Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
párolt csirke ömer pasa módra
  2014-10-28 12:49:33, kedd
 
 



PÁROLT CSIRKE ÖMER PASA-MÓDRA (PILIÇ SOTE ÖMERPASA)
Hozzávalók 8 személyre: 2 csirke, 1 csésze olaj, 10 dkg paradicsom püré, 1 dl fehérbor, 3 dkg liszt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldpaprika, 4 fej hagyma, fél liter tejszín vagy tejföl, fél liter tyúkleves, fél citrom lereszelt héja, 1 db babérlevél, bors, szegfűszeg

Elkészítése: A csirkéket feldaraboljuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk. Az olajon a darabok minden oldalát rózsaszínűre sütjük. Minden darabot visszateszünk az olajra, és hozzáadjuk az összes hozzávalót. A hagymát apróra vágva, a paprikát és a gombát feldarabolva. Összekeverjük, és 45 percig pároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
szt . orbán palacsinta
  2014-10-28 12:45:35, kedd
 
  SZENT ORBÁN PALACSINTA
Hozzávalók 4 személyre:
8 db sós palacsinta,
8 szelet gépsonka,
20 dkg parajlevél,
1 evőkanál vaj,
15 dkg füstölt sajt reszelve,
só, őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl

A parajleveleket megmossuk, majd lobogó forró vízben néhány percig főzzük, lecsöpögtetjük. Apróra vágjuk, a vajjal, a reszelt sajt felével összekeverjük, sóval, őrölt borssal és összezúzott fokhagymával ízesítjük. A palacsintákra egyenként egy-egy sonkaszeletet fektetünk, rásimítjuk a parajos krémet és felgöngyöljük. A megtöltött palacsintákat vajjal kikent tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, tejföllel meglocsoljuk, a maradék sajttat megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 C-on 10-15 perc alatt a sajtot szép aranysárgára pirítjuk a tetején. Forrón kínáljuk,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
széchényi lepény
  2014-10-28 12:44:42, kedd
 
  SZÉCHENYI LEPÉNY
14 deka vajat habosra kell dörzsölni, 4 tojássárgáját, 14 deka cukrot, egy kanál tej-sűrűt, egy citrom levét és cukorral ledörzsölt héját közé keverni, 56 deka liszttel és kevés sóval jól eldolgozni, aztán három részre osztani a tésztát, mindegyiket kinyújtani ujjnyi vastagságra gömbölyűen, s egyiket behinteni finomra vágott mandula - és citromcukorral. Mindegyiket külön meg kell sütni, s midőn megsült, az egyiket ribizli szörppel bekenni, a másikat rátéve, málnaszörppel, s erre kell borítani a mandulával meghintett harmadikat, egy kissé a csőbe tenni, hogy átmelegedjék, aztán feladni.
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
mazsolás csirke almaszósszal
  2014-10-28 12:33:57, kedd
 
  Mazsolás csirke almaszósszal

Hozzávalók:
1 csirke,
só, bors,
majoránna,
20 dkg mazsola,
2 dl muskotályos bor,
20 dkg rizs,
4-5 alma,
hagyma
, fokhagyma,
ételízesítő,
1 ek cukor

Elkészítés:
Egy szép, méretes csirkét előző este kívül-belül sózz, borsozz be, hajíts bele teáskanálnyi majoránnát, és tedd reggelig hűtőbe. 20 dkg mazsolát áztass be 2 dl édes borba (pl. muskotályos), önts még rá 1 dl vizet, ebben a lében pihizzen ugyancsak reggelig.

