Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Csak holnap tudjuk meg mire szavaztunk
  2014-10-13 18:45:18, hétfő
 
  Csak holnap tudjuk meg mire szavaztunk

Nem a véletlen egybeesések szerencsétlen összjátéka, hogy csak az önkormányzati választást követően ismerheti meg az ország a jövő évi költségvetést és Orbán Viktor miniszterelnök elképzeléseit arról, mihez kezd a második kétharmados felhatalmazással.

Az önkormányzati választás legfőbb kormányzati üzenete: minden település szavazzon a fideszes jelöltekre, különben nem kap pénzt a következő ciklusban a terület fejlesztésekre. Általában burkoltan fogalmazta ezt meg a legtöbb jelölt, miként Orbán Viktor is, aki azt mondta: ott várhatóak milliárdos beruházások, ahol a kormány együtt tud működni a polgármesterrel és a képviselőtestülettel. Márpedig ellenzékiekkel elképzelhetetlen az együttműködés - a kétharmad számára.

Ennek ellenére azt ma, vagyis a választások napján még senki nem tudja, milyen fejlesztésekben is gondolkodik a kabinet a következő három, de akár csak a jövő évben. Törvénymódosítás kezeskedett erről: inkább saját, tavalyi törvényét is felülírta a két kormánypárt, csak nehogy kiszivárogjon a következő költségvetés tervezete.
Miként Orbán Viktor sem beszélt sehol nyilvánosan harmadik ciklusának, sajtóhírek szerint igencsak nagyratörő terveiről.

Sokat azonban nem kell várnunk az elképzelések megismerésére. Orbán már a holnapi, parlamenti ülésnapon szót kér napirend előtt - és várhatóan az újabb kormánypárti győzelem adta legitimációra hivatkozva - legalább nagyvonalakban vázolja majd elképzeléseit az előttünk álló, választási kampányoktól mentes három évre.

Ami bizonyosan tudható: a kabinet a jelenlegi, régiós csúcsokat jelentő, a GDP 50,6 százalékát kitevő állami újraelosztás szintjét le akarja csökkenteni három esztendő alatt 45 százalékra. Az ambíciózus tervhez Varga Mihály gazdasági miniszter szerint elegendő a GDP-élénkülés kiemelkedő ütemét tartani - ám a jelenleg valóban magas növekedési szám jövőre már meg sem közelíti az ideit. Így a terv megvalósítása drasztikus kiadás-csökkentés nélkül elképzelhetetlen. Ez azonban nem jelent automatikusan megszorítást - az állami költések sok területen (nyugdíj, egészségügy, oktatás) csökkenthetőek lennének a magántőke bevonásával is.

Információnk szerint a holnap este kezdődő, két napos, kihelyezett kormányülésen elsősorban az egészségügyi ágazat átalakítása kerül szóba. Úgy tudni, a hivatalos kormányzati indoklás szerint a magyar egészségügy nem tud lépést tartani az orvostechnikai fejlődéssel magántőke bevonása nélkül. Ez az álláspont pont az ellentéte Orbán korábbi jelmondatával, miszerint "az egészség nem üzlet", azonban éppen egybe vág az amúgy liberális demokráciákként leírható, nyugati államok felfogásával. Részletek azonban, mint annyi más kérdésben, ebben sem ismertek - még.

Szerző: trencséni

http://sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/129873/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2014 – Amikor Magyarország feladta
  2014-10-13 18:42:53, hétfő
 
  2014 - Amikor Magyarország feladta

szerző
Dercsényi Dávid
publikálva
2014. okt. 13., 11:30



Kész, lehúzhatjuk a rolót, ennyi volt, a Magyar Köztársaság technikai okok miatt bizonytalan ideig zárva. Holnap garázsvásár.

2010-et még meg lehetett érteni, bár sosem volt tiszta, ha egy demokratikus politikai rendszerű, alapvetően konszenzuskereső törvényi rendszerrel (kétharmados törvények) megáldott-megvert piacgazdaság nem működik jól (bizonyos hatalmi ellensúlyok nem elég erősek, a kormányzó párt korrupt, az állam diszfunkcionális), akkor miért az a válaszunk, hogy nosza, jöjjön egy párt, kapjon kétharmadot, aztán oldja meg a gondjainkat. De jó, vegyük ezt szokásos túlzó magyar reakciónak, átrobbanunk a ló túlsó, narancssárga oldalára.
Kis magyar aktualitás

Kis magyar aktualitás

Fotók: Sióréti Gábor

Aztán jön négy év Fidesz-kormányzás. A társadalom kitart, jóllehet számottevően nem javul a gazdasági helyzet, sőt. A szegények száma nő, a gazdaság a regionális versenytársakhoz képest kevésbé bővül, a munkanélküliek száma a közmunkásokat nem számítva stagnál vagy nő, beruházások nincsenek, a különadók miatt a bankok nem hiteleznek, a közműveknek a rezsicsökkentés miatt nem futja állagfenntartó munkákra, az atomerőmű több ezermilliárdos döntése előzetes hatástanulmányok és egy maroknyi ember döntése nyomán dől el, a gáztározókat kulcsinformációk ismerete, alkudozás nélkül vesszük meg, az oktatás államosítása kudarc, az egészségügyből egyre több pénz hiányzik, magánnyugdíj-pénztári vagyon elköltve, az államadósság nem mozdul, az oligarchák minisztert adnak, és nemhogy talicskával, de futószalagon viszik ki a pénzt az államból, a közmédia veri a 60-as évek propaganda-híradóit, a civil szervezetek megfélemlítése megindul, illiberális állam beélesítve.

