Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Első lépcsőfok a Szent Korona Tanhoz II.
  2014-10-03 23:43:09, péntek
 
  Kedves barátom, honfitársam, Szent Korona népe!


Talán szokatlan ez a megszólítás, de ugyanígy köszöntöm a nemrég megjelent könyvemben is az olvasót, ugyanis nekem mindenki a barátom, aki velem szemben nem ellenséges, mindenki a honfitársam, aki a Kárpát medencében született, és függetlenül attól, hogy tud-e róla, mindenki a Szent Korona tagja.
*
Ma az emberek többségének negatív véleménye van a királyság, és a Szent Korona fogalmáról. Ez nem véletlen, hiszen eddig csak ilyen információkat kapott erről a témáról. Jómagam sem tudtam erről sokáig, míg egyszer a kezembe akadt egy könyv, ami erről szólt. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, elkezdtem keresni ezt a témát. Minél többet értettem meg belőle, annál inkább nőtt az elkeseredésem, hogy a kezünkben van egy olyan alkotmány, mely az ország összes problémájára megoldást kínál, és azért mert nem tudunk róla, az orrunknál fogva vezetnek bennünket.
*
2012-ben megjelent a könyvem, "Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz" címmel, melyben egyszerűen, a józan paraszti ész szerint leírtam, mi az az alkotmány, amit az őseink a lelkükben hordtak.
*
Nem vagyok tudományos szakember, egyszerű szakmunkás vagyok, neves szakemberek írásai után fordítottam le egyszerű nyelvezetre. A célom az volt, hogy a kíváncsiságát felkeltsem, és első lépcsőfokra segítsem azokat, kik még nem hallottak róla.
*
Az alábbi három mellékletben nagyon röviden összetömörítettem a könyvem mondanivalóját, szeretném ezzel nagyon sok ember kíváncsiságát, és a nemzettudatát felkelteni, hogy induljunk el egy olyan úton, mely mindannyiunk közös múltját, jelenét, és jövőjét biztosítja.
*
Ha úgy érzed, hogy a mellékletekben leírt gondolatok másnak is fontosak lehetnek, kérlek küld el barátaidnak, ismerőseidnek, hogy közösen, együtt tehessünk azért, hogy mihamarabb helyreállíthassuk a saját alkotmányunkat, és utódainknak, és természetesen önmagunknak élhető jövőt biztosíthassunk!
*
Ha valakit mindez bővebben is érdekel, szívesen megyek könyvbemutatót tartani.
*
Erősítsük Magyarságtudatunkat, sosem mások ellen, mindig nemzetünkért, és egymásért!
*

Tisztelettel a Szent Korona egy tagja:

Vesztergám Miklós tárogatós

vesztergam@ gmail.com

06 70 534 9469



ELSŐ LÉPCSŐFOK A SZENT KORONA TANHOZ II

*
Mielőtt a Szent Korona alaptörvényeihez fognánk, először pár fogalmat határozzunk meg a könnyebb megérthetés miatt.
*
Nemzet: Szervezett közösség, akiknek a közérdek fontosabb, mint a magánérdek. Akik képesek lemondani a magánérdek rövid távú hasznáról, azért
hogy a közösség, (a jövő nemzedék) hosszú távú céljait, és fennmaradását segítsék. Ezt csak közös értékrend mellett lehetséges.
*
Ez a közös értékrend a Szent Korona tana! Ez a tan arról szól, hogy a jelenkor jólétét, az ország függetlenségét, és a következő nemzedék életfeltételeit nem adom ki a kezemből. Ezeket biztosító törvényeket a Szent Koronához kötötték, ezekhez ember nem nyúlhat! Senki nem hozhat, vagy fogadhat el olyan törvényeket, amik a túlélési programunkat, - a Szent Korona alkotmányát - felülírják!
*
Ha Őseink nem tudtak volna nemzetben gondolkodni, már rég kipusztultunk volna.
A nemzetben gondolkodó embernek egyszerre tudnia kell az Ősei valós történelmét, cselekedeteik mozgatórugóját ahhoz, hogy a jelenben ugyanezt folytassa, és átadja a gyermekeinek.
A jelen sem a miénk, őseinktől kaptuk kölcsön, nem herdálhatjuk el, mert nem lesz mit az utódainknak tovább adni.
A nemzeti gondolkodás alapja az erkölcs, becsület, és tisztesség. Ez magával hozza a szeretetet, és a bizalmat.
Egy közösség, (akár kicsi, akár nagy) csak ezen értékek mellett tud fennmaradni. Nem véletlenül éppen ezeket rombolták le bennünk az elmúlt kb 70 évben.
Ha megértjük a Szent Korona örök érvényű törvényeit, akkor ezek az értékek újra felragyognak nekünk, és megosztottság nélkül, a közös célért együtt tehetünk.

