Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Ha készen állsz az intimitásra
  2014-09-25 12:13:57, csütörtök
 
  Ha készen állsz az intimitásra, a másikat is őszinteségre ösztönzöd. Kendőzetlen egyenességed révén a társad is megtapasztalhatja az egyszerűség, ártatlanság, bizalom, szeretet, őszinteség örömeit.

Ha feltétel nélkül elfogadod a nemiségedet, ha elfogadod, hogy az ember és minden e világi létező törékeny, hogy az élet egy nagyon vékony fonál, amely bármelyik pillanatban elszakadhat... Amint ezt elfogadod, és leveted hamis énképeidet, végre megérted, hogy mindenki gyönyörű a maga hétköznapi voltában, és mindenki esendő; ilyen az emberi természet, nem lehetsz acélból. Olyan testben élsz, amely nagyon törékeny. Harminchat és negyvenegy Celsius-fok között élsz, csupán öt fokra terjed életed hőmérsékleti skálája. Ha lejjebb csúszik, halott vagy, ha feljebb szökik, halott vagy. És ugyanez érvényes más ezeregy dologra is a testedben. Az egyik legalapvetőbb igényed, hogy szükség legyen rád. Mégsem akarja senki beismerni: ,,alapvető igényem, hogy szükség legyen rám, szeressenek és elfogadjanak".



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Ősi tibeti
  2014-09-25 11:47:09, csütörtök
 
  Ősi tibeti példázat szerint a szív az emberfia mellkasának pontosan a középpontjában lakott. Csendesen tette a dolgát. Egyszer csak megjelent a félelem és elkezdte taszigálni. A szív egyre jobban kiszorult és várt. Aztán jött az elme és akkorát lökött rajta, hogy szinte teljesen elcsendesedett. Azóta a szív az út szélén várakozik, hogy egy nap megtalálják és meghallgassák.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2014-09-25 11:33:23, csütörtök
 
 







Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Vágytam én már sok mindenre
  2014-09-25 11:22:50, csütörtök
 
  Vágytam én már sok mindenre.
De rá kellett jönnöm, nincs annál erősebb vágy,
mint amikor a másik közelségére vágyunk.
Amikor úgy vágyunk a másik közelségére,
hogy az nem lehet mellettünk,
amikor vágyakozásunk kielégíthetetlen,
vágyunk tárgya elérhetetlen.
Ettől kezdve elindul az ördögi kör,
a gyötrő láncreakció, amiből képtelenség kiszállni,
hiszen az ösztön a mozgatórugója.
Elindul a játék, az a kínzó játék,
amit férfi és nő ösztönösen játszik egymással.
A játék, amely során nem is a másik testét kívánod,
hanem a lényét.
Minden porcikáddal kívánod a látványát,
ami talán messze van a tökéletestől,
de számodra a mindent jelenti.
Kívánod a hangját,
aminek érzékelésére a körülötted zajló világban megáll az idő
és a te saját hangod is átváltozik.
Idegen lesz, olyan, mintha nem is te volnál.
Pedig ez a hang vagy csak te igazán.
Mert minden, ami eddig volt, megszűnt létezni.
Minden, ami eddig volt, a föld nyelte el.
Minden, ami eddig szépnek tűnt,
elveszítette szépségét.
És értetlenül állsz ebben az idegen világban,
mert egyszerűen nem találod a helyedet.
Nélküle nem találod a helyedet.
Mert a te helyed ott van, mellette


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Tanuld meg!
  2014-09-25 10:51:35, csütörtök
 
  Tanuld meg addig élvezni, amíg tart. Ha el tudod fogadni azt, hogy minden csak addig tarthat, ameddig kell, akkor egy percig sem fogsz szomorkodni. Minden egyes pillanatáért hálát adsz, mert sokaknak egy pillanatra sem adódik meg az, amit te átélhetsz akár nyolc percre, akár többre. Nem kell több - ne követelőzz. Lehet, hogy nem is vinne előre. Az sem kizárt, hogy nem ettől leszel boldogabb. Hagyd, hogy az Élet megmutassa, hogy ő miért jött. Hogy mi a feladata, hogy miért került az utadba. Lehet, hogy többet nyújt azzal, ha nem rögtön kéz a kézben másoknak szerelmet tettetve jelentek meg előttük csak azért, mert ez így szokás. Nem. Nem az. Hagyni kell, ha lángol, meg kell élni minden pillanatát, de el kell tudni fogadni, ha vége van, és ennyi volt. Tovább kell lépni. A nagy lángnak az a veszélye, hogy idővel saját magát emészti fel - szóval csak óvatosan. Ha berobban az életedbe, és majd megőrülsz, akkor egy picit mindig hátrálni kell. Megélni, élvezni, de higgadtan, nem hagyni, hogy elvegye az eszed az a valami, ami lehet, hogy két nap múlva már el is múlik, vagy legalábbis kristálytisztán megmutatja, hogy mi volt az oka annak, hogy ő bizony megjelent. Persze sokaknak ez megy a legkevésbé, így a kezdeti láng illúziójába burkolva égetik a lelküket a hamis képpel akár hosszú éveken át. Pedig erre nincs szükség.."