Erre a magyar társadalom a homlokára csap, és három választáson kifejezi akaratát: még, még, még, ennyi nem elég.

A bál szépei

2014-ben már nincs elmúltnyócév, már csak hit van és cinizmus. A hívők úgy érvelnek, hát fogadjuk el, hogy Orbán jót akar az országnak, legyőzi az ellenségeket, és nemsokára elhozza a földi Paradicsomot. Köztársaságban azonban ilyen nincs - az emberi hatalmi aspirációk ismeretében nem véletlenül kerülnek a rendszerbe a fékek és ellensúlyok. Ha egy ember jóindulatán múlik, hogy mi is lesz, akkor rég rossz. Orbánnak pedig nincs ellensúlya sem a pártján, sem a politikai rendszeren belül. Egyetlen ellenfele lenne, egy Simicska Lajos nevű pénzember, akit azonban senki, soha nem választott meg, és aki alapvetően abban érdekelt, hogy Orbán maradjon a helyén (csak most egy kicsit túlnyerte magát).
Magyarország 2014

Magyarország 2014



Van még a defetizmus, ami szerint bármit csinálunk, nem lesz jobb. Az ezt vallók aztán kedvük szerint vagy a Jobbikra szavaznak, vagy nem mennek el szavazni. Ők egy illúzióban élnek, mely szerint a politika békén hagy, ha te is békén hagyod őt. Egy frászt, a politika, azaz a hatalom inkább hasonlít a berúgott macsóra, aki a bál szépének halk ,,nem"-jeit bátorításnak, ,,talán"-nak éli meg, egyre horgad fel, babrál a slicce körül, aztán az áldozat már azon kapja magát, hogy a bárpultra lökik, és letépik a harisnyáját. Mindez köztudott.

Hány lépésre?

,,De hát nem volt kire szavazni", tárja szét a hon a kezét. Hát az ország rövidke demokratikus történetében nem az első eset lenne, hogy nem valakire, hanem valaki ellen szavazunk. És hát a korábbi ellenválasztásaink sem kedveztek a... hogy is mondjam, minden tekintetben kifogástalan jelölteknek. ,,Épp ez az, elegünk van a rossz választásokból" vonja fel (vagy össze) szemöldökét Magyarország. Ja, értem, akkor ezért álltál be olyan lelkesen és buzgón az újabb pártok és formációk mögé, ezért mentél ki elkeseredésedben és állhatatosságodban milliószámra tüntetni, kedves magyar társadalom. Ezért törődsz annyira nagyon magaddal.

Egy frászt, sőt lófrászt, kedves Magyarország, 2014-gyel leírtad magad, tunya vagy, mást hibáztatsz, hazudsz magadnak, sőt ártasz, csak azért, hogy ne rajtad legyen a felelősség. Nem viselkedsz felnőtt módjára - akkor ne panaszkodj, ha úgy bánnak veled, mint egy kiskorúval. A hatalom kérdése immár nem tartozik rád, feladtad, minden ízében áttestáltad egy szűk körnek, amely most már mindent barátok közt dönthet el. Nicht vor dem kind.

A békés politizálás pedig mostantól abban merül ki, hogy találgatjuk, a katonai felvonuláson ki hány lépésre áll a vezértől, és ez mire utalhat.

http://magyarnarancs.hu/valasztas2014/2014-amikor-magyarorszag-feladta-92132
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Jóskát megszavazzák” – A falu, ahol az as
  2014-10-13 18:36:58, hétfő
 
  ,,Jóskát megszavazzák" - A falu, ahol az asszonyverés elfogadott

szerző
Szlavkovits Rita
publikálva
2014. okt. 13., 17:00



A helyiek szerint újra polgármester lesz Balogh József, aki korábban elismerte, hogy súlyosan bántalmazta élettársát. De Fülöpházán ez nem bűn. Sőt! Itt dicsekszik, aki már verte a feleségét. A vak komondor időközben meghalt, de van új. Megszólal Terike és Józsi is.

,,Azt a komondort nem kellett volna behozni a történetbe, azzal lett elcseszve ez az egész. Ha csak simán megveri, beviszi a kórházba, aztán hazaviszi, akkor ki se derül" - így kommentálja a tavaly történteket a fülöpházi vendéglőben egy férfi. Természetesen a település polgármesteréről, a volt fideszes országgyűlési képviselő Balogh Józsefről, a vak komondorról és Terikéről kérdezzük a helyieket annak apropóján, hogy csütörtökön a Blikk megírta: Balogh ősszel ismét ringbe száll a polgármesteri posztért. Teszi ezt annak ellenére, hogy tavaly novemberben beismerő vallomást tett élettársa bántalmazása ügyében. A vallomás alapján Balogh 2013 áprilisában először négy-öt alkalommal ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta, és egyszer a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszonyt később kórházba kellett szállítani. Miután kijött, először úgy volt, hogy elköltözik Baloghtól, de később meggondolta magát.

