Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Az egészségről,egészségesen
  2014-09-14 22:03:09, vasárnap
 
  Link






A stressz 7 meglepő jele

Charlotte Watts élelmezési szakértő szerint a stressz tápanyaghiányt okoz a szervezetben, és ennek meglepő tünetei lehetnek.
Stressz hatására a szervezetünk nagyobb fordulaton dolgozik, és így gyorsabban használja fel a tápanyagokat. A tápanyaghiányoknak pedig megvannak a maguk különös jegyei.
Repedések a száj szélén
Mi okozza? B6-vitamin-hiány
Milyen ételekben található meg? Répa, csirehús,tojás,hal,zöldborsó,spenót,napraforgó mag,avokádó,banán,bab, brokkoli, teljes kiőrlésű gabonák, káposzta, kukorica, burgonya.
Fogcsikorgatás
Mi okozza? B5-vitamin-hiány
Milyen ételekben található meg? Marhahús, tojás, friss zöldségek, vese, máj,gomba
Fehér foltok a körmön
Mi okozza? Cinkhiány



Természetes cink források: hal, hús, napraforgó mag, tökmag, fenyőmag, tenger gyümölcsei, cheddar sajt.
Felváltott székrekedés és hasmenés
Mi okozza? Magnéziumhiány
Természetes magnéziumforrások: hajdina, szójabab,sötétzöld zöldségek, sárgarépa, zöldborsó, édesburgonya, napraforgó és szezámmag,lencse, avokádó
Vérző fogíny
Mi okozza? C-vitamin-hiány
Természetes C-vitaminforrások: bogyós gyümölcsök, citrusfélék, avokádó, brokkoli, kelbimbó, mangó, hagyma, papaja, zöldborsó, ananász, spenót, eper, paradicsom.
Kemény pattanások a felkaron és a fenék környékén
Mi okozza? E-vitamin-hiány
Természetes E-vitaminforrások: hidegen sajtolt olajak, sötétzöld színű leveles zöldségek, hüvelyesek, magvak, teljes kiőrlésű gabonafélék, tojás, hínár, vizitorma.
Gyakori torokfertőzés
Mi okozza? A-vitamin-hiány
Természetes A-vitaminforrások: máj, halolaj, zöld, piros és sárga zöldségek és gyümölcsök úgy mint, a barack, spárga, brokkoli, sárgarépa, papaja, tök, spenót.
forrás:egészségtükör.hu \t

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
ÉRVEK a VÍZIVÁS MELLETT
  2014-09-14 21:57:07, vasárnap
 
 
AMIÉRT FONTOS A VÍZIVÁS - A VÍZ JÓTÉKONY HATÁSAI

Víz nélkül nincs élet.

Már közepes szintű vízhiány hátráltatja, illetve végül megöli a test némely funkcióját.
A víz elektromos és mágneses energiát teremt a test minden sejtjében - megadja a szükséges erőforrásokat az élethez.

A víz az összekötő anyag a sejtstruktúra építészeti rendszerében.

A víz meggátolja a DNS sérülését és a serkenti annak gyógyuló mechanizmusait - kevesebb abnormális DNS termelődik.

A víz nagyban megnöveli az immunrendszer hatékonyságát a gerincvelőben, ahol az immunrendszer és minden mechanikája kialakul - beleértve a rák elleni védekezőképességet is.

A víz a fő oldóanyag az ételek, vitaminok és ásványi anyagok számára. Segíti a táplálék kisebb darabokra bontását és a végső felszívódást.

A víz energiával látja el a táplálékot és így a táplálékrészecskék el tudják látni a testet a szükséges energiával az emésztés alatt. Ezért van az, hogy a víz nélküli ételeknek egyáltalán nincs energiaértéke a test számára.

A víz megemeli a létfontosságú tápanyagok felszívódási arányát a testben.

A víz szállít minden anyagot a testben.

A víz megemeli a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képességét a tüdőben.

Amikor a víz megközelíti a sejtet, akkor oxigént szállít számára, majd elszállítja a visszamaradt gázokat a tüdőhöz kilégzésre.

A víz eltávolítja a toxikus salakanyagokat a test különböző részeiből és elszállítja őket a májhoz vagy a vesékhez, hogy azok megszabaduljanak tőle.

A víz a fő kenőanyag az ízületek számára és segít meggátolni az ízületi gyulladás és hátfájás kialakulását.

A vizet a csigolyák arra használják, hogy bármilyen hirtelen sokkszerű behatásnál egyfajta kispárnaként szolgáljon a gerinc sérülésének elkerülése végett.

A vízivás a legjobb hashajtó és megelőzi a szorulást.

A víz csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

A víz segít megelőzni az artériák elzáródását a szívben és az agyban.

A víz létfontosságú a szervezetnek, hogy fenntartsa a hűtési rendszereit (izzadás) és a melegítési rendszereit (elektromosság).

