2014-09-29 22:04:26, hétfő
|
|
|
......
Hozzávalók:
1 sárga,
kerek piskótalap (lehet készen vásárolt is),
3 db nagyobb narancs,
3 egész tojás,
15 dkg porcukor,
1 dl édes fehérbor,
15 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tejszín, csipetnyi só,
1 teáskanál liszt.
- Egy narancs héját lereszelem, de ügyelek arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkező esetben keserűvé válhat. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, majd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Ezután a vajat is hozzáadva, hagyom kihűlni. Habosra keverem, és hozzáadom 2 narancs kis kockákra vágott húsát. A piskótát három lapba vágom, és a lapokat megkenem a narancsos krémmel, majd a felsőt ráborítva, bevonom a keményre vert tejszínhabbal. A harmadik narancsot karikákra vágom, és szépen kirakom vele a torta tetejét. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|