Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A magyar csapat második helyen végzett az éremtáblázaton.
  2014-09-07 21:20:32, vasárnap
 
  ...... .....


Nagyobb kép Link
Dicséretesen helytállt és végül a negyedik helyen végzett a Miksi Richárd, Drigán Zoltán, Sztankovics Dóra összetételű együttes az ifjúsági csapatversenyben, a junior nyíltvízi úszó világbajnokság zárószámában, Balatonfüreden. A magyar csapat összességében szenzációs vb-t zárt: második helyen végzett az éremtáblázaton.
Csapatverseny
Juniorok
1. Oroszország 72 pont
2. Magyarország 57 pont
3. Franciaország 35 pont

Csapatverseny, ifjúságiak (3km)
1. Kína 33.25.5 - (Jintong Yang, Zhongyi Qiao, Siyu Yan)
2. Olaszország 34.27.7 - (Alessandro Bellinelli, Daniel Silvestri, Carlotta de Mattia)
3. Egyesült Államok 34.33.6 - (Taylor Abbott, Simon Lamar, Kylie Mitchell)
4. Magyarország 34.43.9
(Miksi Richárd, Drigán Zoltán, Sztankovics Dóra)


Éremtáblázat
Kína 2 1 1
2. hely - Magyarország 2 0 1/2 ARANY - 1 bronzérem
GRATULÁLOK_Maroka .........


Oroszország 1 2 1
Egyesült Államok 1 0 1
Olaszország 0 2 0
Venezuela 0 1 0
Brazília 0 0 1
Franciaország 0 0 1

Kabala: pulikutya


...


Nagyobb kép Link


ARANYÉRMESEINK eredmény hirdetés videó Link
Megszületett a második magyar arany a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó világbajnokságon: a Kiss Attila, Orosz Ádám, Kiss Nikoletta trió fantasztikus teljesítményt nyújtva megnyerte a csapatversenyt!
...... ..........


Nagyobb kép Link

- Az aranyérmes junior csapat pillanatai a balatonfüredi világbajnokságon
Fotók:Szaka József (10 fénykép) Klikk a linkre: Link

- Célba ért


Nagyobb kép Link
 
 
1 komment , kategória:  vízi sport  
Balatonfüred - 2. FINA Junior Nyíltvízi Világbajnokság
  2014-09-07 21:01:21, vasárnap
 
  ......


A Magyar Úszó Szövetség újabb nagy kihívás előtt áll, 2014. szeptember 5-7. között Balatonfüreden kerül megrendezésre a 2. FINA Junior Nyíltvízi Világbajnokság. Mint ismeretes, az eredeti tervek szerint Eilat lett volna az esemény házigazdája, de a FINA úgy ítélte meg, hogy Izraelben jelen időszakban nem biztosítottak a nyugodt körülmények. A váratlan helyzetben négy jelentkező közül esett ránk a választás, amely sportdiplomáciai siker, de hatalmas feladat is egyben. Összesen 40 nap állt rendelkezésünkre, de nyugodtan mondhatjuk az összeszokott csapat minden tőle telhetőt megtett a remélt siker érdekében. Budapesti, debreceni, balatonfüredi önkéntesek serege sorakozott fel mögöttünk a 2005-2012 között lezajlott öt magyar rendezésű Európa-bajnokság összekovácsolt bennünket, számos hasznos tapasztalatot hozott. 2004. szeptember 5-ével új fejezet kezdődik a magyar úszósportban. Világbajnokságot még nem rendeztünk... Most tehát vb-sorozat indul, hiszen a balatonfüredit követi a 2017. évi 6. Junior Úszó Világbajnokság, majd a 2021. évi 19. felnőtt FINA vb, majd szinte ahhoz kapcsolódva a Masters vb. Lassan készek az új úszópalota tervei.
- Az ifjúsági Eb-n, az ifjúsági olimpián és a felnőtt Európa-bajnokságon versenyzőink remekeltek, az eddig lezajlott két világkupa helyszínen 6 magyar világcsúcs született. Erős, sokak számára irigylésre méltó a magyar úszósport, amelyben mindenkinek a szerepe fontos, tekintélyes. Végezetül a Magyar Úszó Szövetség nevében tisztelettel kérjük, hogy amennyiben lehetőség van rá, legalább a három nap egyikén, azaz szeptember 5-én (pénteken), 6-án (szombaton), vagy 7-én (vasárnap) hadd üdvözölhessük a balatonfüredi vb-színhelyen (a Vitorlás Étterem előtti területen,eltéveszteni lehetetlen)
- Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg a 2. FINA Nyílvízi Junior Világbajnokságot Balatonfüreden, 2014. szeptember 5-én. Az eseményen részt vett továbbá Dennis Miller a nemzetközi szövetség nevében, Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Kósa Lajos, a 2021-es vb szervezőbizottságának elnöke.
..

