Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Az Egyesült Államok lekezeli és megalázza a magyar külügyet.
  2014-10-19 21:06:41, vasárnap
 
  Az Egyesült Államok lekezeli és megalázza a magyar külügyet. Tiszteletet a magyaroknak?
2014.10.19 15:29


Kitiltott az Egyesült Államok több magyar állampolgárt az USA területéről, állítólag korrupciós ügy miatt. Az amerikai külügy azonban egyelőre a kormány felkérésére sem szolgáltatott információt arról, hogy kik a szankció célpontjai, és a konkrét üggyel kapcsolatban sem adtak tájékoztatást. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek délután bekérette a külügyminisztériumba André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt, aki a kérés ellenére sem adott bővebb információt az ügyre vonatkozóan. A miniszter így jobb híján kijelentette, a kormány sem a kitiltott személyekkel, sem a tiltás okával kapcsolatban nem rendelkezik pontos információkkal, mivel nem kaptak tájékoztatást az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől.

Később Szijjártó közölte, hogy "amennyiben az amerikai kormány ezt nem teszi meg, magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben". Mint kiderült, a magyar külgazdasági és külügyminiszternek kell Washingtonba utaznia ahhoz, hogy Magyarország pontos tájékoztatást kapjon azzal kapcsolatban, miért esünk amerikai szankciók alá. Szijjártó a jövő héten utazik Washingtonba, és miközben a kormány hangsúlyozza, "nincsenek információik arról, hogy kormánytagok is beutazási tilalom alá esnének", a Népszava pedig már felvetette annak lehetőségét, hogy Szijjártót egyáltalán beengedik-e Washingtonba, az ügynek két olyan vonatkozása is van, amivel valamilyen oknál fogva senki nem foglalkozik.

Szijjártó Péter kedden találkozik Victoria Nulanddal, az USA európai ügyekért felelős külügyi államtitkárával. Tehát Magyarország külügyminiszterét már csak államtitkári szinten fogadják Washingtonban, nem pedig külügyminiszteri szinten. A diplomáciában az azonos szintek az azonos szintekkel tárgyalnak, és ha nem így van, az a tárgyaló fél leminősítése. Vagyis Magyarországot az Egyesült Államok nem egyenlő félként, hanem gyarmati státuszú országként kezeli. Miközben az USA a hivatalos diplomáciában is kifejezésre juttatja, hogy Magyarország alacsonyabb rendű ország, a kormány nem tiltakozik ezügyben, hanem elfogadja az alacsonyabb rendű besorolást.

Hídfő.net | Szijjártó PéterMagyar külgazdasági és külügyminiszter. Elfogadja a diplomáciai lekezelést.

A kormány nem fejezte ki tiltakozását azzal kapcsolatban, hogy Washingtonban miért egy alacsonyabb rangú személy, egy külügyi államtitkár fogadja a magyar külügyminisztert.

Egy ilyen helyzetben;

1. a kormány vagy tiltakozását kellene kifejezze és egyúttal követelnie, hogy a magyar külügyminisztert az USA külügyminiszteri szinten fogadja,

2. vagy nem a külügyminisztert, hanem - ha Washington nem hajlandó külügyminiszteri szinten fogadni a magyar külügyminisztert - egy alacsonyabb rangú személyt kellene küldjön Washingtonba, hogy ott a vele egyenrangú amerikai kollégával tárgyaljon.

A kormány egyiket sem teszi, vagyis teljesen elfogadhatónak tartja, hogy az amerikai fél lekezeli a magyar külügyminisztert és így Magyarországot.

Sőt, mi több, a magyar külügyminiszter gyakorlatilag büszkén bejelentette, hogy kedden találkozik Nualanddal és információt kap tőle egy olyan üggyel kapcsolatban, amiről az Egyesült Államok budapesti nagykövete vagy a helyette kinevezett ideiglenes ügyvivő kellene információt szolgáltasson.

A kormány azonban az ideiglenes ügyvivőt sem utasítja ki az országból, és számon sem kéri amiatt, hogy az nem látja el feladatát.

Pedig a kiutasítás lehetősége fennáll, vagyis fel kellene merüljön. Ha a kormány nem fogadná el, hogy az amerikaiak alacsonyabb rangú félként kezeljék, a viszonosság elve alapján Magyarország ki kell utasítson 10 amerikai állampolgárt az országból. Az Egyesült Államok 10 magyar állampolgárt utasított ki, azonban se a nevek listáját, se a kiutasítás okát nem adták meg. A viszonosság elve alapján Magyarország ki kell utasítson 10 amerikai állampolgárt, olyan módon, hogy se a személyek nevét, se a kiutasítás okát nem kell közölje az amerikai féllel.

Amennyiben a külügy nem így jár el, az a gyarmati sor elfogadása, az amerikai fél diplomáciai feljebbvalóságának elfogadása. Ha ez a helyzet tartósan fennáll, és se a kormány nem fogalmaz meg egyenlő arányú válaszlépéseket, se az amerikai fél nem vonja vissza az intézkedést, az annak nyílt elismerését jelenti, hogy az amerikai külügy nem szövetségesként, hanem alacsonyabb rangú országként, gyarmatként tekint Magyarországra, a magyar kormány pedig ebbe beleegyezik. Elfogadhatatlan, hogy a kormány beletörődjön egy ilyen helyzetbe, és a magyar külügy elfogadja, hogy egy partnerország a diplomáciában nyíltan lekezeli.

Leszünk gyarmat?

A viszonosság elve alapján Magyarországnak is ki kell tiltania 10 amerikai állampolgárt az ország területéről.