*

HAZA:
Élhető kulturális tér, ahol mindenki az ősei földjén él, senkinek sem jut eszébe elhagyni, hiszen nyelve, hagyományai, kultúrája, tudata odaköti, amit ha kell, élete árán is megvédi, mert ha ez elveszik, nem teljesítette a küldetését, nincs mit továbbadnia. A haza a nemzet tulajdona, ezt személyesíti meg a Szent Korona, ahol az igazságosság, és a jogegyenlőség uralja a gondolkodást, nem gyarló emberi személy! Ahol a nemzeti érdekekkel szembefordulni a legnagyobb bűn, ahol a földek, és minden természeti kincsek nem eladhatók, mert tulajdonjoga csak a Szent Koronának van, birtokjog pedig csak az arra érdemes Magyar emberé, aki ezzel a közjót, és a közérdeket szolgálja.

*

IGAZSÁG:
Kétféle igazságot különböztetek meg. Az egyik az Én, az EGO igazsága, amivel mindig meg tudom magyarázni, miért csapok be másokat, miért használom ki embertársaimat.
Jogom van hozzá, hisz be kell fizetnem a csekkjeimet, semmit sem adnak ingyen, stb, stb, stb. Ez a gondolkodás az általam mélységesen megvetett liberalizmus alapgondolata.
Ez az az eszme, ahol a magánérdekeket a közérdek elé helyezik. Ma ezt sugallják minden felől, iskola, munkahely, média. Ezt úgy hívják: versenyszellem. Küzdjél mindenkivel, és mindenki ellen, csak önmagadért. Ha nem taposod el a többit, Ők taposnak el téged!Ezt úgy hívják: egymásból való megélés! Ha megkeressük ennek a gondolkodásmódnak az alapjait, ott két testvérpárt találunk, Romulusz-Rémuszt, és Káin-Ábelt.
Ma a műsorvezetők, és a humoristák válogatott gúnnyal figurázna ki minden jóérzést, és erkölcsöt, mert tudják -aki nevet, nem haragszik-. Ezt nevezik ,,totális agymosásnak". Mindezt azért nem vesszük észre, mert pszihológusok adagolják, mindig tudják, mennyit lehet, és kell. Akik ma a világot irányítják a pénzen, a létbizonytalanság fenntartásával, és a félelemmel, tudják, mit akarnak. Ez csak addig működik, amíg elhitetik velünk.
De az Ő kezükben csak a kisbetűs igazság van. Az Én, az önző EGO igazsága!

A nagybetűs IGAZSÁG a Jó Isten fegyvere!

