Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Tovább csúszik a Várkert bazár felújítása, pedig idén már ké
  2014-09-12 21:59:56, péntek
 
 
Tovább csúszik a Várkert bazár felújítása, pedig idén már kétszer átadták


sarkadizs
politika
ma 20:19
95 62

Az RTL Híradó szerint leghamarabb csak az év végére fejeződhet be a Várkert bazár felújítása. A kivitelező még az épületben is anyagokra vár, ráadásul Lánchíd utca burkolata sem megfelelő.

A Várkert bazárt idén már kétszer is átadták, a második átadás után azonban újra fel kellett szedni a díszburkolatot, mert a köveket korábban - épp a második átadás megtartása érdekében - sietve, kötőanyag nélkül rakták le. Az utcát eredetileg hétfőn nyitották volna meg újra, de az RTL Híradó szerint a minőségellenőrök hibákat találtak a kivitelezésben, ezért valószínűleg ez a céldátum is csúszni fog.

Itt a teljes riport.

http://92.52.253.143/rtlhirek/hirado/2014/09_szeptember/12/EH_140912_bazar.webm


http://444.hu/2014/09/12/tovabb-csuszik-a-varkert-bazar-felujitasa-pedig-iden-mar -ketszer-atadtak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Borkai: 2024-ben legyen Pesten az olimpia!"
  2014-09-12 21:14:32, péntek
 
 
"Borkai: 2024-ben legyen Pesten az olimpia!"

Hajrá! Én már tavasszal megírtam az olimpia megnyitó programját! Meglesz ez!

"2028 nyarán a 65 éves Orbán Viktor köztársasági elnök a harmadjára kinevezett 53 éves Lázár János államminiszter miniszterelnök társaságában ünnepélyesen megnyitja a Budapesti Olimpiai Játékokat. A Közgép által a legolcsóbb ajánlattal, de majdnem kétszeres áron felépített Puskás Olimpiai Stadionba (aminek alapjába beépítették az Átlátszó, a K-Monitor és a TASZ maradványait) bezsúfolódott 80 ezer békemenetes néző könnyes szemmel engedik szabadjára az olimpia kabalaállatját, a Turult. Az ég elhomályosul a 80 ezer felszálló turulmadártól, miközben a háttérben elkezdődik az ünnepi műsor, Semjén Zsoltot úgy kell lefogni, úgy megvadul ennyi madár láttán. A honvédség egyetlen megmaradt helikoptere egy óriási Szent Koronát ereszt le. Az olimpia hivatalos és egyetlen médiapartnere, az MTVA műsorvezetője, Obersovszky Péter elmorzsol egy könnycseppet a szemében és az apró orgazmusát leplezve két percig gyurcsányozik egyet, rutinból. Az ünnepi műsor a 85 éves, de szellemileg kiváló állapotban lévő Kerényi Imre rendezésében, a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével elkápráztatja a világot, ahol Fazakas miniszter bemutatja és lámpaláz nélkül megtekinti az összes magyar hungarikumot, melyet a nézők a Design Terminál által támogatott magyar startup segítségével a mobiltelefonjaikon is megtekinthetnek, külön köszönet érte Böszörményi startupügyi államtitkárnak!

A kisebbik kormánypárt, a Jobbik meghívására a Kurultáj a Lázár-testvérekkel együtt mutatják be a magyarok vándorlását, a honfoglalást és a kalandozásokat, a magyar történelem első nemzetközi “nem leszünk gyarmat" kampánykörútját. Overdose (Dózi!!!) gyermekei, a csodálatos telivérek gyönyörűen mutatnak a Strabag-Közgép hirdetőtábla előtt, melyről hátrafelé nyilaznak a Pedagógus 1-ből átképzett készenléti rendőrök. A CÖF rengeteg bohóc segítségével bemutatja hányszor is kellett újraépíteni az országot a nemzetrombolások után. A díszpáholyban ott ül az ország krémje, az elit, Rogán főpolgármester úr, Kálomista MTVA-elnök, Papcsák Ferenc NAIH-elnök és az összes keleti barátunk. (Az olimpia egyik nagy vesztese Vitézy Dávid, akinek nem sikerült bevezetnie az olimpiáig az elektronikus jegyrendszert.) A magyar himnuszt 60 éves dalcsináló Ákos úr fantasztikus előadásban hallhatjuk, majd az olimpiai lángot egy óriási turulmadár hátáról maga Orbán gyújtja meg.
Finálé, katarzis, igen megcsináltuk, tényleg jobban teljesít, majd egy akkora tűzijátékkal zárul a megnyitó, hogy a stadion mellett szotyit online kasszáról kisebbségi adószámos árusítók szája is tátva marad. A tömeg elindul a piros metróhoz, az Alstom-szerelvény szögletes kerekekkel begördül, a stadionban pedig 2000 közmunkás kezdi összeszedni a szemetet."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DÍSZDOKTOROK eGYMÁSKÖZT
  2014-09-12 21:01:50, péntek
 
  2014. szeptember 11., csütörtök

DÍSZDOKTOROK EGYMÁSKÖZT

Beadás?

Itt járt Barroso, és jó diplomatához méltó módon jópofizott egyet a Mi Boldogságunkkal, majd felkereste a halálraítélt Corvinus Egyetemet, a vörös métely fészkét, ahol díszdoktorrá avatták.
Ideje volt, hiszen akinek szeme van a látáshoz, az már akkor látta, mikor a repülőgépből kiszállt, hogy kínosan érzi magát, feszeng, mint akinek a gyík felszaladt a lábszárán a nadrágja alatt.

Kevesen tudtuk, hogy ez a vendéglátójával szemben érzett kisebbségi érzésből adódik, mégiscsak zsenánt, hogy egy valódi díszdoktor fogadja, neki meg eddig csak az jutott, ami a hetedik gyereknek.
De ennek hamar vége lett, hiszen az Egyetem megajándékozta vágyai tárgyával, a díszdoktori oklevéllel.
Neki még fizetnie sem volt szükséges érte, legfeljebb karcosabb mondatait kellett kihúzni a beszédéből, már ha lettek volna benne ilyenek egyáltalán, amit erősen kétlek.