Igen könnyű lenne 10 kitiltandó személyt találni, mivel rengeteg olyan amerikai állampolgár él a világban, akire a világ jobbik felében felforgatóként, háborús bűnösként vagy a terrorizmus támogatójaként tekintenek. Egy ilyen amerikai állampolgár például Soros György, aki Magyarországon évtizedeken keresztül támogatott felforgató tevékenységet. A rendszerváltás idején amerikai állampolgárként a magyar kormányellenes ellenzéket - beleértve Orbán Viktort - támogatta, vagyis felforgató tevékenységet végzett. Ma szintén a kormányellenes ellenzéket támogatja, vagyis a mai napig felforgató tevékenységet végez Magyarországon. Az Észak-Kaukázusban a terrorizmust támogatta, közvetlen felelős háborúk kirobbantásáért és népirtásokért. Egy ilyen másik, szankcionált személy David Petraeus tábornok kellene legyen, aki bizonyíthatóan részt vesz a Közel-Keleten a keresztény közösségek körében végzett népirtások irányításában, ugyanis az ISIS terrorszervezet szervezésében közvetlen részt vesz. Iránban egyébként beutazási tilalom és körözés alatt áll az emberi jogok sorozatos megsértéséért és Afganisztánban, Irakban végzett népirtásokért. Ugyanezen okból kifolyólag George Casey tábornok (2003-tól 2007-ig az amerikai hadsereg vezérkari főnöke) Stanley McCrystal tábornok, az Afganisztánban szolgáló amerikai csapatok volt parancsnoka, Jack Bridgez tábornok, Afganisztánban az amerikai bagrami légibázis volt parancsnoka, James Jons tábornok, a volt amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója is a szankciós listára tehető. Mindannyian közvetlen felelősek a Közel-Keleten keresztény közösségek elleni agresszióért, terrorista csoportok kiképzéséért, kábítószer-kereskedelem szervezéséért és a térségben háborúk kirobbantásáért, népirtásokat elkövető terrorista csoportok kiképzéséért, irányításáért és fegyverrel ellátásáért. Tetszőlegesen bővíthető ez a lista, a kormánynak minden bizonnyal pontos információi vannak arra vonatkozóan, hogy Soros György alapítványain kívül mely amerikai állampolgárok támogatnak anyagilag közvetlen felforgató tevékenységet Magyarországon.

Valószínűsíthető azonban, hogy a kormány nem mer semmilyen válaszlépést tenni Washingtonnal szemben, és beletörődik Magyarország lekezelésébe. "Tiszteletet a magyaroknak?" Hamarosan kiderül, mennyire lehet Orbán Viktor szavait komolyan venni.


http://www.hidfo.net/2014/10/19/az-egyesult-allamok-lekezeli-es-megalazza-magyar- kulugyet-tiszteletet-magyaroknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az RTL Klub véletlenül lefilmezte a NER legfontosabb szerepl
  2014-10-19 20:57:04, vasárnap
 
 
Az RTL Klub véletlenül lefilmezte a NER legfontosabb szereplőjét

horváthbence
politika
ma 19:55


Olvasónk fantasztikus találata volt a mai Híradóból, hogy amikor Orbán Viktor befejezte kampányértékelőjét a Millenárison, a függönyök mögül előlibbent egy titokzatos hölgy, és a renitens fideszesek politikusokat emlékeztette arra, kinek hol a helye:

http://coub.com/view/3qh5k

http://444.hu/2014/10/19/az-rtl-klub-veletlenul-lefilmezte-a-ner-legfontosabb-sze replojet/





Tiszteletet a Kedves Vezetőnek! Ez a pszichiátere volt. Ez is a terápia része. El kell hitetni vele, hogy mindenki imádja. Spontán ünneplés tört fel a kedves Vezér beszéde után...
Majd ha megjelennek körülötte a noteszbe jegyzetelő csicskák... az lesz komoly...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A választás nyolc tanulságos figurája
  2014-10-19 20:54:26, vasárnap
 
  2014.10.15.
A választás nyolc tanulságos figurája
Szárnyathy Géza

Nem hisszük, hogy lenne a választásoknak egyetlen veretesen büdös nagy tanulsága. De volt pár eset, eredmény, amelyek a maguk nemében jelzésértékűek. A kirobbanthatatlanok, a magára hagyottak, a gátlástalan szarháziak, akiknek összejött az élet.

8. Független Béla

A kistelepülések java független polgármestert és független testületet választ, és aki valami gázos párt színeiben indul, az már eleve gyanús. Érdekes, hogy azt az egyszerű összefüggést, hogy akkor tudsz bármit csinálni, ha érted, mi folyik körülötted, és akkor hozhatsz felelős döntéseket, ha téged is érint minden döntés, nos ezt egy poros falu melósai, parasztjai magától értetődőnek tartják, de ha feljebb megyünk egy lépést, akkor már mindenki elfelejti. Ki érti ezt?

7. Botka László

Amikor a színvak Fradi drukker a piros-fehérek szektorába megy szurkolni, és rájön, hogy elcseszte, de azért még ordít egy hajrá Fradit. Ezt csinálta Szeged 2010-ben. Aztán a tökös zöld-fehér iszik egy sört a szünetben, vesz egy levegőt és beleordítja a piros szektorba a hajrá Fradit. Ezt csinálta Szeged most. Mindenfajta összefogás mellett sikerült egy támogatható testületet is összetákolni.

6. Etelka Tétényi Éva helyett

Amikor a hajráfradizásba belefárad a nép. Nehéz megmondani, hogy az esztergomiak most megalkuvók lettek, vagy csak reálisan végiggondolták a helyzetüket. Mert mi is várható el? Nem hordják el a szemetet, nincs közvilágítás? Hát basszus, nincs hadiállapot, miért is kéne tűrni? Jöjjön Etus, azt jóccakát, legalább az a szarházi testület - amelyiket amúgy mi választottunk - valamit hajlandó legyen megszavazni. Persze kívülről lehetne mondani, hogy szomorú ez a behódolás. Csak hát a forradalmárok arról híresek általában, hogy lelövik őket a francba.

5. Tóth József

A kőkemény beintők. Oké, egyszer nekifeszültek, bejött. Régóta lehet tudni, hogy akit a Fidesz el akar tüntetni, Angyalföldön indítja, legjobb példa erre a kígyóbűvölő Kosztolányi Dénes. Aztán átalakították a választókörzetet, hogy ne csak prolik szavazzanak. Haha. Úgy tűnik, ez nagyon nem jött be, aki a lakcíme mellé ödaböki az ikszet és a három i betűt, annak szegfű szaga lesz.Valójában tök érthetetlen, miért akarják ennyire sallang nélkül Tóth mellé a szoci testületet is. De legalább a csöcsmutogató csaj a jövőben is mutogathatja a csöcsét önkormányzati munka helyett. Ez mindenképp jó hír.

4. Karácsony Gergely

Papcsák dicstelen távozása után az volt a kérdés, Zugló biztosra megy, vagy elzavarja a Papcsi összes elvtársát is. Félig összejött, hiszen polginak inkább kértek egy kis liberálist. De a felhozatal nyilván nem volt annyira fasza, úgyhogy a testületben maradt a fideszes többség. Zuglóban egy újonccal szívózni még nyerő taktika is lehet.

3. Molnár Gyula

Talán a legjobb példa arra, hogy az összefogás hiánya és az ellenzéki impotenskedés a váltást akadályozta meg. Molnár pár százalékkal bukta el a választást , épp annyival, mint amennyit a többi futottak még kategóriába tartozó pöcsök összevakartak maguknak. Úgyhogy megint nyert a tojásfejű, aki semmi mást nem tudott felmutatni, mint a metróállomások körüli területrendezést és pár négyzetméter térkő lerakását.

