Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Klára képeslapja
  2014-09-13 23:57:36, szombat
 
  Kedves Maroka!
Kívánok neked nagyon sok boldog névnapot és jó egészséget!
Puszillak Kakurdova Klára - Facebook oldalon

..

 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
Margit Gita Balassa Glückné névnapi képe
  2014-09-13 23:53:45, szombat
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Elhunyt Sztankay István 79 éves korában
  2014-09-13 23:41:20, szombat
 
  Meghalt Sztankay István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya pénteken az MTI-vel.
.......


Saját halottjának tekinti a pénteken elhunyt Sztankay István színművészt, a Nemzet Színészét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
Sztankay Istvánt életének 79. évében hosszú betegség után, családja körében érte a halál pénteken. A művész temetéséről később intézkednek. Sztankay István, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, érdemes művész volt.
- Édesapja görög katolikus pap volt. Gyermekkorában a Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába járt. Fiatalon labdarúgó-karrierről álmodott, de 18 évesen rá kellett jönnie, hogy hiába véd jól, a kapus posztjához nem nőtt elég magasra. Mielőtt felvették volna a Színház- és Filmművészeti Főiskolára (háromszor felvételizett), segédkántorként, kifutófiúként, a metróépítkezésen csillésként és anyagmozgatóként dolgozott. Harmadik felvételijén, 1957-ben arra a kérdésre, hogy mi az édesapja, azt felelte, hogy pásztor. Persze később kiszedték belőle, hogy lelkipásztor, ennek ellenére fölvették. 1961-ben diplomázott és Miskolcra szerződött.
- 1963 és 1974 között a budapesti Nemzeti Színház tagja volt, majd 1990-ig a Madách Színház társulatához tartozott. Rövid szabadúszás után 1991-től nyugdíjba vonulásáig a József Attila Színház tagja volt és örökös tag.

- Képek Link

Elismerései:
Jászai Mari-díj (1966, 1974)
Farkas-Ratkó-díj (1967)
SZOT-díj (1970)
Érdemes művész (1978)
Erzsébet-díj (1992)
József Attila-gyűrű (1994)
Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata (1997)
Kossuth-díj (1998)
A József Attila Színház Nívódíja (2003)
A József Attila Színház örökös tagja (2006)
A Nemzet Színésze (2012)

Csokonai Vitéz Mihály: A Reményhez
Szaval: Sztankay István videó Link

Schütz Ila - Sztankay István: Én és a kisöcsém videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Özönvíz szerű esőzések Hazánkban
  2014-09-13 23:12:44, szombat
 
  Árvíz: 124 embert kitelepítettek, víz hömpölyög az autópályán /cikk Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
84 esztendős korában elhunyt Avar István
  2014-09-13 23:07:55, szombat
 
  Hosszú betegség után, 84 esztendős korában elhunyt Avar István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze
.....


A művészt családja körében érte a halál szombaton, temetéséről később intézkednek. Avar István 1954-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A Heves megyei Egercsehiben született 1931-ben. Tizennégy éves korában bányamunkásként már családfenntartó volt, hadifogságba esett apja helyett. A papi hivatás vonzotta, és csak miután apja 1948-ban hazatért a fogságból, színjátszó köri társainak biztatására felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Elsőre felvették és 1954-ben szerzett diplomát a főiskolán.
- Először a Pécsi Nemzeti Színházban játszott. 1960-tól a Madách, 1966-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja volt, 1985-től nyugdíjazásáig pedig újra a Madách Színházban játszott, aztán a Pesti Magyar Színház előadásain lépett fel. Erőteljes, szép orgánuma, természetes játékstílusa szakmai és közönségsikert hozott Avar Istvánnak, pályafutása alatt a drámairodalom legnagyobb szerepeit játszhatta el, nagy sikerű előadások résztvevője volt.
- Színpadi szerepei mellett számos magyar film és tévéjáték főszereplője volt (Vasvirág, Két emelet boldogság, Párbeszéd, A fekete város, Mocorgó, Égi bárány, Álmatlan évek, Hamis a baba). A Színház- és Filmművészeti Főiskolán színpadi beszédet tanított, 1973 és 1990 között - pártonkívüliként - országgyűlési képviselő volt, emellett tagja a parlament kulturális bizottságának.
- Művészi munkáját 1963-ban és 1969-ben Jászai Mari-díjjal, 1975-ben Kossuth-díjjal ismerték el. A kiváló művész címet 1980-ban nyerte el, 2001-ben, Sinkovits Imre halála után a nemzet színészévé választották. A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét a csillaggal 2007-ben kapta meg. Nyolcvanéves korában, az MTI-nek adott interjúban arról beszélt, hogy - bár megszámlálhatatlan filmben, tévéjátékban szerepelt, rengeteget szinkronizált - számára a színház az igazi.
- "Megmagyarázhatatlan varázs a színész és a közönség találkozása az esti előadáson. Amikor lelestem a nézőtérre, figyelő, csillogó szemeket, tátott szájakat láttam. Ez engem boldoggá tesz, doppingol. Öntudatlanul ráteszek még két lapáttal. Megettem a kenyerem javát a pályán, de még mindig jólesik a vége taps" - mondta.

Juhász Gyula: Anna örök
Szaval: Avar István videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Messi_Neymar duó a Barca győzelmét hozta.
  2014-09-13 23:01:57, szombat
 
  Az FC Barcelona labdarúgócsapata hazai pályán győzte le 2-0-ra az Athletic Bilbaót. Neymar duplázott, Lionel Messi két gólpasszt adott.
Így a harmadik forduló után 9 pontja van a Barcelona csapatának, úgy hogy még nem kaptak gólt., csak rúgtak.
Neymar duplázott
....


