Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Henry Ford: Egy amerikai hazai, akire Adolf Hitler példakép
  2014-09-23 21:15:34, kedd
 
  Henry Ford: Egy amerikai hazai, akire Adolf Hitler példaképként tekintett


Henry Ford, az amerikai autógyártás legendás úttörője, a Ford autógyár megalapítója volt Hitler példaképe,
számolt be egy újdonság éppen nem mondható tényről egy állítólag "neves" német történész, Ralf Georg Reuth legújabb könyvében, amelyből a Bild ismertetett részleteket. Természetesen a nemzetiszocialista vezér Henry Fordot nem csupán az autógyártás terén szerzett érdemeiért csodálta, hanem azért is, mert lelkes antiszemita volt.

A történész szerint Hitlert rajongással töltötte el, amikor 1914 januárjában az egyik Ford-autógyárban bevezették a futószalagot, és ezzel megkezdődött az valódi sorozatgyártás. Az általa konstruált T-modell - amely egyszerű, hatékony és olcsó kocsi volt - valósággal lenyűgözte a Hitlert, aki több ízben is kijelentette: "Henry Ford tömegautójával többet tett a szocializmusért, mint bárki más."

Ford azonban nemcsak az autógyártás úttörőjeként, hanem lelkes antiszemitaként is hírnevet szerzett magának. A húszas években zsidó körökben nagy port kavart könyvet jelentetett meg A nemzetközi zsidó címmel. A könyv annak idején egyfajta bestseller lett, 18 nyelvre fordították le. Ebben a szerző mindenekelőtt nyíltan megírta, hogy a zsidók világuralomra törnek, és ők a kommunizmus mozgatói is. Mindez magyarázza, hogy - mint a történész írta - Hitler Henry Fordot barátjának és mentorának tekintette, a híres müncheni Barna Házban a falon is kinn volt az amerikai autógyáros képe. Ralf Georg Reuth szerint Fordnak nagy tekintélye volt a nemzetiszocialista pártban. Több ízben meghívták Münchenbe, a látogatásra azonban végül nem került sor.

Amikor 1923-ban - rövid ideig - szó volt arról, hogy indul az amerikai elnökválasztáson, Hitler kijelentette, hogy "száz százalékosan számíthat támogatására". "Szívesen elküldtem volna néhány rohamosztagomat Chicagóba és más amerikai városokba, hogy segítsem őt a választásokon" - idézte Hitlert annak idején a Chicago Tribune. A német történész szerint az amerikai milliárdos cserébe komoly anyagi támogatással látta el a nemzetiszocialistákat.

A New York Times a bajor tartományi parlament információira hivatkozva 1922, december 10-én arról számolt be, hogy "Hitler mozgalmát egy amerikai antiszemita vezető, azaz Henry Ford támogatja". A New York Times ugyanebben a cikkben arról írt, hogy "Ford pénzéből Hitler több ezer fiatal hívét új egyenruhákkal, illetve géppisztolyokkal látták el".

A német történész szerint Hitler Mein Kampfjban is támaszkodott Ford írásaira, őt könyvének 1925-ben megjelent első kiadásában "az egyetlen nagy amerikaiként" említette.

(Múlt-Kor nyomán)

http://harcunk.info/index.php/archiv/823-henry-ford-egy-amerikai-hazai-akire-adol f-hitler-peldakepkent-tekintett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebből megint liberális őrjöngés lesz: feltörekvő identitású
  2014-09-23 21:11:32, kedd
 
  Ebből megint liberális őrjöngés lesz: feltörekvő identitású gyermekkorú bűnöző került előzetesbe Somogyban
2014. szeptember 23. 14:09
Hunhír.info

A kaposvári ügyészség indítványára a bíróság elrendelte egy tizenhárom éves, rablással gyanúsított bűnöző előzetes letartóztatását. A cigáy kisebbséghez tartozó ifjú bűnöző szeptember 13-án társával Kaposváron a színházparkban kirabolt egy ugyancsak kiskorú sértettet, akitől erőszakkal elvett 3500 forintot. Az elvileg intézetben élő, ám a rabláskor szökésben lévő fiú egy hónapra került javítóintézeti előzetesbe.

