Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Gondolatok a versben...
  2014-01-31 22:26:04, péntek
 
  Emlékezzél, ha nem leszek

Gondolatom némasága,
rávilágít a világra.
Szép csendesen,
alig hallón,
rejtegetve,
takargatón.
Amit mondok,
amit teszek,
maradandón
építkezek.
Emlékezzél,
ha nem leszek!

L. Burda Zsuzsanna

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a Béke a Nemzetünk lelkébe költözik!
  2014-01-28 15:03:57, kedd
 
  ( Amikor a béke a lelkünkbe költözik.)

Miért különbözteti meg a társadalom az özvegy és az elvált fogalmát? Mindennapi kérdésként merül fel mindnyájunkban, akiket megkülönböztet a társadalom. Ez a megkülönböztetés, sajnos a köztudatban is meggyökeresedett.
Ha meghal a férjem, akivel boldogan, vagy boldogtalanul éltem: szegény özvegyasszonnyá válok. Ha nem bírom házasságom boldogtalanságát, esetleg elegem lesz a megaláztatásokból, a kiszolgáltatottságokból elválok. Akkor ismét kiszolgáltatottá válok, úgy a társadalom, mint a környezetem számára. Mondhatnám: megbélyegezetté válok: mert olyat mertem tenni, hogy szabad emberré lettem.
,,Elváltam! A Társadalom ettől nem rövidült meg". Nincsenek előnyeim a közüzemi díjak fizetésével. A gyerekemet magam viszem, hozom az óvodából, iskolából. Azt a pénzt kell előteremtenem, amit az özvegyen maradt ember, az özvegyi nyugdíjából tud pótolni. Talpon kell maradnom, egyedül. Én csak egy elvált vagyok! A szegény özvegyet segíti a társadalom, emelik az özvegyi nyugdíját, kedvezmények illetik meg. Az elvált ember mitől lesz kevesebb. Ugyan attól, hogy egyedül marad, minden rosszat egyedül kell vállalnia. Talán a hátára van írva, hogy ő egy magányos ember. Ha hasznosan éli az életét beilleszkedik, vagy ki sem illeszkedett a társadalomból, a munkahelyén jól, becsületesen megállja a helyét, /ha hagyják / Az özvegy / esetleg vígözvegy talán ugyanígy él, vagy nem. Mégis óriási űr van a két ember társadalmi helyzete között.
Nem akarom szépíteni az elvált emberek erkölcsét, de ők szabadon tisztességgel élhetnek párkapcsolatban, vagy egyedül senkit nem sértve életvitelükkel, a jelző mégis nagybetűs marad. Aki sínylődik, gyűlölködik a házasságán belül, netán külső kapcsolatot tart fenn: de nem lép ki gyávaságból, vagy a fenn említett terhek viselésétől félve, tiszta ember marad. Megözvegyül, ha így történik, megkapja a neki járó özvegyi nyugdíját, és éli a maga életét. Tisztesség jár érte. Előfordulhat, hogy az egész házassága alatt volt külső kapcsolata. Ez tabu, mert ő házas ember volt.
