Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016 Olimpia Rio De Janeiro
  2014-10-16 22:57:36, csütörtök
 
 







2016 OLIMPIA - RIO DE JANEIRO (képekkel)


Brazíliában most minden az olimpiai előkészületekről szól.

Az előzetes tervek elkészültek az olimpiai faluról, melyek egy igazi XXI. századi megoldást tárnak elénk. A hírek szerint ugyanaz a cég készíti a rioi olimpiai falu terveit, aki a londoni olimpián is jeleskedett. Már korábban be mutatták az előzetes látványterveket is. Ez az olimpiai falu a stdionokkal együtt mind a fenntarthatóságra hajazik, tehát tele lesz zöld megoldásokkal.

Érdekes, hogy Dél-Amerika még soha nem adott helyt olimpiai játékoknak.

Ennek megfelelően Rio néhány valódi dél-amerikai specialitással készül a játékokra. Az olimpiai helyszínek többsége a városon belül, négy zónában helyezkedik majd el (Barra, Copacabana, Deodoro és Maracana); csak a focidöntőket szervezik ki más városokba - akárcsak a 2007-as pán-amerikai játékok esetében. A helyszínek között metró- és vasúti kapcsolat, valamint száz kilométernyi, a közeljövőben kiépítendő gyorsbusz-vonal szolgálja majd a közlekedőket - ez a tömegközlekedési mód a sikeres bogotái példa nyomán mindinkább a terjed a kontinensen.

A szállásoka tekintetében fele annyival rendelkezik a város, mint amire szükség van, de több luxushajót is a térségbe vezényelnek és ezen alakítanak majd ki szállásokat, így elkerülik a rengeteg feleslegesen kivitelezett épületet.


A 2016-os olimpiai játékok helyszíne, a Rio2016 Olimpiai Park [VIDEO]





Link



Vencedor do concurso Parque Olímpico da Barra da Tijuca
/Rio de Janeiro olimpiai park - Videó/





Link



A 2016-os Rio de Janeiro Olimpia központja





Link



Olimpia 2016: Rio de Janeiro





Link



A riói Krisztus - PPs





Link



A következő képeken megtekinthető a rioi olimpia látványterveit és a területet, ahová az olimpiai falut kijelölték.
Klikk a képre - jobb klikk // A képek képernyő méretben láthatók!






















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Rio de Janeiro
  2014-10-16 15:00:37, csütörtök
 
 




RIO DE JANEIRO


Rio de Janeiro Brazilia második legnagyobb és legsűrűbben lakott városa, 1261 négyzetkilométeren fekszik és 5 850 500 fős lakossággal rendelkezik.

Neve egy tévedés eredményeképpen jött létre, ugyanis 1502-ben a gyarmatosítók azt hitték a Guanabara-öbölről, hogy folyótorkolat, és mivel január volt, ezért a ,,Január folyója" nevet adták neki.

Érdekesség, hogy a Rióban született embereket ,,carioca"-nak hívják, a szó eredeti, indián jelentése: a fehér ember háza. A carioca szó ma azonban utal a rióiak kedvességére, a szépségre, vidámságra, a könnyed életstílusra és a szórakozásra is, valamint a másik ember iránti aggódást és szeretetet is kifejezi.

A város híres a szambáról, illetve a hotelekkel körbevett Copacabana, Ipanema, és Leblon nevezetű tengerpartjairól. Különösen ismert Rio az évente megrendezett Karneváljáról, a tengerpart melletti jellegzetes morró Cukorsüveg-hegyről, a Maracana Stadionról és a hatalmas méretű Megváltó Krisztus-szoborról, ami a másik morró, a Corcovado-hegy tetején található. Szintén a városban található a Föld harmadik legnagyobb lakott területen belüli erdeje, a Tijuca-erdő.

A 2014-ben Brazíliában megrendezendő FIFA Labdarúgó-világbajnokság egyik kijelölt helyszíne.

2016-ban Rio rendezheti meg a nyári olimpiát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése szerint.
















A 2016-os Rio de Janeiro Olimpia központja






"Nap Város Tornya" a Cotonduba szigetére épült. A Torony összegyűjti a Nap energiáját, és elfogja látni energiával az Olimpiai Falut és Rio egy részét is. Felpumpálja az óceán vizét vízesés formájában, és ez a vízesés hajtja a turbinákat ami energiát termel éjszakánként. Ez fogja tartani az Olimpiai Lángot is.







A toronyban van egy amfiteátrum, egy előadó terem, kávézó és butikok. Liftekkel lehet eljutni a különböző kilátókhoz. Továbbá van egy automatikusan kinyúló/visszahúzódó platform bungee ugráshoz. A legfelső kilátótól gyönyörű kilátás van a városra, az óceánra és a vízesésre egyaránt.
Nap Város Torony lesz a 2016-os Rio de Janeiro Olimpia központja.













Csodálatos, nem igaz?


Ilyen elven működik a Napkollektor.