Másnap reggel leszűröd a mazsit, a levét félreteszed, a mazsit betöltöd a csirekbe, esetleg beletunkolsz még pár gerezd egyéb gyümölcsöt (alma, körte, narancs), majd bestoppolod a csirit és irány a sütő kb. 1 órácskára. Közben előkészítesz 20 dkg rizst, a hagyományos módon készre főzöd, de ételízesítővel, hagymával, és gerezdnyi zúzott fokhagymával is ízesíted. Míg a csirke meg a rizs sül-fő, meghámozol 4-5 almát, kikapod a magházát és a mazsola áztatólevében, 1 ek cukor társaságában megfőzöd, s jó alaposan összetöröd. Ha a madár szép pirosra sült, kiszeded belőle a mazsit, a rizst egy kerek tál közepére halmozod és beteríted a mazsival, majd szépen körberakod a csirkedarabokkal. Tálalásig melegen tartod
 
 
0 komment , kategória:  francia receptek  
almás-mákos mufifn
  2014-10-26 10:47:18, vasárnap
 
 
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
15 dkg sima liszt
10 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 közepes savanykás alma
1 csomag sütőpor (12 g)
2 tojás
1,5 dl tej
2 ek. olaj
csipet só
egy narancs reszelt héja


1Egy tálba kimérjük a lisztet, mákot, cukrot. Elkeverjük benne a csipet sót és a sütőport, majd belereszeljük a hámozott almát és a narancshéjat.
.A tejben elhabarjuk a tojásokat, hozzáadjuk az olajat.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy muffinsütő-forma mélyedéseit kibéleljük muffin-papírral.
A folyékony hozzávalókat is a tálba öntjük és kikeverjük a tésztát.
A formákat megtöltjük a tésztával és előmelegített sütőben ~25-30 perc alatt készre sütjük.



 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
diós-meggyes batyú
  2014-10-26 07:31:05, vasárnap
 
  A gasztroangyal tegnapi müsora nyírmeggyesre látogatot el, ott késziteték ezt a finom süteményt el.


Diós, meggyes batyu

Hozzávalók

A tésztához

25 dkg liszt

25 dkg vaj

6 tojás sárgája



A töltelékhez

1/2 kg meggy

ízlés szerint cukor



A diós töltelékhez

6 tojás felvert habja

25-30 dkg darált dió

2 csomag vaníliás cukor



A szóráshoz

vaníliás cukor



Elkészítés

A tészta hozzávalót jól összegyúrjuk, fóliába csavarjuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a még hideg tésztát nyújtódeszkán fél centi vékonyra nyújtjuk és 8 centis négyzetekre vágjuk.

A tojások fehérjéből a cukorral, a vaníliás cukorral kemény habot verünk és beleforgatjuk a darált diót.
Ebből a diós habból, jó kávéskanálnyi mennyiséget teszünk minden négyzet közepébe, erre teszünk két szem meggyet, melyet előzőleg kimagoztunk, ízlés szerint megcukroztunk és a levét kicsepegtettük.
A tészta széleit összefogjuk, mint egy kis batyut, a végeit kicsit megcsavarjuk és egy tepsibe helyezett, kiskosaras sütőformákba, minden batyut egyesével beleteszünk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, halványsárgára sütjük
. Akkor vesszük kis a kosárkákból a süteményt, ha már langyosra hűlt, végül vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét.
Link
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
chilei marhahús burgonyával ...
  2014-10-25 15:22:52, szombat
 
  Chorrillana

Marhahús (350 Gr.)


Hagyma (2 darab)


Burgonya (6 db)


Tojás (4 darab)


Római kömény



Oregano



Bors





a burgonyát hasábokra vágom és olajban kisütöm , félre teszem
a hagymát csikokra vágom a hússal együtt .
olajon megpiritom a hagymát, rádobom a húst is , fűszerezem ..
kevergetve puhára párolom ,
tükörtojással tálalom .




 
 
0 komment , kategória:  chilei konyha !  
mandulás opera sütemény
  2014-10-23 15:08:32, csütörtök
 
  Mandulás operasütemény

Hozzávalók
Mandulalap (30x30 cm)
10 tojásfehérje
220 g cukor
110 finomra őrölt mandula
1 kanál sütőpor
140 g liszt
4 tojás

Angolkrém
240 ml tej
90 g cukor
3 tojássárgája
vaníliaeszencia

Bajorkrém
5 g zselatin feloldva egy kanál vízben
170 g étcsokoládé
1/2 csésze angolkrém (a fenti) - 240 ml egy csésze
360 ml tejszín

Kávékrém
25 g víz
140 g cukor
3 tojássárgája
225 g puha vaj
1 egy teli kanál neszkávé feloldva egy kanál forró vízben

