Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mit tegyünk antibiotikumos kezelés után?
  2014-09-03 12:33:44, szerda
 
  Antibiotikum szedése után mit kell tenni, hogy újra egészséges legyen a bélflóránk?

Az antibiotikumok megölik a baktériumokat.
A gond az, hogy a szervezetünk tele van olyan baktériumokkal, amik alavető fontosságúak, hogy egészségesek legyünk.
A bélrendszerünk 300-1000 különféle baktériumfajnak ad otthont, amelyek segítenek az elfogyasztott ételek emésztésében, vitaminok előállításában, kiválasztásában illetve a kórokozók elleni harcban.

Az antibiotikumok azonban válogatás nélkül gyilkolnak!
Nem csak azt a kórokozót támadják, ami a betegséget okozza, hanem minden baktériumot elpusztítanak a belekben.

Ha antibiotikumot szedünk, különösen ha széles spektrumú fajtát, minél előbb vissza kell “töltenünk" a jó baktériumokat a bélrendszerünkbe.
Nem csak a mindennapos feladataik elvégzése miatt, hanem mert vigyáznunk kell a baktérium/gomba finom egyensúlyára.

A candida csak várja a pillanatot és ha alkalma adódik, akkor tömeges reprodukcióba kezd és komoly károkat okoz az emésztő rendszerben, majd idővel az egész szervezetben.

Tehát mit tehetünk, hogy visszategyük a jó baktériumokat, amiket az antibiotikum szedése elpusztított?
Először is tápláld a végbélben megmaradt jó baktériumokat és ösztönözd őket a szaporodásra. Ehhez prebiotikumokra van szükségünk, mint nyers - lehetőleg bio - zöldségekre és gyümölcsökre.
Az oldhatatlan rostok megfelelő tápanyag a jó baktériumoknak, miközben ideális közeg is, amiben képesek megsokszorozódni.
Minden nap együnk legalább egy salátát, ami lehetőleg minnél több féle zöldségből készült. Az étrend 80%-át a nyers zöldségnek és gyümölcsnek (több zöldség, mint gyümölcs) kellene kitennie.

Antibiotikum szedése után, a 80%-os szabály (többnyire zöldségekkel) betartása alapvető fontosságú, hogy visszanyerjük a megfelelő baktérium egyensúlyt a beleinkben.

Kerüljünk minden finomított cukrot. A finomított cukor kíváló tápanyag a candidának illetve annak a kórokozónak is, amit antibiotikum szedésével akartunk elpusztítani.
Teljesen el kell kerülni a feldolgozott élelmiszereket, nehéz keményítőket és a mesterséges vegyi anyagokat
(cukorpótlók kivéve stevia, mesterséges színezéket, aromákat és tartósítószereket).
Szintén kerülendőek az egészségesebb cukorpótlók is, mint az agavé, barnarizs szirup, gyümölcs lekvárok, stb.
Ezeket kerülnünk kell, amikor az egészséges bélflórát szeretnénk visszaállítani.
Ez az az idő, amikor nagyon oda kell figyelnünk az étrendünkre.

Érdekesség: A túlzott húsfogyasztás szintén kialakíthat Candida-betegséget, hiszen rengeteg antibiotikummal kezelik az állatokat, melynek hatása az elfogyasztott húsukban is érezhető.

Ilyenkor még a magas cukortartalmú gyümölcsök is hátráltatják a bélflórák megújulását.


probiotikum és prebiotikum

Az aktívan ható probiotikumon kívül léteznek úgynevezett prebiotikumok is. Ezekhez az anyagokhoz tartoznak például az olyan ballasztanyagok, mint az inulin.
Az emberi bél nem tud mit kezdeni vele, de a hasznos bélbaktériumok szívesen fogyasztják az inulint. A prebiotikumok teljesen emésztetlenül haladnak át a vékonybélen, és tápanyagként szolgálnak a vastagbélben lévő hasznos bélbaktériumok számára. Ezzel elősegítik a tejsavbaktériumok növekedését, és így indirekt módon hozzájárulnak az egészséget jobbító mikroorganizmusok tevékenységéhez.

