Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
0-ás kórterem - 3
  2014-09-21 15:48:38, vasárnap
 
  A reggeli hideg kipirosította az arcokat. A kórház portása is csak az ablakon keresztül intett az érkezőknek. Egy mentő szirénája szakította meg a csendet. Tereza szíve nagyot dobbant, nem jó jel volt. Megérezte, hogy a beteg, aki a mentőben van, életért kiált, biztos volt benne, hogy találkozni fog vele. Megérzései soha nem csalták meg.
Ahogy ment a folyosón az öltöző felé, szembe találkozott az egyik osztály volt főorvosával. Nagyon tisztelte a főorvost, neki köszönhette az életét. Kisnővér korában gyakorlatát az osztályán töltötte.
Orvos apósától sokat hallott a főorvosról, a szakma legjobbjának tartották a belgyógyászok. Azt is megtapasztalta, hogy azon az osztályon a beteg volt a legfontosabb. Örült, mert abban a szerencsében lehetett része, hogy ott tanulhatta a szakmát.Olyan volt az osztály, mint egy szanatórium. Az orvosok barátságosak, türelmesek. A nővérek áldozat-, és szolgálatkészek, a betegek elégedettek. Furcsa, szinte hihetetlen volt már a hetvenes években is, ez a végtelen harmónia. Abban az időben még nem volt a fekvőbetegek számára eldobható pelenka, állandó katétert is ritkán alkalmaztak. Gumilepedőre terített lepedő, plusz haránt-lepedőn elhelyezett papírvatta szívta fel a testből kiáradó nedveket, mégsem volt gyakori a felfekvés azon az osztályon.

Volt egy kórterem közvetlenül a nővérpulttal szemben, ott helyezték el a magatehetetlen betegeket. Amikor a nővéreknek akadt pár percük, azonnal odamentek és elfordították a beteget jól alápárnázva egyik végtagját, kisimítva a lepedőt, vagy ágyneműt cseréltek, ha úgy hozta a szükség. Mert bizony naponta többször úgy hozta...
Tereza nem emlékezett olyan vizitre, ahol a főorvos úr meg nem emelte a takarót és nem ellenőrizte volna, hogy száraz e a lepedő, nincs-e gyűrődés rajta , ami nyomná a beteg testének szövetét, csökkentené a vérellátást.
Nagy ritkán, ha mégis talált olyan esetet, ami nem volt megszokott, barátságosan megkérdezte - minden alkalommal csak a kórtermet elhagyva - ki van szolgálatban azon a részlegen? Nem volt szemrehányó senkivel, de azonnal tudni akarta, mi van az eset mögött és mikor volt ágyneműcsere, miért nem került sor a pontos ellátásra.
Amennyiben úgy ítélte meg nem történt hanyagság, ,,minden rendben van köszönöm", volt a válasza, de ha mégis mulasztás volt az oka, akkor is jóindulatú figyelmeztetésben volt csak része a nővérkének. Azonban végig kellett hallgatnia, milyen kiszolgáltatott a beteg ember és milyen nagy szüksége van a figyelemre, no és milyen károkat okozhatnak a súlyos szövődményekkel járó apró hanyagságok. Nem ismétlődött meg többé hasonló figyelmetlenség, mert úgy tudott hatni a pontos munka szükségességét bemutatva, hogy elszégyellte magát az illető. Aki nem tudott hozzászokni a betegek érdekeit szolgáló rendhez az sürgősen keresett magának egy könnyebb osztályt, elnézőbb osztályvezetővel.

