Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ezért érdemes minden reggel egy teáskanál őrölt tojáshéjat f
  2014-10-03 11:18:54, péntek
 
  Ezért érdemes minden reggel egy teáskanál őrölt tojáshéjat fogyasztani


A legtöbb ember gondolkodás nélkül szemétbe dobja a tojáshéjat, mivel meggyőződése, hogy az már haszontalan, pedig a tojáshéj a legjobb kalciumforrás.

A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, memóriazavar, depresszió, viselkedésbeli változások. A tojáshéj nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és 27 egyéb ásványi anyagot, így összetétele hasonlít a fogaink összetételéhez.


A tojáshéj felhasználási módja nagyon egyszerű. Mossuk meg a tojást, majd a héját törjük össze és adjuk hozzá a különböző ételekhez. A tojáshéjnak ugyanakkor egyedüli orvosi hatásai is vannak. A csontszövetek egyik legfontosabb összetevője a kalcium, akárcsak a fogaké, a tojáshéj pedig 93 százalékban tartalmaz kalciumot.

E mellett magnézium, foszfor, szilícium, vas, kén és nátrium is található benne. A tojáshéjban lévő fehérje aminosavakból - cisztein, lizin és izoleucin - áll, így különösen ajánlott kisgyerekek számára, mert a csontképződéshez szükség van a folyamatos kalciumpótlásra. A tojáshéj ugyanakkor az angolkór és a vérszegénység kialakulásának esélyét is csökkenti.

Mossuk meg jól a tojáshéjat, de a belső hártyát ne távolítsuk el. Ezután szárítsuk meg és daráljuk finom porrá, majd a pormennyiséggel megegyező mértékben adjunk hozzá mézet. Jól keverjük össze, és egy légmentesen lezárt üvegben hagyjuk egy hétig állni.

Egy hét múlva fogyasszunk egy teáskanállal belőle, a reggeli előtt 20 perccel. A kúra még hatékonyabb, ha a kalcium mellett magnéziumot és D-vitamint is adunk a mézes keverékhez.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erősítsük immunrendszerünk echinaceával!
  2014-10-03 11:11:54, péntek
 
  Bár naponta talán sokszor sétálunk el a bíborkasvirág előtt, csak éppen azt nem tudjuk, hogy ő az a bizonyos echinacea, melynek kivonatát talán már többször megvásároltuk a gyógynövényboltban.


gy ideje nálunk is hódít az óriásira nőtt rózsaszínes, kúpos virág parkok, sétányok díszeként. Az észak-amerikai prériken őshonos gyógynövény hamar közkedvelt lett a hódítók körében is. Mostanság egyre több kiskertben jelent meg dísznövényként, szeretjük, hiszen nem csak, hogy szép, hanem évelő is, így következő évben is díszíti udvarunkat a sokszor fél métert is elérő növény.

Ismerjük meg, miért fontos egészségünk szempontjából.

Szinte nincsen olyan család, főleg ahol gyerekek is vannak, hogy a hidegebb, téli időszakban ne lenne a gyógyszeres ládikában egy-két üveg echinacea csepp. Hiszen a növényből készült kivonatnak magas antivirális és antibakteriális hatása van, beindítja a betegségeket kivédő interferon termelést a szervezetben.

Megfázáskor, köhögéskor gargarizáló teát készíthetünk belőle. Kúraszerűen alkalmazva akkor is jót tesz, ha különben semmilyen betegségünk nincsen csak egy stresszesebb időszakon mentünk át.

A legyengült immunrendszerrel csodákra képes az echinacea: napi háromszor oldjunk fel húsz cseppet egy pohár vízben. Ne nyeljük le egyből, tartsuk a szánkban, amíg csak tudjuk, hiszen a száj nyálkahártyáján keresztül sokkal hamarabb feloldódik.

Bizonyos kutatások szerint német orvosok azt mutatták ki, hogy echinacea kivonat kemoterápiás szerekkel kombinálva, hatékony javulást eredményezett a vastagbélrák kezelésében. Előrehaladott betegek életét hosszabbították meg így pár hónappal. Pozitív eredményeket mutattak fel a májrák esetében is.

Tartsuk szinten immunrendszerünket, hogy könnyebben el tudjuk kerülni a betegségeket, hiszen egyre közelebb kerülünk a borongós, hideg ősz végi napokhoz.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 852
  • e Hét: 3068
  • e Hónap: 4963
  • e Év: 55754
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.