Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Boldogasszony vagy "szépasszony"?
  2014-09-23 09:52:15, kedd
 
  Boldogasszony vagy "szépasszony"?
Te miképp éled meg (vagy nem éled meg) nőiességedet? Boldogasszony vagy szépasszony vezet téged? Mert egyáltalán nem mindegy! A mai vaskori világ lealázta, árucikké tette a nőt! Tökéletes, de csinált szépségeket mutogat a magazinok photoshoppolt címoldalán, a TV-ben, a filmekben, reklámokban. A vastag smink, szilikonmellek, feltöltött ajkak, átszabott test mögött ugyan mi lehet? Valahol mélyen, mindenkiben ott a tiszta fény, de a rárakódott, anyaggá sűrűsödött szennyeződésektől nem látszik. A mai nők, főleg a fiatal lányok a testükkel akarnak hódítani, akárcsak a férfiak. A bennük élő Lilith erőre kap, így lesznek némberek, bestiák, nem teremtő anyák.


Lilith, a szépasszonyok ősképe
Aki a mai kor divatjához képest előnytelen testi adottságokkal rendelkezik, annak két választása van: vagy elfogadja és megéli önmagát (hisz a Teremtő kegyelméből, úgymond "kölcsön" kapta "testruháját" a földi létre, és hálás ezért), vagy fellázad, és minden áron meg akarja változtatni külsejét. Azt a testet, ami a legtöbb esetben egyáltalán nem csúnya, sőt! Egyedi, gyönyörű, természetes! Melegséget, szeretetet sugárzó, képlékeny, befogadó (víz elem). Teremtő erővel bír: szülni képes! Boldogasszony és Földanya áldásának hordozója! Rájuk van most nagy szükség, nem a csalfa, üres szépasszonyokra, akik, ha megöregszenek, rút boszorkánnyá válnak, vagy "élő" múmiává. Az, ki Boldogasszony által vezettetett, szépen öregszik, szemében ott a huncut csillogás, ráncaiban a sok bölcsesség és élettapasztalat. Ha eljő az idő, boldogan távozhat a Fénybe, mert feladatát jól végezte. De mi van a testébe ragadt szépasszonnyal? Ha meghal, lelke sokáig céltalanul bolyong itt, a földön, és sóvárogva nézi a kirakatokat, mert nem tud többé mit felvenni. Természetesen szeressük őket is! Megtévedtek, de előbb-utóbb ők is helyes útra térnek.



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Sinkovits Imre végső üzenete
  2014-09-23 09:06:04, kedd
 
  Sinkovits Imre végső üzenete







Elhangzott az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban.

"Egy hetven esztendős véndiák az óbudai Árpád Gimnáziumból kéri türelmeteket néhány mondat erejéig. Legelébb is, sohasem felejtsétek el iskolátok névadójának, Kőrösi Csoma Sándornak élete példáját. No nem kell ezért világutazókká válnotok, hogy a magyarság eredetét, őshazáját felkutassátok. Akad felfedezni, megőrizni való e 75 esztendeje Csonka Hazában is! (Elég ha Csoma Sándor szülőfalujára, a háromszéki Kőrösre gondolunk.) Nem kell elzarándokolni a távoli Dardzsiling régi angol temetőjébe sem, ahol végre megpihen "...egy szegény, árva magyar pénz és taps nélkül! Ki nemzetének bölcsejét kereste és a maga sírját találta itt - de halhatatlanságát is! ", miként sírfeliratán olvasható.
Élete példáját kutassátok s kövessétek! Önfegyelmét és szorgalmát, keresztény hitét és edzett testét, puritán életvitelét, hatalmas műveltségét! S mindezeket a Haza és Emberiség szolgálatába állítva! Ez a mai harsogó-csápoló-idegrángásos, lélektelen "fogyasztói társadalom", diszkóival, hamburgerjeivel, drogos-alkoholos tömeghisztériájával, mint a hínár húz le a tartalmatlan, csenevész élet mocsarába! Az így elsatnyult testben, milyen lélek lakozhat? Márpedig Magyarországnak testben és lélekben is erős, egészséges, keresztény Ifjúságra és Családokra van szüksége, ha fenn akarunk maradni a jövő századokban, évezredekben!
De feladat vár Rátok a nyelvápolás terén is. Nem a tibeti nyelvtan s szótár elkészítése, csupán Édesanyátok nyelvének tisztán tartása, megőrzése, hogy szeplőtlen gazdagságában adhassátok tovább gyermekeiteknek, unokáitoknak! Mert ez az egyik, tán legerősebb kapocs, mely összeköt Valamennyiünket, élő és holt magyarokat! Végezetül! Nem az Őshazát kell keresnünk! (De azért ismerjük meg a tudósok, nyelvészek, régészek s néprajzosok eddigi kutatásait, eredményeit.) Ezt a mostani, megcsonkított, fenyegetett sorsú Hazát kell megismernünk, felemelnünk, becsülnünk és megvédenünk, magunknak s a Jövendőnek!
Tamási Áronnal szólva: "Mi végre vagyunk a világon? Hogy valahol otthon legyünk benne!" Ez a "valahol", itt van a talpunk alatt! Magyarország! Fiatal Barátaim! Tudom, nem kevés, amit kértem Tőletek. De csak így, s csak ezért érdemes élni! Márpedig e Nemzetnek annyi hősi halottja volt, most hősi élőkre van szüksége! Hiszem, Ti azok lesztek! Megfáradt, öreg, de szeretetet, hitet sugárzó karommal ölellek Benneteket!"
- Sinkovits Imre.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Korunk népmeséje. Mindenki szűrje le a tanulságot.
  2014-09-23 08:54:10, kedd
 
  Tanmese az egérkéről és az egérfogóról...
Korunk népmeséje. Mindenki szűrje le a tanulságot.



