Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az Emberfia eljön a felhőkön
  2014-10-22 17:10:28, szerda
 
  ,,Csodálatos jelek fognak mutatkozni a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig a viharos tenger hullámai zúgnak. A nemzetek megrémülnek, tanácstalanságukban kétségbeesnek, és összezavarodnak. 26 Az emberek elájulnak, sőt meghalnak rémületükben, mikor látják, hogy mi közeledik a föld lakosaira. Még az égben lévő hatalmak is meginognak.

Akkor majd mindenki meglátja az Emberfiát, amint eljön a felhőkön, nagy erővel és dicsőségben!

28 Amikor pedig ezek az események elkezdődnek, egyenesedjetek fel, és emeljétek fel a fejeteket, mert közeledik a megváltásotok!"

Link




Mindenkor álljatok készen!

34 ,,Vigyázzatok magatokra! Ne engedjétek, hogy a lelketeket túlságosan lefoglalja vagy megterhelje valamilyen kábulat, részegség vagy gond!

Különben az a nap olyan váratlanul ér benneteket, mint a csapda. 35 Mert eljön az a nap minden emberre, aki csak a föld színén lakik.

Ti azonban mindig éberen őrködjetek! Imádkozzatok, hogy legyen erőtök kimenekülni azokból a dolgokból, amelyek bekövetkeznek, és hogy majd bizalommal állhassatok meg az Emberfia előtt!"

Jézus szavai mindig érvényesek maradnak

Az ég és a föld elmúlik, de amit én mondok, az soha nem múlik el:
mindig érvényes marad!"

Lukács 21
Link Link Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Az áldás Isten Igéjének való engedelmességből jön
  2014-10-22 12:03:52, szerda
 
  "Mindenki, aki hallja az én beszédemet és gyakorlatban is alkalmazza azt, hasonló a bölcs emberhez, aki a sziklára építette a házát." (Máté 7:24, NIV fordítás)


Átvenni, olvasni, kutatni, memorizálni, és reagálni Isten szavára semmit sem ér, ha azt nem építjük be a gyakorlatba. Isten Igéjének cselekvőivé kell válnunk. (Jakab 1:22)

Tudom, hogy ez nehéz dolog, mert a Sátán közben intenzíven támad. Nem bánja, ha eljársz bibliatanulmányozásra, amíg nem teszel semmit azzal, amit tanultál.

Magunkat csapjuk be ha azt hisszük, hogy csak azért, mert hallottuk, olvastuk vagy tanulmányoztuk az igazságot, magunkévá is tettük.

Lehet, hogy annyira lefoglalod magad a következő Bibliaórával, szemináriummal vagy Konferenciával, hogy nincs is időd az életedbe beépíteni, amit tanultál. El is felejted az üzenetet úton a következő Bibliaóra felé. Alkalmazás nélkül minden bibliatanulmányozás haszontalan. Jézus azt mondta, hogy "Mindenki, aki hallja az én beszédemet és gyakorlatban is alkalmazza azt, hasonló a bölcs emberhez, aki a sziklára építette a házát.". (Máté 7:24, NIV fordítás)

Jézus azt is kiemelte, hogy az áldások abból fakadnak, ha valaki engedelmeskedik Isten szavának, nem csak ismeri azokat. Jézus azt mondta, hogy "Most, hogy már tudjátok ezeket, akkor lesztek áldottak, ha meg is cselekszitek". (János 13:17, szabad fordítás)

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos egy bibliatanulmányozó kis csoporthoz tartozni. Mindig tanulhatsz másoktól olyan igazságokról, melyeket magadtól nem fedeznél fel. Segít abban is, hogy jobb rálátásod legyen és, hogy az igazságot gyakorlati úton megélhesd.

A legjobb módja annak, hogy az Ige cselekvőjévé válj az, hogy mindig állíts fel egy tervet, annak az eredményeként és válaszként arra, amit Istentől Igéjéből tanultál. Váljon szokásoddá, hogy pontosan kiírod, hogy mit tervezel tenni.

Ez a terv legyen személyes (rólad szóljon), gyakorlati (tartalmazzon valamit, amit meg kell tenned) és bizonyítható (határidővel). Miden lépésnek része lesz az Istennel való kapcsolatod, másokkal való kapcsolatod vagy a természeted.


Beszéljetek róla

Mi az, amit Isten már megmutatott az Ő Igéjén keresztül, de te még nem tetted meg?
Hogyan bíztat a kiscsoportod abban, hogy cselekvő legyél?
Mi volt az eredménye annak, hogy elmentél egy bibliatanulmányozó órára vagy konferenciára? Alkalmaztad, amit tanultál?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. október 15.) Napi remény
Link





 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 6000
  • e Hónap: 9801
  • e Év: 71102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.