján is, hiszen 100 gramm torma, 100 mg C-vitamint rejt magában. Védelmet nyújt a szív-és érrendszeri megbetegedésekben, és nagy szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, a méregtelenítésben. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, glükózt és illóolajokat.

Ha emésztésünk nem működik rendesen vegyünk be 10-15 csepp tormalevet, és máris rendeződik a helyzet. Kifejezetten ajánlott azoknak is a torma fogyasztása, akik erős köhögéssel, köszvénnyel, veseproblémával vagy cukorbetegséggel küszködnek

1. TORMA A TÚLSÚLY ELLEN

A következő recept gyorsan és hatékonyan segít megszabadulni a fölöslegesen lerakódott zsírrétegtől. Olyan nők, akik ezt a receptet alkalmazták, arról számoltak be, hogy sikerült napi 1 cm-től megszabadulniuk. Ez a recept segít, hogy távozzon a fölöslegesen felgyülemlett víz és zsír, javítja a látást és a hallást, a memóriát és az agy működését.

Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz

Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.

2. A TÜDŐ EGÉSZSÉGÉÉRT

Hozzávalók: 10 gramm torma, 200 ml meleg víz

Elkészítés: A hagyományos módon készítsünk teát a tormából, majd osszuk három részre, és a nap folyamán igyuk meg. Forrón kell fogyasztani.

3. A JÓ EMÉSZTÉSÉRT

Hozzávalók: 1 liter fehérbor, 50 gramm torma

Elkészítés: Reszeljük jó apróra a tormát, majd adjuk hozzá a liter fehérborhoz. Tároljuk sötét helyen, naponta igyunk belőle 100 ml étkezés után.

4. A SZÍV-ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉÉRT

Hozzávalók: 5 kanál sárgarépalé, 5 kanál reszelt torma, 3 citrom, 2 csésze méz

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük jól el, majd tegyük egy hermetikusan záródó üveg edénybe. Hideg és hűvös helyen tároljuk, fogyasszunk belőle egy kanállal naponta háromszor evés előtt.

5. A NYIROK MIRIGYEK AKTIVIZÁLÁSÁRA

A nyirok aktivizálására tormát alkalmazzuk. Ez a leghatékonyabb gyógynövény, ami gyorsan és tartósan képes megindítani a nyirokkeringést.
A népgyógyászatban is használták, nagy eredménnyel.

Legjobb folyékony formában bevinni a szervezetbe. Ezért TORMABORT kell készíteni.

Elkészítése:

- befőttes üveg
- 10 dkg torma lereszelve
- 1 üveg jó minőségű fehér bor

A bort ráöntjük a tormára.
3 napon keresztül állni hagyjuk, de amennyiszer csak lehet jól megrázzuk, hogy a bor még jobban átvegye a torma hatóanyagait.
Utána 7 napon keresztül meleg helyen pihentetjük, de már nem rázzuk. Csak pihen a bor.
Ezután leszűrjük és visszaönthetjük a boros üvegbe. Hűtőben kell tárolni.

Adagolás: napi 3 cl
Ez valójában egy tinktúra, ami mindig alkohollal készül.

ÉRDEKESSÉG
A régi időkben a tormát gyógynövényként termesztették, csak később vált a főtt és füstölt ételek közkedvelt ízesítőjévé.
A torma csípősségét, erősségét enyhíthetjük, ha a frissen reszelt állapotban néhány percre betesszük a sütőbe, vagy ecetes cukros vízbe rakjuk. Bélféreg űző hatása miatt a középkorban gyorsan elterjedt egész Európában.

Forrás: twice.hu, tudnodkell.info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezért fogyasszunk minél több savanyú káposztát
  2014-09-12 18:19:57, péntek
 
  A káposztát több mint két és fél ezer éve ismeri az emberiség, és a rómaiaknak köszönhetően terjedt el a világon. A káposztafélékhez tartozik a kelkáposzta, a karalábé, a kelbimbó, a brokkoli, a karfiol, de még a repce is.

Gyógyhatását főleg savanyítva fejti ki, mivel leve tele van vitaminokkal. Jótékony hatást gyakorol a bélrendszerre, fogyasztó hatása van, és gátolja a daganatos sejtek szaporodását.

Ahhoz, hogy a fejeskáposztából savanyú káposzta legyen, azt sós vízzel és kovásszal kell erjeszteni. A fejeskáposzta igen nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz (20 mg/100 gr), és ez a savanyítás után sem vész el. Ezért a savanyú káposzta kiváló értágító és immunrendszer erősítő.

