Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Sövényen átvetett alma
  2014-01-20 14:46:24, hétfő
 
 
Sövényen átvetett alma

Egy öreg, nyájas kertész, igen jótékony volt a szegények iránt. Nélkülözhető kevés pénzecskéjét, melyért szebb ruhát, csinosabb házi berendezést, vagy akármi más gyönyört szerezhetett volna magának, a szűkölködőknek adta, kik hozzá segélyért folyamodtak. Ilyenkor azt szokta mondani: "Ejnye no, megint egy almát kell keresztül vetnem a sövényen."
Egyszer megkérdezték tőle, hogy mit ért ezen különös szavak alatt. A kertész ekkor a következő történetet beszélte el.
"Valamikor gyermekeket hívtam be a kertembe, s megengedtem nekik, hogy a fa alatt fekvő gyümölcsből annyit egyenek, amennyit csak akarnak, de meg tiltottam nekik, hogy valamit zsebre dugjanak vagy elvigyenek. Egy fiú azonban oly álnok volt, ugyanis néhányat legszebb almáin közül a sövényen keresztül dobott, utóbb meg felszedte őket.
A fiú mindenesetre rosszul cselekedett és soha többé nem bocsátottam be kertembe. Azonban mint a méh a mérges virágból is mézet szí, úgy én is ezen rossz cselekedetből valami jót tanultam.
Nézd, ez jutott eszembe: mi emberek e földön épp úgy cselekedhetünk, mint a gyerekek a kertben. Szabad ugyan e világ javait használnunk, de magunkkal vinnünk nem szabad őket. De amit abból a szegényeknek adunk, azt mintegy a kertsövényen keresztüldobjuk, és egyszer a kertsövényen túl - az örökkévalóságban - megint hasznunkra fordíthatjuk."
Amit e világon a szegényért tettél, abból a mennyekben számodra áldás kél.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történet  
Az igazságot az ember nem magának mondja meg
  2014-01-06 18:42:13, hétfő
 
  Atyám!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie! Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk.
Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.

 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Mókásak...
  2014-01-06 01:22:11, hétfő
 
  
 
0 komment , kategória:  Vicces  
Éntőlem lett e dolog
  2014-01-06 01:15:01, hétfő
 
 

Éntőlem lett e dolog

1 Királyok 12, 24

Életed csalódásai tulajdonképpen az én szeretetem jelei.

Üzenetem van számodra ma, gyermekem; ezt akarom elmondani neked azért, hogy bearanyozza a viharfelhőket, amelyek életed előtt tornyosulnak, és hogy tompává tegye a tüskéket, amelyeken járnod kell.

Üzenetem egyetlen rövid mondat csupán, de rejtsd el azt szíved mélyére. Legyen nyugvópárnád, amelyre fáradt fejedet lehajtod. Az üzenet így szól:
Éntőlem lett e dolog.


Nem gondoltál még arra, hogy mindaz, ami veled történik, engem is érint? Ami téged bánt, az az én szemem fényét bántja? (Zak 2, 8). Mivel drága és értékes vagy szememben, rendkívüli módon ügyelek a neveltetésedre. Amikor kísértések vesznek körül, ellenségek támadnak rád, tudd meg: ,,Éntőlem lett e dolog." Én a körülmények Istene vagyok. Nem véletlenül vagy azon a helyen, amelyen állsz, hanem azért, mert én választottam számodra azt a helyet.

Nem imádkoztál alázatért? Látod, éppen azért helyeztelek arra a helyre, mert ott megtanulhatod ezt a leckét. A téged körülvevő emberek és dolgok által az én akaratom munkálkodik.


Pénzügyi gondjaid vannak? Nem tudod, hogyan jössz ki a fizetésedből? ,,Éntőlem lett e dolog." Én vagyok az, akié a menny és a föld. Mert azt akarom, hogy mindent tőlem kérj, és teljesen tőlem függj. Gazdagságom határtalan (Fil 4, 19). Tedd ígéreteimet próbára, nehogy bárki is azt mondhassa rólad, hogy ebben a dologban nem bízol Istenben.

