Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szellemi valóság- belső utazás
  2014-09-15 19:31:35, hétfő
 
  Link





Link

Mindannyian rendelkezünk mindazzal a belső bölcsességgel és tudással, amelyre valaha is szükségünk lesz. Intuitív gondolkodásunk hozzáférhetővé teszi ezt számunkra, és összekapcsol bennünket az univerzum intelligenciájával is. Mégis gyakran nehezen találjuk meg a kapcsolatot saját bölcsességünkhöz. Erre az egyik legjobb módszer az, ha aktiváljuk és megismerjük belső vezetőnket. Ezt a belső vezetőt sokféle módon szokták nevezni; lehet tanácsadó, lelki vezető, őrangyal.

Lehet, hogy a belső vezetőd felhívja a figyelmedet néhány olyan dologra, amire soha nem figyeltél azelőtt, vagy egyszerűen csak örültök egymásnak. Kérdezd meg tőle, van-e valami, amit el akar mondani neked, vagy mit tanácsol e pillanatban. Tegyél fel konkrét kérdéseket neki. Lehet, hogy azonnal kapsz választ, ha nem, akkor se keseredj el, a válasz valamilyen formában meg fog érkezni később, csak figyelj. A találkozó befejeztével mindig mondj köszönetet. Sose zavarjon, ha nem látod, nem érzékeled tisztán és pontosan a belsővezetődet Néha megőrzi izzó fény alakját, vagy elmosódott, kivehetetlen külsejét. Az a fontos, hogy érezd az energiáját, az erejét, jelenlétét és szeretetét.

Ha a belső vezetőd valaki olyannak az alakjában mutatkozik meg, akit ismersz, az is előfordulhat. Ne lepődj meg, ha a belső vezetőd alakja valamiben szokatlannak tűnik, az alak, amelyben megmutatkozik előttünk, a saját elménk teremtménye, amely határtalan. Elképzelhető, hogy a belső vezetődnek meglepően jó humorérzéke van, vagy úgy kommunikál, hogy közvetlenül magukat az érzéseket és az intuitív tudást adja át. A belső vezetőd, időről időre megváltoztathatja alakját vagy akár a nevét is. Az is lehet, hogy évekig ugyanolyan marad.. Ha bármikor útmutatásra, bölcsességre, tudásra, támogatásra, szeretetre vágysz, ha kéred mindig a rendelkezésedre áll. Sokan szoros kapcsolatot alakítanak ki belső vezetőjükkel, és a napi meditációjuk során mindig találkoznak vele.

A meditáció veszélyei

Ha a meditálónak sikerül ráhangolódnia egy magasabb tudati szférára, ahol remekül érzi magát, akkor nem szívesen tér vissza a küzdelmekkel teli földi világba. A meditációt vezető személyeknek éppen ezért igen nagy felelősségük van, és kötelességük visszahozni mindenkit a meditáció befejezése után.

Nagy veszélyforrás a türelmetlenség, amikor az útonjáró a gyors haladás érdekében több módszert összekever, kipróbál és esetleg drogokkal rásegít.

Vezetés nélküli meditációnál igen könnyen előfordul, hogy különböző entitások jelentkeznek nálunk, akiket jól érzékelünk, látunk, hallunk, de nem biztos, hogy a lelki fejlődésünket szolgálják. Mindezek elkerülése érdekében, javasolt a szívszentély megteremtése, ahová bármikor visszavonulhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Meditáció  
*** BOLDOG LESZel ! ***
  2014-09-15 19:21:24, hétfő
 
 
NAGYTAKARÍTÁS - 8 DOLOG, AMIT PUCOLJ KI AZ ÉLETEDBŐL, ÉS BOLDOG LESZEL!


Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik, mígnem a végén azonosul velük, és a kritikákra már csak a vállát rángatja, hogy persze, de én ilyen vagyok". Az emberi elmére sok minden hat: képek, szagok, hangok, érzések, érzelmek, vagy éppen ezek hiánya. Viszont van egy olyan érzés, ami kifejezetten erősen hat, és az a félelem. A félelem az, ami olyan szokásokra veszi rá az embert, amelyek teljesen idegenek tőlük. A szokásaink, akárcsak az elménk, fejleszthető. Minden olyat kizárhatunk az életünkből, amelyek visszahúznak minket, és idegenek a valódi, boldog énünktől.

