Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervén
  2014-09-02 21:06:09, kedd
 
 
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából


"...esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik...ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett.

Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik."

http://kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa?utm_source=mandiner&ut m_medium=link&utm_campaign=mandiner_201409

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kivitték a profitot az országból a kormány barátai
  2014-09-02 20:17:19, kedd
 
  2014. augusztus 28., csütörtök 9:39 Napi.hu
Kivitték a profitot az országból a kormány barátai


Nyereségük több mint 80 százalékát fizették ki osztalékként a stratégiai megállapodást kötött cégek az elmúlt négy évben. A kormányon belül vita van arról, mi legyen ezekkel a megállapodásokkal.

Nem teljesítenek kimagaslóan az állam által a stratégiai megállapodásokkal kiemelt cégek a profit újrabefektetése terén. A beszámolókból az tűnik ki, hogy az elmúlt négy évben 2831 milliárd forint üzemi eredmény mellett 2300 milliárdos osztalékot hagytak jóvá a társaságok. (Ez bő 81 százalék, az arány az adózott eredményhez viszonyítva is hasonló.) Ez nem éppen a magyar gazdaságba vetett hitüket fejezi ki - írja a Figyelő.


Azt hiszem, ideje átvizsgálni a stratégiai megállapodásokat - jegyezte meg a Figyelő munkatársának pár hete egy magas rangú pénzügyes kormányzati tisztségviselő. Akkoriban jelentette be a Microsoft, hogy lakatot tesz a komáromi Nokia-gyárra, míg a Magyar Telekom menedzsmentje 1700 fős leépítésről döntött. A július végi bejelentések megütközést váltottak ki a kabinetből, hiszen a megállapodások egyebek mellett a munkahelyek megtartásáról szólnak kellene, hogy szóljanak.

A nemzetgazdasági tárcánál tehát nincsenek megelégedve a megállapodásokkal, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban viszont úgy látj&aa cute;k, hogy a világpiaci folyamatok gyakran eredményeznek olyan globális vállalati döntéseket, amelyek leépítéssel járnak. Erre pedig sem a magyar kormánynak, sem az adott magyarországi leánycégnek nincs befolyása. Ebből következően a külügy álláspontja szerint nincs szükség a megállapodások felülvizsgálatára.

A Figyelőnek óriáscégek névtelenséget kérő hazai vezetői az osztalék kivitelét természetesnek vették akkor, ha nincs beruházás, fejlesztés az adott országban. Márpedig egy vezető azt mondta: manapság Magyarország az ő központjában nem opció. Az is elhangzott: tenni kellene valami érdemit annak érdekében, hogy ne írjanak ennyi rosszat az országról, mert ez már pénzben mérhető károkat okoz.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/kivittek_a_profitot_az_orszagbol_a_kormany_b aratai.585840.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magas rangú NATO-tábornok: Kijev elvesztette a háborút; a Jo
  2014-09-02 19:47:09, kedd
 
  2014-09-02. 13:56
Magas rangú NATO-tábornok: Kijev elvesztette a háborút; a Jobb Szektor parancsnoka is elesett Ilovajszknál

,,NATO-körökben egyre inkább az a vélemény uralkodik el, hogy Kijev tökéletesen elvesztette kelet-ukrajnai területeit és a háborút is, a felkelők egyre eredményesebb taktikájának következtében" - hivatkozik a német Der Spiegel egy meg nem nevezett magas rangú NATO-tábornokra mint az információ forrására.
Zoom
Visszavonuló ukrán katonák
,,Porosenko számára nincs más alternatíva, mint tárgyalások útján megegyezni Minszkben Novorosszija, azaz a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok egységesen fellépő küldöttségével, és a lehető legkisebb veszteséggel kivezetni katonáit a körbezárt katlanokból" - teszik hozzá.
Zoom
Szakadár a donyecki repülőtér mellett
A tömegesen dezertáló katonák beszámolói szerint egyetlen fegyverük a géppisztoly, amellyel Kijevben megbúvó parancsnokaik a felkelők ellen küldik őket. A kijevi csapatok és a zsoldoscsapatok hatalmas veszteségei miatt egyre inkább lázadozó katonák már a fővárosban, Kijevben meghúzodó csinovnyikok ellen fordítanák fegyvereiket.
Meg nem erősitett hírek szerint a Jobb Szektor katonai szárnyának parancsnoka, Dmitro Jaros is elesett az ilovajszki pokolban.
Zoom
A fotón Jaros látható, még 2014. február elején harcosai gyűrűjében
A nagy kérdés az, ki húzta meg a sokak szemében már terhelő tanúnak számít Jaros életét kioltó fegyver ravaszát...
Udo Winter
Berlin


