Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A Fidesz politikusainak a vagyona nem közpénzből alakult át.
  2014-10-10 20:03:33, péntek
 
 
A Fidesz politikusainak a vagyona nem közpénzből alakult át.
2014.10.10. 09:15

Az utóbbi időben nyilvánosságra került Fidesz vezetők vagyongyarapodása kizárólag tisztességes munkájuk által elért eredmény. Aki mást feltételez az választhat a hazaáruló külföldi ügynök, balliberális gyurcsányista, nemzetietlen rezsitagadó, profitéhes bankimádó, multik szekerét toló bérenc, és hasonló jelzők közül. Vegye mindenki tudomásul, a kormánypárt vezető politikusainak is joga van a lakhatáshoz, a stadionhoz, a hétvégi házhoz, a trafikhoz, a mutyihoz. És ezekből akár többel is rendelkezhet, hiszen nekik is van családjuk, gyerekeik, feleségük, haverjaik.

A tehetségére, szorgalmára, kitartására építő vállalkozó adózó, vagy bérből és fizetésből élő felfogni nem tudja, milyen nehéz a mai kétharmados kormánypárti politika berkein beül a megélhetés. Ott van mindjárt például a legmagasabb Áfa kulcs, amit nehéz szívvel szavaztak meg két alaptörvény módosítás közben, a harminc új adófajtával együtt, az ugyanúgy megnehezíti az ő életüket is. Ehhez még hozzájön a törvénygyártás nehéz feladata, ahol nem mindegy mennyiszer kell módosítani egy beadványon, amíg az megfelel a személyre szabás feltételeinek a piac újraosztásában. És ezt is úgy kell megcsinálniuk, az átlagpolgár ne vegye észre a gazdaság kormánypárti érdekek szerinti bekebelezését. Ott van még a rengeteg állampapír kibocsájtás magas kamatra, mert kell a pénz a stadionokra. A felsőoktatásból is ki kell vonni egy halom lóvét, hiszen nem jó a túl sok okos ember, főleg ha az szegény családból akar továbbtanulni. Az egészségügyet is ingyenessé kell tenni, csak éppen fizetni kelljen érte a szavazóknak, még ha nincs is jövedelme. Az államadósságot is csökkenteni kell, nem baj ha az közben növekszik, azt úgyis az adózók fizetik ki. Ezeknek a lelki terhét kell ma egy kormánypárti politikusnak magával cipelni, közben azon is lehet magában elmélkedni, ez őt is ugyanúgy érinti, mint aki szerintük meg tud élni havi negyvenhétezerből. Nagy teher ez tündérország háza táján a kolbászból font kerítés turulmadaras keresztény konzervatív ege alatt.

Ilyen feltételek között bizony nagyon nehéz ma némelyik vezető kormánypárti politikus élete, és megélhetése. nincs is ideje a saját vagyon megszerzésére, annak gyarapítására.A frakció vezetője például nem is tudja mekkora a lakása, melyik is az övé, vagy Cilikéé, mikor lett az nagyobb, és mekkora a személyzete, aki viszi a félmillás pelenkatartó táskát utána a parlamentbe ha az nem kell az asszonynak. Egy frissen kinevezett külügyminiszternek is családi segítség kell a számára megfelelő méretű otthon megvásárlásához, neki a közfeladat elveszi minden idejét az ehhez megfelelő jövedelem megszerzésétől. Hiszen fiatal emberként eddig is fontos feladata volt mint miniszterelnöki pincsi kutya. Vagy a kormánypárt alelnöke sem aludhat akárhol ha éppen leértékeli a forintot, vagy Floridába küldi a képviselő testülete arra érdemes tagjait. Mégsem rohangálhat keresztül a fél országon ha éppen álomra akarja hajtani húsz százalékban meghatározott buciját, neki a felesége biztosít megfelelő otthont a fővárosban. Csak tisztítsa ki maga után a medencét, ami házhoz tartozik. Maga a miniszterelnök sem hivalkodik a vidéki házával, ami mellett ott rontja a kilátást egy oda nem illő háromezer férőhelyes stadion.

Arról már nem is beszél az ellenzéki sajtó, mivel ilyen áldozatokat hoz a kormánypárti politikusok családja a kétharmad hatalomban maradásához, számukra azért mekkora teher lehet ezen ingatlanok folyamatos fenntartása. Mindenki annyit ér ahol lakik, de a számlákat azért az ilyen helyen is ki kell fizetni. Ez mindenkire vonatkozik. Ahogy az is, ezen politikusoknak milyen szerencséjük van a családjukkal, aki ilyen módon tudják támogatni őket a nemzet felemelkedéséért vívott harcukban. Szegényeknek ha csak a saját jövedelmük lenne a megélhetésre, meg a család, a gyerekek eltartására, biztos meglátszana a munkájukon a mindennapi megélhetés gondja, ami nagyon nyomasztaná őket. Szerencsére van feleség, szülő, barát, haver, aki gondoskodik róluk. Így aki az adózók pénzéből él, az átlátható módon tudja igazolni a mindennapi megélhetését.

