|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2014-10-11 22:36:29, szombat
|
|
|
SZÜLEIM SÍRJÁNÁL
Garai Katalin verse
Némán állok sírotoknál,
Édesanyám és Apám,
fájdalmamban nem sírok,
könnyem sincs már talán.
Rideg hantok takarnak el
könnyező szemeim elől,
az érzelem utat talál,
utat mindenfelől,
szeretetem nagy ereje
áttör a hantokon,
életet kelt a melege,
s mosolyt fakaszt az ajkamon.
Gondolkodva elmerengek
a múlt emlékein,
a fájdalmamban is
boldogságot érzek,
bűbájos képein.
A legjobb szülők voltatok,
szorgalmasak, gondoskodók,
küzdöttetek érettem,
szeretetről áradozott
örökké a szívetek,
ajkatokról tiszta méz folyt,
tiszta, mint a lelketek.
A javamat akartátok,
ez volt a legfőbb gondotok,
a mennyország örök haza
ahova vágyódtatok...
itt pihentek egymás mellett,
álmotok örök és mély,
sírotokban a feltámadás
örök reménye él,
szívem és lelkem hála virágát
sírotokra el ültetem, hogy
elhintse illatát,
ima száll az ajkaimról,
égbe szállva kér kegyet,
aludjatok csak tovább,
álmodjatok szépet,
szendergéseteknek majd odafent
angyal szó vet véget...
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyász |
|
|
|
|
|
2014-10-11 18:33:31, szombat
|
|
|
Tészta:
45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
1 evőkanál tejföl
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
Hab:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. Mindhárom lapot közepes méretű (kb. 22 × 34 cm) tepsiben 180°C-on kisütöm. Az alsó lap világos lesz, erre lekvárt kenek, majd ráhelyezem a barna lapot, és erre simítom rá a krémet.
A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Erre jön a világos lap, majd a gőz felett felvert cukros tojásfehérjehab. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítem.
Badics Károlyné receptje.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2014-10-11 18:15:50, szombat
|
|
|
Gulyás Barbara:Ha
Ha a szívem egy térkép lenne,felfedezhetnéd benne álmaim.
Ha a lelkem egy könyv lenne,elolvashatnád gondolataim.
Ha a szemem csillag lenne, kívánhatnál egyet lehulltakór.
Ha a szám egy rózsa lenne, lecsókolhatnád mosolyom.
Ha a hangom a szél lenne, hallgathatnád, mit suttogok az éjbe.
Ha a hajam a napsugár lenne, érezhetnéd bőrödön melegét.
Ha az érintésem hó lenne, egybeolvadhatnál énemmel.
Ha a múltam egy regény, te megismerheted az egészet.
Ha a jelenem egy notesz ,írhatnád benne a fejezeteket.
Ha a jövőm egy tükör, tőled függne, darabokra mikor töröd.
|
|
|
0 komment
, kategória: VERSEK |
|
|
|
|
|
2014-10-11 12:00:14, szombat
|
|
|
Ha szőlő, akkor először mindenkinek a bor, vagy a törkölypálinka jut eszébe. Pedig a szőlőpálinkák a választott szőlők sokszínűsége miatt rendkívül változatosak lehetnek.
Mi a Balaton-felvidék napsütötte, dimbes-dombos lankáiról származó igazi, minőségi Magyar szőlőszemekből, az Irsai Olivérből készítjük.
A szőlő muskotályos illata, lágy, friss, lendületes ízvilága jellemzi párlatunkat, hogy kóstolásakor a gyümölcsös íze a legnagyobb élményt nyújthassa.
|
|
|
0 komment
, kategória: Szüret |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
451 db bejegyzés |
e év: |
5415 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2671
- e Hét: 19419
- e Hónap: 38392
- e Év: 267329
|
|
|