https://kuruc.info/r/4/132481/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlélni Simicskát
  2014-09-02 19:23:01, kedd
 
  2014.09.02. 09:55
Túlélni Simicskát

A Fidesz belháborújának összefoglalását a Magyar Nemzet tegnap megfejelte egy Medgyessi és Orbán közé rakott egyenlőségjellel. Orbán és Simicska ősidőktől tartó cimbizésének vége, a két harcostárs egymás tökét szorongatva, vicsorogva küzd a kiafaszagyerek címért. Orbáné a politikai, Lajosé a gazdasági hatalom, mi meg elnézzük, hogy a kirugdosott lajosbizalmasok - politikai értelemben vett - hulláin gázoló csatában mikor jön el a pillanat, amikor legyurcsányozzák Viktort valamelyik baráti médiában.

orbán-simicska-háború.jpg

Az idei év tapasztalatai alapján elmondható, hogy Viktorék majdnem mindent túléltek. Trafikmutyi, földmutyi, nyugdíjmutyi, AB mutyi, alkotmánymutyi, paksmutyi mindegy, a 2 milliós tábor mindent elnéz, megbocsát, sőt időnként szükségesnek és kívánatosnak tart. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy Lajos haragja túlélhető-e?

Az ember, aki mindenhol ott volt, mindenről tud, aki a kiépített mindenhez pénzt szerzett teljes egészében kimerítve a cél szentesíti az eszközt kelléktárat komolyabb falat, mint a komplett ellenzék együttvéve. És nagyobb kárt is tud okozni, ha megmakacsolja magát. Hatalmára - és haragjára - jellemző, hogy mindenki aki szóba hozza átható szarszagban kínosan magyarázkodik:

"Simicska hatalmára jellemző, hogy beszélgetéseink során kivétel nélkül minden forrásunk tartott a haragjától.

Nem egyszerűen arról volt szó, hogy a gazdasági vagy politikai életben jártas, sőt saját jogon is befolyásos emberek nem akarták, hogy bármilyen formában visszajusson, hogy ők ellene áskálódnak. Olyan tisztviselők, akiket mi a mostani küzdelemben egyértelműen a Simicskával szemben álló érdekcsoporthoz kötöttünk, váltig hajtogatták kívülállásukat, illetve azt adták elő, hogy ők csak a miniszterelnök unszolására, “kényszer hatására" tennének csak bármit, ami Simicska érdekeivel ellenkezik."

A dolog nem a véletlen műve. Lajos emberei az államigazgatás minden szintjén jelen vannak, nyilván tudnak mindenkiről mindent. Egy intésre nerhez lojális közmunkásból szennyesteregető tényezővé válhatnak, vagy orbáni tervek megvalósulását gáncsoló belső ellenséggé. Simicska egyedül többet tud a simlikről, mint a párt választmánya összesen, ráadásul a jobboldali média számottevő lapja, rádiója és tévéje is rendelkezésére áll, ha eljut odáig, hogy Orbánhoz vágja a szaros bilit. Arról nem is beszélve, hogy így választások idején ismét felértékelődik az összes, hozzá tartozó plakáthely is. Vicces lenne ha megfordulna a trend, és ezúttal a Fidesz jelölteknek nek jutna hely stratégiai fontosságú felületeken.

Érdekes lesz figyelni, sikerül-e túlélni Simicskát?

