Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az arcra írt hiányállapotok felderítése Schüssler arcdiagnos
  2014-09-19 12:32:56, péntek
 
  Hogyan lehetséges, hogy ránézésre látható, mire van szüksége a szervezetnek?

Különböző betegségekben, ásványianyag-hiányos állapotokban a bőrön sajátos elváltozások figyelhetők meg. Arcunk megmutatja, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje nem megfelelő.
A jelzések látványosak és egyértelműek: szokatlan arcszín vagy arcvonások, foltok, ráncok, apró elszíneződések.

Miért fontos a hiányállapot felderítése?
Az ásványi anyagok életfontosságú szerepet játszanak, hiányuk esetén számos betegség kialakulhat, mint például csontritkulás, érelmeszesedés, depresszió, vérszegénység. Hiányukban hajhullás sőt pattanások is megjelenhetnek.

Sajnos a mai korban elég gyakorinak tekinthető, hogy az ásványi anyagok és nyomelemek ugyan kellő mennyiségben rendelkezésre állnak, de azok biológiai értelemben nem reakcióképesek, mert más anyagokkal - mint pl. konzerválószerek, antibiotikumok, bizonyos méreganyagok - reakcióba lépnek. A stressz, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az elsavasodás, a dohányzás, a kávéfogyasztás szintén az ásványi anyagok részleges hiányát, nem megfelelő beépülését okozzák.

Mi lehet a megoldás akkor, ha úgy gondoljuk, hogy egészségesen táplálkozunk?

Olyan információt kell adni a szervezetnek, hogy a táplálékban lévő ásványi só be tudjon épülni a sejtekbe és oda, ahol arra szükség van. Ebben segítenek a szöveti sók, más néven Schüssler-sók.
A szöveti sók terápiás rendszerének alapítója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos 12 szöveti sót használt betegségek gyógyítására, megelőzésére. Terápiás elve még ma is érvényben van, a Schüssler-sókat széles körben alkalmazzák megelőzésre és gyógyításra egyaránt.

Arcdiagnosztikával sokszor korábban is nyilvánvalóvá válik egy-egy ásványi só hiánya, így időben alkalmazva a megfelelő szöveti sót, egyes betegségek kialakulása elkerülhető.

A kialakult hiányállapotok a megfelelő Schüssler-sókkal kezelhetők. A bőrelváltozás romlása sok esetben megállítható, sőt ezek az eltérések rendeződhetnek, a bőr öregedése is késleltethető. Ez azonban csak a felszín, a szervezetben mélyreható folyamatok játszódnak le. Ha arcdiagnosztika során észleljük a hiányállapotot, akkor bizonyos esetekben a betegség kialakulása megelőzhető a megfelelő Schüssler-só kúraszerű szedésével.

A Schüssler-sók azonban nem csak hiányállapotok rendezésére alkalmasak. Akut panaszok esetén is sikerrel alkalmazhatók, mint például felső légúti gyulladások, hányás, hasmenés, görcsök.

Mindemellett a gyógyulás Schüssler-sókkal kíméletesen, mellékhatás mentesen történik, ami fontos választási szempont a gyógyszerek kavalkádjában.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.drfulakupunktura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
Napégés kezelése házilag, Nagymamám módszerével!
  2014-09-19 12:26:55, péntek
 
  A földeket akik művelték gyakorta leégtek a napon, és nem volt naptejük amivel megelőzhették volna. Ha már megesett a baj, a következő praktikákat használták.

A konyhasó minden háztartásban kéznél volt. 2 liter vízben 1 kg sót feloldottak, lepedőt belemártottak, és kicsavarás után betekerték a megégett testet.

A körömvirág szinte minden virágoskertben megtalálható volt. Teájával borogatták kívülről a leégést, és fogyasztották belsőleg is a teát, hiszen nagyon jó gyulladás gátló és antibakteriális hatása van. Akkor szinte minden háztartásban készítettek körömvirág kenőcsöt és ezzel is kenegették a megégett bőrfelszínt.

Komolyabb leégésnél alkohollal kenték be a bőrfelszínt, hiszen nagyon jól hűsített és megszüntette az égésérzetet, valamint gyorsította a gyógyulást.

A jó öreg szódabikarbóna is segítségre volt akár borogatásként akár fürdővíznek elkészítve.
A borogatáshoz kb.2,5 liter víz,25 dkg szódabikarbóna, esetleg kamillatea, és körömvirág tea keverékét használták.