Probiotikumok szedése a következő lépés, hogy visszatelepítsük a jó baktériumokat a belekbe.
A probiotikumok ételek vagy étel kiegészítők, amik hasznos baktériumokat tartalmaznak. Ugyanakkor nem minden probiotikum készítmény egyformán jó. Soha ne együnk a reklámokban látható ízesített, cukrozott probiotikum tartalmú joghurtos készítményt, mert több kárt okoz, mint hasznot.

Azonban van egy probléma, amikor probiotikumokat szedünk. A jó baktériumok átjuttatása az emésztő rendszeren keresztül a belekbe nem egyszerű, mivel a gyomorsav elpusztítja a baktériumok legtöbbjét. Úgyhogy sokat kell belőle ennünk.
Erjesztett élelmiszerek mint savanyú káposzta, kombucha, kókusz kefír, stb. ténylegesen célba juttatják a jó baktériumokat az emésztést segítő enzimekkel egyetemben.

Táplálék kiegészítők szintén segíthetenek, viszont csak a jó minőségű probiotikus kiegészítők képesek átjutni a gyomorsavon.
Miközben egy átlagos probiotikumos termék csak a töredékét tartalmazza azoknak a jó baktériumoknak, mint ami a házi savanyú káposztában található, addig az igazán jó minőségű probiotikus készítmények ténylegesen át is tudják azokat juttatni a gyomorsavon.

Azonban ne felejtsük el, hogy a legfontosabbak a prebiotikumok!
Étkezz helyesen, tankolj fel egészséges zöldségekkel, gyümölcsökkel és egyéb erjesztett ételekkel. A tested megköszöni neked.
Fontos tudni, hogy az ember immun rendszerének 80%-a a belekben található, így az antibiotikumok szedésétől elpusztult jó baktériumok fontos résztvevői a kórokozók elleni harcnak. Tápláld őket helyesen és így kerüld el a betegséget legközelebb!

Ahogy Hippokratész is mondta:
,,Táplálékod legyen a gyógyszered, és gyógyszered a táplálékod"
FORRÁS: TUDNODKELL.INFO
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Pici mag,ami gigászi erővel győzheti le a betegségeket!
  2014-09-03 12:17:33, szerda
 
  A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza.

Serkenti az agyműködést

A test koleszterin lerakódását akadályozza meg, amennyiben ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Ízületi gyulladás

Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve az összautoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez járul hozzá.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:

A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.

A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítőleg, hanem a tüdőre is.

Ekcéma

A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

Kövek és homok ellen

Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyasszunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát az említett módon készítsük el.

Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik szerepet a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély

A gyomorsav termelésére hat jótékonyan a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás

A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, izmokra jótékony gyógyírt találnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.

Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok

A prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Kapcsolódó cikk: —- TUMOROKAT ZSUGORÍT A LENMAGOLAJ —-

Rák

A rákos megbetegedés egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek.

Kanadai kutatók meglepő eredményekről számoltak be a mellrák elleni küzdelemmel kapcsolatban. Felfigyeltek arra, hogy a lenmag segít a mellrák leküzdésében.

A mellrákban szenvedő nőknél lenmagot tartalmazó péksütemények rendszeres fogyasztásának hatására jelentős mértékben csökkent a tumor növekedése, sőt sok esetben a daganat zsugorodni kezdett. A kutatók szerint ezt a hatást korábban állatkísérletekben is sikerült kimutatni. Prof. Donald Brother szerint az lenne a legoptimálisabb, ha a lenmag a rák megelőzésében is segítene. A kanadai tanulmány során első ízben sikerült tudományosan igazolni, hogy rosszindulatú daganatok élelmiszer fogyasztásának hatására fejlődtek vissza.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés

A szív működésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek

A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés, bélműködés

A téli rosttalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk. A lenmag megduzzad a bélben, ami tágulási ingert vált ki, ez aktivizálja a bélmozgást, és ez székeléshez vezet.

