|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014-10-22 22:37:09, szerda
|
|
|
Csokis-dióhabos kocka
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
10 dkg "Vénusz sütőmargarin
2 tojás sárgája
kb. 1-1,5 dl tejföl
csipet só
mogyorós csokikrém vagy lekvár
A habhoz:
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
25 dkg darált dió (lehet dió és mandula keveréke)
darabolt étcsoki és fehércsoki ízlés szerint
Elkészítés:
A liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel összeállítjuk, rugalmas, sima felületű tésztává gyúrjuk. Hűvösebb helyen pihentetjük 20-25 percig.
A töltelékhez habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét, összeforgatjuk, majd beleszórjuk a csokidarabokat.
A sütőformát (30x20 cm) kibéleljük sütőpapírral, és a méretre kinyújtott tésztát beletesszük, tetejét megkenjük a csokikrémmel vagy lekvárral. Ráöntjük a habot, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, levesszük a sütőpapírt. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-10-22 22:32:55, szerda
|
|
|
Sajtfelfújt tejszínes gnocchival
Hozzávalók 4 személyre:
A felfújthoz:
3 tojás
2 dl tej
4 dkg vaj + a formához
6 dkg liszt + a formához
30 dkg reszelt sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
A körethez:
40 dkg gnocchi
3 dkg vaj
1 teáskanál vágott bazsalikom
2 dl tejszín
Egyéb: 4 pudingforam, vagy kicsi hőálló tálka
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A formákat kivajazzuk, kilisztezzük.
1. A felfújthoz a tejet felforraljuk. Felmelegítjük a vajat, majd beletesszük a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, közben kevergetjük. A forró tejet a lisztes vajra öntjük, habverővel simára keverjük, és megsózzuk. A tűzről levéve picit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a szerecsendióval és borssal ízesítjük, végül fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
2. A sütőt 120 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formákat háromnegyed részig megtöltjük a masszával, és vízfürdőbe állítva a sütőben 20-30 percen át pároljuk. (Tűpróba!)
3. Amíg a felfújt párolódik, a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük a gnocchit, amikor megfőtt, leszűrjük. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a bazsalikomot, egy csipet sót, a tejszínt, összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt gnocchit. Tányérra szedjük, a közepére helyezzük a felfújtat. Reszelt sajttal díszíthetjük is.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1070 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-10-22 22:30:25, szerda
|
|
|
Fasírtgolyók franciasalátával
Hozzávalók:
2 zsemle
1,5 dl tej
60 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 evőkanál mustár
2 kiskanál majoranna
só
bors
pirospaprika
A formázáshoz:
liszt
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A zsemléket felszeleteljük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük.
A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Köretként főtt krumplit vagy rizst adtam hozzá, de tökéletes vendégvárónak vagy partira is.
Franciasaláta:
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg burgonya
15 dkg zeller
1 evőkanál citromlé
20 dkg zöldborsó (konzerv)
20 dkg sárgarépakocka (konzerv)
10 dkg majonéz
2 dl joghurt/kefír
fél kávéskanál porcukor
10 dkg ecetes uborka
kis csokor petrezselyem
20 dkg savanykás alma
néhány salátalevél
Elkészítés:
A burgonyát és a zellert megsikáljuk, meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és enyhén sós, citromlével ízesített vízben puhára főzzük. A zöldborsót és a sárgarépát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, ha szükséges, a sárgarépát apróbb kockákra vágjuk.
Miközben a zöldségek főnek, simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A főtt burgonyát és zellert leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, majd a zöldborsóval és a sárgarépával együtt lazán a mártásba keverjük. A salátaleveleket megmossuk, szárazra törölgetjük, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. Kaszinó-, azaz töltött tojással, főtt húsokkal, sonkával kínálhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Kamonda, a fotót Joci küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-22 22:28:23, szerda
|
|
|
Somlói galuska - ahogy én szoktam
Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
pici sütőpor
2 csomag csokoládépuding
pici rum
3 dl tejszín
gyümölcs vagy mazsola
Elkészítés:
Piskótát sütök: a 7 tojásfehérjét habbá verem, majd apránként hozzáadom a cukrot, és tovább verem. Majd egyenként belerakom a tojássárgákat, majd a sütőporos lisztet. Kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe rakom. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöm.
A pudingporból a leírás szerint pudingot főzök, teszek bele egy pici rumot.
Amikor a piskóta kihűlt, egy szögletes tálba elkezdem rétegezni. Piskóta, puding, gyümölcs, tetejére puding kerüljön. (Én a piskótát tépkedni szoktam.) Tetejére jó kemény tejszínhabot teszek.
Díszíthetem csokimázzal vagy tortadarával.
Megjegyzés:
Nagyon finom, mutatós.