A C-vitaminon mellett B1-vitamint, niacint, karotint, foszfort, kalciumot, káliumot, magnézium és nátrium, valamint vizet is tartalmaz. Ráadásul 100 gramm káposzta csupán 3,4 gramm szénhidrátot, 1,1 gramm fehérjét, 0,2 gramm zsírt és 2,47 gramm élelmi rostot tartalmaz.

A fejeskáposzta közel annyi tejsavat tartalmaz, mint a joghurt. A tejsav egyrészt megakadályozza az élelmiszer rothadását, másrészt számos jótékony hatást gyakorol a bélrendszerre. A tejsavbaktériumok (laktobaktérumok) főleg a stressz, a fertőzések, vagy az antibiotikum-kúrák után segítenek helyreállítani a felborult egyensúlyt a vastagbélben.

E mellett a káposzta rosttartalma rendkívül magas, és mivel a gyomor nem tudja megemészteni a rostokat, így azok egyfajta gyomorseprűként működve segítenek a salakanyagok eltávolításában. Ráadásul a vizet is megkötik, amit így a vastagbél nem tud felszívni, így a székrekedést is megakadályozza.

A káposzta ugyanakkor a fogyást is elősegíti, és nincs ember aki ne hallott volna már a káposzta-leves kúráról. 100 gramm savanyú káposzta alig 20 kilokalóriát tartalmaz, ellenben laktató, segíti az emésztést, és a beleket is tisztán tartja.

Az igazi hatás érdekében a házi módszerrel, hagyományos körülmények között érlelt savanyú káposztát ajánljuk, mivel a boltokban található savanyú káposzta már ipari körülmények mellett, gyorsérleléssel készül.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Hagymás-csomboros tej, és 3 más hatásos gyógyír nagymamitól
  2014-09-12 18:17:27, péntek
 
  Kapar a torkod és fájdalmas a nyelés. Ezek a kellemetlen tünetek, a torok gyulladását jelzik. Amennyiben a tünetek enyhék és nem társulnak magas lázzal, gennyesedéssel, és nyirokcsomó megnagyobbodással, akkor pár nap alatt otthoni patikánkban kikeverhetjük a számunkra legmegfelelőbb gyógyírt.

1. Mézes zsályatea: bármilyen gyulladásos folyamat megköveteli a szervezet megfelelő hidratálását.

Torokfájdalmak esetén mi sem alkalmasabb erre, mint egy jó forró tea. Használj orvosi zsályát, amelynek gyulladáscsökkentő és szájfertőtlenítő hatása közismert úgy a népi gyógyászatban, mint az orvoslásban. Édesítheted akácmézzel és egy kevés citromot is adhatsz hozzá.

2. Toroköblögetés nagyi módra. Ne feledjük, hogy a hagyományos tippek legtöbb esetben jól megalapozott tudományos alappal bírnak. Fájó torok esetén gyakran lehet jelen Streptococcus baktérium, ami a gyulladást kiváltja.

Ez a baktérium magas só koncentráció mellett életképtelen így nagyon jól alkalmazható a következő tipp:

Egy pohár langyos vízben oldjál fel annyi konyhasót amennyitől erőteljes sós ízt kap a víz és azzal öblögesd a torkodat, majd köpd ki. Egyes helyeken ezt “sós gargarának" nevezik. Aki nem részesíti, előnyben ezt a módszert, az kipróbálhatja az almaecetes alternatívát is. 2 evőkanál koncentrált almaecetet adj egy nagy pohár vízhez és máris kész a toroköblögető folyadékod.

3. Tormás szegfűszeges ivólé: ez az elsőre furának tűnő társítás valóban hatásos, és ha kipróbálod, meglátod, hogy az íze sem rossz.

Egy kiskanál frissen reszelt tormához adj egy kávéskanál zúzott szegfűszeget és add hozzá egy pohár forró vízhez. Lassacskán kortyold és naponta 2-3 alkalommal ismételd meg a szegfűszeges tormás gyógyírt.