Fürdővízhez is elég ez a mennyiség, de itt figyeljünk arra, hogy a testhőmérsékletünknél kicsivel hűvösebb vízbe feküdjünk, és ezt lassan, de folyamatosan hűtsük tovább. Ne ücsörögjünk sokáig az elhűlt vízben!

A húzódó, égő érzést enyhíthették tejföllel és aludttejjel. Bármelyiket használjuk, vastag rétegben kenjük fel, bár a szaga 15 perc után már nem túl kellemes, de a hatás miatt megéri.

A fájó égő érzést burgonya vagy uborka szeletekkel borogatták, ezzel hűtötték a felhevült szöveteket.

Ha mindenütt leégtek, zablisztet tettek a hűvös fürdővízbe.

Ma reneszánszát éli az aloe vera, hiszen nagyon sok háztartásban, cserépben nevelik. Hámozzuk meg a növény levelét, és zselés belsejével borogassuk be a megégett bőrfelszínt.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.drfulakupunktura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Rovarcsípésekre néhány recept Nagymamám patikájából!
  2014-09-19 12:24:44, péntek
 
  A darázs- és méhcsípés ellen sokat nem tehetünk, a súlyosabb tünetek kialakulását azonban megakadályozhatjuk.

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a méh váladéka savas kémhatású, ezért a csípést lúgos folyadékkal jó bekenni. Ehhez szódabikarbónát keverjünk el kis vízben paszta állagúra és kenjük be a csípés helyét, így csökkenthetjük a kellemetlen panaszokat.

A darázscsípés ezzel szemben lúgos méreganyagot juttat a bőrbe, így azt savas oldattal, pl. citromlével, ecetes vízzel érdemes kezelni.

Mindkét rovar okozta csípés esetén használhatunk jeges borogatást. A hideg borogatás nagy klasszikus - nemcsak a fájdalmat csökkenti, de a duzzanatot is lehúzza.

Hangyacsípés ellen is gyenge lúgot, szódabikarbóna pasztát vagy híg ammóniát használjunk, hogy semlegesítse a hangya által csípés közben kibocsátott hangyasavat!

Szúnyogcsípésre az ecet az egyik legjobb házi gyógymód. Enyhe ecetes vízzel lemossuk a csípést, vagy ecetes borogatást is tehetünk rá. Ha irritál az ecet szúrós szaga, akkor itt a következő recept: sós vizet némi zsírral összekeverünk, befedjük vele a kérdéses területet, és ezzel csillapítjuk a viszketést.

Az örök klasszikusokat a vörös- és a fokhagymát is bevetheted, ugyanis a bennük található illóolajok megszüntetik a fájó, égő érzést. A vöröshagymában található enzimek ugyanis képesek lebontani a gyulladást okozó vegyületeket. Egy fél fej hagymát kicsit nyomkodj össze a kezeid között, hogy az illóanyagai felszabadulhassanak, majd dörzsöld be vele a duzzadt területet, és hagyd hatni 15 percig.

Zúzz porrá egy aszpirint, és keverd össze annyi vízzel, hogy krémes állagúvá váljon. Kend rá a csípésre. Nemcsak lehúzza a gyulladást, de még a fájdalmat is csökkenti.

Ha más nincs is kéznél, egy borsónyi mentolos fogkrém is remekül megnyugtatja a gyulladt bőrt.

Akármelyik megoldást is kényszerülsz bevetni, előtte szappanos langyos vízzel mindenképpen tisztítsd le a bőrfelületet.

Ha azonban allergiás reakció, esetleg a vártnál rosszabb állapot alakul ki a rovarcsípés helyén, mindenképpen forduljon orvoshoz.
,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"
www.drfulakupunktura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Egy rég elfelejtett olaj Nagymamám patikájából
  2014-09-19 12:21:10, péntek
 
