Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
CICAHARC ÉS BOKROS BAJUSz
  2014-09-26 19:26:23, péntek
 
  014. szeptember 25., csütörtök


CICAHARC ÉS BOKROS BAJUSZ


Konvergencia helyett konferencia - ez lehetett volna talán a mottója annak a konferenciának, ahova a budapesti főpolgármester-jelölteket hívták össze, eleve kifelejtve a sorból a Jobbik jelöltjét.
Azt nem tudom, hogy ez helyes-e, merthogy a választónak elvileg joga lenne megismerni a teljes kínálatot, de hát itt elvekről már régóta nem lehet beszélni egyrészt, másrészt meg ilyen alapon a Fidesz jelöltje is büdös, nem is kicsit, nagyon.
Ami azt illeti ezerszer kártékonyabb a nemzetre Tarlós pártjának politikája, mint a szélsőjobbnak kinevezett Fidesz-platform.

A hivatalban levő bürgermajszter méltóságán alulinak érezhette a részvételt, vagy egyszerűen csak nem akarta kitenni magát a bíráló megjegyzéseknek, mindenesetre nem ment el, mire is a demokratikus oldal egy részének közös jelöltje, aki amúgy részt szeretett volna venni a vitán, Tarlós távollétében maga sem látta értelmét a megjelenésnek.
A rendezvényt a Republikon Intézet szervezte, Horn Gábor, az Intézet igazgatója abszurdnak találta, hogy Falus nem kívánt vitatkozni elvileg azonos oldalon álló ellenfeleivel.
,,A magam részéről abszurdnak tartom, hogy egy ilyen lehetőséget nem használ ki Falus, arra hivatkozva, hogy nincsen ott egy fideszes politikus." - fejtette ki az SZDSZ egyik leghatékonyabb vezetője, aki a koalíciós együttműködésért felelt hajdani pártja részéről, és akinek munkásságát az elért eredmény parádésan visszaigazolta.
Ami azt illeti, ha demokrata vagyok, el sem nagyon megyek egy olyan konferenciára, melyet a demokrácia egyik sírásója szervez vert hadai maradványainak, egy olyan alapítvány cégére alatt, melynek forrásaira az egyszerű halandónak nincs rálátása.
Mindenesetre attól tartok, hogy nem az SZDSZ hajdani tagsága dobja össze a mindennapi konferenciáravalót.

De ez persze mindegy is, a jelenség csak azt mutatja, hogy az ügyes politikus nem vész el, csak átalakul az ,,aki tudja - csinálja, aki nem, az tanítja" bölcsesség jegyében.
Ami viszont fontos, az a rendezvényen résztvevők és részt nem vevők magatartása, együttműködési készsége vagy együttműködésre képtelensége volt - azt hiszem, inkább ez utóbbiról beszélhetünk.
A rendezvényen részt vevők - Csárdi Antal (LMP), Bodnár Zoltán (Liberálisok), Bokros Lajos (MoMa), valamint a független Magyar György - közül elvileg szinte mindenki belátta, hogy egyetlen jelölttel többre mennének, de Magyar György kivételével mindenki azt várta, hogy a másik mikor mond le az ő javára.
Bokros egyenesen odáig ment, hogy igen demokratikusan önmagát nyilvánította az egyetlen esélyes jelöltnek, amihez azért az európai parlamenti választási kudarca után igen vastag bőr kell a legendás bajusz környékén, jött is a víziló a receptért.
Azt is mondta, hogy kétségkívül ő a legnépszerűbb a főpolgármester-jelöltek közül, de elfelejtette befejezni a mondatot, miszerint azok körében, akik már elfelejtették, hogy az ő keresztneve Csomag.
Sajnos, túl sokan szedik a Cavintont...

Csárdi Antal kijelentette, hogy nem lép vissza, nem vesz részt a cicaharcban, ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a Schiffer-Csárdi tengely úgy forog, ahogy azt a központi erőtér előírja.
Bodnár Zoltán - akivel együtt immár heten vannak a liberálisok - szidta kicsit azokat, akik összefogtak, majd nem mondott semmit a saját szándékairól, de ezt legalább határozottan tette.

