Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
0-ás kórterem -2.
  2014-09-20 20:52:05, szombat
 
  Tereza egész úton hazafelé azon gondolkodott, hogyan segíthetne azon az asszonyon, aki tegnap tért magához több napos kómájából.
Az osztályra kerülésekor nem sok remény volt az életben tartásához, utolsó stádiumban lévő betegsége nehezítette az ébredését. Két napig senki sem érdeklődött utána, harmadnap délelőtt azonban megjelent egy fiatalasszony kisírt szemekkel.
A lánya volt, a fővárosból érkezett. Előadta, az édesanyja szomszédja értesítette őt a tragédiáról és mesélte el neki a szomorú történteket.
Sűrű füst gomolygott és nehéz, égett szag terjengett a lépcsőházban, amire összejöttek a szomszédok. Amint az édesanyja lakásához értek, érezték, hogy a bűz onnan árad ki az ajtó alatt. Sokat csengettek, de senki nem nyitott ajtót. Azt gondolták, az asszony biztos elaludt és valami ott maradt a tűzhelyen.
Az utóbbi időben keveset látták az asszonyt, a gyakran megforduló vendégeivel sem találkoztak. Feltűnt viszont, hogy a mindig csinos asszony megtörtnek, fáradtnak és betegnek látszott. Miután hosszú csengetésre sem nyílt meg az ajtó, a szomszédok döntöttek, hívták a tűzoltókat, akik elfeszítették az ajtót.

Amint beléptek a konyhába látták, a géztűzhelyen félig megégett lábasban szénné égett csontdarabok vannak; a szobába érve, egy asszony fekszik a földön eszméletlen állapotban. Mellette üres gyógyszerfiolák és két összegyűrt levél.A tűzoltók azonnal mentőt és rendőrséget hívtak.
A mentősök stabilizálták az asszony keringését és szirénázva indultak a kórházba. Eközben megérkeztek a rendőrök helyszíni terepszemlére.
A szomszédasszony nehezen találta meg a szerencsétlen asszony Pesten élő lányának elérhetőségét.
Svájcban élő másik gyermekéről még kevesebbet tudott.

A két testvér hetente szokott beszélni egymással telefonon, de édesanyjukkal két éve megromlott a kapcsolatuk.
Az történt ugyanis, hogy anyjuk valamikori kollégáival nagy vendégeskedéseket tartott. Édesapjuk halála után ezt az életvitelt egyre nehezebben tudta finanszírozni. Sokba került a százhúsz négyzetméteres lakás fenntartása. Az özvegyi nyugdíjjal kiegészített ellátásból a heti baráti zsúrokat egyre nehezebben állta.

Lánya kérte édesanyját, adja el a lakását és költözzön a fővárosba, vegyen egy kisebbet, így ők is többet lehetnek majd együtt és a három gyerek mellett alkalmanként segíteni is tudna, ha a szükség megkívánná.
Az asszony hallani sem akart erről, hiszen egész életében vezető beosztásban dolgozott, hozzászokott ahhoz, hogy sokan ismerik és körülveszik, csak rá figyelnek.