2. Mészáros Lőrinc

Felfogható a legnagyobb szégyennek vagy tudomisén minek, hogy egy ekkora kamufaszi polgármester lehet. Tök mindegy, hogy honnan szedte össze hétmilliárdját, lopta vagy csak Viktor összelopott pénzének vagyonkezelője. Egy gázszerelőből sok minden lehet, ha az a gázszerelő szorgalmas, eszes és ügyes. Még polgármester is lehet, bár tisztességes gázszerelők inkább melóznak, s nem állnak neki baszakodni testületekkel meg megyei közgyűléssel, kormányhivatalokkal. Gázszerelő azonban normális körülmények között egy valami biztos nem lehet: milliárdos. Vagy ha igen, arra a kutyámat se bíznám rá. De a felcsútiak úgy látszik, annyira megrészegedtek attól, hogy híres ember lakik a faluban, hogy ez 80 százalékuknak elég volt.

1. Balogh József

Nincs mit mondani. Egy büdös gyökér, aki péppé veri a nője fejét a korláton. És utána letagadta, majd miután egyértelművé válik, hogy mégis egy Btk. hatálya alá tartozó rohadék, továbbra is felveszi a tiszteletdíját mint képviselő. És van olyan népség, amelyik ezt a szarházit ismét megválasztja. Hagyjuk most azt, hogy fideszes vagy szoci, mert itt aztán kurvára nem ez a lényeg. Egy aljaember kellett, mert már megszokták, nem is mert indulni ellene senki.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/10/15/a_valasztas_nyolc_tanulsagos_figuraja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lamperth: Szanyit egy alku miatt küldték Brüsszelbe
  2014-10-19 20:49:43, vasárnap
 
  Lamperth: Szanyit egy alku miatt küldték Brüsszelbe
Index
2014.10.19. 17:17

Szanyi Tibor egy Mesterházy Attilával kötött alkunak köszönheti, hogy EP-képviselő lehetett - derül ki a szintén MSZP-s Lamperth Mónika egyik facebookos hozzászólásából.


"Tibor indult az MSZP elnöki tisztségéért. Mesterházy nyert, de a választás után politikai megállapodást kötöttek, hogy Tibi nem lesz a "belső ellenzék" vezéralakja, támogatja és nem kritizálja Attilát, cserébe megkapja az EU listavezető pozíciót" - írta az ominózus hozzászólásában Lamerth Mónika. Szerinte a Mesterházyval kötött alku "mindkettőjüknek előnyös volt", mármint a volt pártelnök és Szanyi számára is.

A volt belügyminiszter már az önkormányzati választás előtt megírta az egyik facebookos hozzászólásában, hogy majd a választás után megírja, minek is köszönheti Szanyi az EP-s pozícióját.

Az eredeti posztot, amihez Lamperth hozzászólt, Szegő Péter újságíró írta ki, aki ki volt akadva azon, hogy Szanyi Tibor egyáltalán szóba áll a gój motorosokkal. "Egyet értek. Teljesen mindegy, hogy ki fizette a "kirándulást". Szégyen és gyalázat, úgy, ahogy van az egész történet. Tibinek elment az esze" - írta akkor Lamperth.


http://index.hu/belfold/2014/10/19/lamperth_szanyit_egy_alku_miatt_kuldtek_brussz elbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Házhoz hívtak a pofonért” (Döbrögi következik?)
  2014-10-19 20:40:08, vasárnap
 
  “Házhoz hívtak a pofonért" (Döbrögi következik?)