Mert ez a háború így vagy úgy, de valamilyen eredménnyel végződni fog. Ha tűzszünet lesz - ami szerintem a legvalószínűbb opció - és valami gesztusértékű kiegyezés, Orbán akkor is veszít. Lesz egy ember az országban, akit nem tudott legyőzni a kétharmad nyújtotta szinte korlátlan eszköztárral, testre szabott különadókkal és semmivel. Azt erősen kétlem, hogy Lajos teljesen meghátrál és szó nélkül visszavonul majd a sarokba, ahol megszeppenve, szó nélkül elnézi a klánváltást. Ő nem az az ember. Ettől az is valószínűbb, hogy elszakad a cérna és szarfürdőt rendez Viktornak. Abból meg tud akkorát, hogy elsodorja az összes nerista félkegyelművel együtt.

Innentől pedig leginkább az a kérdés, kisebbet vagy nagyobbat veszít Orbán, ha túl akarja élni Simicskát.

http://varanus.blog.hu/2014/09/02/tulelni_simicskat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komoly válságban a tejpiac az Oroszország elleni szankciók m
  2014-09-02 19:14:40, kedd
 
 
Komoly válságban a tejpiac az Oroszország elleni szankciók miatt
2014, szeptember 2 - 19:09


Részben már be is igazolódott a nyugati agrártermelők azon félelme, hogy telítődhetnek a piacok, miután Oroszország betiltotta az ellene szankciókat elrendelő országok mezőgazdasági termékeinek importját. Bevezetése után egy hónappal az orosz embargó keményen sújtja a tejpiacot, zavarokat okoz a gyümölcs- és zöldségpiacon, a hús- és haltermékek esetében viszont nincs jelentős hatása.

Az importstop elrendelése előtt az Európai Unió országai több mint 250 ezer tonna edami típusú sajtot szállítottak Oroszországba. Az alapanyagul szolgáló, fölöslegessé vált tej egy részét jobban tartósítható termékek, például tejpor és vaj gyártására irányították át.

Az eredmény: az árak összeomlása. Franciaországban a zsírszegény tejpor tonnánkénti ára jelenleg 2400 euró, míg augusztus elején 2880 euró volt. A vaj ára 3600 euróról 3260 euróra esett.

A helyzetből a nagykereskedelmi láncok húznak hasznot, mert tovább tudják csökkenteni a termékek fogyasztói árát. Az Aldi élelmiszerdiszkont-lánc már is be is jelentette, hogy 99 centről 85 centre csökkentette a negyedkilós vaj árát németországi üzleteiben.

A tej felvásárlási ára egyelőre nem változott, mert körülbelül három hónap kell ahhoz, hogy a feldolgozott tejtermékek árváltozásai hatást gyakoroljanak az alapanyag piacára.

A fenyegető helyzetben a kistermelőket tömörítő Európai Tejtanács a termelés önkéntes csökkentését javasolja megoldásként. A Német Parasztszövetség (DBV) azt követeli a berlini kormánytól és az Európai Bizottságtól, hogy próbálja meg diverzifikálni az exportpiacokat.

A zöldségeket és a gyümölcsöket illetően nehezíti a helyzetet, hogy az idén jó volt a termés az európai országokban, a fogyasztás viszont csökkent. A legnagyobb gondot az alma jelenti: a tavalyi 11 millió után idén 12 millió tonna terem belőle, így az árak, különösen a Gala és a Golden fajtánál, lefelé indultak. Az embargó felgyorsíthatja az áresést. Lengyelország tavaly 700 ezer tonnát exportált ebből a gyümölcsből Oroszországba, ám idén Európa, vevő hiányában, belefulladhat az almába.

A kezdeti pánik után gyorsan helyreállt az egyensúly a hús- és halpiacokon. A világ legnagyobb lazacnevelő vállalkozása, a norvég Marine Harvest augusztus elején azzal szembesült, hogy a friss lazac kilónkénti ára 40 koronáról (mintegy 5 euró) 32 koronára süllyedt, de ennek szezonális okai is vannak, mert a halak augusztusra fejlődnek ki és kerülnek a legnagyobb tömegben a piacokra.

Mivel norvég lazac nem kerülhet orosz üzletekbe, Oroszországnak Chiléből kell kielégítenie igényeit. Ennek következményeként kevesebb chilei lazac kerülhet az Egyesült Államokba és Japánba, amelyek így kénytelenek lesznek Norvégiából importálni lazacot.

