Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Túrós töltött paradicsom
  2014-09-28 19:30:41, vasárnap
 
  Túrós töltött paradicsom

Hozzávalók:
8 paradicsom
30 dkg túró
1 zöldpaprika
1 újhagyma
2 kemény tojás

bors

Elkészítés:

A megmosott paradicsom tetejét levágjuk, illetve kis talpat is vágunk neki, hogy ne boruljon fel. A paradicsom belsejét eltávolítjuk, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.

A zöldpaprikát és az újhagymát egészen apró darabokra vágjuk, belekeverjük a túróba, majd a keményre főtt tojást is apróra vágjuk, és szintén a túróhoz keverjük, az ízesítőkkel együtt.

A tölteléket kiskanállal óvatosan a paradicsomokba töltjük, a kalapjait visszahelyezzük. Petrezselyemmel díszítjük.

Ennél az ételnél jobb, ha minél keményebb, de azért szép piros paradicsomot választunk.





Megjegyzés:

A receptet Heli77, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fetás töltött sütőtök
  2014-09-28 19:17:30, vasárnap
 
  Fetás töltött sütőtök

Hozzávalók:

1 darab hosszúkás sütőtök
1 bögre rizs
2 bögre víz
10 dkg feta sajt
fél citrom leve
1 nagy gerezd fokhagyma
pár levél friss rozmaring
Vénusz olaj


Elkészítés:

A félbevágott sütőtök belét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk. A rizst sós vízben félpuhára főzzük. A rizsbe belekeverjük a sütőtökgömböket, 1 gerezd áttört fokhagymát, sót, rozmaringot, citromlevet és olajat.

A tök belsejét bekenjük olajjal, megtöltjük a sütőtökös rizzsel, becsomagoljuk alufóliába, és 1,5 órát sütjük 180 fokon.

Kinyitjuk a fóliát, a töltelékbe beleforgatjuk a kis kockákra felvágott feta sajtot, majd egy kis ideig még tovább sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Joghurtban pácolt grill csirkemell
  2014-09-28 19:15:55, vasárnap
 
  Joghurtban pácolt grill csirkemell

Hozzávalók:

csirkemell vékonyra szeletelve
1 pohár natúr joghurt
zúzott fokhagyma

bors
olívaolaj vagy szőlőmagolaj
koriander
oregano
bazsalikom

Elkészítés:

A joghurtot kiöntöm egy kisebb edénybe, fűszerezem ízlés szerint (só, bors, bazsalikom, oregano, koriander, fokhagyma és kb. 3 evőkanál egészséges olaj. Összekeverem.

A hússzelet oldalát bekenem a páccal, majd a pácos felével lefele belehelyezem egy zárható edénybe, majd megkenem a másik oldalát. Ezt az eljárást ismétlem meg minden hússzelettel. A lényeg, hogy minden hús minden oldala be legyen kenve a páccal. Amennyi időre lehet, hűtőbe helyezem. (Én este szoktam megcsinálni, ha másnap délben akarom megsütni.)

Grill-lapot vagy grillező serpenyőt felforrósítok egy kis olajjal. Rövid idő alatt megsütöm az egyik, majd a másik oldalát. CSAK EGYSZER FORDÍTSUK MEG A HÚST, AKKOR MARAD SZAFTOS.





Megjegyzés:

Barna rizzsel vagy burgonyával tálalva Update2-es kategória. Friss salátával viszont kitűnő Update1-es vacsora lehet. :)

A receptet és a fotót Cintyo küldte. Köszönjük!

Forrás:M9indmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Édes-sós kukoricaleves
  2014-09-28 19:08:19, vasárnap
 
  Édes-sós kukoricaleves

Hozzávalók:

1 fej nagy vöröshagyma
1 db édes (lehető
leg piros húsú) zöldpaprika
1 teáskanál összezúzott zellerszár
2 db burgonya
5 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 doboz (kb. 30 dkg) kukoricakonzerv
2 dl víz
1 db húsleveskocka
1 mokkáskanál édes pirospaprika
1 csapott mokkáskanál bors
1 csapott mokkáskanál ételízesítő
1 csapott mokkáskanál só
2 dl főzőtejszín
5 dl tej

Elkészítés:

A vöröshagymát, zöldpaprikát, burgonyát apró kockákra vágjuk, a zellerszárat aprítóval összezúzzuk, a kukoricakonzervről a levet leszűrjük. A vizet felforraljuk, és feloldjuk benne a húsleveskockát.

Egy fazékban a zsiradékot felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a zöldpaprikát. Addig dinszteljük, amíg a hagyma pirulni kezd. Ekkor hozzáadjuk az összezúzott zellert, a kockára vágott burgonyát és kukoricát, és további 2 percig dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, borssal, ételízesítővel, sóval, majd hozzáöntjük a húslevest, ami teljesen ellepi a fazékban lévő hozzávalókat. Magas lángon felforraljuk, majd forrás után kb. 30-40 percig lassú tűzön főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt és a tejet, felforraljuk, és máris tálalható.





Megjegyzés:

Frissen a legjobb. Másnapra általában besűrűsödik, ekkor tej hozzáadásával a melegítéskor fel lehet higítani.

A receptet és a fotót FoDora küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2014 szeptember 29 - október 5.
  2014-09-28 19:00:19, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2014 szeptember 29 - október 5.

Hétfő:

Előétel: Édes-sós kukoricaleves
Főétel: Joghurtban pácolt grill csirkemell
Desszert: Nektarin
Vegetáriánus ajánlat: Fetás töltött sütőtök

Kedd - ma lengyel ételeket ajánlunk:

Előétel: Daraleves (krupnik)
Főétel: Párolt marhahús (zrazy) Napóleon módra
Desszert: Diós kalács (mazurek)
Vegetáriánus ajánlat: Lengyel karfiol

Szerda:

Előétel: Tejszínes sárgarépakrémleves
Főétel: Kolbásszal töltött Stefánia vagdalt hagymás burgonyával, káposztasaláta
Desszert: Citromos muffin citromos-narancsos mázzal
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás burgonyalepény

Csütörtök:

Előétel: Erdélyi raguleves
Főétel: Töltött padlizsán bacon és sajt alatt sütve
Desszert: Nutellás és lekváros tekercs egy hosszú kávéval
Vegetáriánus ajánlat: Rakott vinetta (padlizsán)

Péntek:

Főétel: Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Desszert: Almás-fahéjas palacsinta pudinggal
Vegetáriánus ajánlat: Céklás palacsinta brokkolimártással

Szombat:

Reggeli: Sárgarépás szendvics frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Bazsalikomos-soksajtos dip (mártogatós)
Főétel: Bugylibicskás betyárbatyu
Desszert: Rumos-körtés csokitorta
Vacsora: Májas szendvics, pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Borban érlelt zellerszeletek bundában

Vasárnap:

Reggeli: Bundás kutyu teával
Előétel: Tejszínes-fahéjas szilvaleves
Főétel: Harcsapaprikás kapros-túrós galuskával
Desszert: Lúdláb sütemény
Vacsora: Ananászos-sonkás rizssaláta, pohár száraz rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Odüsszeusz gombája

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.