Az egér egy lyukból nézi a parasztot és a parasztasszonyt, amint egy csomagot bont fel. Elszörnyülködve látja, hogy egérfogó van benne. Kiszalad az udvarra, és kiabál: "Egérfogó, egérfogó"! A tyúk ránéz, és azt mondja: - Tudom, hogy nagyon félsz, de nekem nincs mitől félnem. Az egér a disznóhoz szalad. A disznó röfög egy kicsit, és azt mondja: - Sajnálom, ez rám nem vonatkozik, de imádkozni fogok érted. Az egér a tehénhez menekül. A tehén elbőgi magát: - Egérke, sajnálom, de nem az én bőrömről van szó! Az egér lehajtott fejjel tér haza. Még azon az éjszakán a házban nagy zajjal lecsapódott az egérfogó. A parasztasszony sietett megnézni, mit fogott az egérfogó. A sötétben nem vette észre, hogy mérges kígyó esett a csapdába, és az állat megmarta a lábát. A paraszt bevitte a kórházba a feleségét. Nemsokára hazaengedték, de még mindig lázas volt.

A paraszt tyúkot vágott és erőlevest készített az asszonynak, de szenvedése nem múlt el. Jöttek a barátok, egész nap ápolták, gondoskodtak róla. A paraszt disznót vágott, hogy legyen mit enni, de semmi sem segített, az asszony meghalt. A temetésre sokan eljöttek. A paraszt tehenet vágott, hogy legyen elég ennivaló a halotti toron. Az egér szomorúan nézte végig a halotti tort. Ha megtudod, hogy valakinek problémája van, és azt gondolod, hogy ez téged nem érint - gondolkodj el. Mindannyian ugyanazon az úton haladunk, amelynek neve: ÉLET. Minden ember és minden esemény az élet képzeletbeli szőttesének egy-egy fonala...

Hajnalka Andrea/




 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szerelmi tanácsok - legényeknek nagyapáinktól
  2014-09-23 08:47:19, kedd
 
  Szerelmi tanácsok - legényeknek nagyapáinktól





1. Ifjú, ha fölcsöpörödtél és hevesen ver szíved, lányra nézve ha úgy érzed, mintha zsákot szorítanának melledre, tudhatod, szerelembe estél!

2. Közeledj a leányhoz, de ne lüttyőn, ne málén, ne is kakaskodva, hanem szép szerrel. Keresd egyedüllétében, úgy szólítsd meg. Közönséges szóbeszédből kerekíts az ő dicséretére. Méltasd szép orcáját, kecses járását, szeme ragyogását, hanga csöngését.

3. Ne ugorj neki hatra vakra! Inkább beszélj madarakról, virágokról. Megláthatod mennyi lélek árad belőle. Válaszaiból megtudod, hogy azok csak bűk meg bák e, vagy lelke nyitott kapuján fény árad e kifelé! Nagy kincs ám a mesékben élő lelkű leány!

4. Ha tüzes leányra vágyól, aki alatt kiég a gyöp ha reá ül, ne hidd, hogy az ilyen, akit nyaggathatsz nyakló nélkül! A forróvérű leány belebetegszik ha csak nyaggatják. Ameddig nincs teljes bizalma, vagy fél a gyerektől, nem enged meg neked annyi mindent mint a hűvösebb vérű, vagy simogatásra, gyúrásra nyugalmat lelő nőszemély. A járatlan férfi azt hiszi, húha, ezek aztán de hevesek! Épp nem azok, de könnyen játszanak a legénnyel. Az ilyenek ráérnek kitárulkozni - azt mondják róluk: erkölcsösek! Ez a fajta ritkán veszti el a fejét - az ilyen játszik a legénnyel és megfogja férjnek a legmegfelelőbbet. Ne morcoskodj ezért, ha a leány mancsodra üt, s azt mondja: ne tapogass végnélkül! Ha az ilyen leány bizalmát leli benned, akkor tudod meg igazán, milyen a menny béli boldogság - légy tehát türelemmel.

5. Ha már messzire jutottál vele, ne kapd el, ne csípd le, hanem mondd neki: igen kívánlak, engedd hogy kigomboljalak, megemeljem szoknyádat. Mondd neki, szereted, vond magadhoz, csókold meg szemét, száját, orcáját, nyakát, gyöngéden, illetődötten. Ha megemelheted szoknyáját, térdelj elébe, szídd magadba szagát, csókold meg ágyékát, mert virág az ő teste, titkos értelmű rózsa.

6. Ne gyurmáld emlőit, nem kovász az! Gyöngéden, értelmesen foglalatoskodj azokkal.

7. Mosakodj alaposan! A büdös legényre azt mondják: rohatt répa. Ennek okáért ne bűzölögjön pofád, lábad, alfeled!

8. Ne csábíts leányt szórakozásra! Csábításból ha szerelmet hazudozol, boldogasszony átka ront meg, mintha gyújtogatnál!

9. Nem minden leány gyöngéd. Akad szép számmal durva is. Az ilyent hagyd meg a hasonszőrű kannak. Vicsorgassanak egymásra, mint a dühödt kutyák. Az ilyennek ha szépet mondasz, röhög vihorászik.

10. Kerüld az idétlen nőszemélyt is. Azt aki minden szavad után az anyjához, meg barátnéhoz szalad, amelyik nagydobra veri a viszonyt - sikítozik, ha hozzáértél. Azért sikítozik, hogy ország-világ tudja meg, őt te kerülgeted. Ezek igen egyszerűre szabott lelkek. Ha te magad valaki vagy, adsz magadra, igyekezzél gyalult családból házasodni, mert lehetsz tudó, bácsa, táltos, garabonc, kiváló bárminémű művességben, tudományban, családod feleséged magasságán reked. Amilyen az asszony, olyan a család!

11. Ha leány veled szerelembe esvén megadja magát, úgy térdelj elébe, mintha imádkoznál. Mert istenek teremtő műhelye az ő teste! Teremtés titkába vonatsz be az ő lába között. Áhítattal, istenfélelemmel nyúlj ezért hozzá, ne gyöngén, nyavalyásan, hanem gyöngéden, mintha szirmát könnyen hullató virág volna, mintha magvát hullató búza volna kánikulában.