Volt ennek az osztálynak két egyágyas kórterme. Ezek voltak a protekciós kórtermek. Ezekben a kórház valamelyik dolgozója feküdt gyógyulása ideje alatt, a takarítónőtől kezdve, a főorvosig. Nekik megjárt a külön kórterem, mert ők megérdemelték, hogy nyugodt körülmények között gyógyuljanak. Sajnos, Tereza is többször volt a külön szoba ideiglenes lakója. A diétás nővér minden reggel meglátogatta az ott fekvő beteget és diétán belüli, egyéni étrendet állítottak össze. Látogatót is fogadhattak a látogatási időn kívül. A főorvos naponta többször vizitelt azokban a kórtermekben. Minden segítséget igénybe vett a sikeres gyógyításhoz. Konzilliumot hívott, szükség esetén az ország legjobb speciális osztályára juttatta el a beteg kórházi dolgozót, bárkiről is legyen szó. Megkülönböztetett figyelem és kivételezés csak azoknak járt, akik a betegeket szolgálták. A kórházi dolgozók legszívesebben azon az osztályon gyógyultak volna, de sokan nem tehették, saját osztályukat nem kerülhették meg.
A másik, amire Tereza pontosan emlékezett, soha nem hallotta, hogy a főorvos úr, kijelentette volna valamelyik betegről, hogy ,,az Ő betege". Sőt, mindig azt hallották tőle mekkora fontossága van annak, hogy a betegek egyenlőségét tartsuk szem előtt, mert ez is a hatékony gyógyítás feltétele. Azon az osztályon mindennapos volt, hogy nyolcvan éves betegnek ugyanolyan diagnosztikai elérhetőségeket biztosítottak, mint a harminc évesnek.
A főorvos a betegekkel sokat beszélgetett, holisztikus gyógyító volt. Hívő emberként esküjével hű életét a betegek gyógyítására szentelte. Az osztályon mindenki szerette, nem kérhettek tőle lehetetlent. Nem is volt az osztályon vándorlás, évtizedekig együtt maradtak a nővérek, orvosok. Mindenki tisztában volt vele a főorvos úrra bármikor lehet számítani, bizalommal fordulhatnak hozzá, amit nem csak diszkréten kezelt, jó tanácsokkal, szakmai segítséget nyújtva próbált meg segíteni. Állítólag anyagi segítséget is nyújtott egyeseknek, ha megszorultak, de ezt olyan diszkréten kezelte, hogy nem illett volna róla beszélni.
Magánélete makulátlan volt, példás családi életet élt soha nem volt körülötte botrány. Két gyermeke szintén a tudományos gyógyítást választotta. A főorvos mindig érdeklődött Tereza hogyléte felől, búcsúzóul soha nem felejtette el felajánlni segítségét, ha szükség lenne rá .Így történt ez azon a reggelen is.
Pár mondat után mindketten tovább mentek, várták őket a betegek.

Amint felért az osztályra egy új beteg várta az, az akit eset kocsi hozott szirénázva. Megkezdődött a versenyfutás az idővel egy életért. Napokban tellett, amíg az élet győzelmeskedett a halál felett.

Lélek Sándorné 2008
Lélek Sándorné Ekpafat: A lélek hangja c. könyv részlete nyomán


***
A történet valós a főorvos a könyvbemutatón a gyógyítás milyenségéről beszélt, a lélek fontosságáról az eredményesség érdekéken .A könyvbemutató képes beszámolóján (2008) látható a sorok állva a harmadik képen.
http://ekpafat-kistarogato.gportal.hu/gindex.php?pg=35231554&nid=6252115


Azóta már az égi kórházban segíti a lelkeket. Áldott emlékét szívemben őrzöm!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor már késő rádöbbenni…
  2014-09-21 15:15:54, vasárnap
 