Egyébként pedig a vejét sem szerette, más világnézetű- családból érkezett, nem tudott vele miről beszélgetni. Már a házasságukat sem nézte jó szemmel, számára a konzervatív értékrend egyet jelentett a maradisággal. A három gyerek születését is nehezményezte.
Abban az időben jelent meg a városban az időseket segítő, életjáradékot ígérő mamut ingatlan befektető- és közvetítő társaság. Jó üzletnek tartotta a kínálatot, hiszen így minden gondja megoldódna és tovább élhetné megszokott életét. A szerződés megköttetett, leányainak csak bejelentette a kész tényeket. Svájcban élő gyermeke helyeselte döntését, mondván: élje azt az életét, amiben jól érzi magát.
A fiatalasszony könnyei végig csorogtak az arcán, de folytatta.
Az elmúlt években áldozata lett Ő is az iskolabezárásnak. Nem talált magának tanítói állást. Egy kolléganőjével eljárnak takarítani az újgazdagékhoz. Kell a pénz, nagy a család. Férje pedagóguskeresete a rezsit fedezi csupán.
Társasházi kényelmesnek mondható lakásukat kisebb panelre cserélték, a különbözetből kifizették a tartozást, ami terhelte az eladott lakást.
Édesanyjuk közben súlyos beteg lett. Lassan elmaradtak a jó barátok, mert az egyre többet betegeskedő asszony már nem tudott reprezentálni. Segíteni, pedig senki sem jelentkezett közülük. A szomszédasszony néha bevásárolt, meghozta gyógyszereit.
A fiatalasszony sem tudott a fővárosból rendszeres segítséget nyújtani, sem pénzük, sem idejük nem volt a gyerekek mellett a hosszú útra. A két szobában öten laktak, kényelmet sem tudott volna biztosítani beteg édesanyjának. Neki pedig ott volt a napi munka, nagyon kellett a pénz. Sok a munkavállaló és kevés a takarítás, elveszítette volna a megbízói bizalmát. A megértés abban a közegben aligha ismert.
Talán az édesanyja ekkor döbbent rá, a ledolgozott élete után semmije sincs már. Betegen, csupán a lakáshoz kötött élete maradt.
Az asszony a búcsúlevél tartalmáról nem beszélt.
Letörölte könnyeit, felvette a védőköpenyt, megkötötte az övet a derekán, nylon ,,pacsnit" húzott a cipőjére, és édesanyja ágyához ment. Hosszant ölelte, majd csendben beszélni kezdtek. Egy jó óra múlva avval búcsúztak, hogy másnap ismét találkoznak.
A beteg állapota súlyos, visszafordíthatatlan, nem sok ideje maradt a földi létből.
Hirtelen határozhatta el magát, bizonyítja, hogy a körömpörköltet a tűzhelyen felejtette...
Ez mentette meg és békítette ki az édesanyát lányával a hosszú előtt.

Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek hangja c. könyv nyomán (2008)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kersztény ének
  2014-09-20 15:56:28, szombat
 
  Minden gyermek a jó Isten kis virága,
szeretettel gondozza, és vigyáz rája.
Ó hát akkor tiszta jónak kell ám lennem,
hogy az Isten mindig kedvét lelje bennem.

//: Tiszta leszek, jó is leszek
egész világ meglátja.
Így leszek én, amíg élek
a jó Isten virága. ://
Kis virága.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Imádkozó Édesanyák imanapja
  2014-09-20 14:52:49, szombat
 
 

A mai napunk imaszándéka szerint gyermekeinkért imádkozunk!
Minden édesanya és minden család számára fontos gyermekük, egészsége, biztonsága, az Isteni úton való felnövekedésük, majd később felnőttként való boldogulásuk. A mai nap imáit gyermekeinkért ajánljuk fel, így imára hívjuk a kedves Édesanyákat, Nagymamákat és minden kedves imádkozó Testvérünket! Hallgattassanak meg imáink! A Mennyei Atya szándéka szerint és érdemeink szerint! Amen.

Mennyei Atyánk! Vigyázz gyermekeinkre!
Köszönjük, hogy megajándékoztál bennünket és reánk bíztad őket.
Védd és oltalmazd őket, vezesd őket a Hozzád vezető igaz úton.
Adj békés családokat számunkra, ahol szeretetben növekedhetnek.
Adj szerető szülőket, hogy gondjukat viseljék gyermekeidnek.
Adj békét a világban, hogy ebben a békében élhessék meg örömeiket.
Benned bízunk és benned remélünk! Köszönjük, hogy meghallgatod imáinkat Hozzád fohászkodva gyermekeinkért.
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
10 POZITÍV, ÉLETMENTŐ HATÁS, AMIT EDDIG NEM TUDTÁL A KLOROFI
  2014-09-20 12:39:27, szombat
 
  10 POZITÍV, ÉLETMENTŐ HATÁS, AMIT EDDIG NEM TUDTÁL A KLOROFILLRÓL!

A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak. Technikai értelemben nem számít ugyan vita­minnak, mégis ma már széles körben elfogadott nézet, hogy a klorofill fontos része az optimális táplálkozásnak, mivel erőteljes, természetes méregtelenítő anyag és antibakteriális hatású.