Két évvel ezelőttig a gyerekkorú rabló még nem lett volna büntethető, ám a parlament 2012 júniusában elfogadta az új Büntetőtörvénykönyvet - tavaly júliussal lépett életbe -, mely életellenes, súlyos testi sértéses ügyekben, rablás és kifosztás esetén lehetővé teszi a 14 évesnél fiatalabb, de 12 évnél idősebb gyerekek büntethetőségét is, de csak azzal a feltétellel, ha a gyermek rendelkezik cselekménye következményeinek felismeréséhez szükséges belátási képességgel. Ebben az esetben az elkövetőre javítóintézet vár.

Somogyban ez az első eset, amikor kiskorúval szemben az új Btk.-t ebben a formában alkalmazták.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78572
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÍRJÁL HÁROM BORÍTÉKOt
  2014-09-23 21:08:17, kedd
 
  2014. szeptember 23., kedd

ÍRJÁL HÁROM BORÍTÉKOT

Azt már tudjuk, mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz?
Merthogy Népünk Lángoló Fáklyája előbb-utóbb megy a levesbe, az biztos.
Nem lehet büntetlenül szembemenni a józan ésszel, és külpolitikailag sem hasznos, ha valaki állandóan nedves gatyaszárral álldogál a mező szélén, míg a banda többi tagja áhítattal várja, hogy az utolsó csöpp is földet vagy nadrágot érjen - pszt! - a Főnök pisil!
Még a végén megfázik, vagy ráfázik, oszt akkor mi lesz velünk?

Hiszen ha a mi Felcsúti Törpeelefántunk - kinek lépteitől döng a föld, kinek tüsszentése városokat dönt romba - ágynak esik, akkor itt maradunk ezzel a sok tehetségtelen csinovnyikkal meg a gátlástalan rablókkal - annyi nekünk!
Hogy momentán mi van, az szintre lényegtelen is, de persze semmi meglepi nincs - a karaktergyilkoló brigád a háttérben teszi a dolgát, az ötödik hadoszlop - a beépített ügynökök - szintúgy.
A megvezetett jószándékú népség meg buzgón mantrázza a szájába adott bölcsességeket, ahogy ezt már megszoktuk - Gyurcsány hazudik, Falus alkalmatlan, debezzeg a Bokros, az aztán a Csomag!

A jobboldal kussol, aki nem dumál, az nem hibázhat, mint tudjuk.
Csak azokon a pontokon erősít bele, ahol gyengébbek a pozíciói, de ott is rábízza a piszkos munkát néhány sajtkukac aktivistájára, akik mindenféle egyéb, de semmiképpen sem narancssárga zászló alatt hajóznak.
Így lett mára rasszista a miskolci baloldali jelöltön kívül Kunhalmi Ágnes is.
Innen már csak egy lépés, hogy az MSZP-ből Ébredő Magyarok Pártja legyen, Kunhalmiról meg kiderüljön, hogy tulajdonképpen Istóczy lány.

Ne felejtsük el, egy bimbózó diktatúrában a rendszert legitimálóknak is juthat a jóból.
Nem véletlen, hogy még a negyven évvel ezelőtti ügynöklisták sem ismertek, mire meg a mai ügynökök nevei nyilvánosságra kerülnek, addigra ez éppen annyira fogja megrázni a népet, mint amikor kiderült, hogy Martinovics Ignác ügynök volt - pedig az volt.
Itt mindennek klappolnia kell, a diktatúra ellenfeleinek is olyanoknak kell lenniük, hogy magyarember elszörnyedjen, ha rájuk néz, nem lehet ezt a véletlenre bízni!
Így aztán most minden üzemszerűen működik, már megvannak azok a kerületi polgármesterek is, akik a budapesti közgyűlésben ellenzékiként is tudni fogják, mikor kell nekimenni egy esetleges baloldali főpolgármesternek, vagy mikor kell csendesen támogatni Tarlóst.

