Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2014-09-09 23:57:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Paradicsomos tésztakosárkák
  2014-09-09 23:02:10, kedd
 
  Paradicsomos tésztakosárkák

Hozzávalók:

16 db 5 cm átmérőjű kosárkához:
1 csomag leveles tészta (friss, 275 gr-os kiszerelés)
2-3 db paradicsom (kb. 30 dkg)
6-6 db zöld, valamint fekete olívabogyó
15 dkg reszelt edámi sajt
2 dkg reszelt parmezán sajt
szárított oregánó
kevés pirospaprika
rozmaring

bors

Elkészítés:

A paradicsomokat 1/2 percre forró vízbe mártottam, héjukat lehúztam, és 1/2 cm-esre kockáztam. Az olívákat kimagoztam, és felaprítottam.

A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

A sajtokat lereszeltem, összekevertem. A fűszereket egy kis tálban összekevertem - összesen nagyjából 2 teáskanálnyira van szükség.

Egy aprósüteményes tepsi mélyedéseit muffinpapírral kibéleltem. A leveles tésztát kinyújtottam. Nagy fánkszaggatóval 16 körlapot szúrtam ki belőle. Kibéleltem a mélyedéseket, villával megszurkáltam, hogy ne emelkedjenek fel sütés közben.

Minden kosárkába nagyjából 1/2 teáskanál sajtkeveréket kanalaztam. Erre pakoltam 1 teáskanál paradicsomot. Meghintetem kevés fűszerkeverékkel, majd mindegyik kosárkára tettem egy keveset az olívából. A maradék reszelt sajttal koronáztam, végül egy kevés színes borsot őröltem rá.

15-18 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Langyosan az igazi, de sütőben pár perc alatt újramelegíthető, ha épp előre elkészítenénk vendégek érkezését várva.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsgolyókkal rakott karfiol
  2014-09-09 22:57:58, kedd
 
  Húsgolyókkal rakott karfiol

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol
4,5 dl tejföl
1 pohár főtt rizs
40 dkg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
őrölt bors
őrölt kömény
majoránna

Vénusz olaj
6-8 dkg reszelt sajt
1 tojás
8 szelet szalonna
2 db zsemle

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük. A darált húst összekeverjük a hagyma, fokhagyma, só, fűszerek, áztatott kifacsart zsemle, tojás összetevőkkel, és kicsi fasírtgolyókat formálunk, forró olajban kisütjük.

Egy tepsibe belenyomkodjuk a karfiolt, elsimítjuk, meghintjük egy kis őrölt borssal, sóval, és erre kerül a leszűrt főtt rizs, amit szintén elsimítunk, lenyomkodunk. A kisült húsgolyókat erre rakjuk, majd meglocsoljuk a tejföl, tojás, reszelt sajt keverékével.





A tetejét vékony szalonnaszeletekkel díszítjük,





és 180 fokon 45 percig sütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Bakonyi betyárleves kolbásszal
  2014-09-09 22:52:43, kedd
 
  Bakonyi betyárleves kolbásszal

Hozzávalók:

15 dkg kolozsvári szalonna
30 dkg kolbász
10 dkg házi disznózsír
50 dkg vargánya
1 fej vöröshagyma
5 dl tejföl
2 kanál liszt
2 babérlevél
2 l csontlé
10 szál snidling

őrölt bors
bazsalikom
kakukkfű
kalocsai édes-nemes paprika

Elkészítés:

A kolozsvári szalonnát apróra kockázzuk és kisütjük. A tepertőt leszűrjük, félretesszük. A szalonna zsírján megpároljuk a felszeletelt vargányát, megsózzuk, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a fűszereket: borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet.

15 perc párolás után felengedjük a csontlével, beletesszük a pirított szalonnát és felforraljuk.

Zsíron aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, késhegynyi fűszerpaprikát szórunk rá, és a liszttel rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejföl felét, s ezzel eldolgozzuk, majd szitán a levesbe passzírozzuk. Tehetünk hozzá pár kanál levet, úgy gyorsabban megy.

Beletesszük a karikára vágott kolbászt, a megmaradt tejfölt, az apróra vágott snidlinget, és készre főzzük.





Megjegyzés:

A receptet Kiprich Tamás küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Paradicsomos káposzta rizzsel
  2014-09-09 22:50:31, kedd
 
  Paradicsomos káposzta rizzsel

Hozzávalók:

70 dkg fehér- vagy lilakáposzta
2-3 dl liszt
1,5 dl paradicsompüré
1 dl Vénusz olaj
2 dl rizs
2 babérlevél
1 vöröshagyma
frissen őrölt bors
édesítőszer

1 mokkáskanál őrölt köménymag

Elkészítés:

A hagymát felaprítom, az olajon 1 teáskanál sóval megpárolom. Mielőtt pirulni kezdene, ráöntöm a lisztet, melyet sárgára pirítok. Fél liter hideg vízzel felöntöm, csomómentesre keverem. A fél centi széles csíkokra vágott káposztát a babérlevelek társaságában belekeverem, és hagyom 15 percen át csendesen rotyogni. Ekkor hozzáöntöm a megmosott rizst (ha előfőzött rizst használok, akkor 10 perccel később), és megint hagyom tíz percig főni. Belekekeverem a paradicsompürét, a köményt, egyet forralok rajta, közben ízlés szerint borsozom, sózom, édesítem. Ha túl savanykás, pici vízben elkevert liszttel lágyítom az ízét. Feltétként főtt tojást, fasírozottat vagy sült virslit kínálok hozzá.