A baromfi esetében az Egyesült Államok egyelőre nem érzékel semmilyen hatást abból, hogy Oroszország leállította az amerikai importot. Hasonló a helyzet Kanadában, ahol szakértők szerint a sertéshús ára a sertésinfluenza-járvánnyal összefüggésben alakul.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/komoly_valsagban_a_tejpiac_az_oroszorszag_elleni_szankciok_miat t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin tanácsadója: Ukrajnában vannak a magyar tankok
  2014-09-02 19:04:55, kedd
 
  Putyin tanácsadója: Ukrajnában vannak a magyar tankok

propeller.hu, ma, 18:07 Hozzászólások


Egy CNN-nek adott interjúban Putyin tanácsadója arról beszélt, hogy az USA kérésére Magyarország T-72-eseket szállított Ukrajnába.

"Vjacseszláv Nikonov orosz politológus, az orosz parlament külpolitikai bizottságának az elnökhelyettese, valamint az orosz államfő külsős tanácsadója a CNN-nek adott interjúban arról beszélt, hogy az USA kérésére Magyarország T-72-eseket szállított Ukrajnába" - idézte az ATV.

A riporternek arra kérdésére érkezett a válasz, hogy a szeparatistáknak honnan lettek harckocsijaik. A válasz szerint nem a szeparatistáknak küldték, hanem az ukrán kormányerők számára. Azt is megjegyezte a szakértő, hogy a szeparatistáknak nincs szükségük fegyverküldeményekre, mert naponta lopnak maguknak.


http://propeller.hu/nagyvilag/2979848-putyin-tanacsadoja-ukrajnaban-vannak-magyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetemi tanévkezdés=eladósodás!
  2014-09-02 18:20:07, kedd
 
  Egyetemi tanévkezdés=eladósodás!

Posted on 2014/09/02 Szerző: Admin

Szomorú, de kevés család teheti meg, hogy gyermekét egyetemre járassa önköltségén, amit mi sem mutat jobban, minthogy idén eddig összesen 350 ezren igényelték a diákhitelt. A Diákhitel Központ arra számít, hogy az igénylők száma a mostani tanévben is az előző esztendők arányainak megfelelően alakul.
Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt tanévben a jogosultak 17 százaléka, mintegy 79 ezer hallgató élt a lehetőséggel, 10 százalékuk a Diákhitel1, 7 százalékuk pedig a kötött felhasználású Diákhitel2 konstrukciót választotta. A 79 ezer hallgató közül 54 ezren állami, 25 ezren önköltséges képzésben tanulnak, ami azt jelenti, hogy az állami helyekre magasabb pontszámmal bejutók, tehát, akik megdolgoztak azért, hogy ne kelljen az oktatás költségét megfizetniük, azok sem tudnak csupán családi támogatással érvényesülni.