Ezért is arcátlan rágalom az olyan feltételezés, a kormánypárti politikusok herdálják a közpénzt, vagy azt maguk rakják zsebre. Kapnak annyi segítséget a családtól, ilyen módszerhez nekik nem kell folyamodni. Meg aztán megmondta Mészáros Lőrinc, aki ugyan nem politikus, csak gyorsan lett milliárdos, a vagyonához a jóistennek, a szerencsének, és Orbán Viktornak tartozik köszönettel. A kormánypárti politikusok keresztények, szerencsés a családjuk, és ők is ismerik Orbán Viktort. Aki ebből párhuzamot von a közpénzhez, az galád ellenzéki, kormánypárti ilyet nem tesz. Még maga Orbán Viktor sem rendelkezik saját vagyonnal, nála is a feleség az eltartó, nála van a föld, a házak, a cégek, és még a barátok segítenek neki. Mikor stadiont raktak a háza mellé ,akkor is hiába tiltakozott, az erőszakos vállalkozók ezt nem vették figyelembe, és mégis csak oda építették fel azt, az út túlsó oldalára, eltakarva előle a kilátást. Erre azért nem lehet azt mondani, Orbán Viktor hozzányúlt a közpénzhez, hisezn neki is a család segít. Így nyugodtan szabádságharcolhat.


http://banditapolitika.blog.hu/2014/10/10/a_fidesz_politikusainak_a_vagyona_nem_k ozpenzbol_alakult_at
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pincér odamegy a vendéghez:
  2014-10-10 19:21:07, péntek
 
  A pincér odamegy a vendéghez:
- Ennél az asztalnál, mikor megrendelték az ételt, egy öregember ült egy kisfiúval. Nem tudja hova lettek?
- Az öregember meghalt, a kisfiú meg én vagyok...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Turistaösvény vezet a Werwolfhoz, a Wehrmacht egykori előret
  2014-10-10 19:11:01, péntek
 
  Turistaösvény vezet a Werwolfhoz, a Wehrmacht egykori előretolt ukrajnai főhadiszállásához


Turistaösvény vezet a Werwolfhoz, a német hadsereg egykori előretolt ukrajnai főhadiszállásához.

Mikola Dzsiga, a nyugat-ukrajnai Vinnicja megyei állami közigazgatási hivatal vezetője a Nezaviszimaja Gazeta című orosz lap internetes változata szerint múzeumot is tervez nyitni az egykori bunker közelében, amely a "fasizmus áldozatainak" állítana emléket. A Werwolf nevű előretolt főhadiszállást Vinnicjától 8 kilométerre északra, Kolo-Mihajlivka falu közelében építették fel a keleti front hadműveleteit irányító parancsnokság részére, a kelet-poroszországi Wolfschanze mintájára.

Volt elektromos erőműve, vízellátása, repülőtere. Föld feletti részén 81 faház állt, a föld alatti részében három vasbeton bunker található. Hitler bunkerének fala 2,5 méter vastag volt - írta az Obozrevatyel ukrán hírportál.

Az építkezés 1941 őszétől 1942 tavaszáig tartott, a munkában különböző források szerint 4500-14 000 ember vett részt - írta a Nyezaviszimaja Gazeta levéltári adatokra hivatkozva. Az építkezés befejezése után mindnyájukat - nemcsak a helyi lakosokat és a koncentrációs táborokból ideszállított foglyokat, hanem a Németországból hozott szakértőket is - agyonlőtték. Általános vélemény szerint a fasiszták így likvidáltak mindenkit, aki tudott a létesítmény építéséről.

A levéltári dokumentumok szerint Hitler két-három alkalommal tartózkodott a Werwolfban. Először 1942 júliusától októberéig: a parancsnokság állítólag Vinnicja megyében dolgozta ki a sztálingrádi csata terveit. Ezt követően 1943 február-márciusban járt itt a Führer, ekkor döntöttek a kurszki csata kérdéséről. Egyes források szerint Hitler 1943 augusztusában is járt a Werwolfban. 1944 márciusában a visszavonuló német egységek felrobbantották a bunker valamennyi bejáratát.

A háború óta állítólag senki sem járt a titkos bunkerben. A tudósok csak a Szovjetunió összeomlása tájékán kaptak lehetőséget a kutatásra: 1990-ben félszáz szovjet egyetem szervezet expedíciót a bunker feltárására, de csak a felszíni részét tanulmányozhatták.

(Múlt-kor)

http://harcunk.info/index.php/archiv/849-turistaosveny-vezet-a-werwolfhoz-a-wehrm acht-egykori-eloretolt-ukran-fohadiszallasahoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire képes az állami kémprogram?
  2014-10-10 19:06:29, péntek
 
 
Mire képes az állami kémprogram?
Straub Ádám2014. 10. 10. 16:03


Marosi Attila


Az itthon is használt FinSpyt nem érzékelik a vírusirtók, mobilon rejtőzködve lehallgatja a beszélgetéseket. Magyar szakértő fejtette vissza a kémprogram működési elvét.