Victoria Boutenko, a nyers étrend világhírű úttörője is úgy fogalmaz, hogy “a klorofill úgy vigyáz a testünkre, ahogy egy gondoskodó és szerető anya teszi. Valamennyi szervünket pucolja, gyógyítja". Újabb kutatások szerint a klorofill, megvédhet a ráktól is, de rendszeres fogyasztása kiváló erősítő a szervezetünk számára.

A klorofillt a növények “vérének" is hívják (zöld vér), mert molekulaszerkezete nagyon hasonlít a vér hemoglobinjához. A vérben lévő hemoglobinmolekulában található hem rész hasonlít a klorofillmolekulához. A vérben lévő hemoglobin oxigénből, szénből, nitrogénből épül fel, amelyek egy vas atomot fognak közre. De fontos különbség például, hogy a hem vas(II)-iont, míg a klorofill magnéziumiont tartalmaz.

Nagyon leegyszerüsítve: a klorofill telis tele van oxigénnel, mely kedvez a jó (aerob) baktériumok szaporodásának. Ha nincs elegendő oxigén jelen a sejtjeinkben, akkor a “rossz" baktériumoké a főszerep, ezek veszik át az irányítást (egy kis horror sejtszinten), ez pedig rákos sejtek megjelenéséhez vezethet.
Most nézzük meg a fenti állítást tudományosabb megközelítésből:

Otto Heinrich Warburg (1883-1970) Nobel-díjas biokémikus orvos, 1924-ben bebizonyította, hogy a rákos sejtek oxigéndús környezetben elpusztulnak. Feltevését a következőkre alapozta: ő a rákos sejtek megfigyelése során szokatlanul magas laktáz-értéket tapasztalt, holott a tejsavak jellegzetesen erjedési termékek. Warburg ezekből a megfigyelésekből fejlesztette ki 1924-ben a rák kifejlődésének egyik elméletét. Ez azt mondja ki, hogy a rákos sejtek a szükséges energiájukat inkább a szőlőcukor anaerob erjedéséből (tejsavas erjedés) nyerik, és ezáltal az oxigén nem feltétlenül szükséges a rák növekedéséhez. A rákos sejtben a mitokondrium működésének zavara a rák kialakulásának fő oka. A rákos sejtek főként erjesztik a szőlőcukrot annak elégetése helyett.

A lehetséges növekedéshez a tumorsejtnek energiára van szüksége. A növekedés gyorsasága e sejt anyagcseréjétől függ, valamint a kedvező környezettől. Az állati sejt az energiáját a mitokondriumban egyrészt a szőlőcukor oxidatív lebontásából, másrészt tejsavas erjesztésből is nyeri, amikor a szőlőcukrot oxigén hiányában erjeszti.

A két energianyerési folyamat hasonlít egymásra a szőlőcukor lebontásában,az erjesztésénél a lebontás itt befejeződik, a glükolízis során keletkező termékek tejsavvá alakulnak. A sejtlélegzés során viszont a cukorszerkezetet tovább bontjuk. Csak ennél a maradéktalan lebontásnál van szükség oxigénre. Ezt a folyamatot lélegzési láncnak hívjuk, és az energianyerésért felelős mitokondriumban történik. Egészséges sejtek csak oxigénhiánykor állnak át az erjesztésre.
Itt jut szerephez a klorofill, mivel segítségével hatalmas mennyiségű oxigént tudunk a sejtjeinkbe juttatni! A klorofill zöld színe nem más, mint a növények leveleiben található fotoszintetikus pigment.

Az emberi vér pigment képződése ugyanolyan módon zajlik, mint a levélzöld képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti az oxigént szállító hemoglobin képződését.


10 Érv a klorofill mellett az egészségedért!