Miért az egyik, és miért a másik? Egy azon társadalom bírálja el mindkettőt. Az utóbbi években számtalanszor előfordul, hogy az egymást gyötrő házastársak elvállnak életük vége felé, mert már semmi sem számit csak a nyugalom, békességet akarnak maguknak. Az idős kor, a nehéz életkörülmények felőrlik maradék erejüket, marad a válás, az egyedüllét, az egyetlen kicsike megélhetés a nyugdíj. Az egy ember nyugdíja. Az özvegyi nyugdíj viszont elmarad. Minden segítő kéz elfordul tőle. Magányában befelé fordul, depresszióssá válik, ingerszegény környezetben él. Minek vált el? De ha marad a rosszul megélt házasságában, boldogtalanságában, depresszióssá válik, magába fordul, magányosnak érzi magát, párkapcsolatán belül. Nincs mit mondani egymásnak, egymást okolják az elmúlt, elveszett évekért, talán italhoz nyúlnak, vagy egymást bántják tettlegesen is. Kinek jó az egyik és kinek jó a másik megoldás. Megoldás -e bármelyik vállalásunk?
A gyermekeink, ha az egyiket látják, ha a másikat követendő példának tekinthetik. De szemükben mindig is mintakép leszünk. Nem a génjeinkbe hordozunk minden rosszat, nem a sejtjeink utánozzák le elődjeik viselkedését. Mindent a jelen társadalom határoz meg. Nem is hisszük, hogy mennyire hordozzuk a parlamentben ülő képviselők, politikusok viselkedését. Nem írom azt, hogy kultúráját, hiszen ennek a parlamentnek nincsen kultúrája. Az iskolákban, a diákok viselkedésében jelen van a társadalom minden nyavajája, ezt pedig nem foghatjuk a génekre. Ami fenn az lenn! A példamutatás elmaradása, a kiváltságosok előtérbe helyezése, minden a pénz elmélete, ezt látjuk, ez a trend.
A divat mindig követőkre talál. Rúgjunk bele, aki az utunkba áll, ezt tanítják a kereskedelmi Televíziók filmjei, műsorainak nagyobb része. A gyermekeink rettegve nézik műsoraikat, de nézik. Nyugtalanok, agresszívek. Mindenkit bántanak mindenért. Ezt látják! Nincsenek a génjeikben. A példa, amit mutatunk, mi vagyunk elsősorban, akiket követnek. Hidegen, közönnyel, néha kegyetlenül kiábrándító gyermekarccal. A kezünket kellene csak kinyújtani, értük, akik még meg sem születtek, értük, akik itt élnek és a mi gyermekeink. A jövő Társadalmáért kellene tenni, most azonnal, mert késő lesz!
Ha megtesszük az első lépéseket, ha az ember lesz a legfontosabb, ha nem lesz különbség ember és ember között, ha mindig lesz, akinek megfoghatjuk a kezét, akkor nem kell keresni, kit lehet okolni a génekért.
Nem licit a nyugdíj adása, akinek jár a ledolgozott évei a garancia. Nem könyöradomány, nem kell a következő kormányoknak továbbítani a döntést a semmiről. Mindenkinek állampolgári joga kell, hogy legyen a biztos megélhetés. Szabad országban élünk: Okos Nemzet a Magyar! Van megoldás. El kell osztani a javakat, úgy ahogyan a becsületes paraszti ész azt megkívánja.
Engedjenek dönteni a választásokon! Legyen jogunk dönteni. A telefonunk ne legyen szabad préda a politikusok kezébe. A miniszterek hangja ne jöjjön be a szobánkba, ne kelljen drága perceinket a politikusoknak adni. Gyermekeinkké legyen az időnk. Övék legyen a jövő! Azt kívánom, hogy 2o14 - ben, az a BÉKE jöjjön el, amit a Magyar Nép megérdemel,. BÉKESSÉGET lehessen az emberek lelkében ültetni, akkor majd a testük egészsége, a szellemük
egységes gondolatisága, a Mi Országunké lesz, mert miénk a BÉKE, a HATALOM, az Isteni Áldás a miénk lehet!
2014-01-28

L. Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januári mese.
  2014-01-26 14:22:45, vasárnap
 
  Január 6-án úgy estünk neki a karácsonyfa lebontásának, mintha az életünk nagy pillanatába kezdenénk. Egy egész évig készültünk, a várakozás lehetőségét, megadva magunknak. Volt az ismerőseink körében olyan ember, aki már január elsején a perselyébe kezdte bedobálni az aprópénzt.
- Kérdeztem is tőle: Ugyan mire spórolsz az újév küszöbén? - Hááááááááát? Karácsonyra!- De hát, elmúlt, holnapután vízkereszt, még csak most bontjuk le a díszítést a megmaradt tűlevelekről. Próbáltam ekképpen okoskodni. Majd csak megtudom mért ez a készülődés, jövőre, vagyis az újra karácsonyra. Ugyanis az idén is lesz december, meg karácsony is.
Mennyi persely kell ahhoz, hogy mindegyikbe kerüljön az aprópénzünk-
ből. Külön gázszámlára, a vízre /hidegre, melegre/ ja és a szennyvízre is. Akkor még nem is beszéltünk a villanyszámláról, a telefon /mobil,és házi vezetékes/ A tv .nálunk "Szatelit" különböző csatornák:kisebb de inkább nagyobb emelésekkel, mármint áremelésre gondolok. A színvonal az nem emelkedik. Ebben az egyben biztosak lehetünk. A Caszcó, kötelezőbiztosítás, az újságok előfizetése. Már ha tudunk a két-három műszak miatt
időt szakítani az olvasásra, a külön munkáról nem is beszélve. Hol van még havibérletek perselye? A gyerek/ek napközijének befizetése és gondoljak a gyógyszereinkre is, a receptdíj, dobozdíj.
Amíg végigjárom gondolatban a perselyek és a számlák sokaságát, elfeledkeztem az élelmiszerekről. Most újabb perselyen töröm a fejem, mert még tisztítószereket, mosóport és W. C. papírt nem is kalkuláltam a kiadásaim sorába. A családban több a nő mint a férfi, így az előszobába is készítettem egy gyűjtődobozt a kozmetikai szerekre,és egy havi fodrászt is be kell tervezzek.
Az aprópénz perselybe dobásával kezdtem, hogy az ismerősömet próbáljam megérteni. A garázsadóra és az APEH-ra is gondolt, meg a Tb.-re. Igaz egyszemélyes kicsi lerakatuk van, itt a második utcában, de adózni, muszáj. Így is folyton mennek a névtelen feljelentések, hol innen, hol onnan.
Ezeket, a jelentgetéseket annyira egyszerűen megoldják egyesek, itt az internet, egy kattintás a jól megfogalmazott ,,mózerolás" sikerrel jár.
A szomszéd kertje mindig zöldebb! - Mondja a közmondás. Ha Trabanttal jársz az is feltűnő! Ha nem, az még inkább. Akkor mi a megoldás?
A második szomszédom újságolja, hogy kitalált a spórolásra egy szenzációs megoldást: A Tescóba jól bevásárol fizetéskor, ahányan vannak a családban annyi szelet "Sport"csokoládét beszorozva a napok számával. No már most, reggel indul a család: Apa, anya és három gyerek. Az előszobaszekrényre este lefekvés előtt kiteszi az öt szelet csokoládét. Az indulás pillanatában mindenki elvesz egyet. A lépcsőházba
kibontják, a közös szemetesbe dobják az utcán a papírt, és mielőtt felszállnának az autóbuszra, mindenki lenyeli az utolsó falatot. Amikor végig hallgattam elég bárgyúképet vághattam, mert a szomszédom magyarázatképpen hozzátette. - Mindenki jóllakva indul a munkába, otthon rend marad a lakásban, nincs mosogatnivaló, így nem kell mosogatószer.
Nem kell kezet mosni, vizet használni. Nem kell hazafelé vásárlással, cipekedéssel tölteni az időt. A munkahelyen, iskolába bekapnak egy szendvicset, esetleg egy almát. Késő délután, esetleg az esti órákba érnek haza, a gyerekek az interneten lógnak, mi a férjemmel T. V.-t nézünk. Azután beesünk az ágyba, és azonnal elalszik a család.
- És mit vacsoráztok? - Kérdem, hogy tisztán lássam egy mai család takarékos életét. - Nem vacsorázunk! Mindenki vigyáz az alakjára, meg a hűtőszekrényt is kihúztuk. Minek menjen, ha nincs benne semmi, így nem fogyaszt áramot. -A gyerekek nem éhesek? - Kérdezem még mindig értetlenül. - Néha, ilyenkor kinyitják a hűtő ajtaját, azután elalszanak, mindegyik tudja, hogy reggel a komódon várja a "Sportszelet"

A XXI. Század. 2007.
L. Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A páva szeme/ Böröndi könyve nyomán.
  2014-01-26 14:14:11, vasárnap
 
  Böröndi Lajos költői fele A páva szeme

Mindig a teljesség igényével nyúl a toll és a papír után. Sokat ír! Aki azt állítja, hogy rosszul ír azért van, mert jól ír.

,,Fekszem az idő hűvösében
Iszonyú fáradt vagyok
Valamit akart velem az Isten
Hogy belém értelmet álmodott?"

Kérdőjeles a versrészlet: Böröndi biztosan tudja, hogy Isten nem álmodik. Isten Teremt!