Ha megnézzük az őstörténetünket, azt látjuk, Mi nem Káin-Ábel gyermekei vagyunk, hanem Hunor-Magor az Ősapánk. Mi nem öljük meg a gyengébbiket, hanem segítjük, a versenynek az a tétje, hogy a másikat felerősítjük, és ha Ő is erős, akkor visszasegít nekünk.
Ehhez nélkülözhetetlen a becsület, és a bizalom.
Mi nem egymásból, hanem egymásért élünk!
*
Nézzünk egy történelmi példát! Ma a világ felvilágosulását (?) a Francia forradalom óta számítják. Hogy is írták? Testvériség, szabadság, egyenlőség! Hogy hozták létre? Úgy, hogy az ország vezető rétegét lefejezték. Aki gazdagabb, tanultabb, tehetősebb volt, az ment a guillotine alá. Máris létrejött az egyenlőség, a nép legszegényebb, és öntudatlan szintjén.
*
Aztán a liberalizmust kellett elhinteni, és mindenki rohant egy olyan világ felé, ahol a cél, megszüntetni minden trónt, és oltárt.
*
A valódi értékek helyébe a pénzt, mint Istent helyezni.
*
Ezzel szemben mi történt a Szent Korona országában? 1848-ban a Pozsonyi országgyűlésen a Magyar nemesség lemondott a nemesi kiváltságairól, és mindenkit, aki tagja volt, (nemzetiségre, vallására való tekintet nélkül) beemelte ugyanazokba a jogokba, és kötelezettségekbe.
Ezt nevezik jogkiterjesztésnek!
Tehát nem a nemességet irtották ki, hanem mindenki nemes lett!
*
A Magyar soha nem gyarmatosított, nem foglalt el senkit, miközben a saját testünkkel védtük nyugatot a Törökkel szemben, Ők lerohanták, és kifosztották az egész világot, és ma is a rabolt gyarmatkincsekből erősek, és Mi húzzuk össze magunkat?
*
Történelmünkre méltán büszke lehet minden Magyar! (Természetesen a valósra!)
*
Nagyon fontos megkülönböztetni ezt a kétféle gondolkodást, mert enélkül a Szent Korona tant sem értjük meg!
*
Igazság = tényekkel való egyezés. Ismerjük meg a tényeket, és az igazság felragyog előttünk!


*

HŰSÉG:
A hűség volt a legnagyobb erény, és a hűtlenség a legnagyobb bűn az országban. Ámde ez a hűség nem a királynak járt, mint mindenütt a nyugati királyságokban, hanem a Szent Koronának, mint a hatalom csúcsán levő személynek. A királynak csak addig, amíg Ő hűséges volt a Szent koronához! Ha szembefordult a korona (és az ország) érdekeivel elveszítette a nemesség hűségét, és támogatását! (Zsigmond!) Viszont, ha Ő híven szolgálta az ország érdekeit, biztos lehetett benne, hogy mindenki egy emberként ott áll mögötte. Nemességet csak a király adhatott bárkinek, aki valamilyen tettével bebizonyította a Szent Koronához való hűségét, és ezt a tanács is jóváhagyta. A nemességgel birtokadományozás is járt, ami attól kezdve mindig az övé, és utódaié maradt. Ezt a birtokjogot csak a magszakadás (nem volt utóda), vagy a Szent Koronához történő hűtlenség bebizonyításával veszítette el.
A Szent Korona mindig az egész ország érdekeit képviselte, ezzel sem a nemzet, sem a király nem fordulhatott szembe.
*
A szakrális királyaink azon igyekeztek, hogy minden olyan törvényt, ami az ország jólétét, és jövőjét biztosította, a Szent Koronához kössék, így örök időkre fennmaradjanak.

Az utolsó szakrális királyunk Mátyás volt.
*
Az utána következő királyok, (Habsburgok) már a saját hatalmukat akarták, és Magyarország megsemmisítését.
Ám a Szent Korona akkor mutatta meg az erejét. A királynak hitlevelet kellett írnia, és esküt tennie koronázás előtt, hogy a Szent Korona tant mindig betartja, és ellen nem tehet semmit.
Ehhez állhatatosan ragaszkodott a Magyar nemesség, így tudták biztosítani a viszonylagos függetlenséget.
*
A nemesség, és a király is tudta a vérszerződés IV. pontját:
Hogyha valaki Álmos vezér, és a többi fejedelmi személyek utódai közül az esküvel kötött megállapodásokat meg akarná szegni, örök átok sújtsa.
*
A hűség (a ,,szakrális király" hiányában) a Szent Koronához így tudta átmenteni a nemzetet, bármekkora bajban is volt az ország!
*
Ehhez a hűséghez kellene ma is visszatérnünk, és példát tudnánk mutatni az egész világnak, mi az egyetlen élhető út, hogy megmentődjenek a globalizmus mindent elpusztító rémétől.