12. Előtte mosakodj meg, utána mosakodj meg, mondj köszönetét és másnap kedveskedj ajándékkal!

13. Ne szűrd össze a levet hozzád nem illővel. Alkalomra se, mert az alkalomból keserves élet lehet! Ennek sok csínja-bínja van. Semmiképpeg sem vezet jó házassághoz, ha egyikük lassan lohad a szerelemben, a másik gyorsan, ha egyikük korán-, másikuk későn kelő, egyikük álmatlan, másikuk nagy alvó, egyikük húsos, másikuk tésztás, egyikük kuporgató, másikuk szertelen, egyikük marhaétkű, másikuk madárétkű.

14. A leány után koslató férfi mutatkozzék a lányos háznál! Kéredzkedjék bé, ha már biztosra veszik, hogy egymásnak valók volnának. Ez jó út, az alapos ösmeretség útja. Így világosodik meg, minő ember is a férfi, így világosodik meg, minő család a leányé. A férfi megmutatja mit tud, milyen étkű, meg miegymás. A leány is színt vall akaratlan, mégha fölcsöngetyűzetlenül is bolondító, akkor tényleg az. Lakva ösmerik meg egymást az emberek.

15. Mindettől még nem okvetlen jó szerető. Csak ha hetedszerre is bevált, akkor az. Annak bizonyítása pedig adassék meg neki!

16. A szerelem virágokkal megrakott szekérhez hasonlatos, de ha nincsen rúdja, nem jut célba! Mert noha a lélek rezdülése igen fontos, meg minden abból következik, de következzék, és következzék alaposan, élvezetesen! A szeretkezésben kezdő nő suta, a kezdő férfi ügyetlen. Az igencsak fölajzott férfinál hamar vége van, az igencsak fölajzott nő bőre tágul. Ezért ne ítélkezz a fölött, kinek szeme szerelem éhségétől kopog! Mert az elhamarkodott ítélet. Ne mondd a nőnek, ej no, de kiadós vagy! - Mert csak kiéhezett. Ha nem az volna, talán belegebednél, míg bejutsz! Ha többször egymással - akkor mindenre fény derül.

17. A fehérnép épp úgy vágyakozik, mint a férfinép, sőt alaposabban, csak másként melegszik, másként hűl, ezért az öregebbek okítsák meg efelől a kislegényt. Az ifjú ügyeljen a nő szeme rebbenésére, ajka ívelésére, teste mozdulataira, hogy az Őt megelőzőleg elérje a gyönyör tetejét. Ha meg utána ő elérte, ne forduljon le róla, hanem babusgassa továbbsimogatással, kedves szóval! A szerelem szeretkezésestül égi eredetű.

18. Vonzalomban fontos a szem gyönyörűsége, vonzalomban fontos a tapintás gyönyörűsége, vonzalomban fontos a szavak gyönyörűsége, vonzalomban legfontosabb az orr gyönyörűsége, a szag. A bika orra szagra tágul, az eb szagot követ. Szaglásunk dönti el, kihez vonzódunk, kit kedvelünk. Szagra gerjed az ember hímje is. A természetes szagba ha mocsok bomladéka elegyedik, taszít, a vágyakozó tiszta nő szaga vonz, bolondít.

19. Ne vedd szájadra oktalanul, úton útfélen a szeretkezés szavait, de a szerelmesek egymás között nevezzenek mindent nevén. Az érzelem számít - akiknek a szeretkezés nem vétek, azoknak szépek a hozzá való szavak.

20. Szeretkezésben mindent szabad, ami a feleknek megfelel. Ne tukmálj szerelembéli társadra ötletet, amitől ő fanyalog! Semmit se művelj, amiről tudod, hogy egyiketeknek vagy másikatoknak nem jó, de ne zárkózz el semmitől, amiről még nem tudod, gyönyört okoz-e vagy sem. Figyeld szerelembéli társad óhajait, tapasztald meg, mire zsong, mire nem. A férfi, ha nem önmaga kéjét keresi, hanem ha kéjt akar okozni, örömöt, gyönyört, a nő gyönyörén át nyeri el önmagának a legszebbet. Mert az visszahat rá a lélek szárnysuhogásával.

21. A nő, ha virágzik, - ez havonta esik - többnyire nem akar. A férfi ilyenkor ne nyaklassa - akkor se, ha gondja van, bánata. Két, vagy több feleség, szerető, erre nem orvosság, mert idővel ízük, szaguk kiegyenlítődik, és általában egy időben virágoznak. A férfi ember ilyenkor maradjon parlagon. Ereje így újhodik. Az ember fajzat eképpen alkottatott.

22. Ha feleséged, vagy szeretőd teherbe esik tőled, és meglep ennek hírével, mutasd örömödet, vagy mutass örömöt, akkor is ha hideg futkároz hátadon! A férfi sohase morogjon, ne fanyalogjon, mert a nő lelkéből szűre nyomban kitétetik. Minden férfi felesége, szeretője elcsábítható - habár nem is mindenkor és mindenki által -, ha az nője terhességét örömtelenül vette hírül. A nőnek az nagy élmény. Ha gyönyörén osztoztál vele, osztozz ebbéli örömén is! A magzat közös magzat és nőd kitüntetett azáltal, hogy tőled fogant.

23. Torkold le anyádat, ha feleséged ellen lázit! Nem anyádnak, nem apádnak házasodsz! Azt mondják: házasodik. A férfi elmegy apjától-anyjától saját nőstényéhez, hogy avval családot alapítson.

24. Ne vigyél asszonyt anyád-apád otthonába. Ha nem költöznek saját udvarba, a nő családjába simuljon a férfi, ne fordítva. Az anyja házánál örökös a leány, napa házánál cseléd. Mentül butább a férfi anyja, antul inkább rajt hajt menyén, megkeserítené annak életét. Meg ipa-napa házánál nem is igen meztelenkedhet, nem virgonckodhat a menyecske.

25. Meztelenkedni, virgonckodni pedig fontos. Az asszony tegye magát, hogy a férfi szeme rajta legyen, mert csak akkor látják, ha nézik. Ha nem nézik, nem látják, mintha nem is volna.

