Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
És akkor Kövér László leleplezte a Magyarország elleni össze
  2014-10-26 19:40:48, vasárnap
 
 
És akkor Kövér László leleplezte a Magyarország elleni összeesküvést, de a logikai láncba becsúszott egy pici hiba


erdelyip
politika
ma 14:19


Kövér a Hír TV ma esti Magyarország élőben című műsorának különkiadásban beszél majd. A MNO-n jelentek meg részletek az interjúból.

Például az, hogy Kövér szerint Charles Gáti már 2010 után kijelentette, Magyarország kormányát meg kell buktatni, és sokan még ma is úgy gondolkoznak, ha nem a baloldal van hatalmon, akkor nincs is demokrácia.

“Charles Gáti hivatalosan nem része az amerikai külügyi előkészítő apparátusnak, informálisan azonban nagyon bensőséges viszonyt ápol a Clinton-adminisztráció tagjaival, így a ma hivatalban lévő külügyminiszter asszonnyal is, ezért, amit ő ott megfogalmazott egyfajta informális fenyegetésként, azt most az amerikai külügyminisztérium hivatalos vagy félhivatalos politikájává teszi."

Egyébként az amerikai külügyminiszter több mint másfél éve egy férfi. John Kerrynek hívják, 2013. februárjában váltotta Hillary Clintont, akire Kövér gondolt.

Mindegy, Charles Gáti nyilván Kerryvel is jóban van, rajta is keresztülnyomja Magyarország-ellenes terveit. Jóban vannak ezek egymás közt mindenkivel.

http://img.444.hu/lacib.png

Update: azóta a vonatkozó rész eltűnt a magyar nemzetes cikkből.


http://444.hu/2014/10/26/es-akkor-kover-laszlo-leleplezte-a-magyarorszag-elleni-o sszeeskuvest-es-csak-a-kulcsfigurat-tevesztette-el/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába tolta a teli figyládát - a nagyaországi gyökerű cionis
  2014-10-26 19:36:47, vasárnap
 
  Hiába tolta a teli figyládát - a nagyaországi gyökerű cionista lobbicsoportnak már nem kóser Orbán
2014. október 26. 11:57
Hunhír.info

A Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési miniszter irányításával működő The Hungary Initiatives Foundation (HIF) a kuratóriumi tagjai felét elvesztette a kitiltási botrány kezdete óta örvendezik a háttérhatalmi szolgamédium. a nol.hu Semmi gondunk azzal, hogy hazánk magyarországi gyökerekkel rendelkező, hozzánk pozitívan viszonyuló amerikai zsidó emberekkel közösen keresi a csonakország felemelkedését. De nem olyan ultracion hungarofób zsidókkal kellett volna barátkoznia, mit például a Lantos-klán.

A Hungarian Spectrum adta hírül, hogy George Pataki, New York egykori kormányzója nincs már a tagok között, csakúgy, mint dr. Katrina Lantos Swett, Tom Lantos, a 2008-ban elhunyt, magyar származású kongresszusi képviselő lánya sem. A HIF honlapja szerint már nincs a kuratóriumi tagok között Susan Hutchinson, a Charles Simonyi Fund for Arts and Sciences igazgatója sem, és eltűnt a tagok közül Michael J. Horowitz is.

A honlap szerint négyen maradtak az alapítvány kuratóriumában Fellegin kívül: April H. Foley egykori budapesti amerikai nagykövet, dr. John P. Lipsky, az IMF korábbi igazgató-helyettese; Kurt Volker, az Egyesült Államok volt NATO-nagykövete, illetve Edith K. Lauder, a Magyar-Amerikai Koalíció egykori elnöke. A Hungarian Spectrum felhívja rá a figyelmet, hogy a maradók között sem teljes az egyetértés, hiszen Kurt Volker, Orbán Viktor korábbi támogatója is bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi fejleményekkel kapcsolatban az ATV-nek adott interjújában.

A HIF honlapján, a 2013/2014 évi kuratóriumi tagok listáján már nem szerepel az említett négy név és életrajz. Ám az internetet ,,archiváló" Way Back Machine weboldal szerint október 19-én, azaz múlt vasárnap az alapítvány weblapjának címoldalán még szerepelt Pataki, Swett és Hutchison fotója is, mint a ,,rangos kuratórium" egy-egy tagja.

A Népszabadság megkeresésére Susan Hutchison azt válaszolta emailben: "Azért voltam a HIF kuratóriumának tagja, hogy segítsek a felállításával, és most, hogy már egy néhány éve megalakult az én szakértelmemre nincs szükség többé. A kuratóriumi tagok önkéntesként dolgoznak, és az Egyesült Államokban az a hagyomány, hogy a tagok rendszeresen cserélődnek és új önkéntesek jönnek helyettük."

A volt nemzeti fejlesztési miniszter Fellegi jelenleg az Orbán-kormány fő lobbistája Washingtonban. Emellett vezeti a HIF-et, amely amerikai, nonprofit szervezetként határozza meg magát, feladata pedig, hogy elősegítse a Magyarország és az Egyesült Államok közötti együttműködést. A Budapest Beacon szerint Fellegi vízumkérelmében az áll: fizetése évi 155085 dollár, azaz közel 38 millió forint.