Ganache
170 g étcsokoládé
140 ml tejszín
Ízesített cukorszörp
100 g cukor
100 ml víz
1 kanál rum

Elkészítés

Mandulalap

A tojásfehérjét felverjük a cukormennyiség felével.
A többi egész tojást pedig a maradék cukorral verjük fel, míg egy világos, duplájára növekedett habos krémet kapunk.
Hozzáadjuk a tojásfehérje hab felét és a az átszitált, sütőporral összekevert lisztet és a darált mandulát. Hozzáadjuk a maradék habot és lassan összekeverjük.
Négybe osztjuk, 200 fokra előmelegjtett sütőben 8 perc alatt minden mandulás lapot külön-külön sütőpapíros tepsin megsütünk.

Angolkrém

A tojássárgákat kicsit felverjük. A tejet a cukorral feltesszük melegedni, majd mikor már majdnem fő, lassan, folyamatosan hozzáadjuk a tojássárgáját. Az egészet beleöntjük egy lábasba, majd visszatesszük a tűzre. Kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Jó ha gőzön melegítjük, hogy ne túrósodjon meg a krém. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát.

Bajorkrém

A meleg angolkrémhez hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd keverjük, míg teljesen el nem keveredik. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük az angolkrémet. A tejszínt sűrű krémmé kavarjuk, nem habbá, és kevergetés mellett hozzáaadjuk a csokoládémasszához. Hűtőbe helyezzük.

Kávékrém

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A tojássárgáját addig kavarjuk, míg a térfogata a duplájára nő. Lassan, kevergetés mellett hozzáadjuk a forró szörpöt. Addig keverjük, míg teljesen kihűl. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat is. A feloldott kávét is hozzáöntjük, majd hűtőbe tesszük.

Ganache

A tejszínt felmelegítjük, majd a reszelt csokoládéra öntjük. Kevergetjük, míg teljesen egynemű nem lesz.

Ízesített cukorszörp

Vízből és cukorból ismét szirupot főzünk, melyhez hozzáadjuk a rumot.

Összeállítás

Miután mindennel készen vagyunk, elkezdjük összeállítani:
Egyik lapra szörpöt öntünk, megkenjük a kávés krém felével.
A következő szörpös lapot bajorkrémmel kenjük meg, a következőt fél adag ganache-sal, az utolsót pedig a maradék kávékrémmel.
Fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd a maradék ganache-t elsimítjuk a tetején, és 15 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.
Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeletekre vágjuk.



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
finom aprósüti
  2014-10-23 14:10:21, csütörtök
 
  PETIT FOUR

4 tojás
25 g cukor
1 teáskanál vanília-kivonat
150 g liszt (rostált)

2 evőkanál meggy lekvár
1 evőkanál kirschrum
200 g cukormassza ( piros )

a tojást és acukrot habosra kikeverem ,hozzáadom a vaniliát.
belekeverem a lisztet, sót, alaposan kidolgozom .
egy 23 x 23 cm - s tepsibe teszem a masszát és megsütöm , 175 fokon 25 - 30 perc alatt .
a lekvárt, rumot összekeverem , melegitve ,
a tésztán kis lukakat csinálok, s rákenem a lkevárt,
a cukromasszát kinyújtom kb : fé cm - re , bevonom vele a sütit.
utána 3 x cm - s kockákra vágom fel .



 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
holland keksz
  2014-10-23 11:54:17, csütörtök
 
  FRYSKE DÚMKES



ozzávalók

150 g puha vaj

125 g porcukor

2 tojás

200 g átszitált lisztet

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál gyömbér por

1 teáskanál ánizs

csipet só

100 g őrölt mogyoró

egy nagyobb tálban összekeverem a hozzávalókat , majd lisztezett deszkán 1 cm - re kinyújtom ,
2 x 5 cm - s téglalapokra vágom fel, 160 fokon 25 percig sütöm .



 
 
0 komment , kategória:  holland konyha !  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 78 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 1104 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 480
  • e Hét: 3473
  • e Hónap: 36145
  • e Év: 164848
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.