Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Amerikai hirdetés: Jöjjön el hozzánk itt két óra alatt öt k
  2014-09-20 21:00:01, szombat
 
 

Amerikai hirdetés: Jöjjön el hozzánk itt két óra alatt öt kilót fogyhat.


El is megy egy igen kövér emberke. Odaállitják egy függöny elé, ahol várnia kell. Egyszer csak felmegy a függöny és egy tök jó nő mondja neki:
-Ha elkapsz megbaszhatsz! Az ürge jó fél óra kergetőzés után elkapja a nőt.
Tényleg lefogyott öt kilót, de még mindig nagyon kövér és talál az ujságban egy másik hirdetést: Két óra alatt tiz kilót fogyhat. Elmegy, függöny fel most egy mégy jobb nő mondja neki:
-Ha elkapsz. El is kapja az ürge egy óra kergertőzés után.
Már tiz kilót fogyott, de még ez sem elég. Harmadnap egy olyan helyre megy, ahol húsz kilót igérnek két óra alatt. Bemegy az ürge, vár a függöny előtt. Egyszercsak felmegy a függöny és egy nagyfarkú buzi néger vigyorog rá:
-Ha elkaplak, megb..lak!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
2 buzi sétál az állatkertben
  2014-09-20 20:56:35, szombat
 
 
2 buzi sétál az állatkertben.

Odaérnek a nagy gorilla ketrecéhez, annak éppen erekciója van. Elkezdenek gyönyörködni a lenyűgöző látványban. Annyira felizgulnak, hogy az egyik megpróbálja megérinteni a nemes hímtagod. Erre a gorilla berántja a ketrecbe és hátulról elkezdi dugni 6 órán keresztul. Ekkor az állatgondozók észreveszik és a buzit beviszik az intenzívre. Másnap megy be a barátja meglátogatni:
- Szia Bélukám! Fáj? - tapintatosan érdeklődik.
- Hát hogyne fájna! Nem hív, nem telefonál.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Üzenet Clintonnak: Orbán nem hatalommániás, de csak így tud
  2014-09-20 20:48:24, szombat
 
 
Üzenet Clintonnak: Orbán nem hatalommániás, de csak így tud pénzt szerezni magának.
2014.09.20. 20:15

Hogy jön ahhoz a tisztességes demokráciában kétszer megválasztott egykori USA elnök, szavát merje felemelni a nemzet pocakos focihuszára ellen? Még ha nem is mondja ki a nevét Orbán Viktornak, akkor is tudja a mély magyar érzésekkel bíró, rezsicsökkentésen nevelkedett, trafikmutyiban vásárló, félázsiai származékára büszke, stadionokat vadászgéppel avató, jobban teljesítő, hogy ez a példabeszéd tündérország első számú szabadságharcosáról szól.

Vegye végre tudomásul a világ, Orbán Viktor nem hatalommániás, és nem érdekli a pénz. Hatalmas terhet cipel kordonbontó vállain, egy egész nemzetet kell megmentenie annak saját gondolkodásától, normális működésétől. Óriási munka ám egy ország államformáját stadionná változtatni. Rengeteg törvényt kellett neki ehhez megalkotni, amit közben azért rendszeresen módosítani szükséges. Hiszen nem mindig állja ki az idő próbáját, és elég idiótán is van kitalálva, hiszen néha személyre is kell szabni. Ehhez egy gondolkodni nem képes kétharmados parlamentet kell idomított majom módjára folyamatosan rövid pórázon tartani, részükre a mindenkori napi betevő banánt rendszeresen adagolni. Ehhez a jóllakatáshoz fel kell osztani számukra a piac egy részét, ez volt eddig a dohány és a föld, most jön a pia, meg a kaszinó. Rendszeresen kell csökkenteni a rezsit, lehetőleg a választások előtt, és mindezt úgy előadni, ne vegye észre a gondolkodni nem szerető választó, közben át van verve a feje. Mert közben csökkent a fizetése, kevés az olyan valódi munkahely ahol ezt megkeresheti, és a nyakán van Matolcsy harminc új adója, meg a legmagasabb ÁFA. Viszont közben még bőszen kell komcsiznia is figyelem elterelésként, elhallgatva a valóságot az igazi jobboldali kommunisták gyűjtőpártjáról, ami jelenleg kormányozza turulmadár földjét.