A politics.hu egy éve azt írta, a Fellegi irányította EuroAtlantic Solutions 2013 ősze óta vezető partnerként egy a Prime Policy Group nevű PR-céggel közösen létrehozott konzorcium tagja, és az Orbán-kormány érdekében lobbizik. A hivatkozott dokumentum szerint a magyar kormány azért fizet, hogy a konzorcium fejlessze a kapcsolatokat a kongresszussal, a végrehajtó hatalommal, az agytrösztökkel, a befektetői csoportokkal, a zsidó és az amerikai-magyar közösséggel.


A napi.hu cikke szerint a szerződés értéke 178 millió forint volt. Ám a lap minapi írásában olvasható, hogy ezentúl a Századvég lobbizhat Washingtonban is. (Tavaly december végén Fellegi a Forbesnak úgy nyilatkozott, lejárt a cég szerződése a Miniszterelnökséggel, és nem lobbitevékenységet folytatott, hanem ,,átfogó kommunikációs és érdekérvényesítési feladatot" kapott a kormánytól.)

Azt írják: a júliusban kiírt közbeszerzési eljárás során csak egy ajánlat érkezett, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány vezette konzorciumé, amelynek tagja még a Floridában bejegyzett Liberty International Group LLC és a washingtoni SLI Group LLC. A konzorcium 1,36 ezer milliárd forintért vállalta a megbízást.

Hunhír.info -NOL.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=79469
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az adóellenőrök fizetését emelné Orbán az internetadóból
  2014-10-26 15:10:50, vasárnap
 
  Az adóellenőrök fizetését emelné Orbán az internetadóból
kesz
Index
2014.10.26. 11:57


A HVG.hu értesülései szerint maga a miniszterelnök találta ki az internetadó ötletét, amelyből a rendvédelmi dolgozók fizetésemelését finanszírozná. Hogy pontosan kik kapnak majd plusz pénzt, nem tudni, de a lap szerint lehetőleg minél szűkebb körnek kedvezne a miniszterelnök, hogy az emelés igazán látványos legyen.

Lázár János a héten jelentette be, hogy 2015 július elsejével a fegyveres testületeknél - honvédség, rendőrség, NAV - jelentős béremelés lesz.

Az információ, hogy Orbán találta ki az internetadót azért is lehet logikus, mert mint arról mi is beszámoltunk, a tervezet korábban egyik szakmai anyagban, vagy kormányhatározatban sem szerepelt. Az ötlet nemcsak az internetezőket, de még a Fidesz-frakciót is meglepte, sőt, sokan fel is háborodtak, ezért hétfőre belső egyeztetést hívtak össze, írtuk korábban.

Az előterjesztés benyújtását követően Orbán utasította Varga Mihályt, hogy üljön le az internetszolgáltatókkal egy kávéra. Nincs sok idejük időpontot egyeztetni, ugyanis az Országgyűlés kedden már tárgyalja az internetadót.

A tervezet ellen ma 18:00-ra tüntetést szerveztek Budapesten a József nádor térre.


http://index.hu/belfold/2014/10/26/a_rendorok_fizetesemeleset_fizetne_orban_az_in ternetadobol/



HVG: "Orbán találta ki az internetadót, a rendőrök pluszpénzét fedezné belőle.
Miniszterelnökségi forrásból úgy értesültünk, hogy az internetezés megadóztatása a kormányfő ötlete volt, ebből szeretné ugyanis Orbán Viktor fedezni a rendvédelmi szervek és a katonák jelentős béremelését. A Nemzetgazdasági Minisztériumban most vadul számolnak, hogy mi férhet bele. Orbán mindenesetre harminc százalékos emelést szeretne, amit az internetadónak kellene fedeznie." Rendvédelmisek! Ha ma este szétveritek a tüntetést lesz fizetés emelés!


MATEK

25-30 milliárd internetadó = 25-30 százalékos béremelés a rendőröknek

1700 milliárd NAV csalás = 1700 százalékos béremelés a rendőröknek

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: teszek magasról a korrupcióra!
  2014-10-26 10:01:03, vasárnap
 
  2014.10.25. 13:02 Fabius

Orbán: teszek magasról a korrupcióra!


Mindenórás Tábornok tegnap nem tudta tovább kerülgetni a forró kását, Brüsszelben kénytelen volt válaszolgatni a kitiltós-korrupciós kérdésekre. Tanulságos amit megtudtunk tőle, ugyanis:

- Bár tudja kik az érintettek, szarik a korrupcióra, neki nem dolga a köz korrupt szolgáival, se a hasonszőrű fideszes holdudvarra foglalkozni.

Merhogy itten vannak ám törvények, tecciktunni, amik nem teszik lehetővé, hogy ha az USA nem éget le a sajátjai miatt név szerint korrupt szarokat, akkor azt ÉdesViktor és a NER tegye meg helyettük. Mert bizonyíték kell, bibibí, és mindenképpen az USA bizonyítson, minekünk addig semmi dolgunk semmivel. Bizonyíték nélkül nincs eljárás, a gyanú az lófasz esti fénnyel, sluszpassz.