Idáig ketten mondták, hogy ha van közös jelölt, melyben mindenki meg tud állapodni, akkor hátralépnek, az egyik Magyar György volt, a másikat pedig - nem találná ki senki - Falus Ferencnek hívják.
De persze nem lesz belőle semmi, hiszen nem ez a központi akarat, itt egy megosztott, idióta, a saját érdekeit felismerni képtelen ellenzék képét kell mutatni, és a feladatot a mai ellenzék példásan abszolválja, - erre alkalmas csak egyébként is.

A Falus mögött álló pártok kussolnak, amit kampány címen előadnak, az gyenge, mint a májusi libapotty, a többiek meg teszik a dolgukat, megy az elbizonytalanítás, a zavarkeltés.
Orbánnak az jó, ha erre a választásra már mindenki csak rálegyint és elfelejt elmenni - a többi Kubatov dolga.
A magánszorgalmú aktivisták erőltetik Bokrost, jóllehet ez a konferencia is bizonyította, hogy Bokros mint alternatíva nem létezik, hiszen még csak halvány nyoma sem volt annak, hogy a többi érdekelt - vagy ellenérdekelt - ebbe belemenne, és akkor még a pártok, akik azért mégsem csak kétszáz szimpatizánssal rendelkeznek, még nem is nyilatkoztak.

Teszem ezt úgy hozzá, hogy kedvelem Bokrost, semmi kifogásom sem lett volna ellene, ha őt nevezik meg az ellenzék közös jelöltjének, de most kapkodni éppen annyit ér, mint a paráznaság megbánása a magzatvíz elfolyása után.
El kell menni választani, és be kell látni, hogy a három párt jelöltje a ma választható egyetlen alternatíva.
Bokrosnak nincs szavazóbázisa, mert ugyan megpróbálta bejátszani magát az üresnek tűnő konszolidált konzervatív szerepkörébe, de mikorra felvette a jelmezt kiderült, hogy ilyen állatfaj Magyarországon nem létezik, ellentétben a rókákkal, cickányokkal és görényekkel.

Ez a választás nem fogja megváltani a baloldalt, nem fogja visszahozni a demokráciát még részben sem, de azért nem kell megkönnyíteni Orbán dolgát.
A választás után sokan el fognak tűnni a közéletből, Orbánnak nem lesz érdeke tovább fizetni az embereit, akiket sokan a mi embereinknek vélnek, sokan elveszítik ma még létező állásaikat, sokan mehetnek vissza autófényezőnek, hogy klasszikust idézzek, vagy elkezdik építgetni új karrierjüket a Jobbik vagy a Fidesz színeiben.
Mint Karsai, a megvilágosodott szocialista, akinél a vörös úgy fakult naranccsá, hogy közben meg tudta állni, hogy ne hányja le önmagát.
Azt mondja a közhiedelem, hogy minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
Pedig ezt is be lehetne fejezni: és olyan ellenzéke is...

http://www.pupublogja.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó háza
  2014-09-26 19:19:57, péntek
 
  Szijjártó háza

Vizes8-as 2014. szeptember 26., péntek 06:21

“A politikai nyilatkozattal, amelynek általános vitája hétfőn kezdődik meg a parlamentben, olyan széles körű összefogást szeretnének létrehozni Magyarországon, amilyet a magyar emberek régóta várnak. Nemzeti együttműködés rendszere véget vet annak, hogy a korrupció elárasztja a politikát." (Szijjártó Péter a NER bejelentésekor)

Nem is értem, hogy Szijjártó Péter miért külügyminiszter? Miért nem nemzetgazdasági, vagy pénzügyminiszter. Ugyanis az a csoda történt meg, hogy az új külügyminiszter többet takarít meg egy évben, mint amennyit keres. Ez ám az unortodox gazdasági növekedés.szijjartop Szijjártó háza

Miközben alig volt itthon az államtitkár- most már miniszter - szaporítja a pénzét. A befektetés-megtakarítás mutatója nagyon pozitív. Ugyanis több a pénze, mint a keresete. Nem nyert a lottón, nem örökölt.