4. Hagymás- csomboros-szegfűszeges tej:

Hozzávalók: 1 liter friss házi tej, 1 nagy fej hagyma, egy pár szál csombor, és 2-3 darab szegfűszeg.
Elkészítés: a hagymát pucold meg és vágd össze nagyobb darabokra, majd add hozzá a tejhez, amelybe előzetesen beledobtad a csombort és a szegfűszeget. Főzd fel a tejet, majd hagyd kihűlni 1o percet és szűrd le. Az így kapott tejes gyógyírt naponta három alkalommal fogyaszd.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Milyen betegség állhat az éjszakai fogcsikorgatás mögött?
  2014-09-12 18:14:02, péntek
 
  Ezt az éjszakai alvás közben fellépő jelenséget bruxizmusnak is nevezik. Ennek hátterében legtöbbször valamilyen lelki eredetű feszültség, akár trauma állhat, ugyanígy hozzájárulhat a betegség kialakulásához a munkahelyi stressz is.

Fontos kezelni a problémát, mivel a nem tudatos fogcsikorgatás során óriási nyomásnak vannak kitéve a fogak, az állkapocs ízületei, de akár a nyaki csigolyák is sérülhetnek, ha huzamosabb ideig fennáll ez a kellemetlen hangokkal járó jelenség.

Feszült helyzetben az agy nem tudja irányítani a rágási reflexet, ezért alakulhat ki a bruxizmus, de konkrét okát még a szakemberek sem tudják. Sajnos gyerekeket és felnőtteket is érint ez a rendellenesség, a fiatalabbaknál inkább az éjszakai órákban, alvás közben alakul ki, de egyes felnőtteknél a nappali órákban is előfordulhat, ilyenkor a személyek tudatuknál vannak és legtöbbször azért csikorgatnak, mert a fogsoruk egyenlőtlen.

Ezt okozhatja például egy magasabb tömés is, ilyenkor rövid időn belül ajánlott felkeresni egy fogorvost, hogy orvosolja a problémát. Az ettől a betegségtől szenvedők természetesen nem tudják, hogy csikorgatják fogazatukat, legtöbbször a párjuk veszi észre, mivel a hang miatt felébred az éjszaka folyamán.

A bruxizmus egyik napról a másikra megszűnhet, ez azzal magyarázható, hogy a beteg időközben megnyugszik, elmúlik a feszült periódus. Ha viszont sokáig fennáll a fogcsikorgatás, akkor a fogorvos után pszichológushoz kell fordulni, aki megfelelő terápiával segítséget nyújthat.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
Magányos ?
  2014-09-12 10:44:20, péntek
 
  Dorothea Verchau

Magányos ?
Nem! Magányos nem vagyok.
Hisz soha nem vagyok magam .
Ha szól az Úr s szavára hallgatok,
minden magánynak vége van .
Ha kis szobámban egyedül vagyok.
s figyelek csendesen .
bennem sok drága ige felragyog ,
s vigasztalást nyújt erőt ad nekem .
Hisz annyi nehézségen mentem át
hosszú,fárasztó életutamon.
Miért vágynék arra , a világ mit ád,
ha hetem engem hazafelé von ?!
Imára kulcsolom fáradt kezem ,
-tudom, Uram többet nem kíván -,
s éltem új fényben szemlélhetem ,
ámulhatok Isteni uralmán .
Közelsége elűz minden magányt,
Szent üzenetein gondolkodom ,
hitem már jövőbe lát .
Milyen öröm : vár örök otthonom . !
Világ nem nyitok már ajtót neked .
Csak Te légy velem , Uram Mesterem !
Köszönöm áldott közelséged !
Velem vagy ! A magányt nem ismerem .

Németből ford.: Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ne dobd el..
  2014-09-12 10:43:25, péntek
 
 
"Ne dobd el azt, ki felnevelt,
s rosszat ne mondj reá,
szeresd, mint szíved mélyében
a néma dobbanást.
Ne bántsd meg szóval, nem tudod
egy szó mennyire fáj,
akár egy tőr, mely fúródva
a szívedben megáll.
Ne dobd el azt, ki felnevelt,
hisz annyi éjszakán,
teérted sírt, és ontotta
a könnyek záporát.
Ne dobd el! Hisz éjjelente
te érted mond imát,
s minden könnycsepp, mit érted ejt,
egy néma vallomás.
Minden öröme, mosolya,
mely látszik ajakán,
hozzád száll, s tiéd szívében
tán minden dobbanás.
Ne dobd el! Hiszen panaszod
ő érti! Senki más!
S ő lesz talán az egyetlen,
ki érted majd kiáll.
Ne dobd el! Hiszen lesz idő,
hogy nem lesz semmi más,
csak puszta föld, ahol térdre hullsz,
s tán néhány szál virág"

Éva Meggyesi
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5837
  • e Hónap: 12209
  • e Év: 63000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.