Ki tudja miért, de "régenmindenjobbvót" érzésem van.

Mikor a hagyómiki, a Cuslág meg az összes többi esetében fölmerült a gyanú, akkor dolga volt az illetékeseknek kivizsgálni az ügyeket, és a bizonyítékokat megkeresni Obama elnök személyes segítsége nélkül. Ki gondolta volna, hogy a kétharmados államreform annyira átalakította a rendszert, hogy ez manapság, a Párt ereje teljében már nem megy egyedül? Ki gondolta volna, hogy a testre szabott törvényekkel, visszamenőleges hatállyal is operáló orbánzás ennyire megbénul, ha nem hazai ellenségeben, hanem külföldi barátokban merül fel korrupciós gyanú hivatalnokainkkal kapcsolatban?

Jó, mindannyian tudjuk, hogy az USA személyiségjogi hozzáállása mögé bújni annyira kényelmes, meleg és otthonos érzés, mint a takaró alatti fing. De pont annyira libidógyilkos is.

Én például azt tapasztalom a környezetem vállaltan fideszes tagjai körében, hogy ez a pont az, ami már nem fér bele. Ugyanis megszűnik a hivatkozási alap, miszerint a szockók szétlopták az országot, úgy voltak korrupt szarok, hogy a szőlőbánya rágalommal üldözték Szent Viktort. Akivel amúgy meg se lehetett volna tenni amit a hagyómikiék megtettek, mer'különben lett volna. Most meg nincs semmi. Csak a vád, amiről mindenki tudja, hogy kellő megalapozottság nélkül nem hangoztatnák az amcsik, a bénakacsázás, kibújás, mismásolás, meg az olyan irányba elröppenő közszolgák képe, ahová Budapestről közvetlen járat sincs, az van. És a retinába, tudatba ég.

Viktor asszem nem gondolta volna, ekkora barátai az amcsik. Ha egy kicsit kevésbé korrektek elő jöttek volna ezzel a választások előtt, és már a nemulass-csárdást járnák régen.

http://varanus.blog.hu/2014/10/25/orban_teszek_magasrol_a_korrupciora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FEJÉTŐL BÜDÖSÖDIK a LÁB
  2014-10-26 09:29:01, vasárnap
 
 
2014. október 25., szombat

FEJÉTŐL BÜDÖSÖDIK A LÁB


Eltelt már pár nap azóta, mióta az Egyesült Államok egy volt elnök és a jelenlegi elnök udvarias figyelmeztetése és az arra adandó válasz hiánya miatt beleköpte véleményét - lassan, szótagolva, hogy még ő is érthesse - Orbán Viktor pofájába: korrupt, harmadik világbeli rendszert építettél, nem marad következmények nélkül!
Nem örülöm neki túlzottan, mert ez már csak úgy szokott lenni, hogy ami jó - például The Famous Goose whisky - azt a nép képviselői útján fogyasztja, akik ennek fejében a borfogyasztást szívesen átengedik hálás népüknek, felkínálva neki a Sóska Tablettás Cuvéet, mely fele részben sóskából, fele részben meg cirokseprűből, borkősavból, Viagrából és használt tornacipők extraktumából lett házasítva.
A végén mindig a kisember feje fáj, ősi tapasztalat ez...

Jellemző a magyar mentalitásra, hogy a korrupció mibenléte tulajdonképpen senkit sem érdekelt, valaki bedobta a köztudatba, hogy két amerikai céget akart megzsarolni hat ember, köztük Habony Árpád és Vida Ildikó, a NAV elnöke, és őket az Egyesült Államok kitiltotta a területéről.
Orbán is megszólalt, szerinte magánszemélyek és a kormány alkalmazottai is vannak a listán, ezért szerinte részben magánügy, részben pedig közügy az amerikaiak eljárása.

Szerintem meg ez tisztán közügy, merthogy az államnak a törvénysértést hivatalból üldöznie kell, és ilyen szempontból közömbös, hogy a bűnt Kalányos Gáspárné követte el egy tyúk ellopásával vasárnapi ebéd jogellenes elkészítése céljából, vagy Vida Ildikó, az adóhatóság vezetője, hivatali beosztásával visszaélve, saját és tettestársai vagyonának gyarapítása céljából.
Emellett csak a cowboy-filmeken van olyan, hogy a rablóbanda hat tagja látványosan egymás mellett lovagol a prérin, hogy elvegye a Világszép Mary tehénitatóját, megpocsékolja őt, húgát, hű öreg béresüket és az örömét nehezen leplező nagymamát.
A korrupciónál inkább a négyszemközti beszélgetések jöhetnek szóba, ezért is oly nehéz rábizonyítani a tettesekre a dolgot.
Ha itt az elkövetők hatan vannak, akkor az nem egy korrupciót valószínűsít, hanem minimálisan is hatot, de ezt értsük csak az Egyesült Államok cégeire, mert a német, francia és a többi cég kapcsán egyelőre még nem tiltottak ki senkit az érintett államokból.

