Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Lencsés rizssaláta
  2014-09-24 23:56:47, szerda
 
  Lencsés rizssaláta

Hozzávalók:

2-4 személyre, étvágytól függően :) :
3 dl főtt lencse
3 dl főtt rizs
1 csokor petrezselyem
1 fej lilahagyma
Az öntethez:
1 dl olíva- vagy kukoricaolaj
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál bazsalikom
1/2 kávéskanál csombor
2 evőkanál sós szójaszósz

bors

Elkészítés:

Tedd fel főni a lencsét és a rizst. A lencsét érdemes előtte néhány óráig áztatni, hogy hamarabb kész legyen.

Közben készítsd el az öntetet: Az olajba keverd bele a szójaszószt és a citromlevet, majd a szárított fűszereket. Utána reszeld bele a fokhagymát, és tégy bele egy pici borsot vagy borsikafüvet.

A rizst és a lencsét közvetlenül a főzés után keverd össze (hogy az ízek jól összeérjenek) egy salátástálban a következő módon: a rizsre öntsd rá az öntetet, az apróra összevágott petrezselymet és lila hagymát. Ezután keverd össze alaposan, majd óvatosan forgasd bele a lencsét, hogy az ne törjön szét, mert akkor nem lesz gusztusos.

Úgy lesz finom, ha 20-30 percig áll. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

Megjegyzés:

Ínyencek az olaj helyett kipróbálhatják kacsazsírral is. :)

A receptet Makosfuge küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Csirkemell kínai kellel sajt alatt sütve
  2014-09-24 23:55:18, szerda
 
  Csirkemell kínai kellel sajt alatt sütve

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál rétesliszt
1 fej kínai kel
mexikói grill fűszerkeverék
sajt
ételízesítő

bors
olívaolaj

Elkészítés:

Olívaolajon a kockára vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet megsütöm.

A kínai kelt sós vízben leveleire szedve megfőzöm, a felét összeturmixolom, majd 3 evőkanál tejföllel, mexikói fűszerkeverékkel és ételízesítővel fűszerezem.

A turmixomat hozzáadom a húshoz, és 2 kanál rétesliszttel sűrű szósszá főzöm.

Majd kivajazott jénaiba felteszem a kínai kelkáposzta másik felét, ráhelyezem a húst, megszórom sajttal, és 180 fokos sütőben ráolvasztom.





Megjegyzés:

Én házi barna kenyéren szolgáltam fel, de lehet akár rizzsel, burgonyával is tálalni.

A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Körtés édesburgonya-krémleves
  2014-09-24 23:51:06, szerda
 
  Körtés édesburgonya-krémleves

Hozzávalók:

2,5 dkg vaj
1 fej hagyma
75 dkg édesburgonya
2 körte
7,5 dl zöldségleves
2,5 dl tejszín

Elkészítés:

Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott édesburgonyát és körtét. Átforgatjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és 20 percig főzzük. Összeturmixoljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Tejfölös krumplifőzelék
  2014-09-24 23:49:57, szerda
 
  Tejfölös krumplifőzelék

Hozzávalók:

1 kg krumpli
fél hagyma (elhagyható)
pirospaprika (elhagyható)

bors
babérlevél
majoránna
ecet
liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.

Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.





Megjegyzés:

A receptet Alma111, a fotót Veronika14 küldte. Köszönjük!

Forás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Amerikai palacsinta tejszínnel és csokival
  2014-09-24 23:47:46, szerda
 
  Amerikai palacsinta tejszínnel és csokival

Hozzávalók:

kb. 16 darab elkészítéséhez:
27 dkg finomliszt
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
4 evőkanál cukor
2,6 dl tej
2 tojás
4 evőkanál olvasztott vaj
A sütéshez:
olvasztott vaj
A tálaláshoz:
tejszín
csoki
kakaópor

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálban összekeverem. Ezután egy másik tálban a tojást felverem, majd hozzákeverem a tejet és az olvasztott vajat. Ezután ezt a tejes-vajas masszát hozzákeverem a lisztes masszához, majd jól eldolgozom vagy robotgéppel elkeverem.

Egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon felmelegítek, majd egy kis olvasztott vajjal kikenve beleteszek körülbelül 1/3 merőkanál masszát. Eligazgatom szép kerek formára, kb. 3-4 mm vastagságúra, majd addig sütöm, míg a tészta elkezd bugyborékolni. Ekkor lehet megfordítani, a másik oldalát is megsütöm (ennek már kevesebb idő kell). Ezt addig folytatom, amíg a massza elfogy.