A feketeleves majd a választások után jön, amikor a Mi Nagybetegünk frissen szerzett, és sajnos kétségbevonhatatlan legitimációját arra fogja felhasználni, hogy hagymázos álmait a nyakunkba varrja abban a reményben, hogy uralmát ezzel meg tudja majd hosszabbítani, hiszen még van két liba az országban, amit még nem lopott el - tűrhetetlen, nemde?
Jön a Nemzeti Ámokfutás.
A paksi beruházás nem ötnapos projekt, nem lehet azt hagyni, hogy más is belelásson, más is megnedvesíthesse a csőrét, mint a jóbarátok, és ugyanez vonatkozik az uniós támogatásokra is.
Csak a Fidesz, mondják, - a Fidesz leánykori neve meg Orbán Viktor, és aki tanult valaha is logikát, az levonhatja a következtetést, ha meg nem vonja le, akkor olyan, mint a rendőr, akinek nincs akváriuma, a vonatkozó vicc szerint.

Mi várható tehát - csak hogy tudják azok is, akik éppen tovább erősítgetik Orbán túlhatalmát?
Folytatódik a nagy ellátórendszerek átalakítása, az egészségügyben krokodilkönnyek közepette fogjuk visszasírni Molnár Lajos vizitdíját.
Folytatódni fog a szakorvosok elvándorlása, és amikor a szakdolgozók felismerik, hogy a szakorvosok nem hülyék, akkor mennek ők is utánuk, hiszen a nyugati bérekből a férjük is megengedheti magának, hogy a fotelban ülve nézze az angol bajnokságot, és tulajdonképpen az angol sör sem rossz.

A pedagógusok is reménykedhetnek, hogy ezután könnyebb lesz a dolguk, hiszen meglehet, ezentúl egyáltalán nem kell gondolkodniuk, szó szerint kell megtanulniuk az oktatandó anyagot - turultojás, miegyéb...- emellett ment a Főnéni a levesbe, kiselejtezték Hoffmann Rózsikát, de mint tudjuk, jobb sose jön.
Egy biztos, hogy a porosz iskolarendszer itt még száz év múlva is virulni fog, és egyenruha is lesz a diákokon - pontosabban egyen lesz ruha, a többieken meg rongyok, legalábbis az ország kevésbé szerencsés népességének körében.

A gazdaság továbbra is helybenjár, de parancsnokai jó ütemérzékkel ordítozzák az aktuális vezényszavakat, miközben a kamiont tankolják, mellyel a pénzt lopják.

A legfájóbb pont a nyugdíjrendszer átalakítása lesz.
A kormány szakemberei már törik a fejüket, hogy miként tudják elérni, hogy a friss nyuggerek örömmel fogadják a hetvenéves nyugdíjkorhatárt és a régi nyugdíjasok is éljék túl legalább három nappal a bejelentést, miszerint az új nyugdíjasok pénzét az ő nyugdíjaik rovására fizetik majd.

A devizahitelesek is megnyugodhatnak, a választások után kiderül, hogy egyelőre csak a százkilencven centinél magasabb hermafroditák kapják meg azonnal a pénzüket.
A többiek járandóságát - melyet a bankok még tönkremenetelük előtt megfizetnek - a kormány átmenetileg a vörösiszap-károsultak lakosság által összeadott segélyalapjába helyezi, és majd azzal együtt kerül kifizetésre.

Várható a külpolitikai sikertörténet is, amin felettébb csodálkozom, hiszen Orbán éppúgy tanul a Mein Kampfból, mint a Sto Gyelatyból, mégsem okult Hitler példájából, hogy a kétfrontos harc nem túl jövedelmező.
Már az is merészség volt, hogy a nagyok harcterén akart pázsitot nevelni - a régi igazság szerint nem jó fűszálnak lenni ott, ahol az elefántok baxnak...
Ja, - és még épül néhány stadion és futball világbajnokság és olimpia megrendezésére is jelentkezünk, mert itten egészséges életmód lesz, ha mindenki beledöglik is.
Egészséges étkezés a köszvény elleni harc jegyében, melyet köztudomásúlag a túlzásba vitt húsfogyasztás okoz, egészséges lakáshőmérséklet, mert a túlfűtött lakás a bacik paradicsoma.
És lesz megint MHK is - kézigránátdobással egybekötve...

