|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014-10-24 23:54:46, péntek
|
|
|
Kecskesajttal sült friss füge
Hozzávalók:
12 db érett, de kemény húsú friss füge
12 dkg kecskesajt
1/2 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
2 db rozsos mini bagett vagy kifli
Elkészítés:
A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk, egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele,
és ha az összes fügét megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.
Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Közben a rozsos mini bagettet vagy kiflit éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és serpenyőben, szárazon mindkét oldalukat megpirítjuk.
Tálaláskor 3-3 töltött fügét tányérra teszünk, pirított bagett- vagy kifliszeleteket teszünk mellé, és körbelocsoljuk a sült zsiradékkal.
Forrón kínáljuk.
Megjegyzés:
A kecskesajt ízlésünknek megfelelően lehet, nemes penésszel, rúzzsal érő is. Ha aszalt fügéből készítjük ezt az ételt, az aszalt fügét vágjuk félbe, tegyünk bele egy kicsi darabka sajtot, csavarjuk 1 szelet baconbe, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 fokos sütőben süssük pirosra.
Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-10-24 23:50:58, péntek
|
|
|
Diós halpástétom
Hozzávalók:
1 doboz olajos szardínia
1 csokor újhagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál darált dió
1 evőkanál paradicsompüré
só
Elkészítés:
A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. Az újhagymát apróra vágjuk, és a vajon megpároljuk. Levesszük a tűzről, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsompürével, és ízlés szerint sózzuk.
Hidegen, vajas vagy pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2014-10-24 23:49:34, péntek
|
|
|
Friss fügés-szilvás rétes
Hozzávalók:
3 rúdhoz:
1 csomag réteslap (6 lapos)
Vénusz olaj a lapok megkenéséhez
kb. 15 dkg darált mandulával/dióval kevert pirított zsemlemorzsa a lapok megszórásához
kb. 15 dkg barna porcukor
fahéj ízlés szerinti mennyiségben
10 szem érett friss füge
10 szem szilva
vaníliás cukor a kész rétes meghintéséhez
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket kb. 1 cm-es kockákra darabolom. A darált mandulát/diót a zsemlemorzsával együtt kevés olajon világosra pirítom, majd hozzáadom a cukrot és a fahéjat, alaposan összekeverem. A réteslapokat kettesével használom, konyharuhára terítem az első lapot, olajjal alaposan megkenem (nem csupán a széleket!), ráfektetem a 2. réteslapot, az elsőhöz hasonlóan megkenem, majd a hosszabb oldalától indulva kb. 1/3 részig meghintem a zsemlemorzsás keverékkel úgy, hogy a széleken kb. 2,5 cm-t szabadon hagyok. A füge és szilvakockák harmadát a morzsás csíkra terítem, a konyharuha segítségével szorosan feltekerem, a kész rudat még egyszer átkenem olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A másik két rúd esetében ugyanígy járok el. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogós-arany színűre sütöm. Még melegen meghintem vaníliás cukorral, langyosan szeletelem.
Megjegyzés:
A számos hazai kertben mostanában beérő füge remek alapanyag, a rafinált ízélményhez a szilva és a kissé karamelles ízhatású pirított diós/mandulás morzsa-barna cukor elegye járul hozzá. Nagyon hamar elkészül, remek, könnyű desszert!
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-10-24 23:47:13, péntek
|
|
|
Rozmaringos sertéstekercs almás savanyú káposztával
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
40 dkg savanyú káposzta
3 db alma
1 szál friss rozmaring
1 póréhagyma
só
bors
cukor
1 dl fehérbor
Elkészítés:
A húsból nyitott szeleteket vágunk, kiklopfoljuk. A friss rozmaringot leszedjük a száráról, összevágjuk, beletesszük a húsba a felvágott póréhagymával együtt, végül felgöngyöljük. Összeköthetjük póréhagymával vagy fogpiszkálóval. Sózzuk, borsozzuk, majd nem túl gyorsan megsütjük.
Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a káposztát és az almát, felöntjük a borral, megpároljuk. A húst felszeleteljük. Középre tesszük a káposztát, rá a húst, póréval díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Heverika küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-24 23:45:57, péntek
|
|
|
Szőlős csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
1 fej lilahagyma
1/2 kg szőlő /leszemezve/
1-1,5 dl bor
só
bors
vaj
Elkészítés:
A vajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsózzuk. Beleöntjük a /lehetőleg kimagozott/ szőlőt, majd fakanállal összenyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön. A bort ráöntjük, alacsony fokon puhára pároljuk. Mielőtt kész, a maradék szőlőt is mellétesszük, egy rottyanás, és kész!
Isteni hozzá a krumplipüré, de a petrezselymes és a sült krumli is finom hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Megjegyzés:
A receptet Kiss Krisztina küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-10-24 23:39:10, péntek
|
|
|
Habart tojással rakott pirítós
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg paradicsom, paprika vagy más zöldféle, ízlés szerint
8 szelet szendvicskenyér
8 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt bacon
5 dkg vaj
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, félretesszük. A kenyérszeletek héját levágjuk, belét átlósan kettévágjuk.
A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverővel, amíg félkemény, krémes állagú lesz. Ekkor levesszük. Megpirítjuk a kenyérszeleteket. Vékonyan megkenjük vajjal, majd rétegezve felépítjük a tornyokat: pirítós kenyér, sült szalonna, tojás. Tányérra tesszük, mellé halmozzuk a sült vagy nyers zöldségeket.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 995 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2014. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
343 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 614
- e Hét: 2828
- e Hónap: 16733
- e Év: 146440
|
|
|