Terike kiérdemelte

,,Én is elvertem az előző asszonyt, elvette a pénzem. Szerinted nem érdemelte meg?" - fordul felém a vendéglőben egy fiatalember. ,,A mostani feleségemet nem ütöttem meg, ő nem olyan, mint az első. Én tudom, mivel érdemelte ki Terike, de azt már nem mondom el" - hallgat el sejtelmesen.
A falu határa

A falu határa

Fotó: A szerző felvételei

Arra a kérdésre, hogy a feleségek mit szólnak az esethez, beszéltek-e annak idején otthon róla, jót nevetnek a fülöpházi férfiak, akik csak azzal a feltétellel beszélgettek a magyarnarancs.hu tudósítójával, ha nevüket nem említi, fényképet nem készít róluk, de még a diktafonjából is kiveszi az akut. Az egyik idősebb férfi megosztja, hogy ő nem kérdezi otthon a felesége véleményét semmiről. Egyszerűen nem kíváncsi rá. ,,Miért ne választanánk újra, ilyen minden családban előfordul. Nézzen szét a faluban, látni fogja, hogy szépül, épül. Ott a tésztaüzem, a kopasztó, a játszótér. Mindet a polgármesternek köszönhetjük. Régen volt 10 közmunkás, most meg 30" - mondja egy harmadik, aki már az őszi választás esélyeit latolgatja. Erre bólogatnak mind. Közben azért kiderül, hogy az egyikőjük alkalmazott volt a tanácsnál, később az önkormányzatnál. Most évek óta közmunkás, még ennek is örül, csupán három éve van a nyugdíjig. ,,Ne szólj szám, nem fáj a fejem" - mondja ő. A mellette ülő bólint, majd megtoldja az előtte szólót: ,,Tudja, errefelé ez a szokás. Nem kérünk a média hírveréséből! Minek csinálják a felhajtást? Nem lenne semmi, ha nem rohangálnának ide!" Szerintük nincs is riválisa Baloghnak. ,,Az a kecskeméti nő, akiről hírlik, hogy próbálkozna, költözzön a faluba! Jóskát először is mindenki megszavazta, hát most is meg fogja. Adott tésztát, tüzelőt meg krumplit a szegényeknek. Korábban soha nem volt ilyen. Jól szarban

Sima ügy

Balogh József nagy fölénnyel lett 2010-ben Fülöpháza polgármestere: amíg ő 358 szavazatot kapott, ellenfele, a független Pesti Józsefné csupán 187-et. Balogh mellett még négy képviselő kapott lehetőséget, hogy Fülöpházáért dolgozhasson: mindannyian a kormánypárt színeiben indultak.

hagyták a társai, mikor bajba került a verekedés miatt." Amikor megint erről kérdezem őket, a vállukat vonogatják, nem értik, hogy min vagyok fennakadva. Szerintük - ebben nagy az egyetértés - csak azért lett hír az egészből, mert képviselő volt Jóska.

,,Orbán Viktor nem tud a disznóságokról"

Ottjártunkkor Fülöpházán az utcák kihaltak. A Kecskeméttől 20 kilométernyire fekvő, 900 lelkes faluban, aki dolgozik, az napközben a városban van. Egy asszony a kertben az ágyásokat rendezi, nem kell hozzá sok, hogy rájöjjön, újságíró környékezi meg, de nem bánja, mert nincs kamera. Így, név nélkül szívesen beszél, de sokat nem tud mondani, három éve lakik itt. A történtekről keveset tud. ,,Ha Terikének jó, hát mit szóljak - mosolyog a középkorú nő. - Itt úgysem fog megtudni semmit, itt mindenki szivárvány." Látva értetlenkedésemet, magyarázza tovább: itt senki nem őszinte, még ő sem szokta meg. Egyébként úgy látja, hogy újra megválasztják Baloghot, mert a falu fejlődik, ,,rendben mennek a dolgok".
Balogh még a Parlamentben

Balogh még a parlamentben

Fotó: MTI

És a falu valóban rendezett, nincsenek roskadozó házak, gazos kertek. Néhány asszony siet az utcán, ki a postára, ki a boltba. Egy fiatalabb asszony szerint disznóság volt, hogy a polgármester eltángálta az élettársát, de ahogy mondja, neki teljesen mindegy, hogy ki a polgármester, ha hazaér, örül, hogy a családjával, gyerekeivel foglalkozhat. Arról hallott valamit, hogy esetleg egy kecskeméti tanárnő, aki korábban a faluban lakott, lehet Balogh kihívója, de az asszony szerint esélye sincs a mostani polgármesterrel szemben.

Még több Balogh

A polgármesterről szóló korábbi portrénkat itt olvashatja.

,,Itt mindenki fideszes. A szocik elvennének mindent, meg jól be is buktak már egyszer, a Jobbik meg nálunk nem kell. Jó az Orbán, ő nem tud a disznóságokról" - mondja az a fiatalember, akit Orbánnak hívnak, és erre büszke is. Kiderül, hogy 350 hektár földjéből, amin birkákat tartott, egy zsebkendőnyit sem kapott vissza. Volt is tüntetni a Kossuth téren, megy is még, hamarosan szerveznek megint a ,,hortobágyiak", ott a helye - magyarázza. Hogy mégis miért szavazott a Fideszre, azt azzal magyarázza, hogy csak egyesek tudnak a disznóságokról, de Orbán Viktor biztos nem. Azt elismerik, hogy ebben a térségben is ügyvédek meg bírók kapták meg a gazdálkodók földjét, de az csak egy bizonyos körnek a mutyija, a Balogh sem tudott semmit csinálni. ,,Nem tetszett neki sem, de nem tudott segíteni. Azt mondta - idézi fel a fiatalember a polgármesterrel való beszélgetést -, ha rajtad segítenék, akkor mindenkinek kellene segíteni, de hogyan?" A férfi kis szünetet tart. ,,Tudja, igaza volt, mert ha nekem segített volna, akkor a Palinak is segíthetne, aki most hontalan, itt alszik a vécében" - mutatja a padnál ülő férfit, meg a kocsma melletti udvari pottyantós fehér falait. Pali azonban nem akar beszélgetni: ,,Hagyjanak bennünket békén!"