Barroso szelíd volt, mint egy kangalamb, nem sok időt pazarolt Magyarország politikájára, ami nem is csoda, hiszen lakodalomban sem csinálunk oda az örömapa asztalára, meg aztán most éppen békésebb időszakát éli a mi kis bipoláris zavarodottunk, alig van a rovásán valami.
Az a néhány T-72 -es harckocsi, amit Ukrajnának küldött, az Európai Bíróság döntésének fikázása, az Uniós tánogatások haveri zsebekbe tolása, Paks Putyinizálása semmi ahhoz, hogy mind a mai napig nem üzent hadat az Egyesült Államoknak és akkor sem rúgta fenéken Barrosot, mikor az lehajolt az elejtett tolláért - meg kell a jószándékot becsülni.

Mindössze arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai értékeket tisztelni kell, de ezzel amúgy sincs hiba, hiszen ha nem küldenék az értékeket, már régen kilovagoltunk volna az Unióból, nyergünk alatt az utolsó, tányéralapú támogatásként kapott bécsiszeletekkel.
Hálistennek ezt pontosan tudja Barroso is, és miután mi vagyunk az Unió koronáján a féltett fekete gyémánt, így hozta is magával a papírt, melyen fehéren feketével ott állt, hogy mennyi a zsozsó a következő hét évre.
Igaz, a repülőgépből csak úgy szállhatott ki, hogy előtte a pilótafülke ablakán keresztül bemutatta az okmányt, de végtére is valamit-valamiért - legyen rá büszke, hogy hazánk szent földjére léphetett.

Hiányoltam ugyan a kiscserkészek sorfalát a virágcsokrokkal, melyekből egy a vendéget, egy pedig Orbán pajtást illette volna - beleeshettem a telhetetlenség undorító bűnébe.
Ellenben az Egyetem előtt a Bizottság leköszönő elnökét baloldali tömeggyűlés várta, tele volt a járda egyik fele, voltak akár vagy harmincan is, akik lelkesen skandálták az adott helyzetben nehezen értelmezhető ,,Szabad ország, szabad egyetem" jelszavát.
Helyette talán találóbb lett volna a régi ,,Szabad országban, szabad emberek azt csinálnak, amit szabad" mondatot harsogni, de persze gyakorlatilag mindegy, Barroso azt sem értette volna.
A tolmácsnak meg mibe kerül úgy fordítani, hogy Barrosonak is kedves legyen az eredmény?
Harminc tüntető meg se kottyan neki, aki talán látta 2006 Budapestjét is, harminc tüntető látványa még az ingerküszöbét sem érte el.

Megették a díszebéden a töltött libanyakat, nagyokat nyalintottak egymás fenekébe, majd Barroso balra el, a Mi Büszkeségünk meg elégedetten mondhatta otthon Anikó asszonynak, hogy elhajtotta az ostoba gádzsót a malac farkára...

Ami ebből roppant tanulságos az, hogy végre illene leszámolni az illúziókkal.
Itt az Unió nem fog semmit tenni Orbán ellen, főként azért, mert jellegénél fogva nem is tud, hiszen valójában nem is Unió, jelenleg csak egy laza katyvasz, és Orbán ezt pontosan tudja.
Másrészt azért nem, mert kis ország vagyunk, még agyoncsapni sem érdemes bennünket, a mi súlyunk a tavaszi lepkeszellentés súlyával esik egy kategóriába.
Harmadrészt meg az Unió nem pelenkázásra szerződött bébiszitter - a nyugati demokráciák a saját politikai problémáikat önállóan szokták megoldani, nekünk is így kellene tenni, csak nehezen barátkozgatunk a gondolattal.

Hosszú és kínos lesz a tanulási folyamat, változásra majd akkor lesz esély, ha egy tüntetésen százezrek ordítják dühösen a követeléseiket, és a Pozsonyi Pikniken nem lesz több ember, mint a demokraták Egyetem téri nagygyűlésén.
Addig sajnos állandóan azzal a szomorú érzéssel kell szemlélni a világot, hogy esetleg Kertész Ákosnak igaza van.

Fáradt az ország, apatikus és kiégett, a nép elvesztette a hitét, a politikusok elvesztették a hitelüket, a Mi Hörcsögünk meg szorgalmasan hordja a magot a kamrájába, készülve a téli nehéz napokra...
Bajban van az elkötelezett blogger is, mert tudja, hogy ezen a választáson legalább Budapestet meg kellene nyerni, de kevésnek tűnik a lelkes ember.
Azért reménykedjünk, hátha összeszedik magukat a demokraták és elmennek a szavazóurnákhoz véleményt mondani - fontos lenne.
Talán még a gyerekeik is, velük mennek, ha szépen megkérik őket - mégiscsak közelebb vannak a szavazófülkék, mint London, és még csak mosogatni sem kell bennük - nem igaz?

http://www.pupublogja.hu/2014/09/diszdoktorok-egymaskozt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÁLLATKÍNZÓ DAJKÁT KRoKODILLAL MEGETETNI SIMÁN!!!
  2014-09-12 20:44:51, péntek
 
  ÁLLATKÍNZÓ DAJKÁT KROKODILLAL MEGETETNI SIMÁN!!!

Kutyát az ablakon kidobni lehet

2014. szeptember 12. 17:52
Tomcat - Hunhír.info

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitánysága megszüntette az eljárást az ellen az óvodai dajkaként dolgozó nő ellen, aki 2014 május 13-án a Gazdagréten kidobta ötödik emeleti ablakából fiatal Jack Russel kutyáját.

A szerencsétlen állat összeroncsolódott testét járókelők találták meg, de még élt, borzasztó szenvedések közepette haldoklott. A nő mindezt kéjes vigyorral nézte az ablakból. A helyszínre hívott állatorvos kénytelen
volt elaltatni a kutyát, ám a nő még ennek költségét sem volt hajlandó kifizetni. Csak annyit kiabált ki az ajtaján kopogtató rendőröknek, hogy a kutya "megtámadta a gyerekét", akinek "össze kellett varrni az arcát".