Szedése ajánlott mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtnak, csenevésznek érzik magukat.
Akik nem akarják elfogadni, hogy életmódjuk, táplálkozási szokásaik révén rossz közérzettel éljenek:
1. Segíti a vér oxigénellátását.
2. Segíti a máj tisztulását.
3. Erőteljes, természetes méregtelenítő.
4. Antibakteriális hatással bír.
5. Gyorsítja a sebek, sérülések gyógyulását, regenerálódását.
6. Segít a vérszegénységben szenvedőknek.
7. Tisztítja és szagtalanítja a beleket.
8. Erősíti az immunrendszer működését.
9. Radioaktív sugárszennyezés esetén is segíthet a fogyasztása.
10. A klorofill tartalmú étrend-kiegészítők alkalmazása hasznos lehet a következő gyulladások kezelésében is: középfül fertőzései és gyulladása, a cukorbetegségből adódó láb-szárfekély, különböző fertőző, gyulladásos bőrbetegségek (impetigo), hüvelygyulladás (vaginitis) és a méhnyak fertőzései esetén.
A klorofill bevitele
A búzafű majd 70 százaléka klorofill, földünk egyik legjobb klorofill forrása, de jelentős mennyiségben megtalálható az olyan zöldségekben is, mint például a spenót, a petrezselyem, vagy az alga is.
Érdemes fontolóra venned tehát a zöld növényi levelek, búzafű és más klorofill források magasabb arányú beiktatását étrendedbe! Hidd el, nagyon megéri!

FORRÁS: WWW.REVERDE.HU
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Így fokozzunk a gyomorsavtermelésünket
  2014-09-20 12:15:50, szombat
 
  Az állati és emberi szervezetek a testük felépítéséhez és karbantartásához, valamint a különböző működéseik energiaigényének fedezésére szolgáló anyagokat (tápanyagok, víz) a külvilágból veszik fel. Az anyagok felvételére és feldolgozására szolgál az emésztőrendszer.

Az emésztőrendszer a tápanyagoknak a környezetből való felvételére és az állati szervezet számára hasznos anyagainak emésztésére szolgáló szervrendszer. A modern ember életvitele - nagy mennyiségeket eszünk, rövid idő alatt, stresszes tevékenységek - nem minden esetben hagy elegendő időt és energiát az emésztőrendszernek arra, hogy optimális módon dolgozza fel a bevitt élelmiszermennyiséget.

A gyomorban igen nagy koncentrációban jelen van a sósav, ami 0,9-1,5 közötti pH-értéket hoz létre. Ez a sósavat elválasztó sejtekre nehéz feladatot tesz, hiszen a gyomor üregének belseje felé kell további ionokat szállítani, ahol már amúgy is nagy koncentrációban van belőlük. A feladatot a sejtek ionpumpák segítségével oldják meg. Ezen funkciók hiányában nő a kockázata az anémia, a pajzsmirigy betegség, a csontritkulás és az autoimmun betegség kialakulásának.

A kevés gyomorsav tünetei a legtöbb esetben teljesen megegyeznek, hisz mindkettő az emésztés következtében jelentkezik. A kevés gyomorsav problémája nem túl gyakori, mivel a lakosság egészségtelen, savas táplálkozása miatt többnyire a gyomorsav túltermelés szokott inkább problémát jelenteni. A kevés gyomorsav tünetei az esetek többségében nem súlyosak, sokkal inkább kellemetlenek.

A kevés gyomorsav miatt nehezebben bomlanak le az ételek, ez komoly hascsikarást, gyomorfájdalmat, felfúvódást, felpuffadást és gyomorrontásra emlékeztető panaszokat eredményezhet.

További tünetek: a gyomorégés, a hirtelen kialakuló ételallergia, az állandó hányinger, a végbélnyílás viszketése, hosszabb távon a vitaminhiány, az ebből fakadó köröm- és hajgyengeség, a bőrbetegségek, rossz szájszag, a főként fehérjetartalmú ételekkel kapcsolatos emésztési zavar, felső hasi fájdalom, székrekedés. A gyomorsav termelést a stressz is akadályozhatja, ezért lóhalálában vagy stresszes állapotban enni nem tanácsos.