Összegyűjtöttük az általunk legfontosabbakat:

1. Panaszkodás Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy felelősségvállalás és konkrét cselekvés helyett másban keressük a hibát, egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk. Te szívesen vagy a körülményeid áldozata? Megoldás: szívd fel magadat, és vedd a kezedbe a sorsod irányítását!

2. Pletykálkodás Egy másik szintén gyakori rossz szokás. Mit jelent a számodra a pletyka? Miért pletykálkodsz? Nem azért, hogy ezzel tereld el saját magadról a figyelmet? Megoldás: másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keress. Baj esetén kibeszélés helyett mutass együttérzést.

3. Halogatás A fontos dolgok halogatása végül mindig intenzív szorongáshoz vezet (pl. nem veszed fel a telefont). Ha tudod, hogy meg kellene csinálni egy feladatot, de eddig még nem vágtál bele, akkor csináld meg most. Miért tologatnád magad előtt? Megoldás: Vegyél egy mély lélegzetet, és tedd, amit tenned kell!

4. Szüntelenül csak a munka Akár a te munkád a legfontosabb a világon, akár nem, mindenkinek szüksége van pihenésre. A hivatás az élet része, de pihenj néha, ne félj attól, hogy ha nem dolgozol, nem fogják látni, hogy létezel! Keresd meg a benned szunnyadó taoistát és adj választ erre a kérdésre: "Az életem végén azt fogom jobban sajnálni, hogy nem dolgoztam még többet, vagy azt, hogy nem töltöttem több időt a szeretteim és a barátaim körében?" Megoldás: Lazíts, iktass be heti egy pihenőnapot, amikor csak a családoddal foglalkozol.

5. Felesleges kiadások Azt hiszem, ehhez nem kell túl sok magyarázat. Az időnk nagy részét olyan dolgok vásárlására (vagy vásárlásra szükséges pénz előteremtésére) fordítjuk, amelyek azon kívül, hogy az önérzetünket növelik, semmi másra nem jók. Ne feledd, hogy mindenféle plusz tárgyak nélkül is teljes személyiség és egyéniség vagy, nincs szükséged felesleges kiegészítőkre. Megoldás: fogadd el, hogy nem a tárgyak tesznek azzá, aki vagy.

6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások Talán meglepő ezt hallani, de az idő nagy részében az égvilágon senki semmit nem gondol rólad. Ezt most ne vedd rossz néven, egyszerűen csak a többiek is pont azzal vannak elfoglalva, hogy te éppen mit gondolsz róluk. Amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról. Megoldás: vonatkoztass el attól, hogy éppen mások mit is gondolnak rólad. Ez egy csomó mentális energiát megspórol.

7. Perfekcionizmus és önbizalomhiány A tökéletesség bűvöletében élni valójában állandó félelmet jelent. Ha maximalista vagy, akkor szinte állandóan kétségbe vagy esve, és mindent és mindenkit meg akarsz javítani. Ha mindig a hibákat keresed, majd javítasz rajtuk, aztán megint hibát keresel, amit javítani lehet, akkor romboló és szükségtelen ciklusokba kergeted magadat. Ha a hiányosságokat keresed, az elméd is a negatív dolgokkal kezd el azonosulni. Megoldás: próbálj meg a pozitív dolgokra fókuszálni: nem kell mindent tökéletessé tenni! (Nem is lehet.)

8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn Ó, igen, ezek a legalattomosabb szokások. A félelem nagyon szereti ezeket a szokásokat, mert így állandó terrort tarthat az elmédben. Rettegsz, hogy a jövőben megismételed a múlt hibáit. Ha a múlt és a jövő között őrlődsz, soha nem leszel a jelenben. Márpedig mindened, amid van, az csak a jelen pillanatában van. Hogy szeretnéd a jelent tölteni? Megoldás: a múlt hibáira úgy tekints, mint bölcs oktatómesterekre, amelyek alapján okos döntéseket hozhatsz a jelenben.

Forrás: www.fenyportal.hu



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Boldogságról**  
Nagy Lajos : A sas
  2014-09-15 18:39:06, hétfő
 
 
A sas ragadozó madár, ami azt jelenti, hogy ha egy sast csirizzel bekenünk, és a falhoz vágjuk, hát odaragad. Ettől a tulajdonságától teljesen függetlenül, a sas kisebb élő állatokkal táplálkozik.

A sasnak sokféle fajtája van, amelyek színre és nagyságra különböznek egymástól, legkisebb a mezei sas vagy kánya, legnagyobb a kőszáli sas, bár van kis kőszáli sas is, amelyik csak évek múltán, ha már megnőtt, lesz nagy kőszáli sassá.