  Elolvasni kötelező! : Mikor már késő rádöbbenni...
Amikor aznap este hazaértem, a feleségem felszolgálta a vacsorát, megfogtam a kezét és azt mondtam, “Szeretnék valamit elmondani". Ő leült és csendben evett. Megint láttam a fájdalmat a szemében.
Hirtelen nem tudtam, hogyan nyissam ki a számat. De muszáj volt vele tudatnom, min gondolkodtam. El akarok válni. Hoztam fel a témát nyugodtan. Nem tűnt idegesnek a szavaim hatására, helyette inkább lágyan megkérdezte, miért? Kikerültem a kérdést. Ez feldühítette. Félredobta az evőpálcikákat és rám üvöltött, te nem vagy igazi férfi! Azon az éjjelen nem beszéltünk egymással. Ő sírdogált. Tudtam, hogy rá akar jönni, mi történt a házasságunkkal. De nem igazán tudnék neki kielégítő választ adni, én már Janet szeretem, nem őt.
Nem vagyok már szerelmes belé. Csak sajnáltam! Mély bűntudattal, felvázoltam egy válási szerződést, amiben az állt, hogy megtarthatja a házat, a kocsit, és a cégem 30 %-át. Rápillantott, majd darabokra tépte. A nő, aki 10 évet töltött velem az életéből, idegenné vált számomra. Sajnáltam, hogy elvesztegette az idejét, forrásait, energiáját, de nem tudtam visszavonni, amit mondtam, hogy én már Janet szeretem. Végre hangosan sírt előttem, ami pontosan az volt, amire számítottam. Hogy sírni láttam egyfajta megkönnyebbülést jelentett számomra. A válás ötlete, ami már hetek óta kínzott, szilárdabbnak és tisztábbnak tűnt most.
Másnap nagyon későn értem haza és láttam, hogy valamit ír az asztalnál. Nem vacsoráztam, hanem egyenesen aludni mentem és nagyon gyorsan elaludtam, mert fáradt voltam a Jane-nel töltött eseménydús nap után.
Amikor felébredtem, még mindig ott ült az asztalnál és írt. Nem érdekelt, úgyhogy megfordultam és aludtam tovább. Reggel megmutatta a válási feltételeit: semmit nem akar tőlem, hanem 1 hónap felmondási időt kér a válás előtt. Azt kérte, hogy ez alatt a hónap alatt, mindketten tegyünk úgy, mintha normális életet élnénk, amennyire lehetséges. Az indokai egyszerűek voltak: a fiunknak 1 hónapon belül lesz a vizsgája és nem akarja összezavarni a tönkrement házasságunkkal. Ez számomra elfogadható volt. De volt még valami, megkért, hogy idézzem fel, ahogy az esküvőnk napján a karjaimban bevittem a hálószobába. Arra kért, hogy ez alatt az egy hónap alatt, minden nap, reggelente a karjaimban vigyem ki a hálószobából az ajtó elé. Azt gondoltam, kezd megőrülni. Csak azért, hogy az utolsó napokat elviselhetővé tegyem, beleegyeztem a furcsa kérésébe.
Elmondtam Jane-nek a feleségem válási feltételeit. Ő hangosan nevetett és azt gondolta ez abszurdum. Nem számít milyen trükköt alkalmaz, szembe kell néznie a válással, jegyezte meg gúnyosan. Semmiféle testi kapcsolatom nem volt a feleségemmel, mióta bejelentettem, hogy el akarok válni. Úgyhogy amikor az első nap kivittem, mindketten olyan sutának tűntünk. A fiunk tapsolt mögöttünk, apu a karjaiban tartja anyut. A szavai fájdalmat okoztak nekem. A hálószobából a nappaliba, majd az ajtóhoz, több, mint 10 métert sétáltam vele a karjaimban. Ő becsukta a szemét, és gyengéden azt mondta, ne mondj semmit a fiunknak a válásról. Én bólintottam, kissé dühös voltam. Letettem az ajtón kívül. Ő elment a buszhoz, ami a munkába viszi. Én egyedül vezettem az irodáig. A második napon mindketten lazábbak voltunk. Ő nekidőlt a mellkasomnak.