Olyat állítani, hogy Orbán Viktor még sokáig a hatalomban akar maradni tiszta hazugság. Sikerült neki olyan, számára tisztességes és egyenlőbb választási törvényt alkotni, ahol egy kormánypárti szavazat ellen, legalább két ellenzéki kell, ha le akarják váltani. Ez pedig erősíti nála a demokráciát, és szerinte nagyon becsületes is. Nem is talált benne semmi kivetni valót a parlamenti törvényalkotás, sok módosítás után el is fogadta. Ráadásul még a választáskor arra is figyelnie kell, a Kubatov lista megfelelően működjön, és ahol az nincs meg, oda pedig elég közpénz kerüljön a szavazók meggyőzésére plakát, tűzifa, zsebpénz a szavazatért formában.

És vegye a világ tudomásul nem él vissza a hatalmával, azzal mindig csak a maga érdekeit tartja szem előtt. Nem ezért épült a háza mellé egy nagy focipálya, amibe alig került közpénz, és még zavarja is a pihenését. Főleg ha egyszer sikerül oda háromezer embert beterelni egy meccsre, hogy az tele legyen. Semmi olyat nem tett a hatalma megtartása mellett, hogy telepakolt volna állami intézményt hozzá hű talpnyalókkal, akiknek aztán az állam működésének az ellenőrzése lenne a feladatuk. Még az alkotmánybíróságot is kibővítette, létszámuk növelésével sikerült a maga irányt lojális bírókat oda elhelyezni. Így azok folyamatosan vizsgálhatják az alaptörvényét, ami olyan szilárd, eddig csak hatszor, vagy ötször kellett módisítani. Az sem igaz, kézben tartja az ügyészséget, vagy a rendőrséget, esetleg az adóhatóságot. Ezek ugyanúgy vizsgálnak minden hozzá közel álló céget, embert, tettet, lopást, mutyit, csak rövidebb ideig, és mindig lezárva az ügyet bűncselekmény hiányában. Hiszen ezek pártatlan szervek, és csak Orbán Viktornak az érdekeit tartják szem előtt, és a tenyeréből esznek.

Az sem igaz, csak a pénz motiválja, amit csak így tud megszerezni. Alig van kimutatható vagyona, viszont körülötte már mindenki meggazdagodott. Mészáros Lőrinc, akinek ő isten előtt az első már milliárdos, és azóta is szépen gyarapszik. Simicska Lali naponta kapott egymilliárdot, de nem azért mert a kollégiumban szobatársak voltak. Vagy a fiatal politikusok, akik az ő meghosszabbított kezét jelentik. Rogán Anti már egy lakóparkban sem fér él, azt folyamatosan bővíteni kell miatta, és a családjáról is személyzetnek kell gondoskodni. Bezzeg Orbán Viktor veje, az meg traktorral jár fát lopni, hogy tudjon fűteni, hiába van az apósa. És ott van az öreg rambó, aki az Usában nem tudott elég pénzt keresni. Most itt, ebben a kis hazában kezdi újra az életét, új asszony, új kaszinó, új adó elengedés. Orbán Viktornak még sohasem engedett el senki adót, azt ő mindig befizette. Annyira nem érdekli a pénz, mindig a másét veszi el, ha adni akar. Főleg a választónak, de az mindig fontos a számára.

És lehet bírálni is a hatalmát. Minden civil szervezet előtt nyitva a lehetőség, Orbán Viktor külföldről fizetett ügynöknek nevezze őket, és rájuk küldje rendőrséget. Ezt azért nem lehet a szabad vélemény nyilvánítás elnyomásának nevezni egy olyan embertől, aki maga is a Soros alapítvány pénzén tanult külföldi egyetemen, és utána hazajött osztani az észt a politikában.

Kevés olyan politikus van a világon, aki jobban megérdemelné a tiszteletet, mint Orbán Viktor. Sokat tesz a népének mondott megélhetési vadászterület megalkotásáért, ahol már nagyon jól érzi magát. Ezt egy világhatalom volt elnökének tudnia illeni. Inkább az olyan dicső tetteivel kellene foglalkoznia a bírálat helyett, hogyan sikerült unortodox illiberalizációval az államadósságot úgy csökkenteni, hogy az közben növekszik. Hogy sikerült az erre szánt országnyi magánnyugdíj vagyont nyom nélkül eltüntetni. Hogyan sikerült Londont a második legnagyobb magyar létszámú várossá tenni. Hogyan lehet megélni havi negyvenhétezer forintból, egy kecskével a panelban. És még annyi mindent lehet még Orbán Viktor mellett a tisztelet hangján felsorolni, csak utána kellene neki járni.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/09/20/uzenet_clintonnak_orban_nem_hatalommani as_de_csak_igy_tud_penzt_szerezni_maganak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása
  2014-09-20 20:40:00, szombat
 
  Így mocskolják a libsik Fekete Istvánt, és a Tüskevárat, így mocskolnak ezek mindent, ami szép, és így rántják a sárba, a maguk aljas szintjére azt, ami náluk több. Ki a fene ez a retek Csókás András? Egy ostoba hülye állat.