Függés felsőfokon

A vendéglővel szemben áll a falu polgármesteri hivatala, de pénteken már nincs ott senki. A mellette levő kis piac is üres, de már a trafik sincs nyitva, amelynek működtetését, ahogy a koncessziók pályázati eredményeinek kihirdetése után megtudtuk, Balogh József polgármester nevelt fia, a megvert élettárs, Terike fia nyerte el. Ez sem sok vizet zavart a faluban, mindenki tudomásul vette. Egy asszony, aki kérte, hogy semmi ráutaló jelet ne írjak le, csak annyit mondott: ,,Mindenben tőlük függünk."
Polgármesteri hivatal

Polgármesteri hivatal



Egy idősebb asszony füvet nyír a háza előtt, útbaigazítást kérek tőle, merre van a polgármester tanyája. ,,Szép a falu, szép - mondja -, de nincs már se iskola, semmi. Felépítették a tésztaüzemet, a kopasztót, de mindkettő üres." Legyint, de az utat azért elmagyarázza.

Terike lerendezte Józsival

A falutól néhány száz méterre, a földes út mellett áll Baloghék tanyája. Két komondor is szaladgál az udvaron, ugatnak, védik a házat. Végül kijön Terike, kíséri őt a fia, a trafikos Szabolcs. ,,Köztünk már minden rendben van, lerendeztük a dolgot. Nincs itthon Jóska, különben is hagyják békén. Itt van a kislánya, nagyon beteg, azzal vagyunk elfoglalva." Az asszony még megadja Balogh telefonszámát, hívjam azon, biztosan felveszi. Még a komondorra kérdezek, Terike elárulja, hogy a vak komondor kimúlt, ez már egy másik, de már majdnem akkora, mint az a bizonyos, régi komondor volt.
Az új komondor

Az új komondor



Balogh József estig nem vette fel a telefonját, de aztán visszahívott. Elmesélte, hogy bár korábbi párttársai kellő távolságot tartottak, amíg a szóban forgó ügy le nem zárult, mégis kampányolt utóda, egy kecskeméti ügyvéd parlamentbe jutása érdekében. Ez sikerült is. A falubeliek, úgy érzi, támogatni fogják őt ősszel, hiszen tisztában vannak azzal, hogy mindent elkövetett a település érdekében, amiért cserében még a polgármesterségért járó fizetését sem vette fel, ami - ahogy a négy helyi képviselő kiszámolta - több mint 20 millió forint. Ezt az összeget az óvoda felújítására fordították. Családi életükben a botrány elhomályosodott, most mindennél fontosabb számukra, hogy 15 éves lánya meggyógyuljon, aki az utolsó kemoterápia előtt áll, és immár 7 hónapja beteg.

Megválasztható

A törvény értelmében, hiába ismerte be tettét Balogh, ettől jelenleg még simán polgármesterré választható. Az illetékes jogszabály ugyanis csak annyit határoz meg, hogy ,,önkormányzati képviselővé, polgármesterré választható, aki: magyar állampolgár, nagykorú, lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Magyarországon van. Nem választható önkormányzati képviselővé, polgármesterré a szavazati joggal rendelkező bevándorolt." Ha tehát őszig nem születik Balogh ellen olyan jogerős ítélet, amely a közügyektől eltiltja - ez pedig valószínű -, és/vagy nem kerül kényszerintézkedés alá, jogilag is újraválasztható lesz.

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/joskat-megszavazzak-a-falu-ahol-az-asszon yveres-elfogadott-89998
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen ember nem veszhet el Magyarország számára!
  2014-10-13 18:25:56, hétfő
 
  Falus Ferencet nem ismerték fel a biztonságiak az Együtt eredményváróján, miután interjút adott a HírTv-nek és az M1-nek. Hosszan babrált a kabátja ujjával, hogy megmutathassa karszalagját, hogy követhesse a külön szobába Szigetváriékat!

Nekem egy életre elég volt a szomorúságból!!

A nevét olvasom és nem tudom visszafogni a röhögés, hát ki ez az ember, hol találták??

Falus 2018!
Ilyen ember nem veszhet el Magyarország számára!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar megint erre szavazott
  2014-10-13 18:05:50, hétfő
 
  A magyar megint erre szavazott

Mihancsik Zsófia 2014.10.13.03:48




Fidesz kampány: befogták az embereket, mint lovakat a szekér elé - adta közre néhány napja a delmagyar.hu az alábbi képet: a lap szerint Erdélyből jött fiatal embereket vállukon átvetett szíjakkal fogtak be a fideszes polgármester-jelöltet hirdető mozgó reklám tábla elé, mint a lovakat a szekér elé.



Bár a delmagyar.hu szerint Baján sokan megbotránkoztak az enyhén szólva is emberalázó, de semmiképp sem keresztényi módszeren, Baja népe vasárnap megválasztotta Fercsák Róbertet, a Fidesz-KDNP jelöltjét polgármesternek.

