Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kerüljük az olcsó kolbászok fogyasztását
  2014-10-17 17:03:47, péntek
 
  Kimutatható összefüggés van a feldolgozott vöröshús-készítmények fogyasztása és a szív egészsége, valamint a súlyos, halálos szívbetegségek előfordulási aránya között - derült ki a Cohort of Swedish Men svéd kutatásból, amely során több mint 37 ezer, 45-79 év közötti férfi egészségét és életmódját vizsgálták átlagosan 12 évig.


A szakemberek arra jutottak, hogy a kutatási alanyok körében a szívmegállás, valamint a halálos szívmegállások előfordulása egyenes arányban emelkedett az alanyok étrendjében található feldolgozott vöröshús-készítmények előfordulásának arányával - olvasható a szivderito.hu-n.



Kiderült, hogy akik a legnagyobb mennyiségű kolbászfélét fogyasztották (napi 75 grammnál is többet), azok esetében a szívleállás miatt bekövetkezett halálesetek kockázata 2,43-szerese volt, mint azoknál, akik a legkevesebb feldolgozott vöröshús-készítményt (napi 27,9 grammnál kevesebbet) fogyasztottak. A kutatók számításai szerint minden, plusz napi 50 grammnyi vöröshús-készítmény 8 százalékkal növelte a szívmegállás, és 38 százalékkal a halálos szívmegállás kockázatát.

Dr. Joanna Kaluza, a Varsói Élettudományi Egyetem kutatója szerint azért ad okot aggodalomra, mert ez a kockázat teljes mértékben független az egyéb szív- és érrendszeri kockázati tényezőtől, a napi kalóriabeviteltől, a zöldségek és a hal, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztási arányától. Vagyis a kockázatoknak azok is ki vannak téve, akik ugyan egészséges életet élnek, de nem vetik meg a kolbászféléket.

A szakemberek azt is megállapították, hogy a feldolgozatlan vörös húsok (a szeletelt és darált sertés-, marha- és borjúhús) nem okoztak a kolbászfélékéhez hasonló kockázatnövekedést. A következtetésekből kiderül, hogy a feldolgozott húskészítmények káros hatást főleg a túlzott sózásnak illetve a a füstölési és tartósítási eljárás során használt vegyületek okozzák.

Mindezek az eredmények ugyan vészjóslóak is lehetnek, ám nem jelentik azt, hogy teljesen mellőznünk kell a kolbászt a mindennapokból. Ami fontos, hogy inkább kevesebbszer fogyasszunk feldolgozatlan hústermékeket, és azokból is a jó minőségűt vásároljuk. Továbbá igyekezzünk azokat a készítményeket beszerezni, amelyek kevés tartósítószert tartalmaznak, vagy ami a legjobb, vásároljunk háztáji termelőktől, mivel esetükben szinte kizárt a tartósítószer használata.

filantropikum-oldalról
 
 
1 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Csodát tesz a búzakorpaa gyomorbántalmaknak, de a fogyást is
  2014-10-17 17:01:21, péntek
 
  A búzakorpa fontos kiegészítője a fogyókúrának és a diétának, ugyanakkor szabályozza a bélműködést, ráadásul kiváló magnéziumforrás. Élelmi rostokban gazdag, nagy része azonban nem emészthető poliszacharidokból áll. A poliszacharidok fontosak a szervezet számára, mivel jó hatással vannak az anyagcserére, elősegítik a bélműködést, és hozzájárulnak az éhségrezet csökkenéséhez.

A búzakorpa fogyasztása kifejezetten ajánlott a székrekedés és az aranyér-bántalmak kezelésére. A búzakorpa e mellett csökkenti a vastagbélrák kockázatát, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a vérzsírszintet, mérsékli az epekőképződést, és jótékonyan hat a szívműködésre. A kedvező hatás eléréséhez fogyasszunk naponta háromszor búzakorpát.

A koleszterinszint csökkentése érdekében 1-1 kanállal keverjünk egy pohár joghurtba vagy kefirbe, és étkezés előtt fogyasszuk. A második héten növelhetjük az adagot 3 teáskanálnyira. Számítsunk arra, hogy kezdetben fokozott bélgázképződés fordulhat elő, ám a mellékhatások a rostmennyiség fokozatos növelésével elkerülhetők. De tehetünk a vízbe is korpát: 2 liter vízhez adjunk 3-4 evőkanállal, hagyjuk állni, majd két nap után fogyasszuk.

A korpát levesekbe is tehetjük, csak vigyázzunk arra, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 40 fokot, mert elpusztulnak a vitaminok. A búzakorpa diéta kapcsán semmiféle ellenjavallat nincs, bátran fogyaszthatjuk, hisz megvédi a szervezetet a betegségektől. Pl. a fogyókúra idején egy nap csak zöldséget, gyümölcsöt, valamint búzadarát ehetünk.