--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------


Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása



A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában.



,,A Tüskevár beavatási mű, méghozzá - nem félek kimondani - homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a tematikát. A tüske fallikus szimbólum, a vár pedig egy védett, ugyanakkor bevehető, beveendő helyet jelöl. A vár akár lehetne a női vagina is, de mivel ez egy fiúkról-férfiakról szóló mű, ezért egyértelműen az ánuszról van itt szó. A művet egyébként teljesen átszövik a tüskéhez hasonlító egyéb fallikus jelképek is, az olyan tárgyak formájában, amelyek sebeket okozhatnak, veszélyesek, ugyanakkor férfiassá is tesznek. Ilyen például a bicska, amely szinte központi szereplője a regénynek és Tutajos férfivá válásának. Fontos jelkép a szivar, amelynek keserű füstjéből és levéből a főhős már a regény elején kénytelen rengeteget lenyelni, ezért nikotinmérgezést is kap: itt a beavatási regények dramaturgiájának megfelelően a főhős első, és minden esetben sikertelenül végződő próbatétele jelenik meg. Fontos szimbólum a pipa, amit Matula bácsi folyamatosan szív és szopogat. Ezt a férfiasságot próbára tevő, a beavatáshoz szükséges minőséget tükrözi a tüskevár környezete, növényvilága is, a rengeteg tüskés, szúrós növény, vagy a fiatal fiúk gyenge bőrét felsértő sáserdő. Azt már nem is kell mondjam, hogy a Matula bácsi keresztneve, a Gergely nyelvészeti kutatások szerint a «geci» szavunkból származik.



Fontos figyelnünk arra, hogy a Matulától való találkozástól minden női szereplő óvja a főszereplő Ladó Gyulát. Félti ettől édesanyja, Nancsi néni a szakácsnő és félti Piri néni is, Tutajos apjának a testvére. De a férfi szereplők, így például István bácsi egyértelműen segíti azt a folyamatot, hogy a tizenhárom éves fiú a vén buzeráns Matula kezére jusson. A főszereplő kamasz fiú pedig a legmegfelelőbb lelki diszpozícióval rendelkezik ahhoz, hogy egy idős férfi őt «férfivá tegye». Hiszen már számtantanárát, Kengyelt is betegesen, szinte Stockholm-szindrómába hajlóan szereti és tiszteli!



A perverz és bűnös beavatás a regény felezőpontján, az első vihar-jelenetben éri el csúcspontját. Az alábbiakban szó szerint idézem a regényt, kiemelések tőlem:



«...úgy érezte, hogy az a fojtott végtelen erő az ő mellkasát is szétveti, egy rettenetes, recsegő, az egész eget széthasító lobbanásban feloldódott minden. Tutajosunk félig vakon, de erősen igyekezett a kunyhóba, mert az istennyila mintha végigrepesztette volna az égi óceán fenekét: locsogva dőlt a földre az eső. (...)Vetkőzzék le, és álljon ide a tűz mellé, meglátja, milyen jót tesz... Tutajosunk duzzogva vetkőzött, de a jó meleg megbékítette. (...) Matula a tűzre nézett elgondolkodva. - Hanem - és hármat szívott a pipán, mintha ezalatt még egyszer meggondolná, amit mond -, hanem azt meg kell hagyni, Gyula, tüzet már tud rakni... Tutajosunk kissé elpirult a dicsérettől, s foszlott bőrözete alatt végigbizsergett valami simogatás, ami nagyon hasonlított ahhoz az érzéshez, amikor Kengyel azt mondta: “Látod, Ladó, ezt nevezem én feleletnek! Csak azt szeretném tudni, máskor hol az eszed." - ... - mert - folytatta Matula - tüzet rakni nem tud mindenki. A tűzrakást nem lehet csak úgy összehányni, de egymásra rakni sem, hogy ne legyen lélegzete. A tüzet meg kell építeni, mint a házat... szóval így, ahogy ez van! A gatyáját miért nem veti le? Gyula enyhén megrándult, aztán idegenkedve végignézett ösztövér mivoltán. - Megszárad így is... - Okosabb, ha leveti... Ezek után Tutajos nem tehetett mást, mint szemérmeskedve ugyan, de kibújt a nevezetes ruhadarabból, és a lehető legkisebb méretűre összehúzván magát, ott állt, mint Ádám, aki azonban valószínűleg daliásabb lehetett. A túlzott szeméremérzet azonban lassan lefoszlott róla. Amint végignézett magán, alig ismert saját testére, melyet a nap, a sásvágások, karcolások és terjedelmes kék foltok térképeztek összevissza. A bőr, amit hozott, alaposan meg volt szabdalva, és tejfehérsége eltűnt, mint márciusban a hó, amikor kibújnak alóla barna szántások. - Kezd színe lenni - bólintott az öreg, és szemében olyan természetes mérlegelés volt, mintha egy csikót nézett volna a vásáron, egy fát az erdőn vagy egy csónakot a vízen. És Gyula, aki még Piri mama előtt sem vetkőzött le soha, most ezt természetesnek érezte, és mélyet lélegzett, mint aki átugrott egy árkon vagy kiérkezett valami ködös alagútból. A tűz sütött, és a lángoknak már fénye volt, amikor felvette a megszáradt ruhákat. Úgy érezte: a puhára száradt ruhákkal valami élő meleg veszi körül, valami biztonságos erő, valami bátor nyíltság, valami más, mint ami eddig volt. - Gergely bácsi - kezdte akadozva -, senki előtt nem szoktam levetkőzni. Matula mereven nézte a tüzet, s hosszú ideig nem válaszolt. Ez a gyerek, ez az idegen, kapkodó, puha lélek, most szólította így először, és nem is tudta, Matula is. csak érezte, hogy a fiú valóban levetkőzött. - Jobban szeretem, ha azt mondja, hogy Gergő... - mondta Matula kis idő múlva - mert errefelé úgy mondják.»



Ezek a sorokat nem én írtam, hanem maga Fekete István, és azt hiszem, igazolják a műről alkotott felfogásomat, teóriámat. A műben ezután érkezik meg Gyula barátja, Bütyök, a regény innentől szinte részeg bacchanáliává, orgiává válik. Az csak mesteri írói félrevezetés, hogy Bütyök a mű utolsó részében szerelmes lesz egy lányba, Katalinba, amíg barátja, Tutajos beteg. Menekülne tehát ő a bűnös életből, de aztán újra győz felette is Matula bácsi csábereje!



Az itt leírt felismerések vezettek arra, hogy megvizsgáljak olyan gyermekeket, akik olvasták a Tüskevárat. Egy szexuális viszonyulást mérő kérdőívet vettem fel száz olyan tíz és tizenöt év közötti fiúval, akik egy éven belül olvasták a művet. Az eredmény engem is megdöbbentett. A száz befogadóból hatvankilencnél egyértelműen mérhető volt a homoszexuális irányultság! Míg a szintén száz főt számláló, a művet nem ismerő kontrollcsoportban csak kilenc fiúnál volt ez kimutatható!



Ennek ellenére Fekete Istvánt jó, sőt nagy írónak tartom. Sátáni gonoszságú volt azonban az az ember, aki pont ezt a művét vette fel a kötelező olvasmányok listájára!" - fejezi be tanulmányát Csókás.

http://tacskomuki.blog.hu/2009/10/01/homoszexualissa_tesz_a_tuskevar_olvasasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország előkészíti a Mistral-pert
  2014-09-20 20:38:11, szombat
 
 
Oroszország előkészíti a Mistral-pert
2014.09.20 16:16


Moszkva a világ legnagyobb nemzetközi perekben jártas cégének, a szentpétervári "Egorov - Afanesiev & Partners" jogi cégnek adta ki a megbízást, hogy készítse elő a francia kormánnyal, valamint a gyártó cégekkel szembeni per iratait.