A kép szimbolikus. Magyarország népe ugyanígy járt el. Nem baj, ha megalázzák, nem baj, ha neki ez a szerep jut a nagy nemzeti összefogásban, csak jöjjön már az a pénz, amit megígértek a kormánnyal együttműködni tudó polgármesterért cserébe.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/414606_a_magyar_megint_erre_szavazott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így vágta agyon a rezsicsökkentés a magyar családok jövőjét
  2014-10-13 18:03:45, hétfő
 
  Így vágta agyon a rezsicsökkentés a magyar családok jövőjét

Nagy Bálint
2014. október 13. hétfő 06:09



A rezsicsökkentés agyonvágta az okos mérési rendszer bevezetési lehetőségeit vizsgáló mintaprojektet. Míg Nyugat-Európában szinte mindenhol jól vizsgáztak a hasonló programok, addig az előzetes adatok alapján úgy tűnik, hiába adnak részletes információt az energiafelhasználásról az okos mérők, a hazai ügyfelek még rövidtávon sem kívánnak változtatni fogyasztási szokásaikon - értesült a Pénzcentrum.
hirdetés

A meghatározó budapesti közműcégek (ELMŰ Hálózati Kft., Főgáz Földgázelosztási Kft., Főtáv Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., ÉMÁSZ Hálózati Kft.) még 2011 derekán készítették elő az EU-direktívák, a MEH elvárásai és a hatályos jogszabályok által előirányzott okos mérés mintaprojektjüket. Az ún. multi utility, azaz több közműves modell keretében nyolcezer okos villamos fogyasztásmérő mellett ezer-ezer okos gáz- és vízmérőt telepítettek, valamint 2013-ban 500, akkor már üzemelő hőmennyiségmérőt is bevontak a rendszerbe.

Bár várhatóan csak év végén, jövő év elején publikálja a kutatással megbízott Ariosz Zrt. és Ipsos Zrt. az okos mérés bevezetési lehetőségeit vizsgáló tanulmányt, az előzetes adatok (egyelőre csak a villamos fogyasztásmérők adatai kerültek feldolgozásra) arra engednek következtetni, hogy hiába adnak részletes információt az energiafelhasználásról az okos mérők,

a hazai ügyfelek még rövidtávon sem kívánnak változtatni fogyasztási szokásaikon.

Mint azt a Pénzcentrum megtudta, az okos mérők felszerelésének hatására a teszt-, illetve a kontroll panelben érintett ügyfelek fogyasztás-változása között gyakorlatilag nem volt különbség. Ráadásul a csúcs és csúcson kívüli időszakok között sem történt számottevő fogyasztás-átcsoportosítás. De jól szemlélteti a helyzetet az is, hogy - a tájékoztató anyagok ellenére - még a kezdeti időszakban sem volt jelentős érdeklődés az online felületen elérhető mérési adatok iránt.

Mindez pedig azt jelenti, hogy az okos mérők által kínált többletinformációk ellenére a felhasználók nem takarékoskodtak az energiafelhasználással, tehát nem változtatták meg fogyasztási szokásaikat, ahogy egyébként tették azt több Nyugat-Európai országban is (lásd keretes írásunkat).
Európában jól vizsgáztak az okos mérők

2014. január 1-től 2020. december 31-ig az EU tagországaiban éves szinten legalább az összes energia-elosztó vagy az összes kiskereskedelmienergia-értékesítő vállalkozás által értékesített energiavolumen 1,5 százalékának megfelelő új megtakarítást kell elérni. A legtöbb szakértő szerint, az idei évtől hatályos energiahatékonysági célkitűzések teljesítésében többek között kulcsszerepe lehet az okos mérés és az intelligens energetikai rendszerek elterjedésének is. Az okos mérés (smart metering) ugyanis közvetetten támogatja az energiatakarékosságot azáltal, hogy tudatos energiafogyasztásra ösztönzi a lakosságot. De a lakossági érdekeken túl - összhangban az uniós célokkal - az intelligens energiaelosztás és fogyasztás rendszerének kialakítása egyszerre biztosít előnyöket környezetvédelmi, gazdaságossági, valamint hálózatirányítási szempontból is.

Mindezt egyébként több nyugat-európai példa is igazolja. Az Egyesült Királyságban például 60 ezer háztartásban vették górcső alá az energiahasználati magatartásokat egy 20 hónapos időszak alatt; itt a mért megtakarítás némely esetben elérte a 11 százalékot. Németországban a 2010-es évben indították útjára a pilot projektet, és az elemzések átlagosan 3,7 százalékos energia-megtakarítást mértek, valamint a teljes rendszert nézve további 6,1 százalékos megtakarítási potenciált prognosztizáltak. Az Ausztriában szervezett pilot projekt idején pedig a felmérések, a háztartások és a kisfogyasztó ipari ügyfelek között 3,5 százalékos költségmegtakarítást mutattak ki a végszámlákban.

Bár az okos méréssel kapcsolatos vizsgálatok Nyugat-Európában is csak nemrég fejeződtek be, de az előzetes adatok alapján kisebb-nagyobb mértékben gyakorlatilag mindenütt nyomon követhető volt a lakossági hozzáállás változása, az energia-megtakarításra vonatkozó igyekezet. Az adatok feldolgozása során a legtöbb országban kiderült, hogy a megtakarítás legnagyobb részét a csúcsidőszaki fogyasztás visszafogása generálta, de jelentős megtakarítást mutattak fel a háztartások a völgyidőszakban is. Ráadásul kétségkívül az okos mérőórák sikerét jelzi az is, hogy sok esetben a háztartások a tesztelési időszak végeztével is kitartottak az intelligens mérőórák mellett.
Minek okos mérő, ha van nekünk rezsicsökkentés?

Bár maga a projekt sikeresnek tekinthető, hiszen sikerült az okos mérés valós körülményeit és hatásait megvizsgálni, így például a műszaki- és adatkommunikációs problémákról, megoldásokról is több hasznos információval gazdagodtak az elosztók, a fogyasztás alakulására vonatkozó adatok azonban több mint elkeserítőek.