*

GLOBALIZMUS:

Célja, az egész világot egy kézben tartani, a pénz hatalmával.
A nemzeti öntudat - és minden, ami jellemző az adott nemzetre (kultúra, művészetek, hagyományok) - teljes megsemmisítése, összeolvasztása, felhígítása.
*
A valódi értékek helyett felszínes csillogás. A trón, és az oltár eltüntetése, a nemzet, a haza fogalmának kitörlése, öntudatlan fogyasztói társadalom kiépítése. A gazdasági, és politikai élet irányítása a pénzen, politikai pártokon keresztül.
*
Ellenőrzés alatt tartani az iskolákat, kórházakat, és a médiát. Fegyverei a folyamatos félelemkeltés, a rettegés, és létbizonytalanság fenntartása, és a gyűlöletkeltés.
*
Ha ezeket az érzéseket nem engedjük elhatalmasodni, a globalizáció elveszti a hatalmát felettünk, és öntudatos szabad emberként élhetünk!
Jelmondatuk: oszd meg és uralkodj.
*
Védekezés ez ellen: egy olyan alkotmány, amely ezeket NEM teszi lehetővé.

*

Alkotmány, vagy alaptörvény?

Az alkotmány szót, ha szétbontjuk, az ,,alkot" szótőt találjuk. Tehát alkotások, (törvények) összessége.
*
Magyarországon kétféle alkotmány létezik: az írott, (chartális), és a szokásjogokon alapuló.
- Ez utóbbi a Szent Korona tana.
*
Európában két nemzetnek van ilyen alkotmánya, Nekünk, és Angliának.
*
A történelmi alkotmányunk alapjai: a vérszerződés, Szent István intelmei, az aranybulla, Werbőczi hármas könyve, 1848-as pozsonyi országgyűlés törvényei, a kiegyezés, 1920-as joghelyreállítás.
*
Több ezer éve folyamatosan fejlődő közjog, ami sajátosan Magyar, hiszen a lejhatalmat, (szuverenitás) nem egy gyarló ember, (király), és nem egy pillanatnyilag erős csoportosulás, (párt, a nép nevében), gyakorolja, hanem a mindenek felett álló Szent Koronára, mint személyre ruházzák át.

*

A Szent Korona a Magyar állameszme megszemélyesítője, mint élő jogi személy képviseli a mindenkori Magyar államot.
Akarata mindig megegyezik a mindenkori közjó, a függetlenség, és a nemzet túlélési programjával.
Alapja az Isteni erkölcs.
A nevéhez kapcsolódó törvények az Őseink bölcsességét, előrelátását, és tudását hordozzák.
Ezeket a szokásjogokat nem kellett leírni, mindenki ismerte, és a lelkében hordta, magától értetődő volt.
Az erkölcs önmagában hordozza a tisztesség, és a becsület fogalmát is!

*

A Szent Korona tanra épülő alkotmány hatálytalaníthatatlan, több okból is:
I. Nem dobhatjuk félre, hisz Őseink tudása van benne, mely képes bármikor kivezetni az országot a kátyúból, ha újra helyreállítjuk.

II. Nincs jogunk félredobni, mert a ,,sem a király, sem a nemzet nem határozhatja meg a Szent Koronához való viszonyát" alaptörvény ezt nem engedi meg.

III. Ha Külső (katonai agresszió) vagy belső (pillanatnyilag erős hatalom) mégis megszakítja, törvénytelen, (illegitim) állapot következik be. Amint ez az állapot véget ér, azonnal helyre kell állítani a jogfolytonosságot, úgy hogy vissza kell menni az utolsó törvényes időpontig, és az illegitim időben hozott törvényeket érvénytelenítik, a ,,törvényszegés jogot nem alapoz" alaptörvény szerint.

IV. Nem dobhatjuk félre, mert az Isteni igazságot, és a közjót adja mindenki számára, valamint a jövő nemzedék számára a Szent Korona tulajdonjoga mindörökre biztosítja túlélésüket, jogaikat, és a független, szabad Magyarországot.

V. Magyarország Regnum Marianum, (mindegy, hogy van-e földi királyunk) örökös égi királynőnk van, ez az égi szerződés hatálytalaníthatatlan!