A WikiLeaksen nyáron kiszivárogtatott mintegy negyven gigabájtnyi információ elemzésével és a kódok visszafejtésével Marosi Attila, a Sophos cég kiberbiztonsági szakértője képes volt megismerni a FinSpy működési elvét. A kiszivárogtatott információk szerint ezt a kémprogramot a magyar Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is használja. A programot fejlesztő céget komoly bírálat érte amiatt, hogy az emberek megfigyelését lehetővé tévő megoldásait többek közt Hoszni Mubarak egyiptomi diktátornak is értékesítette.

A program jellege miatt a FinSpy teljesen titkos forráskódja egy hackertámadás nyomán kerülhetett az internetre, a magyar szakértő a kiszivárogtatott adatok közül csak a kémprogram androidos változatára koncentrált: már ez is rengeteg dolgot felfedett a FinSpy képességeiről - derült ki a Hacktivity hackerkonferencián tartott bemutatóból.
hirdetés
Miért nem látja a vírusirtó?

A FinSpy és FinFisher néven ismert szoftver azért válhatott állami kémprogramként ismertté a világsajtóban, mert eleve titkos adatgyűjtésre tervezték, és a szoftvereket fejlesztő Gamma International vállalat eleve csak rendvédelmi szerveknek értékesíti a program licencét.

Egy ilyen kémprogramot hagyományos víruskereső szoftverek sem képesek detektálni, hiába telepítjük ezeket a számítógépre vagy mobil eszközre. Ez semmiképp sem azért van, mert gyártóik lepaktáltak volna a biztonsági szoftverek fejlesztőivel - magyarázta Marosi Attila a konferencián.

Marosi Attlia, a Sophos Senior Threat Researcher-e fejtette vissza az androidos kémprogram működését
Fotó: Szabó Gábor - Origo



Szerinte a titkosszolgálati és rendőrségi használatra szánt kémprogramokat nemcsak azért nehéz érzékelni, mert eleve rejtőzködésre vannak optimalizálva, de a hagyományos vírusokhoz képest elenyésző számú számítógépet vagy mobil eszközt fertőznek meg. Ráadásul a rendvédelmi szervek nem élnek úgy vissza a beszerzett adatokkal, mondjuk az internetbanki jelszavakat tolvajló internetbűnözők, ezért a kémprogramok jelenléte nem kelt feltűnést. Tömegesen jelentkező gyanús jelenségek hiányában pedig a vírusvédelmi cégek rendszereibe sem érkeznek róluk riasztások.
Továbbítja a hívást, ellopja az üzenetet

Marosi Attila egyébként a FinSpy androidos kémmoduljának két évvel ezelőtti változatát tudta kivesézni a kiszivárgott fájlokból. Ennek során kiderítette, hogy a kártevőt manuálisan kell telepíteni a megfigyelni kívánt készülékre: ez történhet például úgy, hogy egy játéknak álcázott app telepítésére veszik rá a felhasználót, de úgy is, hogy valaki manuálisan feltelepíti azt a készülékre.

A kémprogramot előzetesen mindig bekonfigurálják a megfigyelési feladatra, így például megadható, hogy ha a készülékről tárcsáznak, akkor titokban ne csak hagyományos, hanem konferenciahívás épüljön fel, amelyben a harmadik fél a megfigyelést végző hatóság operátora. Lekérhetők az SMS-ek, e-mailek, bármilyen telefonon lévő fájl. A kémprogram számára beállítható az is, hogy csak wifin vagy mobilneten kommunikáljon, illetve mit tegyen, ha kezd megtelni a telefon memóriája, vagy merülőben van az akkumulátor. Ez utóbbi két esetben például érdemes ideiglenesen rejtőzködő módba kapcsolnia. Beállítható az is, hogy ha a felhasználó egy adott helyszínre ér, automatikusan küldjön jelentést róla a megfigyelőknek.

Egy ábra a FinFisher WikiLeaksre szivárgott tájékoztatófüzetéből a rendszer működéséről
Forrás: WikiLeaks



A FinSpy ugyanolyan szolgáltatásként fut az Androidon, mint mondjuk a telefonkönyvet előhívó alkalmazás, és SMS-ekkel lehet neki távolból parancsokat adni. A megfelelően formázott üzenetek érkezését az aktív kémprogram elrejti, így sem a készülék kijelzője, sem a hangszóró nem aktiválódik. A magyar kutató arra is rájött, hogy a FinSpy esetében a telefon IMEI-számát is ismerni kell ahhoz, hogy parancsokat küldhessünk rá - ez egy wifihálózat forgalmi elemzésével is ellopható a kémprogramtól - az üzenetek titkosításához használt gyenge titkosítást pedig néhány perc alatt ki lehet játszani.
Nem tudni, épp ki hallgat le

Ez azért probléma, mert Marosi Attila azt is bemutatta, hogy ha valakinek a telefonján aktív a FinSpy, akkor ahhoz nemcsak mondjuk a hatóságok, hanem egy harmadik fél - akár bűnözők - is hozzáférhetnek.