Francois Hollande francia államfő a Moszkvával szembeni szankciók egyik lépéseként megtiltotta a hajók átadását, azzal a kitétellel, hogy átadják a hajókat, ha az ukrajnai fegyverszünet továbbra is fennmarad. Moszkva azonban már többször közölte, hogy semmi köze az ukrajnai belügyekhez, sem támogatást, sem katonai segítségnyújtást nem tudtak eddig Moszkvára bizonyítani (szemben az Egyesült Államokkal), így érthetetlen - főleg jogi szempontból -, milyen jogon kötnek ki bármit is Moszkvával szemben, ami más ország belügye. Párizs október végére, november elejére ígérte az átadást, feltételekhez szabva. Putyin elnök azonban nem vár addig.

Oroszország két "Mistral" osztályú hajót rendelt Franciaországtól. A két hajó első elkészült példányát októberben kell átadni Oroszországnak, a másik hajót 2015-ben. Az első a Vlagyivosztok, a második a Szevasztopol névre keresztelt hajó lenne.

A Mistral hajók szerződését 2011-ben írták alá, akkor még Medvegyev volt Oroszország elnöke. A szerződéseket egy orosz oligarcha, Szergej Pugacsev hozta össze a francia gyártókkal, akkoriban mint tanácsadó működött közre a moszkvai kormányban. Azóta Pugacsevet már menesztették, főleg az orosz cégek nyomására, akik mindvégig ellenezték a külföldi technika bevonásét az orosz hadseregbe. Véleményük szerint az orosz cégek is könnyen megtervezhették és legyárthatták volna a hajókat hazai berkeken belül, sőt az esetleges eladásokból még jelentős haszon is képződhetett volna. Putyin a hadügyminisztérium és a cégek nyomására gyorsan megszabadult az oligarchától, és teljesen más hangot ütött meg a Mistralok kapcsán. Több magas beosztású kormánytag közölte már a francia kormánnyal a sajtón keresztül, nem életbevágóan fontosak a hajók, azok az orosz katonai képességeket nem befolyásolják jelentősen, ezért nem gond, ha a franciák elállnak a szerződésektől, de az sokba fog kerülni. A szerződések összege 1.2 milliárd euró.

Hídfő.net | Mistral típusú helikopter-hordozóMistral típusú helikopter-hordozó

Az orosz kormány felkészül arra, hogy a franciák szerződésszegést követnek el, és nem szállítják le a hajókat. Erre alapot adnak mind a NATO, mind a francia kormány utóbbi időben tett nyilatkozatai. Azonban franciahonban ellenzői is akadnak bőven a NATO szándékainak, és ők pont a leszállítások mellett érvelnek. Leginkább azzal, hogy ha nem teszik meg és szerződésszegést követnek el, a világ megrendelőinek joggal rendül meg a bizalma a francia gyártók iránt. Márpedig ez az iparág jelentős bevételeket hoz Franciaország számára. Moszkva egyenlőre csak 5 milliárd eurós kártérítést nyújt be. Ez a hajók ára, a késedelmi kamatok, és egyéb károk összege. Ez az összeg gazdasági szakértők szerint kifektetné mind az iparágat, mind a kormány költségvetését. Több ezer munkahely szűnne meg, és akár gyárak is, de gyárak összevonására biztosan szükség lenne. A legrosszabb, hogy a hajókra senki nem tart igényt, azt csak a legnagyobb flották engedhetik meg maguknak. A Mistraloknak ugyanis van egy hatalmas baja; mégpedig az, hogy a ráépített, a hajóhoz tervezett védelmi képességek a nullával egyenlőek. A libanoni háború idején (2006) és egyéb bevetésekben a Mistral-ok gyengeségei hamar kiütköztek, főleg a hajók elleni rakéták esetében, másrészről az asszimetrikus hadviseléssel szemben, - így azok háborús övezetbe nem irányíthatóak, csak abban az esetben, ha kifejezetten olyan kísérő hajókat állítanak mellé, amelyek a védelmüket ellátják, ahhoz pedig jelentős flottára van szükség.

A történethez hozzá tartozik, hogy éppen a nyugat nyomására Moszkva már került hasonlóan kellemetlen helyzetbe, az iráni S300-ok kapcsán. Évekig tartó huzavona után aztán Moszkva bőven kárpótolta Iránt egyéb haditechnikai eszközökkel, többek között azzal a berendezéssel, amellyel az USA legféltettebb fegyvere, az RQ-170-es drón felett átvették az irányítást és sértetlenül hozták le a földre. Tehát Moszkva hosszas diplomáciai küzdelmek árán, de a színfalak mögött megoldotta a fegyverzet elmaradt leszállítása miatti ügyeket, annak ellenére, hogy nemzetközileg elfogadott szankciók hátráltatták abban. Jelen esetben szó sincs nemzetközileg (ENSZ által) aláírt szankciókról, kizárólag a nyugati országok érdekérvényesítési eszköze a szankciók hirdetése.