Azt mondják, hogy az érintetteknek stratégiai partnerséget kínálnak, ha kis pénzzel megtámogatják a magyar maffiát - ha a stratégiai partnerek számából következtetünk vissza a bűncselekmények számára, akkor nagy a valószínűsége, hogy a kitiltások befejeztével a magyar politikai elit számára már csak a Plutón marad beutazásra alkalmas hely.
A tettesek jelenleg hatan vannak, pedig a gonoszoknak heten illik lenniük, habár ha hozzáadjuk a létszámhoz a bűnbanda vezérét is, akkor ki is van a létszám.
De itt ez sem érdekel senkit, mert itt az érdekel mindenkit, hogy ki dobta fel őket, pedig az kellene, hogy érdekeljen mindenkit, hogy mi a helyzet a kormányfő érintettségével az ügyben.
Merthogy az érintettek mind-mind az ő emberei, Vida Ildikóstól, Habony Árpádostól, és csak a nagyonhülyék hiszik azt, hogy nem az ő tudtával, engedélyével, utasítására próbálkoztak a pénzverdén kívül pénzt csinálni a Család megbízottai.
Habony nélkül a mellékhelyiséget sem keresi fel Orbán, akinek Vida Ildikó is régi bizalmasa, jogász, aki egykori Bibó-kollégistaként Orbán és Simicska közvetlen harcostársa volt - jelenleg éppen szökik az újságírók elől.
Mindenesetre érdekes és jellemző, hogy az USA budapesti ideiglenes ügyvivője úgy beszél a magyar tisztviselőkkel és tisztviselőkről, ahogy a tolvaj cseléddel szokás, aki nem csak lop, de nagy a pofája is.
Hát, most majd kisebb lesz.

Azt is mondta az amúgy jogvégzett, de azóta sokat felejtett Orbán, hogy “miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani, ez azt jelentené, hogy nem tudjuk megvédeni a saját állampolgárainkat".
Meg, hogy “Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben."
No, ez így sík marhaság, innen már csak egy lépés, hogy egyenesen beismerő vallomást írjon elő egy eljárás megindításának előfeltételéül.
Ha állami vezető ellen gyanú merül fel, akkor nyomozást kell indítani, ha a gyanú beigazolódik - alapossá válik - akkor át kell adni az ügyet vádemelésre az ügyészségnek, ha az vádat emel, akkor lesz a gyanúsítottból vádlott, majd a bírósági eljárás végén elítélt, vagy felmentett.
Habony esetében képzeljük el, hogy Kissinger lehúzza valamelyik külföldi vállalatot, csak Kissingernek nem volt akkora befolyása az Elnökre, mint Habonynak van a kis hepciásra.
Hagyta volna szó nélkül Amerika?
És Kissingert vonták volna felelősségre?
Ugyan...

És nem kell az amerikaiakra mutogatni, nem Azerbajdzsánból tiltottak ki korrupció miatt kormányközeli embereket és magas beosztású állami tisztviselőket, hanem a világ vezető hatalmának területéről, ez pedig éppen elégséges ok és indok lenne az eljárás megindítására.
Bizonyítékokat meg majd produkál a nyomozás, mert ha nem, akkor Amerika azt is hiheti, hogy Orbán hazugsággal vádolja Obama adminisztrációját.
Emiatt lehet, felúszna a Dunán az USS Enterprise repülőgéphordozó is, mely ellen természetesen be tudnánk vetni a Hapcit, de kockázatos, kétesélyes játszma lenne.

Egyszóval, nem lenne baj, ha valaki végre feljelentést tenne, egyrészt az Ügyészség ellen kötelességszegés miatt, másrészt a kormányfő ellen, korrupcióban való részvétel gyanúja miatt, mert ne feledjük, ezek nem tervezett, hanem részben végrehajtott cselekmények voltak, és egyelőre élnek még a tanúk.
Lehet, ez annak is köszönhető, hogy amerikai állampolgárok.
Ha magyarok lennének, lehet, már leesett volna egy karton Vénusz, meg egy flakon Floriol a magánrepülőgépükről, és mikor kiszállnak összeszedni a cuccot, akkor egy ismeretlen felségjelű MI-24-es, melyet egy Lindbergh nevű kettős állampolgár emlékműve vezetett, halálra gázolta volna őket.