Az eset országos közfelháborodást keltett. Mind a bal-, mind a jobboldali sajtó egyaránt elítélően cikkezett a borzalmas állatkínzásról. A közvélemény követelte az állatkínzó példás megbüntetését. Állatvédő szervezetek tömegtüntetést szerveztek a bűncselekmény helyszínére, ahol gyertyagyújtással emlékeztek meg a meggyilkolt kutyáról és a hasonló cselekmények áldozatául esett sorstársairól. Eközben a nő alkoholista férje üvöltve fenyegetőzött az erkélyről egy konyhakéssel, és azt kiabálta, hogy lemegy megszurkálni a tüntetőket.

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást indított, amely megállapította, hogy a kutya semmiféle kisgyereket nem harapott meg, mert a lakásban a nőn kívül senki nem tartózkodott. Ennek ellenére az eljárást megszüntették, mégpedig arra a hajmeresztő indokolásra hivatkozva, hogy "nem bizonyítható a cselekmény társadalmi veszélyessége".

Túl azon, hogy a bűncselekmények társadalmi veszélyessége külön bizonyítást nem igényel, tehát erre hivatkozva az eljárást sem lehetett volna megszüntetni, évtizedek óta kriminológiai alapvetés, hogy az állatokkal kegyetlenkedő bűnelkövetők később emberek sérelmére is elkövetnek erőszakos bűncselekményeket. Ez a nő ráadásul egy óvodában dolgozik, kisgyermekekre felügyel. A rendőrség szerint azonban mindez teljesen rendben van...

A Tolvajkergetők panaszt tesznek az illetékes XI.-XII. Kerületi Ügyészségnél, és kérelmezik az eljárás folytatását.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78294
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszakadt a cérna: megindították a gázháborút az oroszok
  2014-09-12 20:39:34, péntek
 
  2014. szeptember 12., péntek 19:31 Napi.hu

Elszakadt a cérna: megindították a gázháborút az oroszok

Az összes kelet-közép-európai vevőjének kevesebb gázt szállít a Gazprom, mint amennyit szerződés szerint szállítania kellene. Ukrán források szerint az orosz fél felárral manipulálja a Magyarországnak eladott gáz árát.


Idegesen vehették tudomásul a kelet-közép-európai országok, hogy az elmúlt napokban kevesebb gázt kaptak a Gazpromtól, mint amennyit az orosz monopolcégnek szerződés szerint szállítania kellett volna. A régió országai lassan felkészülhetnek arra, hogy a télen gázhiánnyal kell számolniuk. A szlovák SPP gázelosztó cég tízszázalékos visszaesésről számolt be szerdán, a lengyel PGNiG 45 százalékos hiányról csütörtökön.


A Wall Street Journal (WSJ) tudósításából nem derül ki, hogy Magyarország megkapja-e a szerződésben szereplő mennyiséget, ám az FGSZ Földgázszállító Zrt. az MTI tudósítása szerint egyelőre nem lát gondot. A legnagyobb bajba Bulgária kerülhet, amely téli szükségleteinek 82 százalékát friss szállításokból szolgálja ki és csak a maradékot tározókból. A balkáni országnak nincs vezetékes kapcsolata egyik szomszédos állammal sem, így teljesen kiszolgáltatott Oroszországnak.

Korlátozás jöhet

Az Ukrajnán keresztül érkező utánpótlás akadozása miatt a vállalatok ellátásnak korlátozására lehet szükség - idézte a WSJ a szófiai energiaügyi minisztérium közleményét. A tárca szerint bizonyos mennyiségű energiahordozót beszerezhetnek Görögországból "meghatározott feltételek teljesülése esetén". Ezzel arra utalhattak, hogy tartályvagonokban nagy nyomás alatt szállított gázt importálhatnak.
KiszolgáltatottságOrszág Az orosz gáz aránya* (%) A tárolók feltöltöttsége (%)
Bulgária 89 75
Csehország 57 98
Észtország 100 n. a.
Finnország 100 n. a.
Lengyelország 59 99
Lettország 100 75
Litvánia 100 n. a.
Magyarország 80 57
Németország 37 91
Románia 24 n. a
Szlovákia 84 93
Ukrajna 60 50
*az egyes országok teljes szükségletén belül az orosz gáz aránya
Forrás: WSJ

A PGNiG és a Cseh Gázszövetség úgy véli, hogy ha Lengyelország, illetve Csehország Ukrajnán keresztül történő ellátásával gond lenne a télen, akkor Németországon keresztül juthatnak orosz gázhoz, amely az Ukrajnát elkerülő Északi Áramlat vezetéken érkezik Oroszországból. Szlovákia Csehországon és Ausztrián keresztül is kaphat gázt nyugatról.

Trükkös oroszok

A Gazprom ugyan azzal indokolja a szállítások visszafogását, hogy saját hazai tárolóiba tölt több gázt a tél előtt, ám bizonyos jelek erősen arra utalnak, hogy valójában meg akarja akadályozni Ukrajna gázellátását nyugat felől. Lengyelország a héten egy időre kénytelen volt leállítani ezeket a szállításait. Szlovákia egyelőre nem fogta vissza a nyugat-keleti gázáramlást.

Ukrán információk szerint Magyarország esetén más trükkel éltek az oroszok - jelentette az MTI. A Szevodnya című napilap szerint a Gazprom exportfelárat szabott ki a Magyarországon keresztüli gázszállításra, amely megdrágítja a visszafelé irányú szállítást, azaz a földgáz Ukrajnába való visszaszivattyúzását. A vevőnek így ezer köbméterenként 400 dollárt kellene fizetnie, amit túl magasnak tart.

A kijevi vezetés egyelőre nem tudott megegyezni a Gazprommal a júniusban fizetési viták miatt leállított gázszállítások felújításáról. Szakértők szerint enélkül csak úgy tudná kihúzni a telet, ha nyugati szomszédaitól a lehetséges átviteli kapacitás száz százalékán érkezne a gáz Ukrajnába és ötödével visszafognák a belső felhasználást. Úgy tűnik, Moszkva csírájában akarja elfolytatni egy ilyen forgatókönyv lejátszásának lehetőségét.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elszakadt_a_cerna_meginditottak_a_gazhabor ut_az_oroszok.586646.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberiség csődje: ki tudja, hány millióan halnak éhen, de
  2014-09-12 20:35:52, péntek
 
  Az emberiség csődje: ki tudja, hány millióan halnak éhen, de közben a Jupiter körül akarunk bolyongani
2014. szeptember 12. 15:41
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Alighanem komoly statisztikai apparátus lenne szükséges ahhoz, hogy csak megközelítő pontossággal felmérjük, mennyit költenek kormányok és tudományos intézetek - közpénzekből - olyan kutatásokra, melyeknek az égvilágon semmi közük nincsen megromlott emberi civilizációnk megjavításához. Mert bizony az emberiség csődje, ki tudja, hány millióan halnak éhen, de közben a Jupiter körül akarunk bolyongani.