A Hacktivityn a szakértő bemutatta, hogy a kémprogram gyenge védelme miatt miként lehetséges eltéríteni a FinSpy androidos változatát: az eredeti megfigyelőktől átvéve az irányítást végül saját maga számára kért le adatokat egy táblagépről. A Sophos biztonsági szakértője arra is rájött, hogy milyen SMS-t kell küldeni egy androidos telefonra ahhoz, hogy leellenőrizhessük, aktív-e rajta a FinSpy, vagy sem: ha a telefon a beérkező speciális üzenetet nem jeleníti meg, akkor a kémprogram aktív, ha viszont megjelenik a kódsor, akkor a telefonon nincs rajta a szoftver.
Nem ez a kémprogramok királya

Miután Marosi Attila visszafejtette az androidos FinSpy működését, a Sophos vírusvédelmi megoldása már képes detektálni a kémprogramot. Mivel a FinSpy működési elve ismertté vált, valószínűleg teljesen az alapoktól újra kell fejleszteni a technológiát. A szakember elmagyarázta, hogy tudomása szerint a FinSpy nemcsak Androidra, de többek közt Windows CE-re és BlackBerry telefonokra, illetve a számítógépes Windowsra is elkészült. Más kémprogramokkal Windows Phone, Mac OS X vagy iOS rendszerek is megfigyelhetők, hiszen ezekben is léteznek különböző biztonsági rések.

http://www.origo.hu/techbazis/20141010-mire-kepes-az-allami-kemprogram.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövérnél, Kósánál és Kubatovnál is feljelentették az érdi p
  2014-10-10 18:30:00, péntek
 
 
Kövérnél, Kósánál és Kubatovnál is feljelentették az érdi polgármestert
Spirk József
2014. 10. 10. 13:35

Minden elképzelhető Fidesz-fórumon, valamint a rendőrségen és az ügyészségen is feljelentették T. Mészáros Andrást, Érd fideszes polgármesterét, mert irigylésre méltóan jó pénzt kasszírozott néhány előnytelen fekvésű földdarab eladásából. A nagylelkű vevő minden esetben ugyanaz a személy volt, ezért a környék más tulajdonosai is megkeresték, hogy hasonló módon, a piaci ár sokszorosáért vegye meg saját birtokaikat. Kiderült, hogy a vevőnek fogalma sem volt, milyen területek kerültek a nevére. A feljelentők pénzmosásra gyanakodtak, a feljelentéseket azonban elutasították.

,,Miközben a mostoha piaci körülmények között családok tízezrei próbálnak szabadulni mára jelentős értékvesztést elszenvedett ingatlanjaiktól, vannak, akik jó érzékkel dobják piacra tulajdonukat. Mi mással lehetne magyarázni, hogy T. Mészáros András, Érd polgármestere elsőre értéktelennek tűnő, osztatlan közös tulajdonú földrészleteket adott el, a jelek szerint magasan a mások által elérhető piaci ár felett..."

D SOS20110927054
T. Mészáros András
Fotó: Soós Lajos

Érd korábbi polgármestere szerdán blogot indított a jelenlegi érdi városvezető földeladásairól. Harmat Béla természetesen nem utódja, T. Mészáros András jó piaci érzékével magyarázza sikeres földügyleteit. Az ironikusnak szánt ajánló után ott sorakozik számos fel- és bejelentés, amelyekkel kormánypárti politikusok és nyomozó hatóságok figyelmét igyekezett ráterelni a polgármester sikereire.
Másnak nem jött össze

Harmat elmondása szerint Érd környékén a 90-es években sokan szereztek - főként kárpótlási jegyek felhasználásával - kisebb-nagyobb földterületeket. Ezek jó része szántó vagy művelésen kívüli, értéktelen telek volt, amelyek ráadásul osztatlan közös tulajdonba kerültek. Az utóbbi két évtizedben nem sokat lehetett velük kezdeni. Kivéve T. Mészáros Andrást.


A polgármester az eladott, két hektárnál kisebb összméretű ingatlanokért több mint 50 millió forintot kapott, ami Harmat szerint a valós érték több mint tízszerese.

Harmat Béla a rendőrségen és a budaörsi járási ügyészségen is feljelentette pénzmosás gyanújával korábbi munkatársát, azt állítva, hogy a földeladás valójában tisztázatlan jövedelmekből származó pénzek legalizálására szolgált. A volt polgármester szerint ezt bizonyítja, hogy a vevő, aki csak és kizárólag T. Mészáros szanaszét elhelyezkedő ingatlanait vásárolta fel, valójában nem is tudta hol és milyen területeket vesz.

A kiugróan magas vételi árak miatt ugyanis a telkek tulajdonostársai felkeresték a vevőt, hogy próbaképpen ők is felajánlják saját földjeiket. Harmat szerint a személyes találkozón bebizonyosodott, hogy a földvásárló lényegében egy ügyvéd megbízásából írta alá az adásvételi szerződéseket, és esze ágában sincs mástól további földeket venni.

A történetet az LMP is felkapta. Sallai R. Benedek a parlamentben szólalt fel a gyanús földügylet miatt.
Önmagában nem bűncselekmény

A hatóságok szerint azonban önmagában abból, hogy a bejelentő véleménye szerint értékaránytalan és nem valós a szerződésekben feltüntetett vételár, nem vonható le az a következtetés, hogy T. Mészárosék bűncselekményt követtek el. Ezért bűncselekmény hiányában elutasították a feljelentést. A Fidesz különféle vezetőinek, Kósa Lajos alelnöknek, Kövér László választmányi elnöknek, Kubatov Gábor pártigazgatónak és Aradszki András területileg illetékes országgyűlési képviselőnek küldött levelek pedig megválaszolatlanok maradtak.