A fizetése havi bruttó 1,2 millió, ha mindet félre is tette, ez akkor is igen szép mutatvány. Magyarország külügyminisztere 36 éves korára négy ingatlan mellett 82 millió forintos megtakarítást rakott össze fillérről-fillérre és négy ingatlannal is rendelkezik. Tavasszal a feleségével együtt vett meg egy közel 400 m²-es dunakeszi családi házat. Mindez a dunakeszi ellenzéki polgármester-jelölt, Horváth István által kikért tulajdoni lapból derült ki. Szijjártó Péter nevén így 4 ingatlan van. Szijjártó úgy nyilatkozott, hogy az új ház azért nem volt benne a vagyonnyilatkozatában, mert három nappal a leadás után került a nevére.

Ne irigykedjünk, tetszettünk volna fideszes választást nyerni! Ők megmutatták, hogy kell azt és ezt is megcsinálni. Mert Magyarország jobban teljesít.

http://patacsipilvax.hu/2014/09/26/szijjarto-haza/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
L. Simon szerint Magyarországnak azért nem megoldás a napene
  2014-09-26 18:58:40, péntek
 
 
L. Simon szerint Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra


erdelyip
meghökkentő tudomány
ma 17:21
314 1454

Már többször is újraolvastam, hogy mit mondott a fideszes L. Simon László a Paksról szóló parlamenti vitanapon, de egyszerűen nem tudom elhinni.

Szerinte

azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél.

Azért elég nagy bajba került hirtelen a nemzetközi zöldmozgalom, hogy egy kis közép-európai ország bátor politikusa ki merte mondani az igazságot, és lerántotta a leplet a megújuló energiák hatékonyságával kapcsolatos mítoszokról. Nem lennék most a környezetvédők helyében.

L. Simon az IMF és Oroszország különbségeiről is nagyon lényeglátóan beszélt.

“Nagyon jól tudjuk, hogy mit várt el az IMF, mindig be akartak avatkozni a belpolitikába, politikai elvárásaik voltak, szemben az orosz hitelkonstrukcióval"

(vg)


http://444.hu/2014/09/26/l-simon-szerint-magyarorszagnak-azert-nem-megoldas-a-nap energia-mert-nekunk-este-is-szuksegunk-van-aramra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havi egymillióért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek a volt
  2014-09-26 18:54:19, péntek
 
  Havi egymillióért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek a volt munkásőr zsidóvezető

2014. szeptember 26., péntek, 14:31 Utolsó frissítés: 3 órája

Szerző: hvg.hu

Zoltai Gusztáv volt Mazsihisz-vezető négy hónapig ad tanácsot zsidóügyekben Lázár Jánoséknak, havi bruttó egymillió forintért.

Havi bruttó egymillió forintért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója - írta a 444 a Miniszterelnökség írásbeli válaszára hivatkozva.

Zoltai Gusztávot Lázár János tárcavezető nevezte ki tanácsadónak szeptember elején, és a megbízása négy hónapra szól. Zoltai ennyi pénzért arra szerződött, hogy szakmai tanácsokat adjon a zsidó közösségek érdekképviselőivel folytatott tárgyalásokhoz, valamint közreműködjön a szervezetekkel való kapcsolattartásban.

Mint arról beszámoltunk, a volt munkásőr és MSZMP-tag kinevezése meghökkenést váltott ki a Fidesz vezetőiből, Orbán Viktor maga belső körben provokációnak nevezte Lázár János személyi döntését, a miniszter szerint viszont mindenki azt nevez ki tanácsadónak, akit akar. Korábban Schmidt Mária fogalmazta meg élesen, hogy miért zavarhatja a Fideszt a Szabadság téri emlékmű fő ellenzői közé tartozó Zoltai megbízása. Kinevezésén zsidó közösségi vezetők is megütköztek.

Lázár János, Zoltai Gusztáv és L. Simon László

http://hvg.hu/itthon/20140926_Havi_egymillioert_ad_tanacsot_a_Miniszter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reagált Brüsszel a magyar gázcsap-elzárásra
  2014-09-26 18:32:54, péntek
 
  2014. szeptember 26., péntek 13:21 Napi.hu

Reagált Brüsszel a magyar gázcsap-elzárásra

Az Európai Bizottság elvárja minden tagállamtól, hogy az Ukrajna felé irányuló gázellátás biztosítása esetében tartsa magát az Európai Tanács által lefektetett megállapodáshoz és az uniós jogszabályok szerint járjon el - hangzott el egy újságírói kérdésre az uniós testület déli sajtótájékoztatóján.