A sast sasok nemzik, és ez mindaddig így is lesz, amíg Núbia párduca nem fog szülni egy gyáva nyulat.

A sas igen bátor madár, a nálánál gyengébb állatokat, amelyek védekezni képtelenek, halálukat megvető bátorsággal végzi ki, és eszi meg, amiért is a madarak királyának nevezik.

Száraz, napos időben látni, amint a sas szép szabályos köröket ír le a levegőben, és mind magasabbra és magasabbra emelkedik, aztán siklórepüléssel zuhan le csaknem a földig, amiért is a sast a repülőgépfélék családjához sorozzuk. (Linné mgfrdl. sírjbn.)






A sast nagy előszeretettel vadásszák, ami úgy történik, hogy a fészke közelében lesbe áll a vadász, megvárja, míg a sas repülni kezd, akkor golyót ereszt bele, s a sas, ha a golyó talált, motorhiba miatt kénytelen leereszkedni. Akkor a vadász odamegy hozzá, és európai módszer szerint foglyul ejti, azaz agyonüti.

A sas igen okos állat, a repülésben kiváló, technikai kísérletekkel is foglalkozik. Föl van jegyezve róla, hogy egyszer egy kis gyereket akart a repülésre megtanítani, amiért is karmai közé kapta, fölvitte a magasba, és eleresztette. A kísérlet nem sikerült.

A sas a fészkét csaknem hozzáférhetetlen helyeken, igen magas fákra rakja, ahová, anélkül, hogy a fa törzsét még külön beszappanozná, nem mászhatnak föl a fészekrabló suhancok. Ide rakja a nősténysas a tojásait, nehogy a rossz emberek rántottát csinálhassanak belőlük.






A sas hangját vijjogásnak nevezik, mert hasonlít a civakodó öregasszonyok hangjához.

A sasnak olyan éles szeme van, mint a sasnak. Rendkívül messzire lát, s mikor a magasban kering, a legkisebb állatot is meglátja, és lecsap rá. Ez ellen az állatok úgy védekeznek, hogy sokan vannak, s mivel a sas közülük csak egyre csaphat le, a többiek ezáltal kinn maradnak a vízből, sőt még jól is mulatnak az úgynevezett áldozat pechjén.

A sassal közeli rokon a keselyű, ami tulajdonképpen nem más, mint egy olyan sas, amelyik döglött állatokat eszik, ami nagy ízléstelenségre, de kitűnő gyomorra vall. A keselyűk még nagyobbra is megnőnek, mint a sasok, legnagyobb köztük a kondorkeselyű, amely az Andesek vagy Andok hegyláncaiban tanyázik, amit ezért Undok hegyláncnak is szoktak nevezni.






Úgy a sasnak, mint a keselyűnek élettartama igen hosszú, néha száz év is, ami azonban e madarak kellő időben való lelövésével redukálható.

A madarak e családjához tartozik még a griffmadár, amely található a mesekönyvekben, és amely táplálkozik a mesekedvelő emberek butaságából, tehát élettartama örök. Életük a törvények védelme alatt áll, amennyiben vadászásukat, azaz a buta emberek agyonütését mindenütt szigorúan tiltják.

Igen szimpatikus a sasok közt a kétfejű sas, amely csak döglött állapotban látható, s hajdan címereken tanyázott.

1920






Van bennem egy sas, mely szárnyalni vágyik
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A sasról  
Márai Sándor idézetek
  2014-09-15 16:34:28, hétfő
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Író - Márai Sándor**  
*** VERSek VIDEÓN ***
  2014-09-15 16:28:23, hétfő
 
  Az ember a világmindenséget beragyogó csillag. : Link



 
 
0 komment , kategória:  Videók : Hangos versek  
Ráncosodás kezelése
  2014-09-15 12:20:30, hétfő
 
  A ráncosodás a hölgyek legkérlelhetetlenebb ellensége. Ám bizonyára mindenki tapasztalta már, mennyire kisimul az arcunk, ha valamilyen szép könyvet olvasunk, jó filmet nézünk, vagy valamilyen kellemes elfoglaltság köti le a figyelmünket. Egy-egy szép táj, a természeti jelenségek vagy az állatok, a növények életének megfigyelése, szeretteink közelsége olyan mindennapi örömöket jelent, mely békét, nyugalmat hoz lelkünkre, maga a boldogság.