A víz látja el az agyat a teljesítményhez szükséges elektromos energiával, legfőképp a gondolkodáshoz.

A víz közvetlenül szükséges az idegek ingerületátvivő anyagainak termeléséhez.

A vízre közvetlenül szükség van az agy által termelt összes hormon termelődéséhez.

A vízivás segít megakadályozni gyerekeknél és felnőtteknél a mentális figyelemhiányt.

A vízivás megnöveli a munkavégző képességet és a koncentrációs képességet.

A víz jobb bármilyen ma létező mesterséges ,,felébresztő" italnál és semmi mellékhatása nincs.

A víz segíti a stressz, szorongás és depresszió csökkentését.

A víz visszaállítja a normális alvási ritmust.

A víz csökkenti a kimerültség érzését és fiatalos lendületet ad.

A víz simává teszi a bőrt és csökkenti az öregedés hatásait a bőrön.

A víz fényt és ragyogást ad a szemeknek.

A víz segít megakadályozni a zöldhályog kialakulást.

A víz normalizálja a vérképző rendszert a gerincvelőben - segít megelőzni a leukémia és a limfóma kialakulását.

A víz tényleg létfontosságú szerepet játszik az immunrendszer hatékonyságának növelésében, hatékony a különböző területeken lévő gyulladások és rákos sejtek leküzdésében.

A víz felhígítja a vért és segít megakadályozni a keringés során kialakuló elzáródásokat.

A vízivás csökkenti a menstruáció előtti fájdalmakat és a hőhullámokat.

A víz és a szív verése egy felhígulást és hullámokat teremt, így együtt megakadályozzák, hogy a különböző dolgok leülepedjenek a véráramban.

Az emberi testben nincs elraktározott víz, amihez nyúlhatna dehidratáció esetén. Ezért kell folyamatosan és a nap teljes időtartam alatt inni.

A dehidratáció megakadályozza a különböző szex hormonok termelődését, ezért az impotencia és a libidó hiányának első számú oka a vízhiány.

Az elegendő vízivással lehetővé tesszük, hogy képesek legyünk megkülönböztetni a szomjúságérzetet és az éhségérzetet.

Ha fogyni szeretnénk a víz a legjobb mód erre - igyál elég vizet és diéta nélkül is fogyni fogsz. Nem fogod túlenni magad, mivel sokszor, amikor éhesnek érzed magad, akkor igazából csak szomjas vagy.

A dehidratáció toxikus anyagok lerakódását okozza a szövetek közti helyen, ízületeknél, vesében, májban, az agyban és a bőrben. A víz kimossa ezeket a lerakódásokat.

A víz csökkenti a reggeli hányingert terhesség alatt.

A víz köti össze az elme és a test funkcióit. Növeli a képességet, hogy az ember ráébredjen a céljaira.

A víz segíti megelőzni a memória romlását idős korban. Csökkenti az Alzheimer-kór, sclerosis multiplex és a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát.

A víz segít leszokni bizonyos szerekről vagy megszabadít a tőlük való való függőségtől, mint koffein, alkohol és egyes drogok.

FORRÁS: VIZMEGOLDAS.HU, CAMPAIGNFORTRUTH

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A tisztított vaj – Ghí
  2014-09-14 21:45:42, vasárnap
 
 
A ghí az indiai konyha egyik legfontosabb alapanyaga évezredek óta. Sokszor egyszerű olvasztott vajnak mondják, holott ettől messze sokkal többet tud. Egyik előnye, hogy sokáig (évekig) eltartható, mivel nem romlékony

A ghí készítésére azért volt szükség, mert a helyi klímában a vaj hamar megromlott, nem volt megoldható a hűtve tárolás.

A ghíkészítés eljárása során viszont vajból minden könnyen romló komponens eltávozik.
A vaj felforralása után elpárolog a nedvesség nagy része. A tejfehérje és a tejcukor kiválik, a fehérje fehér réteget képezve lesüllyed, a megolvadt vaj tetején pedig hab jelenik meg. A habot leszedve és a fehér alsó fehérjeréteget visszahagyva a középső zsiradékrétegből lesz a ghi.

A jó vaj zsiradék tartalma, mint tudjuk 82 % körüli.
Ha 82 % zsír, akkor bizony mást is tartalmaz.
Ha ezektől megtisztítjuk, akkor ghít kapunk jutalmul, vagyis tiszta zsírt, amit neveznek vajolajnak vagy vajzsírnak.
Ennek a zsír tartalma 99, 6 %.
Az ilyen vajolaj 1-2,5 évig is eltartható + 15 fokon.
Ez a hivatalos verzió, de tudjuk, hogy “népi" szinten bármeddig eltartható, nem romlik meg.
Sőt minél idősebb, annál nagyobb a gyógyereje
A ghí az egyik természetes forrása az A vitaminnak (jó látás).
Megtalálható benne D vitamin (erős csontok),
E vitamin (egészséges bőr, haj és körmök),
és K vitamin (egészséges sejt működés),
létfontosságú antioxidánsok.
Zsírtartalma: 65 % telített, 25 % egyszeresen telítetlen, 5 % többszörösen telítetlen.
Számos esszenciális zsírsavat, Omega 3, Omega 6-ot is tartalmaz.