Szóval, kedves demokraták, csak további vidám torzsalkodást, fenékig kell üríteni azt a méregpoharat, aztán majd megint el lehet énekelni, hogy anyám, én nem ilyen lovat akartam...
Orbán ismeri a régi viccet a három borítékról.
A vállalathoz új igazgató érkezik.
Kap a régitől három borítékot azzal, hogy ha baj van a vállalattal, sorban bontsa fel őket.
Az első év rosszul sikerül, felbontja az első borítékot, benne levél: Fogj mindent az elődödre. Úgy is tesz, el is fogadják a beszámolóját.
A második év is rosszul sikerül, felbontja a második borítékot, benne levél: Szervezz mindent át. Úgy is tesz, el is fogadják a beszámolóját.
Jön a harmadik év, megint baj van, felbontja a harmadik borítékot, benne levél: Írj három borítékot.
A Lánglelkű Vezér most még a második kibontása utáni feladatoknál tart, reménykedjünk benne, hogy hamarosan eljut a harmadik borítékig...
Mindenesetre örülhetünk, ha négy-öt év múlva még ráismerhetünk az országra, ha még lesz ország egyáltalán...

http://www.pupublogja.hu/2014/09/irjal-harom-boritekot.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmánybírót? Ezekből?
  2014-09-23 20:57:07, kedd
 
  2014.09.23. 08:39
Alkotmánybírót? Ezekből?


Azt nem várta senki, hogy az alkotmánybírók meghallgatása valami komoly dolog lesz. De talán arra sem számítottunk, hogy a kutyakomédia főszereplői ennyire szervilis és főleg néma lakájai a nernek, akiket időnként szinkronizálni kell.

Czine Ágnes, Varga Zs. András és Sulyok Tamás nem lesz sokat ellenkező alkotmánybíró. Már hogy is mernének majd Orbán törvénygyárával vitatkozni, mikor egy akkora senkinek, mint Rubovszky sem mernek visszaszólni.

ab bábuk.jpg

Kellett volna? Egy magára valamit is adó alkotmánybíró aspiránsnak szerintem néhányszor igen:

- Mikor leintették az egyetlen ellenzéki képviselőt a nem túl bonyolult és provokatív kérdésével.

- Mikor leintették a sajtót, aszongya: kuss, a megválasztásukig nincs kérdés, nincs elsimonozás. Mindezt egy meghallgatáson, ahol elvileg kérdésekre kéne válaszolniuk.

Akkor most gondoljuk végig, hogy ezek a néma leventék fogják a vélemény és sajtószabadságot védelmezni foggal körömmel. Így, ekkora lelkesedéssel, óriási elánnal, nyilván. Derék jómunkásemberek ezek, szépen beállnak majd a sorba, és végrehajtanak mindent az elvárt és megkívánt módon. Röhejország Kabócabírósága, ahol legfontosabb megfelelni a főnöki akaratnak, ahol némán tűrünk mindent, ahol aláírjuk a legképtelenebb faszságot is, legfeljebb különvéleményt írunk róla, hogy ne tűnjünk végérvényesen mangalicaszaros gumicsizmából előhúzott, feslett szélű, lábszagú kapcarongynak.

http://varanus.blog.hu/2014/09/23/alkotmanybirot_ezekbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már cserélik az embereket a külügyben
  2014-09-23 20:39:49, kedd
 
 
Már cserélik az embereket a külügyben


sarkadizs
politika
ma 15:55


A hvg.hu értesülései szerint kedd reggel összehívták Navracsics kabinetjét, valamint a miniszter kommunikációs stábját, és mindenkit felmentettek a beosztásából. Miniszterváltásoknál megszokott, hogy a miniszter munkáját segítő kabinetet nem tartják meg. Az intézkedés 20-30 embert érint, de közülük azok, akik korábban is a minisztérium állományában voltak, egyelőre ott is maradnak, csak a kabinetből estek ki. Szijjártó Péter szerdán lép hivatalba.

http://444.hu/2014/09/23/mar-cserelik-az-embereket-a-kulugyben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a betegeken csattan a kórházak adóssága
  2014-09-23 20:33:25, kedd
 
 
Már a betegeken csattan a kórházak adóssága


Az írás a Népszabadság 2014. 09. 22. számában jelent meg.