Éreztem a blúzának illatát. Rájöttem, hogy hosszú ideje nem néztem meg alaposan ezt a nőt. Rájöttem, hogy nem fiatal már. Halvány ráncok voltak az arcán, a haja őszült! A házasságunk komoly áldozatot követelt tőle. Egy percig azon gondolkodtam, mit tettem vele. A negyedik napon, amikor felemeltem, úgy éreztem, hogy visszatért egyfajta meghittség. Ez az a nő, aki 10 évet adott nekem az életéből. Az ötödik és hatodik napon, úgy éreztem a meghittség érzése megint erősödött. Jane-nek nem beszéltem erről. Egyre könnyebbé vált a karjaimban vinni, ahogy telt a hónap. Talán a mindennapos edzések megerősítettek. Egy reggelen válogatott mit vegyen fel. Felpróbált jó pár ruhát, de nem talált egyet sem, ami ráillett volna. Majd sóhajtott, minden ruhám kinyúlt. Hirtelen rájöttem, hogy milyen vékony lett, ez volt az oka, hogy egyre könnyebben tudtam őt vinni.
Hirtelen megértettem ... óriási fájdalmat és keserűséget halmozott fel a szívében. Öntudatlanul nyúltam feléje és megérintettem a fejét. A fiunk ebben a pillanatban lépett be és azt mondta, Apu itt az idő, hogy kividd anyut. Számára, hogy látta az apját karjaiban kivinni az anyját, élete fontos részévé vált. A feleségem jelezte a fiúnknak, hogy jöjjön közelebb és szorosan megölelte. Én elfordítottam az arcom, mert féltem, hogy az utolsó pillanatban meggondolom magam. Ezután a karjaimban tartottam, kisétáltam a hálószobából, keresztül a nappalin, az előszobába. A karjai lágyan és természetesen pihentek a nyakam körül. Szorosan fogtam őt, pont olyan volt, mint az esküvőnk napján. De a sokkal könnyebb súlya elszomorított. Az utolsó napon, mikor a karjaimban tartottam, alig tudtam megtenni a lépéseket. A fiunk elment az iskolába. Szorosan tartottam őt és azt mondtam neki, nem is vettem észre, hogy az életünkből hiányzott a meghittség, az intimitás.
Elvezettem az irodáig ... gyorsan kipattantam a kocsiból, anélkül hogy az ajtókat lezártam volna. Attól féltem, ha bármennyit is késlekedek, meggondolom magamat. Felsétáltam az emeletre. Jane kinyitotta az ajtót és
azt mondtam neki, Sajnálom Jane, nem akarok elválni. Csodálkozva rám nézett, és megérintette a homlokomat. Lázas vagy? Kérdezte. Elvettem a kezét a fejemről, Sajnálom Jane, ahogy mondtam, nem válok el. A házasságom talán azért volt unalmas, mert nem értékeltük életünk apró részleteit, nem azért mert már nem szerettük egymást. Rájöttem, hogy attól kezdve, hogy az esküvőnk napján karjaimban vittem haza, egészen addig kellene a karjaimban tartani, míg a halál el nem választ minket. Jane hirtelen magához tért. Hangosan felpofozott, majd bevágta az ajtót és zokogásban tört ki. Lesétáltam a földszintre és elhajtottam.
Az útba eső virágboltban rendeltem egy csokor virágot a feleségemnek. Az eladólány kérdezte, mit írjon a kártyára. Mosolyogtam és azt írtam, Minden reggel a karjaimban viszlek ki, míg a halál el nem választ.
Azon az estén mikor hazaértem, virág a kezemben, arcomon mosoly, felrohantam az emeletre, azért, hogy a feleségemet az ágyban találjam - holtan. A feleségem hónapokig harcolt a RÁKkal és én annyira el voltam foglalva Jane-nel, hogy észre sem vettem. Tudta, hogy hamarosan meg fog halni és meg akart menteni bármiféle negatív reakciótól a fiunk részéről, ha végig visszük a válást. Legalább a fiunk szemében én egy szerető férj vagyok. Életetek apró részletei amik igazán számítanak egy kapcsolatban. Nem a ház, nem a kocsi, tulajdon, pénz a bankban. Ezek csak előmozdítják a boldogságot, de önmagukban nem adhatnak boldogságot. Szóval találj időt, hogy a házastársad barátja légy és tegyétek meg azokat az apró dolgokat egymásért, amik meghittséget, intimitást eredményeznek. Legyen valóban boldog házasságotok!
Ha nem osztod ezt meg másokkal, semmi sem történik veled.
Ha megteszed, talán megmentesz egy házasságot.
Az életben a legtöbb kudarcot olyan emberek szenvedik el, akik nem ismerik
fel, milyen közel is voltak a sikerhez, mikor feladták.