,,Hogy még jobban tudjon fájni
A magány az elhagyatottságban"

És ez önmagának válasza. A csend nem lüktet, aki túl sokat ,,van" egyedül, mégis annak érzi. Dead bírd, című (Koppány Attilának) jegyzett versében, talán a kép csendjében érezte a lüktetést. Böröndi költészete csendes, nem hivalkodó, mégsem találja meg azt a csendet, amire vágyik.
,,Külön világunk védelmez, megóv, hogy ne vesszen a gyermek belőlünk ki." Lassan, énekelve versében érzi ő, érezteti velünk, kell a külön világ, hogy lélegezni tudjunk! Jütland májusi fényben, e versében újra éled a természettel, a hitével ,,Élettel telik meg az öreg test is, /s vágyakozással lesz teli."
,,Átvérzel rajtam /Az elragadtatottságban" akár hihetnénk, hogy az előző vers, folytatás. Nem, ez újrakezdés az Elragadottság című vers első versszak két utolsó sorában, majd az őszi hangulat - ban ,,Élvezi az őszből itt maradt pillanatot."
Olyan esendő versben: ,,De védekezni nem tud, nem mer /Fölsebzik durva rossz szavak" /Amikor földre rogy még érzi/ a vér ízét s az alkonyat / Olyan esendő az ember amikor /Ruhái lehullanak." Itt a civil embert, a hétköznapot és a forradalmat érzem hasonlítani az esendőségben ,,De védekezni nem tud, nem mer"
,,Ha elhallgat egy pillanatra minden, hallom még: belül egy / pásztorfiúcska énekel" mondja a költő: Tágra nyílt pupilla című versében, mert a világ mindig kinyílik a költő előtt, az újrakezdés lehetőségének látásával.
Állandó a múlt olvasása, kutatása, keresése? Maga elé vetíti Böröndi, honfitársai, nem sorstársai1956-véres zászlaját, ,,amit már régen / a történelem lapjaira kellett volna/ száműzni." írja: Keserű versében ,,Magyarnak lenni sorscsapás./Magyarként nem magyarnak lehetetlen" Sirám csupán? Sorsvállalás? Magyarsághordozás? Kérdezhetné, az olvasó.
Az Október csöndje versében érezzük a folytatást, a költői sorsvállalást:"Október csöndje súlyos nehéz ólomkabát."
Böröndi Lajos ,,pávaszemében" hullámzik egy ,,szerelmesvers" így kisbetűvel, egybe írva fonódva, akár a szerelem maga. Kedvencem ez a vers, mint sokan kérdezném a múzsája nevét, nem árulja el. A vers minden sora a gyengédségé, érzéki simogatás az ,,éhező" olvasónak.
,,ebben a versben megsimogatlak/ mezítelen szégyenlős tenyeremmel" a világirodalom legszebb szerelmes verse díjat, akár odaítélhetjük a költőnek. Emeli a díjra ítélést az Ezüst című vers utolsó két sora ,,Tengerzúgás van és szomjúság/ Meg szívverés és semmi más nincsen" Azután, mint a hóesés, amikor betakarja a tájat. Fölzengeni vélem versében fedi-óvja az érzést, a szerelmet ,,Hányféle nem emberi nyelven/ mondható el, hogy szeretlek?/ Szótlan, fény nélküli szobában,/ véletlen érintéssel."/ Egy zongora leütött billentyűjében/ fölzengeni vélem a himnuszt, / amit majd hozzád írok."
A lecsendesülés a kötet harmadában Sarkady Sándor köszöntő. ,,Igazság pajzsával jöttél vad- keletről a vadnyugatra./ Paripád meseszép volt!/ Írja múlt időben: ,,Ló sincs most, elfogyott a zab is, mégis gazdag vagy Sándor!" Gazdagnak érzi, akinek lecsendesültek a vágyai az elmúlottak, hangyaként gyűjtögetett verseket, két vaskos kötete summázza munkáját, amit őriz Lajos könyvespolca.
Konok embernek vallja magát Böröndi Lajos a" töredék" című verse igazolja. ,,Isten szomorúan tekint rám/ neki fáj igazán konokságom.../ vallomásféle, magábanézés, mint a ,,vallomás az anyanyelvről" mi ez, ha nem a verse igaza. ,,ha fáj csak magyarul/ Könyörögsz, hogy legyen már elég!" Folytatja az önmaga előtt takargatott érzéseit a ,,Nem jön válasz" című versében ,,Kín és gyönyör, miért ez a két/ testvérérzés uralta az életem?" ,,S nem a másodperc tűzében égni, /elvérezni egy mozdulaton! Böröndi, Folyamatos az ösztönszerű feltámadásban hitével, hazájával való vívódásaival. Szeretem - nemszeretem mégis Haza, érzi ,,gyanakvóan, folyton becsapott nemzedék/ gyermekeként" a ,,Nincs választás" versben.
Mire a kötet végére érek, felfedezem a költő jövőbe látását az ,,Alámerülő nyár"- ban."A domboldal rozsdabarna tűzben ég, /gyönyörködünk a pusztulásban, míg/ az idő végül az egészet elnyeli." - itt a vörös iszapra gondolok én! ,,Vígasztalnak? Ki kit vígasztal?/ Nehéz a törvényt elfogadni./ a szív lázad ameddig teheti."