26. A férfi holtáig udvarolja körül a nőt, és ha az kegyes volt hozzá, kedveskedjék neki ajándékkal.

27. Fiatal kor szerelme fiataloké, meglett kor szerelme megletteké, öreg kor szerelme öregeké. Mind három szerelem szívet üdítő a maga módján. Nagy korkülönbséggel ezért ne házasodj. Vén fejjel ne szerezz fiatal feleséget! Még mindig jobb, ha az asszony öregebb. Orcája megráncosodhat, de teste fönséges maradhat.

28. Szeretkezés előtt is, után is hideg vízben mosd meg, és ne járj szoros gatyákban. Így tovább maradsz férfi.

29. Nőstényeddel beszéld meg, mi jó neki, mi nem. Ha az IsTENEK-nek ez nem volna így tetsző, rendezhették volna a szaporodást másképpen, példának okáért szaporíthatnák az ember a muskátlihoz hasonlatosan.

30. Akinek titkolt szeretője van, mert másként lehetetlen, tekintettel erre, tekintettel arra, ne verje nagydobra viszonyát. Ne fektess feleségeddel közös ágyadba idegen nőt! Férjes asszony házában ne mulass, mert ha ottkapnak halálfia lehetsz. Mert ha tudja, sejti is a kapcsolatot, más sejteni, tudni, mint megélni! Aki házastársa ágyába szeretőt fektet, az nem csak csapodár szerető, hanem rossz élettárs is. Ha már ennyire nem kedvelik egymást, váljanak el isten hírével!

31. Ha több nőhöz van közöd, ne akard őket úgy összeboronálni, hogy együtt szeretkezzenek veled. Az csak szeretkezés, annak is csak te szerinted, mert ők talán viszolyognak egymás testétől, egymás szagától. Ha nőid ösztökélnek erre - csináld, de azt is tudhatod, hogy ,,legénymarcsákat" szeretsz. Mindent lehet, ami nem árt másnak, amit egyöntetűen mindannyian akarnak. Mindez szeretkezés. Szerelem csak kettességben fakaszt virágokat.

32. Ne ereszd széllé kettességtek titkait, akkor se, ha szétmennétek. A következőnek se újságold, hogy az előző ezt meg azt csinálta, így meg úgy művelte. Ha szép volt, zárd be szívedbe szép emlékként. A szerető viselkedését kibeszélni súlyos vétek. Legrondább, amikor férfiak italozva nőkről vihorásznak, akik bizalommal voltak hozzájuk. Ha érdekesség adódott és nem bír megállni benned, mondd el, de senkit se nevezz meg!

33. Ha asszonyt viszel, vidd vele gyerekeit is, mert aki gyerekes asszonyt szeret, az gyerekestül, kölyköstül-verebestül szereti őt. Ha így nem szereti, meg nem így szereti, nem szereti sehogyan sem, csak kívánja!

34. Lehetőleg ne sötétben szeretkezz! Sötétben a férfi nem látja kedvese orcáját, ajka pirosodását, teste ívelését, nem tud szeméből olvasni! A nő is látni akarja az ő szerelmese orcáját, látni mozdulatait.

35. A férfi figyelje kedvese, lélegzetét. Tapasztalt férfiakként: ha a boldogított nő negyedszeri magaslata összefolyik élvezete ötödszöri magaslatával - és nem sikíthat, megzavarodhat lélegzete, elájulhat, meg is halhat! Segítsd ilyenkor könnyed mozgáshoz, hogy teste ívbe emelkedhessék, - ne csókold, hogy sikíthasson, mert ösztöne ez. Teste hajlik, mint a szőlőkacs, sikongat. A férfit ez fölöttébb serkenti. A csöndesen élvező nőt hamar megunják, mert lelke faláról a visszhang nem hallatszik.

36. A nagyon forróvérű asszonyt, aki alatt kiég a gyöp, ha ráül, csak olyan helyen szeretgesd, ahol sikongathat. Föltéve, ha képes vagy belőle sikolyt csiholni! Ehhez nem ölögendő, hogy derék kan legyél, figyelmes szeretőnek kell hozzá lenned!

37. Szeretkezés után a férfi kecmeregjék föl és kedveskedjék itallal. Ez ősi szokás. Végezetül is mosakodjatok meg, külön-külön, vagy együtt, mert az is kéj lehet, öröm, boldogság. A férfi jól teszi, ha heréit hideg vízben mossa. Azoknak hideg köll - azért teremtettek csüngőre. A férfi így tovább férfi, s az jó, mert a vágy holtig kísért.

38. A szerelem nem csak ifiú népek jussa, öregeké is! Szeress, szerelmeskedj, szeretkezz! Mert istenektől van ez, az élet továbbviteléért. Ha szépen szerettél, szerelmeskedtél, szeretkeztél, leend mi agg korodban lelkedet melengeti és boldog leendesz avval, ki boldogsághoz segített. Ez a boldog élet titka gyerek kortól agg korig, bölcsőtől koporsóig, küszöbtől eresz aljáig. Három Ősünk így hagyá ránk, nagy táltosok, bölcs bácsák ekként taníták! /


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Párkapcsolatos kérdésekhez SZERELMI TANÁCSOK lányoknak ....n
  2014-09-23 08:36:11, kedd
 
  Párkapcsolatos kérdésekhez SZERELMI TANÁCSOK lányoknak ....nagyanyáinktól!





1. Leányzó, ha felcseperedtél és nyiladozik szíved, csinoskodjál, csöngetyűzködjél, szépen nézz a legényre.

2. Ha kedvedre való, beszéljen hozzá szemed, szóljon hozzá tested mozdulata. Vezesd beszédre, szólaltasd meg! Szavai elárulják, mennyit ér, milyen. Ha parancsolgatva szól, tágíts mellőle - nem jó hím, hitvány ember.

3. Te magad mosakodjál naponta, virágzásodkor, naponta többször is. Mindenekelőtt alfeledet tartsd tisztán. - Ez a férfira is érvényes.