Rovarcsípés

A rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép képes kiszívni minden mennyiségű mérget a szervezetből, ami csak csípés útján került be.

Gyulladásos sebek

A gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.

Forrás: nepgyogyaszat.hu, tudnodkell.info
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Így lehet jobb kapcsolatunk édesanyánkkal
  2014-09-03 11:59:17, szerda
 
  Édesanyánk talán a legfontosabb ember az életünkben, azonban nem mindig sikerül jó viszonyban lenni vele. Egyes személyek nagyon közeli kapcsolatot ápolnak édesanyjukkal, legjobb barátjukként tekintenek rá, míg mások csupán hetente beszélnek, akkor is banális, semmitmondó dolgokról.

Sokszor csak azután döbbenünk rá, hogy mennyire fontos egy ember számunkra, amikor már nem része életünknek. Úgy gondoljuk, hogy az édesanya személye túl fontos ahhoz, hogy rosszban legyünk vele, ezért néhány tanácsot osztunk meg annak érdekében, hogy javítsuk a vele való kapcsolatot.

Hallgassuk meg: kamaszkorunkban mindenkinek volt kisebb-nagyobb vitája az édesanyjával, mivel úgy éreztük, hogy nem ért meg, vagy másként gondolkodik, mint mi. Felnőve beláttuk, hogy csak a javunkat akarta, és a legtöbb vitát megbántuk. Most viszont, hogy felnőttünk, érett fejjel gondolkodunk, és úgy véljük, nincsen szükségünk rá? Tévedés. Ahhoz, hogy elkerüljük a fiatalkori vitákat, hallgassuk meg. Lehet, hogy nem minden esetben fogjuk követni a tanácsait, ám vegyük magunknak a fáradtságot, és gondolkodjunk el az általa mondottakon.

Képzeljük a helyébe magunkat: lehet, hogy édesanyánk nem mindig fog egyetérteni velünk azzal, amit teszünk, de ez nem jelenti azt, hogy elítél minket, és rossz embernek tart. Próbáljuk meg beleélni magunkat az ő helyébe, és meglátjuk, hogy csak jót akar nekünk. Vegyük figyelembe azt is, hogy korából fakadva egy másik generáció értékrendjét érzi magához közelebb állónak.

Tanuljuk a megbocsátást: elkerülhetetlen, hogy néha ne vesszünk össze édesanyánkkal, legyen szó apró, vagy nagyobb horderejű dologról. Annak ellenére, hogy dühösek vagyunk, vegyük figyelembe, mennyit számít nekünk, mennyire számítunk neki, így bocsássunk meg, még akkor is, ha nem feltétlenül értünk egyet vele.

Tartsuk tiszteletben a határokat: annak ellenére, hogy édesanyánk, nem jelenti azt, hogy folyamatosan beleszólhat a döntéseinkbe. Igen, tapasztaltabb, érettebb nő, normális, hogy tanácsokat ad, ám problémát jelent, ha egy szülő a felnőtt korú, felelős gyermekét irányítani akarja. Beszéljünk vele, hogy vannak határok, amiket nem lépünk át, azonban vigyázzunk milyen fogalmat használunk, hogy ne sértsük meg. Tegyük hozzá, mennyire ragaszkodunk tanácsaihoz, és nagyon értékeljük azokat.

Mutassunk tiszteletet: talán ez a legfontosabb dolog, ha javítani akarjunk az édesanyánkkal való kapcsolatunkat. Függetlenül attól, hogy mennyire jövünk ki egymással, fontos, hogy tiszteljük. Talán nem a legcsodálatosabb személy a világon, és kritizáljuk is bizonyos választásait az életben, idézzük fel, hogy ő hozott világra bennünket, felnevelt, számos áldozatot hozott értünk, és odaadással, szeretettel nevelt bennünket.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 259
  • e Hét: 2475
  • e Hónap: 4370
  • e Év: 55161
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.