Posted on 2014/10/17 Szerző: Admin

Úgy tudjuk, tíz magyar magánszemély beutazási engedélyét vonta vissza az Egyesült Államok. A döntés egyértelműen a magyar kormány politikája elleni kritikának tekinthető, tehát tovább mélyül a magyar-amerikai politikai konfliktus.
,,Behívtak a nagykövetségre, ahol közölték, hogy felfüggesztették az állandó belépési engedélyemet. Nem indokolták a döntést, hanem egy elnöki proklamációra hivatkoztak. Házhoz hívtak a pofonért" - magyarázta lapunknak egy ismert magyar üzletember, aki a ,,kitiltottak" között található.
Forrásunk cége kiemelt partnere a magyar kormánynak, több jelentős kormányzati projektben vesz részt, az elmúlt években sokat szerepeltek a magyar sajtóban, mert nagy számban nyertek el közbeszerzéseket. A vállalat tulajdonosa közismert közéleti szereplő, saját magát is a Fidesz holdudvarához sorolja. ,,Aránytalannak érzem az intézkedést, amivel szerintem feleslegesen rontják tovább a magyar-amerikai kapcsolatokat" - mondta az üzletember, akivel abban állapodtunk meg, hogy nem közöljük a nevét, sem a cégét. Ő egyébként úgy tudja, hogy a tíz ,,kitiltott" személyből három az adóhatóság embere, és rajta kívül még legalább két személy ismert magyar üzletember, a többiekről nem tud.
,,Éltem az Egyesült Államokban, szeretem Amerikát, különösen a régi, az alapító atyák által létrehozott Amerikát. A döntés ellenére sem fogom megutálni őket" - fogalmazott az üzletember, aki egy bibliai elvre hivatkozva mondta, hogy rosszért nem akar rosszal fizetni, ,,a rosszat jóval kívánja meggyőzni". A forrásunk cégei ellen sem Magyarországon, sem más országban hatósági eljárás nem folyik.
A magyarokkal szembeni amerikai intézkedés kezd arra hasonlítani, amit orosz üzletemberekkel szemben vezettet be az Egyesült Államok: Putyint és külügyminiszterét, Lavrovot leszámítva gyakorlatilag a teljes politikai és gazdasági elitet kitiltották az Államokból. A magyarokat érintő döntés figyelmeztető jellegűnek tűnik, mert a politikai szint alatti csoportot célozza.
A magyarázat
A sztorit a kormánypárti Napi Gazdaság hozta ki, de ők azt írták, pontosabban azt sejttették, hogy az amerikai cégek elleni magyar adóhatósági vizsgálatra érkező válasz lehet a ,,kitiltás". A lap az amerikai nagykövetségről azt a választ kapta, hogy a követségnek nincs tudomása semmilyen Magyarországon működő amerikai cég vagy intézmény ellen folytatott NAV vizsgálatról, és semmilyen amerikai lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként.
Bizonyos magyar magánszemélyekről úgy találták, hogy nem jogosultak az Egyesült Államokba való belépésre, ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak. Ezt a döntést az amerikai külügyminisztérium hozta a 7750-es számú Elnöki Proklamáció, valamint a 2004. január 12-i Kleptokrácia-ellenes Klauzúlának megfelelően. A büntetőjogi eljárás lefolytatása kérdésében az illető ország dönt, a magánélet védelmét célzó amerikai törvények megtiltják az illetők nevének nyilvánosságra hozását.
,,Az USA külügyminisztériumának Korrupcióellenes Programja értelmében a korrupció veszélyezteti a fejlődést és a jólétet. A korrupció veszélybe sodorja a világpiacok integritását, a politikai rendszerek stabilitását és a nemzetközi közösség biztonságát. Gátolja a szabadság és a demokrácia elősegítését célzó erőfeszítéseket, akadályozza a gazdasági növekedést és a külföldi befektetést, elszívja az energiát az innovációtól és a versenyképességtől, valamint a vállalkozói és technológiai fejlődés stratégiái elől", olvasható a követség válaszában.
(atv)
Bal-Rad komm: Fel is horkant a hírre a döbrögista horda parlamenti mamelukcsürhéje:
“A Fidesz parlamenti frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy külföldi kormányok nyomást próbálnak gyakorolni a magyar hatóságokra, és megpróbálják befolyásolni a folyamatban lévő vizsgálatokat, áll a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja közleményében. A Külügyminisztérium is elítélte az Egyesült Államok döntését." - olvasható a felháborodás.
Namármost!
Mi nagyon is könnyen el tudjuk képzelni a “hivatalos" amerikai indoklást valós okként. Azaz: “... ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak. Ezt a döntést az amerikai külügyminisztérium hozta a 7750-es számú Elnöki Proklamáció, valamint a 2004. január 12-i Kleptokrácia-ellenes Klauzúlának megfelelően..."
Lehet hogy ORSZÁGUNK Szentjei ezt aztán el nem tudják képzelni! - de mi igen!
Mindazonáltal mi sem tartjuk valós oknak ezt a nagyhirtelen “kitiltást"! Ebben a tekintetben osztjuk a döbrögista horda gyanúját, miszerint a Gazda csapott most oda Döbrögi hátára egy barátságosat, merthogy Moszkvával kacérkodik. Ezt pedig a Gazda nem nézi jó szemmel!
“Sikításért" meg már lassan 15 éve kitilthattak volna minden magyarországi politikai maffiózót az USA - területéről, hiszen 2004 óta létezik a hivatkozás alapja. (Márpedig a Nagy jueszéjben igen komolyan veszik a korrupciót!) Eddig - bár okuk lehetett volna bőven - mégsem tették! De ez a “keleti - szél" ez nagyon könnyezteti a Gazdát!
Úgyhogy Döbrögink megkapta a figyelmeztetés II. fokozatát a Gazdától!
Javalljuk neki: ne várja be a harmadikat! (Ami szerintünk már készülődik!)
Bármennyire is furcsa ez a Bal-Rad - tól, most már kezdünk az eddigieknél kissé komolyabban aggódni Döbrögink jövője miatt.
Döbrögi nem jó nekünk! Nagyon nem jó! De nem csak nekünk - úgy általában ORSZÁGUNKNAK, és a MAGYAROKNAK nagyon nem jó!
De még mindig jobb - talán - mint a Gazdát készséggel kiszolgálni akaró egyebek! Akik már ugrásra készen várják a Gazda intését!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/17/hazhoz-hivtak-a-pofonert-dobrogi-kovetkezi k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tuareg: Amit a szemekben láttam, az megpecsételte Orbán Vik
  2014-10-19 20:38:28, vasárnap
 
 
Tuareg: Amit a szemekben láttam, az megpecsételte Orbán Viktor sorsát!

Hozzáadva: 2014-10-19 10:17:04

Nehéz higgadtan írni Váradi András temetése után, ezért is hagytam ezt mára. Sokszázan voltunk ott, és körbenézve, amit a szemekben láttam, az megpecsételte Orbán Viktor sorsát. Tegnapig a Felcsúti Bandita politikai kérdés volt, tegnaptól azonban sokunknak személyes üggyé vált - írta ma reggel blogjában Szabó Gábor Tuareg, melyet változtatás nélkül közlünk.

Szerk: Domján Tibor, Budapest
Cikk: Szabó Gábor, tuareg.blogspot.hu
Videó: Profilax AGM

Vagyunk ebben az országban páran olyanok, akiknek mind a képessége, mind a lehetősége meglenne ahhoz, hogy Téged ugyanoda juttassunk Viktor, ahová Ti juttattátok Váradi Andrást. Bőven rászolgáltál, de nem fogunk ilyesmit tenni: demokraták vagyunk, nem pedig gyilkosok, és távol álljon tőlünk, hogy mártírt csináljunk Belőled. Te saját hiúságodba betegedtél bele, olyan görcsösen akarod beírni magad a történelembe, hogy hidd el, sikerülni is fog, de nem úgy, ahogy azt Te szeretnéd.


Sokan azt hiszik, hogy csak a hatalomért és a pénzért teszed mindazt a mocskot, amit, pedig dehogy: a Magadfajta önimádók nem a jelennek élnek, hanem a jövő részeivé akarnak válni. Hivatkozási alappá, történelmi személyiséggé, az egész történelemhamisításotok, a szobrokkal való játszadozásaitok is ennek részei. Át akarjátok úgy írni a múltunkat, hogy Te valamiféle minden előzményt összegző államférfi lehessél egy olyan hamis, kitekert históriában, amit Széchenyi kezdett el, és Horthyn keresztül az megérkezik Hozzád, mint nagyzenekari záróakkordhoz. Aszerint veszitek ki a históriánkból az embereket, és aszerint tesztek bele másokat, hogy valahogy ezt a hazug ívetfölrajzolhassátok.

De rossz hírem van Viktor: ez a történelmi ív, ez nem létezik, és Te pedig nem mint pozitív záróakkord kerülsz be majd a jövőben a múltunkba, hanem inkább csak olyan szégyenletes, történelmi léptékben rövidke és mocskos epizódként, mint Szálasi.