Se szeri, se száma azon hírcikkeknek, amelyek - persze pénzösszeg megjelölése nélkül - a legfantasztikusabb fantazmagóriákat tárják rendszeresen olvasóik elé a világűr kutatásával kapcsolatban. Ami nem is lenne még tragédia, ha ez csupán fölös energiáikat, unalmas óráikat utópiakereséssel kompenzáló csodabogarak tevékenysége lenne. Ám korántsem az. Ismételjük, módfelett nehéz lenne felbecsülni, mennyit áldoznak az efféle kutakodásokra, és a róluk szóló hírcikkekkel hány millió, gyakorta megélhetési alapproblémákkal küszködő ember energiáit morzsolják fel, s teszik érdektelenné saját életük iránt is.

Itt van erre iskolapéldaként a Néphazugság szerdai, a tipikusan modern ember csődjére olyan eklatánsan reávilágító hírcikke (Ötvös Zoltán: Jégpáncél alatt burjánzik a földönkívüli élet?), amelyben ezt olvassuk:

,,A Jupiter és holdjairól hamarosan többet tudhatunk meg. A NASA Juno űrszondája 2016-tól az óriásbolygó körül kering, fő tudományos célja azonban a Jupiter, nem pedig a holdak vizsgálata. Ugyanakkor az Európai Űrügynökség következő évtizedre tervezett legnagyobb tudományos küldetése, a JUICE (Jupiter Icy moons Explorer) éppen a Jupiter jeges holdjaira koncentrál. A küldetés gyenge pontja, hogy indítását 2022-re tervezik, de a szonda csak 2030-ban érkezne meg a Jupiterhez. Az európai műholdra szerelt tíz műszerből kettő kifejlesztésében a magyarok is részt vesznek. Az egyik a Jupiter rendszerének plazmakörnyezetét vizsgálja, míg a másik műszer egy magnetométer, amely a Jupiter és nagyszámú (jelenleg 64 ismert) holdjának mágneses terét kutatja."

Nos, aki csak elemi szinten is ismeri a Naprendszer bolygóit, tudja, mi a helyzet a Jupiterrel. Anélkül, hogy részleteznénk a bolygó bárki által már a világhálóról is pillanatok alatt megtudható adatait, szembe kellene, hogy tűnjön, mennyire nincsenek meg ott az élet legelemibb feltételei sem. De sebaj, mondja erre a modern, ,,felvilágosult" világpolgár, azért kutakodjunk csak, hátha van mégis! Hátha tényleg létezik élet a bolygó jégpáncélja alatt!

De rendben van, tegyük fel, hogy létezik. És akkor mi van? Majd a távol-keleti emberfelesleget netán oda fogjuk szállítani a jövőben, és a felszínén rizstáblák fogják szolgálni ellátásukat? Elképed ilyenkor a modern korban élő, de - Istennek legyen hála! - mégsem modern ember. Mert, félreértést elkerülendő, nem az a bűn, hogy kutatjuk az egek titkait. Megtették ezt már az ókor bölcsei is. Hiszen, ahogyan a Szentírás is hirdeti, ,,az egek hirdetik az Isten dicsőségét, és az Ő keze művét magasztalja az égboltozat." (Zsolt 18, 1-2.)

A bűn ellenben az, ha nem érjük be azzal, amivel őseink, akik távcsöveikkel űrutazás nélkül is elegendő információkat szereztek a csillagos ég titkairól. Ha a bolygókat ostromoljuk, miközben - nem naponta, percenként! - ki tudja, hányan halnak önhibájukon kívül éhen földgolyónkon. Mert az idézett hírcikk is csak egy példája végső soron a liberális tudatpusztításnak. A Jupiter jövőbeli benépesítésének esélyeit latolgassa a drága olvasó, ne saját élete problémáinak megoldásán fáradozzon!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78287
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haza már nem szeretnék menni
  2014-09-12 20:33:28, péntek
 
 
2014. szeptember 04. 06:45
Haza már nem szeretnék menni

Niki élete gyakorlatilag egy hét alatt fordult meg, bár már régóta tervezgette a határátkelést, az szinte egyik napról a másikra történt meg vele. Így jutott ki Németországba, ahol sok minden kiderült, például az, hogy a nyelvtudása nem sokat ér. Az első időszak nehézségei most már múlóban. (
,,Sokat olvastalak titeket, és már régóta vártam, hogy én is megírhassam a kis történetem. Remélem lesz, akinek erőt ad az induláshoz.

Kezdjük az elején. Hét éve vagyok együtt a vőlegényemmel, aki Amerikában született magyar szülőkkel, így ő kettős állampolgár (6 éves kora óta él Magyarországon).

Szinte a kapcsolatunk legeleje óta tervezzük a kiköltözésünket az Egyesült Államokba. A követségen mindennek utána jártunk (vízum nekem stb.), s egy biztos volt, ehhez a projekthez nagyon sok pénz kell, de még annál is több.

Életünk legrosszabb döntése

Itthon sokáig egész jó anyagi helyzetben éltünk, mígnem nyitottunk egy kereskedelemmel foglalkozó vállalkozást. Életünk legrosszabb döntése volt. Biztosan mi is hibáztunk, de egy biztos, ma Magyarországon vállalkozónak lenni - főként kereskedelmi területen - kész öngyilkosság.

Ekkor indultunk meg a lejtőn lefelé, az addig biztos anyagi hátterünk szépen lassan eltűnt, a tartalékaink pedig a vállalkozásunkban voltak, azt a keveset, ami volt pedig feléltük. A helyzetünk egyre rosszabb lett, a kilátástalanság és a tartozásaink pedig egyre nagyobb.

