Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2014-10-22 23:59:05, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Csokis-dióhabos kocka
  2014-10-22 22:37:09, szerda
 
  Csokis-dióhabos kocka

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
10 dkg "Vénusz sütőmargarin
2 tojás sárgája
kb. 1-1,5 dl tejföl
csipet só
mogyorós csokikrém vagy lekvár
A habhoz:
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
25 dkg darált dió (lehet dió és mandula keveréke)
darabolt étcsoki és fehércsoki ízlés szerint

Elkészítés:

A liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel összeállítjuk, rugalmas, sima felületű tésztává gyúrjuk. Hűvösebb helyen pihentetjük 20-25 percig.

A töltelékhez habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét, összeforgatjuk, majd beleszórjuk a csokidarabokat.

A sütőformát (30x20 cm) kibéleljük sütőpapírral, és a méretre kinyújtott tésztát beletesszük, tetejét megkenjük a csokikrémmel vagy lekvárral. Ráöntjük a habot, elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, levesszük a sütőpapírt. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sajtfelfújt tejszínes gnocchival
  2014-10-22 22:32:55, szerda
 
  Sajtfelfújt tejszínes gnocchival

Hozzávalók 4 személyre:

A felfújthoz:
3 tojás
2 dl tej
4 dkg vaj + a formához
6 dkg liszt + a formához
30 dkg reszelt sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
A körethez:
40 dkg gnocchi
3 dkg vaj
1 teáskanál vágott bazsalikom
2 dl tejszín
Egyéb: 4 pudingforam, vagy kicsi hőálló tálka

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A formákat kivajazzuk, kilisztezzük.


1. A felfújthoz a tejet felforraljuk. Felmelegítjük a vajat, majd beletesszük a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, közben kevergetjük. A forró tejet a lisztes vajra öntjük, habverővel simára keverjük, és megsózzuk. A tűzről levéve picit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a szerecsendióval és borssal ízesítjük, végül fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
2. A sütőt 120 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formákat háromnegyed részig megtöltjük a masszával, és vízfürdőbe állítva a sütőben 20-30 percen át pároljuk. (Tűpróba!)
3. Amíg a felfújt párolódik, a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük a gnocchit, amikor megfőtt, leszűrjük. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a bazsalikomot, egy csipet sót, a tejszínt, összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt gnocchit. Tányérra szedjük, a közepére helyezzük a felfújtat. Reszelt sajttal díszíthetjük is.





Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1070 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fasírtgolyók franciasalátával
  2014-10-22 22:30:25, szerda
 
  Fasírtgolyók franciasalátával

Hozzávalók:

2 zsemle
1,5 dl tej
60 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 evőkanál mustár
2 kiskanál majoranna

bors
pirospaprika
A formázáshoz:
liszt
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

A zsemléket felszeleteljük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük.

A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Köretként főtt krumplit vagy rizst adtam hozzá, de tökéletes vendégvárónak vagy partira is.





Franciasaláta:

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg burgonya
15 dkg zeller
1 evőkanál citromlé
20 dkg zöldborsó (konzerv)
20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
10 dkg majonéz
2 dl joghurt/kefír
fél kávéskanál porcukor
10 dkg ecetes uborka
kis csokor petrezselyem
20 dkg savanykás alma
néhány salátalevél

Elkészítés:

A burgonyát és a zellert megsikáljuk, meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. Kaszinó-, azaz töltött tojással, főtt húsokkal, sonkával kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kamonda, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Somlói galuska - ahogy én szoktam
  2014-10-22 22:28:23, szerda
 
  Somlói galuska - ahogy én szoktam

Hozzávalók:

7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
pici sütőpor
2 csomag csokoládépuding
pici rum
3 dl tejszín
gyümölcs vagy mazsola

Elkészítés:

Piskótát sütök: a 7 tojásfehérjét habbá verem, majd apránként hozzáadom a cukrot, és tovább verem. Majd egyenként belerakom a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe rakom. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöm.
A pudingporból a leírás szerint pudingot főzök, teszek bele egy pici rumot.
Amikor a piskóta kihűlt, egy szögletes tálba elkezdem rétegezni. Piskóta, puding, gyümölcs, tetejére puding kerüljön. (Én a piskótát tépkedni szoktam.) Tetejére jó kemény tejszínhabot teszek.





Díszíthetem csokimázzal vagy tortadarával.





Megjegyzés:

Nagyon finom, mutatós.