Szarban van a Vezér, ez az internetadós terelés se jött be.
A vicc az lenne, ha ebbe bukna bele, nem a korrupcióba, de hát így jár, aki nem emlékszik a Vizitdíj nevű, rendkívül hülye szellemre, melyet pedig ő szabadított ki a palackból.
Ki miben vétkezik, abban bűnhődik, tartja a nép bölcsessége.
Az USA kiadta a ,,Meghunyászkodni!" parancsot, Orbánnak nem sok választása maradt, hiszen annyi kedves ügyet gyűjtött össze az idők folyamán, hogy túl sokat okoskodni nemigen áll módjában.
Már csak attól kell tartani, hogy Habony hasbarúgja az amerikai ügyvivőt.
Vagy Obamát.
Ez egy erős kurzus, majd meglátjuk, ki nevet a végén!

http://www.pupublogja.hu/2014/10/fejetol-budosodik-lab_25.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrajnában egy héten belül kiürülnek a benzinkutak
  2014-10-26 09:26:21, vasárnap
 
 
Ukrajnában egy héten belül kiürülnek a benzinkutak
2014.10.25 15:12


Még a korábbinál vártaknál is sötétebb jövőkép rajzolódik ki Ukrajna számára. Lenonyid Koszjancsuk, Ukrajna egyik olajipari mágnása bejelentette, hogy amennyiben a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja az olajipari érdekeltségek felszólításait, az azzal jár, hogy egy héten belül kifogynak a benzinkutak és az ukrán gazdaság egésze leállhat.

Koszjancsuk elmondása szerint az elmúlt 6 hónapban a kutak 20-30 millió dolláros veszteséggel számolhattak, emiatt kénytelenek drasztikusan növelni a benzinárakat. Miközben a világban akár 25%-al is csökkenhetnek az üzemanyagárak, Ukrajnában egyre drágább lesz tankolni. A kormány erre reakcióként a kereskedőket okolja az árak növekedéséért, és további adók kivetését helyezte kilátásba arra az esetre, ha tovább nőnek a benzinárak.

Ugyanakkor a benzinkutak készletei mindössze egy hétre elegendőek, éppen az ukrán kormány által beiktatott korlátozások miatt. Kijev a hrivnya elleni spekulációk miatt korlátozta a valutaváltást az országban, így a kereskedők nem tudnak elegendő valutát venni ahhoz, hogy a kutakat feltöltsék. A kifizetések előrefizetéses rendszerben zajlanak, így előbb kellene valutához jutniuk, fizetniük, utána kezdődhetne meg a feltöltés, vagyis jobb esetben is hetekig üresek lesznek a benzinkutak Ukrajnában. Koszjancsuk sajtótájékoztatón felszólította a lakosságot, hogy még most tankoljanak, mert az ország készletei egy hétre elegendőek, utána nem lesz benzin, ameddig Kijev meg nem oldja a problémát.

Kijevben fűtés, melegvíz sem lesz télen, valamint akadozni fog az áramellátás, mert az ország szénkészlete is kifogyóban van. Februárban fegyveres hatalomátvétellel egy az ország EU- és NATO-tagságát erőltető kormány jutott hatalomra, ami azonban a hétköznapi problémák megoldására még nagyhatalmi támogatással is alkalmatlannak bizonyult.


http://www.hidfo.net/2014/10/25/ukrajnaban-egy-heten-belul-kiurulnek-benzinkutak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és az ország lelkülete
  2014-10-26 09:12:30, vasárnap
 
 
Orbán és az ország lelkülete

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. szept. 16., 16:09


És ha stadionátadásról beszélünk, akkor is arról van szó, milyen lelkülete van egy országnak?

,,Így már meg tudunk állni a saját lábunkon, így már előrejuthatunk" - mondta ma délelőtt Orbán Viktor Baján, a Szent Rókus Kórház új épületének átadásán, de mondott sok más szép dolgot is. Például azt, hogy a ,,2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját", meg azt, hogy ,,amikor kórházátadásról beszélünk, akkor nehéz sorsú, segítségre szoruló emberekről is beszélünk, és arról is, hogy milyen lelkülete van egy országnak, mennyire törődik, milyen színvonalon törődik, mennyire tartja fontosnak polgárai sorsát".

És ha stadionátadásról beszélünk, akkor is arról van szó, milyen lelkülete van egy országnak, és mennyire tartja fontosnak polgárai sorsát? Vagy az inkább magánügy, és csak a kis gólvágó lelkülete számít?


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-es-az-orszag-lelkulete-91763
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez fix! - Volt közjogi méltóságok nyugdíjai
  2014-10-26 09:02:46, vasárnap
 
  Egy tavalyi elemzés arról, milyen jól élhetnek a hatalomból kikerült köztársasági elnökök és miniszterelnökök. Természetesen a volt titkos ügynök milliárdos Medgyessy Péter, és a doktoriját másolással megszerző, botrányosan távozó Schmitt Pál is. Ezen kívül mindazon költségeket kifizetjük, amiről van képük számlát benyújtani..




Ez fix! - Volt közjogi méltóságok nyugdíjai

szerző
Böszörményi Jenő
publikálva
2013/50. (12. 12.)


Egy törvényhozási malőr miatt jelenleg tizenkét volt közjogi méltóság részesül "elnöki nyugdíjban", függetlenül attól, hogy 300 vagy 3000 napot töltött egykor a hivatalában. Mindez összesen évi 180 millió forintjába kerül az adófizetőknek.