Danó Anna
Népszabadság

A tatai kórházban a minap ,,elfogyott" a röntgenfilm. Néhány kisebb darabot sikerült még valahol a kórházban összeszedni, ezért az ott dolgozók a folyosón sorba állították a gyerekeket, kiválogatták közülük a kisebbeket, ők hozzájutottak a diagnosztikai vizsgálathoz, a többieket hazaküldték.
Szinte bármelyik intézményben előfordulhat, hogy át kell ütemezni a diagnosztikai vizsgálatokat
Szinte bármelyik intézményben előfordulhat, hogy át kell ütemezni a diagnosztikai vizsgálatokat
Beliczay László / MTI

Egy nagyobbacska, 174 centiméter magas fiút, akinek a tüdőgyulladása miatt volt szüksége a röntgenre, hazaküldtek. Mondván, ő biztosan nem fér rá a filmre. Az anyja azt mondta utóbb az RTL Klub híradójának, még soha nem érezte magát annyira frusztráltnak és megalázottnak, mint amikor a beteg fiával egyszerűen hazaküldték. Azt is elmondta: nagyon hosszú sort kellett végigállniuk, mire ez kiderült. Csak másnap mehettek vissza a vizsgálatra.

Hiába kerestük a tatai kórház főigazgatóját, a titkársága csak annyit közölt: a főigazgató nem nyilatkozik, egyelőre vizsgálódik az ügyben. Nem ez az egyetlen példa arra, hogy a kórházak pénz- és anyaghiány miatt nem tudják ellátni a betegeiket. A sajtóban naponta jönnek elő a legkülönbözőbb esetek. A mentőszolgálat gyakran műszakonként csak az autók 60 százalékát tudja munkába küldeni ember- vagy eszközhiány miatt, ezért az utcán összeesők olykor 40-60 percet várnak a segítségre.

hirdetés

Az őrzött szállításra szorulók (ilyenre súlyos betegeknek van szükségük, amikor egyik kórházból a másikba kell átszállítani őket valamilyen beavatkozásra) időnként nyolc órát is várakozni kényszerülnek. Tavasszal az orosházi kórház gyerekambulanciáján nem volt lázmérő, az orvos a kezével állapította meg, hogy a kicsi lázas. Mind gyakrabban hiányoznak a gyógyításhoz szükséges anyagok, mert a beszállító cégeknek az az egyetlen fizetést kikényszerítő eszközük, ha szigorítják a szállítási feltételeket.
Kurucz Árpád / Népszabadság

Lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára elmondta, egyre gyakrabban vannak ilyen ,,egyedi" esetek. Átlagosan 210 napot késnek a kórházak a számláik rendezésével, de akad olyan intézmény is, amely több mint egy éve nem fizetett. Hozzátette: a külföldi tulajdonú cégeknél általában az anyavállalat tiltja meg, hogy a hosszú ideje tartozóknak anyagot, eszközt szállítsanak, a magyar tulajdonú cégeknek viszont nincs annyi tőkéjük, hogy finanszírozzák az olykor akár egy éve is tartozók működését, ezért vagy nem szállítanak, vagy ha mégis, kizárólag készpénzért.