A párom eddig bármi baj volt mindig megoldotta, mindig az ő vállára nehezedett a teher, a sok probléma, mert ő úgy érezte, hogy férfi lévén az ő kötelessége ezeket megoldani. Mikor már odáig stresszelte, és hajtotta magát, hogy a végkimerültség miatt rosszul lett és kórházba került, akkor döntöttem úgy, hogy ezt nem hagyhatom tovább. Mindig mindent ő oldott meg, most én jövök.

Ekkor már a vállalkozásunkat megszüntettük, és én egy végzettségemnek megfelelő helyen dolgoztam. Logisztikai diplomával rendelkezem, s mégis ma Magyarországon 120.000 Ft- ot kerestem a cafetériát is belevéve. Elegem lett.

Ezért tanultam összesen 16 évig? Azért, hogy 1000 Ft-os problémáink legyenek? Ekkor már elkezdtem komolyabban foglalkozni az ország elhagyásával. Annyira el voltam keseredve, hogy ott tartottam, hogy fogom az utolsó 10.000 Ft-om, felülök a vonatra és elmegyek Ausztriába munkát keresni.

A munkaközvetítő

Ekkor egy ismerősöm, aki 2 éve dolgozik már Németországban megosztott egy ottani állásközvetítői oldalt. Rögtön rá is írtam az ismerősömre, mennyire megbízható ez a közvetítő? Mert én ezeket sosem tartottam megbízhatónak, annyi rosszat hallani.

Ekkor jött a jó hír: teljesen megbízható, mert az ő párja csinálja, aki már 12 éve Németországban él. Ennek nagyon megörültem. Ki is töltöttem a jelentkezést, s másnap már hívtak is, hogy még egy-két dolgot töltsek fel (bizonyítványok stb.), mert szeretnék megpályáztatni egy munkára. Felszolgálót keresnek egy szálloda éttermébe.

Szuper, gondoltam magamban, de én nem beszélek annyira jól németül, mondtam is neki, hogy én utoljára érettséginél használtam a németet, így először valami takarításra, mosogatásra gondoltam. Mondta, hogy ne aggódjak, a kollégája, aki kint él (aki az ismerősöm párja), le fogja tesztelni a nyelvtudásom, pár perc beszélgetésből gyorsan megmondja, milyen szinten beszélem a nyelvet.

Minden nagyon gyorsan történt

No, hát 1 óra múlva már csörgött is a telefonom, a szám +49-cel kezdődött. Hevesen dobogott a szívem... féltem. Pár mondat beszélgetés után mondta, hogy látja, hogy az erős alap megvan. Ő úgy gondolja, hogy ez elegendő, mert kint nagyon segítőkész a munkáltató, s ez egy olyan jó hely, amit muszáj megcsípni.

Másnap már Székesfehérváron voltam, a magyarországi irodájukban, egy interjúfélén, amin megbeszéltük a munka részleteit, és megmutatták a szálloda weboldalát. Bruttó 1600 EUR fizetés + jatt + napi 3x étkezés, illetve szállás havi jelképes 100 euró fejében (egy szoba általában 200-250 euróba szokott kerülni). Nagyon örültem a lehetőségnek, bár nem hittem, hogy összejöhet.

Minden nagyon gyorsan történt ezután, rá egy hétre már megvolt a munkaszerződésem, és egy levél a munkáltatótól, hogy nagyon örül, hogy megyek, nagyon várnak, ne aggódjak, és ne féljek, van még két magyar lány a szállodában, akik mindenben a segítségemre lesznek.

Még mindig nehezen hittem el, hogy ez ennyire egyszerűen sikerülhet. Rá is írtam gyorsan az ismerősömre: ez tényleg ennyire egyszerűen és gyorsan ment? Ilyen gyorsan valóra válik az évek óta - én külföldre fogok menni - dédelgetett álmom?

A következő 1 hét izgalmas várakozással, csomagolással és a család részéről szomorkodással és aggódással telt. A párom sokszor csak bámult rám és kérdezte - ugye nem mész el? A választ tudta ő is, hiszen a problémáinkra gyors megoldás kellett, ami Magyarországon kivitelezhetetlen lett volna.

A nyelvtudásom a gyakorlatban semmit nem ért

Eljött az utazás reggele. Egy kisbuszos utaztatós céggel jöttem ki. Az út 12 óra volt. A busz tömve volt rosszarcú emberekkel. Nem baj, gondoltam, ezt is túlélem. Megérkeztem. Itt már várt rám az ismerősöm párja.

Másnap reggel átvittek a szállodába, ahol dolgozni fogok. A fogadtatás nagyon kedves volt. Megkaptam a szobám egy ún. personalhaus-ban. Egy sötét lyukra számítottam. Ehelyett kaptam egy nagy, gyönyörű, világos szobát hűtővel, tv-vel mindennel. Tiszta volt és szép.

Dél körül átmentem a szállodába ebédelni. Hamar kiderült mivel munka közben és a szállodában csak németül lehet beszélni - még a honfitársakkal is -, hogy nyelvtudásom a gyakorlatban semmit nem ér. Ennek ellenére türelmesek voltak és tanítanak a mai napig. Már rengeteget fejlődtem.

Az otthoni nyelvoktatás finoman szólva is hagy némi kívánni valót maga után. Itt már 1 hét alatt többet tanultam, mint otthon évek alatt.

Ezt követően bejelentkezés, bankszámlanyitás. Egy hét alatt megjött minden szükséges papírom. Az ügyintézés 2 napomba telt. Mindkét napból 1-1 óra maximum. Rá egy hétre már rendelkeztem telefon előfizetéssel (az internet miatt fontos volt). A munkáltatómtól az első munkanapomon megkaptam az aláírt munkaszerződésem, az EÜ kasszás papíromat stb.

cikk.jpg

Nagyon kemény meló

Itt vagyok két hónapja. Az első munkahetem nem tudom leírni mennyire nehéz volt. Eddig irodai munkát végeztem, nos azért ezután egy felszolgálói rohangálós meló elég kemény volt.

A munka úgy alakul, hogy heti 1 szabadnapom van, 14 órára megyek dolgozni és addig maradunk, amíg van vendég. Ez általában fél 12, de volt már hajnali 2 is. A munkaidő így általában 10-12 óra. Heti 6 nap. Szóval nem egy sétagalopp, de havi nettó 315.000 Ft körüli összegért plusz a jatt, ami szintén szép összeg - hát elviselem. :).