A volt köztársasági elnökök életük végéig a hivatalban lévő köztársasági elnök illetményével azonos összegű juttatásra jogosultak. Kevésbé ismert, hogy egy 2008-ban - részben figyelmetlenségből - megnyitott törvényi lehetőség alapján a három volt köztársasági elnök mellett jelenleg két volt miniszterelnök, három volt házelnök, egy volt legfelsőbb bírósági elnök és három volt alkotmánybírósági elnök is a hivatalban lévő utóda illetményével megegyező juttatásban részesül élete végéig.

A volt közjogi méltóságok különféle juttatásait átfogóan először a 2000. évi XXXIX. törvény rendezte. A hivatalából távozott köztársasági elnök esetében e törvény vezette be a hivatalban töltött idő hosszától független, élethosszig járó "elnöki nyugdíjat". A juttatás adózási szempontból nem nyugdíj; személyi jövedelemadót vonnak belőle, az "elnöki nyugdíj" megnevezés mégis indokolt lehet, hiszen folyósításának nem feltétele a szolgálati idő, nem függ a korábbi jövedelemtől sem, a jogosultságot kizárólag a magas közjogi hivatal korábbi betöltése alapozza meg.

Az ezredfordulón hatpárti konszenzussal elfogadott törvény szerint a volt elnököt a mindenkori köztársasági elnöki tiszteletdíj havi összegének megfelelő mértékű juttatás - akkor közel hatszázezer, ma valamivel több mint 1,5 millió forint - illeti meg. Pontosabban: ennek adózott összegéből levonandó még az érintett öregségi nyugdíja, és csak akkor jár, ha a volt elnök rendszeres kereső tevékenységet sem folytat. Két hónappal a törvény hatályba lépését követően Göncz Árpád tíz év közszolgálat után már e rendelkezéseknek megfelelően köszönhetett le hivataláról.

A méltányosság jegyében
Medgyessy Schröderre és a nyugdíjra vár



Fotó: MTI

2008 kora tavaszán aztán Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be a kormánytagok jogállásáról szóló törvény módosításához. Eszerint a 2000-ben elfogadott törvénynek a miniszterelnökre vonatkozó rendelkezései úgy módosulnak, hogy a volt miniszterelnök, amennyiben a nyugdíjkorhatárt már betöltötte, rendszeres kereső tevékenységet nem folytat, és kifejezetten kéri, szintén jogosult az "elnöki nyugdíjra". Herényi a kormánynak az állami vezetők javadalmazását átláthatóbbá tevő előterjesztéséhez csapta hozzá a XXXIX. törvényt módosító javaslatát a zárószavazás napján, amely csont és vita nélkül (az akkori ellenzék tartózkodása mellett) ment át még aznap az alkotmányügyi bizottságon és a plenáris ülésen is. Kérdésünkre Herényi azzal indokolta akkori javaslatát, hogy ezáltal a szabályozás méltányosabb lett, hiszen a legfőbb közjogi méltóságok közül a miniszterelnöknek a legnagyobb a munkaterhe.

E módosítás előnyösebb helyzetbe ott és akkor senkit sem hozott. A parlamentben mandátummal rendelkező két érintett volt miniszterelnök - Boross Péter és Horn Gyula - nem is szavazott (utóbbi ekkor már több mint fél éve kórházban volt), és tekintve, hogy az Országgyűlés tagjaiként mindketten rendszeres kereső tevékenységet folytattak, nem is voltak jogosultak a juttatásra. A harmadik volt miniszterelnök, Medgyessy Péter akkor a Gyurcsány Ferenc vezette kormány utazó nagykövete volt, és ezért a juttatásra szintén nem volt jogosult.

Az indítvány sietős előkészítésére utal ugyanakkor, hogy Herényi a módosítója indoklásában kizárólag a volt miniszterelnököt említi. A törvény szövegét végigolvasva azonban egyértelmű, hogy a módosító a volt házelnökökre, valamint az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság volt elnökeire is vonatkozik, hiszen ez utóbbiak illetményét a XXXIX. törvény egy egyszerű fordulattal automatikusan a volt miniszterelnökéhez igazította. Magyarán, ha a miniszterelnök "elnöki nyugdíjban" részesül, akkor a többiek is. Herényi Károly szerint akkor erre senki nem gondolt.

A módosított rendelkezések szerint a volt köztársasági elnöknek továbbra is automatikusan és életkortól függetlenül jár a juttatás, a többi volt közjogi méltóságnak azonban csak kérelemre, és ha a nyugdíjkorhatárt már betöltötték. A módosított törvény a juttatásra való jogosultságot egyikük esetében sem tette függővé a hivatalban eltöltött időtől.

12 derűs ember
I'm with stupid





Az új jogosultak közül a leggyorsabb Medgyessy Péter volt, aki, miután Gyurcsány Ferenc 2008. május 31-i hatállyal felmentette utazó nagyköveti posztjáról, már június 1-jével igényelte és kapta a volt miniszterelnökként járó juttatást. Másodikként Boross Péter jelentkezett be, aki 2009. január 31-ével kilépett az MDF frakciójából, és képviselői mandátumáról is lemondott, teljes egzisztenciális bizonytalansággal azonban neki sem kellett szembesülnie: az "elnöki nyugdíjat" már másnaptól, február 1-jétől folyósították.