Ugyan a projekt részletes értékelése még nem zárult le - értesüléseink szerint egyedül a közép magyarországi régió részletes kielemzése hozhat még pozitív adatokat -, abban azonban több szakértő már most egyetért, hogy a jelenlegi körülmények között
az energiatudatosság fejlődése, fejlesztése nélkül az okos mérők bevezetése várhatóan nem biztosítja majd Magyarországon a kívánt gazdasági előnyöket.

A eredményeket igazoló válaszokat természetesen nem kell sokáig keresni, a hazai mintaprojekt ugyanis gyakorlatilag egybe esett a rezsicsökkentéssel. Szakértők az elmúlt években többször is felhívták a figyelmet arra, hogy az alacsonyan tartott ár pazarló fogyasztásra és a takarékosságot szolgáló beruházások elhalasztására ösztönözheti a lakosságot. A mintaprojekt előzetes eredményei is éppen ezt az alapvetést igazolják.

A Portfolio elemzői véleménye szerint habár a nemzetközi példák többnyire pozitív képet festenek az okos mérők használatáról, korántsem biztos, hogy a hazai viszonyok mellett érdemes átfogó és kötelező óracsere-programot indítani. Egyrészt az egy főre eső fogyasztás itthon jóval elmarad a nyugat-európai átlagoktól, másrészt hazánkban évtizedek óta létezik az "éjszakai áram", vagyis egy olyan vezérelt szolgáltatás, amely kedvezőbb ár mellett - jellemzően a csúcsidőszakon kívül érhető el a fogyasztók számára, például hőtárolós kályhára vagy bojlerre. Előbbi esetében az alacsonyabb fogyasztási szintek mellett kisebb megtakarítás érhető el, míg az utóbbinál jóval kisebbé válik a tér a fogyasztás más időszakra történő átterelésére.

Az elemzők véleménye szerint mindemellett azt is ki kell emelni, hogy a rezsicsökkentés az alacsonyabb tarifák által szintén negatívan befolyásolja az okos mérők gazdasági megtérülését, illetve a hazai pilot programok esetében kifejezetten káros volt, hogy a jellemzően kétzónás tarifacsomagba átkerült kísérleti fogyasztóknál 2013. január elsején elmaradt a rezsicsökkentés, ami által a helyzetük jelentősen romlott a normál egyzónás fogyasztókéhoz képest. A szabályozó az így kialakult aránytalanságot pedig csak a rezsicsökkentés második lépésénél, 2013. novemberében állította helyre.

http://www.penzcentrum.hu/otthon/igy_vagta_agyon_a_rezsicsokkentes_a_magyar_csala dok_jovojet.1042208.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campa ign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap száma 16,32 százalék
  2014-10-13 18:01:05, hétfő
 
  A nap száma
16,32 százalék

vagy.hu 2014.10.13.09:45

Ennyien választották meg az új városvezetőt, a fideszes Papp Lászlót Debrecen szavazásra jogosult polgáraiból.
Ünneplő fideszesek vasárnap este

Nem akarván rontani a győztes örömét (azt amúgy sem lehet), nem bagatellizálandó el a sikert (mint írtuk: ,,ennyi bőven elegendő volt a fényes győzelemhez" ), nem átvéve az állandóan kétharmadozó matekzsonglőrködést - pusztán számokat mutatunk alább.

A Fideszt saját korábbi debreceni sikereihez viszonyítva azt láthatjuk, hogy az utóbbi négy önkormányzati választás leggyengébb eredményét produkálta tegnap.
2002

166 399 szavazópolgárból 72 150 szavazott (43,34%), Kósa Lajosra voksolt 44 231 (61,85%) - egész Debrecenre, az összes szavazópolgárra vonatkozóan a támogatottsága 26,58%
2006

166 175 szavazópolgárból 74 562 szavazott (44,85%) Kósa Lajosra voksolt 54 690 (73,90%) - egész Debrecenre, az összes szavazópolgárra vonatkozóan a támogatottsága 32,91%
2010

167 341 szavazópolgárból 54 254 szavazott (32,41%) Kósa Lajosra voksolt 36 062 (67,18%) - egész Debrecenre, az összes szavazópolgárra vonatkozóan a támogatottsága 32,42%
2014

167 577 szavazópolgárból 49 198 szavazott (29,36%) Papp Lászlóra voksolt 27 357 (56,41%) - egész Debrecenre, az összes szavazópolgárra vonatkozóan a támogatottsága 16,32%

Kósa Lajost megszólaltatták ma az állami rádió reggeli műsorában, ahol szembesítették egy ellenzéki véleménnyel, miszerint azért volt ilyen alacsony a részvétel a vasárnapi választáson, mert az emberek csalódtak a politikában. Erre Kósa Lajos - mint a Fidesz országos ügyvezető alelnöke - azt válaszolta, meglehet, hogy az ellenzéki szimpátiájú szavazópolgárok csalódtak az ellenzéki politikában, ezért nem mentek el voksolni, ellenben a Fidesz támogatói nem csalódtak a Fideszben, ők mind elmentek szavazni. Ha komolyan vesszük Kósa Lajost, akkor ez azt jelent, hogy Debrecenben jelenleg a lakosságnak pusztán 16 százaléka fideszes szimpatizás.

És ezzel a szerény számmal a legerősebbek.


http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/7691_a_nap_szama_1632_szazalek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós eddigi legrosszabb eredményével nyert
  2014-10-13 17:41:55, hétfő
 
  Budapest teljes lakosságának a 16,75 százaléka szavazott vasárnap Tarlósra. Eddig mindig többen szavaztak rá, mint idén.



'Számítok a kormányra, az is számíthat rám.'

Két külön dolog, az egyik ma már izgalmas lehet a zárszámadási törvény számai után.