Az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdés hangzott el arra vonatkozóan, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök délután váratlanul, határozatlan időre megszakította a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást Ukrajna felé. A Naftogaz ukrán gázszolgáltató közleménye szerint nem tudta elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjon tőle a gázszállítás leállásának okairól és időtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-től semmilyen "meggyőző" magyarázatot az intézkedésre.


Az Európai Bizottság üzenete világos: az Európai Tanács döntése értelmében minden uniós tagállamnak elő kell segítenie, hogy az Ukrajnából érkező gázáramlást meg lehessen fordítani, vagyis meg kell teremteni a fordított irányú gázszállítások lehetőségét - közölte pénteken Helen Kearns, a brüsszeli testület egyik szóvivője, aki emellett arra is felhítva a figyelmet, hogy semmilyen jogi akadálya nem lehet annak, hogy a Gazpromtól vásárolt földgázt bármelyik uniós vállalat továbbértékesíthesse, akár az unión belül, akár azon kívül.

Ukrajna június óta nem kap gázt Oroszország felől ki nem fizetett számlák feletti viták miatt, így azóta Magyarországon, Lengyelországon és Szlovákia felől érkezik gáz az országba.

Az ukrán cég közleményében megjegyezte, hogy a leállás néhány nappal Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatójának hétfői budapesti tárgyalása után, illetve néhány órával a háromoldalú ukrán-orosz-EU gáztárgyalások újabb berlini fordulója előtt történt.

Az FGSZ MTI által idézett közleménye szerint az elrendelt megszakítás oka, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a szeptember 26-i gáznaptól kezdődően jelentősen megnő a beszállítási igény. Az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a beregdaróci csomópont kapcsolását át kell alakítani olyan módon, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/reagalt_brusszel_a_magyar_gazcsap-elzarasara.5 87326.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális összegre bírságolja a NAV a külföldön élőket!
  2014-09-26 18:27:24, péntek
 
  Brutális összegre bírságolja a NAV a külföldön élőket!

Külföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedről? Komoly bírság fenyegethet!

A külföldi munkavállalást fontolgatóknak érdemes alaposan, körültekintően eljárniuk, mielőtt elhagyják Magyarországot, ugyanis a NAV akár többszázezer forintos bírsággal is sújthatja azokat, akik nem jelentkeznek ki lakcímükről és nem jelentik be, hogy hamarosan máshol kezdenek dolgozni.

Folyamatosan növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. A legfrissebb adatok szerint akár 600 ezer honfitársunk is élhet és dolgozhat más európai országokban. A határon túli munkavállaláson gondolkodók elsődleges célpontja az EU és Észak-Amerika, leginkább jobb fizetésért, vagy karrierépítési céllal. Az Unión belül a legnépszerűbb az Egyesült Királyság, ahol a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint 300 ezer magyar élhet. Második helyen Németország áll 135 ezer magyar bevándorlóval. A német statisztikai hivatal adatai szerint ráadásul csak tavaly 60 ezren költöztek ki hazánkból Németországba.

Mivel ma már az unión belüli munkavállalás nem jár olyan sok adminisztrációs kötelezettséggel, mintha például az USA-ba vagy más tengerentúli országba költöznénk, ezért sokan megfeledkeznek, vagy nem is tudnak róla, hogy kinek és hol kell szólniuk, ha elhagyják az országot. Pedig nemcsak az utólagos - akár több százezres - bírság befizetésétől kímélhetjük meg magunkat, de továbbra is teljes körű ellátásban részesülhetünk itthon akkor is, ha már máshol vagyunk biztosítva.

Egyrészt amennyiben az Európai Gazdasági Térség (EGT) országában vállalunk munkát és ott járadékot fizetünk, odahaza is részesülhetünk ellátásban, de bejelentést kell tennünk az OEP-nél a biztosítási jogviszony létrejötte előtt és megszűnése után 15 nappal. Ha ezt nem tesszük meg, mulasztási bírsággal nézhetünk szembe.