diakhitel (1)
Lakóhely szerint Budapest és Pest megye áll az első helyen, sokan igénylik a hitelt emellett Borsod, Hajdú-Bihar, Szabolcs és Bács-Kiskun megyékből is. Az új tanévben, a kizárólag a képzési költségekre fordítható, fix 2 százalékos állami kamattámogatott Diákhitel2-t a legtöbben a Budapesti Gazdasági Főiskolán, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán és a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatandó tanulmányaikhoz igényelték. A 5,75 százalékos kamatú Diákhitel1 a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói között a legnépszerűbb. A képzések közül a gazdálkodás-menedzsment, a kereskedelem-marketing és turizmus-vendéglátás van a vezető helyen.
Bugár szerint elképzelhető a kamatnál további csökkenés, de erről most szeptemberben még korai nyilatkozni. A mostani hiteligénylési időszakban is hasonló arányokra számítanak. Első körben szeptember 15-ig lehet beadni a kérelmeket - ismertette a vezérigazgató.
Lovas Attila vezérigazgató-helyettes az informatikai fejlesztéseket ismertetve elmondta: kedvező változás, hogy a szerződött ügyfelek augusztus végétől a Diákhitel Direkten keresztül egyszerűsített regisztrációval akár otthonról is nyomon követhetik az aktuális információkat, megtudhatják mennyi a fennálló hiteltartozásuk, illetve mekkora összeget folyósítottak számukra. Kitért arra, hogy a mobilalkalmazásokat is folyamatosan frissítik a visszajelzések alapján.
Imre Zita, a központ marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy 2002-ben az igénylők száma 100 ezer volt, 2005-ben érték el a 200 ezret, 2010-ben pedig a 300 ezret. Szavai szerint 2008-tól, a gazdasági válság hatására konszolidálódni látszik az ügyfélkör, és azok kérik a hitelt, akiknek tényleg szükségük van rá.
A sajtótájékoztatón köszöntötték a 2001-ben indult program 350 ezredik ügyfelét is, Filipowicz Vandát, a Budapesti Corvinus Egyetem elsőéves hallgatóját. Az egyetemi hallgató - aki NB I-es kosárlabdázó - elmondta, hogy tehermentesíteni szerette volna a szüleit, ezért veszi fel a hitelt. Szomorú.
(jonapotkivanunk)
Bal-Rad komm: A legtöbb MAGYAR család számára a gyerek felsőfokú tanulmányainak megkezdése anyagi katasztrófa. Egy főiskolás vagy egyetemista - aki “államilag támogatott" képzésben részesül - min. százezer forint kiadás per hó.
Igy aztán kell az a “diákhitel"! Hadd szokja az ifjonc az adóslétet. Ami társadalmi rendszerünk természetes velejárója.
“Az egyetemi hallgató - aki NB I-es kosárlabdázó - elmondta, hogy tehermentesíteni szerette volna a szüleit, ezért veszi fel a hitelt." - Ha mondjuk NB I - es futballista lenne...! (De akkor nem járna egyetemre!)
Mi azért - akik “Ratkó - gyerekekként" - a Kádár - rendszerben tanulhattunk egyetemen, (bár nem volt nagyon könnyű lét) elmondhatjuk: nem döntöttük csődbe a családi költségvetést azért, mert tanultunk. Egyetemen, főiskolán.
Ma más a helyzet! A tudást meg kell fizetni! Ez rendszerünk természete. Ha szegény vagy! - képzetlen maradsz!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/02/egyetemi-tanevkezdeseladosodas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 cég, mely kezében tartja a világ élelmiszer-ellátását - v
  2014-09-02 17:51:14, kedd
 
  10 cég, mely kezében tartja a világ élelmiszer-ellátását - vajon milyen származásúak a tulajok?
2014. szeptember 02. 14:52
Hunhír.info

Több mint egymilliárdan dolgoztak a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban tavaly a világon, ugyanakkor kevesebb mint egytucatnyi cég hatalmas befolyással rendelkezik ezekben a szektorokban. A hvg. hu egy listát közöl a 10 legnagyobb cégről. Aggódunk, hogy a liberális portál is felkerül a világ rettegett antiszemitáinak listájára,

A MarketWatch az Oxfam International alapján összeszedte, hogy mely cégek azok, amelyek a világ élelmiszer-előállításának jelentős részét a kezükben tartják. A cégek mindegyike a legnagyobb vállalatok közé tartozik a világon a méret alapján, árbevételük pedig több tízmilliárd dollártól indul, a legnagyobbaknál ez a szám 50 milliárd dollár feletti. A tíz cég közvetlenül 1,5 millió ember foglalkoztat a világon, de minden bizonnyal sokkal többel áll szerződésben.

A lista az Associated British Foods brit céggel indul (21 milliárd dolláros árbevétel, 112 ezer munkavállaló), a cégé például a Twinings teamárka. A következő helyen a Coca-Cola található (46 milliárd dolláros árbevétel, 130 ezer dolgozó), a vállalaté a világ egyik legértékesebb márkája. A következő helyen a francia Danone-csoport található, 29 milliárdos árbevétellel és 104 ezer munkavállalóval. A vállalatcsoport közlése szerint ők a világ legnagyobb frisstejtermék-árusai, a Danone emellett a világon az egyik legnagyobb tápszer-, illetve ásványvíz-árusító is.