Kerestem természet könyvekben, madarak, szárnyasok között a Páva micsoda madár is lehet?
(Rikácsoló hangú fácánféle madár. Pulykát ingerlő játékos mondókát ismerünk, gyermeki csúfolódásokat, ,,Szebb a páva, mint a pulyka, mert a ......." Páváskodik: Cifra ruhába jár, hivalkodik, pöffeszkedik. A pávaszem jelentése: Páva farktollának végén levő, kerekded, színes rajzolat. Akár díszítő elem a Népművészetben. A hím páva díszes farktolla.)
Böröndi Lajos költő versei kiteljesítik, szembefordítják a Pávát és a Pulykát, majd összegezi kettőjük örök harcát: A páva szeme, című verse soraiban.
,,Olyan a páva szeme
Téged néz, de te látsz vele
Mert a páva is te vagy
Megdermedt vágy és indulat"
Én így szeretem a költő Böröndi verseit, amikor olvashatom a páva szemével.

L. Burda Zsuzsanna

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz.
  2014-01-26 14:10:35, vasárnap
 
  Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban. A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét - gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna. Úgyhogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen!

Neale Donald Walsch
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az álmok nem hazudnak!
  2014-01-24 23:01:54, péntek
 
  Annyira hosszúak a nappalok most nekem, még nem tudtam visszahelyezni a gondolataimat a hétköznapokba. Az éjszakák szétesnek, sokáig húzom az időt, míg aludni indulok,utána gyakran felébredek. Ilyenkor főzök egy kávét, a kifáradásig olvasok, azután alszom egy keveset.

Az álmok nem hazudnak, ami jönni fog azt mondják el, ha figyeljük ezeket a képeket, amit az álom küld nekünk, tudjuk mit kell tennünk. Megtesszük, vagy kételkedünk? Mindenkinek joga eldönteni. Én kötelességemnek érzem a figyelmeztetést, azután vagy elfogadják, vagy késő! Dönteni kellett volna. Ilyenkor kérdezik: miért nem mondtad újra? Nem kell ismételni semmit, az élet ismétli önmagát.
A csillagjegyek írásait gyakran jobban hisszük, mint az éjszakai játékot, az elménk üzenetét. Pedig a nappali élmények összerakódnak, visszakapjuk a teljes képet amiről azt gondoljuk összetört.

Valaki eljött hozzám, akiről tudtam, hogy jönni fog, mégis meg kellett élnem a támadást, amit felépített magába előre. Nem kérdezett csak felelt, azután másodszor is lecsapott, a kifáradt önmagát még tegnap hibáztató ember, újra és újra megbukott. Veszítenie kellett, de nem tudott!

Néha tudni kell veszíteni, mert attól leszünk nagyok! Nem mindenki tudja, hogy akár nyertes is lehetne. Nagy úr a hitünk, felettünk is uralkodik! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma galéria volt.
  2014-01-23 23:50:26, csütörtök
 
  Nem kívánkozok még a házamból kimenni, ma a galériába mégis felmentem. Hatan voltunk, Kriszta nem tudott jönni, hiányzott nekünk.
Vetítés volt, felújítottuk az EMBER képünket a fejünkbe. Volt egy fiatal kedves kis modellünk, aki ült, állt és különböző helyzeteket krokizhattunk. 5-10 perc volt erre a megadott idő.

Máskor elrohantak az órák, ma korábban fejeztük be a munkát, én elfáradtam, meg a kis fiatal modell is. Jó volt megint együtt lenni a csoporttal.

2014. január 23. csütörtök. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegen idő (versem)
  2014-01-22 22:43:28, szerda
 
  Idegen idő

Ismeretlen múlik
idegen idő,
múltunk kíséri
a végtelen.

Csillag buktatók,
tovatűnő árnyak,
lehunyt korok,
vesztett tanulságok.

Újra kapaszkodva
érintetlen
vágyunk
lett a fegyverünk.