Megjegyzés:

Sokféle recept kering a paradicsomos káposztáról, de véleményem szerint a babérlevél és a kömény teszi igazán zamatossá.

A receptet Adria23 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
1 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Csülökkel főtt paradicsomos káposzta
  2014-09-09 22:49:10, kedd
 
  Csülökkel főtt paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

1 kisebb hátsó vagy 1 első csülök (bár készülhet más, pörköltfőzésre alkalmas hússal is)
1 fej hagyma
1 fej káposzta
3-4 dl sűrített paradicsom (vagy 5 dl házilag elrakott)
1-2 evőkanál cukor

A sűrítéshez:
kevés olaj
liszt vagy 2 púpos evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, apró kockákra vágva kevés olajon megdinsztelem, majd beleteszem a kockákra felvágott csülköt (amit előzőleg a hentes ügyesen kicsontozott nekem). Rövid ideig együtt párolom, míg a hús levet ereszt - pörkölöm kicsit a húst -, majd megsózom, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Félpuhára főzöm.

Amíg fő, kivágom a káposzta torzsáját, és kb. fél centis csíkokra felaprítom, majd a félkész pörköltre halmozom. Ráöntöm a sűrített vagy befőzött paradicsomot, ha kell, utána sózok, ráteszem a cukrot, pótolom egy kis vízzel, hogy csaknem ellepje a hozzávalókat, lefedem, és kb. 20 perc alatt készre főzöm.

Ellenőrzöm, és ha puhára főtt a hús, akkor vagy rántással sűrítem, vagy a kukoricakeményítőt elkeverem egy kevés vízzel, és ezzel sűrítem, ez utóbbi esetben krémesebb lesz, mint rántással.

Megjegyzés:

Ez így egy egytálétel, és igencsak laktató, de megéri egyszer kipróbálni, mert a hússal együtt főzve más az íze, mint a sima főzeléknek, és két legyet ütünk egy csapásra. Jó étvágyat! :)

A receptet Mizsuzska küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Spenótos krumpligombóc
  2014-09-09 22:47:30, kedd
 
  Spenótos krumpligombóc

Hozzávalók:

1 kg krumpli
30 dkg spenót
1 evőkanál liszt
apróra vágott zöldpetrezselyem
szerecsendió

bors
2 evőkanál vaj
tej
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm, leszűröm. Apróra vágott zöldpetrezselymet, vajat, szerecsendiót, lisztet, sót adok hozzá, burgonyapürét készítek belőle a tej hozzáadásával.

A spenótot átmosom, vastag szárát kivágom, a leveleket vajon sóval, borssal ízesítve megfuttatom, áttöröm.

A krumplis masszából gombócokat formázok. A gombócok közepébe ujjammal mélyedést nyitok, és az előkészített spenóttal megtöltöm. Gombóckáimat zsemlemorzsába hempergetem.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit vagy sütőtálat, szépen belerendezem gombócaimat, és előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon készre sütöm.

Párolt zöldségekkel kínálom, reszelt sajttal megszórom, tejföllel is meglocsolom.





Megjegyzés:

Alapjában ez egy vegetáriánus étel, de tölthetjük a gombócokat ízlés szerint mással is, akár darált húsos, sonkás, gombás vagy sajtos töltelékkel. Húskisérőként is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani, a fotót Farkor küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tízperces kókuszos
  2014-09-09 22:45:19, kedd
 
  Tízperces kókuszos

Hozzávalók:

1 zacskó kókuszreszelék
4 tojás
tejszín
3 evőkanál por cukor (kristály cukor is lehet)
1 db zöldcitrom (nem sárga!)

Elkészítés:

Felverek 4 tojást habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, majd a zöldcitrom reszelt héját és a levét ízlés szerinti mennyiségben. Annyi kókuszreszeléket kell beletenni, hogy jó sűrű legyen. Ezután hőálló tálba teszem a masszát (de kis formákat is csinálhatok sütőtepsire), és megsütöm.

Megjegyzés:

Nagyon finom és rendkívül gyors.

A receptet Geandi1 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Debreceni tokány
  2014-09-09 22:43:50, kedd
 
  Debreceni tokány

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 húsos paradicsom
2 paprika
25 dkg debreceni kolbász

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk. A füstölt szalonnát aprókockára vágjuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd meghintjük a pirospaprikával és a köménnyel. Kevés vízzel felengedjük, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, húsukat cikkekre vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, valamint a kolbászt. Együtt készre pároljuk. Hagymás tört burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 668 kcal

Megjegyzés:

A fotót Csokihuszár küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egyszerű zöldségleves
  2014-09-09 22:42:00, kedd
 
  Egyszerű zöldségleves

Hozzávalók:

2 nagy sárgarépa
1 fehérrépa
1/4 fej kelkáposzta
2 közepes burgonya
1 csésze eperlevél tészta
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt

ételízesítő
egész bors
1 csésze fagyasztott borsó
olaj

Elkészítés:

Karikára vágjuk a répákat, és az olajon 5 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd picit együtt dinszteljük, és felöntjük 2 liter vízzel. Beletesszük az egész borsot, a sót, az ételízesítőt, a csíkokra vágott kelt. Forrástól számított 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a tésztát és a zöldborsót. Még 15 percig főzzük, majd a tejfölt belekeverjük.





Megjegyzés:

Mindenfajta zöldség mehet bele, amit csak találunk.

A receptet és a fotót Csilien küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 268 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 6991
  • e Hónap: 12029
  • e Év: 141736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.