Ezért nem kell félned fizikai retorziótól: Te sokkal súlyosabb büntetést érdemelsz. Az igazi büntetés ugyanis olyan, amitől a bűnös a legjobban tart: ez pedig a Te esetedben Viktor, nem a jelen, hanem a jövő. Te kifundáltál Magadnak egy olyan pályaívet, hogy mint Robin Hood maradj majd örökre az ország legendáriumában: a népi hős, aki rettegésben tartotta a hatalmasokat és gazdagokat. Csak eztnagyon elcseszted Szépöcsém: Robin Hood ugyanis nem ült a hatalmasak és gazdagok helyére, Te pedig igen, és Te lettél mostanra a Hatalmas, és Te lettél mostanra a Gazdag, akit majd valódi Robin Hoodok fognak elűzni. Te már a Nottinghami Városbíró vagy, 20 évvel ezelőtti Önmagad legfőbb leküzdendő ellensége épp Te lennél.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I7KwwS7h8FA


Váradi András tegnapi temetése óta tudom, Neked bevégeztetett: a jelen még a Tiéd, de a jövőt már elvesztetted. Ha inkognitóban ott lettél volna tegnap - saját személyedben aligha, mert higgadtság ide, megfontoltság oda, úgy jártál volna, mintMussolini, mikor az olaszok megtalálták -, tudnád: ennek a sztorinak, a Te mesterséges kánonodnak vége. Lehet egy országot sokáig hülyíteni, de a végtelenségig nem: egyszerűen kezdenek túl sokan túl sokat elveszteni ahhoz, hogy az agymosás örökre eredményes lehessen.

Ott, Etyeken, a temetésen, és utána, mikor a "baleset" helyszínén megálltunk, sokat beszéltünk helyiekkel: senki nem hiszi el a végelgyengülésben szenvedő kettősállampolgár gázoló meséjét. Egyszerűen túl sokat tudnak túl sokan az előzményekről és a kapcsolódásokról, na meg ahelyszínről, hogy beetethessétek Őket. Ki fogjuk nyomozni, mi a valóság, kerüljön amibe kerül, és tartson ameddig tart. Nem végtelen a hatalmatok, és nem tudtok mindenkit megvenni vagy megfélemlíteni: egyszerűen már túl sok, vágod Szépöcsém, ugye.


Téged, Titeket nem én, vagy pár hozzám hasonló, tegnaptól Váradi András halálát személyes ügyeként kezelő ember fog végül atörténelem szemétdombjára küldeni: mi csak eszközök vagyunk. Titeket egy kislány fog lehúzni a vécén: az a kislány, aki a korábbi képeken az édesapjába kapaszkodik két kézzel, mint biztos, rendíthetetlen pontba a félelmetes világban. Az a kislány, aki tegnap a temetésen végig tartotta magát, pedig nemcsak az édesapját vesztette el, hanem a biztos talajt is a lába alól. Annak a kislánynak a végtelen, leírhatatlan fájdalmát, azokat a szemeket SOHA nem fogjuk elfelejteni, mert egyszerűen nem lehet elfelejteni. És tudod Viktor, mi csak az Ő szemeit láttuk, de ebben az országban már rengeteg az ilyen szempár. És rengeteg az olyan ember, aki az ilyen szempárok miatt bosszút esküszik Ellened, Ellenetek.

Ma még nem kell félned, sem a holnaptól, sem október 23-tól, még valószínűleg jövő év március 15-től sem. Nem, még nem ért el odáig az erjedés, hogy mindenki át tudjon lépni a személyes kockázatán és megértse: ki kell állnunk a másikért, mert csak úgy tudunk kiállni önmagunkért is. De készülj Viktor: jövő év október 18-án, az általatok megölt Váradi András Alcsúti Juhász tegnapi temetésénekelső évfordulóján már piszok nagy bajban leszel. Neked attól a naptól kell félned, mert az a nap leszOrbán Áldozatainak Napja, és Ők már most is sokan vannak, de addigra még többen lesznek. És a hozzátartozóik, barátaik pedig már rengetegen.


Minden egyes nappal, minden egyes újabb mocskos tettetekkel növelitek azok táborát, akik egyszercsak megérkeznek majd, és gondoskodni fogunk róla, hogy ne menekülhess el. Neked, és a Bűntársaidnak Bíróság elé kell majd állnotok. Neked és Bűntársaidnak börtönben kell megrohadnotok, élő mementójaként annak, hogy előbb-utóbb a társadalom kiveti magából az idegen testet. Hozzád iskolásokat kell majd vinni osztálykirándulásra Sopronkőhidára, hogy a saját szemükkel lássák a testet öltött Gonoszt. Élj minél tovább, hogy legalább egy generáció felnőjön úgy, hogy lássa: bármikor kinőhet egy újabb Szálasi, vagy Orbán, ha nem vigyázunk. Hiba volt Szálasit kivégezni: mutogatni kellett volna, tán ma nem menetelnének neonácik az utcákon. De Te Viktor, itt vagy, és kéznél vagy: Téged évtizedeken át fogunk mutogatni. A Köztársaságért. A Magyarokért.

Egy kislány szeméért.

http://www.hirarena.com/tuareg-amit-a-szemekben-lattam--az-megpecsetelte-orban-vi ktor-sorsat_603
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sértettek túlzott reakciója miatt robbanhatott ekkorát az
  2014-10-19 20:05:58, vasárnap
 
 
A sértettek túlzott reakciója miatt robbanhatott ekkorát az amerikai kitiltás

magyarip
politika
ma 8:03


A múlt héten André Goodfriend (rendes nagykövet híján az USA magyarországi képviseletének ideiglenes vezetője) Magyar Levente külügyi államtitkárnak és Szijjártó Péter miniszternek is jelezte, hogy néhány magyartól elveszik az amerikai beutazás jogát. Azt is elmondta, hogy ők állami alkalmazottak, vagy a kormány közelében lévő emberek, és hogy korrupcióval kapcsolatos gyanúba keveredtek.

Az USA-ban 2004 óta létezik a jogi lehetőség, hogy a külügyminiszter a nemzetbiztonsági tanácsadói javaslatára ilyen intézkedést hozzon. Az eljárás titkos, ahogy a szankcióval sújtottak névsora is az.

Azért egyértelműen botrányos az ügy, mert diplomáciai vonalról azt hallottuk, hogy ilyen komoly lépésre EU- és NATO-tagország ellen nem volt még példa. Egy diplomata így fogalmazott: ,,Washingtonban ezzel átléptek egy vörös vonalat, nagyon nem lesz egyszerű innen a mostani kormánynak visszajönnie". Kedden Szijjártó Péter Washingtonban Victoria Nuland államtitkárral tárgyal majd, aki nagyon kemény szavakkal támadta néhány hete Orbán Viktort. Nehéz menet lesz a kinti megbeszélés a külügyesek szerint.
Az eredeti terv szerint nem verték volna nagy dobra

Az amerikai fél nem akarta nyilvánosságra hozni a kitiltásról szóló intézkedéseket, állítják többen is az amerikai oldalról. Az USA csendben is ki tudta volna fejezni elégedetlenségét a magyar diplomáciának.

Az elégedetlenség fő oka a magyar kormány látványos közeledése Oroszországhoz, a magyar kormány küzdelme az oroszokkal szembeni EU-s szankciók felpuhításáért, és az egész régiót érintő energetikai-üzleti együttműködések (Paks, Déli Áramlat). Számíthat továbbá, hogy az egyébként is vitatott nyugati megítélésű Magyarországgal példát lehet statuálni a többi kelet-európai ország előtt is: nem érdemes túl közel kerülni az oroszokhoz.