Annak, hogy a járandóságra való jogosultság, illetve annak öszszege nem függ a hivatalban töltött időtől, a legjobban Boross Péter volt miniszterelnök és Katona Béla volt házelnök örülhetett, hiszen előbbi Antall József halálát követően alig hét hónapot (206 napot), Katona pedig - Szili Katalin lemondását követően - mindössze nyolc hónapot (242 napot) töltött hivatalában.

Bár a XXXIX. számú törvény 2008-as módosítása nem zárta ki, hogy valaki akár több minőségében is igényt tartson az "elnöki nyugdíjra", erre nincs példa. (Göncz Árpád köztársasági elnöksége előtt három hónapon át a T. Ház elnöke, Sólyom László pedig a 2005-2010 közötti államfősége mellett több mint nyolc évig az Alkotmánybíróság elnöke is volt.)



Az Országgyűléstől, a Miniszterelnökségtől, az Alkotmánybíróságtól és az Országos Bírósági Hivataltól kikért adatok szerint a jelenleg "elnöki nyugdíjban" részesülő tizenkét volt közjogi méltóság e címen átlagosan havonta bruttó kb. 1250 000 forint juttatásban részesül, ami kb. 820 000 forint nettónak felel meg (mivel az öregségi nyugdíjak személyes adatnak minősülnek, a személyre lebontott, pontos adatokat nem kaphattuk meg). A különféle volt elnökök így havonta összesen 15 millió, évente pedig 180 millió forintjukba kerülnek az adófizetőknek; járulékokkal együtt közel 230 millióba.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a volt közjogi méltóságok közül Boross Péter és Bihari Mihály aktív továbbra is, rendszeres kereső tevékenységet azonban nem folytathatnak. Boross Péter a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökeként járó díjazásáról - a bizottság közlése szerint - lemondott, míg Bihari Mihály arról tájékoztatott, hogy az ELTE és a győri Széchenyi István Egyetem professor emeritusaként ingyen végzi oktatói munkáját (ami még alkotmánybíróként közzétett januári vagyonnyilatkozata szerint közel egymilliós kiesés), az akadémiai doktori tiszteletdíjat (havi 110 ezer forint) azonban továbbra is kapja.

A kétharmados parlamenti többség a 2011-ben megszavazott törvényekkel visszatért - mint oly sok minden másban is - az első Orbán-kormány időszaka alatt elfogadott szabályozáshoz: a továbbiakban (újra) csak a volt köztársasági elnökök részesülhetnek "elnöki nyugdíjban", a többi volt közjogi méltóság nem - mindez persze nem érinti a már megszerzett jogosultságokat.
"Elnöki nyugdíjban" részesülő volt közjogi méltóságok

Név Hivatali időszak Hivatalban töltött A folyósítás kezdete

napok száma

Göncz Árpád (ke) 1990. 08. 03.-2000. 08. 03. 3654 2000. augusztus

Sólyom László (ke) 2005. 08. 05.-2010. 08. 05. 1827 2010. augusztus

Schmitt Pál (ke) 2010. 08. 06.-2012. 04. 02. 606 2012. május

Boross Péter (me) 1993. 12. 21.-1994. 07. 14. 206 2009. február 1.

Medgyessy Péter (me) 2002. 05. 27.-2004. 09. 29. 857 2008. június 1.

Szabad György (he) 1990. 08. 03.-1994. 06. 27. 1425 2009. szeptember 18.

Gál Zoltán (he) 1994. 06. 28.-1998. 06. 17. 1451 2010. június

Katona Béla (he) 2009. 09. 14.-2010. 05. 13. 242 2010. június

Solt Pál (lbe) 1990. 06. 25.-2002. 06. 25 4384 2011*

Németh János (abe) 1998. 11. 24.-2003. 07. 31. 1711 2011. január 1.

Holló András (abe) 2003. 08. 01.-2005. 11. 12. 835 2013. február 25.

Bihari Mihály (abe) 2005. 11. 13.-2008. 07. 02. 963 2013. április 3.

* Az OBH ennél pontosabb adatot nem volt hajlandó megadni.

Rövidítések: ke=köztársasági elnök, me=miniszterelnök, he=házelnök, lbe=Legfelsőbb Bíróság elnöke, abe= Alkotmánybíróság elnöke. Forrás: Országgyűlés, Miniszterelnökség, Alkotmánybíróság, Országos Bírósági Hivatal, Magyar Narancs-gyűjtés

http://magyarnarancs.hu/belpol/ez-fix-87856
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnösök közt cinkos, aki néma
  2014-10-26 08:55:34, vasárnap
 
  Bűnösök közt cinkos, aki néma
2014. október 25. - 19:57

Az Amerikai Egyesült Államok együttműködésével megérkeztek Irakba a Magyarország által az iraki biztonsági erőknek felajánlott hadfelszerelési anyagok. A Honvédelmi Minisztérium által összeállított lőszerszállítmányt az amerikai légierő C17-es szállítógépekkel juttatta el az MH Pápa Bázisrepülőtérről az iraki célállomásra.