A baj lassan kezelhetetlenné válik, a legutóbb nyilvánosságra hozott adatok szerint az intézmények már 74 milliárddal tartoztak a beszállítóiknak. Azóta ugyan kaptak a kórházak tízmilliárd forintot, de lapunknak több intézményvezető is azt mondta: az összeg nemigen csökkentette a tartozás összegét, hiszen azt naponta újratermelik. Gyakran a napi harminc-hatvan beteg ellátására alkalmas szakrendelőbe 120 beteg is jön. Egy darabig lehet valahogy ezt a helyzetet menedzselni, de egyszer csak ,,megcsuklik" majd a rendszer - mondták.
Kurucz Árpád / Népszabadság

Legutóbb Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár ígért totális konszolidációt a kórházaknak és nagyobb döntési szabadságot az intézményvezetőknek. Szeptember elején úgy becsülte, legkésőbb a jövő év első negyedében minden a helyére kerül: a tartozásokat lenullázzák, és átalakítják a finanszírozási rendszert.


http://nol.hu/belfold/mar-a-betegig-er-a-korhazak-adossaga-1487753
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ganét öntöttek a minisztérium elé
  2014-09-23 18:22:44, kedd
 
  Ganét öntöttek a minisztérium elé
propeller.hu, ma, 16:14


Két talicska marhatrágyát öntött a Földművelésügyi Minisztérium egyik kapuja elé az Együtt-PM. Szabó Rebeka elmondta, arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a korábban a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és Népfőiskola által fenntartott biogazdaság földjein az új bérlők vegyszereket használnak.

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja kijelentette: a korábban húsz évig vegyszermentesen művelt földek "tönkretétele zajlik", ha most abbahagynák a vegyszerezést, akkor is legalább öt év kellene, hogy ezek a területek újra elnyerhessék a bio minősítést.

A volt képviselő szerint majdnem ötszáz hektárnyi állami minősítésű földet tesznek tönkre a vegyszerezéssel. Miután a műtrágyázás nagy mértékben csökkenti ezeknek az állami földeknek az értékét, ezért Szabó Rebeka bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt feljelentést fog tenni. Véleménye szerint az új bérlők hozzá nem értését mutatja, hogy úgy is művelhetnék a talajt, hogy az ne veszítse el a bio minősítését.

Úgy fogalmazott: minden, ami Kishantoson történik, "politikai bosszú", amiben a kormánynak hatalmas a felelőssége. Egyrészt támogatják az új bérlőket, másrészt nem várták meg, hogy a folyamatban lévő jogvita lezáruljon - fogalmazott.

Végül felszólította a kabinetet: bontson szerződést a "sarlatánnak mondható új bérlőkkel", és tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon növekedjen a bioművelésű területek aránya.

http://propeller.hu/itthon/2990902-ket-talicska-tragyat-ontottek-kossuth
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriási megszorításra készülnek Vargáék
  2014-09-23 18:21:20, kedd
 
 
Óriási megszorításra készülnek Vargáék
Index
2014. 09. 23. 17:37


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság konferenciáján arról beszélt, hogy 2015-ben komoly reformok jönnek, mert a cél az állami kiadások jelentős mérséklése és az újraelosztás csökkentése, amelytől azt várják, hogy a piaci szereplőknek jelentős megtakarításai származnak majd - írja a Portfolio.

Fotó: Soós Lajos

Varga elmondta, hogy a GDP 3 százaléka alatt akarják tartani a jövő évi államháztartási hiányt is és egyértelműsítette, hogy az államadósság csökkenő pályán tartásához az államháztartás kiadási oldalát legalább a GDP 45 százalékáig kell csökkenteni, így "az újraelosztási rátát csökkenteni kell", ebben a régiós versenytársakhoz képest hátrányban vagyunk.

A Hvg.hu hétfői értesülése azt tartalmazta, hogy az önkormányzati választások után két héttel benyújtandó 2015-ös költségvetési törvényjavaslat többek között az egészségügyi és az oktatás terén mélyreható szerkezeti reformokat fog tartalmazni.

A Napi.hu szerint az államháztartási újraelosztás idén nőtt, és a tervek szerint ez a tavalyi 49,8 százalék után az idén a GDP 50,6 százalékára emelkedik - ezt csökkentené tehát Varga és a kormány 45 százalékra.
Egy ekkora kiadáscsökkentés pedig nagyjából 1700 milliárd forintos megszorítást jelent.