Moszkva bejelentette, hogy abban az esetben, ha a megadott időre nem szállítják le a hajókat, a pert azonnal megindítja. Az orosz gyártók pedig jelezték, hogy készek azonnal nekifogni, és akár jobb, erősebb, jobb védelemmel ellátott hajó legyártására. Akár úgy is, hogy különböző gyártók egy külön konszernt alakítanak a legyártásukra, amelyből valószínűleg az orosz fejlesztések tükrében több darabról lenne szó mint kettő.

http://www.hidfo.net/2014/09/20/oroszorszag-elokesziti-mistral-pert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemsokára elveszítik fél Ukrajnát - Porosenko bejelentése
  2014-09-20 20:29:17, szombat
 
 
Nemsokára elveszítik fél Ukrajnát - Porosenko bejelentése

2014.09.20 18:17


Hídfő.net | Petro Porosenko

Megdöbbenve távoztak az ukrán parlament képviselői a mai zárt ajtós gyűlésről. A tanácskozásról kirekesztették az újságírókat, de a megbeszélés végén azért pár képviselőből sikerült egy-egy szót vagy mondatot kihúzni. A tárgyaláson a háború valós veszteségeiről számoltak be a képviselőknek. Történt mindez annak kapcsán, hogy Porosenko bejelentette, nemcsak autonómia terve van a donbasszi régióval, hanem azonnal és teljes büntetlenséget ígért minden milicistának, ha leteszik a fegyvert. A bejelentést meg kellett indokolni. Az indok pedig elég volt ahhoz, hogy a tárgyalásról ledöbbent arcú képviselők távozzanak.

Porosenko ugyanis először a harcok kezdete óta kötelezte a hadsereget, hogy valamennyi képviselőnek számoljon be a valós adatokról. Az adatokról Viktor Muzenko, a hadsereg főparancsnoka számolt be. A beszámoló szerint az ukrán hadsereg elvesztette eszközállománya 58 százalékát. A halottak és sebesültek számát nem közölték a kifelé tartó képviselők, de amikor erre rákérdeztek, csak megdöbbent arccal annyit mondtak, hogy rettenetes veszteségek vannak. A jelenleg fogságban lévő katonák száma nagyjából kétezer.

Felmérhetetlen a hadsereg számára, hogy az eltűnt személyek közül mennyi a dezertőr, a fogságba esett de nem nyilvántartott, és aki úgy esett el, hogy nyoma sem maradt. Az egyik újságíró, aki konkrét adatokat kapott, annyit írt meg, hogy a valós adatokat nem teszi közzé, mert nem akarja demoralizálni az amúgy is sokat szenvedő társadalmat.

Porosenko arra kérte a képviselőket, hogy minden erejükkel segítsék a béke megteremtésében, kerül amibe kerül, mert ha nem teszik, rövidesen elvesztik fél Ukrajnát.

http://www.hidfo.net/2014/09/20/nemsokara-elvesztik-fel-ukrajnat-porosenko-bejele ntese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa szegénylegényei vagyunk
  2014-09-20 15:22:25, szombat
 
  Európa szegénylegényei vagyunk
2014, szeptember 20 - 12:08



Magyarországon az elmúlt egy évben állítólag 3%-kal nőttek az átlagkeresetek. A legjobban a budapestieket fizetik meg, ők átlagosan nagyjából annyit keresnek, mint egy osztrák munkanélküli. De még a legtöbbet keresők sem visznek haza sokkal többet, mint egy bécsi takarítónő. Az sem túl örömteli, hogy Magyarországon egy év alatt közel 100 ezer fővel nőtt a szegények száma, jelenleg közel 3,3 millióan vannak.

Nem meglepő módon a Központi Statisztikai Hivatal - KSH - adatai szerint Budapest a gazdaságilag legfejlettebb országrész, míg az ország keleti részén a legnehezebb az élet. Nem véletlen, hogy az ország teljes keleti fele az EU legszegényebb régiói közé tartozik.

Szerény 154 100 forint volt a második negyedéves nettó átlagbér országosan. Ennél többet csak a budapestiek és a Győr-Moson-Sopron megyében élők kerestek. A fővárosban közel 198 ezer forintot, míg a nyugati megyében 160 ezer forintot lehet átlagosan keresni. Az első félév adatai szerint az országos nettó és bruttó átlagbér is 3%-ot növekedett a 2013-as adatokhoz képest.