A General Mills (17 milliárdos árbevétel, 43 ezer alkalmazott) olyan ismert amerikai márkák tulajdonosa, mint a Betty Crocker, a Cheerios, vagy a Green Giant. A listán a következő a Kellogg, 14 milliárdos árbevétellel és 30 ezer alkalmazottal. A cég mintegy 1600 terméket készít és több mint 180 országban értekesítik ezeket az árukat. A Mars 33 milliárdos árbevétellel rendelkezik, a cégnek 60 ezer alkalmazottja van, a csokoládék mellett ugyanakkor a vállalathoz tartozik az Uncle Bens, de a Wrigley márka is. A Mondelez Internationalé (35 milliárdos árbevétel, 107 ezer alkalmazott) a Cadbury márka, vagy például az Oreo is. A svájci Nestlé (103 milliárd dolláros árbevétel, 333 ezer alkalmazott világszerte) már kilóg a nagyhalak közül is, hiszen ez a cég volt a legnagyobb árbevételű vállalat tavaly, emellett a cég rendkívül sokfajta élelmiszert állít elő a csokoládétól kezdve a bébiételen át a teáig, vagy a kávéig.

A listára még a Pepsi is felfért (66 milliárdos árbevétel, 274 ezer alkalmazott), az üdítőital-szegmens mellett más egyéb márkák, például snackek tulajdonosa is a vállalat. Utolsóként pedig az Unilever található a listán (68 milliárd dolláros árbevétel, 174 ezer alkalmazott), a brit-holland élelmiszer-ipari céghez - a vállalat testápolási és tisztítószereket is gyárt - olyan márkák tartoznak ide, mint a Lipton, vagy a Hellmanns majonéz.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78046
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fidesz után akikért nem fogunk sírni.
  2014-09-02 13:44:43, kedd
 
  Tömegével kelnek útra a borsodi romák

Hír24
borsodi romákmiskolcanglialondonkivándorlás
2014. szeptember 02. 09:43


Elkezdődött a Miskolc környéki romák kivándorlásának második hulláma, de ezúttal nem Kanada az úti cél.

Csak Manchesterben több száz Miskolc környéki roma van kint, Londonon kívül Nottinghamben is elég sokan élnek már - írja az Index. Manchesterben van egy rész, amit a magyar romák is csak cigány utcának hívnak. Innen sokan inkább elmennének, mert - mint ahogy ők maguk mondják - ,,már túl sok a cigány".
Angliában is gettósodnak

Az elején a viszonylag jobb helyzetűek mennek kik, azután jönnek a szegényebb rokonok. Durst Judit, az egyik londoni egyetemen dolgozó antropológus szerint a roma migráció informális networkök, rokonsági hálózat révén működik, és Angliában is azonnali gettósodás figyelhető meg, gyakorlatilag nincs semmi keveredés az ottani többségi társadalommal.

A kivándorlók angolokkal alig érintkeznek, pakisztáni vállalkozókkal viszont kifejezetten jó a viszonyuk. Vannak megszervezett házasságok is: a megszervezett házasságokig.

Bár a brit sajtó 200 ezer roma bevándorlóval riogat, az antropológus szerint legfeljebb pár tízezer roma lehet kint összesen a volt szocialista országokból. A magyaroknál jóval többen lehetnek a romániaiak.

http://www.hir24.hu/belfold/2014/09/02/megint-utra-keltek-a-borsodi-romak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon
  2014-09-02 13:36:35, kedd
 
  Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon
2014.09.01 21:04


A fórumon frissen végzett tanár, politikatudományi, történész, filozófiai, közgazdasági szakemberei vesznek részt évről-évre, az eljövendő nemzedék reményteli tudósai.

Az eszmecsere az ukrajnai válsághelyzet körüli történésekkel kezdődött. A legutóbbi fejleményekről szólva az elnök ismertette az ukrán vezetés reakcióját arra a 2014. augusztus 29-én éjszaka tett felhívására, amelyben a körülzárt ukrán csapatok számára szabad elvonulási folyosó biztosítását kérte a felkelőktől. A felkelők vezetése elfogadta az orosz elnök kérését, és ígéretet tett a körbezárt ukrán egységek szabad elvonulásának biztosítására, ám több helyen is harc bontakozott ki a körzetben.