4. Várd el a legénytől szép szavakkal udvarlását. Keresse kedvedet. Ha neked, leánynak nem gazsulál szép szavakkal, vagy csak fukarkodva, akkor neked, a feleségnek még annyira sem keresi kedvedet!

5. Ha csak nem málé, nem tud kinyögni semmit. Az ilyen legény meg annak a leánynak való, aki könnyen szikrázik sok felé. Az ilyen mamlasz férj mellett szikrázhat kedvire.

6. Az ékes szó magában nem sokat ér, ezért kísértsd meg a legényt többször is! Mutassa meg, mennyire bátor, mennyire szavahihető, mennyire esendő szívű, könyörületes.

7. Ha a legény csak babrál rajtad, orcád ékességére, szemed ragyogására ügyet sem vet, nem kérdi, mint vagy evvel, mint vagy avval, óvakodj tőle, mert nem tégedet akar, csak testet.

8. Ne feküdj füttyre! Akkor se, ha már a fene esz érte, mert kevés férfi érti fiatalon, hogy mi szökteti kapubálványra a görgő macskát! Csak akivel értelmesen váltod a szót, annak mondhatod, gyere, mert nem bírom tovább! Az ilyen legény értelmes és érzelmes. Ilyen kevés akad.

9. Vigyázz az anyámasszony-katonája legénnyel! Akit az anyja ugráltat, nem sokat ér, az gyáva férfi. Aki az anyja szavára házasodik, az nem feleséget vesz, hanem szolgálót az anyjának! Minden rossz férjért egy anyát kellene eldöngetni! A fiakat anyjaik, öreganyjaik rontják el. Ezek azt hiszik a nőstény őértük teremtetett, hogy szolgálná őket.

10. Aki igazán szeret, az körülötted sarkantyúzik éjt nap, az megvall és büszke rád!

11. Ne feküdj mosdatlan férfi alá! Ha annyi fáradságot sem vesz, hogy tehozzád tisztán járuljon, méltatlan öled gyönyörére! A piszkos ember nem csak piszkos. Annak lelke is sivár, esze járása pedig egyszerű.

12. A vihorászó férfi nem áhítattal nyúl hozzád. Az vagy éretlen, vagy romlott, vagy barom. Az ilyen neked esik érzéketlenül, nem tud bánni testeddel, nem érti lelked óhaját. Az efféle, ha a legelső volt, kedvedet szegheti örökre! A jóravaló férfi átgondolja, hogy te más vagy, nőstény, de ember, miképpen ő hím, de ember.

13. Templomos meg istenfélő legény nem ugyanaz. A jóravaló férfi benned keresi üdvösségét, általad és veled igyekszik ISTEN-hez!

14. Csalafinta TEREMTŐ lépre csalta teremtményeit! Fene eszi őket, így nemeznek. Mert nem a gyerek iránti vágyért áll meg a nőstény hímjének, hanem azért szaporodik, mert megáll!

15. Szüzességed nem vagyontárgy, nem is harmatos lelked bizonysága. A fehércseléd szűzen is lehet kurva. A szív meg lélek tisztaságán múlik, ez-e, az-e.

16. Ne csúfold legényedet, ha fölsül lábad közén! Ha igen vágyott rád és végre megkap, torkában verhet szíve - bizony csúfra juthat! Ügyetlenség, türelmetlenség is ebbe sodorhatják. Azt követően ha nekirugaszkodik, már előző kudarcának félsze is benne rág. Légy ezért hozzá türelmes, nyugtatgasd szép szavakkal.

17. Ha hetedik izromban sem jut be, az gondra ad okot. Beteg, hitvány, vagy málé.

18. A nagy melák is lehet hitvány, a cingár is fenemód tehetős. Nézd ezért a férfi lábát! Ha izmos lábú, kemény, de nem nagy farú, az jó jel.

19. Inkább másod-harmadmagaddal legyél valódi férfi szeretője, felesége, mint egyes egyedül valamiféle hitványé, mert az nélkülözni tud, mint nőstényt, ennek okáért nem tart sokra. Csak dolgos kezed vonzza, mert tudja, az anyja nem él örökké. Ha mégis nemz, hitvány ivadékot.

20. A háztűznézőbe járó férfit nem azért etetik, mert fognák! Hanem hogy megtudják, milyen evő. A rossz evő, válogatós, turkálós férfi nehéz ember, rossz hím, nem állja helyét sem az asszony lába között, sem a kasza nyelén.

21. Ha csalódtál egy, két, vagy több férfiban, ne rökönyödj meg a férfiállat gyűlöletében!

22. Ha elhagytak, gondold meg, mit hibáztál te magad, ha becsaptak, gondold meg, nem méltatlanokhoz ereszkedtél-e.

23. Sohase általánosíts! Semmiben! Ha egy jóravaló legénnyel mégsem tudtok összegyalulódni, menjetek széjjel békével.

24. Előbb-utóbb minden zsák megtalálja a maga foltját, csak ne kapaszkodj, ne csüngj, mert akkor elfut tőled mind valahány!


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Élet és fejlődés a Földön
  2014-09-23 07:58:41, kedd
 