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Hogyan (nem) jut ki a magyar válogatott a 2016-os Eb-re?
  2014-09-07 20:52:07, vasárnap
 
  Forrás: nemzeti sport
A nagy csapatok számára alighanem érdektelenné váltak az Európa-bajnoki selejtezők, miután az UEFA úgy döntött, huszonnégyre emeli a kontinenstorna létszámát. A huszonnégyes taglétszám azonban óriási lehetőséget biztosít az európai futball perifériájára szoruló országoknak, így Magyarországnak is, hogy végre megmutassa magát egy nagy tornán. A törpeállamok kivételével szinte mindenki továbbjutásra hajt - csakúgy, mint a 2014-es vb selejtezőjét megelőzően, megvizsgáltuk az esélyeket a selejtezősorozat előtt..
Kezdjük egy számítással, amelyet a sportadatok szolgáltatásával foglalkozó Infostrada Sports készített. Az Infostrada Élő-pontszámításon alapuló, a hazai pálya előnyével súlyozott csoportanalízisében Magyarországot - második kiemelési pozíciója ellenére - a negyedik, tehát nem továbbjutó helyre teszi Görögország, Románia és Finnország mögé. Ugyanakkor az igazán kiemelkedő csapat hiánya és a résztvevők hasonló szintje miatt az elemzők úgy vélik, a magyar csapat csoportja az egyik legkiegyensúlyozottabb és legkiélezettebb.
"F" csoport: 1. Görögország, 2. Románia, 3. Finnország, 4. Magyarország, 5. Észak-Írország, 6. Feröer.

HAJRÁ MAGYAROK
.......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Magyar foci válogatott csapata.
  2014-09-07 13:17:22, vasárnap
 
  A magyar labdarúgó-válogatott tagjai Telkiben 2014. szeptember 2-án. Balról-jobbra az ülő sorban Kalmár Zsolt, Nagy Gábor, Zsidai László, Nikolics Nemanja, Rudolf Gergely, Heffler Tibor, Varga József, Lovrencsics Gergő, Korhut Mihály és Vanczák Vilmos, a középső sorban Varga Roland, Gyurcsó Ádám, Eisemann László gyúró, Holanek Zoltán rehabilitációs edző, Pető Zoltán edző, Farkas József edző, Pintér Attila szövetségi kapitány, Markó Zsolt kapusedző, Végh Barna gyúró, Törő Attila technikai vezető, Hegyesi László kit menedzser, Balogh Balázs és Kovács István, a felső sorban Dibusz Dénes, Litauszki Róbert, Lang Ádám, Korcsmár Zsolt, Lipták Zoltán, Futács Márkó, Gulácsi Péter, Halmai Attila edző, Bogdán Ádám, Juhász Roland, Tőzsér Dániel, Priskin Tamás, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Rózsa Dániel.
MTI Fotó: Illyés Tibor
...


Első tétmérkőzését játssza 18 órától Pintér Attila irányításával a magyar labdarúgó-válogatott, amely a Groupama Arénában fogadja az északíreket a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.
Magyarország - É-Irország
A tavaly decemberben kinevezett szakembernek négy mérkőzésen volt lehetősége arra, hogy megtalálja a számára legideálisabb összetételű együttest. Márciusban, Győrben a finnektől 2-1-re kikapott a gárda, majd májusban, Debrecenben 2-2-es döntetlent játszott a dánokkal. Júniusban az albánokat 1-0-ra, a kazahokat pedig 3-0-ra győzte le a csapat - utóbbi találkozó előtt a szövetségi kapitány rosszul lett, így nem ülhetett le a kispadra.
- Pintér a kinevezése óta eltelt időszakban több összetartást tartott, és összesen 63 futballistát próbált ki. Ahogyan azt hétfőn, a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg a most meghívott 24 mezőnyjátékos és négy kapus tud a legjobban alkalmazkodni ahhoz a két játékrendszerhez, amelyet alkalmazni kíván.