Mit tehetünk? Túl kevés gyomorsav esetén megoldást jelenthet a betain-hidrokloridot tartalmazó emésztőenzim-táplálékkiegészítő, amelyhez vegyünk be legalább 15 mg cinket könnyen emészthető formában, amilyen cink-citrát, valamint fehérjebontó enzimet, pepszint.

A pepszin az oldható fermentumok közé tartozó anyag, amely a gyomor nyálkahártyájában termelődik, és így a gyomornedvnek állandó alkotórésze. A pepszin a gyomornedv sósavával együtt az emésztésben igen fontos szerepet játszik, amennyiben a fehérjeféléket és a enyvnemű anyagokat oldható peptonokká alakítja át. A keserű, szélhajtó növények hozzájárulnak a savtermeléshez, ezzel egyidőben létfontosságú tápanyagokkal látják el az emésztőrendszert. Ilyen növények a gyömbér gyökér, tárnics gyökér, borsmenta levél, kardamom mag, édeskömény, piros cayenne bors, bojtorjángyökér, gyermekláncfű gyökér. Egy másik hatékony megoldás, hogy étkezés előtt félórával megiszunk egy féldeci citromlevet, vagy almaecetet.
filantropikum -oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Íme a világ egyik legegészségesebb sója. Neked is ezt kellen
  2014-09-20 12:04:40, szombat
 
  Neked is ezt kellene fogyasztanod!


A só egyszerűen nélkülözhetetlen az élethez, ugyanis az elő szervezetek felépítésében nagyon fontos szerepet játszik, gyakorlatilag nem is létezhetnénk só nélkül. Ez az alapanyag a világ minden konyhájában megtalálható, az üzletek polcain számos változat felfedezhető.

De sajnos nem mindegyik só van jó hatással az egészségünkre. Az úgynevezett konyhai, vagy asztali sóból, finomítással és lúgozással minden olyan fontos ásványi anyagot kivonnak, amelyek igencsak kellenének a szervezet normális működéséhez.

Azok a sók sem jók, amelyek ugyan tartalmaznak jódot, vagy fluoridot, viszont mindezt mesterséges módon adagolják, és sok tartósítószert is beletesznek. A természetben fellelhető só viszont már eleve tartalmaz magnéziumot, kalciumot és káliumot, amelyek nagyon fontosak.

A himalája só feldolgozatlan sófajta, ezért számos szükséges nyomelem megtalálható benne. A sokszor pirosas, rózsaszínes sókristályokban a napfényből származó energia is megtalálható, amely évmilliók során halmozódott fel. Az őstengerek visszahúzódásával a Himalája hegységben 220 millió évvel ezelőtt keletkeztek a sótömbök és mivel a világ legmagasabb vidékéről beszélünk, a rendkívüli nyomás miatt a sóban található ásványi anyagok egyenletes, kristályos formába rendeződtek, és ezek bioenergetikai szempontból nagyon hatásosak.

A himalája só nagyon jó lúgosításra. Amennyiben sok olyan ételt főzünk, amelyek savas hatást idéznek elő, akkor használjunk himalája sót, így semlegesíthető a savas hatás.

Külsőleg is nagyszerű, lehet használni fürdővízbe, ha sószappan készül belőle, akkor nagyon hatásos a narancsbőr ellen, de hidratálja, salaktalanítja is a bőrt, az ekcémára, kiütésekre is nagyon jó.

Ha megbetegszünk és ledönt a lábunkról a nátha, akkor oldat formájában lehet gargalizálni, tisztítani az orrjáratokat. Használata csökkenti a vérnyomást, normalizálja a szabálytalan szívverést, de a belőle készült lámpa is kitűnő hatással van a szervezetre, oldja a stresszt, ionizálással tisztítja a levegőt. Ahelyett, hogy vesekövet okozna, épp ellenkezőleg, segít a szervek munkájában, hogy azok hatékonyabban méregtelenítsenek.
filantropikum -oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 798
  • e Hónap: 7170
  • e Év: 57961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.