A nyomorúság éjszakája vesz körül? ,,Éntőlem lett e dolog." Én, Jézus, tudom mit jelent ez. Hisz én vagyok a ,,fájdalmak férfia, betegség ismerője" (Ézs 53, 3) Elvettem mellőled minden emberi támaszt, hogy hozzám fordulj, és örök vigasztalást vehess tőlem (2 Tesz 2, 16-17).

Csalódtál barátaidban? Talán olyan valakiben, aki előtt megnyitottad szívedet? ,,Éntőlem lett e dolog." Én engedtem meg, hogy csalódjál, hogy megtanuld: Én, Jézus, vagyok a te legjobb barátod. Megtartalak téged, és harcolok érted küzdelmeidben. Azután vágyom, hogy meghitt barátod lehessek.

Hazugságot mondott valaki rólad? Hadd tegye, te pedig jöjj annál közelebb hozzám, szárnyaim alá, távol minden szócsatától. Ha igazságtalanság ért, én vagyok az, aki: ,,Felhozza a te igazságodat, mint a világosságot, és a te jogodat, mint a delet (Zsolt 37, 6).

Terveid halomra dőltek? Levert és kiábrándult vagy? ,,Éntőlem lett e dolog." Hiszen te készítetted a terveket, és azután kértél, hogy áldjam meg azokat. Pedig én vagyok az, aki tervet készítek számodra. ,,Erőd felett való dolog ez, nem végezheted azt egymagad"(2 Móz 18, 18). Te csak szerszám vagy, s nem a cselekvő.

Vágyva vágytál, hogy valami nagy dolgot cselekedj értem? És most betegágyon szenvedsz!
,,Éntőlem lett e dolog." Nem tudtam másként magamra irányítani figyelmedet, annyira el voltál foglalva nagy buzgóságodban. Néhány legmélyebb tanításomat akarom így közölni veled. Engem csak az szolgálhat, aki megtanult türelmesen várni. Leghathatósabb munkatársaim gyakran éppen azok, akik nem végeznek aktív szolgálatot, de megtanulták, hogyan éljenek az imádság fegyverével.

Hirtelen rád szakadt egy felelősségteljes, nehéz feladat? Indulj csak bátran, és számíts Rám.
Azért helyeztelek téged ebbe a felelősségteljes munkába, hogy megtapasztald: ,,Megáld téged az Úr, a te Istened mindenben, amit cselekszel" (5 Móz 15, 18).

Ma egy korsó szent olajat adok a kezedbe Használd bátran és szabadon, gyermekem, hogy életed ösvényén a hitnek, bizalommal és vigasztalásnak ezzel az olajával megkenhess mindenszót, amely sért, minden körülményt, amely próbára teszi türelmedet és gyöngeséged minden megnyilvánulását. Gondolj arra, mindaz, ami téged zavar és bánt, alkalom Isten számára, hogy segítségedre legyen. A tövisek oly mértékben tűnnek el, amilyen mértékben felismersz engem minden dolgodban. ,,Vegyétek szívetekre mindezeket az igéket, amelyekkel én bizonyságot teszek ellenetek e mai napon. .., mert ez a ti életetek (5Móz 32, 46-47).

Laura A. Barton Snow tollából
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
Mi Isten akarata számomra?
  2014-01-03 11:58:05, péntek
 
 
,,Nem tudom, mit tegyek" - mondta nekem Trent egy gyülekezeti alkalom után.
,,Állásajánlatot kaptam egy cégtől, és a fizetésem kétszerannyi lenne, mint a jelenlegi állásomban. Másrészről viszont, nagyon szeretem a mostani munkámat, és félek feladni egy ismeretlenért, amit lehet, hogy nem élveznék annyira.

Bárcsak tudnám, mi Isten akarata számomra! Habozás nélkül azt tenném."

Trenthez hasonlóan, mi is szeretnénk tudni, mi Isten akarata számunkra. De hogyan tudhatjuk meg, hogy egy adott helyzetben mi Isten akarata? Attól a gondolattól egyenesen rosszul vagyunk, hogy esetleg rosszul döntünk, és rossz vágányra terelődik az életünk. Hogyan tehetünk szert bizonyosságra? Utazásaim során folyton ezt a kérdést szegezik nekem.