Tálalhatom tejszínnel megöntözve és kakaóporral megszórva, csokikockákkal díszítve,





de a klasszikus juharfasziruppal vagy gyümölcsökkel is nagyon finom. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Judithkaa küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Részeges sült oldalas
  2014-09-24 23:44:19, szerda
 
  Részeges sült oldalas

Hozzávalók:

1,2 kg sertésoldalas
8 dkg zsír
5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma - 4-6 felé darabolva
kb. 1 teáskanál kömény
kb. 1 teáskanál őrölt rozmaring
kb. 1 teáskanál őrölt bors
1 szűk teáskanál őrölt szerecsendió
1,5 dl száraz bor


Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén kb. fél tenyérnyi darabokra szeletelem. Egyenként besózom, borssal, rozmaringgal, bedörzsölöm. Sütőtálba a zsiradékra fektetem, meghintem köménnyel, a fokhagymát és a darabolt vöröshagymát közé szórom, aláöntöm a bort, szorosan lefedem alufóliával. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolom, és puhulásig párolom, kb. 1,5 órát.

A fóliát leveszem, a hőfokot 220 fokra emelem, fedetlen pirítom, ameddig a levét teljesen elpárologja, közben szaftjával meglocsolom, megfordítom, mindkét oldalát pirosra pirítom.





Tálalás előtt legalább 10 percig pihentetem. Ízlés szerinti körettel, salátával tálalom.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pucér krumplifőzelék
  2014-09-24 23:40:37, szerda
 
  Pucér krumplifőzelék

Hozzávalók:

5 közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
babérlevél
napraforgó Vénusz olaj
liszt
1 kis pohár tejföl

Elkészítés:

Meghámozom a burgonyákat, és közepes méretű kockákra aprítom. Megpucolom a vöröshagymát, és apróra szelem. Fazékban (olaj és 1 evőkanál liszt) halványbarna rántást készítek, és ezt felengedem langyos vízzel (megesik, hogy ilyenkor egy kicsit darabos, de ezt szépen el lehet főzni). Hozzáadom a felkockázott burgonyát és hagymát, majd megsózom, és beleteszek 1 nagyobbacska babérlevelet. Addig főzöm, amíg a burgonya meg nem puhul.

Mialatt fő, 2 evőkanál lisztet elkeverek annyi vízzel, hogy sűrűn folyó legyen, és ehhez hozzáadom az 1 kis pohár tejfölt. Alaposan elkeverem, és hőkiegyenlítés gyanánt (hogy ne kapja össze a hideg habarást) adok hozzá egy keveset a főzővízből. Ezzel is elegyítem, és hozzáadom. Alaposan átkeverem, egyet forralok rajta, és kész a krumplifőzelék.

Megjegyzés:

Azért nevezzük pucér krumplifőzeléknek, mert nem teszek bele pirospaprikát, ami egy kicsit megszínezné.

A receptet Isabella0209 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával
  2014-09-24 23:39:03, szerda
 
  Tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával

Hozzávalók:

1 csokor leveszöldség
30 dkg zöldborsó (bármilyen)
1 kis darab karalábé
1 kis darab zeller
3-4 db kisebb burgonya
petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl

bors
ételízesítő
liszt
2 teáskanál tárkony
olaj
1 kis konzerv májkrém
1 tojás
majoránna

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, ízlés szerint felkockázzuk vagy karikára vágjuk. Kevés olajban a leveszöldséget, karalábét, zellert és borsót (ha friss illetve mirelit) megpároljuk, kevés lisztet szórunk rá, majd felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a hagymát (én egészben szoktam, akkor nem fő szét, és nem kell pecázni, ha valaki nem szereti), és a csokorba kötött petrezselymet. Mikor megfő, hozzáadjuk a tejfölt és a tárkonyt. Közben a májkrémet összekeverjük 1 tojással, annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk, sóval, borssal, kevés majoránnával ízesítjük, majd teáskanállal a kész levesbe szaggatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Gyursz küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Nem volt netem
  2014-09-24 23:37:39, szerda
 
  Elnézést kérek, hogy tegnap és ma eddig nem tudtam jönni,
nem volt internet kapcsolatom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 730
  • e Hét: 2475
  • e Hónap: 10741
  • e Év: 127394
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.