A receptet és a fotót Baloghdora küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pontyfilé Mátyás-módra
  2014-10-22 22:25:55, szerda
 
  Pontyfilé Mátyás-módra

Hozzávalók:

8 szelet pontyfilé
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kis fej reszelt vöröshagyma
25 dkg gomba
kiskanál pirospaprika

krumplipüré köretnek

Elkészítés:

A halszeleteket megsózzuk, majd az olajban mindkét felüket pirosra sütjük. A megsült halat ezután kiszedjük, félrerakjuk. A reszelt hagymát az olajában megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, megsózzuk, kicsi vízzel felöntjük, majd megpároljuk. A vizet kis adagokban majd pótolni kell. Ha a gomba már puha és pörköltszerű szaftja van, kész. Tálaláskor krumplipürére rakjuk a halszeleteket, és paprikás gombát teszünk rá.

Megjegyzés:

Nagyon egyszerű és nagyon finom! :)

A receptet Trombika küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Kapros-tárkonyos raguleves krumpligombóccal
  2014-10-22 22:24:47, szerda
 
  Kapros-tárkonyos raguleves krumpligombóccal

Hozzávalók kb. 5-6 személyre:

40 dkg sertéslapocka (csirke, pulykahús is jó hozzá-ízlés szerint)
40 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
kb. 4 dkg zsír vagy olaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 zöldpaprika
1 paradicsom
őrölt pirospaprika
tárkony
majoránna
őrölt bors
1 babér
2 dl tejföl
citromlé
kapor
A gombóchoz:
30 dkg krumpli
kb. 15 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál zsír
őrölt bors
őrölt szerecsendió


Elkészítés:

A lapockát és a zöldségeket apró kockára vágom, a hagymákat finomra aprítom.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon dinsztelem, majd megfuttatom benne a fokhagymát is. Meghintem 1 evőkanál liszttel, őrölt paprikával, elkeverem, felengedem kb. 1,8 liter vízzel, hozzáadom a húst. Sózom, borsozom, ízesítem a fenti fűszerekből, a paradicsomot és zöldpaprikát behasítom, beledobom, lassú forralással, kicsit félrehúzott fedővel főzöm, ameddig a hús megpuhul.

Közben a krumplit apró kockára vágom, a mikróban kevés vízben egy kis tálban lefedve 650 W-on 6 perc alatt megfőzöm, leszűröm, összetöröm, hűtöm. Hozzáadom a többi belevalót, egy keverőtálban összegyúrom.

Amikor a hús megpuhult, a tejfölt kevés forró levessel kikeverem, félrehúzom, kevergetve a leveshez adom, majd újra forrásig kevergetem. Lisztes kézzel a krumplis masszából diónyi gombócokat formázok, és beleengedem a levesbe. Meghintem aprított kaporral, és pár percig - amíg a gombócok feljönnek a felszínre - kevergetve főzöm, közben citromlével kellemesen pikánsra ízesítem.

Tálalásnál a paradicsomot és zöldpaprikát eltávolítom a levesből.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Dióval töltött tojás
  2014-10-22 22:22:48, szerda
 
  Dióval töltött tojás

Hozzávalók:

8 tojás
20 dkg dióbél
2 teáskanál szardellapaszta
5 dkg vaj
szűrt citromlé

bors
kevés petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy keverőtálba, törjük össze egy villával. Vágjuk apróra a dióbelet, majd adjuk hozzá a sárgájához a szardellapasztával, a vajjal és a citromlével, jól keverjük el. Sózzuk, borsozzuk. Ezt a masszát töltsük bele a fehérjébe. Tegyünk mindegyik tetejére egy dióbelet, amit nem vágtunk fel.

Tálaljuk zöldsaláta alapon, petrezselyemmel díszítve. Különféle majonézes salátákat kínálhatunk hozzá, hidegtálak remek alkotóeleme.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Viharmentes napot!
  2014-10-22 12:30:28, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Szép napot, vasárnapot!  
Éjjel elszabadult a pokol
  2014-10-22 11:41:43, szerda
 
  Éjjel 3 óra után villámlást követő dörgésre, hatalmas szélre és zuhogó esőre ébredtem.
Pár perc múlva elment a közvilágítás is az utcánkban, így még félelmetesebb volt ez a rendkívüli időjárás. Megnéztem az időkép oldalát, jelenleg nálunk fúj legerősebben a szél.
Károkat is okozott a városban az éjjeli vihar. Reggel vettük észre, hogy nálunk kidöntötte a szél
a kétágú tuja egyik felét - szerencsére a fűbe dőlt, így nem okozott kárt. A kis ház ajtaját
leszakította, a párkányon lévő muskátlit edényestől leborította. Nagy lehetett a szél, mert ilyen korábban nem fordult elő. Még szerencse, hogy a net működik, a szomszédban már a telefon sem.
TV adás nincs.
Jelenleg 7 fok a hőmérséklet, ömlik az eső és 43 km-es erős szél fúj.
A tegnapi szép, napsütéses idő után




éjjeltől nagyon csúnyára váltott.

Sajnos holnap és holnapután is rossz idő várható.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 5141
  • e Hónap: 10179
  • e Év: 139886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.