Az első hetemet végig sírtam itthon a szobámban. Hiányzott a vőlegényem, a családom, a kiskutyám, aki nagyon fontos nekem. Aztán elkezdtem belerázódni, már nincs izomlázam egy-egy munkanap után, s nem fáj annyira már a lábam sem.

Újra elölről mindent

Azóta már a vőlegényem kiköltözését tervezzük. Persze még kicsit odébb van, hiszen otthon még sok a fizetni való. Mindent le kell tudnunk először. Aztán elkezdeni itt felépíteni egy új életet. Újra elölről mindent. Azzal a különbséggel, hogy itt hagynak élni és egy gazdaságilag erős országban élheted mindennapjaid és tervezheted a jövőd. Más, nagyon más.

Egy biztos. Aki szeretne anyagiak tekintetében biztonságot maga körül az gondolkodás nélkül induljon neki. Azonban én is csak azt tudom hangoztatni, ahogy sokan mások. Alap nyelvtudás nélkül NE! Szánjuk rá azt a fél évet otthon. Tudom, sokszor azonnali megoldás kell a problémákra, de ha nincs nyelvtudásod kihasználnak, aztán kulloghatsz haza lelkileg megtörve.

Én nem szeretnék többet Magyarországon élni. Hazalátogatok majd biztos sokszor, de úgy ,,haza" már nem szeretnék menni. Oda én nem szülök gyereket, ahol nekem 24 évesen nincs jövőm. Szép ország, gyönyörű. De belülről rohad. Ez a szomorú valóság. A végállomás pedig nekünk még lehet, hogy az USA lesz."

http://hataratkelo.blog.hu/2014/09/04/haza_mar_nem_szeretnek_menni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cenzor-monopólium: Állami Kommunikációs Ügynökség
  2014-09-12 08:21:14, péntek
 
  Cenzor-monopólium: Állami Kommunikációs Ügynökség
2014. szeptember 07. - 21:10


Az Orbán-kormány kézbe vaszi az ügyet! Hamarosan megalapítja - a hónapok óta rebesgetett - Állami Kommunikációs Ügynökséget, amely az összes állami szerv kommunikációjáért felelős lesz - tette közzé a Magyar Közlönyben.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, miszerint a kormány létrehoz egy központosított kommunikációs hivatalt.

Ezek szerint "az egységes, koordinált kormányzati kommunikáció megvalósítása érdekében - a Magyar Nemzeti Bank, az önálló szabályozó szervek, valamint az autonóm államigazgatási szervek kivételével - a központi költségvetési szervek, valamint a többségi állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek reklám, PR és kommunikációs feladatait egy központi kommunikációs hivatal" látja el.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valamint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával szeptember 15-ig kell kidolgoznia/elkészítenie az erről szóló előterjesztést és benyújtania a kormánynak.



Bíró Dalma - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/09/07/cenzor-monopolium-allami-kommunikacios-ugynokse g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A miniszterelnök esete a panaszbizottsággal
  2014-09-12 07:23:31, péntek
 
  A miniszterelnök esete a panaszbizottsággal
2014.09.11. 23:46



A brit PCC ( a brit sajtó panaszbizottsága) megállapította, hogy David Cameron miniszterelnök egy véleménycikkben súlyosan félreértelmezte a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatait. A PCC szerint a Daily Telegraph megsértette a szerkesztői etikai kódexet azzal, hogy a hibás adatokat publikálta. A PCC egy önkéntességre alapuló testület (éppen most alakul át IPSO-vá), legsúlyosabb alkalmazható szankciója a határozott hangnemű letolás.

A panaszt a NIESC (Nemzeti Közgazdaságtudományi és Társadalomkutatási Intézet) igazgatója Jonathan Portes nyújtotta be. A NIESC egy független kutatóintézet, mely intézet kutatási eredményeit a brit kormány is felhasználja.

A Daily Telegraph vélhetően (ma is megtette ezt egy hasonló esetben) közleményben fogja tudatni, hogy elmarasztalták.

Képzeljük el azt, hogy van valamiféle független testület Magyarországon, amelyik elmarasztalja a Magyar Nemzetet azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök hibásan idézte egy írásában a KSH adatait. Képzeljük el azt, hogy a Magyar Nemzet főszerkesztője belátja, hogy hibáztak azzal, hogy nem figyeltek fel a pontatlanságra. Képzeljük el egy pillanatra azt, hogy a Magyar Nemzetben, Heti Válaszban, Magyar Hírlapban és esetleg bizonyos balliberális orgánumokban valódi újságírók dolgoznak, nem k.... .... pöllencsek. Olyan emberek írják az újságot, akiknek ugyan határozott véleményük van, időnként baromságokat írkálnak, de azért az integritásukat nem áldoznák fel egy miniszterelnökért.

Képzeljük el azt, hogy léteznek független kutatóintézetek Magyarországon, amelyekkel együttműködik a kormány, annak ellenére, hogy azok nem a kormányfő okosságait próbálják mentegetni. Képzeljük el azt, hogy Magyarországon valakinek az igazság a fontos és nem az, hogy melyik pártocska adja a polgármestert Taktaharkányban. Képzeljük el azt, hogy Magyarországon a méltóság kifejezésnek van valamiféle jelentése.

Nagy Britanniában élek, nem nagyon messze Skóciától. Jövő csütörtökön a skót nép (és minden magyar egyetemista, aki skót egyetemekre jár) arról dönt, hogy szétváljon-e az Egyesült Királyság vagy sem. A Lordok Háza alkotmányügyi bizottsága (Nagy Britanniának nincs írott alkotmánya, de az alkotmányosságot sokkal komolyabban veszik, mint bizonyos más államok, amelyeknek akár a kora reggeli órákban is átírhatják az írott alkotmányát) egy állásfoglalást tett közzé a skót népszavazás alkotmányos következményeivel kapcsolatban. Gyakorlatilag fogalmuk sincs arról, hogy mi lesz... és ezt írták le. Aki megnézi a 61-es pontot az láthatja, hogy a derék lordokat még egy ilyen esetben sem hagyja el a humorérzékük. Képzeljük el egy pillanatra azt, hogy a magyar parlamentben kompetens emberek vannak, és képzeljük el azt is, hogy ezek a kompetens emberek képesek belátni azt, hogy valamiben mégsem kompetensek.