"A legutóbbi információ a következő: az ukrán vezetés és a hadsereg parancsnoksága úgy döntött, hogy nem vonja ki őket a katlanból, és megpróbálja a milícia (=a felkelők) ellen nyomni ezeket az egységeket, hogy vegyék fel újra a harcot velük. Úgy gondolom, ez egy óriási hiba, ami nagyon sok emberéletbe fog kerülni." - fejtette ki Putyin. Az ukrán fegyveres erők kelet-ukrajnai taktikáját Putyin általánosságban a II. Világháború alatti fasiszta megszálló erők viselkedéséhez hasonlította.

"Szomorú, de ez a II. Világháború eseményeire emlékeztet engem, amikor a náci megszállók, a német csapatok körbezárták a városainkat, és válogatás nélkül lőtték ezeket a településeket, és a civileket. Mindenki láthatja hova jutottunk. Ez szörnyű, ez egy katasztrófa." - hangsúlyozta Putyin, és hozzátette, hogy az ukrán és az orosz népet majdnem azonos entitásnak tekinti. "Ami ma történik Ukrajnában az nagyjából mindannyiunk közös tragédiája. Meg kell tennünk mindent, hogy minél hamarabb vége legyen." - folytatta az orosz elnök.

Hídfő.net | Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon

A mikro- és makrogazdasági kérdéseket illetően Putyin kihangsúlyozta, a bérek és jövedelmek emelkedése Oroszországban együtt kell járjon a gazdaság rendszerének és alrendszereinek a megváltoztatásával. A jövedelmek növekedésének aránya a termelékenység növekedésének arányával párhuzamban valósulhat csak meg. "A lakosság jövedelmének növekedési rátája magasabb mint a termelékenységi ráta. Vannak itt közgazdászok? Akkor ők is elmondják majd, hogy ha ezen az úton folytatjuk leállítjuk a gazdaság motorját. Ez egy sehova nem vezető út." - fűzte hozzá Putyin. Közvetlen kérdésre az orosz elnök megerősítette, hogy az állam nem fogja növelni a béreket csak úgy magától, de a gazdaság alrendszereiben véghezvitt bizonyos változtatások eredményezhetnek bérnövekedést.

Az Északi Sarkvidékkel kapcsolatos orosz álláspontra vonatkozó kérdésekre Putyin elmondta, hogy Oroszország fejleszti és erősíti helyzetét a sarki régióban, más államok érdekeinek figyelembevételével. "Több más ország ezt terjeszkedésnek fogja fel, és félelemeiket hangoztatják. Sokszor elmondtuk már, hogy csakis és kizárólag a nemzetközi jog adta keretek között cselekszünk. Eddig is így cselekedtünk, és ezután is így fogunk." Hangsúlyozta, hogy a sarkvidéki régióba elindult infrastrukturális fejlesztés részeként kell tekinteni a régió katonai infrastruktúrájának fejlesztésére. "Ez szükséges ahhoz, hogy biztosítsuk a kereskedelmi teherhajók biztonságos áthaladását, nem pedig azért hogy legyen ott valaki aki háborúzik. A sarkvidék kiemelten fontos szerepet játszik számunkra biztonsági kérdéseket illetően. Sajnos a norvég partoktól nem messze állandó az amerikai atomtöltet hordozó tengeralattjárók koncentrált jelenléte. Az ezekről kilőtt rakéták 15-16 percen belül elérhetik Moszkvát, gondoljanak csak bele. A mi flottánk is ott van. A tengeralattjáró flottánk nagy része ott van."

Az orosz politikai rendszerről is beszélt Putyin. "Ma többpártrendszer van Oroszországban. Egyesek azt mondják, hogy nincs igazi ellenzék. Ezzel nem értek egyet. Különböző pártok vannak a parlamentben, és elég keményen viselkednek egymással mikor választási kampány van, és azt érzik, hogy esélyük van valamire."

Arra a kérdésre miszerint lefektette-e Oroszország egy új típusú politikai rendszer alapjait, Putyin azt válaszolta: "Isten tudja.", és mosolygott.