A másik az tiszta. Tarlós már adott százmilliókat a felcsúti magánpálya építéséhez, .......a pestiek pénzéből. Erre továbbra is számíthat a ...... ............Orbán. -


See more at: http://www.168ora.hu/itthon/tarlos-eddigi-legrosszabb-eredmenyevel-nyert-131300.h tml#sthash.mT1tEyXB.dpuf




Semmit sem jelent. Budapest Tarlóst akarta, az ország pedig a Fideszt. Mától kezdve a harácsolásnak semmi nem áll az útjába, de a nyomornak se. Ez az ország elbukott. Meneküljön ki merre lát és amíg lehet!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jegyzet bankárpatkányoknak és politikuspatkányoknak
  2014-10-13 17:28:33, hétfő
 
  Jegyzet bankárpatkányoknak és politikuspatkányoknak

2014. október 9., 0:13 Facebook

Hamarosan eljő a patkányirtás ideje!

Minden kornak megvoltak a kizsákmányolói, akik nélkülözést okoztak a lakosságoknak, megvoltak az élősködői, akik pusztulásba vitték a népeket, akik "tétlensége", felelőtlensége, aljas érdeke, vagy esetenként szándékos gonoszsága okozta a tragédiákat. A bankár- és politikuspatkány viszont nincs tisztában vele, hogy milyen helyzetbe került, és erről akarok most értekezni. Arra kívánok célozni, hogy hamarosan eljön a patkányirtás ideje, de nem azért mert én akarom - hogy is jönnék én ehhez - hanem azért, mert erre megérni látszanak a történelmi és társadalmi feltételek.

Patkányok!

(Engedtessék meg, hogy ezeket közösen csomagoljam egybe ebbe a kifejezésbe)
Megoldjátok a devizahitelesek ügyét? Tényleg? Jól értem a gyűlölet súlya alatt palpatin-szerűen aszódó és csúnyuló Felcsúti szavait? PIACI ÁRON akarjátok megoldani? Azaz a csalárd módon megnövelt tőketartozást vissza akarjátok forintosítani a jelenlegi svájci frank árfolyamon? Mert ugye forintot megfialtatnak hitelként (!) a bankárok az évi 7%-kal a deviza nyilvántartásban, majd mikor felmerülhet ennek jogtalansága, gyorsan futnak a politikuspatkányhoz "segítségért"? Ha az emlékezetem nem csal, nemrég merült fel, hogy az árfolyamrés felszámolása jogtalan volt.
Esetleg a patkánycsorda azt képzeli, hogy végre mindenki arca felderül, egymásra mosolygunk, és minden rendben lesz, felejtsük el ami történt? Pl. a devizások felejtsék el azt, hogy 7-8-9 évig feleslegesen fizették embertpróbáló áldozatokkal a törlesztéseket, mert ezek után a tőketartozásuk még nőtt is? Miféle kölcsön az, amiben a tőketartozás ilyen hosszú ideig nem csökken? Miféle megoldás az, melynek eredményeként ablakon kidobott pénz az eddigi törlesztés? A magyar nyelvben a törlesztés teljesen egyértelmű, a jelentése az, hogy kisebb összegekben visszafizeti valaki a kölcsönt... Amit a devizások eddig fizettek így nem is törlesztések, a törlesztőrészletekre pedig inkább keresni kellene egy alkalmasabb kifejezést... (Banki járadék? Negatív tőke finanszírozás?)

És a hitelidőszak?

Ha eltekintünk attól, hogy a bankok ellopták a csalárd módon megnövelt napjainkig beszedett "törlesztőrészleteket", akkor fel kell tegyük a kérdést: az aktuális áron forintosítás mennyiben lehet megoldás? Ha a bankárpatkány újságírókat egy pillanatra komolyan vesszük, (pl. cikk: "Hogyan váltják forintra a devizahiteledet?) akkor az átlagos 50 ezerről 100-ra hízott törlesztő immáron 70-re mérséklődik. Apropó, ilyenkor mi van a hitelidőszakkal? Nincs itt valami probléma? Az eredeti állapothoz képest a hitelidőszak nagyjából a felére csökkent valamelyest nőtt a tőketartozás, és a befizetések 70 ezre nincs egy kissé alulbecsülve? Vagy a hitelidőszak lesz majd ezek után "rugalmas", nem a tőketartozás? Mi a trükk? Trükknek kell lenni, elvégre nagy tömegek sosem járhatnak jól a pénz világában, csak a fehérgalléros spekulánsok.

A "történelmi mélypont" propaganda

Lám mit hallunk ismét? MOST a forintkamat van történelmi mélyponton! Hát nem nagyszerű ez az új lehetőség, hogy váltsunk a csúnya svájci frankról forintra? De várjunk csak, nem ugyanezzel etették az hitelfelvevőket korábban? Nem ez volt a csali annakidején?
Ha lekérjük a Nemzeti Bank több évtizedes svájci frank árfolyamát, azt látjuk, hogy a hitelek kiszórásának időszakában a 7%-os drágulás megállt... Hát micsoda "véletlen"... És most? Most vajon mire kell számítani a forintkamatokkal kapcsolatban? Ez a Nemzeti Bank most a lakossági érdekeket fogja szem előtt tartani? És ezt ki fogja elhinni? Ki fogja azt elhinni, hogy a kamatpolitikán ez a vezetés, vagy egy másik kormány nem változtat? A ripacs, vagy az Mszp biztosította-e a szolidaritásáról a devizásokat? ... He? Mer' én nem hallottam...