  Akik a 70-es évek előtt születtek biztosan emlékeznek a csukamájolaj ,,felejthetetlen" ízére. (Akikkel a szülei szedették, mit nem adtak volna akkor lágy zselatinkapszulás csomagolásáért.)
A csukamájolajat a tőkehal vagy egyes cápafajok májából nyerik ki vagyis semmi köze nincsen a csukához. Nagy mennyiségben tartalmaz viszont omega-3 zsírsavakat, jódot, valamint A- és D-vitamint is.
A történet pedig ott kezdődött, hogy a tőkehalak az év bizonyos szakaszaiban igen nagy tömegben jelentek meg a norvég tengerpartok közelében. A kifogott halak máját nagy hordókba rakták s a magától kicsepegő olajat, (sárga csukamájolaj) összegyűjtötték és számos betegség kezelésére, ill. megelőzésére fogyasztották.
A csukamájolaj hatásosságát az angolkór gyógyításában csak 1918-ban bizonyították, viszont egy évvel később már a napfény gyógyító hatását is felismerték, és 1922-ben pedig kimutatták, hogy nem a csukamájolaj A-vitamin tartalma, hanem egy addig nem ismert hatóanyag, a D-vitamin gyógyítja az angolkórt.
Az utóbbi évtized kutatásai alapján igen jelentősen felértékelődött a csukamájolaj szerepe, mint a természetes D-vitaminban leggazdagabb tápanyag. Kiderült ugyanis, hogy a csontanyagcserében játszott közismert hatásán túlmenően meghatározó módon részt vesz a sejtfunkciók szabályozásában is.
Becslések szerint legkevesebb 500 gén működését közvetlenül a D-vitamin szabályozza.
A D-vitamin szint csökkenés arányban áll a fáradékonysággal.
A legismertebb D vitamin forrrások mcg/100g
Csukamájolaj 330,0
Angolna, füstölt 90,0
Tojás sárgája 60,0
Hering, nyers 26,7
Tojás 24,0
Angolna, nyers 22,0
Borjú/mahamáj 22,0
Lazac, nyers 16,3
Lazac, konzerv 13,0
Makrela, füstölt, konzerv 10,0
Hering, olajos 7,8
Szardinia, nyers 7,5
Kaviár 5,9
Kecsketej 0,25
Tehéntej 0,06
A csukamájolaj az egyetlen természetes tápanyag, amely a D-vitamin mellett további két esszenciális anyagot olyan mennyiségben tartalmaz, amely elegendő a szervezet igényének kielégítésére. Ugyanakkor a csukamájolaj minden kétséget kizáróan a legolcsóbb készítmény a kategóriájában.
A csukamájolajban található hatóanyagok:
A-vitamin ami erősíti az immunrendszert, ellenállóvá tesz a baktériumok és vírusok okozta fertőzésekkel szemben, erősíti a szemet és egészségessé teszi a bőrt.
D-vitamin: biztosítja az erős és egészséges csontokat
Omega-3 zsírsavak: gyulladás gátló tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit, serkenti az agyi funkciókat, megelőzi az allergiát, enyhíti az asztmát, csökkenti a stresszt, megkönnyíti a tanulást és segítség lehet viselkedési rendellenességek esetében is.
Eicosa-pantoténsav (EPA): Természetes antidepresszánsként működik. Az egész testben csökkenti a gyulladásokat és nagyszerűen hat a keringésre.
Dokozahexoén-sav (DHA): ez is egy olyan zsírsav, mely nagyon fontos az egészséges idegrendszerhez, a jó látáshoz és a szép bőrhöz.
Jelenlegi táplálkozásunk nem fedezi szervezetünk D-vitamin, A-vitamin, sem az Omega-3 telítetlen zsírsav szükségletét.
Következő cikkemben klinikai kutatásokkal alátámasztott eredményeket hozok a csukamájolaj egészségre gyakorolt jótékony hatását illetően.
Források: hu.wikipedia.org/wiki/Csukamájolaj
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
A hívatás -Életképek, önéletrajz helyett...
  2014-09-19 10:43:41, péntek
 