Varga arra is utalt a beszédében, hogy a 45 százalékos célt nem egy lépésben, hanem fokozatosan érnék el - ha ezt a kormányzati ciklus 2015-2017 közötti három teljes évére elosztjuk, még az is bőven évi 500 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelent. Varga itt nem a hiány csökkentéséről beszélt - vagyis adóemelések valószínűleg kizárva -, hanem egyenesen a kiadások csökkentéséről, ami a leginkább piacbaráti lépés.

Az új ütemterv szerint a 2015-ös költségvetés és adótörvények október 30-ig kerülhetnek a parlament és a nyilvánosság elé. Azokat egy hónapon belül gyakorlatilag le is tárgyalja a parlament, annak érdekében, hogy december végén hatályba léphessenek. A költségvetés végszavazása kitolódhat december második felére, az adótörvényeket viszont az életbe lépés előtt 30 nappal ki kell hirdetni. Mindez azt is jelenti, hogy a kiadások lefaragása körül érdemi társadalmi konzultációra nem lehet számítani.

http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2014/09/23/kiderult_mire_keszulnek_v argaek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
80 millióval támogatta a Garancsi-féle természetjárókat az
  2014-09-23 08:08:44, kedd
 
  2014-09-22

Írta D. Kovács Ildikó

80 millióval támogatta a Garancsi-féle természetjárókat az MFB


Közérdekű adatigénylésben kérdeztük meg a Magyar Fejlesztési Bankot, hogy 2014-ben milyen szervezetekkel kötött támogatási szerződést. A dokumentum szerint az Orbán-kormány új kedvenc milliárdosának egyesülete mellett jutott pénz a Századvégnek is.

,,A már meglévő erdei közjóléti turisztikai létesítményekhez illeszkedő egységes rendszer kiépítésének támogatására" 80 millió forintot küldött 2014. júniusban a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Magyar Természetjáró Szövetségnek (MTSZ). A szövetség elnöke nem más, mint Garancsi István, aki mostanában a felcsúti stadion VIP-páholyában szokott mutatkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, miközben felvásárolta az állami megbízásokat sorra nyerő Market Zrt.-t. 2013 novemberében a miniszterelnök maga adta át Garancsi társaságában a Som-hegyi turistaházat. Az MTSZ lapja, a Turista Magazin korábbi cikke szerint ez a projekt az MFB tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó erdőgazdaságok közjóléti fejlesztései közé tartozik.

A támogatottak második helyén a kormány által is preferált Századvég Politikai Iskola Alapítvány áll, akik 15 millió forintot kaptak az MFB-től. A támogatásból az alapítvány tevékenységeit fogják pénzelni, ezen belül a politikatudományi és civil menedzsment képzést, könyv- és folyóirat kiadást, a szakpolitikai és civil közvélemény kutatást, illetve a Civil Információs Centrumot.

14,8 millió forintot kapott a Napkelet 2000 Bt. 6-8 éves gyerekek alapfokú oktatási programjára, amelynek keretében a Weiner-Szász Kamarazenekar segít a gyerekek beilleszkedésében, illetve a zenekar koncertjeinek támogatására is fordítanak a pénzből. Mellettük még jutott 8 millió forint a HÁLÓ Közösségi Központ támogatására, illetve a Szépművészeti Múzeum Múzeum Café című magazinjára 6 millió forint.


http://blog.atlatszo.hu/2014/09/80-millioval-tamogatta-a-garancsi-fele-termeszetj arokat-az-mfb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját államot hoznának létre a cigányok?
  2014-09-23 07:51:09, kedd
 
  Saját államot hoznának létre a cigányok?
2014, szeptember 22 - 20:10


Ladányi János szociológus szerint Északkelet-Magyarországon létrejöhet egy autonóm terület, amely idővel akár el is szakadhat az országtól. Játszottunk a gondolattal, milyen állam is lenne ez...