A vasárnapi ellenfél, Észak-Írország ugyan csak a 95. helyen áll a világranglistán - Magyarország a 34. -, azonban a keretében található futballisták közül többen az angol Premier League-ben szerepelnek hétről hétre, így várható, hogy erőltetni fogják a test-test elleni párharcokat, a kemény fizikai csatát. Az egymás elleni mérleg hazai fölényt mutat, ugyanis mind a négy eddigi összecsapáson magyar győzelem született. Legutóbb 2008. november 19-én, Belfastban találkoztak egymással a felek, akkor Torghelle Sándor és Gera góljával nyert a magyar együttes. A két válogatottban közös, hogy az 1986-os mexikói világbajnokság óta nem vett részt nagy nemzetközi tornán. Az esti meccset az M1 és a telesport.hu is élőben közvetíti.

Az Eb selejtezősorozata huszonöt mérkőzéssel kezdődik, 53 ország válogatottja pályázik a 23 kiadó helyre. A mérkőzéseket új rendszerben, vasárnap, hétfőn és kedden rendezik meg 18.00 és 20.45 órás kezdési időpontokkal. A csapatokat kilenc csoportba osztották, nyolcban hat, egyben pedig öt válogatott szerepel majd. Amíg korábban csak a selejtezőcsoportok győztesei és a legjobb második biztosította "egyenes úton" a részvételét, addig ezúttal az első és második helyezettek is biztos résztvevők lesznek, továbbá a legjobb harmadik is.



- Magyarország - É-Írország 1:2.
Sajnos vereséggel kezdte a Magyar csapat.
Magyarország: Gulácsi - Vanczák, Juhász, Lipták - Gyurcsó (Lovrencsics, 58.), Varga J., Tőzsér, Balogh B., Dzsudzsák - Nikolics (Priskin, 46.), Rudolf (Kovács, 69.)

Észak-Írország: Carroll - McLaughlin, McAuley (Cathcart, 72.), Baird, A. Hughes, C. Evans - S. Davis, Norwood (McKay, 78.), Brunt - K. Lafferty, Ward (McGinn, 65.)

- Vereséggel nyitotta az Eb-selejtezőket a magyar válogatott. Hiába szereztük meg a vezetést a 75. percben Priskin Tamás szöglet után fejes góljával.
Az északírek 10 perc alatt fordítottak: a 80. percben előbb McGinn passzolta be közelről Lafferty beadását, majd az asszisztot adó csatár talált be Evans beadásából. Ekkor már tíz emberrel játszott a magyar csapat Lipták sérülése és a cserelehetőségeink kihasználása miatt.
- Groupama Aréna, 20 672 néző, v.: Deniz Aytekin (német)
Gólszerzők: Priskin (75.), illetve McGinn (81.), Vanczák (88., öngól)Sárga lap: Vanczák (35.), illetve Norwood (44.)
Képen Dzsuzsák Balázs
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Fájdalmas betegségben szenved Buzánszky Jenő
  2014-09-07 13:10:05, vasárnap
 
  Forrás: Sport24
Az Aranycsapat egyetlen, még élő tagját végbélgyulladás gyötri, de szerencsére ugyanolyan életvidám, mint ahogyan azt eddig is megszokhattuk.
Buzánszky Jenő - a legendás jobbhátvéd. - helyzete azért is nehéz, mert a gyulladás miatt képtelen ülni, így jobbára az ágyában fekszik.
"Két kiváló dorogi orvos is kezel, segít, amiben tud. Eleinte kenőcsöt kaptam, de most már gyógyszert is szedek. Három, minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton estem túl, rengeteg vért vettek tőlem, és éppen a napokban fogják megállapítani, vajon mi okozza a gyulladást" Hozzátette, többen vannak, akik főznek is rá, összességében remekül gondoskodnak róla.
"Elvégre áldott jó emberek vesznek körül, akik azt is pontosan tudják, hogy az Arany­csa­pat­ból már csak én vagyok életben. Rá­adá­sul a fiam, Jenő is rendszeresen meglátogat, és ellát mindennel" - fejezte be.
Buzánszky Jenő felesége, Lenke három évvel ezelőtt hunyt el.
...... ......