Képzeljük el azt, hogy Magyarország nem hibátlan ország, de azért létezik. Létezik, mint ország. Nem egy család magánbirtoka, magánstadionja, magántrafikja, hanem egy ország, amely a polgáraié. Képzeljük el, hogy Magyarország polgárai nem hibátlan emberek, de úgy viselkednek, mint egy aránylag komoly ország polgárai és nem arról álmodnak, mikor szaladhatnak le végre húsz deka parízerért a miniszterelnök másodunokahúgának. Képzeljük el, hogy a miniszterelnök nem küldheti a könnyűlovasságot negyvenhárom kilós szociálpszichológusokra, mert tudja, hogy a következő pillanatban az egész ország fordul ellene. Képzeljük el, hogy a miniszterelnök nem küldi a könnyűlovasságot negyvenhárom kilós szociálpszichológusokra, mert nem egy utolsó gyáva kis görény.

Képzeljük el, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Harvardra járt egyetemre, Oxfordban doktorált, és nem a Tolbuhin körúton értette félre az exponenciális függvényt. Ennek ellenére nem okítja a világot makroközgazdaságtanból. Képzeljük el, hogy Magyarországon van valamiféle tudás és tehetség, amelyik előtt a miniszterelnök is meghajol.

Képzeljük el, hogy Magyarországon van valami, ami előtt a miniszterelnök meghajol. Képzeljük el, hogy Magyarországon tízmillió ember fontos és nem egy.

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/09/11/a_miniszterelnok_esete_a_panaszbizottsag gal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Széteshet Nagy-Britannia és Spanyolország
  2014-09-12 07:16:55, péntek
 
  Széteshet Nagy-Britannia és Spanyolország

Amerika szegényedése jelzi, hogy megszűnőben a nyugati világ egyeduralma. Szeptember 18-án skót népszavazás lesz.

Ma, Katalónia nemzeti ünnepén a várakozások szerint félmillió ember árasztja el Barcelona két legszélesebb és leghosszabb, V alakban összefutó sugárútját, a Diagonalt és a Gran Viát, hogy a katalán "voluntat" (győzelem) szó kezdőbetűjének élő megalkotásával kiáltsák oda Madridnak és a világnak: a tartomány a spanyol főváros minden ellenkezése ellenére novemberben megtartja a népszavazást a függetlenségről.

"A skót függetlenség megszavazása földrengést jelentene Nagy-Britanniának."
(Denis MacShane, az Egyesült Királyság volt Európa-ügyi minisztere szeptember 8-án)

"Marine Le Pen elnöksége borzalmas, talán végzetes csapást jelentene Európának."
"A terrorizmus évtizedek óta a legnagyobb veszély... E terroristák, barbárok a civilizáció alapját támadják..."
(Manuel Valls francia elnök figyelmeztetése szeptember 7-én Bolognában amiatt, hogy a Nemzeti Front elnöke lett a legnépszerűbb politikus az országban, majd másnap ugyanő Tuniszban a közel-keleti terroristákról.)

"Putyin az új Napóleon, az ukrán válság pedig az ő diplomáciai Austerlitze..."
(Forbes, szeptember 4.)

Egy hét múlva, szeptember 18-án Skóciában tartanak népszavazást, amelyen e kérdésre kell választ adnia a kis, büszke ország 4,2 millió szavazókorú lakosságának: legyen-e Skócia független? Ha a többség igennel szavaz, a skót kormány szerint Skócia 2016. március 24-én már megünnepelheti függetlenségét, 300 évvel azután, hogy unióra lépett Angliával.
Az elszakadás következményeit valóban csak a közhelyszámba menő "beláthatatlan" szóval lehet jellemezni, ami az egykori globális brit birodalom sorsára vonatkozik, beleértve a transzatlanti, az uniós és a NATO-val való kapcsolatait. Londonon kívül reszket Washington és Brüsszel is, hogy csak a nyugati hatalom két bástyáját említsük. A függetlenedés (amely a múlt vasárnap ismertetett felmérési eredmények szerint többséget kaphat) hatására széteshet a brit monarchia.

Észak-Írországot Skóciától egy helyen csupán néhány mérföldnyi tenger választja el. Ráadásul a két népet a kelta gyökerek révén a közös kultúra és múlt legalább annyira összeköti, mint Magyarországot és Csángóföldet. Mind nagyobb a függetlenségi mozgolódás Észak-Írországban is, és nem csak a "nacionalista" Nyugat-Belfast Falls Roadján található kedélyes kávéházak asztalai mellett. Cardiffban, Wales fővárosának kocsmáiban is mind több saját döntési jogkört akarnak maguknak a helyiek.

A skót függetlenségre készülődés a brit monarchia legnyugatibb csücskében lévő, ugyancsak kelta cornwalliakat sem hagyja tétlenül: "nacionalista" pártjuk, a Mebyon Kernow már meghirdette, hogy a skót parlamenthez hasonló törvényhozást akar. A nemzeti öntudat ott is virágzik. Annak ellenére, hogy a félmilliós tartományban a walesivel és bretonnal közeli rokonságban lévő cornwalli nyelvet (cornish) csak mintegy háromszázan beszélik, az utcanevektől a pékségekig mindenütt kétnyelvű felirat található, miközben a kormány támogatja a nemzeti nyelv oktatását.

Ha Skócia függetlenné válik, ki kell lépnie az EU-ból. Ezt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke egyfajta fenyegetésként is egyértelművé tette. Skócia kiválásával/kilökésével az EU történetében először fordulna elő, hogy a szervezet tagországot veszít. És mi lesz, ha nemsokára - akár a függetlenségre, akár az együtt maradásra szavazó - Nagy-Britannia népe dönt népszavazáson a kilépés mellett, miközben a függetlenségére szavazó Katalónia szintén automatikusan elvesztheti uniós tagságát? Netán uniós "szűkítési" biztost kell kinevezni?
Az önálló országként létrejövő Skócia nagyon gazdag ország lesz. Az Északi-tengerben lévő gigantikus olajtartalékait 600 milliárd dollárra becsülik. Amit megtartanak maguknak. A függetlenség mellett kampányolók szerint Skócia egyfajta olajban úszó Norvégia-szerű utópia lesz - ahol viszont finom a saját whiskey.