A boldog ember arca ragyog. A testápolás, a csendes pihenés, a sportolás a legnehezebb munka után is gyógyító hatású, léleknyugtató. A lélekápolás a legkiválóbb szépségmegőrző.

Az időskori ráncosodás természetes folyamat. Aki önmagával és a világgal megbékélten képes megöregedni, nem szenved a ráncok miatt, hanem a mindennapi, egyszerű tisztálkodással hátráltatja meg a kialakulásukat. Persze vannak esetek, mikor arcunk valamilyen betegségtől, a légszennyeződéstől idő előtt megráncosodik, foltos lesz. Ezt mindenképpen kezelni kell. Ha nem épp derűs hiuságból, a környezetünkre való tekintettel, akik bizonyára aggódnak, ha ráncosan, mélabús hangulatban kell látnia minket.

Citrom, ráncosodás ellen. A citrom ősidőktől fogva ismert szépítőszer, mely üdén tartja az arcbőrt. Alkalmazása egyszerű: a citromot kettévágjuk és kifordítjuk, hogy két kis csészeszerű formát nyerjünk. Ezekbe belekeverjük a fehérjétől jól elválasztott tojássárgáját, s tetszés szerint pár csepp illatos olajt is önthetünk hozzá. Ez után a héjakat gondosan lekötjük, és egy napig hagyjuk állni. Végül e keverékkel bedörzsöljük az arcunkat, mire az arcbőr könnyedén összehúzódik. Egy ideig arcukon hagyjuk e maszkot, majd barbolya-főzettel lemossuk, de nem töröljük meg, hanem langyos vízzel újra megtisztítjuk az arcunkat. A langyos vizet saját ízlésünk szerint illatosíthatjuk is. A művelettől a bőr teljesen megtisztul, simává és puhává lesz. A citrom ilyenszerű gyakori alkalmazása a ráncokat is elmulasztja.

Ránctalanító mézes zselé. Három és fél g zselatint keverjünk el pár csepp rózsavízzel és hagyjuk kis ideig állni, majd keverjünk hozzá az előbbinél kétszer több cseppnyi rózsavizet és az edényt forró vízbe téve melegítsük addig, míg a massza cseppfolyóssá válik. Ezután két kanál desztillált vízbe keverjünk egy kanál mézet és melegítsük fel. A két keveréket aztán elegyítsük, és hagyjuk állni míg zseléssé válik. Mikor már zselés, kenjük fel az arcra, nyakra, és a dekoltázsra, majd hagyjuk fél órát pihenni. Ekkor öblítsük le előbb meleg, majd hideg vízzel.
Amennyiben az elkészült ránctalanító mézes zseléből marad egy mennyiség, azt hűvös helyen tárolhatjuk, majd használat előtt újra felmelegítjük. Ez az arcpakolás minden bőrtípusra alkalmas.

Forrás : Link






Otthoni gyógymódok ráncok kezelésére


Vannak emberek, akik bármit megtesznek, hogy elkerüljék a tükörbe nézést, amikor a ráncaik az öregedéssel elkezdenek gyarapodni. A ráncokat a vékony, megereszkedett bőr okozza. Leginkább az arcon, a nyakon, a kézfejen és a felkar tetején jelentkeznek.

Sokféle házi gyógymód létezik, amelyek segítségével csökkenthetjük a ráncokat és megelőzhetjük az újabb ráncok kialakulását.

A ráncok a természetes öregedési folyamat részeiként jelennek meg, amikor a kötőszövetekben lévő kollagén és elasztin lebomlik. A korai vagy túlzott ráncosodást azonban más tényezők is okozhatják. Ráncosodhat a bőr, ha túlzott napfénynek vagy durva időjárásnak van kitéve; de kiváltó ok lehet a dohányzás, bizonyos drogok fogyasztása, túlzott stressz, hirtelen fogyás, E-vitaminhiány vagy genetikai hajlam is.
A 10 leghatékonyabb ház gyógymód ráncok kezelésére:

1, Görögszéna
A görögszéna levelei, magjai, de még az olaja is remek ellenszer különböző bőrproblémák, így a ráncok kezelésére.

A levelekben rengeteg vitamin és ásványi anyag van, amelyeket könnyen felszív a szervezet, és amelyek rendszeres használat esetén segítenek visszaszorítani a ráncokat.