  Élet és fejlődés a Földön

Valamikor a középkor végén és az újkor elején egy új korszellem vette át lassan az emberiség gondolkozásmódjának és lelki fejlődésének az irányítását. Az az elvilágiasodott egyházi hatalom, amely eddig uralkodott az emberiségen elvégezve feladatát lassan a háttérbe kellett szoruljon. A dogmákba fulladt kereszténység értelmesebb és szabadon gondolkodóbb rétege keresni kezdte a kiutat, ezért számos szakadás alakult ki.
Az egyházi hatalom ugyan megtett mindent, akár a legszélsőségesebb eszközöket is bevetve, hogy uralmát biztosíthassa, hogy az eretnekeket és a másképpen, a szabadon gondolkodókat megsemmisítse, de pont ezek a gátlástalan törekvések ásták alá a hatalmát. Még javában uralkodott az őt támogató korszellem, amikor megjelent az új korszellem, amelynek az volt a feladata, hogy fokozatosan letörje az egyházi uralmat, elvegye tőle a világi hatalmat, hogy helyébe felemelkedhessen a szabadon gondolkozás és a materializmus.
Nagyon szép eszmékkel indult a korszellem, a szabadság, testvériség, egyenlőség gyönyörű eszméivel, de ezek csak a külszint, a csáberőt képviselték. A korszellem hozta a materializmus ideológiáját, amely, miután a vallások hatalmát megnyirbálta és őket a háttérbe szorította, kialakította korunk szellemiségét és anyagi világát. Látszólag egy teljes hitetlenséget hozott létre az emberiség szabadon gondolkodó részében, mert tagadja Isten és a szellemvilág létezését. Tagadja a szellem és a lélek létezését. Mindent az anyagból értelmez és magyaráz, még az ősrobbanást is.
Látszólag ez nagyon káros az emberiség lelki fejlődésére nézve, de az ördögien megalkotott dogmarendszert és a megkövesedett ideológiát csakis egy még ördögibb eszközzel lehetett derékba törni és lekorlátozni, tehát szükség volt rá.
Az anyagi vagy materialista szemléletmód és eszmerendszer mindemellett egy hamis és betegesen hazug ideológia, egy igazi sátáni eszköz az emberiség szellemi fogvatartására. Ezért, mondhatni olyan, mint a halva született gyermek, ezért mulandó, mint a földi ember élete, magában hordozza saját pusztulásának okait. Hogy miért hagyja az Isten, hogy ilyen áldatlanul működjön? A válasz egyszerű. Szükség volt rá, hogy az emberiség hite megpróbáltassék és a dogmák a háttérbe szorulhassanak ezekben az utolsó időkben. E próbák tüzében az emberiségnek kötelezően választania kell, hogy melyik urat akarja szolgálni, a szellemét vagy az anyagét és ezt most szabad akaratából minden kényszer nélkül megteheti.
Ne legyen kétségünk afelől, hogy az anyagi világot a sátáni erők uralják, hisz az ő kezükre van bízva, ezért a mindenkori világi hatalmat nagyon kevés kivétellel a neki elkötelezett lelkek képviselik. Ugyancsak őket szolgálja többnyire jóhiszeműen a mai materialista tudós társadalom is. Ezek közül kerülnek ki a mai "megmondó emberek" csoportjai, akik megszabják az ideológiai vonalakat, célokat, amelyekhez az egész társadalomnak igazodnia kell. Ők alakítják a társadalmi gondolkodásmódot, amelyet egy teljesen anyagias eszmerendszerhez kötnek és mivel az egész nevelési és oktatási rendszer a kezükben van, már kicsi gyerek kortól erre idomítják a társadalmat.
Mi szabadon gondolkodók, mert Te, aki ezt elolvasod is közéjük tartozol, világosan látjuk, hogy ez a korszellem, amely a régi dogmákat kellet megtámadja és azok hatalmát ledöntse, most a maga módján ő is saját ideológia renszerét dogmásítja. Korlátokat alkot és emel, mert az egész emberi társadalmat ezek közé akarja szorítani. A szellemileg alvó tömeg ezt nem is érzékeli korlátnak és aránylag jól meg van benne, viszont annál kevésbé a szabadon gondolkodók, "a kevesek", ahogy Jézus Urunk mondta. Mi képviseljük az új korszellemet, aki már eljött. Mi vagyunk az előfutárai, a mi dolgunk a legnehezebb, mert kevesen vagyunk és a materializmus korszelleme még teljes hatalmában tombol.
Mi halljuk az új korszellem sugallatát és ösztönösen követjük azt. Tudjuk és érezzük, hogy hazug eszmék uralják a világunkat, hiszen a materializmus ideológiája nevetségesen bárgyú és buta elvekből tevődik össze. Egyáltalán nem kell ahhoz tanult embernek lenni, elég, ha meg van a magához való józan esze, hogy átlássa az ellentmondásokat és azt a hatalmas hazugságszövevényt, amely összetartja ezt az ideológiai kártyavárat.
Az igazságot keresők lélekben fejlettebb része olthatatlan szomjúságot érez az igazi tudásra. Összeolvas mindent, előadásokra, kurzusokra jár, sokszor pofára esik, zavart és káoszt érez, de folytatja álhatatosan. Sokan a keleti spiritualitás és vallások felé fordulnak, mások az ezotéria berkeiben kutatnak és gyűjtik a tudást. A legcsodálatosabb viszont az az út, amikor a kereső a sok-sok tudássziporka összegyűjtése után találkozik Jézus tanításaival, amelyek eddig is az orra előtt voltak, de lelke még nem volt érett a befogadásukra. Most átrágja magát rajtuk és érti is őket, meg nem is.
Rájön, hogy az igazság megismeréséhez még kell valami, valami igazi forrás, ami kiegészíti és érthetővé teszi a jézusi tanításokat. Sokan a vallási dogmák szövevényében keresik. Hatalmas lexikális tudásra tesznek szert és azt gondolják, hogy ők az igazi tudás, az igazság birtokosai, pedig messze állnak tőle, mert minél nagyobb a tudás birtoklásából fakadó gőgjük, annál jobban elrejtőzik előlük az igazság. Legtöbbször ezek a lelkek majd a túlvilági életükben ébrednek rá, mennyire így van.
Az igazság keresésének útján járó, ha lelke elég érett, előbb vagy utóbb rá kell jöjjön, hogy "az igazság odaát van" és az emberiség igazi tudása a szellemvilágtól származik, hogy Jézus Urunk is onnan hozta magával. Innen egyenes spirituális út vezet a szellemtanhoz, amely a kereső kezébe adja mindazt a tudást, ami a jézusi tanításokat kiegészíti és érthetővé teszi. Ekkor kezdi komolyan magáévá tenni a tanításokat, mert hite meggyőződéssé válik. Most már semmi és senki nem képes őt félrevezetni és bármilyen izmushoz elcsábítani.