Az Amerikai Egyesült Államok által közvetített igénylista alapján összeállított küldeményt - most itt álljunk meg egy szóra! Ki hazudik? Most akkor a HM által vagy USA igénylista alapján? Ráadásul Magyarország térítésmentesen adta át az iraki kormánynak, ezzel is hozzájárulva az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harchoz. A haditörvény értelmében utófinanszírozással szokták ezt bonyolítani, vagy mi olyan gazdag ország vagyunk, hogy a pótlást simán kivágjuk csíkzsebből... A felajánlott lőszerek állítólag valós támogatást jelentenek a CIA támogatott terroristák elleni küzdelemben, az adomány pedig nem befolyásolja a Magyar Honvédség harckészültségét - a lőszer sohasem hiányzik békeidőben, igaz. Csak épp utoljára Budapest ostrománál kellett volna'45-ben...



Az Iszlám Állam USA hátterű terrorszervezet térnyerése Irakban már a keresztény közösségeket és más kisebbségek létét fenyegeti. A szélsőséges szervezet előretörése aláássa a teljes régió biztonságát - szajkózza a Nyugat. A NATO és az EU tagállamai ezért segítséget nyújtanak Irak kormányának, valamint a Kurd Autonóm Régiónak Irak egységének, szuverenitásának és területi integritásának helyreállítása érdekében - így folytatva, mi hozzátesszük, hogy így legálisan Szíriát teljesen lebombázva.



Vajon a "Forradalmi" magyar kormány és HM miért nem Szíriának segít inkább?





Gölöncsér Miklós - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/10/25/bunosok-kozt-cinkos-aki-nema
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Nem vagyunk elvtársak!”
  2014-10-26 08:54:57, vasárnap
 
  FELHÍVÁS TÜNTETÉS ELKERÜLÉSÉRE

,,Nem vagyunk elvtársak!"

Ez a kijelentés biztosan nem fog elhangzani holnap, azon a bizonyos tüntetésen. Hogy miért nem? Mert az internetadó pedzegetésével kialakult hisztériára súlyos, internacionalista-vörös lepedőjével rátelepedett NewLeftSide 2.0-ás, Béta-tesztelt szónokai közül egy sem lesz olyan idióta barom, hogy nyíltan kimondja, valójában kinek/kiknek a parancsára, és valójában miért is csődítette a térre a tömeget.
Nem, ezek hallgatni fognak. Mármint a valós céljaikról. Hogy a cél itt bizony, nem egy újabb, huszadrangú adó eltörlése. Hanem a végletekig elbutított internetnemzedék satnya értékelvű honfiai és honleányai segítségével, a mostani hatalom megdöntése.

Csakhogy érdemes elgondolkodni azon, mi történik, ha megdöntünk egy rossz hatalmat? Mármint... ha megdöntünk egy rossz hatalmat, és tudatosan, vagy tudattalanul hatalomba segítjük a még rosszabbat. Vagy van, aki itt még bízik Bajnai igazságosságában? Van, aki itt még bízik Gyurcsány éleslátásában? Van, aki itt még bízik Bokros elvhűségében? Van, aki itt még bízik Tóbiás... no, itt magam is megakadtam, mivel az MSZP új vezére annyira súlytalan figura, hogy hozzá képest egy kolibri valóságos DC9-es!

És úgy egyáltalán: van, akinek itt teljesen mindegy, egy tüntetésen ki mellé áll? Ki mellett tör pálcát? Kivel vállal sorsközösséget? Vagy a Nagy Internetes Veszély lesz az, ami majd testvérré kovácsol minket? Nos... valójában igen. Csakhogy az internacionalizmus, a globalizmus, és a cionizmus reverz ,,szentháromsága" által.

Nekem pedig ilyen testvérek nem kellenek. Ha ez az ára, maradok inkább egyke!

Nekem ne mondják meg mocskos kommunista, hazaáruló patkányok korcs fattyai, hogy mit skandáljak! Mellém ne verődjenek ostoba transzparenseikkel! Rám ne mosolyogjanak hitvány mosolyukkal! Velem soha, semmilyen körülmények között ne alkossanak egy társaságot!

Mert hihetetlen bár, de igaz: van Orbánnál rosszabb a Nap alatt.

Felkérem tehát minden józanul gondolkodó ismerősömet (azokat, akik mostanra belátták, hogy egyetlen párttól sem várhatnak segítséget), hogy a holnapi tüntetést elkerülni szíveskedjenek!

Amit mondtam, azért vállalom a felelősséget.
,,Kegyelmet nem kérek."

(A fotón jobboldalt Gulyás Balázs MSZP-s politikus, a tüntetés szervezője látható. A baloldali nőnemű organizmust, gondolom, nem kell senkinek bemutatnom.)
() VBT ()

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10357467_10202929 698352616_5868978078818182730_n.jpg?oh=4b72a9144ea2c6366f946ea936ecd066&oe=54 B34CA0&__gda__=1424413941_fdcd787989a7e0e46574f15971b5574f



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.