Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Használjunk pálmaolajat sütéshez
  2014-09-06 19:37:29, szombat
 
  Az eredetileg Afrikából származó pálmaolajat már több mint 5 ezer éve használja az emberiség. Ez az egyik legegészségesebb olajféle, amellyel sütni, főzni lehet, mivel nem tartalmaz úgynevezett transzzsírokat, amelyek megbetegíthetik a szívet és a keringési rendszert, de bizonyos rákbetegségek kialakulásáért is felelősek lehetnek.


A vöröses színű növényi olajat a pálmafa gyümölcséből nyerik ki, sajtolás útján. A hideg sajtolással készült olaj egészségesebb, a szívre sokkal jobb hatással van, mint a meleg sajtolási technikával készült pálmaolaj.

A gyümölcs magjából is készítenek olajat, ez még jobb, főként akkor, ha nem hidrogénezett, hiszen gazdag esszenciális zsírsavakban és koleszterint sem tartalmaz, mint a többi főzőolaj. Amennyiben a pálmaolajat 20 foknál alacsonyabb szobahőmérsékleten tároljuk, akkor megszilárdul, de egyáltalán nem kell megijedni ettől, hiszen ha odateszünk egy félkanálnyit egy serpenyőbe, nyomban felolvad, mintha folyékony állapotban öntöttük volna bele.

Akkor sem válik károssá, ha 230 fokig hevítjük az olajat, így a pörkölés során sem bomlanak le mérgező anyagok. Mellesleg azért is ideális a főzéshez, sütéshez, mert semmilyen mellékízzel nem rendelkezik, nem keletkezik utána éget, büdös szag, így az élelmiszerek megőrzik saját ízvilágukat.
filantropikum -oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Van élet a halál után?
  2014-09-06 19:29:43, szombat
 
  Íme, a 7 leggyakoribb halál közeli élmény a beszámolók alapján

Az embert mindig is foglalkoztatta, hogy van-e élet a halál után. Paradox kérdés, amelyre a választ nehéz megválaszolni mindaddig, míg életben vagyunk. Vagy mégis? Sok olyan ember van, aki azt állítja, hogy járt már a túlvilágon - hogy szakszerűen fogalmazzak -volt már része halál közeli élményben. Ezek a beszámolók gyakran lenyűgözőek és élmény gazdagok, de némelyikük ijesztően hangzik.

Valóban betekintést nyerhettek egy olyan dimenzióba, ami a lélek halhatatlanságát igazolja? Vagy csak az idegi és élettani folyamatok illuzórikus színjátékának voltak főszereplői ezek a személyek az élet és halál mezsgyéjén?

Nem tudhatjuk, hiszen a tudományos és spirituális elképzelések is gazdag magyarázattal szolgálnak mindkét igazság bizonyítására. Egy viszont biztos: a halál közeli élmények esetében megdöbbentően sok a közös elem és megtapasztalás.

Íme, ezt látták, hallották, érezték és tapasztalták meg a visszatérők, akiknek élete ezek után gyökeresen megváltozott:

1. A fény

Az emberek nagy többsége, akik visszatértek, beszámoltak arról, hogy látták a híres ,,fényt az alagút végén." Ez a leggyakoribb jelenség, amit megtapasztalnak azok a személyek, akik rövidebb ideig halottnak voltak nyilvánítva az életfunkcióik hiánya miatt.

2. Lebegés a test felett

A ,,testen kívüli élmény" azt jelenti, hogy látták kívülről élettelen testüket, miközben megőrizték teljes tudatosságukat. Az Énjüket nem a fizikai testtel azonosították, hanem azzal a tudattal, ami már a testükön kívül volt. Annak ellenére, hogy fizikai testük halottnak volt nyilvánítva mindent láttak hallottak és megtapasztaltak abban a térben, amelyben voltak.

3. Az őrangyalok

Számos ember azt állította, hogy látott legalább egy szellemi erőt, vagy angyalt, aki várta őket, rövid túlvilági tartózkodásuk alatt. Néhányan azt mondják, hogy segítették lelküket a túlvilágon, még mielőtt visszakerültek volna a testükbe.

4. A rokonlelkek

Ha nagy családod volt állj készen, hogy újra találkozol velük a túlvilágon. Sok ember, aki átélt halál közeli élményt, és visszatért az életbe azt mondja, hogy látta az elhunyt hozzátartozókat. Néhány beszámoló alapján úgy tűnik néhányak közülük a családhoz tartozó lelkek, akiket ha életük során nem ismertek, akkor is felismerték, míg mások rokonlelkek. A lelkek csoportja köszönti az újonnan érkezett lelket.

5. Az élet filmje

Készülj fel arra, hogy újra át fogod élni életed legjobb és a legrosszabb pillanatait. Sok ember beszámol erről a halál közeli élmények során. Látják eredményeiket, vágyaikat, félelmeiket és minden emléküket, amint lepereg az életük filmje pár pillanat alatt.

6. Béke és szeretet

Nagyon nagy többsége a beszámolóknak leírja, hogy a visszatérő lelkek megtapasztaltak egy végtelen béke és nyugalomérzést. Az ott átélt szeretet annyira erős, hogy szavakkal leírhatatlan.

7. Érdemes visszajönni?

Az elmondások alapján ez a tapasztalat olyan békés, és megnyugtató, hogy sok ember nem kíván visszatérni az életbe. De viszont, ha még dolguk van a földi életben, akkor vissza kell jönni. Ilyen esetekben a lélek egy teljesen más tudatossággal és életszemlélettel lesz felvértezve, ami meghatározza élete további alakulását.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 141 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 623
  • e Hét: 4133
  • e Hónap: 6028
  • e Év: 56819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.