Ugyanakkor a NAV-nak csak akkor tartozunk bejelentési kötelezettséggel, ha korábban bejelentkeztünk járulékfizetésre, és ez a kötelezettségünk a külföldre költözéssel összefüggésben megszűnik.

Amennyiben nincs kétoldalú egyezmény életben az adott országgal (például az USA-val), akkor fizetni kell mindkét országban a tb-t, ha nem jelentkezünk ki a hazai állandó lakcíméről. Amennyiben továbbra is bejelentkezve maradunk a lakcímünkön, de nem fizetjük a 6810 forintot havonta, úgy az adóhatóság öt évre visszamenőleg bármikor behajthatja rajtunk az elmaradást. (Így az évek során több százezer forintos számla is felgyűlhet.) Ugyanakkor egyedi eljárás keretében lehetőség van arra, hogy az adóhatóságnál kezdeményezzük a tb-fizetése alól történő mentesítést.

Érdemes szem előtt tartani azt, hogy az adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságának tisztázásával kapcsolatos eljárás során a magyarországi lakcímünkre fogja küldeni a “felszólító levelet", amelyet akkor is kézbesítettnek fognak tekinteni, ha “nem kereste" jelzéssel érkezik vissza a hivatalhoz.

http://nonstop24.in/brutalis-osszegre-birsagolja-a-nav-a-kulfoldon-eloket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halál a falunapon
  2014-09-26 18:14:02, péntek
 
  Halál a falunapon

Pusztamérges - Egy ember meghalt, egy árust szívinfarktus gyanújával kórházba szállítottak, egy másikat pedig rendőrök tepertek le és bilincseltek meg a hétvégén Pusztamérgesen, miután a NAV ellenőrei próbavásárlást tartottak a falunapon.

Arany T. János - Délmagyarország napilap - 2014.09.26. 06:31

Késő délutánig minden rendben zajlott a hétvégén Pusztamérgesen, ahol idén tizenkilencedik alkalommal rendeztek szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt.

A rendezvényen NAV-ellenőrök jelentek meg, és próbavásárlást végeztek. Így tettek az egyik kürtőskalácsosnál is, ahová fél óra elteltével visszatértek, és elővették az igazolványukat. A vállalkozó ellen eljárást indítottak, mivel nem adott nyugtát. A férfi azzal védekezett, hogy akkor már ingyen adta az édességet, így kaptak egy felet az ellenőrök is.



Több forrásból is megerősített információnk szerint míg a kürtőskalácsos az igazát próbálta bizonyítani, egyre több árus kezdett el méltatlankodni. Felháborodtak azon, hogy a hatóság mindig csak a ,,kishalakat" bünteti meg. A szóváltás tettlegességig fajult. Egy üllési fiatalember a gyanú szerint üdítős palackot vágott az egyik NAV-os fejéhez. Az ellenőrök rendőrt hívtak. Az erősen ittasnak látszó férfi ellenállt, mire járőrök a földre nyomták, megbilincselték és előállították.

Egy kecskeméti vállalkozó, aki vendégként volt jelen a rendezvényen szívinfarktust kapott és összeesett. A mentősök hosszú ideig küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta, a helyszínen életét vesztette. Közben az asztmás, állandó kezelés alatt álló kürtőskalácsos is mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért őt infarktusgyanúval kórházba szállították.

A kiskundorozsmai vállalkozó reggel készségesen mesélt a történtekről, ám miután tárgyalt az ügyvédjével, úgy döntött, mégsem nyilatkozik lapunknak. A NAV eljárást indított ellene. Úgy tudjuk, a kiskundorozsmai vállalkozó azért akarja feljelenteni a hatóságot, mert állítása szerint az ellenőrök elvették a személyes iratait, és csak a hét elején adták vissza azokat.

Jegyinák Attila, a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának kommunikációs főreferense azt mondta, konkrét ügyben nem adhat felvilágosítást, és kérdéseinket továbbította a NAV budapesti központjának.