Az Index megkereste T. Mészáros Andrást, hogy ő hogyan látja az elmúlt időszakban kötött üzleteit. A polgármester sajtófőnökén keresztül annyit közölt, hogy Harmat weboldalán számos dokumentum olvasható, ezek között szerepelnek egyebek mellett a Pest Megyei Főügyészségnek, a Budaörsi Járási Ügyészségnek, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak a feljelentéssel kapcsolatos elutasító határozatai, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a hatóságok nem találtak bűncselekmény gyanúját megalapozó momentumot.

A polgármester határozott véleménye, hogy Harmat Béla volt polgármesternek ezzel a több évvel ezelőtti és több hatóság által is vizsgált üggyel kapcsolatos akciója az önkormányzati választás előtt szimpla politikai sárdobálás.


http://index.hu/belfold/2014/10/10/kovernel_kosanal_es_kubatovnal_is_feljelentett ek_az_erdi_polgarmestert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ébresztő Orbán Viktor és holdudvara!!!
  2014-10-10 17:45:23, péntek
 
  Ébresztő Orbán Viktor és holdudvara!!!


Posted on 2014/10/09 by Nifadmin

levél

Az idős és bölcs rendszerváltóknak súlyosan megrendült a bizalmuk a miniszterelnökben. A Magyar Justitia Bizottság tagja és egyik alapítója Péteri Attila Árpád, az alábbi levelében ezzel szembesíti Orbán Viktort. Olvasván a levelet, nem hisszük, hogy annak igazságtartalma különösebben megrendítené a miniszterelnököt, hiszen a médiában rendszerint megnyilvánuló betonos magabiztossága oly magasságokba emelkedett, mely az ebben a levélben megírtakat kicsiny valószínűséggel képezné le politikájának narancsködös palettájára. Sajnos már attól is tartanunk kell, hogy a válasz is elmarad, vagy ha lesz is, olyan maszatos tartalommal bír majd, amivel a kötelesség le lesz tudva, mi pedig valamennyien ismét csak legyinthetünk rá egy jó nagyot.

Orbán Viktor miniszterelnök részére

Kedves Viktor!

Egy szavadat nem hisszük el többé, /mi, akik háttéremberekként benne voltunk anno, az élet sűrűjében, a Nemzet Házában/, amíg le nem vezénylitek -tisztességgel- az elsikkasztott rendszerváltozást! Továbbá, amíg nem tartjátok be a 2010-es kampányígéreteiteket, nem tisztázzátok le az ügynöktörvényt, amíg nem lesz felelősségre vonás, elszámoltatás, amíg nem hagyjátok abba a szemforgató, kettős mércés politizálást, ráadásul, amíg Lázár a helyén maradhat, katasztrofális baklövéséért, Z.G. kinevezésével. Mindaddig ne ígérgessetek semmit, mert már félig elvesztettétek a hiteleteket. Becsaptátok a választópolgárokat, akiknek a hatalmat, a gondtalan jóléteteket köszönhetitek, immáron 24 éve! Gyakorlatilag a félmunkáitokért! Nem errűl vót szó '89-ben, a Hősök terei nyár eleji melegben, /magam is ott voltam/, amikor elmondtad a mára már teljesen kiüresedett beszédedet! Légy szíves sürgősen nézz a tükörbe.

Első kormányzásotok beindulása előtt, a T. Ház félemeleti folyosóján, eskütételetek előtt nem sokkal, személyesen tájékoztattalak a titkárságotokon pár órával korábban leadott politikai végrendeletről! Csúcs László -későbbi megbízott Rádió elnök- a tanúm, aki mellettem állt, amikor utánad szaladtam! /Azon anyagról van szó, amit egy prominens /két VH közt működő/ magyar diplomata adott át részemre, megőrzés céljából, hogy juttassam el Hozzád, ha valaha komoly pozícióba kerülsz. (Megtettem).

1998 óta elmúlt 16 esztendő és a kulcskérdésekre máig nem adtátok meg a választ, az útmutatásból, nem sokat valósítottatok meg belőle! Csupán egy sablonválasz érkezett Tőled, amellyel semmire nem mentünk. /Csatolom/. Pedig 2000 őszén is figyelmeztettelek az ,,Orbán Fórum" c. írásommal. Vigyázzatok, mert idővel nagy baj lesz, ha nem cselekedtek a történelmi igazságosság jegyében!. /Ezt is csatolom/.

Ébresztő Barátom! Nagy böjtje lesz ennek az egyik kezemmel adok, a másikkal dupla annyit elveszek politikátoknak! Utolsó, jóindulatú, élettapasztalatokon alapuló -összefoglaló- tanácsom e pár mondat a részetekre, a magatokba szállás elindítása érdekében! A magyar NÉP többet érdemel, a mára kialakult közállapotainknál!

Munkára föl, még marad 3 és fél évetek a valódi rendcsináláshoz!!!