A gyorsabb fogyáshoz a búzakorpa mellé igyunk egy pohár meleg vizet minden étkezés előtt, de zöld tea is megfelel erre a célra. Ez hígítja a gyomornedveket, ami a lassabb emésztést, puffadást, teltségérzetet eredményez, így csökkenti az éhségérzetet. Aki búzakorpával kíván fogyni, annak jó hír lehet, hogy nem áll fenn annak a veszélye, hogy a kúra után visszaszedjük a leadott kilókat.

További trükkök az étvágy csökkentésére:

ha az étkezések között kis kortyokban iszunk szénsavas ásványvizet az érzésteleníti a nyelven található idegvégződéseket, így nem fogunk vágyni a finomságokra
étkezés előtt tíz perccel igyunk meg egy pohár meleg vizet, ami gátolja az emésztést, így csökkentve az étvágyat. A vízbe csavarhatunk egy citromot is, és egy pohárral megihatunk étkezés után is.
kezdjük az étkezést banánnal, ugyanis hamar teltségérzetet nyújt, ugyanakkor sokkal kalóriaszegényebb, mint a megszokott élelmiszerek Abban az esetben is folyamodjunk a banánhoz, ha valami édeset kívánunk, hisz nemcsak hogy finom, de egészségesebb is, mint az édességek.
igyunk 2-3 nagy csésze teát - zöld tea, bodza tea - este, ami segít a testsúly szinten tartásában.

Vízhajtó hatása van, csökkenti az étvágyat, és segít a kalóriaégetésben.
ne múljon el nap méz nélkül: a méz a banánhoz hasonlóan csökkenti az étvágyat. Étkezés előtt és után egy teáskanál mézet vegyünk be kevés vízzel.
Fontos, hogy a műanyagzacskókban értékesített búzakorpa fogyasztása nem ajánlott, mivel penészt tartalmazhatnak. Ugyanígy a malmoknál kapható korpa sem a megfelelő választás mivel egyéb gabonaszármazékokat is tartalmazhatnak. Kizárólag a pékségekből származó korpát fogyasszuk, ami a búzaliszt alapos szitálása következtében sokkal finomabb.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Meggyógyítja a kurkama a károsodott idegsejteket
  2014-10-17 16:56:37, péntek
 
  Eddig szinte teljesen lehetetlennek tűnt, hogy az agyban található beteg idegsejteket meg lehessen gyógyítani, de most egy új tanulmányban arról írnak, hogy a kurkuma narancssárga színéért felelős kurkumin áttörést hozhat.

A kurkuma egy nagyon sokoldalú fűszer, eddig több mint 600 féle betegség esetében bizonyították be, hogy a kurkuma, de főként a benne rejlő kurkim gyógyító hatással rendelkezik.

Amerikai kutatások eredményei alapján a szakértők arra jöttek rá, hogy a kurkumin valóban elősegíti új idegsejtek megfelelő beépülését az agyba. Elejét veszi az agyban végbemenő oxidációs folyamatoknak, és a fehérjelerakódásokat is megállítja, vagy ha már ezek kialakultak, akkor erős antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően ezt vissza is tudja fordítani. Ez főként az Alzheimer-kór megelőzése érdekében kiváló eredmény.

Emellett a kurkumin képes megvédeni a felgyülemlett szabadgyököktől az idegsejteket is, amelyek így több ideig képesek zavartalanul működni. A kurkuminből készült hatóanyagot patkányokon is kikísérletezték, és azt vették észre, hogy amellett, hogy védi a károsodástól, vagy már a betegségre hajlamos idegsejteket, még az új neuronok képződését is serkenti.

filantropikum -oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Nap Szentje:ANTIOCHIAI SZENT IGNÁC
  2014-10-17 16:39:37, péntek
 
  Krisztusban kaptátok ti is a megígért Szentlélek pecsétjét.

Efezus 1,11-14

Benne részesei is lettünk az örökségnek, mi, akik erre rendeltettünk annak végzése szerint, aki mindent akaratának végzése szerint cselekszik, hogy magasztaljuk az ő dicsőségét, mi, akik már azelőtt is reméltünk Krisztusban. Benne ti is hallottátok az igazság igéjét, hittetek is neki, és megkaptátok a megígért Szentlélek pecsétjét, aki foglalója örökségünknek, amíg Isten teljesen meg nem váltja tulajdonát dicsőségének magasztalására.

Zsoltár 33.

