Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 367 
Kellemes délutánt...
  2014-01-30 14:40:03, csütörtök
 
  Elköszönök, sajnos itt a hó helyett eső esik




, azért bent a jó melegben legyen kellemes délutántok


 
 
1 komment , kategória:  Mindenkinek  
Téli krémleves halványító zellerrel és fehérrépával
  2014-01-30 14:29:34, csütörtök
 
 


Receptek egyperces

Téli krémleves halványító zellerrel és fehérrépával

Így etess a családoddal olyan zöldségeket, amelyeket állítólag nem szeretnek, de valójában zöldség formájukban meg se kóstolnak. A petrezselyemgyökér és a szárzeller finom, parfümös aromája adja az étel különlegességét, és tulajdonképpen a zöldségek a “fűszerei" a krémlevesnek.

Először is egy kis zöldséglexikon. A halványító zeller vagy szárzeller nem azonos a nálunk elterjedt zellergumóval és annak sötétzöld leveles szárával. A húslevesnek mindegyik remek ízt ad, de a halványító zeller íze kevésbé intenzív és a szára jó ropogós, nyersen is finom. A halványító zellerből a gyökér és a levél közötti szártörzset árulják, amely több “ágból" áll. A belső szárak frissebbek, azokat érdemes enni, a külsők öregebbek, főzésre tökéletesek. Egy csomag zellerszárból többféle étel készíthető, mert egy-egy ételhez csak 1-3 ágra van szükség.

A fehérrépa vagy petrezselyemgyökér pedig - ahogy a nevéből is adódik - a petrezselyem föld alatti része, szintén nélkülözhetetlen a húsleveshez, azonban nem a paszternák. A paszternák édesebb, aromásabb gyökérzöldség és kinézettre fehér répa. Abból sincs világégés, ha ezt a téli krémlevest valaki fehérrépa helyett paszternákkal főzi... Elméletileg meg tudom különböztetni a paszternákot és a fehérrépát - az illatukról -, de volt már, hogy elbuktam a teszten, ezért erősen figyelem a feliratokat, illetve kérdezgetem a nénikéket a piacon.

Téli krémleves halványító zellerrel és fehérrépával

Hozzávalók:
3 petrezselyemgyökér (fehérrépa)
4 szál szárszeller (halványító zeller)
2 kisebb krumpli
2 dl tejszín

olíva olaj
levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka

A petrezselyemgyökeret és a krumplit megpucolom, felkarikázom. A zellerszárakat megmosom, felkarikázom és nagyjából egy evőkanálnyit félreteszek belőle, hogy később nyersen a leves tetejére szórjam.

Fél evőkanálnyi olajat teszek a lábasba, ráteszem a fehérrépát és a zellert, 1-2 percig kevergetem, majd felöntöm 2 liter vízzel. Megsózom és felforralom. Nagyjából öt percig főzöm, majd beleteszem a krumplit is és addig főzöm, amíg a krumpli szétesik, kb. 20 perc.

Ezután botmixerrel pürésítem a krémlevest, felöntöm tejszínnel, felforralom és kész.

Színe miatt adódna, hogy kell még bele fűszer, de a fehérrépa finom illata és a zeller aromája éppen elég íz, nem kell más fűszerrel elnyomni. A tányérban felkarikázott zellerszárat és levesgyöngyöt szórok a tányérba, hogy legyen valami ropogós is a krémlevesben.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.06-levesek  
Jól van ,szégyellem, na!!
  2014-01-30 14:28:27, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatokról  
régimódi, házi diótorta
  2014-01-30 14:27:23, csütörtök
 
 


Receptek egyperces


Eszméletlenül finom: régimódi, házi diótorta

Rákívántam a házi diótortára: diós piskóta, de csak 6 tojásból, hogy ne legyen túl vastag a tészta, sok diós krém, de ne legyen émelyítő. Régimódi, ám megunhatatlan torta!

Régimódi diótorta 6-8 személyre

Hozzávalók:
40 dkg dió
6 tojás
6 evőkanál + 2 evőkanál + 8 dkg cukor
4 evőkanál+3 evőkanál liszt
1/4 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál rumaroma
csipet só

Első lépésben megdarálom a diót. (Apró érdekesség, hogy a diót, amiből a süti készült, én gyűjtöttem az ősszel és én magam is törtem, és ebben nekem volt valami nagymamás szépség. Hogy az ember lánya készül a télre, majd karácsony utáni, borús hétvégén valami nagyon finomat tesz a család elé.)

Diós piskóta

4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztok. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy 40×30 centis tepsit sütőpapírral bélelek ki.