Képek
















Rio de Janeiro: Videó


Rio de Janeiro City _ Brazil





Link



Rio de Janeiro Brazil





Link



Szép felvételek Rio de Janeiro nevezetességeiről
Rio de Janeiro: KÉPEK





Link



KUKUCSKA





Link



Köszönöm a látogatásod! Megtisztítom érte a monitorod!!!





Link




















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Olimpia 2016
  2014-10-16 15:00:27, csütörtök
 
 







OLIMPIA 2016


Bemutatták Rio de Janeiro rendezési tervét

Rio de Janeiro városa már korábban bemutatta részletes rendezési tervét a 2016-os Olimpiai Játékokra. Korábban 2004-ben és 2012-ben még nem jártak sikerrel a rióiak, a hírek szerint most sokkal realistább elképzelésekkel lepték meg a NOB illetékeseit a brazilok.

A brazil vezetők szándéka szerint a tavalyi Pánamerikai Játékokra elkészült Joao Havelange-stadionban kerülnének sorra az atlétikai versenyek.

A szervezők a városi közlekedés széles körű fejlesztése mellett törtek lándzsát, további metróvonalak épülhetnek a következő években, és a buszközlekedés hálózata is jóval kiterjedtebbé válhat az olimpia jegyében.

Carlos Anthur Nuzman, a Brazil Olimpiai Szövetség elnöke kiemelte, az infrastruktúra 56 százaléka már most rendelkezésre áll, és azt sem tekinti hátránynak, hogy 2014-ben hazája rendezi a labdarúgó-világbajnokságot.

A 2016-os Olimpiai Játékok rendezésére Chicago, Madrid, Tokió, Doha és Baku is pályázott.

Rio de Janeiro pályázatának pénteki sikerével 2016-ban először kerül sor nyári olimpiára a dél-amerikai földrészen.

A festői Cukorsüveg és a világ talán leghíresebb strandjaként ismert Copacabana csakugyan remekül mutat a képeken, ám a tengerparti metropolisz korántsem maradéktalanul - ahogy a helyiek becézik - Cidade Maravilhosa, azaz csodálatos város. A rendőrök által is nagy ívben elkerült nyomornegyedekben mindennaposak a lövöldözések a drogbandák között, és újabban már néhány szomszédos előkelő környéken is elharapózott a bűnözés. Tarso Genro igazságügyi miniszter szerint ugyanakkor más városokban is tapasztalható ugyanez a probléma.

Akárhogy is van, a NOB tagjait nem riasztották el a negatív hírek attól, hogy Rio mellé tegyék le voksukat a döntő szavazási fordulóban Madriddal szemben. Miként az a hiányosság sem, hogy a NOB által elvárt 48 ezernél jóval kevesebb a szállodai férőhely, ráadásul a helybéliek nem is kívánnak új hoteleket építeni, mert attól tartanak, hogy a játékok után csak üresen állnának.

"Három falut tervezünk: egyet a sportolóknak, egyet a médiának, egyet pedig a sportfunkcionáriusoknak - jelentette ki még Rio végső prezentációja előtt Carlos Roberto Osorio, a szervezőbizottság főtitkára. - Így máris 25 ezer fő számára lenne férőhely, emellett 13 ezren szállodákban, 8500-an óceánjárókon, 1700-an pedig apartmanokban lakhatnának."


Az emberek ujjongtak Rio de Janeiróban 2009. október 2-án, miután Rio de Janeiro nyerte el a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB koppenhágai ülésén. A NOB Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül választotta ki az ötkarikás játékok helyszínét. (MTI/AP/Silvia Izquierdo)





A tervek között szerepelt még a nemzetközi repülőtér kibővítése is, amely már a 2014-es labdarúgó-világbajnokság szempontjából is kapóra jött. A rióiak biztosak abban, hogy a vb-döntőnek a híres Maracana Stadion ad majd otthont, és az ott esedékes beruházásokat később az ötkarikás játékokon is hasznosíthatnák.

A koppenhágai delegációt vezető államfő, Luiz Inácio Lula da Silva korábban két hangzatos szlogent is beleszőtt korteshadjáratába. Az egyik szerint Isten a világ teremtésekor az olimpia rendezésére készítette elő Riót. A másikat már részben a (volt) vetélytársaknak, azaz Tokiónak, Madridnak és Chicagónak címezte: "Egyetlen más városnak sincs szüksége az olimpiára. Brazíliának és Riónak viszont igen."

Az érv - a végeredményt tekintve - hatásosnak bizonyult.


Számítógéppel készített kép a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpia színhelyeiül tervezett Maracana stadionról (j) és Maracanazinho röplabdacsarnokról. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB Rio de Janeirónak ítélte oda az ötkarikás játékok rendezési jogát koppenhágai ülésén 2009. október 2-án. (MTI/AP/Comite Rio 2016)














 
 
0 komment , kategória:  Sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 676
  • e Hét: 2172
  • e Hónap: 19316
  • e Év: 156688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.