Nagy falak
lehulltak!
Nagyjaink
a Holtak!

Idegen idő:
mégsem tanulságok,
múltunk kíséri
a végtelen.

L. Burda Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majd amikor a helyükre kerülnek a gondolatok!
  2014-01-22 07:09:27, szerda
 
  Meddig van tartalékunk ahhoz, hogy újra és újra felálljunk, vagy tovább lépjünk? Talán nem is kérdés bennem, mint megállapítás az élethelyzeteimet megélve, gondolkodom tovább.

Amikor gyermekként színpadot készítettem az utcánkban álló góréban, mesékből kivágott témákat játszottunk el a grundon szerzett többi gyerekkel, talán akkor kezdődött bennem valami, amit ma kultúrának neveznek. Talán korábban, amikor 7-évesen mögöttem három kisöcsémnek meséket olvastam, vagy kitalált történeteket mondtam télen egy ágyban összebújva. Korán tanultam meg, hogyan lehet a versek, a mesék varázsát oda adni másoknak, hogy öröm nekem is amikor hallgatják és a csend elkezd nőni körülöttünk.

Tizenkét évesen a Csipke Rózsika mesejátékhoz egy balett betétet tanítottam a 10-éveseknek, "Árnyas erdőben szeretnék élni nyáron át" Mert nékem az árnyas erdő vidám kedvet ád" Így emlékszem az évek múlásával a dal szövegére. Majd a "Kelj fel juhász, ne aludjál" népdalt játszottuk színpadra. Annyira régen volt, talán csak én emlékszem rá? Már alig vagyunk akik még emlékezhetünk.
Az iskolai néptánc csoportjába már 10-évesen táncoltam, azután a falusi néptáncosokkal, majd a "Magyar Néphadsereg tánccsoportjában" Őrzök egy oklevelet, amit a versenyeken való részvételemért kaptam. Még országos első helyezettek is voltunk.

Korán kezdtem dolgozni, mert fenn kellett tartani a családomat, a négy fiútestvérem, hogy tanulni tudjon. A lehetőség nekem később adódott, amikor ők már mind szakemberekké váltak. Munka mellett, család mellett szereztem érettségit, majd szakmákat, végül diplomát. Akkor azokban a helyzetekben még nem éreztem tehernek semmit, mindent egy célért, ami bennem munkált, hogy többet akartam és csak előre néztem.
A kultúrát az életemen át szolgáltam, kiszolgáltam a környezetemet, akik erre vevők voltak, vagy csak érdeklődök? Majd egyszer folytatom talán a gondolatot: most a Magyar Kultúra napja alkalmából kerültek felszínre, érződtek bennem a gondolatok, hogy miért maradtam ezen a síkon, amikor olyan kevés az, aki ezt értékeli, érti vagy elfogadja. Amikor megkérdezik tőlem miért csinálom, miért dolgozom ennyit? Erre én nem tudok válaszolni, mert bennem él a válasz és ez nekem természetes, hogy soha nem kaptam érte semmilyen elismerést a lakóhelyemen? Erre a kérdésre majd egykor ők feleljenek, mert a saját környezetében még soha senki nem lehetett "próféta". Nekem ez nem is volt és nem is lesz célom soha. Azoknak írok, azoknak festem a képeimet, akik éppúgy a háttérben teszik a dolgukat mint én, Ők a nagybetűs EMBEREKNEK! (Az okleveleim, kitüntetések, és kiadói nívódíjak egy mappában várják a végső megmérettetést) Majd ha a városokban a falvakban a kultúrát is tisztelő polgármesterek kapnak helyet,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy versem...
  2014-01-18 22:20:44, szombat
 
  Észrevétlenül

A dobbanás, a ritmus egyre halkuló,
felhők fölötti, mögötti a csend.
Fészkéből kiesett madár sikoly:
Nincs más ragyogás, csak isteni mosoly.

Kicsi lángot, édes szerelmet
fellobbantja a Nap!
Még nem gondolsz az elmúlásra,
dédelgeted öledben az álmokat.

Simogatod a százszor összegyűrt levelet.
Nem is keresel hűvös menedéket,
visszaidézed a régi hangokat.
Letakarod a tükröd vasezüstjét:
az emlék mégis örökké marad.

L. Burda Zsuzsanna
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 242 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 341
  • e Hónap: 1118
  • e Év: 83372
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.