|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2014-10-15 22:19:36, szerda
|
|
|
2,5 dl tej
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
40 dkg liszt
1 púpos tk. só
1 dl étolaj
A töltelékhez:
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors
6-8 dkg sonka
5 dkg bacon
1 fej lila hagyma
1 kisebb kápia paprika
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 ek. tejföl
szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük (ez kb. 30-40 perc). Közben előkészülünk a töltelékkel. a Tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk-borsozzuk, a többi tölteékbe valót pedig apróra vágjuk (sonka, bacon, lila hagyma, kápia paprika), összekeverjük, a sajtot pedig lereszeljük. A tepsit kiolajozzuk. A tetején megkenéséhez szükséges tojássárgáját villával kissé felverjük és összekeverjük a tejföllel, majd ezt is félretesszük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a sonkás-zöldséges keveréket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd jó szorosan feltekerjük. Megkenjük a tejfölös tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, majd háromszögeket vágunk belőle (hol egyik-hol másik irányba srégen elfordítjuk a kést, így lesznek háromszögek.
A gazdagon töltött háromszögeket arany barnára sütjük (kb. 15-20 perc alatt). |
|
|
0 komment
, kategória: sós sütik |
|
|
|
|
|
2014-10-15 22:16:21, szerda
|
|
|
Hozzávalók (diabetikus, egészségesebb hozzávalók):
A tésztához:
1,5 kg almaalmas_kremes_DSCN0594
5 tojás
20 dkg cukor /15 dkg gyümölcscukor
1 csg. vaníliás cukor/ 1 tk. vaníliaaroma
1 dl tej
1 dl olaj
20 dkg liszt/ 20 dkg tönkölyliszt
1 csg. sütőpor
1 púpos tk. kakaópor
Kenéshez:
2 ek. rumaromaalmas
Vaníliás réteghez:
2 csg. vaníliás pudingpor
7 dl tej
1 ek. liszt/ 1 ek. tönkölyliszt
5 ek. cukor/3 púpos ek. gyümölcscukor
25 dkg margarin
2 ek. vaníliaaroma
Tetejére:
kakaópor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra előmelegítjük, egy tégla tepsi alufóliával kibélelünk, majd margarinnal kikenjük. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tejjel, az olajjal jól kikeverjük, a tojások fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük (amikor már fehéredik, akkor kezdjük hozzáadni a cukrot). A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a keverékbe, majd a sütőporral összekevert lisztet is 3 részletben beleforgatjuk a tésztába. Ha túl keménynek tartjuk, nem csorgatható (nem kell folyós legyen, csak csorgatható), akkor még egy kis tejet tegyünk bele, hogy ne legyen sütés után túl száraz. A tészta jó felét rásimítjuk az almára, majd a maradékba belekeverjük a kakaóport, és foltokban ezt is ráöntjük, majd egy evőeszköz végével szépen márványosra húzzuk a tésztát. Mehet is a sütőbe, kb. 30-35 perc alatt kész pirosra sütjük.
Amikor már majdnem megsült, akkor a pudingot is elkészítjük, gyakorlatilag a hagyományos módon, csak kevesebb tejjel és kerül a pudingpor mellé 1 kanál liszt is. A tej nagy részét felrakjuk forrni, a maradék kb. 1,5 dl-ben csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot és a lisztet. Amikor felforrt a tej, akkor hozzáöntjük, és állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha már bugyog, akkor még egy fél perc, és kész is vagyunk. Vegyük le a tűzről, és ha tudjuk, akkor tegyük le kőre, hogy gyorsabban hűljön. Egy kevés margarint már ekkor belekeverhetünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd a többit keverjük külön habosra, és amikor már szinte langyos a vaníliás krém, akkor kézi habverővel keverjük bele.
Közben ha megsült, akkor pár percet hagyjuk a tepsiben hűlni, majd egy tálcát ráfordítunk, aztán a tepsivel együtt megfordítjuk, noh így lesz fordított! :) Az alufóliát óvatosan lehúzzuk róla. Ha már nagyjából kihűlt, akkor a rumaromát egyenletesen oszlassuk el rajta, aztán mehet rá a vaníliás krém is. Egy lapát segítségével egyengessük el a krém tetejét, végül szórjuk meg egy kevéske kakaóporral. Tegyük hűvös helyre min. 2-3 órára, végül szeleteljük fel, és már tehetjük is a család, a vendégek elé. :) |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2014-10-15 22:00:58, szerda
|
|
|
A csokoládés finomságok legjobbja! Ha nincs kedved sok időt tölteni a konyhában, de édességre vágysz, ezt a receptet ne hagyd ki!
Hozzávalók:
30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Elkészítése:
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
forrás:ketkes.com |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
38 db bejegyzés |
e év: |
909 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 34
- e Hét: 888
- e Hónap: 2939
- e Év: 31162
|
|
|