 Őröljünk le egy maréknyi friss görögszéna levelet, és készítsünk belőle sűrű krémet! Éjszakára kenjük be vele az arcunkat! Reggel mossuk le langyos vízzel!

 Arcmosáshoz használhatunk olyan vizet is, amelyben előzőleg görögszéna magokat forraltunk, de egyszerűen bekenhetjük a növény olajával is az arcunkat.

2, Aloe vera
Az Aloe vera maliksavat tartalmaz, amely növeli a bőr rugalmasságát, ezzel halványítva el a ráncokat.

 Nyerjük ki egy Aloe vera levél levét! Kenjük be vele a bőrünket és hagyjuk rajta 15-20 percig, majd mossuk le langyos vízzel!

 Keverjünk össze egy teáskanál Aloe vera gélt egy E-vitamin kapszula tartalmával! Kenjük be vele a ráncos részeket! Hagyjuk a bőrön félóráig, majd mossuk le langyos vízzel!

3, Gyömbér
A gyömbér a magas antioxidáns-tartalmával veszi fel a harcot a ráncok ellen. Emellett megakadályozza az elasztin lebomlását - a ráncosodás egyik fő okát.

 Keverjünk össze egy csipet reszelt gyömbért egy evőkanál mézzel! Fogyasszuk reggelente!

 Gyömbérteát is ihatunk napi két alkalommal.

4, Víz
A vízfogyasztás az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb házi praktika a ráncok kezelésére. A víz hidratálja a testet és megtartja a bőr nedvességét. Ha a test ki van száradva, a bőr öregebbnek néz ki. Tiszta, szűrt vizet igyunk, mert a szűretlen vízben olyan vegyszerek lehetnek, amelyek idővel károsítják a bőrt! Legalább 2,5 liter szűrt vizet igyunk naponta! Indítsuk egy pohár vízzel a napunkat, és mindig tartsunk magunknál egy üveggel! Emellett kerüljük az alkoholos és szénsavas italokat, amelyek kiszáradást okozhatnak!

5, Banán
A banánban rengeteg vitamin, ásványi anyag és antioxidáns található, amelyek segítenek megszüntetni a ráncok kialakulásának okait. Ha heti kétszer alkalmazzuk ezt a gyógymódot, már azzal megfiatalíthatjuk a bőrünket és természetesen tüntethetjük el a ráncainkat.

 Nyomjunk össze két érett banánt!

 Kenjük be a masszával a ráncos felületeket! Legalább félóráig hagyjuk a bőrön, majd mossuk le langyos vízzel!

 Utána hidratáljuk a bőrünket!

6, Mandula
A mandulában sok rost, E-vitamin, vas, cink, kalcium, folsav és olajsav van, amelyek együttes hatásukkal elnyújtják az öregedés folyamatát és elhalványítják a ráncokat.

 Áztassunk tejbe pár szem mandulát egy éjszaka alatt! Reggel hámozzuk meg a magokat és daráljuk le őket, hogy egy sűrű krémet kapjunk! Kenjük be a krémmel a ráncos bőrfelületeket és a szemünk alatti részt a sötét karikák eltüntetéséhez! Hagyjuk a bőrön a krémet egy darabig, majd langyos vízzel mossuk le! A legjobb hatás érdekében ismételjük naponta!

 A mandula olaját is az arcbőrbe masszírozhatjuk, ezzel is késleltetve az öregedés tüneteit.

7, Olívaolaj
Az olívaolaj remek antioxidáns-forrás, különösen gazdag A- és E-vitaminban, amelyek sikeresen veszik fel a harcot a bőrkárosító szabadgyökök ellen.

 Ha rendszeresen masszírozunk olíva olajat az érintett bőrfelületekre, azzal hidratálhatjuk, javíthatjuk, sőt regenerálhatjuk a bőrsejteket. Az olaj mélyen behatol a bőrbe, így hosszútávú védelmet nyújt és sokáig hidratálja a bőrt.

 Keverjünk össze pár csepp mézet pár csepp olívaolajjal és glicerinnel! Naponta kétszer masszírozzuk a bőrünkbe!

Ezzel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és feszesebbé tehetjük a megereszkedett bőrt.

8, Sárgarépa
A répában rengeteg A-vitamin található, amely elősegíti a kollagén termelődését, és segít simává varázsolni a bőrt.

 Reszeljünk le egy nagyobb répát! A masszát kenjük közvetlenül az arcra, majd félóra után mossuk le langyos vízzel!