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Ritkán előfordul.
  2014-09-25 10:46:23, csütörtök
 
  Ritkán előfordul, hogy egyszer az életben rábukkansz arra, akiért mindent hátrahagynál, aki mindenki előtt van, aki a józanságot elviszi a fejed felől, aki szétszed, szétszakít, beléd mar és átölel, akivel a poklot és a mennyországot egyszerre járod meg. Aki miközben tép, aközben simogat, miközben mar, aközben leheli csókját az ajkadra.Ne kelljen enélkül a tüzesen fájdalmas érzés nélkül meghalnod. Életedben legalább egyszer találjon rád egy gőzerővel feltörő szerelem.Mert meg kell ismerni ezt az érzést!
Néha elég pár óra, vagy pár nap, hogy az ember életét megváltoztassa valaki. Nem számít az idő, sem a tér, nincsenek miértek, nincsenek kérdések és nincsenek válaszok sem.., csak van valami. Találkozol valakivel, akinek nem kell semmit mondanod. Pár perc és a vesédbe lát. A gátlások leomlanak, a képmutatás álarca megreped az arcodon. Nincs többé hazugság, csak az őszinteség, csak a csupasz lelked, minden védelem nélkül, és félsz, halálra rémülsz, mit keres valaki pár óra után a szíved közepében. Félsz, hogy vissza fog élni a kiszolgáltatottságoddal. Nem teszi, mert a markodban van, ahogy Te is. A józan ész meg eltűnik. Bármit mond, megteszed. Bármit kérdez, válaszolsz. Kivetkőzöl magadból, és mindent a fonákjáról látsz. Olyasmit teszel, amit el sem hiszel, olyanokat mondasz, amiket utólag sem értesz. Tükröt állít eléd, amiben meglátod magad. Az igazi énedet. A valóságot, amit senki más szemében nem láttál még. Talán azt is tudja, hogy milyen leszel. Még a jövődet is látja benned, te meg meglátod a szemében a saját arcképedet. Boldog vagy és félsz, együtt. Nem tudod mit hozhat a holnap, de nem is érdekel, mert tudod Ő ott lesz melletted.., nem vagy benne biztos, de érzed, hiszen olyan mint Te.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az fog majd Téged igazán szeretni.
  2014-09-25 10:41:47, csütörtök
 
  "Az fog majd Téged igazán szeretni, aki már a legelején nem csak a külsődet nézi, hanem a gesztusaidat, a mosolyodat, aki egy kis csodaként kezel, és mindig izgalommal vár, aki tudni akarja a legbelső érzéseidet, azokat szeretné átérezni és mindezekhez hozzátenni a saját érzéseit.
Akit a lelked is érdekel....Aki elfogadja a hülyeségeidet is, ezeket aranyosságnak veszi...
Sose állj sorba valakinél, miközben másnál első is lehetnél!
Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsük, akik kiszívják belőlünk a boldogságot.
Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében bármely módon is, az helyet csinál neked benne.
Nem kell megküzdened a helyért. Sohase erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismeri fel az értékeidet.
Az ember arra éhes, hogy úgy szeressék, ahogyan van."



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mosolyogva ébredtem
  2014-09-25 10:37:13, csütörtök
 
 

Mosolyogva ébredtem, jaj de jó így kelni,
Álmos szememmel szeretni,
Kávét keresni, borzongva napot tervezni,
Hogy szép legyen, ha ősz is van,
Dúdolgatok magamban,
Vidám dalocskát,
Mosolyra készteti a felbukkanó napocskát,
Aztán a csendet hallgatom,
Csendet, egy végtelen nagy színpadon,
Hol véled szerepet játszhatom,
És így van ez jól, úgy gondolom,
És a kávé lassan szerteárad a testemben,
És eltűnik az álmosság,
A szeretet fénye ragyog a szememben.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Csaba Böjte
  2014-09-25 07:53:55, csütörtök
 
  Mi az oka a mélyszegénységnek!?