A Szent Korona tana ma is érvényben van, csak nem használjuk! Ha a politikusaink az ország érdekében dolgoznak, miért nem ezt állítják helyre? Ez nem egy lehetséges alternatíva, ez az egy, ami kötelező!
*
A jogfolytonosság utoljára 1944 márc. 19.-én szakadt meg a Német megszálláskor. Ezt rögtön követte a Szovjet megszállás, mely 1946.-ban kikiáltotta a népköztársaságot, mellyel a 19.-es tanácsköztársasággal vállalt jogfolytonosságot. Az 1949/XX alaptörvény (Sztálini parancsra) rögzíti az államformát, majd ez az alaptörvény önmagát Magyarország alkotmányának kiáltja ki.
*
Ez alkotmányjogi képtelenség!
*
Az alkotmány az egész, az alaptörvények az alkotmány egy-egy töredékei.
*
Az un. rendszerváltáskor politikai értelemben szakítottunk a korábbi rendszerrel, (kommunizmusból kapitalizmusba mentünk át), de alkotmányjogilag nem! A katonai megszállás alatt hozott alkotmányt ,,feljavították", de ugyanaz maradt!
A mai napig (többszöri javítgatásokkal) még mindig ugyanaz!
*
A Szent Korona tan jogfolytonosságát még senki nem állította helyre!
*
A történelmi alkotmányunk a hatalom, és az erkölcs egymás mellé rendelését veszi alapul. A hatalom korlátairól rendelkezik, olyan erkölcsi gátakat fogalmaz meg, amit senki, senki nevében nem léphet túl.
Ha az erkölcsöt leválasztjuk az alkotmányról, a ,,közjót" a ,,zsebjó" váltja fel.
*
Az írott, (chartális) alkotmány lényege: mindent szabad, amit nem tiltanak! Amire nincs tiltás, azt gátlások nélkül megteheted! (Jogod van hozzá!) Ez a liberalizmus alapja. Ha van egy jó ügyvéded, mindenből ki tud mosni. A bíróságok nem igazságot, hanem jogokat szolgáltatnak.
Törvényileg soha nem lehet olyan szabályozást beállítani, mint amilyet a becsület diktál.

*

A kétféle alkotmány közti különbség:

A szokásjogokon alapuló alkotmány lényege, hogy az őseink egyszer összegyűjtötték az addig kipróbált, és bevált szokásokat, amik az ország érdekeit szolgálják, ezeket rögzítették, (ez volt a vérszerződés), majd ezek a törvényeket mindig bővítették az adott kor fejlődésével, korszerűsítésével, de ami a lényeg, mindig a már meglevők szellemiségének megfelelően! Ez azt jelenti, hogy olyan törvény nem jöhet létre, ami szembefordul az eddigi kipróbált, és bevált törvényekkel.
Ez rendkívül rugalmas, és bővíthető, korszerűsíthető alkotmány, mely mindig az ország érdekeit védi, ez magától értetődő volt, mindenki lelkébe volt írva.
*
Ezzel szemben az írott, ,,chartális" alkotmány lényege, hogy egy adott hatalom szakít az addigi szokásjogokkal, és olyan alkotmányt ,,ír" amely a saját hatalmát védi, és attól kezdve ezt tartatja be mindenkivel.
- Ezt először Károlyi Mihály merte megtenni,
- majd 1920-ban helyreállították a királyság intézményét, és alkotmányát,
- majd a Szovjet megszállás után újra a kommunista írott alkotmányt állították vissza 49/XX alaptörvény címen,
- és azóta sem állították helyre a jogfolytonosságot, ami kötelező!

Ráadásul az írott alkotmány lényege: az újabb törvények felülírják a régebbit! Tehát aki hatalmon van, kénye-kedve szerint változtathatja, ahogy neki tetszik, és ezt mindenkinek el kell fogadnia!

*

Ha összehasonlítjuk a kétféle alkotmányt, nem nehéz eldönteni, melyik az értékesebb.

*
(folyt. köv.)

*

Vesztergám Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 238
  • e Hét: 981
  • e Hónap: 1928
  • e Év: 37869
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.