Rádöbben, hogy két féle tudás van, világi, amit az emberek okoskodtak ki és szellemi, amelyet az ember kizárólag a szellemvilág segítségével kaphat. Ez a két féle tudás homlokegyenest különböznek. Az egyik múlandó és folyamatosan változó, a másik pedig örök és változatlan. Az egyiknek halálunk után nem vesszük semmi hasznát, a másiknál pedig igazán csak ott vesszük a hasznát. A világi tudással az anyagi világban boldogulhatunk, akár nagyon előnyösen, viszont az árnyék nélküli világban semmi hasznát nem vehetjük, mert ott nincs semmi anyagi, sőt, ha képtelenek vagyunk felfogni, hogy ez egy más világ, más törvényszerűségekkel, nagyon nagy akadálya lehet a továbbmenetelnek.





Felismeri, hogy az igazi tudás kulcsa a szeretet, hogy ezt a tudást nem lehet megszerezni sem a tanítóktól, sem az olvasottakból. A tudás megszerzése szeretetfüggő. A szeretetben élés pedig az egyik legnagyobb küzdelem eredménye. A saját kicsinyes, önző énünket kell legyőzzük és uraljuk ahhoz, hogy a bízalom, az élő hit és az önzetlen szeretet válhasson jellemünk részévé.
Felismerjük a nagy titkot, azt, hogy senki semmire nem tud megtanítani, semmit az Igazságból nem lehet megtanulni. Az igazi tudás a szeretet függvényében belülről fakad és felismerések formájában születik meg. Ez az örök tudás, a szellemi tudás, amely örökre a mienk marad. Az ilyen tudás birtokában a világot, a dolgokat, történéseket analógikus összefüggésben látja az ember. Megértően nézi a materialisták küszködéseit és kinlódását, mint sólyom a hangyaboly életét.
A materializmus egy ferde gondolkozásmód eredménye, az analitikus, a mindent szétdaraboló, a legapróbb részekig szétszedő elméé. Mindenütt keresi a dolgok lényegét és sehol nem találja, pedig ott volt mindég az orra előtt. Azt hiszi az igazság megismeréséhez a legapróbb elemi részek ismerete fog vezetni. Hatalmas sziszifuszi munkát végzett és végez ma is a tudóstársadalom. Annyira belemerültek a részletek elemzésébe, hogy szakosodni kellett. A természettudomány számtalan ágra szakadt, majd idővel az ágak is szétváltak. Hatalmas lexikális tudást gyűjtöttek össze, rengeteg tapasztalatot és megismerést szereztek az idő folyamán, de a lényeget soha nem találták, mindig elillant a kezeik közül. Ez a lényeg pedig a lélek, pontosabban pedig a világunk és benne az ember hármassága, a szellem, erő-lélek és anyag egysége.




A szellemvilág gondolkodásmódja analógikus, azaz egységben látó. Mindig az alapból, a lényegből indul ki és ahhoz viszonyít minden részletet. Számára természetes az "amint fent, úgy lent" elvszerűség. Számára az univerzum holografikus, a legapróbb elemben is benne van az egész univerzum lényege, következésképpen Isten mindenben benne van az Ő tökéletességével, a legapróbb porszemben is, így bennünk emberekben is. Istent nem kell keresni, mert bennünk van és ettől mi is isteni lények vagyunk, mindenki a saját tudatosságával. Ezt a gondolkozásmódot valaha az ősnép képviselte a földön, ma pedig talán a magyarság, mint egyenes ágú leszármazott őrzi leginkább.
Az analógikus gondolkozásmódtól való időbeli távolodás szellemi sötétséghez, a dolgok meg nem értéséhez vezetett. Az addig teljesen egyszerű és érthető dolgok az elferdült gondolkodásmód miatt homályossá váltak, többé már nem állt össze a kép. A hitetlenség és a materializmus pontosan ebben a világban talált fészket magának, itt tudta megvetni a lábát.
A materialista tudósok gőgjének legnagyobb buktatója az ÉLET jelensége. Ezzel nem tudnak mit kezdeni. Leválasztották a szerves életet a szervetlenről, mindenfélét kitaláltak, hogy az átlagember ne nézhesse őket hűjének, de a valóságban egy hatalmas csőd az egész természettudomány. A hatalmas lexikális tudású kutatók, tudósok, ha nem dogmásították volna az Isten, szellemvilág és túlvilággal kapcsolatos elveiket, ma már toronymagas eredményeik lehetnének. Számtalan titkát fejthették volna meg az életnek és az egész emberiség valószinüleg ma nem itt tartana a lelki fejlődésben.
Most nem a csökönyös, buta, hanem a nagyon okos emberekről beszélek. Sokan közülük rájöttek a valóságra és az élet sokrétű törvényszerűségeire. Egyesek vállalni is merik hitüket, de a dogmásított irányelvek, mint a bilincsek fogják a társadalmat és a legrafináltabb eszközöket is bevetik, hogy elhallgattassák, nevetségessé tegyék vagy a figyelmet eltereljék róluk.
Fontos tudnunk, hogy világunkban a szellem az elsődleges és lényeges létező, minden többi, így az anyag is csak következmény. Minden anyagi részecskét a szellem tart életben, az biztosítja számára az életet, életerőt. Minden anyagi megnyilvánulás a metagalaxistól az atomig szellemi tevékenység eredménye és kövezkezménye. Amint az anyag létét fenntartó szellemi erő visszavonul az anyag úgy tűnik el, mintha sosem létezett volna.
A teremtés minden dimenziószinten szellemi tevékenység eredménye és ugyancsak szellemi tevékenység lesz a teremett világ lebontása is a szellemesítés által. Szóval a szellem az elsődleges, az anyag pedig másodlagos jelentőségű a létezésben. Ebből kövezkezik, hogy az anyagból soha nem keletkezhet semmi szellemi, kizárólag átalakulhat más formákba, vagy a szellemesítés részben eltünteti, részben pedig felhígítva egy magasabb dimenzióba emeli.
Minden olyan kutakodás, amely az anyag elsődlegességét próbálja bizonyítani, erőltetett csökönyös és buta hozzáállás, amely kötelezően csődbe vezet. Nagyon sok nagyon intelligens, de lélekben fejletlen, gőgös és hiú lélek vállalja különböző módon a tudomány szolgálatát. Sokan életútjuk vége felé katarzisként élik meg azt a keserű értést és tudatot, hogy hiába küszködtek egy életen át, valójában semmire sem jutottak vele, semmi lényeges eredményt nem tudnak felmutatni. Ez sokat segíthet a túlvilágon a lélek megváltozásában. Legközelebb a helyes útat fogja járni és képességeit valóban az emberiség javára fogja fordítani.