A szociológus Népszabadságnak adott interjújában azt mondta: "az északkeleti peremvidéken létrejöhet egy cigány autonóm terület, amely idővel akár el is szakadhat Magyarországtól." Szerinte ez már csak azért is opció, mert a "a legutóbbi évtizedekben erősen megnőtt a szegregált településeken és településrészeken élők aránya. A Csereháton - Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi, északkeleti részén - kezdenek összeérni a gettófalvak. Innen kivonult az állam, feladta az országnak ezt a részét. Csak arra használja, hogy ide szorítsa ki a legkilátástalanabb helyzetben lévő rétegeket. A nem cigány népesség elöregszik vagy elköltözik. Mindez valóban azzal fenyeget, hogy lesznek, akik a területi autonómiában látják a probléma megoldását, vagy hogy a romák idővel valamilyen területi autonómiát fognak követelni maguknak, és akár el is szakadhatnak Magyarországtól."
kléklékáékl
Első körben tekintsünk is el a figyelmeztetés valóságtól elrugaszkodott abszurditásától, és nézzük meg - természetesen csak a játék szintjén - e cigány állam mindennapjait.

Egy olyan államét, ahol a cigányok tiszta, szabad választás során (ahol nincs pörkölttel, alkohollal megvett szavazat) választják meg azokat a politikai vezetőket, akik képesek irányítani egy államot.

Egy olyan országot, ahol ezek a politikai vezetők - ellentétben a mostaniakkal - igyekeznek nem szétlopni az "országot", sőt, rendelkeznek a minimális képességgel és képzettséggel ahhoz, hogy egy önálló államot elvezessenek.

Egy olyan országot, ahol a cigányokból álló közigazgatás (az alsótól a felső közigazgatásig) működőképes.

Egy olyan országot, ahol a közigazgatásban dolgozókat az - a természetesen a cigány pedagógusokból álló - oktatás megfelelő szinten képes kitermelni.

Egy olyan országot, ahol a gazdaság működőképességének akárcsak minimális feltételeit is megteremtik.

Egy olyan országot, ahol a cigány rendfenntartók képesek fenntartani a közbiztonságot.

Egy olyan országot, ahol nem lakik már egyetlen egy magyar sem az aprófalvakban, ahol nincs már mit ellopni, nincs kin öregezni.

Egy olyan országot, ahol - ismét Ladányi szavait citálva - az "elnyomó többségi társadalom" nélkül boldogul a lakosság, ahol a cigány állam az adókból, járulékokból, a gazdaságból befolyt bevételekből biztosítja a segélyeket.

Abszurd, jól tudjuk.

Komolyra fordítva a szót, a probléma az, hogy a szociológus - ahogyan a cigány értelmiség tekintélyes része - szerint a cigány népesség lecsúszásáról kizárólag a többségi magyar társadalom és állam tehet, miközben egy fél mondat erejéig sem tér ki a cigányok, de főleg a cigány értelmiség és politikai vezetés felelősségére.
kléEgyszerű tényként kezeli a "nem cigány népesség elöregedését és elköltözését", mintha ez egy önálló, mindentől független dolog lenne, és természetesen egy szóval nem említi a bűnözés kérdését.

A szociológus szerint "ha a felemelkedés nem megy együtt, akkor a romák önállóan fogják megpróbálni", ami szerinte "tragikus következményekkel járna".

Ez így van. A cigány népesség számára.

Mert bár lehet értekezni a magyar társadalom felelősségéről, csak épp hazugság ráhúzni a vizes lepedőt azokra, akik amúgy biztosítják a minimális életfeltételeit a hazai cigányságnak. Egyszerűbben fogalmazva: nem érdemes beleköpni abba a kézbe, amely etet.

És persze lehet vizionálni egy "cigány államról", vagy "autonómiáról", de addig, amíg a cigány lakosság és értelmiség tekintélyes része - a ritka kivételtől eltekintve - nem ismeri fel a saját felelősségét a cigány lakosság lecsúszásában, nem érdemes saját államról álmodozni.

Csak meg kéne tanulni együtt élni.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/sajat_allamot_hoznanak_letre_a_ciganyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 1925
  • e Hónap: 18718
  • e Év: 151635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.