Egy nagy tálba teszem a fehérjéket és csipet sóval kicsit felverem, majd folyamatosan beleszórom a 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verem. Szép fényesnek kell lennie és nagyon keménynek. Ezután kisebb fokozatra állítom a habverőt, a felvert habhoz keverem a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beleteszem a lisztes-diós keveréket is. Átkeverem és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

Beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütöm. Szép piros legyen a teteje, de ne égjen meg.

1 perc után kifordítom a piskótát egy fa vágódeszkára - véletlenül se műanyag felületre fordítsd, mert beizzad a piskóta teteje és akkor lejön a felső bőre -, lehúzom a sütőpapírt, majd visszafordítom. Hagyom, hogy teljesen kihűljön.

Diós krém

Amíg sül a piskóta egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverek 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Felteszem a tűzre és felforralom, ezalatt be is sűrűsödik, mint egy puding. Legalább 1 percig érdemes főzni, hogy ne legyen lisztíze. Amíg a lisztes pép kihűl, addig a piskóta is.

10 dkg vajat habosra keverek 8 dkg cukorral. Beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál rumaromát. Ezután evőkanalanként hozzákeverem a felfőzött, kihűlt lisztes pépet és alaposan elkeverem. Végül belekeverem a darált diót 2 evőkanálnyi kivételével.

A torta

A diós piskótát - keresztben - három egyenlő részre vágom, majd egy szép tálcára teszem a középső lapot. Megkenem 4 evőkanál krémmel, majd mehet a következő piskótalap fenekével felfelé, újabb 4 evőkanál kém, végül az utolsó lap piskóta, szintén fenékkel felfelé, de úgy, hogy a vastagabb pereme ellentétes oldalra kerüljön az előző laphoz képest.

Azért érdemes trükközni a piskótával, hogy a torta ne dőljön se jobbra, se balra és a torta teteje is egyenes legyen, így könnyebb dolgozni.

A maradék diós krémmel megkenem a torta tetejét és oldalait. A 2 evőkanálnyi darált dióval megszórom a torta tetejét. Hűtőbe teszem. Hűtőben a krém 1-2 óra alatt szilárdabbá válik. A krém így nem túl vajas, de nem is túl pudingos, nem túl édes, jól érződik benne a dió és a rum és jó a piskóta-krém aránya is tökéletes. Lehet szeletelni és nem lehet megunni.

Myreille

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Rec.01-torták  
Szülinapi kutyustorta!
  2014-01-30 14:25:50, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  állatokról  
Még egy kis humor délutánra...
  2014-01-30 14:22:08, csütörtök
 
  Még egy kis humor , levélben kaptam..

A Biblia arra tanít, szeresd felebarátaidat, a Káma-sutra pedig arra, hogy hogyan.
-------------

- Doktor úr, a potenciaerősítő szer, amit a múltkor írt fel, remekül bevált.
- Ennek igazán örülök. És a kedves felesége mit szólt hozzá?
- Fogalmam sincs róla. Azóta még nem volt időm hazatelefonálni.
------------------------

A vesztes mérkőzés után az erősen zaklatott edző megjegyzi a csatárának:
- Öregem, téged csak két dolog akadályoz abban, hogy igazán kiváló futballista legyél!
- Tényleg? Mi az a kettő?
- Csak a két lábad.

------------------------------

Vadásztrófea


- Mi az, semmit se lőttél? - kérdezi a feleség a vadászatból hazajövő férjét.
- De, lőttem.
- Akkor miért nem hoztad haza? Megsütöttem volna.
- Ugyan már, nem vagyunk mi kannibálok...
--------------------------------

Amikor a követségi fogadáson a zenekar elkezdett játszani, Lord Brown odafordult a szomszédjához:
- Hölgyem, ön gyönyörű ebben a szép vörös ruhában. Jöjjön, táncoljunk egyet erre a valcerre!
- Ez nem lehetséges - jön a válasz. - Először is, maga tökrészeg, másodszor, ez nem valcer, hanem Venezuela himnusza, harmadszor pedig én nem vörös ruhás nő vagyok, hanem egy bíboros!

-----------------------

Tudtad?

A tudás olyan, mint a körömlakk.

Az alkohol lemossa!

----------------------------

Az egyszerű fogyás titka:

1, Forgasd a fejed először jobbra, utána balra.

2, Ismételd a gyakorlatot, valahányszor ételt kínálnak neked!

-----------------------------

A Magyar nemzeti Bank tájékoztatója:

Jövőre kezdik kinyomtatni az új 50 000 Ft- os bankjegyet.

Ciciolina és Rózsa Sándor lesz rajta.

Jelképezve: hogy kurva betyár világ jön!