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Mult keddi folytatás
  2014-09-23 07:45:41, kedd
 
  Hogyan lehet valakit könnyedén kiismerni?

Elárulom azt is amit a fejezet címe rejt, de még előtte beszéljük meg, hol is tartunk most az udvarlással.
Ha leveleztek már egy ideje, azt ajánlom az kb. 3-4 hétnél ne legyen több, ennyi idő alatt már elég sok dolgot ki lehet deríteni egymásról , tehát már van miről beszélgetni az első randin.
Szóval az első találkán elsősorban mindenképpen beszélgessetek azt javaslom.
Ez az alkalom mindenképpen kettőtökről szóljon, hogy tudjatok egymással beszélgetni, ismerkedni és egymás külső tulajdonságait fürkészni.
Nem lehet ezt zajban, tömegben ahol egymás szavát sem értitek, nem hogy a másikét.

Ha nem a levelezést, hanem a személyes közeledést választod és már nézitek egy ideje egymást és úgy érzed ő is érdeklődik irántad, ő is figyel, szemeztek, rád mosolyog, örül ha meglát,akkor bármilyen spontán lehetőséget használj ki amikor egyedül van és oda mehetsz, hozzá, úgy, hogy senki más ne hallja, tedd meg és hívd randira.
A legrosszabb esetben nemet mond, de még akkor se biztos, hogy minden veszve van.
Jó hír, hogy csak abban az egy esetben kell végérvényesen lemondanod róla, ha kiderül, hogy azért kosarazott ki, mert nem vagy az esete. Sajnos ebben az esetben nincs mit tenni, de ha más oka van, akkor még egyáltalán ne add fel. De erről majd a következő fejezetben írok.
Ha az első randit nem előzi meg levelezés, ahogy már említettem, kicsit nehezebb a dolgod, de
érdekesebb is lehet, mivel abszolút semmit nem tudtok egymásról. Így kérlek előre gyűjtsd össze nagyjából a gondolataidat, kérdéseidet, ne akkor kelljen kitalálnod, ha már együtt vagytok, mert feszengve érzitek magatokat mindketten és nem biztos, hogy hirtelen bármi is eszetekbe jut és kínosnak érezhetitek a hallgatást. Ez nem ciki és nem vicc, készülj fel a beszélgetésre, mint ahogy egy iskolai felelésre készülsz. Így nagy meglepetés nem érhet és valami biztosan eszedbe jut, ha túl nagy a csend.
De először is a legnehezebbnek hitt dolgot kell megtenned, randira kell hívnod és hidd el később lesz még ennél sokkal nehezebb feladatod is.
Ha teljesen hirtelen jön a lány, vagy a lehetőség akkor is próbáld meg, csak akkor ne rögtön randira hívd, csak próbálj meg vele beszédbe elegyedni , még ha csak pár szó erejéig is és mindenképpen add meg neki a telefonszámod vagy más elérhetőséged, ha te is tetszel neki keresni fog és már hívhatod is randizni. Ha még sem keres, ne bánkódj, hogy miért nem szerezted meg te az ő számát, mert ha te hívod akkor se biztos, hogy találkozna veled, ha nem jössz be neki, úgy is leráz. Akkor arra gondolj, nem ő az akivel találkoznod kell és keresgélj tovább, mindig járj nyitott szemmel, nehogy elszalaszd a lehetőséget.
De most ne erre gondolj, hanem arra,hogy már igent is mondott, örülhetsz és készülhetsz a randira.
Ha viszont mégis csak kikosaraz, ahogy már fentebb írtam, ne add fel olyan könnyen, ha egy kicsit is úgy érzed, hogy tetszel neki. Hány de hány reménytelennek hitt eset történt már és végül mégsem úgy alakult, ahogy várható volt. Tudod utolsókból lesznek az elsők!
Mert ha nemet mond, még nem biztos, hogy azért teszi mert nem tetszel neki.
Ezernyi más oka is lehet, az is lehet, hogy csak várnod kell egy kicsit és kitartónak lenned. Ha látja, hogy mennyire oda vagy érte és nem adod fel, még meg is gondolhatja magát.
Ha azért mond nemet mert van barátja, lehet idővel lecseréli rád, ha nem túl komoly a kapcsolatuk, szóval bármi megeshet.

Most ahogy ígértem írok nektek arról, hogyan ismerhettek ki a legkönnyebben valakit. Szerintem ez egy nagyon egyszerű és hatásos módszer.
A recept pedig a következő. Nem kell mást tenned egy számodra még ismeretlen, új személlyel és ez bárkire igaz, nem csak egy új barátnővel kapcsolatban. Figyelj oda hogyan viselkedik másokkal, a szüleivel, testvérével, szomszédokkal, tanáraival, társaival, barátaival szóval bárkivel. Mert hosszú távon veled is úgy fog viselkedni.
Ha bele csöppen egy új kapcsolatba, természetesen oda figyel a saját viselkedésére és a legjobb arcát mutatja és főleg, ha ö is oda van érted, persze, hogy azon van, hogy tetszeni akar.
Ahogyan mindenki így van ezzel, te is. De azokkal akikkel nap mint nap együtt vagyunk úgy viselkedünk ami az igazi énünk. Ez ennyire egyszerű, próbáld csak ki.
Persze ez is időbe telik, hogy megfigyeld, de még sem olyan hosszú idő, mintha saját magadon akarod megtapasztalni, hogy hosszú távon mi történik.
Ennyi most, de jövök újra nemsokára, addig is jó olvasást!



 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szép napot mindenkinek!
  2014-09-23 07:22:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 471 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 3339
  • e Hónap: 12522
  • e Év: 65230
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.