Ahogy egy amerikai külpolitikára közelről rálátó üzletember mondta nekünk a múlt héten: Washingtonban a 90-es években kirakatországként tekintettek Magyarországra, de most már mi vagyunk az ,,európai rossz fiúk". Washington sokáig nem figyelt különösebben a Brüsszelből és más emberjogi vonalról érkező panaszokra, most azonban elővették ezeket a témákat is, és a magyarügy kezelése fontossá vált.

Ennek ellenére sem akarták a közvélemény előtt égetni a magyar kormányt egy bejelentéssel. Obama elnök Magyarországot támadó beszédét elégséges nyilvános figyelmeztetésnek, kemény üzenetnek gondolták. A kitiltásokkal az volt a cél, hogy a kormánynak mutassák meg: az USA a szavakon túl tettekkel is kész fellépni.

Csakhogy a botrányos ügyet a magyarok (és nem kizárt, hogy a személyükben is érintettek) a nyilvánosság elé vitték. A kiszivárogtatás helye a Századvég lapja, a Napi Gazdaság volt. Arról írtak, hogy a NAV néhány amerikai cégnél adóvizsgálatot tartott, és bosszúból az adóhatóság vezetői ellen utazási korlátozást léptettek életbe. A cikk arra volt kihegyezve, hogy az amerikaiak méltatlan módon, adminisztratív eszközökkel akarják megakadályozni a magyar szervek munkáját.

Az előre menekülő támadás hasonlított ahhoz, ahogy az EU egyes Magyarországot elmarasztaló döntéseit vezették fel az utóbbi időben: a baloldali befolyás alatt lévő bürokraták vagy éppen a bankok és nyugati multik szekerét toló brüsszeliek így kívánják politikai és gazdasági érdekeit érvényesíteni, és valójában nyomásgyakorlásról van szó. Ezekre az EU nem adott kemény válaszokat, a történet hazai fogyasztásra eladhatónak bizonyult. A kiszivárogtatók arra számíthattak, hogy a támadás elbizonytalaníthatja az amerikaiakat, és talán a kommunikációs kezdeményezéssel elveszik a lépés kritikai élét, mielőtt máshonnan menne ki a történet. A kormányzati kommunikáció stratégiáját sok esetben éppen a Századvégnél készítik.

Csakhogy az USA nem az EU. Az amerikai képviseletet vezető ügyvivő már a cikk napján tiltakozott, és másnap sajtótájékoztatót is összehívott, hogy elmondja, nem tudnak semmilyen adóhatósági vizsgálatról, és az érintetteket konkrétan korrupcióval gyanúsítják, vagy valamilyen korrupciós ügy haszonélvezőinek tartják.

Azt is mondta, hogy a magyar kormánynak minden információja megvan ahhoz, hogy ha akarják, feltárják ezeket az ügyeket. Még annyit jegyzett meg, hogy döntéseiket mindig szilárd bizonyítékokra alapozzák. Szijjártó Péter külügyminiszter ezzel szemben azt mondta, hogy a magyar kormány nem tud hitelt érdemlő információkról, nem tudja kiket érint a kitiltás, és követelte, hogy az amerikaiak adjanak át ezekről információkat. Kettejük közül valaki nyilvánvalóan nem mond teljesen igazat.
A lista titkos, de szivárogtatnak

A nevek nyilvánosságra hozatalától az amerikai törvényekre hivatkozva az USA tartózkodni fog, erről világosan nyilatkoztak a követségen. A nevek azonban pénteken elkezdtek kiszivárogni. Három NAV-vezető lehet a listán, értesült az Index, és ahogy a 444-hez is eljutott, az egyik érintett Vida Ildikó, a NAV elnöke.

Ő az egyetlen, aki nem kért helyreigazítást neve említésekor, ami abból a szempontból nem teljesen meglepő, hogy a NAV vezetőinek érintettségét az egész ügyet kirobbantó Napi Gazdaság említette először. Vagyis a NAV vezetőit ért szankció nyilvánosságra hozása része lehetett az amerikai lépés elleni PR-kampánynak. Ugyanakkor a NAV hallgat: még csak nem is reagáltak kérdésünkre, hogy kiket érint a szervezettől az amerikai lépés, és nem is cáfolták az értesülést. Elképzelhető az is, hogy azért a NAV vezetőivel jöttek ki a Napi Gazdaságnál, mert Vida Ildikót a Simicska Lajos vezette holdudvarhoz kötik, és esetleges menesztéséről már ősz eleje óta pletykálnak. Így az Orbán Viktorhoz kötődő századvéges holdudvar őt áldozhatta be talán a legkönnyebben.

Már csütörtök este eljutottak azonban olyan hírek is hozzánk, hogy az érintettek között lehetnek a Századvéghez köthető személyek is. Pénteken arról értesültünk, hogy a Századvég Gazdaságkutatót vezető Heim Pétertől is megvonták a beutazási engedélyt. Heim megkeresésünkre nem reagált, este viszont a Századvég kiadott egy közleményt, miszerint ,,sem a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, sem pedig a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezetőit nem tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból".

A többes számba nyilvánvalóan beleértették Heim Péter is.

Szintén pénteken értesültünk arról, hogy Habony Árpád, a korábban a Századvégnél dolgozó miniszterelnöki tanácsadó is az érintettek között van. Habony ügyvédje útján jelezte, hogy ,,nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy kitiltották az Egyesült Államokból". (Ha szőrszálhasogatók akarunk lenni, akkor a listán szereplőket valóban nem kitiltották, hanem a beutazásuk lehetőségét függesztették fel.)
Információkat gyűjtöttek

Úgy tudjuk, hogy a lista összeállításakor az itt működő amerikai cégek beszámolóira támaszkodtak az USA döntéshozói. Két esetről mi is hallottunk, amikor kenőpénzt akartak kérni amerikai nagyvállalatoktól. Ugyanakkor az itteni követség ügyvivője azt mondta, hogy civil szervezetek jelentéseiből is tájékozódtak. Konkrét példát egyet említett: az egykori NAV-ellenőr, Horváth András áfacsalásokkal kapcsolatos bejelentését, amelynek nem lett érdemi következménye.
Kik vannak még a listán?