Az ország keleti részeiben az országosnál rosszabb a helyzet, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nettó átlagbér a 110 ezer forintot sem éri el. Szintén az átlag alatt teljesít e téren Nógrád és Békés is. Az utóbbi országrészekben 115 ezer forint a havi nettó átlagkereset.

Fizikai munkával átlagosan 104 700 forintot lehet keresni, míg a szellemi munkáknál az átlagbér 209 200 forint. Míg egy fővárosi, pénzügyi területen dolgozó nettó bére 350 ezer forint fölött van, addig ugyanazért a munkáért Borsodban csak 150 ezer forintot fizetnek.

Legjobban továbbra is a pénzügyi, gazdasági, illetve az informatikai, kommunikációs szakmákkal lehet keresni. Legkevesebbet az egészségügy és a szociális ellátás jövedelmez, ezeken a területeken a bruttó 500 ezer forintot közelíti az átlagbér.

Szlovákia már lekörözött minket

Szlovákiában jelenleg 861 euró az átlagbér, a magyarok a szlovákiai átlagtól 117 euróval keresnek kevesebbet. Északi szomszédunk még bő tíz éve messze le volt maradva Magyarországtól a fizetések tekintetében, de köszönhetően az elmúlt szűk 25 év kormányainak, mára jócskán leköröztek minket. Csak mellékesen érdemes megemlíteni, hogy jelenleg pozsonyi az ötödik leggazdagabb régió az EU-ban.

Az ország 95%-a szegény ének számítana

A szegénység hazai terjedését jelzik az Eurostat legfrissebb adatai is. Magyarországon - Szlovákiával, Lengyelországgal vagy Csehországgal szemben - tovább nőtt tavaly azoknak az aránya, akik a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának voltak kitéve, ők jelenleg mintegy 3,3 millióan vannak. Tehát az országban minden harmadik ember szegény, ők azok, akik legfeljebb havi nettó 65 ezer forintból élnek.

Az Eurostat minden ország esetében egy úgynevezett mediánszámot állapít meg. A mediánjövedelem Magyarországon tavaly havi 109 ezer forint volt, azok számítnak szegénynek, akik nem keresik meg ennek legalább a 60 százalékát. Ha a közös európai mediánhoz viszonyítanánk a hazai béreket, akkor Magyarország lakosságának nagyjából a 95 százaléka a szegény kategóriában tartozna.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/europa_szegenylegenyei_vagyunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerika forrong? A Szabad Dél támogatná az Egyesült Államokt
  2014-09-20 14:41:44, szombat
 
 

Amerika forrong? A Szabad Dél támogatná az Egyesült Államoktól való elszakadást
2014. szeptember 20. 10:20
Hunhír.info


Minden negyedik amerikai támogatná az Egyesült Államoktól való elszakadás ötletét - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból. A Reuters és az Ipsos augusztus 23. és szeptember 16. között készített felmérésének eredménye szerint az amerikaiak 23,9 százaléka támogatná, hogy az állam, amelynek a lakosai, kilépjen az unióból, míg a megkérdezett 8952 embernek az 53,3 százaléka ellenezné ezt a lépést.

Az elszakadás vágya független a megkérdezettek vallási meggyőződésétől és pártpreferenciájától, bár a republikánusok és az elsősorban mezőgazdasági termelésből élő nyugati államok lakosai valamivel nagyobb arányban támogatják az ötletet, mint a demokraták és az északnyugatiak.

Az elszakadni vágyók elégedetlenek azzal, ahogy Barack Obama kezeli az ügyeket, kezdve az egészségügyi reformtól az Iszlám Állam elleni fellépésig, és sokakat dühít Washington teszetoszasága is. ,,Mindegy, melyik párt van hatalmon, nem csinálnak semmit" - mondta például egy 61 éves rokkantnyugdíjas, aki szerint jobb lenne, ha Dél-Karolina maga intézhetné az ügyeit.

Texasban népszavazást tartanának

A republikánusok között 29,7 százalékos az elszakadást támogatók aránya, a demokraták körében 21. Ami a regionális megosztást illeti, az ötlet nem nagyon népszerű Új-Angliában, ahol a megkérdezetteknek mindössze a 17,4 százaléka szeretné, ha az állam kiválna az unióból.