Mit nem tartalmaz a ghí?
Nincs benne laktóz, tehát laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.
Nincs benne tartósítószer. Nincs benne adalékanyag.
A ghí támogatja és serkenti az agy működését. Az ayurvéda szerint a ghí a test és az elme koordinátora. Fiatalító hatású, hosszú élettartamot nyújt. Mindennapos fogyasztásra javasolt, de mivel erős hatású, elegendő belőle napi két alkalommal egy mokkás kanálnyi.

Magas a “füst pontja" 190 fok körüli, egyes források szerint 250 fok. Ez azt jelenti, hogy ilyen magas hőmérsékleten sem ég, süthetünk-főzhetünk bátran. (Sütésre többször felhasználható)
Csökkenti a testzsírt és növeli a sovány izomtömeget.
Csökkenti a szérum koleszterinszintet.
Segíti az emésztést, segíti a felszívódást, stimulálja a gyomorsavat.
Székrekedés, fekély esetén is javallott.
Tisztítja a szervezetet, a májat, epevezetéket.
Növeli az immunitást.
“Olajozza" az ízületeket.
Gyulladás csökkentő.
Kiegyenlítő, harmonizáló.
Az ayurvédikus gyógyszerek gyakori összetevője. A táplálkozáson túl, használják masszázshoz, szépítkezéshez

A modern tudomány is vizsgálta és felfedezték, jótékony tulajdonságait.
Gazdag antioxidánsokban, erősíti az immunrendszert, vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
Linolsav jelenlétét mutatták ki benne, ami gátolja a rákos sejtek növekedését és a szívbetegségek megelőzésében van legfőbb szerepe.
A szervezetnek szüksége van zsírokra. Erre kiválóan alkalmas a ghí. (Természetesen a hidegen sajtolt, tiszta olajok is nagyon jók és hasznosak, azonban margarint ne tegyünk családunk asztalára)

A ghí egy igen finom, teljesen tiszta, mindenféle ételhez használható zsiradék, sütéshez, főzéshez egyaránt, de csupán barna kenyérre kenve is fenséges.

A ghít lehet készen vásárolni bioboltokban, de házi készítése is egyszerű, noha odafigyelést igényel és mennyiségtől függően 1-2 órába telik az elkészítése.

Ghí készítése házilag

Mindig sótlan vajból készítsük!

Nem érdemes 10-20 dkg vajjal bíbelődni, mert a munka ugyanannyi vele, mint a nagyobb mennyiséggel.
Tehát vásároljunk legalább 50 dkg jó minőségű vajat.

Tegyük egy lábosba és hevítsük fel.
Ha forrni kezd(de vigyázzunk ne égjen meg), állítsuk takarékra a lángot és tegyünk a lábos alá vastagabb sütőlemezt, vagy lemezeket, hogy minél lassabban párologjon el a belőle a víz.
Csak éppen gyöngyözzön a forró vaj.
Időnként kevergessük meg és a tetején összegyűlt habot (szennyeződést) szedjük le kanállal.

A ghí akkor készül el, ha gyönyörű, átlátszó sárgává válik és az illata finom mogyoróra emlékeztető.
Nagyon gusztusos látvány. Ha úgy gondoljuk, hogy készen van, hagyjuk egy kicsit hűlni az edényben, majd egy szűrőbe tegyünk gézt, és ezen át szűrjük le.

Források: tudnodkell.info, szeretetrehangoltan,





YouTube- Negyedik típusú megtévesztések -- A földönkívüliek leleplezése
Google:
BILL SUBRITZKY SZABADULÁS A DÉMONOKTÓL
Peter J. Horrobin - gyógyulás és szabadulás,
DÉMONI BELÉPÉSI PONTOk
Charles Capps
A Teremtő ereje veled van
A Teremtő ereje meggyógyít
A Teremtő ereje az anyagi életben






Braco
, Exupery idézet: "Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A hét lelki törvény
  2014-09-14 15:42:52, vasárnap
 
  Link





A milliomos észjárás 10 titka : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Állati szeretet
  2014-09-14 07:57:56, vasárnap
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Képek - Állati szeretet  
Gyerekeknek
  2014-09-14 07:50:41, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koal mama és kicsinye
  2014-09-14 07:40:17, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Képek - Állatok és kicsinyeik  
Kreatív
  2014-09-14 00:57:24, vasárnap
 
 
























Akarjuk szuperapu palacsintáit! | NOSALTY - receptek képekkel : Link












Forrás : Link




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
Ennivaló táj.
  2014-09-14 00:56:21, vasárnap
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Kreatív ételek II.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 393
  • e Hét: 2893
  • e Hónap: 11563
  • e Év: 67496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.