--------------------------

Lehangolt vagy?

A taposóakna feldob!

Bár lehet, hogy kissé szétszórt leszel utána.

-------------------

Te hülye vagy barátom!

Nem, nem ! Én nem vagyok hülye, csak néha spórolok az eszemmel.

--------------------------

Tudtad? Az űr roppant veszélyes dolog?

Különösen, ha valakinek a fülei között található.

---------------------

Férj kérdése a feleséghez:

Miért nem szólsz, mikor orgazmusod van?

Én szólnék, csak Te olyankor sosem vagy itthon.

------------------------

Szóval: A cigány szó betiltásával, a cigánykerék új neve lett: az etnikai fordulat.

----------------------

Minek a rövidítése a HELP?

Hozz Egy Liter Pálinkát!!!!

-----------------------

A székely három törvénye:

1, Az asszony nem ember!

2, A sör nem ital!

3, A medve nem játék!

------------------

Két cigány ember beszélget:

Te Gazsi! Hun dógozol?

Én sehun!

Azt akkor, ott ne hagyd!


----------------------------
Ej ha! Az élet szomorú, de legalább a fizetésünk nevetséges.
 
 
0 komment , kategória:  Hahota....  
Csak erős idegzetnek,kissé durva..
  2014-01-30 14:20:15, csütörtök
 
  Levélben kaptam...

Csak erős idegzetnek,kissé durva..
Link
 
 
0 komment , kategória:  Videó linkek, PPS-ek  
Teendők mielőtt meghalunk…-J))))))
  2014-01-30 14:17:40, csütörtök
 
  levélben kaptam........


Teendők mielőtt meghalunk...-J))))))



szirt tanyázás




sétálás az Alpokban



vörös fenyő mászás




ücsörgés a Trolltunga sziklán, Norvégiában



ugrálás a Trolltunga sziklán, Norvégiában




sziklamászás Dél-Afrikában



egy befagyott vízesésé megmászása




extrém piknikelés



extrém síelés Wyomingban



égi séta a Mount Nimbus-on, Kanadában



kempingezés egy fán, Németországban



csak egy kis “körültekintés"





extrém kajakozás a Victoria vízesésnél



30 méteres merülés a monolith sziklánál, Portugáliában




a Wellington hegy megmászása



peremséta Torontóban




norvégiai biciklizés



ücsörgés a Yosemite Nemzeti Parkban



átsétálás egy jégrésen



gleccseren bordingozás




biciklizés a Moher szikláin



.. bár nem attól lettem ilyen öreg, hogy ilyesmiket tettem ...





Nem semmi , pihentagy kellett hozzá, az biztos.. nekem sem ezek a vágyaim, még az életben
 
 
0 komment , kategória:  képek  
A titokzatos betolakodó
  2014-01-30 13:45:58, csütörtök
 
  Egy régi ....



A titokzatos betolakodó

Gondolkoztatok már azon, hogy mi történik a munkaállomásotokon, amíg ti hétvégéztek?

Hova tűnik a kabala plüss? Mit keres a kaktusz a cserepétől távol a szoba túlsó végében? Mi lesz a szem előtt hagyott, maradék nasi sorsa? És különben is, miért van kikopva ennyire a parketta az íróasztal előtt?! Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ adni ezzel a hétindító, mosolyfakasztó videóval és cuki, rugós lábú főszereplőjével!

Link

Forrás: Hír24
 
 
0 komment , kategória:  Heti cuki képek....  
Magyarnak hitt termékek tulajdonosai
  2014-01-30 13:43:00, csütörtök
 
  Erzsitől levélben kaptam, érdekes nagyon...

Magyarnak hitt termékek tulajdonosai:

Ti tudtátok, mikor “'mentek" át a tulajdonukba? Hallottatok róla?



- Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)

- Sága (angol tulajdon)

- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdona)

- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)

- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdona)

- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)

- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)

- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)

- Kalifa (arab tulajdon)

- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)

- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)

- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)

- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)

- Theodora (a svájci Nestlé tulajdona)

- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)

- BB bor és pezsgő (Henkell)

- Delikát8 (Unilever)

- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)

- Baba (az Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)

- Tomi (Henkel)

- Amodent (Unilever)

- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül)

- Kaiser (a szlovák Penta csoport tulajdona)

- Debreceni, Csaba Hús, Szole Meat (Penta csoport)

- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona.



Ezért is kellettünk az EU-nak!!!!
 
 
1 komment , kategória:   elgondolkodtató...  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 367 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 367 db bejegyzés
e év: 6041 db bejegyzés
Összes: 34838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1601
  • e Hét: 9519
  • e Hónap: 64248
  • e Év: 1066250
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.