Örvendezzetek igazak, az Úrban, igaz emberekhez illik a dicséret! Áldjátok az Urat lanttal, zengjetek neki dalt tízhúrú hárfával! Daloljatok neki új éneket, ujjongó szóval ügyesen zsoltárt énekeljetek neki! Mert igaz az Úr igéje, és minden tette hűséggel teli. Az igazságot és a törvényt szereti; Az Úr irgalma betölti a földet. Az Úr szava alkotta az egeket, szájának lehelete minden seregüket. A tenger vizeit mintegy tömlőbe gyűjtötte, az örvényeket tárházakba helyezte. Félje az Urat az egész föld, remegjen előtte a földkerekség minden lakója! Mert ő szólt, és meglettek, parancsolt, és létrejöttek. Felforgatja az Úr a nemzetek szándékait, elveti a népek gondolatait. De megmarad az Úr terve mindörökre, szíve szándéka nemzedékről nemzedékre. Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet tulajdonául kiválasztott! Letekint az Úr az égből, mind látja az emberek fiait. Hajlékából nézi a föld megannyi lakóját. Egytől-egyig ő alkotta szívüket, ismeri minden tettüket. Nem szabadítja meg a királyt a nagy sereg, s a hőst nem menti meg nagy ereje. Nem nyújt neki a ló biztos segítséget, nem szabadítja meg hatalmas ereje. De íme, nézi az Úr szeme azokat, akik félik őt, akik remélik irgalmát, és megmenti a haláltól lelküket, s éhínség idején is táplálja őket. Lelkünket az Úr hordozza, ő segít meg s oltalmaz minket. Valóban, benne örvend a szívünk, és szent nevében reménykedünk. Legyen, Uram, irgalmad rajtunk, amint benned bizakodunk!

Luk 12,1-7

Amikor olyan nagy tömeg gyűlt össze körülötte, hogy csaknem legázolták egymást, először csak a tanítványaihoz kezdett beszélni: ,,Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Semmi sincs elrejtve, ami nyilvánosságra ne jutna, és nincs olyan titok, ami ki ne tudódna. Ezért amit sötétben mondtatok, fényes nappal halljátok majd vissza, és amit a belső szobában fülbe súgtatok, a háztetőkről fogják hirdetni. Nektek, barátaimnak mondom: Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de semmi többet nem tehetnek. Megmondom én nektek, kitől féljetek: Féljetek attól, akinek, miután megölt, hatalma van a kárhozatra vetni. Igen, mondom nektek: tőle féljetek. Öt verebet ugye két fillérért adnak? Isten mégsem feledkezik meg egyről sem közülük. Nektek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: sokkal értékesebbek vagytok ti a verebeknél.

†
Amen.

 
 
0 komment , kategória:  Szentek  
Erőleves
  2014-10-17 16:12:21, péntek
 
  "30 évet dolgoztam le az American Airlines kötelékében, és az ötvenedik születésnapomat követően nyugdíjba mentem. Ekkor kezdtem bele abba, amit Isten rám bízott életem hátralevő részére: hogy lelkesítsem, biztassam az embereket, és különleges pillanatokat teremtsek. 1995 júniusában megálltam a helyi benzinkútnál, ahol rendszeres látogató voltam, hogy vegyek egy lottószelvényt. Millie szolgált ki. Kedves, melegszívű teremtés, mindig mosolyog, és mindig van egy jó szava mindenkihez. Akkor este ugyanúgy viccelődtünk és nevetgéltünk, ahogyan korábban már annyiszor. Azzal ingereltem, hogy neki adok 1000 dollárt, ha nyerek 10 milliót a lottón. Millie azt mondta, ha nyerek, inkább vigyem el őt Párizsba egy ebédre, és nem a texasi Párizsi étteremre gondolt. Ezen mindketten jót nevettünk. Miután továbbhajtottam, azon tűnődtem, milyen érdekes, hogy nekem a lottónyeremény 10 millió dollárt jelent, míg Millie számára egy ebédet Párizsban. Millie nem tudta, hogy légitársaságnál dolgoztam. December 21. táján ismét elmentem a benzinkúthoz. Millie volt szolgálatban. Átadtam neki egy karácsonyi üdvözlőlapot, és megkértem, hogy olvassa el a jelenlétemben. Millie széthajtotta a kártyát, és olvasni kezdte:

Kedves Millie!
1995. június 17-én magától vettem ezt a lottószelvényt, melyei csatoltam. Nos, nem én nyertem meg a 10 millió dollárt, hanem maga. Válasszon ki egy alkalmas időpontot 1996-ban, csomagoljon, csináltasson útlevelet, és készüljön a párizsi ebédjére. Ez az én ajándékom Önnek, amiért mindig mindenkinek különleges figyelmet szentel, akivel csak kapcsolatba kerül. Köszönöm magának. Isten áldja! Boldog karácsonyt kíván: Mary.

Millie alig bírt magával. Szinte ugrándozott örömében a kis fülkében. Én is nehezen türtőztettem magam. Abban a pillanatban a lelkem mélyén megéreztem, mit jelent különleges pillanatokat teremteni az emberek életében. Az utóbbi hetekben sokszor láttam Millie-t. Ahányszor csak megjelenek a benzinkútnál, felcsillan a szeme, megölel, és arcon csókol a félig nyitott ajtóban. Egyre azt mondogatja, ,,egyszerűen nem tudja elhinni", hogy megtelefonálta a mamájának, elmesélte a főnökének és így tovább. A leginkább mégis akkor hatódtam meg, amikor azt mondta: ,,Mary Ann, a végrendeletemben megírtam, hogy ha meghalok, mielőtt eljutok arra az ebédre, a hamvaimat Párizsban szórják szét."

Szeretetben telt napot kívánok mindenkinek!

...szeretettel...
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 878
  • e Hét: 3745
  • e Hónap: 10117
  • e Év: 60908
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.