Az iskola célja, hogy a gyermekkel elsősorban megismertessük önmagát, hogy a bontakozó értelem fényénél, a fiatal felfedezze saját képességeit, adottságait, talentumait, majd bebarangolja saját szülőföldje lehetőségeit, szellemi, lelki, anyagi kincseit! Az iskola feladata, hogy megtanítsa számos jó és rossz példa ismertetésével, hogy a rendelkezésre álló értékek bölcs felhasználásával, hogy tud a képzésből kikerülő diák megélhetést biztosítani szülőföldjén, önmaga és családja számára! Minden iskolának ez az elsődleges és a legfontosabb feladata! A sofőriskola meg kell tanítsa a jövendő autóvezetőt közlekedni az utakon, s ha ezt elmulasztja, - hiába tanított bármi nagyon érdekes és fontos dolgot, - akkor a rábízott növendékének a gyilkosa! Sajnos, végzős diákjaink nagy százalékának úgy tűnik, hogy ma egyetlen dolgot tanítunk meg eredményesen, azt, hogy hogyan lehet egy olcsó buszjegyet venni Nyugat-Európa valamelyik nagyvárosában!

Kemény beszéd, de 25 éves papi szolgálat után azt látom, hogy a szegénység, - bárki bármit is állít, - nem a zsebben kezdődik, hanem a fejben, a gondolkodásban, és itt ér össze az iskola és a mélyszegénység! Igen, hogy kiből mi lesz hát abban hatalmas szerepe van az oktatásnak és a nevelésnek, azaz a képzési központoknak!!!

Néhány évvel ezelőtt, Székelyudvarhely mellett a Nyikó-patak nagy pusztítást végzett! Az árvíz embereket ölt meg, házakat sodort el, gazdaságokat tarolt le! Még azokban a napokban vagy húsz gyereket bevittünk a szovátai gyermekvédelmi központba, olyanokat, ahol a családba tragédia történt, ahol az özönvíz a létfeltételeket teljesen elpusztította. Ezek az egészséges családok, a hatalmas csapások ellenére hetek alatt talpra álltak, és a gyerekeiket szépen mind hazavitték! Igen, ha egy családban az emberek esze, gondolkodása helyén van, ha békességben, szeretetben tudnak szépen együtt dolgozni szorgalmasan, akkor az a család szinte elpusztíthatatlan, az képes hatalmas nehézségekből is rövid idő alatt talpra állni, továbbmenni!

Az iskolában töltött hosszú évek alatt a gyerekekkel meg kellene ismertetni a szülőföldünk titkait, mi és hogyan terem meg a lehető legjobb teljesítménnyel azon a földön, melyen a jó Isten a létbe hívott! Őseink miből és hogyan éltek meg becsületesen, szabadon, akár néhány nadrágszíj parcellácskán, kétkezűk munkájával? Természetesen a korunk szellemi vívmányaival, felfedezéseivel is meg kell ismerkedni, hisz Isten első parancsa: "hajtsátok uralmatok alá a földet!" Az iskola célja: Alázattal és bölcsen uralni a magunk és környezetünk adottságait, hogy így biztosítani tudjuk a fenntartható létet a gyermekeink számára! Oktatási központjainknak legfontosabb feladata, megteremteni a lehetőséget arra, hogy diákjaink felkészüljenek a valós életre! Ha ez nem tudjuk elérni, akkor ki kell mondanunk, hogy az oktatás elcsúszott, és az iskola van az iskoláért!

Szeretettel, Csaba


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Jól bújok el, ugye?
  2014-09-25 07:49:55, csütörtök
 
  FALUS JULI - Hát kösz, éppencsak megvagyok.

Jól bújok el, ugye? senki nem talál
takarnak a sorok, vagy csak egy szó: olyan, mint a "nyár"
Hiszed az örömöm, mikor írom: boldog vagyok!
De te mindig fáradt, és sohasem kutatod

Jól bújok el ugye? Megtanultam már
álarcom sem téped, eljátszom kit vársz
vigadok, nevetek? vagy épp szomorkodom?
időd nincs maradni, engem érezni, rég tudom

Jól bújok el ugye? Nem tudsz rólam semmit
kaptam ezer titkot, ne aggódj! győzöm cipelni
köszönöm megvagyok!... nem is jön több kérdés
ha hiányzom majd egyszer, gondold azt: tévedés

Jól bújok el ugye? Emlékszel majd rám?
tudod, nem arra, mit adtam, hanem csak rám, én rám
tudjuk a választ: nem, s ezen mindkettőnk mosolyog.
látom már menned kell, mit érdekel, hogy én itt motyogok...

Ha eszedbe jutna mégis mikor a sarkon megállsz...
mert vált a lámpa, vagy a rádión babrálsz...:

hát kösz, jól vagyok,
éppen csak megvagyok
tudod egy dalt dúdolok
persze, kösz megvagyok!
Persze, ezt is megszokom,
nyugi, menj csak,
én magammal maradok!
Jól vagyok, persze, jól vagyok!


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 471 db bejegyzés
e év: 3482 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 128
  • e Hét: 4785
  • e Hónap: 8127
  • e Év: 60835
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.