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Közbeszólt az időjárás: félbeszakadt a KTE-ETO
  2014-09-13 22:44:16, szombat
 
  Első félidő is szakadó esőben zajlott.
Kecskemét - Győri ETO 1:1 volt.
A második félidőt félbe kellett szakítani a felhőszakadás miatt - a pályán bokáig érő víz volt.
- A pálya használhatatlansága miatt az 58. percben, 1-1-es állásnál félbeszakadt a Kecskemét-Győr mérkőzés a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.
...... .....


A második félidőben irreálissá váló talajon már "vízilabdázás" folyt, majd az 58. percben Solymosi játékvezető lefújta a mérkőzést.
....


Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Szűz Mária szent neve szeptember 12.
  2014-09-13 22:25:01, szombat
 
  Szűz Mária.
.


Szűz Mária szent neve
1683. szeptember 12-én szabadult fel Bécs városa a török támadás alól, s ennek tiszteletére rendelte el Boldog XI. Ince pápa ezt az ünnepet, bár már korábban is megvolt a nyoma itt-ott. A Szűzanya számunkra valóban a felszabadítást, a megmenekülést jelenti, hiszen őáltala áradhatott az isteni kegyelem Jézusban ránk. Ezért is kell, hogy különös szeretettel és hálával forduljunk feléje. Ez azonban azt is jelenti, hogy hálánk kifejezéseként valami rendkívüli, ugyanakkor mégis természetes ajándékkal kedveskedjünk neki nevének ünnepén. Ez a "természetesen rendkívüli" ajándék pedig nem lehet más, mint az, hogy elhatározzuk, igyekszünk méltók lenni ahhoz a kitüntetéshez, amely azért ér bennünket, mert az ő gyermekének nevezhetjük magunkat. Nem kell tehát valami hatalmas dolgot tennünk az ő köszöntésére, nem kell lehoznunk a csillagokat, 'pusztán' keresztény, Krisztust követő módon kell élnünk, mert ezzel szerezhetünk igazi örömet Neki, s üdvösséget magunknak. Miért szeretjük Máriát? Elmélkedés P. Szeghy Ernő OCD atyától 1939-ből: Olvasható a katolikus rádió honlapján Link
...... ...........


Testvéreim! Hogy az evangéliumot hirdetem, azzal nem dicsekedhetem, hisze ez kényszerű kötelességem. Jaj, nekem ugyanis, ha nem hirdetem az evangéliumot!
Ha önszántamból teszem, jutalmam lesz, ha nem önszántamból, csak megbízott hivatalnok vagyok. Mi tehát a jutalmam? Az, hogy mint az evangélium hirdetője, ingyen nyújtsam az evangéliumot, és ne éljek az evangéliumban gyökerező jogommal.
Bár mindenkitől független voltam, mégis mindenkinek szolgája lettem, hogy minél több embert megnyerjek. Mindenkinek mindene lettem, hogy mindenkit üdvösségre vezessek. Mindezt az evangéliumért teszem, hogy nekem is részem legyen benne.
Nem tudjátok-e, hogy a pályán a versenyzők mindnyájan futnak ugyan, de a díjat csak egyikük nyeri el? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! A versenyző valamennyien fegyelmezik magukat minden tekintetben; pedig ők csak hervadó koszorút akarnak elnyerni, mi ellenben a hervadhatatlant.
Én tehát úgy futok, hogy célba jussak. Nem a levegőt csapkodom, hanem megfékezem és fegyelmezem testemet, nehogy elveszítsem jutalmamat, miközben másoknak az evangéliumot hirdetem.
1Kor 9,16-19.22b-27

Zsoltár: Válasz: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene! (2. vers.)
Előénekes: Sóvárog és vágyódik lelkem * az Úr udvarába szívem és testem * örvendezik az élő Istenben.
Hívek: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
E: Még a veréb is otthont talál magának, * és a gerle fészket, ahová fiait helyezze; a te oltárodnál, Seregek Ura, * én Istenem és Királyom!
H: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
E: Boldogok, akik a te házadban laknak, * örökkön-örökké dicsérnek téged Boldog az az ember, kinek segítsége tőled van, * és szívében készülődik, hogy hozzád menjen.
H: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
E: Mert az Úristen nap és védőpajzs, * kegyelmet oszt és dicsőséget. Nem von meg semmi jót azoktól, * akik ártatlanul élnek.
H: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
Zsolt 83,3-6.12

Evangélium:
Jézus a hegyi beszédben ezeket a hasonlatokat mondta tanítványainak:
,,Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e bele mind a ketten a gödörbe? Nem nagyobb a tanítvány mesterénél: Akkor tökéletes az ember, amikor már olyan, mint a mestere. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magad szemében a gerendát sem veszed észre? Hogy a mondhatod embertársadnak: Barátom, hadd vegyem ki szemedből a szálkát holott saját szemedben nem látod meg a gerendát? Képmutató! Vedd ki előbb a magad szeméből a gerendát, s aztán törődj azzal, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből."
Lk 6,39-42

Imádság
Mária, Jézus anyja, légy mindnyájunknak édesanyja, hogy mi is tiszta szívűek legyünk, miként te voltál, hogy szeressük Jézust, ahogyan te szeretted őt, hogy a legszegényebbek szolgálatára legyünk, ahogy te tetted, hiszen mindannyian Isten szegényei vagyunk!
Boldog Kalkuttai Teréz
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 179 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2031
  • e Hét: 3801
  • e Hónap: 16477
  • e Év: 250224
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.