Wikipedia Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Juhász Gyula verseinek link gyűjteménye
  2014-09-07 00:42:52, vasárnap
 
  Juhász Gyula (1883-1937)


További képek az alábbi linken Link

Született Szeged 1883. április 4. - Meghalt Szeged 1937. április 6. (54 évesen)
Juhász Illés (1853-1902) posta- és táviroda főtiszt és felesége, Kálló Matild (1862-1953) első gyermekeként született. Anyai nagyapja Kálló Antal volt.
1893-1902 között a szegedi Piarista Gimnázium tanulója volt. 1899. május 21-én jelentek meg első versei a Szegedi Naplóban, augusztus 25-én az Ovidius című versét közölte a Budapesti Napló. 1899. augusztus 26. - 1900. május 5. között piarista novícius Vácott. 1902. május 26-án apja meghalt hátgerincsorvadásban. 1902-1906-ban a pesti egyetem magyar-latin szakos hallgatója volt. Barátságot kötött Babits Mihállyal, Kosztolányi Dezsővel, Oláh Gáborral. A Négyesy-szeminárium titkára. 1904. november 26-án, a diáktüntetés alkalmával rendőrkard sújtott rá, megsebesítve fejét és kezét. 1905-ben megismerkedett Adyval, aki nagy hatással volt rá. Juhász Gyula korán felismerte Ady költői tehetségét.
Juhász Gyula magyar költő. A 20. század első felében Magyarország egyik legelismertebb költője, József Attila előtt a magyarság sorsának legjelentősebb magyar lírai kifejezője. Wikipédia
Született: 1883. április 4., Szeged
Meghalt: 1937. április 6., Szeged
Iskolai végzettség: Eötvös Loránd Tudományegyetem (1902.-1906.)
Szülők: Juhász Illés, Kálló Matild
Díj: Baumgarten irodalmi díj
Költő élete, munkássága wikipedia Link

...... ........... .........



- 48. március 15 Link

- Alvás előt Link

- Anna örök Link
- Anna örök videó Link
- Anna örök Szaval Avar István videó Link

- Az olajfák hegyén Link

- Az öregek altatója Link

- Azt álmodtam Link

- Beteg kutya Link

- Betlehem Link

- Betlehem c. vers másik változata Link

- Betlehemi üzenet a vakoknak Link

- Consolatio /halottaknapi Link

- Egy virágért Link

- Emlék Link

- Enyém az alkony Link

- Ének Link

- Esti dal Link

- Fák Link

- Faluvégi ház Link

- Géza király Link

- Gyöngyök Link

- Halottaink Link

- Húsvétra Link
- Húsvétra Link
...... ........... .........


- Ilyenkor decemberben.Link

- Imádság a gyűlölködőkért Link
- Imádság a gyűlölködőkért + videó Link

- Jó volna Link

- Karácsonyfelé Link
- Karácsonyfelé Link
- Karácsony felé Link

- Karácsonyi óda Link

- Juhász Gyula karácsonyai itt olvasható Link

- Kérdések Link

- Magányos úton... Link

- Magyar tél Link

- Májusi áhítat Link

- Március idusára Link

- Májusi óda Link

- Május ünnepe Link

- Megint tavasz... Link

- Meseváros Link

- Mindenkinek Link

- November Link

- Nincs búcsúzás Link

- Nincs halál Link
...... ........... .........



- Október Link

- Októberi éj Link

- Öregek altatója Link
- Öregek altatója Link

- Ősz Link

- Őszi verőfényben Link

- Szép májusi éjjel Link

- Szeptember aranya Link
- Szeptember aranya Link

- Tavasz ez is.Link

- Tavasz_esti dal Link

- Tavaszvárás Link

- TESTAMENTUM Link
- TESTAMENTUM + videó Link

- TRIANON + videó Link
- TRIANON + videó Link

- Utolsó vacsora Link

- Vértanuink Link

- Vízkeresztre Link

...... ........... .........


Juhász Gyula összes költeménye Link

 
 
1 komment , kategória:  Juhász Gyula versei  
Illyés Gyula verseinek link gyűjteménye.
  2014-09-07 00:34:27, vasárnap
 
  Illyés Gyula


Élete, művei wikipedia Link
...... ........... .........




- Csöpög a hólé Link

- Dal a galambról Link

- Egymásra lelt Link

- Egy ősz Link

- Esti dal otthon Link

- Gyönyörű, gyönyörű Link

- Hajlik a nyír Link

- Szeress, ne kérdezd...Link


...... ........... .........


Illyés Gyula összes versei Link

 
 
0 komment , kategória:  Illyés Gyula verseiből  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 179 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.