 Reggelente és esténként sárgarépalével is megmoshatjuk az arcunkat.

9, Citromlé

A citromlében található citromsav erős exfoliánsként hat és segít eltüntetni a ráncokat. Emellett tisztítószerként és összehúzóként is működik, ezzel elhalványítva a bőrhibákat, a szem körüli karikákat és a ráncokat.

 Finoman dörzsöljünk egy kis citromlevet az arcőrbe! 5-10 perc után mossunk arcot tiszta vízzel! Naponta 2-3 alkalommal ismételhetjük.

 A citromlevet amla (indiai egres) őrleményével is keverhetjük, ezzel természetes módon nyújthatjuk el az öregedés folyamatát.

10, Ananász

Az ananászban található enzimek növelik a bőr rugalmasságát, hidratálják a bőrt és eltüntetik az elhalt hámsejteket. A gyümölcs antioxidánsokban, rostokban és vitaminokban is gazdag, így táplálja is a bőrt.

 Dörzsöljük be az érintett bőrfelületeket ananász húsával! Hagyjuk száradni kb. 20 percig, majd mossuk le hideg vagy meleg vízzel!

 Kenjük be naponta az arcbőrünket egy zöld ananász levével, majd 5 perc múlva mossuk le! Ezzel a módszerrel a szem alatti karikákat is eltüntethetjük.

Az öregedés egy természetes jelenség, amely ráncok kialakulásához vezet, de ezekkel a házi praktikákkal késleltethetjük ezt a folyamatot; segítségükkel még sok évig fiatalosak maradhatunk.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Májfoltok ellen.
  2014-09-15 12:16:26, hétfő
 
  Igen bántók az arcot és a kezet eléktelenítő májfoltok, de könnyen megszabadulhatunk tőlük a következő recept szerint: a finomra vágott vagy lereszelt tormát tegyük egy palackba, öntsünk rá jó minőségű borecetet, és két hétig tegyük állni napos helyre, jól bedugaszolva. Az így érlelt szesszel dörzsöljük be a májfoltos részeket, s a foltok hamarosan elhalványulnak, eltűnnek.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Kopaszodás kezelése
  2014-09-15 12:06:48, hétfő
 
  Kopaszodás elleni tormás hajvíz. Egy nagyobb üvegbe helyezzünk el egy lereszelt tormát, és öntsünk rá egy negyed liter borecetet, s valamivel több narancsvízzel kevert rózsavizet. Az egészet jól rázzuk össze, és légmentesen lezárva két hétig hagyjuk állni. Ekkor szűrjük át finom vászondarabon. A torma magas kéntartalma révén fékezi a hajhullást, sőt, kitartó kezeléssel megállítja, a ritkás hajat pedig sűríti.

Hajbalzsam, tormás-mézes házi készítmény. Egy torma és egy hosszú fehérretek levét facsarjuk ki, és a frissen nyert folyadékhoz adagoljunk cseppenként egy evőkanál olívaolajat. Anyert anyaggal kenjük be esténként a hajbőrt. Erősíti a hajat.

Hajápolás tojássárgájával. Egy tojássárgáját keverjünk el egy evőkanál mézzel s az így nyert keveréket masszírozzuk be alaposan a hajba, majd hagyjuk rajta 20 percig. Aztán mossuk meg hajunkat a szokásos módon. Az eljárást hetente megismételhetjük, erősíti és fényessé teszi a hajat.

A rózsavíz igen jó a vékony szálú, fakó haj erősítésére. Egyenlő adagú vizet és tiszta szeszt elkeverünk négyszer több rózsavízzel, ami serkentően hat a hajhagymákra.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Az igazi szeretet
  2014-09-15 10:23:34, hétfő
 
 
"Az igazi szeretet a pillanatra gondol és az örökkévalóságra, de soha sem arra, meddig tart."

Friedrich Nietzsche




 
 
0 komment , kategória:  Filozófus: Friedrich Nietzsche  
Szellemi méreg
  2014-09-15 10:04:14, hétfő
 
  A gyűlölködő, elutasító gondolat szellemi méreg. Ne gondolj rosszat másokról, mert ezzel önmagadról gondolnál rosszat. Te vagy a saját világmindenséged egyetlen gondolkodója, és gondolataid teremtő erejűek.

Joseph Murphy



 
 
0 komment , kategória:  Író - Dr Joseph Murphy  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 872 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1841
  • e Hét: 4341
  • e Hónap: 13011
  • e Év: 68944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.