Megfogadjátok-é vagy nem e régóta aktuális közös /az MJB-Magyar Justitia Bizottság által is közzétett/ észrevételezéseinket, a lelkiismeretetekre bízatik!/?/

Ha még maradt belőle a tarsolyotokban, vésztartalékként?

Isten óvja Magyarországot!

Ne kényszerítsetek rá bennünket, hogy azt kelljen leírnunk, kimondanunk a közeli- és /hozzáállásotok milyenségétől függően/, a távoli jövőben: TŐLETEK IS! L

-PAÁ-

ÍME:

,,Dodi" Bá' végrendelete

Egy volt - első ciklusbeli - háttérember emlékeztetője a jelenlegi

miniszterelnöknek

Orbán-Péteri /1998/ Válasz O.V. nevében, Titkárságáról. /Lásd: csatolva is!/

Orbán Fórum /2000 szeptembere/. Figyelmeztetőm, a Fidesz kormányzási ciklus félidejében!

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/01/26/kerdesek-multbol-orban-viktorhoz/

Orbán Viktor válasza 1998-ban

https://internetfigyelo.files.wordpress.com/2014/10/orbc3a1n-pc3a9teri-1998.jpg?w =468&h=653

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/10/09/ebreszto-orban-viktor-es-holdudva ra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Norbika szerint az a király, aki belülről megtapogatta a bör
  2014-10-10 12:01:22, péntek
 
  Norbika szerint az a király, aki belülről megtapogatta a börtön falát
2014. október 10. 10:42
Hunhír.info


Két hétig sem élvezhette a szabadságot egy 19 éves tiszakécskei fiatal. Tizenhárom nappal szabadulása után újra visszakerült a börtönbe. N. Norbert király akart lenni a barátai előtt, és szerinte az a királyság mércéje, hogy valaki megtapogatta-e már belülről a börtön falát - írja a férfiról a Zsaru magazin. Osztolykán Ágnes cigány értelmiségi előtt biztosan ismeretlen ez a jelenség.

Norbert először idén februárban került rács mögé. Sok volt a férfi rovásán: birkalopás, orvvadászat, állatkínzás - négy őzet fojtott le hurokkal - és több tanya feltörése miatt került előzetes letartóztatásba. Az alacsony termetű férfi a betörésekhez rendszerint sámlit használt, csak így érte el az épületek ablakait. Szeptember 13-ra a rendőrség befejezte ellene a nyomozást, így a bíróság kiengedte börtönből. Norbert azonban nem bírt magával, egy héttel a szabadulása után betört egy tiszakécskei tanyára, ahonnan fémtárgyakat lopott el, majd felgyújtotta az ingatlant. A sámlis férfi mielőtt a gyufát dobott volna a házra, felírta testvére nevét a falra - így akarta félrevezetni a rendőrséget.

A fifikás fiatalember a rendőrségi gyanú szerint ugyanazon a napon elkötött egy autót, azzal rodeózott a földúton, majd amikor elunta a furikázást intellektuálisabb elfoglaltság után nézett. Betört egy boltba, ahonnan keresztrejtvényújságokat lopott el. Norbert be akart törni egy dohányboltba is, ám a makacs ajtó útját állta. Dühében megrugdosta a bejáratot, ezt rögzítette is néhány kamera. Napokig emésztette magát a történteken, majd szeptember 24-én elhatározta: bosszút áll az ajtón. Visszatért a belvárosi üzlethez, benzinnel lelocsolta az ajtót és meggyújtotta. A térfigyelő kamerák persze ezt is rögzítették, a képeken látszik a férfi arca és az is, hogy ügyetlenül a cipőjére is juttatott a benzinből, ami lángra is kapott. Ettől annyira megrémült, hogy futásnak eredt. Menekülés közben viszont elhagyott egy, a saját nevére kiállított bizonylatot, amit a méhtelepen kapott, amikor eladta a tanyabetörésből származó fémet...

A városőrség tagjai és a rendőrök pár perc alatt eloltották a dohánybolt lángoló ajtaját. N. Norbertet másnap elfogták szülei tiszakécskei lakásában. A férfi mindent beismert. Kétrendbeli betöréses lopással, lopási kísérlettel, jármű önkényes elvételével, és rongálással gyanúsítják, de lehet, hogy még közveszély-okozás miatt is felelnie kell. N. Norbert szeptember 26-a óta újra előzetesben van.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79058
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korlátozta áramexportját Ukrajna - a szénbányák több mint fe
  2014-10-10 11:50:06, péntek
 
  2014-10-10. 09:40

Korlátozta áramexportját Ukrajna - a szénbányák több mint fele a szakadárok által ellenőrzött területeken található