Leginkább a délnyugatiak függetlenednének, ahol a megkérdezettek 34,1 százaléka támogatná ezt. Ebbe a térségbe tartozik Texas is, ahol egy aktivista csoport felszólította az állami törvényhozást, hogy bocsássa népszavazásra a kérdést.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78478

**************************

LESZNEK MÉG GYAPOTSZEDŐ NÉGEREK A DÉLI ÁLLAMOKBAN

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes dolog ez az" izraeli magyar barátság" de elég erőlte
  2014-09-20 14:36:16, szombat
 
  Érdekes dolog ez az" izraeli magyar barátság" de elég erőltetett.

1967-ben megszakadt a Szovjetúnió keleti blokja miatt de a rendszervátás után azonnal folytatódott. Tudniillik a náci Németország szövetségesei voltunk, őseink résztvettek a deportáslásokban és gyilkosságokban is. Ennek ellenére nemhogy megutáltak hanem "megszerettek minket." Olyannyira hogy bár az egész világon azt állitják magyarországon az antiszemitizmus , és rasszizmus világhirü,

mégis nálunk is budapesten ünnepelni kell Izrael függetlenségének 66. évfordulóját. Nem félnek az antiszemita hunok leszármazottaitól.
Sokak szerint nem a barátságunk a pénzünk ,földünk gazdaságunk kell nekik ebben kormányaink lelkesen aszisztálnak. Három havonta zsidó kerekasztal ülés ahol milliárdokról döntenek meg még ki tudja mikről a keresztény többség háta mögött. Ez már alapból nem etikus és nem is demokratikus. Vagy talán gyarmatositanak minket a holokauszttért cserébe?! A rengeteg kárpótlás amit fizetünk nem elég!?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A háttérhatalom legújabb vad parancsa Magyarmatnak
  2014-09-20 14:31:49, szombat
 
  A háttérhatalom legújabb vad parancsa Magyarmatnak
2014. szeptember 20. 10:35
Hunhír.info

Kedden kezdi meg az Alkotmánybíróság (AB) annak a beadványnak a tárgyalását, amely szerint a tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés sérti az Emberi jogok európai egyezményét. A Magyar Nemzet értesülése szerint az igazságügyi tárca már dolgozik az új törvényjavaslaton ez ügyben. Világos? ne lehessen semmilyen visszatartó erő, amely fékezi a bűnözést. Mer a gyarmatot úgy lehet a legjobban uralni, hogy az emberek életüket, vagyonukat féltik, s nem azzal foglalkoznak, hogy repülő szőnyeggé válik alattuk a magyar föld.

Áprilisban a Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa helyt adott a bátmonostori hármas gyilkosság néven ismerté vált bűnügy egyik védői kérelmének, hogy az ítélőtábla forduljon az Alkotmánybírósághoz. Azt kérte, hogy az AB vizsgálja meg, kiszabható-e ma Magyarországon tényleges életfogytiglan vagy sem. Az ítélőtábla ennek alapján akkor a pert felfüggesztette és az AB-hez fordult.

A büntetőtanács álláspontja szerint a régi, és a múlt év közepétől hatályos új büntető törvénykönyv is sértheti az Emberi jogok európai egyezményét, amelyet idehaza 1993-ban beiktattak a jogrendszerbe. A felfüggesztést az arról szóló végzésben azzal is indokolták, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága egy brit ügyben tavaly azt állapította meg, hogy az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt személyeknek már az ítélethozatalkor tudniuk kell, mikor nyílik lehetőségük a szabadulásra. Erre minimum 25 év letöltése után, megfelelő rehabilitációt követően kerülhetne sor. Strasbourg szerint emiatt a törvénynek meg kell engednie, hogy a hasonlóan szigorú ítéleteket időszakonként felülvizsgálják.

Ahogy ezt Bitskey Botond, az Alkotmánybíróság főtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta, az AB a jövő héten kezdi meg a szegedi tábla beadványának tárgyalását, és hamarosan döntést is hoz.
A lap értesülései szerint pedig az Igazságügyi Minisztérium már korábban megkezdte egy új jogszabály kidolgozását, amely - az államfő kegyelmezési jogát is figyelembe véve - összhangot teremt a hazai és az európai rendelkezések között. Az Emberi Jogok Európai Bírósága tavaly májusban marasztalta el hazánkat a büntetési tétel alkalmazása miatt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78479
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.