,,Trent, szeretnék kérdezni tőled valamit: Hogyan szerezted a jelenlegi állásodat?" - kérdeztem.
,,Nos, ami azt illeti, ez elég érdekes történet" - válaszolta. ,,A húgom randevúzott egy sráccal, aki a jelenlegi cégemnél dolgozik. Véletlenül megemlítette neki, hogy számítógépes grafikusi állást keresek. Erre a srácnak eszébe jutott, hogy mintha hallotta volna, hogy a számítógépes grafikus felmondott."
,,És akkor beadtad az önéletrajzodat?"
,,Nem volt rá szükség, mert a húgom barátja elmondta, hol végeztem, és nagyon jó színben tüntetett fel. A főnök pedig megkérte, hogy hívjon be engem egy interjúra. Így is lett. Rögtön megkedvelt, és megkért, hogy menjek vissza egy második interjúra, immár a főnökével, akinek szintén szimpatikus voltam, és azon nyomban megkaptam az állást."
,,Ez jól hangzik! Most már csak azt áruld el, hogy a húgod még mindig azzal a sráccal jár?"
,,Nem. Igazából csak néhányszor randevúztak.
,,Hm. Úgy tűnik, Istennek fontosabb volt, hogy neked jó állásod legyen, mint, hogy a húgodnak udvarlója" - mondtam nevetve, majd elmagyaráztam Trentnek, hogy Isten éppen olyan jól fogja elrendezni a körülményeket a mostani állásajánlattal kapcsolatban, mint ahogyan azt a jelenlegi munkájánál is tette.
,,Szóval, Isten arra vezette a húgodat, hogy ne randizzon többet azzal a sráccal."
,,Igen."
,,És Isten gondoskodott arról, hogy megkapd az állást."
,,Így van."

Ahogy tovább elemeztük a dolgot, Trent elkezdte látni a teljes képet. Az az igazság, hogy nem rajtunk múlik, hogy megtörténjenek a dolgok. Isten kezében tartja az irányítást, és mindig úgy fogja kimunkálni életünk részleteit, hogy az Ő dicsőségét és a mi javunkat szolgálják. Mert Ő egy ilyen Isten!

Az életedet a kegyelem szövi át, ezért Isten Magára veszi annak a felelősségét, hogy kinyilvánítsa az akaratát számodra. Ez az Ő szerepe. Ezért hívják kegyelemnek.

 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Ez nagyon jó, látni kell !
  2014-01-01 20:06:02, szerda
 
  Klikk az üvegre :

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ez nagyon érdekes  
Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik...
  2014-01-01 19:58:50, szerda
 
  "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én nyugalmat adok néktek."
(Mát 11,28)


"Olyan feszültség és sietség keríti hatalmába a világot, amely sohasem létezett azelőtt... Az őrjítő rohanás közepette Isten szól hozzánk. Magához, a közelségébe hív: 'Csendesedjetek el és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten... '(Zsolt 46,11) Nagyon sokan vannak, akik még az áhítat idején sem nyerik el az Istennel való tényleges közösség áldásait. Túlságosan sietnek. Gyors léptekkel haladnak át a szerető Krisztus jelenlétének körén. Időznek ugyan egy rövid ideig a szent határokon belül, de nem várják meg az Úr tanácsát. Nincs idejük arra, hogy isteni Mesterükkel legyenek. Életük terheivel térnek vissza munkájukhoz...
Akik így cselekszenek, azok sohasem fogják elérni a legnagyobb eredményeket, illetve mindaddig nem fogják elérni, míg meg nem tanulják az erő titkát. Időt kell adniuk maguknak arra, hogy gondolkozzanak, és bevárják testi, szellemi és lelki erejük Istentől származó megújulását. Az ő Lelkének felemelő befolyására van szükségük. Ha ezt elnyerik, friss élet fogja megeleveníteni őket. A megviselt szervezet, az elfáradt agy felüdül és a megterhelt szív könnyebbé válik. Nemcsak egy pillanatnyi megállás erejéig időzni Krisztus jelenlétében, hanem személyes kapcsolatot ápolni vele, leülni az ő társaságában - ez az, amire szükségünk van."

(Nevelés, Hit és ima c. fejezetből)
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsesség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 108 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 821
  • e Hónap: 2343
  • e Év: 91197
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.