Ukrajna kénytelen volt teljesen leállítani az áramexportot Fehéroroszországba és 50 százalékkal csökkenteni a szállításokat a Krímbe - jelentette be Jurij Prodan ukrán energetikai és szénipari miniszter csütörtökön a késő esti órákban. A miniszter megemlítette, hogy Európába is kevesebb áramot exportálnak, de erről pontos adatot nem közölt. Ukrajnának egyre több gondot okoz az áramhiány amiatt, hogy az orosz szakadárok által ellenőrzött területeken leálltak a bányák, ezért nem jut elég szén az erőművekbe. Jurij Prodan emlékeztetett arra, hogy Ukrajna 155 szénbányájából 83 a szakadárok által ellenőrzött területeken található, 7 bánya pedig teljesen megsemmisült. A Kijev ellenőrzése alatt álló bányák az erőművek igényének csak 70 százalékát képesek fedezni - mondta. A kialakult helyzetre tekintettel úgy döntött a kormány, hogy átmenetileg maximálisra emeli az atomerőművek kihasználtságát - mondta az ukrán miniszter. Jurij Prodan hozzátette: a szükséges szén importjához 115 millió dollárra lesz szükség. Ukrajna, amely Európa második legnagyobb széntermelője, most arra kényszerül, hogy külföldről, valószínűleg Dél-Afrikából szerezzen be szenet a hazai kitermelésnél drágábban. Ukrajna fedezte eddig az Oroszország által márciusban visszacsatolt Krím áramfogyasztásának 80 százalékát. (MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/134236/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorstalanok közt: az általa soha meg nem élt "náci megszállá
  2014-10-10 11:48:12, péntek
 
  2014-10-10. 11:30

Sorstalanok közt: az általa soha meg nem élt "náci megszállásról" írogató franciaországi zsidó kapta az irodalmi Nobel-díjat


Patrick Modiano "francia" írónak ítélte oda a 2014. évi irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön Stockholmban jelentette be döntését. A testület indoklása szerint a 69 éves írót az "emlékezés művészetéért" tüntették ki, amellyel megidézte a legfelfoghatatlanabb emberi sorsokat és feltárta a "náci" megszállás mindennapjait. Patrick Modiano, egy világháború után született túlélő Patrick Modiano 1945. július 30-án született Párizs Boulogne-Billancourt nevű külvárosában. Apja olasz zsidó üzletember volt, anyja belga származású színésznő. Volt egy fivére, Rudy, ő azonban 10 éves korában meghalt. Középiskolai tanulmányait a Lycée Henri-IV nevű intézményben, Párizs egyik legerősebb gimnáziumában végezte, geometriatanára Raymond Queneau író, a Zazie a metrón szerzője volt, aki döntő szerepet játszott abban, hogy író lett belőle. Első regénye már 1968-ban megjelent La place de l'étoile címmel, és nagy visszhangot keltett. 1982-ig testvérének ajánlotta műveit. Patrick Modiano munkái tömörségükről és filozófiai mélységükről ismertek - áradozik a Kultúrpart, így folytatva: múltról és jelenről, emlékezésről és feledésről, identitásról és bűnösségről szóló, mélyen emberinek tartott elbeszéléseivel számos olvasót szólított meg és tett rajongójává. Könyveiben - amelyek közül több magyarul is megjelent, például A kis Bizsu, a Sötét boltok utcája és a Dora Bruder - gyakran ír Párizsról, a francia főváros már-már önálló szereplőnek tekinthető műveiben. Írásaihoz családja történetéből és a német megszállás alatti eseményekből (vö.: túlélőnk a világháború után született - a szerk.), valamint interjúkból, újságcikkekből is merít. Előfordul, hogy egy-egy szereplője több történetben is feltűnik, mint ahogy az is, hogy korábbi epizódokat jobban kibont későbbi műveiben, amelyeket Párizs és a történelem kapcsol össze. Gyerekkönyveket és filmforgatókönyveket is ír, Louis Malle rendezővel közösen játékfilmet is készített Franciaország német megszállásáról Lacombe Lucien címmel. Patrick Modiano munkáját Franciaországban is számos kitüntetéssel jutalmazták. 1968-ban megkapta a Roger Nimier-díjat, 1972-ben a Francia Akadémia Nagydíját, 1978-ban pedig a Goncourt-díjat is. Francia írók közül legutóbb - 2008-ban - Jean-Marie Gustave Le Clézio részesült irodalmi Nobel-díjban, amely mellé 8 millió svéd korona (272 millió forint) is jár. A díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják.


(Kultúrpart korrigálva)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/134241/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar kor- illetve körkép: A választások utáni kilátások...
  2014-10-10 11:16:54, péntek
 
  Magyar kor- illetve körkép: A választások utáni kilátások...
2014. október 09. - 21:50




A kétharmad már tavaly tisztában volt azzal, hogy az idei választási év, így már akkor átírták az államháztartási törvényt: szeptember 30. helyett október 15-ére tették a költségvetés parlament elé terjesztésének határidejét. Vélhetőleg azonban megfeledkeztek arról, hogy a teljes nyilvánosság előtt még a Költségvetési Tanácsnak is meg kell ismernie a tervezetet, ez pedig a számok kiszivárgásának veszélyével járhat. Így aztán hamarjában még két hetet hozzátoldottak a határidőhöz, így október 31. lett a végső benyújtási határidő. Jóval az önkormányzati választások után. (Emlékezetes: 2006-ben Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Veres János pénzügyminisztert bűncselekmény elkövetésével vádolta a Fidesz, amiért csak az országgyűlési választások után hozták nyilvánosságra a költségvetést érintő adatokat.) Már önmagában a titkolózás is azt sejteti: a kormányzati boszorkánykonyhában olyan elképzelések forrtak ki, amelyek népszerűség-vesztést jelenthetnek a Fidesz számára. Ezek pontos mibenlétét mindeddig homály fedi - annyi azonban már kiszivárgott a sajtóban: Orbán Viktor türelmetlenül várja a választás lezárultát, hogy belevághasson a csak kevesek által ismert reformjaiba. Varga Mihály gazdasági miniszter elejtett mondataiból azonban kirajzolódik egyfajta kép a jövőt illetően.