A központi kormányzat egyes szerveinek Szibériába való átköltözetési terveiről az orosz elnök elmondta, hogy "Úgy gondolom lehetséges a központi, szövetségi kormányzati szervek egy jó részének áttelepülése Szibériába. Az utóbbi időben oly sokat taglalt lehetséges kettős főváros kérdését azonban egyértelműen elvetem. Az életben, minden nemzet történelmében vannak olyan szimbólumok, amelyek egyesítő erővel bírnak. Moszkva egyike ezeknek a szimbólumoknak."

Putyin ugyancsak hangot adott annak, miszerint az állami tulajdonban lévő nagyvállalatoknak is el kéne gondolkozniuk az áttelepülésről az Urálon túlra. "Mit ülnek mind Moszkvában?"- tette fel a kérdést.

A Krím félsziget kérdésében az orosz elnök ismét egyértelműen megfogalmazta az orosz álláspontot. "Nem annektáltuk, nem vettük el. Megadtuk az embereknek a lehetőséget, hogy kifejezzék a véleményüket, és hozzanak egy döntést, amely döntést tiszteletben tartva cselekedtünk. Azt hiszem, megvédtük őket. Ha nem tettük volna, most ugyanazok az események zajlanának a Krím-félszigeten, mint attól kelet-északkeletre. Az emberek azt érezték, hogy történelmi igazságtételt tudunk szolgáltatni, melyet akkor szegtek meg, amikor egy jogosulatlan döntéssel a Krímet ukrajnához csatolták." Ez a döntés volt az ukrán származású szovjet pártfőtitkár Hruscsov döntése, melyre Hruscsovnak az akkori törvények értelmében sem volt jogköre, de azért megtette.

Hídfő.net | Vlagyimir Putyin a 10. Összoroszországi Ifjúsági Fórumon

Az európai politikai elit USA-nak való alárendeltségéről, és függőségi viszonyáról szólva Putyin a társadalmakban lakozó igazságérzet felszínre törésének törvényszerűsége miatt optimistán fogalmazott Európa jövőjével kapcsolatban ebben a témában. "Ha a mai európai vezetők még messze is vannak attól, hogy önállóan cselekedjenek, ez nem jelenti azt, hogy ez a trend folytatódik. A társadalmakban lakozó olyan erők, mint az önállóság és a függetlenség irányába való törekvés, az ebből kifejlődő társadalmi vélemények kinyilvánítása és megvédése egyre növekszenek, és a közeljövőben még jobban növekedni fognak."

Az USA nemzetközi színtéren való szereplése kapcsán kifejtette, hogy "Tudjátok, ahogy egyszer mondtuk már valamikor: sosem mi kezdjük. Mi csak elővesszük a kalasnyikovokat a kamrából. Most az a benyomásom, hogy mindenből amihez az amerikaiak hozzányúlnak Irak és Líbia lesz."

Oroszország nukleáris védelmi potenciáljának növelésének kérdésében rámutatott, hogy "Oroszország messze áll attól, hogy kiterjedt nemzetközi konfliktusba keveredjen. Nem akarjuk, és nem is fogjuk ezt megtenni. Emlékeztetnénk mindenkit arra, hogy Oroszország egyike a legerősebb nukleáris hatalmaknak. Ezek nem csak szavak. Ez a realitás. Megerősítjük nukleáris csapásmegelőző erőinket, megerősítjük a fegyveres erőket. Most sokkal felkészültebbek, sokkal hatékonyabbak vagyunk. Sokkal modernebbek, abban az értelemben, hogy modern fegyverrendszerekkel vannak felszerelve. Folytatjuk ennek a kapacitásnak a kiépítését. Mindig készen kell álljunk, hogy visszaszorítsunk minden Oroszország ellen irányuló agressziót. Külföldi partnereinknek -bármilyen helyzetben is legyenek, vagy bárhová is vezessenek külpolitikai koncepcióik- meg kell érteniük, velünk ne játszadozzanak egy lehetséges fegyveres konfliktus tekintetében."

http://www.hidfo.net/2014/09/01/vlagyimir-putyin-10-osszoroszorszagi-ifjusagi-for umon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 210
  • e Hét: 549
  • e Hónap: 4294
  • e Év: 157790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.