Az USA-ból most kitiltottak közül egy ember nyilatkozott eddig, de ő is csak neve elhallgatását kérve. Ő az atv.hu-nak azt mondta, hogy összesen tizen vannak, ám André Goodfriend “tíznél kevesebb" emberről beszélt. Tíznél azonban jóval kevesebb név jelent meg eddig.


http://444.hu/2014/10/19/a-sertettek-tulzott-reakcioja-miatt-robbanhatott-ekkorat -az-amerikai-kitiltas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügyes trükkel lepleznék le az Amerikából kitiltott magyaroka
  2014-10-19 20:00:59, vasárnap
 
  Ügyes trükkel lepleznék le az Amerikából kitiltott magyarokat

2014. október 19.

hvg.hu
Vacsorázni hívják őket New York-ba. Aki nem megy, legalábbis gyanús lehet.


New Yorkba hívják vacsorázni azokat a magyarokat, akiket állítólag kitiltottak
Index
2014.10.19. 16:20

"A Polgári Platform mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy több ismert közéleti szereplőt, köztük az adóhivatal elnökét és a miniszterelnök tanácsadóját korrupció vádja érte, ráadásul olyan körülmények között, hogy nehezen tudják megvédeni magukat. Mi nevezett személyekről semmi ilyesmit föl nem tételeznénk" - olvasható a szervezet közleményében. A Polgári Platform ezért meghívja ezeket az embereket, "mint komoly, állami üzletembereket, közszolgákat és politikusokat az Egyesült Államokba egy vacsorára", lehetőséget adva ezzel arra, hogy tisztázzák magukat.

A vacsorát New York-ban, a Magyar Házba, esetleg a magyar ENSZ-képviseletre, vagy annak környékére szerveznék december 5-re. "Az érintett közszereplőkkel a Polgári Platform az időpont véglegesítése érdekében, a média segítségét is kérve, további egyeztetésbe kezd. Bízunk abban, hogy ezzel a lépéssel segítjük az ügy tisztázását, a beutazási tilalomról szóló magyarellenes rémhírek csattanós cáfolatát" - írják.

A közleményből nem derül ki, hogy a Polgári Platform fizetné-e az utazást vagy a vacsorát.

A Polgári Platform civil egyesületet 2013-ban alapították volt parlamenti képviselők, ismert közéleti szereplők. Az egyesület a Somogyi Zoltán alapította Szabad Piac Alapítványból nőtt ki, az alapítók között van Kerék-Bárczy Szabolcs korábbi MDF-politikus, Kukorelly Endre író, költő, volt LMP-képviselő és Nehéz-Posony Márton ügyvéd.

Ahogy azt megírtuk, amerikai érdekekre sérelmes, korrupciós vagy ahhoz kapcsolódó üzelmeik miatt nem kaphat beutazási engedélyt az Egyesült Államokba néhány állami alkalmazott, kormányközeli személy.

André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, mivel az amerikai hatóságok szerint korrupcióban érintettek. Az M1 Híradójának adott interjúban pedig már kormánytagokat említett. Az ügyvivő azt mondta, "ha egyes személyek, korrupt kormányzati tisztségviselők sértik az Egyesült Államok érdekeit, akkor a mi törvényeink lehetőséget biztosítanak arra, hogy számukra megtiltsuk a belépést az Egyesült Államokba".

http://index.hu/belfold/2014/10/19/new_yorkba_hivjak_vacsorazni_a_kitiltott_magya rokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két koki, egy nagy saller: rég volt ilyen rossz hete az Orbá
  2014-10-19 19:58:29, vasárnap
 
  Két koki, egy nagy saller: rég volt ilyen rossz hete az Orbán-kormánynak

2014. október 19.

hvg.hu
Kizárási eljárás indult Magyarország ellen a világ demokráciáit tömörítő szervezetben. Egy sor fél-, és valódi diktatúra után Magyarországra érkezett vizsgálódni az újságírókat védő nemzetközi tanács, most először dolgoznak az EU-ban. Ezek egyelőre csak presztízsveszteséget jelentenek az Orbán-kormánynak, az amerikai kitiltási botránynak súlyos következményei lehetnek. Mindezt egy hét alatt behúzni: igazi diplomáciai bravúr.


A szervezet történetében először egy európai uniós országba küldött tényfeltáró delegációt az újságírókat védő Committee to Protect Journalists (Újságírókat Védő Tanács, CPJ) a héten. A CPJ delegációja kedden Budapesten a hvg.hu munkatársával is találkozott, több más újságíró társaságában. A CPJ tagjai egyre nagyobb aggodalommal figyelik a magyar média helyzetét, az újságírók romló munkakörülményeit, a független médiára irányuló fokozódó gazdasági nyomást.

A CPJ képviseletében Kati Marton, a New York Times magyar származású újságírója is, akinek a szülei a második világháború után, a kommunista diktatúra elől menekültek el az Egyesült Államokba Magyarországról. Kati Marton a Népszabadság szombati számában azt mondta, eddig Pakisztánba, Oroszországba, és hasonló helyekre kellett ilyen delegációt küldeniük, az EU-ba még sohasem. Az újságírónő arról is beszélt, bár régi barátjának tekinti Orbán Viktort, a magyar kormány részéről egyelőre csak Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár volt hajlandó fogadni őket. A Freedom House amerikai jogvédő szervezet szerint egyébként a magyar sajtószabadság már évek óta csak ,,félig szabad" minősítéssel illethető.

Kizárnának

Van olyan szervezet is, amelyik már nem tekinti demokráciának az Orbán-rezsimet. A 444.hu szúrta ki a Foreign Policy cikkét, ami arról szól, a 2000-ben alakult, Community of Democracies (Demokráciák Közössége) nevű, 106 országot tömörítő nemzetközi szervezet kezdeményezte Magyarország kizárását. A Közösség eljárást indított Magyarország ellen, melynek végén akár ki is zárhatják hazánkat a szervezetből, bár szakértők szerint az is elképzelhető, hogy a magyar kormány inkább maga távozik majd, hogy elkerülje a megalázó procedúrát.

Mint a 444.hu emlékeztet rá, a kizárás azt jelentené, hogy a nemzetközi közösség jelentős része nem tekintené többé demokratikus államnak Magyarországot. Eddig csak Malit zárták ki a Demokráciák Közösségéből - azután, hogy katonai puccs döntötte meg az ottani kormányt, mi lehetünk a másodikak, és az elsők, akiket egy demokratikusan megválasztott kormány miatt zárnak ki, és minősítenek antidemokratikusnak.

A fenti két eset persze inkább csak presztízsveszteséget okoz a magyar kormánynak külföldön, a csütörtökön kitört diplomáciai botrány az Egyesült Államokkal (amennyiben a vitás ügyeket nem sikerül gyorsan rendezni), már komoly politikai, gazdasági károkat is okozhat. Mint megírtuk, az ügy vélhetően nem előzmények nélküli, hanem egy folyamat egyik állomása lehet, az Egyesült Államok részéről ugyanis már évek óta folyamatos kritikák érik a magyar kormányt antidemokratikus lépései, és az ukrán válság ügyében mutatott megbízhatatlansága, orosz-barát politikája miatt.