A gazdasági miniszter több ízben is megerősítette az elmúlt hetekben azt, amit egyébként a - kevés nyilvánosságot kapó - tavaszi konvergencia-jelentésben már megírt Brüsszelnek: három év alatt a GDP 5,5 százalékával tervezik csökkenteni az állam újraelosztó szerepét. Ez nominálisan 1700 milliárd forintos kiadás-csökkentést jelent a központi költségvetés részéről. Varga utóbb többször kijelentette: nem megszorításokról beszélt, hiszen a megfelelő ütemű gazdasági növekedéssel és a költségvetési kiadások féken tartásával a meghatározott cél adóemelés és kiadáscsökkentés nélkül is megvalósítható. E kijelentés azonban inkább a választási kampány részének tekinthető, hisz oly mértékű gazdasági élénkülést feltételez, amelyet ma - a kormányon kívül - senki nem tart valószínűnek Magyarországgal kapcsolatban.

Azonban, ha Varga számításai mégis igazolódnának (vagyis a következő három évben stabilan 3 százalék fölött lenne a GDP-növekmény), egyéb tényezők okán mégsem beszélhetünk sétagaloppról. Amit bizonyosan tudunk a jövő évi költségvetésről: emelkedik a honvédelemre szánt kiadás, miként a kétgyermekes családok adókedvezménye is. Utóbbi nagyságrendileg csak 55 milliárd forintnyi plusz terhet jelent majd a költségvetésben, míg a NATO-nak tett orbáni ígéret forintosításával továbbra is adós a kabinet - azonban a legóvatosabb becslések szerint is legalább 150 milliárddal emelkednek a katonai kiadásokat.

Módosulnak az adótörvények is januártól,

- bár sem az irány, sem a mérték nem biztos még. A jövőre esedékes devizahiteleseknek járó banki visszafizetések okán elképzelhető - ahogy erről kormánypárti politikusok már érintőlegesen beszéltek -, hogy csökkentenék a szektort sújtó adók (banki különadó, tranzakciós adó) mértékét. Ez hiányként jelenne meg a költségvetésben, amit bizonyosan nem tudna pótolni a reklámadó tervezett emelése sem. Utóbbi annyira elhanyagolható tétel lenne (most 9-10 milliárdot vár ebből a forrásból az állam), hogy egyértelműen politikai indítékai lehetnek csupán a sarc feljebb srófolásának, gazdasági semmiképp.

Egyes sajtóhírek szerint Orbán Viktor visszatáncolni látszik korábban elszántan hangoztatott elvéből, miszerint:

- az egészség nem üzlet! (Nem ez lenne az első Fidesz-szlogen, amit felad a kormányfő.) A központi költségvetés kiadásainak csökkentése érdekében az eddiginél jóval nagyobb mértékben vonhatja be az egészségbiztosításba és a népegészségügyi szolgáltatások nyújtásába a magántőkét miniszterelnök. Az elképzelések részleteit még nem ismerjük, annyit azonban meg kell jegyeznünk: ez az irány (bár támogatható), éppen ellentétes a kabinet eddigi, államosító törekvéseivel és sokkal inkább a liberális demokráciák piacpártiságára hajaz, semmit Orbán mostani hittételeire.

A költségvetési hiány 3 százalék alatt tartása továbbra is fontos célkitűzése a kabinetnek, így abban biztosak lehetünk, hogy ehhez most is ragaszkodni fog az Orbán-Varga tandem. Mindebből azonban a legoptimistább forgatókönyv szerint is az következik, hogy a költségvetés kiadási oldala még az alacsony infláció (jövőre 2 százalékos pénzromlási ütemet vár a jegybank) szintjével sem emelkedik majd - ez pedig az idei kiadások szinten tartása mellett mégis csak megszorítást eredményez. Amennyiben az oktatás, a szociális szféra, az egészségügy, a közigazgatás (és még hosszan sorolhatnánk a költségvetés egyes részterületeit) épp annyi pénzt kap, amennyiből idén gazdálkodott, az a valóságban legalább 2 százalékos csökkenést jelent az adott szektor költségvetési során. Mégpedig a legrosszabb fűnyíró-elv módszer alkalmazásával, vagyis nem az alacsony hatékonysággal működő állami pénznyelőket "javítaná meg" a kabinet, így javítva az adóforintok felhasználásán, hanem minden szereplőt egyenlő mértékben, hatékonyságtól függetlenül büntetne. Ez a módszer már teljes mértékben illeszkedik a kormány elmúlt négy éves tevékenységéhez...



Bíró Dalma összeállítása - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/10/09/magyar-kor-illetve-korkep-valasztasok-utani-kil atasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.