Forrás: Kádár Zoltán: Facebook


 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Kókuszos édesség
  2014-09-21 15:02:39, vasárnap
 
  A tészta hozzávalói
25 dkg liszt
3-4 kanál holland kakaópor
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
csipet só
fél csg sütőpor
Kókuszos töltelékhez:
1 tojás fehérje
8 dkg kókuszreszelék
5 deka porcukor
A díszítéshez:
5 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrok és kicsit pihentetem, 10-15 percet .
A tojás fehérjéből és a porcukorral habot verek és hozzáadom a kókuszhoz.
Ebből egy kemény masszát kapunk.
Ezekből vizes kézzel kis gombócokat készítek és egy órát hidegre teszem.
A barna tésztából 30 darab egyforma kis gombócokat készítek, amit kilapítok amikor a kis kókuszgolyókat beleteszem és a tésztával bevonom .
Sütőpapiros sütőlapra teszem egy kicsit távol egymástól, mert sütéskor megnőnek.180 fokos sütőben kb 20-25 percig sütöm.
Amikor a golyók kihűltek a csokoládét felolvasztom és a golyók tetejét becsíkozom vele.
Nagyon finom omlós ,sokáig eltartható sütemény.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Zserbó golyó
  2014-09-21 14:56:57, vasárnap
 
  Hozzávalók:
20 dkg darált dió,
10 dkg darált keksz
20 dkg aszalt sárga barack
1 ek lekvár,
1 ek porcukor
1 cs vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:
A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vajjal,tejszínnel, és belemártogatjuk a golyókat,majd dióval megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gondolatok a szeretet elfogadásáról
  2014-09-21 13:29:08, vasárnap
 
  Nehéz dolog elfogadni a szeretetet akkor, amikor hosszú-hosszú ideig nem kapja meg az ember a környezetétől. Hozzászokik a gondolathoz, hogy az a szeretetmentes élet a természetes, amit nap, mint nap tapasztal.

Amikor pedig mégis éri egy impulzus, egy ,,szeretet-impulzus", akkor megijed, gyanakodik, fél a csalódástól, bizalmatlan lesz, és így az életéből továbbra is kimarad a szeretet, mert nem hajlandó beengedni azt... Aztán sérül a lelke, beteg lesz a teste...

A szeretetre vágyik, a gyógyulásra vágyik, a szépre vágyik... és eljön a pillanat, amikor egy rövid pillanatra beengedi a szeretetet a lelkébe... bizalmatlan még, visszahúzódik, de ez a visszahúzódás már nem olyan erős, már nincs olyan zárkózottság, mint azelőtt...

Aztán megtapasztalja, hogy aki a szeretetet közvetíti felé, az őszintén teszi ezt...
Megtapasztalja, és nyitottabb lesz, egyre nyitottabb, és bátrabb... Már fel mer vállalni olyan dolgokat, amit még soha, vagy csak nagyon régen... Befogadja életébe a szeretetet, az őszinte, tiszta szeretetet, és egészségesebb, boldogabb lesz, többet mosolyog, más lesz a kisugárzása... és ezt a környezete is észreveszi, egyre többen keresik, a társaságát, a barátságát, a közelségét...
Ő ettől annyira boldog lesz, hogy nagyon magához ölelné az egész világot!

Sok ilyen és hasonló történetet éltem/éltünk meg a gyógyító találkozásokon.
Több esetben volt szükség gyors ,,beavatkozásra", hogy az érintettek továbbra is közöttünk maradjanak. Gyógyítottunk testet és lelket, gyermeket és felnőttet, olyat, aki hitt, és olyat is, aki semmiben nem akart hinni. Kezdtük ,,lentről" és ,,nagyon lentről"... emeltünk lelket az égbe, és emeltünk még tovább.