Nem elég a tagadás

A kormány részéről egyelőre a szokásos módon reagáltak, Szijjártó Péter szerint nincs szükség semmilyen vizsgálatra, mert nincsenek korrupt tagjai a kabinetnek. Mint korábban megírtuk ugyanakkor, az Egyesült Államokban már korábban eldöntötték, hogy nyomás alá helyezik a kifogásolt jelenségek miatt a magyar kormányt, így most már valószínűleg nem marad további következmények nélkül, ha Orbánék semmit nem lépnek. Simonyi András, Magyarország volt washingtoni nagykövete az Origónak azt nyilatkozta, megnyerhetetlen játszmába sodródhat bele a kormány, ha nem vigyáz, teljesen elszigetelődhet az Orbán-kabinet, ami előbb-utóbb komoly gazdasági károkat is okozhat.

Mint korábban megírtuk, Szijjártó Péter hétfőn Luxemburgban az EU Külügyminiszterek tanácsa ülésén magyarázhatja a bizonyítványt, mert, bár a hivatalos napirenden nem szerepel a botrány (Ukrajna ügye igen), diplomáciai forrásaink szerint kizárt, hogy ez ne kerüljön szóba. Kedden ugyanakkor Washingtonba utazik a külügyminiszter, itt egészen biztosan a kitiltás, és az amerikai kifogások jelentik majd az egyik fő témát.

http://m.hvg.hu/itthon/20141019_Kitiltas_Orban_kormany_Amerika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egymásnak ugrott a vert veres sereg: Botka keményen leteremt
  2014-10-19 13:00:46, vasárnap
 
  2014-10-19. 10:27

Egymásnak ugrott a vert veres sereg: Botka keményen leteremtette Kunhalmit

Néhol indulatossá vált a vita az MSZP szombati választmányán, ahol a szocialisták a választási eredményeket értékelték. A szegedi győztes Botka László többször is félbeszakította azokat az MSZP-seket, akik relativizálni akarták a vereség mértékét. Botka Kunhalmi Ágnes budapesti elnöknek többek szerint vöröslő fejjel ment neki. Az MSZP választmánya szombaton döntött arról, hogy decemberre egy nagyszabású országos pártértekezletet hív össze, ahol a párt átalakításáról és az új baloldali politika irányáról döntenek majd, szembenézve az idei választási eredményekkel. A frakcióalakulás helyett minket inkább tegnapról érdekelne egy közös "szelfi" Ez a szembenézés a szombati választmányi ülésen is elkezdődött, méghozzá az Indexnek nyilatkozó résztvevők szerint olykor elég indulatos hangnemben. Habár előzőleg többen azt várták, hogy Tóbiás József elnök visszafogott kampányolását, illetve a budapestiekkel Bokros Lajos támogatása miatt kialakult ellentétét fogják kritizálni a választmányi tagok, nem ő volt a főszereplő. Hanem Botka László választmányi elnök, az újra megválasztott szegedi polgármester, aki többek szerint indulatosan kiosztotta azokat a szocialistákat, akik relativizálni próbálták a vereség mértékét. Nem akarok látni mosolygó szocialistát, ha kimegyünk innen! - válaszolta például Botka egy olyan pozitív hangvételű felszólalásra, amely arról szólt, hogy az adott településen pár százalékkal jobban szerepelt a párt, mint 2010-ben, és még Gyurcsányékat is sikerült legyőzni. "Nehogy már hülyének nézzenek bennünket, hogy azt hisszük, ez a győzelem" - többek szerint Botka így támadta azokat a felszólalókat, akik a pozitívumokat keresték az eredményekben. Több szocialista szerint a vita a csúcspontját akkor érte el, amikor Kunhalmi Ágnes budapesti elnök tartott beszámolót a fővárosi eredményekről. Kunhalmi a Budapesten kialakult nehéz helyzetről beszélt, amelyben szerinte nem elsősorban az MSZP-nek van felelőssége: a budapesti elnök a Fidesz által megszavazott Budapest-törvényre és az Együtt-PM által erőltetett koordinált indulásra utalt. Kunhalmi ezzel együtt elkezdte sorolni, hogy hány helyen nyertek a szocialista önkormányzati képviselők, és a DK-hoz és az Együtt-PM-hez képest mennyivel nagyobb arányban sikerült győzni. Legyen már világos, Ági, nem győztünk! - reagált Botka többek szerint vöröslő fejjel Kunhalmi helyzetértékelésére, és alaposan leteremtette a budapesti elnököt. Botka szerint amíg nem mondja ki a budapesti vezetés, hogy elvesztette a választást, addig nem is fog soha győzni. Botka nem nevet, ha Gyurcsány szórakozik vele Botka ezek után kifakadt, hogy káoszba fulladt a kampány, és Falus Ferencre célozva azt mondta, olyan főpolgármester-jelölt mögé sikerült beállni, aki "közröhej tárgya lett". Botka azt is mondta, hogy nem mentesít senkit a baloldali partnerek politikája, mert Szegeden vele is "szórakozott Gyurcsány", mégis úrrá tudott rajta lenni. A vita egyre hevesebb lett, mert Kunhalmi újra szót kért, és kijelentette, hogy egy szóval sem mondta, hogy győzött a párt Budapesten, csupán a nehézségeket sorolta. Mire Botka megint visszavágott: a budapesti MSZP hibája, hogy olyan helyzetben volt, hogy nem tudott a külső körülményeknek ellenállni (ezzel azonban már nem Kunhalmit támadta, hiszen ő júliusban vette át a fővárosi szervezet vezetését). Ezen a ponton már nagy volt a zúgolódás, és többen hangosan biztatták Kunhalmit, hogy ne vegye magára a kritikát, ez nem a személyének szól. Többek szerint Botka - Kunhalmit hevesen támadó indulatos hozzászólását - az válthatta ki, hogy Botka szombaton, az elmúlt napokban sorra hallgatta párttársaitól, hogy hol mennyit sikerült javítani, miközben a valóságban mindenki látja, hogy nagyon kikapott az MSZP az országban, és "Kunhalmi felszólalásánál szakadt el nála a cérna". Egy MSZP-s résztvevő hangsúlyozta, hogy a vitának nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, mert nem politikai nézeteltérés van a két politikus között, hanem Botka csupán Kunhalmi választások utáni kommunikációját bírálta. Tóbiás József MSZP-elnök nem szólt hozzá a kialakult konfliktushoz. (Index nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/57/134646/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.