A receptet és a fotót Baloghdora küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-10-22 22:25:55, szerda
|
|
|
Pontyfilé Mátyás-módra
Hozzávalók:
8 szelet pontyfilé
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kis fej reszelt vöröshagyma
25 dkg gomba
kiskanál pirospaprika
só
krumplipüré köretnek
Elkészítés:
A halszeleteket megsózzuk, majd az olajban mindkét felüket pirosra sütjük. A megsült halat ezután kiszedjük, félrerakjuk. A reszelt hagymát az olajában megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, megsózzuk, kicsi vízzel felöntjük, majd megpároljuk. A vizet kis adagokban majd pótolni kell. Ha a gomba már puha és pörköltszerű szaftja van, kész. Tálaláskor krumplipürére rakjuk a halszeleteket, és paprikás gombát teszünk rá.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és nagyon finom! :)
A receptet Trombika küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-10-22 22:24:47, szerda
|
|
|
Kapros-tárkonyos raguleves krumpligombóccal
Hozzávalók kb. 5-6 személyre:
40 dkg sertéslapocka (csirke, pulykahús is jó hozzá-ízlés szerint)
40 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
kb. 4 dkg zsír vagy olaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 zöldpaprika
1 paradicsom
őrölt pirospaprika
tárkony
majoránna
őrölt bors
1 babér
2 dl tejföl
citromlé
kapor
A gombóchoz:
30 dkg krumpli
kb. 15 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál zsír
őrölt bors
őrölt szerecsendió
só
Elkészítés:
A lapockát és a zöldségeket apró kockára vágom, a hagymákat finomra aprítom.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon dinsztelem, majd megfuttatom benne a fokhagymát is. Meghintem 1 evőkanál liszttel, őrölt paprikával, elkeverem, felengedem kb. 1,8 liter vízzel, hozzáadom a húst. Sózom, borsozom, ízesítem a fenti fűszerekből, a paradicsomot és zöldpaprikát behasítom, beledobom, lassú forralással, kicsit félrehúzott fedővel főzöm, ameddig a hús megpuhul.
Közben a krumplit apró kockára vágom, a mikróban kevés vízben egy kis tálban lefedve 650 W-on 6 perc alatt megfőzöm, leszűröm, összetöröm, hűtöm. Hozzáadom a többi belevalót, egy keverőtálban összegyúrom.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt kevés forró levessel kikeverem, félrehúzom, kevergetve a leveshez adom, majd újra forrásig kevergetem. Lisztes kézzel a krumplis masszából diónyi gombócokat formázok, és beleengedem a levesbe. Meghintem aprított kaporral, és pár percig - amíg a gombócok feljönnek a felszínre - kevergetve főzöm, közben citromlével kellemesen pikánsra ízesítem.
Tálalásnál a paradicsomot és zöldpaprikát eltávolítom a levesből.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-10-22 22:22:48, szerda
|
|
|
Dióval töltött tojás
Hozzávalók:
8 tojás
20 dkg dióbél
2 teáskanál szardellapaszta
5 dkg vaj
szűrt citromlé
só
bors
kevés petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy keverőtálba, törjük össze egy villával. Vágjuk apróra a dióbelet, majd adjuk hozzá a sárgájához a szardellapasztával, a vajjal és a citromlével, jól keverjük el. Sózzuk, borsozzuk. Ezt a masszát töltsük bele a fehérjébe. Tegyünk mindegyik tetejére egy dióbelet, amit nem vágtunk fel.
Tálaljuk zöldsaláta alapon, petrezselyemmel díszítve. Különféle majonézes salátákat kínálhatunk hozzá, hidegtálak remek alkotóeleme.
Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-10-22 11:41:43, szerda
|
|
|
Éjjel 3 óra után villámlást követő dörgésre, hatalmas szélre és zuhogó esőre ébredtem.
Pár perc múlva elment a közvilágítás is az utcánkban, így még félelmetesebb volt ez a rendkívüli időjárás. Megnéztem az időkép oldalát, jelenleg nálunk fúj legerősebben a szél.
Károkat is okozott a városban az éjjeli vihar. Reggel vettük észre, hogy nálunk kidöntötte a szél
a kétágú tuja egyik felét - szerencsére a fűbe dőlt, így nem okozott kárt. A kis ház ajtaját
leszakította, a párkányon lévő muskátlit edényestől leborította. Nagy lehetett a szél, mert ilyen korábban nem fordult elő. Még szerencse, hogy a net működik, a szomszédban már a telefon sem.
TV adás nincs.
Jelenleg 7 fok a hőmérséklet, ömlik az eső és 43 km-es erős szél fúj.
A tegnapi szép, napsütéses idő után
éjjeltől nagyon csúnyára váltott.
Sajnos holnap és holnapután is rossz idő várható.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 627
- e Hét: 5141
- e Hónap: 10179
- e Év: 139886
|
|
|