Mindezt egyféleképpen tehettük... találkoznunk kellett egymással. Ehhez pedig nem kevés bizalomra volt szükség. Bizalomra, a másik fél részéről.... és a szándékra, hogy a kapott szeretetet elfogadja, beengedje az életébe...

Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Gara Ákos: Dal a gyermekszívről
  2014-09-21 13:28:06, vasárnap
 
  Mosolygó kis angyaloktól
Megkérdeztem szépen:
Milyen legyen a gyermekszív,
Mondjátok meg nékem.

Tarkaszárnyú angyaloknak
Szép, mosolygó ezre,
Csengő-bongó, csöpp kis dalban
Zengett vissza erre:

Mint liliom, olyan tiszta,
Üde, mint a harmat,
Melynek gyöngye beragyogja
A pirkadó hajnalt.

Hű legyen a gyermek szíve,
Mint a fényes tükör,
Melyben hű kép ragyog vissza,
Napsugárról, tűzről.

Víg legyen a gyermek szíve,
Mint madár az ágon:
Csicseregjen, csiripeljen,
Bohó táncot járjon.

S mint az angyal, oly szelíden
Szálljon hangja égbe,
Hol a Jóság ül ragyogva,
Napsugárba', fénybe'.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Milyen gyógyhatása van a növényi szénnek?
  2014-09-21 10:37:33, vasárnap
 
  Már kétezer évvel ezelőtt is ismerték és használták a szén csodálatos, gyógyító hatását. Azóta ezen tulajdonságairól persze kissé elfeledkeztünk. Idézzük fel, hogy mi mindenre is jó a szén. Használjuk, hiszen számos pozitív tulajdonsága van.

A növényi vagy orvosi szenet a gyógyszertárakban vagy bioboltokban vásárolhatjuk meg. Az orvostudományban is gyakran használják különböző enyhébb mérgezések vagy gyógyszertúladagolás okozta problémák esetén. Semlegesíti a mérgező anyagokat, és mellékhatása igen csekély.

Semleges íze és szaga van, használhatjuk por vagy tabletta formájában.

Megakadályozhatja a mérgezést

Mivel nagyon erős nedvszívó képessége van, megakadályozza és a gyomorban tartja a mérgező anyagokat. Nem engedi, hogy a véráramba jussanak és lebénítsák különböző szerveinket. Ha mérgező anyagot nyeltünk le, legkésőbb fél óra múlva vegyünk be 1-2 darab széntablettát. Nem hatásos nátrium-hidroxid, alkohol, bórsav és lítium okozta mérgezés esetén.

Hatásos fertőzések esetén

Alkalmazhatjuk különböző bőrirritációk, vegyi anyagokkal való érintkezés vagy rovarcsípések esetén. A szénport keverjük el egy kevés vízzel, míg pépes anyagot nem kapunk belőle, majd alkalmazzuk az érintett felületen. Fedjük le egy fóliával, tekerjünk rá egy kendőt, és hagyjuk dunsztban állni 4 órán keresztül. Majd mossunk le, és kb. 30 percre tegyünk jeget a gyulladt felületre.

Emésztési problémákra

Ha gyakori emésztési problémákkal, puffadással, hasmenéssel küzdünk, naponta étkezés után vegyünk be 500-600 milligramm szenet. Megakadályozza a bélben előforduló baktériumok terjedését.

Csökkenti a rossz koleszterint

A szén rendelkezik egy olyan tulajdonsággal is, hogy csökkenti a rossz koleszterint, így óvja a szív-és érrendszer egészségét.

Figyelem!
Nem ajánlatos nagy mennyiségben fogyasztani, ugyanis megakadályozhatja, hogy a tápanyagok kellőképpen felszívódjanak. Ha túl sokat fogyasztunk belőle, székrekedést eredményez.

filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1428
  • e Hét: 4295
  • e Hónap: 10667
  • e Év: 61458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.