- A rendőrség a NAV jelzésére ment a helyszínre. A kollégák előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt. Az elhunyt férfi ügyében a rendőrség nem folytat eljárást - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. Szanka Ferenc főügyészségi csoportvezető ügyész elmondta, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen, aki fejbe dobta az ellenőrt. A gyanúsítottat kihallgatták, szabadlábon védekezhet. - Csak a legvégén értem oda, amikor szóltak, hogy menjek, mert nagy a baj - mondta Papp Sándor. Pusztamérges polgármestere szomorúnak nevezte a falunapon történteket.

Nem tudták visszaadni

A kürtőskalácsos panaszára az alábbi választ küldte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának munkatársa, Némedi-Varga Éva, pénzügyőr őrnagy, igazgatási főreferens: ,,Az eljárás során az ellenőrzött személyes okmányait az eljáró hatóságoknak átadta, azonban az ellenőrzés befejezése előtt rosszulléte miatt a mentőszolgálat elszállította a helyszínről, így a pénzügyőröknek nem volt lehetősége a személyes okmányok visszaadására. A pénzügyőrök az eljárásról jegyzőkönyvet vettek fel két hatósági tanú jelenlétében, amely okiratban rögzítették a személyes okmányok ellenőrzés alá vont személy által történő átadásának tényét. A pénzügyőrök ezért az okmányokat az Igazgatóságra magukkal vitték, hogy megőrizzék azokat. Az ellenőrzést követő első munkanapon az ellenőrzött ügyfél megjelent az Igazgatóságon, és személyes okmányait - jegyzőkönyv felvétele mellett - hiánytalanul átvette."

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/halal_a_falunapon/2399519/?utm_source=napi%2 Bhirlevel&utm_medium=e-mail&utm_campaign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebola: Kiadták az ukázt a magyar kórházaknak a kormányhivata
  2014-09-26 17:51:56, péntek
 
  Ebola: Kiadták az ukázt a magyar kórházaknak a kormányhivatalok

2014. augusztus 27., szerda, 12:26 Utolsó frissítés: 2014. augusztus 27., szerda, 13:26

Szerző: hvg.hu


A kormányhivatalok körlevele szerint minden magyar kórház köteles ebolacsomagot beszerezni. Azzal kapcsolatban is eligazították az intézményeket, hogy miként kezeljék az ebolás betegeket, valamint az esetleges halottakat.

"Ebolacsomag" beszerzésére utasították a kórházakat a kormányhivatalok, bár az ÁNTSZ szerint továbbra sincs járványvesély Magyarországon - írta a szerdai Népszabadság.

A kórházak sürgősségi és fertőzőosztyálainak előírt csomag része a vízhatlan orvosi köpeny, az egyszer használatos gumicsizma, a cipővédő, a szem- és arcvédő maszk, a sebészi maszk, illetve a helyiségek és vizsgálóeszközök megfelelő fertőtlenítéséhez szükséges szerek. Ezeknek az eszközöknek a beszerzését a mentőknek és az alapellátóknak is előírják.

A kormányhivatalok speciális szabályokat állítottak fel a kórházak számára a betegek kezelésére, az esetleges halottak elszállítására.

A kormányhivatalok körlevele szerint az ebolás betegeket egyágyas, külön fürdővel ellátott szobákban kell elhelyezni, naplót kell vezetni a kórterembe lépőkről, akiknek speicális védőöltözéket kell viselniük. A vizsgálatokat alapos helyiség- és eszközfertőlenítésnek kell követnie.

Védőöltözékes emberek a járvány gócpontjában

Fotó: MTI / EPA / Ahmed Jallanzo

Ami az ebolában elhunytakat illeti: a holttestszállítóknak vízhatlan köpenyt, dupla kesztyűt, maszkot, szemvédőt kell húzniuk, a halottat pedig dupla zsákban kell elhelyezni, és a zsák külfő felületét is fertőtleníteni kell.

Az elrendeltek betartása több százezer forintos többletkiadást jelent az egészségügyi intézményeknek.

A cikk szerint nagyon kicsi az esélye, hogy a vérzésesláz-járvány eljusson Magyarországra. A magyar kórházak ebolacsomaggal való felszerelése a kockázatok mérséklését, a lakosság biztonságát szolgálja - közölték járványügyi szakemberek.