A kiválással Nagy-Britannia és az egész, már Skócia nélküli NATO búcsút mondhat a nyugat-skóciai Clyde-nál lévő termonukleáris haditengerészeti támaszpontnak, ami védelmileg megrengeti az egész észak-atlanti szervezetet. A támaszpont áttelepítését a Wall Street Journal szeptember 8-i száma "a csillagászati költségek miatt szinte lehetetlennek" ítéli. A skót újracsatlakozás mindkét brüsszeli szervezethez, azaz a NATO-hoz és az EU-hoz, évekig tarthat. Ráadásul a skótok - a svéd modellre hivatkozva - aligha lennének hajlandóak elfogadni azt az uniós követelményt, hogy bármikor is bevezessék az eurót.

Az új skót állam berendezkedése lényegesen demokratikusabb lenne a mostani, westminsteri mintánál, ahol például a lordok házában 26 helyet tartanak fenn anglikán püspököknek csak azért, mert ők az államvallást képviselik (klubrádiós véleményformálók, figyelem!). De a skót parlament, a Holyrood ennél már most is demokratikusabb: ott arányos a képviseleti rendszer, ami persze érintetlen maradna. A skót függetlenedéssel szétesésnek induló Egyesült Királyság elveszítheti helyét az ENSZ Biztonsági Tanácsában, de hogy a G8-akban meglévő tagságának búcsút mondhatna, az biztos.

A skót népszavazás sikere hatalmas lökést adna a hasonló katalán mozgalomnak. A felmérések szerint ott jelenleg a nép fele kíván önállóságot. Madrid viszont erről hallani sem akar, és az alkotmányra hivatkozik, amely tiltja a kiválást. A katalánok ennek ellenére választani és szavazni fognak, függetlenül attól, hogy azt minek nevezik majd. Például "a nyilvánosság megkérdezésének", mint tervezik. A spanyol kormány éppúgy retteg Katalónia függetlenedésétől, mint London Skócia elszakadásától. Olyannyira, hogy antidemokratikus eszközöktől sem riad vissza. A napokban a hágai spanyol nagykövetség megtiltotta, hogy az ottani Cervantes Intézetben a híres szerző, Albert Sánchez Pinol bemutassa holland közönségének a Spanyolországban pillanatok alatt bestsellerré vált katalán témájú történelmi regényét, a Victust.

Ennyi kihívást a legjobb formában lévő intézmények is nehezen viselnének el. Csakhogy ennek éppen az ellenkezőjéről van szó. Hogy miként látja például a globális brit hetilap, a The Economist a mai EU-t, arra a legjobb példa augusztus 30-i számának szenzációs borítója. Egy apró, süllyedő uniós papírhajó elején áll a riasztóan népszerűtlen Hollande francia elnök, mellette a növekedésében megrekedt Németország kancellárja, Angela Merkel. A papírcsónak harmadik figurája az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi a kezében fagylaltot tartó, mereven álló Renzi olasz miniszterelnök mögött ül, és egykedvűen meri ki a vizet a tenger szintjétől két milliméterre lévő csónak végéből.

"Gyermekük", az euróövezet a legújabb adatok szerint reménytelenül beteg, mint maga az unió. Amely épp hétfőn riadt vissza nemcsak az Oroszország ellen bevezetett szankciók kiszélesítésétől, de maguktól a szankcióktól is, rádöbbenve azok bumeránghatására. Bár a Brüsszelben hétfőn öszszeült nagykövetek megegyeztek az új szankciókban, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács távozó elnöke már azt mondta: "A helyzet függvényében az EU készen áll revideálni a szankciókat teljes egészében vagy részben." Farkasszemet néztek, de nem Moszkva pislantott először, hanem Brüsszel. Hiszen Amerika nyomására az egész egész ukrán válság kirobbanásában aktív szerepet vállalt a demokratikusan megválasztott ukrán elnök és kormánya megdöntésében. Most már Oroszország is készen áll ellenszankciókra. Például azzal, hogy lezárja légterét az uniós légitársaságok gépei előtt, csődközeli helyzetet teremtve ezzel néhányuknak. Közben Belgiumban a lapok napok óta cikkeznek arról, hogy a királyság mely területén milyen arányban csökkenne az áramszolgáltatás, ha hiány lépne fel. Ilyen gondok a II. világháború óta nem voltak.
A NATO pedig újabb ön- és közveszélyes katonai kalandokon töri a fejét. Craig Murray, volt üzbegisztáni brit nagykövet, aki posztjáról London külügyi politikája miatt morális meggondolásokból évekkel ezelőtt távozott, szeptember 8-án így írt blogjában: "A NATO messze a legnagyobb veszélyt jelenti a világbékére. Azonnal fel kellene oszlatni."

A Csendes-óceán túloldalán hasonlóan riasztó a helyzet. A háborúkhoz szükséges pénz terén is.
Az amerikai szövetségi banknak a háztartások anyagi helyzetét felmérő legutóbbi jelentésének harmadik oldalán az olvasható, hogy a megkérdezettek 40 százalékánál is kevesebben mondták, hogy szükséghelyzet esetén vagyontárgyaik eladása nélkül elő tudnának teremteni 400 (!) dollár készpénzt.
És akinek ez sem elég, vessen egy pillantást Amerika vezető folyóirata, a Foreign Affairs szeptember-októberi számának drámai címlapjára. Ott a lassan összeomló Capitolium épülete látható, alatta pedig ez a mondat: "Látogassa meg Amerikát, az összeomlás és a működésképtelenség országát!"

Ezzel a címmel írt cikket Francis Fukuyama a folyóiratba. Egy másik írás címe: Hogyan provokálta a Nyugat Putyint?

Mély egyetértésünk a diagnózis láttán.

Sosem volt ilyen közel az általunk megismert Nyugat végórája.

Lovas István 2014. szeptember 11., csütörtök 13:00, frissítve: csütörtök 13:58 Magyar Nemzet - MNO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.