A forradalmi helyzet kialakulásáról

Egyszóval tekintsük át hogy is alakul át a magyar társadalom. Hagyjuk a bérek reálértéke csökkenését, vagy a 47%-os állástalanságot egy pillanatra, koncentrálunk csak erre a problémára. Van egymillió 8-10 éven át meglopott devizás, ezek jogosan akarhatják a patkányirtást. Egyre nagyobb részük hitele lesz felmondva, mivel nem akarnak, meg nem is tudnak majd élethosszig egyre növekvő törlesztéseket fizetni - mert hát trükk az lesz a forintosításban. A hitel felmondását követően a devizás haláláig kitaszított ember lesz, mert az inkasszó a hivatalos fizetési számláján csak 28 ezer forintot hagy. Ilyen összegért nem érdemes dolgozni, tehát egyrészt át kell menjen a feketegazdaságba, már ha tud, de ezzel komoly kockázatoknak nézhet elébe, vagy mint ami a fejlett államokban már tendencia a hitelkártya adósok esetén: egyáltalán nem fog dolgozni, mert nem látja értelmét. Alkoholizálni fog, esetleg drogozni... Ahogy egy ismerősöm mondta: egy adócsalást vagy bankrablást követően előbb utóbb a bűnelkövető új életet kezdhet... A bukott devizakárosult viszont ilyesmiről ne is álmodozzon...

És tudjuk mi lesz, ha a kisemmizett tömegeknek nem lesz veszítenivalójuk... Mi lesz, ha elindulnak egy lapáttal patkányt irtani?

http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/hirlevelek-egyben/2014-oktober/okt-13#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a sírgödörből!
  2014-10-13 17:26:59, hétfő
 
  Üzenet a sírgödörből!

Posted on 2014/10/13 Szerző: Admin


Felhívással fordult a magyar baloldalhoz a Deák Ferenc Kör. A csoport közleménye leszögezi: bebizonyosodott, hogy baloldali ellenzék minden kormányzati üldözés ellenére él, de a demokrácia helyreállításáért, a korrupt Orbán-rezsim leváltásáért sokkal többet kell tenni, és azt is egészen másképp.
Alább közöljük a felhívást.
“A Deák Ferenc Kör felhívása
A vasárnapi választásokon bebizonyosodott: sem a kormány irtóhadjárata, sem saját politikai hibái nem semmisítették meg a baloldalt. De bebizonyosodott az is: ez nem lesz elég. Új politikára van szükség, mást és másként kell tenni...
“...Új rendszerváltásra van szükség. A baloldalon új, rendszerváltó politikát kell képviselnünk. Ezt kívánja Magyarország emelkedése, szabadsága és társadalmi békéje Ezt kívánja polgárai biztonsága, méltósága és gyarapodása."
2014, október 13-án.
Deák Ferenc Kör
(NOL)

Bal-Rad komm: A szevazókörökben még le sem kapcsolták a villanyokat tegnap este, és már meg is született a vert had sérelemfelhívása.
A Magyarország tönkretételében minden kétséget kizáróan leginkább jeleskedő Maszop - a rendszerváltás bölcsőjéből eljutva a sírig - új rendszerváltás szükségességét látja elérkezettnek! Föl is sorolja miért! A Népszabadságban megjelent, és a két kipontozott rész közötti vádlistát - ami a maszoposok szerint - ORSZÁGUNK minden tekintetbeni leépülését eredményezte, nem közöljük, mert nagyon hiányos! Nem tartalmazza ugyanis a felsorolás az önrészt! Azt a bűnlajtsromot, amit az MSZP követett el, kezdve a Reformkörök megalapításától, utolsó országlásuk alatt elkövetett kártételükig.
Baloldalt akar építeni - ÚJAT - a baloldalt széjjelverő, milliárdokat összeharácsolt, országlása alatt a nép vagyonát elkótyavetyélő politikai bűnszervezet! Harag, düh, és sértődöttség érződik ki felhívásuk szövegéből!
“...Kevesen voltak, akik a demokrácia védelmére keltek..." - nyafogják el a “mindenki bűnös csak mi nem! - alcímre is joggal igényt tartható kesergőjükben, mert kevesen szavaztak rájuk! Érzik maguk is, hogy a következő szavazócédulán már a nevük sem fog megjelenni!
Pedig ígérnek már fűt - fát! A sírgödrük szélén a kiásott földből kimeredező gyökérszálba kapaszkodva próbálják magukat visszahúzni az életbe, ám ORSZÁGUNK népe már megkezdte a gödör betemetését!
Három - gazfelverte - politikai sírhant már süppedezik az ő gödrük mellett! Három rendszerváltó politikai maffiacsoportra már csak ez emlékezteti ORSZÁGUNK népét. Az MDF, az SZDSZ, és az FKGP már lassan a poladási idejét is kitölti.
Mozgósítási felhívás ide - vagy oda - a MASZOP fölé is hamarosan domb kerül. Megérdemelten!
A Maszop halálhörgése ez a most közzétett akármi! Agonizálnak.
Viszont most kell rájuk nagyon figyelni! Mert az egy dolog, hogy mi - MAGYAROK - szeretnénk már őket mielőbb a hant alatt tudni! Sajnos vannak ERŐK, amelyek viszont életet lehelnének beléjük! Szorgalmazzuk hát mielőbbi elföldelésüket.
És kezdjünk hozzá az ÖTÖDIK SÍR kiásásához!
Abban ugyanis egyetértünk a maszopos vezérkar felhívásával, hogy “Új rendszerváltásra van szükség és új rendszerváltókra."

http://balrad.wordpress.com/2014/10/13/uzenet-a-sirgodorbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.