A Veszprém megyei kórház a megyei tisztiorvos által ajánlott minimumcsomagot rendelte meg - mondta Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója. A tételek várhatóan két hét múlva érkeznek meg a veszprémi kórházba.


http://hvg.hu/itthon/20140827_Ebola_Kiadtak_az_ukazt_a_korhazaknak_a_ko/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről Orbán Viktor nem beszélt!
  2014-09-26 17:48:48, péntek
 
  Amiről Orbán Viktor nem beszélt!
2014. szeptember 26.

Azt mondta reggel a Kossuth Rádióban, hogy ez a kormány a bankokat és a multikat szorongatta meg, nem a magyar társadalmat!
Ekkorát azért már mégsem kellene hazudni! A bankok is, a multik is azonnal ráterhelték a többletkiadásaikat, különadóikat ránk, vagyis a fogyasztókra. Addig fizettem 500 forint körüli bankköltséget havonta, ma már csaknem 1400 forintot fizetek.
A bankbetétek kamatát is megterhelte a kormány 16 százalék egészségügyi hozzájárulással. Pedig a bankbetét nem szokott beteg lenni, legfeljebb a betétes. 100 ezer forint betétet elhelyezel a bankba egy évre, és amikor letelik az egy év, megdöbbenve tapasztalod, hogy 99 ezer forintra fogyott a betéted.
Ha felveszel 100 ezer forint hitelt például két évre, akkor 200 ezer forintot kell visszafizetned.
Négy év alatt négyezer milliárd forint megszorítást szenvedtünk el a sok különadóval és az áremelésekkel, valamint a világ legmagasabb áfájának ,,köszönhetően", de odalett a 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénz is. 7000 ezer milliárdos vesztesége lett a társadalomnak öt év alatt, és bizony öt százalékkal nőtt az államadósság is! Mert a kormányzati korrupció, az offshore lovagok szemétkedése és a maffiák munkálkodása meghozta a várt ,,sikert".
Ezt nevezik kamatrabszolgaságnak! Ebből aztán a bankár családok óriási jólétben élnek, miközben a környezetük kornyadozik az éhségtől.
A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok van, hanem szakadék!
Magyarország jobban teljesít! Miben is? A világ korrupciós listáján NYOLC HELYEZÉST javítottunk 2010. óta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajna miatt egész Európa nagy bajba lesz!
  2014-09-26 17:47:22, péntek
 
  Ukrajna miatt egész Európa nagy bajba lesz!
2014. szeptember 26.

Kapott kétmilliárd euró hitelt, de nem fizet továbbra sem a földgázért. Ezért Magyarországnak és Szlovákiának vissza kellett fordítania a számára érkező földgázt INGYEN Ukrajnába. Az oroszok beszóltak emiatt, és ha tovább folytatjuk ezt a baromságot, mi sem kapunk gázt! Hogy a számlát miért nem kell Ukrajnának kifizetnie, azt nem tudom!

Talán azért nem, mert megkezdte Oroszország felől a fal felépítését! Alig vártuk, hogy vége legyen a berlini és egyéb falaknak, a vasfüggönynek, ezek most kezdenek falat építeni! A tartozásokat kellene lerendezni, és élhető életet biztosítani annak a 47 millió szerencsétlen állampolgárnak, akiket a maffia megfosztott az életterétől.

Ukrajna és az Európai Unió társulási szerződést kötött. Az ,,ünnepélyes" aktuson a Fideszes uniós képviselők (havi jövedelem kétmillió forint, adót sose fizettek és nem is fognak!) felállva tapsoltak.
Most Oroszország beszólt, és követeli a szerződés felülvizsgálatát. Szóval a béke egyre messzebbre kerül a térségből.
Ukrajna elnöke egyébként maga is adóelkerülő offshore lovag... Offshore lovaggal és maffiózóval Ukrajna is, Magyarország is igen jól el van látva!

Október 1-jétől a Gazprom árat emel, és lehet, hogy csak jövőre, de már bejelentette, hogy a dollár-elszámolásról áttér a rubel-elszámolásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 2185
  • e Hónap: 5930
  • e Év: 159426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.