  Évtizedekkel ezelőtt egy kisváros kórházának a felvételi irodáján dolgoztam. Onnan kerültem fel, a nemrég beinduló intenzív osztályra, osztályos adminisztrátornak.
Az irodát alig pár méter választotta el az U alakú gyógyító részlegtől. A gépek csipogása, a lélegeztető-gép elnyúló, nehéz sziszegése behallatszott.
A karácsonyi ünnepek előtt történt, vérző szülő nő került az osztályra nagyon súlyos állapotban. Mindenki talpon volt, mégis kevésnek bizonyultak. Nem sokat gondolkodtam, bementem és beálltam a sorba. Feladatom a véradó és
az osztály folyamatos kapcsolattartása, megtétele volt. Az életért folyó küzdelem napokig tartott és a szakirodalom szerint is "ritka" sikerrel végződött. Ez meghatározta a további életemet. Úgy éreztem a betegágy mellett és nem az íróasztalnál van a helyem. Döntöttem. Bejelentettem a családomnak, váltani szeretnék. Orvos apósom, pedagógus férjem támogattak. Nem így az anyósom, aki nem értette,miért vonzó számomra az iroda felcserélése ágytálra.
Szeptembert már az iskolapadban kezdtem, munka mellett tanultam. Múltak az évek, majd büszkén és örömmel vettem át jeles minősítésű oklevelemet.
Hosszú évek múlva a mellékvese-daganatom okozta különböző szervek károsodása miatt, sorozatos műtétek szakították félbe a munkámat. A hetedik — életmentő — műtét után a pécsi klinika intenzív osztályán tértem magamhoz, ahol az én életemért folyt a harc a sikeres újraélesztést követően. Kezem görcsösen szorította a rám terített lepedő sarkát. Felvillant előttem a kép, hányszor láttam lepedőbe kapaszkodó kezet az utolsó pillanatokban...
Nem tartott sokáig ez az érzés, mert férjem megfogta görcsbe zárt ujjaimat, kezébe fogta a kezem, és így szólt: ,,Isten hozott kedves, tudtam, hogy ketten ismét győzni fogunk!"

Négy évvel később újabb kihívás következett. Egy reggelre a bal oldalam lebénult. Az arcom teljesen béna, merev szemhéjam nem mozdult, a szemem állandóan nyitva volt csak a műkönny tartotta meg fényét, elferdült számból a szívószállal bejuttatott folyadék kicsordult, beszédem érthetetlenné vált, a végtagjaim erőtlenné váltak. A számban lévő üveggolyó és a kezemben tartott szivacslabda csak éjszaka pihenhetett, mert nappal az izmok erősítése volt a feladatuk. A gyógytornász megmutatta a gyakorlatokat páromnak, aki jó testnevelő tanárként teljesítményt követelt és keményen dolgozott velem. ,,Járni fogsz", elmondta naponta százszor. Mikor úgy érezte, gyengülök, így szólt: ,,Örülök neki, hogy ma ilyen erős és ügyes vagy" és én elhittem neki.
Ismét sikerült!
Mindenki segített a családban. Azt hiszem, ha akkor ők nincsenek mellettem, feladtam volna. A legnagyobb erőt a család biztosítja, mert óriási — soha ki nem fogyó — tartalékkal rendelkezik. A remény sugarait folyamatosan árasztja felénk. Mindig akad egy kéz, aki felénk nyúl, ha terheink alatt megroggyanunk. Megvigasztalnak, amikor mások bántanak, és megbocsátanak, ha mi bántunk másokat. A család erősítése nem jólét vagy pénz kérdése. Hiszem, ha minden nap biztosítunk egy nyugodt körülmények között eltöltött közös ebédet vagy vacsorát s ott mindent megbeszélünk, felszínre hozzuk, őszintén feltárjuk a problémákat, erősödik az egymás iránt érzett felelősségünk, akkor születnek a jó megoldások.
Minden családban vannak mélypontok, bármelyikünk hibázhat, de együtt képesek vagyunk legyőzni a nehézségeket. Egy családban mindig lehet tiszta lappal kezdeni!
Ehhez tudunk bocsánatot kérni és megbocsátani. A múlt vélt vagy valós sérelmeit nem szabad felemlegetni, mert az mérgezi a szoros köteléket.
Már akkor tudtam, hogy gyógyulásom után sok munka vár még rám, felemelni az elesetteket, erősíteni a gyengébbeket, segíteni azoknak, akik egyedül maradnak. A családot pótolni nem tudom, de őszinte odafordulással, szeretettel és alázattal talán enyhíthetem a fájdalmakat.
Hálát adok Istennek, és megköszönöm, hogy ilyen szép feladatot adott nekem.
Párommal tudjuk, ha az utunk végéhez érünk, egyikünk biztosan fogja majd a másik kezét, és nem lesz szükség a paraván mögötti ágy lepedőjének sarkára...

Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 382
  • e Hét: 3249
  • e Hónap: 9621
  • e Év: 60412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.